Uutiset 2012

 Gaalanäytös 10.12

 Tuikkeen tytöt päästivät papukaijat viimeistä kertaa valloilleen pallo-ohjelmassaan seuran gaalanäytöksessä Kulttuurikeskuksessa.Ihan täydellä porukalla ei esiintymään päästy yhden tytön ollessa sairaana. Siitä huolimatta tytöt esiintyivät reippaasti ja kausi saatiin positiivisin mielin päätökseen.Nyt laitetaan pallot hetkeksi nurkkaan odottamaan syksyä ja siirretään katseet kohti ensi kautta.Keväällä joukkueella on edessä siirtyminen 10-12 vuotiaiden sarjaan,jota koko Tuike kannustusjoukkoineen odottaa innokkaasti ja samalla myös jännityksellä. Kevätkautta ennen pidetään vielä muutamat harkat ennen kuin siirrytään pikkujoulujen kautta joululomalle!

Ihanaa joulua ja tuikkivaa uutta vuotta!

 

 Tuike viimeisellä asemallaan Järvenpäässä

 

 Teksti tulossa pian!

Pinkin Pantterin asemalla 24.11.2012

Tuike nähtiin viikonloppuna esiintymässä Pirkkolassa. Tuikkeen esitys oli vasta toisessa blokissa ja hallille kokoonnuttiin kello yhden aikoihin. 

Harjoitus-suoritukseen valmistautuminen meni hyvin, mutta harkassa tuli muutamia ikäviä virheitä ja pallot eivät oikein tahtoneet pysyä käsissä. Harkkakierroksen jälkeen oli evästauon paikka sekä samalla laitettiin hiuksiin kultahileet. Kun eväät oli naposteltu, niin mentiin ottamaan muutama kuva joukkueesta uusissa pirteissä limenvihreissä topeissaan.

Tämän jälkeen olikin aika vaihtaa papukaijapuvut päälle ja mennä valmistautumaan marssiin. Tytöt marssivat hienosti, jonka jälkeen oli hyvä fiilis aloittaa esiintymissuoritukseen lämmittely. Nopean lämmittelyn jälkeen olikin Tuikkeen vuoro astua kakkosblokin kymmenentenä esityksenä matolle. Suoritus meni hyvin ja valmentajankin mielestä se oli ehdottomasti yksi tämän syksyn parhaita! Tytöt tekivät yhtäaikaisesti ja myös lopun vieritys onnistui hienosti. Muutamia epätarkkuuksia tuli, joita on hyvä lähteä vielä kotisaleille treenailemaan ja näyttää vielä tuikkivampi esitys viimeisellä asemalla parin viikon kuluttua!

Siellä nähdään! :)

Etelä-Suomen alueasema

 Muiden Tapiolan asemaikäisten tapaan Tuike osallistui Etelä-Suomen alueasemalle la 10.11. Seuran joukkueet oli viimeisessä eli neljännessä blokissa,joten paikalle saavuttiin vasta iltapäivästä. Tuikkeen harkkasuoritus sujui hyvin ja tytöt suorittivat ohjelmansa pirteästi,mutta pallon pudotuksilta ei täysin vältytty. Valmentajat olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan tyytyväisiä ja harkan jälkeen kerrattiin vielä yhdessä suorituksen ongelmakohdat. Valmentajien palautteen jälkeen siirryttiin yhdessä pukkarin puolelle viimeistelemään nutturat kultaisilla hileillä ja samalla syötiin eväitä. Tytöt suorittivat vasta blokin loppupuolella, joten aikaa jäi myös ihailla muiden joukkueiden esityksiä. Katsomosta siirryttiin suoraan lämppäämään ja pian olikin jo oma suoritusvuoro. Suoritukseen mahtui jos jonkinlaista kommellusta, rajanylitystä myöten. Jännitys taisi viedä voiton ja pallot putoilivat kuin omenat puusta. Positiivista oli,että tytöt saivat pidettyä iloisen tunnelman yllä ja kaikesta huolimatta hymyt eivät hyytyneet. Suorituksen jälkeen otettiin vielä muutamat kuvat ja sen jälkeen oli aika lähteä kotia kohti yhtä kokemusta rikkaampana.Seuraava asema Tuikkeella on Pinkin pantterin asema 24.11.Siellä nähdään!

Kisakatselmus 28.10.2012

Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmus järjestettiin Tapiolan hallilla aurinkoisena kunnallisvaalisunnuntaina. Tuikkeen tytöt kokoontuivat hallille aamukymmeneltä valmistautumaan harkkasuoritukseen. Harkkasuoritus sujui jo hyvin,vaikka olihan tämä ohjelman ensimmäinen kerta matolla suoritettuna. Harkan jälkeen syötiin hetki eväitä ennen kuin vaihdettiin aivan uudet papukaijapuvut päälle ja aloitettiin lämmittely. Katselmuksen avasi joukkueiden esittelymarssi,jonka jälkeen joukkueet esittivät omat kilpailuohjelmansa. Tuikkeen viidakkohenkinen pallo-ohjelma oli suoritusvuorossa ensimmäisenä. Ohjelman alkupuolisko sujui jo varmasti ilman suurempia virheitä,mutta loppua kohti mentäessä ohjelman varmuus kärsi ja liikkeiden rauhallinen sekä siisti suorittaminen unohtui. Valmentajat olivat kuitenkin kokonaisuuteen tyytyväisiä.Tytöt uskaltautuivat jo väläyttämään hymyä eikä alkukaudesta ohjelmat koskaan ole siisteimmillään. Nyt treeneissä haetaan tekemiseen lisää suorituspuhtautta ja kaikki liikkeet suoritetaan just eikä melkein. Hyvillä mielin kohti Etelä-Suomen asemaa!

 Treenipäivä 15.9.

Tuike osallistui 7-12 -vuotiaille tarkoitettuun joukkuevoimistelun treenipäivään 15.9. Vantaalla Lumon monitoimikeskuksessa. Leiripäivässä oli mukana monen monta joukkuetta.

Päivä alkoi kello kymmenen yhteisellä alkulämmittelyllä, jossa tytöt pääsivät tutustumaan heti muiden joukkueiden tyttöihin kun pariksi piti valita tyttö eri joukkueesta. Alkulämmittelyn jälkeen leiriporukka jakaantui kolmeen osaan ja Tuikkeen tytöt pääsivät vartalotunnilla harjoittelemaan kehon hallintaa leikkimielisten harjoitteiden avulla. Tällä pirteällä ja hauskalla tunnilla tytöt pääsivät esimerkiksi tekemään ketteryyttä vaativia reaktiolähtöjä salin päästä päähän!

Seuraavana vuorossa oli lounas, jonka jälkee luvassa oli hyppytreeni. Tällä monipuolisella tunnilla tytöt tekivät erilaista hyppyharjottelua niin narulla kuin ilmankin.

Päivän viimeisellä tunnilla tehtiin erilaisia liikkuvuusjuttuja leikkimielisessä hengessä musikiin tahtiin. Tunti oli monipuolinen ja innostava! Viimeisen tunnin päätti leikki nimeltä Kurki on suolla, mikä oli hauska uusi leikki Tuikkeen tytöille.

Koko treenipäivän päätteeksi pidettiin leirinäytös, jossa kukin joukkue sai esittää jotakin. Tuike esitti pätkän uudesta viidakkohenkisestä asemaohjelmastaan. Leirinäytöksessä nähtiin paljon hienoja esityksiä! Päivän lopuksi otettiin vielä muutama joukkuekuva ja sitten olikin kotiinlähdön aika.

Kiitos järjestäjille ja kaikille leirillä mukanaolleille joukkueille onnistuneesta ja hauskasta leiripäivästä! :)

 

Ohjelmaleiri 8.-9.9.

Kaikki kolme 02-03-syntyneiden joukkuetta Tuike,Loiste ja Pilke harjoittelivat yhden syksyisen viikonlopun Espoonlahden hallilla kotisalileirin merkeissä.Leirin tarkoitus oli syksyn asemaohjelmien kasaaminen.Viikonloppu oli joukkueille rankka,mutta ohjelmien opettelun lisäksi ehdittiin viettää myös yhteistä aikaa ulkoilun, leikin ja yhteisen lounastauon merkeissä. Leirin päätteeksi tyttöjen vanhemmat saivat jo pientä esimakua joukkueiden ohjelmista leirinäytöksen merkeissä.

Leiri oli kaikille joukkueille oikein onnistunut ja ohjelmien kanssa päästiin jo pitkälle! Nyt kotisaleilla jatketaan ohjelmat valmiiksi ja keskitytään liikkeiden hiomiseen sekä laskuihin.

 

Syyskausi lähtenyt käyntiin

 Tuike palaili elokuun alussa kesätauolta takaisin treenisaleille. Elokuu treenattiin perustreeniä yhdessä Pilkkeen ja Loisteen kanssa ja lisäksi pallot ovat olleet ahkerassa käytössä.Pallon pyöreys onkin tullut todettua ja sen perässä ollaan juostu jo moneen otteeseen.Syyskauteen uutuutena saatiin baletti ja tytöt pääsevät käymään baletissa kerran viikossa.Ohjelman kanssa ollaan päästy aluilleen ja kotisalileirillä 8.9-9.9 tavoitteena olisi saada ohjelma koottua kasaan.Pirteällä teemalla jatketaan ja tytöt tullaan näkemään asemilla Papukaija-ohjelmallaan.Kokoonpano pysyy edelleen lähes samana,viimeiseen asemakauteen lähdetään 11 tytön voimin. Tyttöjen kauden ensimmäinen esiintyminen on 28.10 Kisakatselmuksessa Tapiolan hallilla.Asemista tiedossa ovat 10.11 Etelä-Suomen asema ja 17.11 Pinkin pantterin asema.

Kevätnäytös 12.5

Tuike päätti kautensa taidokkaasti ja iloisesti hymyillen, vaikka lavalle nousikin vain 9 tuikelaista eri syistä johtuen. Omia kauden päättäreitä joukkue oli viettänyt jo muutamaa päivää aikaisemmin Esport Areenan Hop Lopissa, ja nyt oli sitten aika sanoa hyvästit vielä Puuha-Pete ohjelmallekin. Kun oma esiintyminen sijalla 9 oli ohi, tytöt ehtivät vielä kulttuurikeskuksen parvikatsomoon katsomaan jäljellä olevat upeat esitykset. Varsinkin Pinjan esitys sai tytöiltä huimat suosionosoitukset, olihan oma valkku Tiina esiintymässä!

Ei kausi toki ihan vielä tähän loppunut. Jäljellä on vielä kesävuoroja, sekä osalle seuran järjestämä kesäleiri. Jumppajuttujen osalta palaillaan jälleen syksyllä, jolloin tytöillä onkin edessä aivan uusi haaste pallo-ohjelman muodossa :)

 Alueasema Keravalla

14.4 olikin vuorossa sitten kevään vihoviimeinen asema Keravalla. Asemapuuhat sujuivat siis jo vanhasta muistista. Tytöt saapuivat aamulla asemapaikalle nutturat päässä ja valmiina esiintymään. Aikataulu oli suhteellisen kiireinen joten pitkää aikaa ei eväiden syönnille ja muulle puuhastelulle jäänyt. Ehtivät tytöt kuitenkin hetken aikaa temppuilla myös voimistelijoita varten tehdyllä jumppapisteellä.

Kun harkka oli harkattu ja marssi marssittu olikin edessä itse suoritus. Jos tytöiltä on joskus puuttunut hymyä niin tällä kertaa siitä ei ollut huolta. Tytöt saivat valmentajiltaan täyden kympin iloisista hymyistään, jotka näkyivät näkyivät läpi suorituksen. Ja kyllä sen huomasivat myös arvit. Oli ilo katsoa kun tytöt selvästi nauttivat voimistelusta! Suoritus oli muutenkin onnistunut pienistä kuviovirheistä huolimatta. 

Kevät on hurahtanut niin kovaa vauhtia, että enää onkin jäljellä vain oman seuran kevätnäytös 12.5. Tervetuloa sinne katsomaan Tuikkeen Puuha-Pete ohjelmaa viimeisen kerran! :)

 Espoo Cup

Edellisestä asemasta ei ehtinyt vierähtää kuin viikko kun Tuike pääsi jälleen esiintymään matolle yleisön eteen. Tällä kertaa oli vuorossa nimittäin Espoo Cupin asema Tapiolan urheiluhallilla. 

Harkoissa oli edeltävällä viikolla käyty paljon läpi ilmaisua ja tekemisen rohkeutta, joten valkuilla oli niiden suhteen kovat odotukset. Olihan harkoissa jo nähty sillä saralla merkittävää kehittymistä. Odottaminen ei ollut turhaa, sillä matolla nähtiin juuri sitä tuikkivinta Tuiketta mitä yleisölle haluttiinkin näyttää. Sekä tytöt että valkut olivat tyytyväisiä suoritukseen, joka oli entistä itsevarmempi ja tarkempi kokonaisuus. Tietenkin pieni jännittäminen toi pieniä virheitä tekemiseen, mutta kokonaisuutena suoritus oli kevään parhaimpia! :) 

Arvipalaute oli hyvin positiivista. Tytöt saivat kehuja mm. ryhdistä ja iloisesta tekemisestä, ja parannettavaa on vielä jalkatekniikassa. Myös Puuha Pete-idea sai kehuja :)

 

 

Vivin voimistelun tähtiasema Vantaalla 18.3.2012

Tuikkeen tyttöjen tämän kevään vauhdikkaan ohjelman ensi-esitys nähtiin Vantaalla viime sunnuntaina. Tytöt saapuivat Lumon monitoimikeskukselle aamuvarhain. Harjoitukseen valmistauduttiin jo hyvällä ja reippaalla mielellä. Harkassa nähtiinkin jo tiukkaa ja ryhdikästä tekemistä. Harkan jälkeen oli eväiden syönnin aika ja nutturat saivat viimeisen silauksen esiintymistä varten, kun valkut koristelivat ne keltaisilla nauhoilla. Tiina lähti seuraamaan esityksiä arvipöydän takaa ja Hanna jäi valmistamaan tytöt suoritukseen.

Pian päästiinkin jo pukemaan uunituoreet Puuha-Petepuvut päälle ja aloitettiin lämmittely sekä keskittyminen omaan suoritukseen. Hyvin menneen lämmittelyn jälkeen pääsi Tuike näyttäämään taitonsa yleisön eteen. Lavalla nähtiin iloisia tyttöjä ja pirteää tekemistä. Tytöt saivatkin arveilta palautetta hyvästä ryhdistä ja ilmaisusta. Vielä lisää rohkeutta jäätiin kaipaamaan. Ohjelmaa ja siisteyttä liikkeisiin mennään vielä harjoittelemaan kotisaleille, jotta tulevilla asemilla nähdään entistä taitavampaa suorittamista.

Seuraavan kerran Tuike pääsee esiintymään seuran järjestämässä kisakatselmuksessa lauantaina 24.3 ja Espoossa asemalla sunnuntaina. Siellä nähdään! :)

Kevätkausi 2012

Tuikkeen kausi pyörähti alkuun jo tammikuussa ja siitä alkaen ollaan oltu tiiviisti uuden ohjelman parissa.Tällä kaudella ollaan taas ihan erilaisissa tunnelmissa ja vauhdikasta meininkiä tulee varmasti riittämään.Kokoonpanossa on joulun jälkeen tapahtunut pieniä muutoksia Jennyn liittyttyä Pilkkeestä mukaan tuikkivaan tiimiimme.Tervetuloa!

Ohjelma alkaa olla jo muutamaa kasia vaille valmis ja pukujakin päästään jo pian sovittamaan.Ensiesityksensä ohjelma saa jo muutaman viikon päästä,kun Tuike valtaa maton 18.3. Vivin tähtiasemalla.

Asemilla nähdään!