Lisenssiin liittyvä vakuutus

Vakuutukset 

Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus. Lisenssin kanssa on ostettavissa sporttiturva-vakuutus.

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan.

Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa. 

Tutustuthan Sporttiturvan tuoteoppaaseen, tuotetietoasiakirjaan, ja vakuutusehtoihin ennen vakuutuksen ostamista ja maksamista.

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan.

Vakuutukset on jaettu kahteen lajiryhmään, joilla on eri hinta.

Halvempaan (52€) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: joukkuevoimistelu (JV)rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TANVO)

Kallimpaan (97€) lajiryhmään (Lajiryhmä 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: akrobatiavoimistelu (AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu (NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu (TRA).

Harraste- ja staralisenssien vakuutukset ovat kaikille lajeille samanhintaiset.  

TasoLisenssin hintaVakuutuksen hinta
Stara11 €5 €
Harraste22 €12 €
Kilpa B55 €52€/79€
Kilpa A75 €52€/79€

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2023 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2023 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2024.

Vakuutukseton lisenssi

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.  Jo ostetun lisenssin voi vakuuttaa myös jälkikäteen milloin tahansa kauden aikana.  

Vahingon sattuessa

Ole yhteydessä Pohjola Terveysmestariin, joko puhelimitse 0100 5225 (normaalin puhelun hinta) tai Pohjola Sairaala sovelluksella.
Terveysmestari ohjaa oikeaan hoitoon, sekä tarkistaa vakuutuksen kattavuuden ja hoitaa korvausasiat puolestasi. Asioidessa Terveysmestarin kautta sinut ohjataan Pohjola sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle, jolloin sinun ei tarvitse maksaa paikan päällä kuin tarvittaessa omavastuu osuus. 

Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Tällöin tulee itse maksaa kulut, jonka jälkeen on tehtävä vahinkoilmoitus OP:n verkkopalvelussa. 

Tutustuthan Sporttiturvan tuoteoppaaseen, tuotetietoasiakirjaan, ja vakuutusehtoihin ennen vakuutuksen ostamista ja maksamista.