Uutiset

14.6.12

Säihkypäättärit Lalalla 12.6.

Kevätnäytöksessä jätettiin hyvästit Geishaohjelmalle ja nyt oli aika jättää Säihkettäret nimi historiaan. Kevätnäytöksen jälkeen Säihkyt ja Aurinkoiset yhdistivät nimittäin voimansa uuden kilpatiimin merkeissä. Uuden joukkueen nimeksi valittiin Joiku. Joikun tytöt kilpailevat syksyllä vanteella kahtena eri kokoonpanona. Joukkue koostuu 19 tytöstä, jotka kilpailivat Säihkettärissä, Aurinkoisissa ja Taigassa viime keväänä. Kesätreeneissä Joiku on treenannut omalla porukalla sekä isompana tiiminä Aavan kanssa.

Tiistai-iltana kokoonnuttiin kuitenkin vielä Säihkyjen kesken juhlistamaan mennyttä kautta ja syöpöttelemään. Tytöt innostuivat kirmailemaan vesisodan merkeissä, joka lopetettiin uima-altaaseen. Vanhemmat ja valmentajat nauttivat tällä aikaa pöydän antimista. Kiitos vielä Lalan perheelle järjestelyistä, mukavaa oli!

Joikun tytöt treenaavat vielä tämän viikon seuran kesäleirillä. Sen jälkeen treenaillaan vielä Aavan kanssa muutamat treenit ennen kesälomaa. Elokuussa jatketaan jälleen kesätreenien merkeissä. Joukkue valittiin myös aluevalmennusringin leirille Kisakallioon, jonne lähdetään syyskuun alussa.

13.5.12

Kevätnäytöksessä jäähyvästit Geisha-ohjelmalle

Säihkettäret esiintyivät lauantaina sekä Rannalla näytöksessä että Gaalanäytöksessä. Kisojen jälkeisellä viikolla opeteltiin Aurinkoisten kanssa iloinen Aurinkolasitytöt tanssi, joka oli osa harrasteryhmien Ranta-teemaista näytöstä. Kisaohjelma taas esitettiin viimeistä kertaa Gaalanäytöksessä.

Tytöt saapuivat Espoon kulttuurikeskukselle jo klo 13. Nopean meikkauksen jälkeen lämmiteltiin ja valmistauduttiin ekan näytöksen harkkakierrokseen. Pian alkoikin jo itse näytös. Tytöt esiintyivät iloisella ohjelmallaan näytöksen loppupuolella. Esityksen jälkeen laitettiin vauhdilla nutturat kuntoon ja pian olikin jo seuraavan näytöksen vuoro.

Gaalanäytöksessä tytöt esittivät kilpaohjelmansa viimeistä kertaa. Suoritus oli siisti ja hyvin mielin sanottiinkin Geishaohjelmalle hei hei. Oman suorituksen jälkeen siirryttiin ottamaan valokuvia. Ehdimme vielä siirtyä yläparvelle kannustamaan Pinja, Lumettaret ja kesken SM-kisoja esiintymään saapuneet Tähdettäret upeisiin suorituksiin. Vielä viimeiset kuvat vanhempien kanssa ja sitten tämä kausi oli paketissa. Nyt jatketaan kesätreeneillä ja siirretään katseet jo tulevaan syyskauteen! Viimeinen kausi 12-14-vuotiaiden sarjassa on edessä. Vanteet kaivetaan jälleen esiin ja kohta ollaankin jo iskussa syksyn kisoja varten.

6.5.12

Pääkisoissa upeasti finaaliin

Säihkettäret saavuttivat Tampereelle upeasti kauden tavoitteensa sijoittuessaan lauantain alkukilpailussa A-kategoriaan! Finaalissa tytöt ylsivät upeasti sijalle 11 hienoilla pisteillä 5.25 3.0 8.25 = 16.50.

Säihkettärien kisamatka alkoi perjantaina suoraan treeneistä. Tampereelle matkattiin yhdessä Aurinkoisten kanssa. Perille Omena-hotelliin ehdittiin vasta klo 22, nopeiden iltatoimien jälkeen olikin jo korkea aika painua unten maille. Lauantaina aamuun startattiin eväiden voimin. Parin kilometrin matka kisahallille taitettiin jalan, joten matkaan lähdettiin jo klo 8. Kisaharkka joukkueella oli 9.25. Kisoissa oli ennätysmäärä joukkueita, jonka takia aamun kisaharkassa aikaa oli vain 2,5 minuuttia. Säihkettäret ehtivät onneksi tehdä ohjelman loppuun asti, monen joukkueen kohdalla musiikki katkaistiin jo ennen loppua ajan loputtua kesken. Harkan jälkeen suunnattiin takaisin hotellille myöhäiselle aamupalalle.

Säihkettärien kisavuoro oli vasta 84. Päivällä tytöt ehtivätkin lepäillä ennen hiusten ja meikkien laittoa. Tämän jälkeen lähdettiin taas kävellen kohti hallia. Lounaalle suunnattiin hieman ennen neljää, jonka jälkeen ehdittiin seurailla kisoja. Ilma hallilla oli todella huono ja lämpötila korkealla. Yhdessä päätettiinkin että pidetään lämmittely mahdollisimman lyhyenä. Ennen lämmittelyä mentiin vielä pihalle haukkaamaan happea. Samalla valmentajan johdolla tutustuttiin 90-luvun hienoihin ohjelmiin kuten Passiin ja Hammasharjaan. Anskun johdolla opeteltiin upea tanssi ja naurussa olikin pitelemistä kun koko joukkue veti antaumuksella passin takataskusta ja harjasi hampaat puhtaaksi.

Lämmittelyputkeen siirryttäessä avattiin jalat nopeasti ja kerrattiin tasapainot. Matolla katsottiin vielä ohjelmakohtia läpi, jonka jälkeen kokoonnuttiin tsemppirinkiin. Ennen Säihkyhuutojen kajahdusta päätettiin näyttää tuomareille ja yleisölle upeaa ryhtiä ja vahvaa ilmaisua. Tässä onnistuttiinkin loistavasti. Valmentajat katsoivat maton renalta ylpeänä tyttöjen sädehdintään. Mukaan mahtui kaksi suurempaa virhettä, mutta kokonaisuus oli ehdottomasti kauden paras. Suorituksen jälkeen siirryttiinkin katsomoon odottamaan tuloksia. Pian nähtiinkin jo puhelimesta onlinetulospalvelun kautta tulos, kategoria A! Tytöt eivät kuitenkaan millään uskonut tämän olevan totta! Niin siinä sitten jännittyneenä odoteltiin kuulutusta. Saimmekin odotella yli puoli tuntia ennen kuin viimein kuulutettiin kategoriaksi todellakin tuo A. Tytöt itkivät onnesta ja yhdessä todettiin että seuraavan päivän suunnitelmat meni uusiksi, luvassa oli finaali.

Seuraavana päivänä olikin edessä sama rumba. Aamun harkkakierros sujui loistavasti ja mahtava kisalataus pysyi päällä pitkin päivää. Kisavuoro joukkueella oli jälleen kisojen loppupäässä, joten aikaa oli laittautua rauhassa. Hyvää tunnelmaa pidettiin yllä tsemppitanssein. Kisamatolle astelikin jälleen iloinen ja latautunut porukka.

Suoritus oli jälleen hyvä, mukaan mahtui pieniä tasapainovirheitä, mutta ilmaisu oli edelleen vapautunutta! Pisteet saimmekin nopeasti: tekniset 5.25 taiteellinen 3.0 ja suoritus 8.25. Yhetispisteillä 16.50 sijoituimme 61 joukkueen sarjassa sijalle 11! Mahtavaa tytöt! Iloisin mielin kannustettiin vielä Lumettaria palkintojen jaossa, jonka jälkeen suunnattiin väsyneenä nokka kohti Espoota.

Kiitos kisakärjestäjille, kiitos kannustusjoukoille ja kiitos Aurinkoisille kisaseurasta. Mahtava lopetus kaudella tytöt!

 

15.4.12

Hyvinkää Cup 14.4.

Säihkyt osallistuivat Hyvinkää Cuppiin lauantaina 14.4. Aluekisojen jälkeen ohjelmaan pyrittiin saamaan lisää vahvuutta ja tarkkuutta jalkatekniikkaan.

Näimme Hyvinkäällä yhdeksän jälkeen ja heti alkoikin lämmittely harkkakierrosta varten. Harkan jälkeen siirryttiin tuttuun tapaan hiusten laittoon ja meikkiin. Tällä kertaa kisoissa oli marssi, joten kahdentoista aikaa oli aika vaihtaa puvut päälle ja siirtyä marssia varten harkkatilaan. Marssin jälkeen suuntasimmekin vauhdilla ruokailua kohti.

Tytöt kilpailivat vasta tauon jälkeen, joten meillä oli hyvin aikaa katsoa kisoja ja kannustaa oman seuran Aava ja Taiga hyviin suorituksiin ennen lämpän aloittamista. Lämmittelyssä huomio oli jo tiukoissa ojennuksissa ja pian olikin jo aika astua lavalle. Tällä kertaa jäi esiintyminen hieman vaisummaksi, taisi jännitys syödä ilmaisun. Kuitenkin perussiistiin suoritukseen oltiin tyytyväisiä. Mukaan mahtui vielä pieniä tasapainovirheitä ja eriaikaisuuksia, mutta muuten kokonaisuus oli ihan hyvä. Tulosta odotettiin jännittyneenä ja koko porukka olikin pettynyt, kun kategoria oli edellisen kisan tapaan C. Nyt ei auta muu kuin treenata täysillä viimeiset viikot ennen pääkisoja. Siellä nähdään toivottavasti parasta Säihketär-osaamista ja saadaan kategoriatulosta nostettua ylöspäin.

1.4.12

Aprillipäivänä aluekisoissa

Säihkettäret treenasivat kuluneen viikon täysillä pyrkien saamaan vahvuuden näkyviin Espoo Cupin varovaisen otteen jälkeen. Voimaa ja ilmettä saatiinkin lisää, mutta kategoria jäi tällä kertaa harmillisen alas. Tuloksena kategoria C.

Tytöt kokoontuivat Töölön Kisahallille aamulla klo 9. Harkkaa varten lämmiteltiin yhdessä Aurinkoisten kanssa. Hyvän lämmittelyn jälkeen harkassa nähtiin jo tekemisen makua, vaikkakin viimeisessä tasapainossa oli isoja virheitä. Nämä korjattiin ja siirryttiin kaunistautumaan. Tällä kertaa hiusten ja meikkien laittoon oli runsaasti aikaa tyttöjen kilpaillessa vasta aivan kisojen lopussa. Välillä käytiin syömässä ja kannustamassa muita joukkueita, sitten oli aika hieman ulkoilla ennen marssia.

Pian oltiinkin taas lämmittelemässä. Tasapainot ja vartalot hiotiin läpi ennen keskittymistilaan siirtymistä. Sieltä matolle asteli ryhdikäs joukkue. Alussa hermostuneisuus näkyi pienenä eriaikaisuutena, mutta ensimmäiseen tasapainoon tultaessa saatiin iskut aivan kohdalleen. Loppupuolelle mahtui vielä yksi iso tasapainovirhe, mutta muuten joukkue esitti jo aivan erilaista voimistelua kuin viikko sitten. Vahvat aksentit näkyivät ja ohjelman tempo säilyi. Kategoria jäi kuitenkin tällä kertaa alemmas, kategoriaan C. Tähän koko porukka oli pettynyt, mutta nyt vain hiotaan jalkatyöskentelyä entisestään ennen Hyvinkää Cuppia. Taiteellisen tuomariston palaute oli kannustavaa, joten ohjelman rakennetta ei tarvitse muuttaa. Nyt vaan hiontaa hiontaa hiontaa. Hyvinkäällä nähdään miten pitkälle se joukkuetta vie.

25.3.12

Espoo Cup

 Kisakausi aloitettiin tänään Espoossa. Yhden aikaan joukkue kokoontui Jousenkaaren koululle meikkien ja hiustenlaiton pariin. Samalla joukkueen oma Hovi-ompelija pujotteli uusia kuminauhoja pukuihin, jotka menivät osalla niin tiukalle että taisi verenkierto jalkoihin tyrehtyä hetkeksi. Tehokkaan lämpän jälkeen siirryttiin täpötäyteen halliin kisaa varten.

Kauden avaus jäi tytöillä ilmeeltään vaisuksi. Rohkeus jäi uupumaan ja tekeminen oli varovaista. Kategoria B:hen oltiinkin ihan tyytyväisiä. Kunhan saadaan kunnon isku vielä esiintymiseen niin eiköhän se tämän kauden tavoite (A-kategoria) vielä tavoiteta! Tähän panostetaankin ensi viikolla, jotta aluekisoissa nähtäisiin parasta Säihkyenergiaa. Sijoitus tänään 5-7. Onnittelut oman sarjan palkituille sekä oman seuran Lumettarille mitalista!

24.3.12

Kisakatselmus

Säihkettäret esiintyivät tänään seuran kisakatselmuksessa Tapiolassa. Viimeinenkin tyttö parani juuri sopivasti kisaviikonlopuksi ja ensimmäistä kertaa yli kahteen viikkoon saatiin kaikki 10 tyttöä lavalle. Ikävä kyllä Fannin polvi ei vielä kestä täysipainoista treeniä, joten kisakuviot viedään läpi kymmenellä Säihkyllä.

Hallille kokoonnuttiin aamulla 10.15 nutturat päässä. Tuttuun tapaan tytöt saivat lämmitellä itsekseen Anskun ja Lauran hääriessä hallilla valmistelujen parissa. Säihkettäret harjoittelivat ensimmäisten joukossa, harjoituksen jälkeen siirryttiin liimailemaan paljetteja pudonneiden tilalle ja laittamaan meikit kuntoon. Ennen näytöstä kaikki joukkueet vielä esiteltiin alkumarssissa ja sitten olikin shown aika.

Säihkyt esittivät ohjelmansa siististi, mukaan kuitenkin mahtui pientä tutinaa tasapainoissa. Ne karsitaan huomiseksi pois. Kuitenkin näytös toimi hyvänä kisaharkkana huomiselle. Säikyt jättävätkin huomisaamun kisaharkan väliin, sillä kisat ovat tutulla kotihallilla. Harkan sijaan tytöt saavat levätä rauhassa ja kisavalmistelut aloitetaan vasta klo 13. Huomenna se siis alkaa - kisakausi. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan tyttöjä Tapiolan Urheiluhallille Espoo Cuppiin.

18.3.12

Treeniviikonloppu

Tänä viikonloppuna tytöillä oli mattoharkat molempina päivinä. Tavoitteena oli saada ohjelmaa hiottua ja katsottu kuinka kuviot liikkuvat alueella. Molempina päivinä saatiinkin ohjelmaa hyvin eteenpäin, vaikka pari tyttöä olikin sairastelun takia sivussa.

Lauantaina ennen treenejä ohjelmassa oli myös pukujen koristelua. Liiman haju täytti huoneen kun satoja paljetteja ja strasseja liimattiin kiinni kevään pukuihin. Koko puku saatiin tällä kertaa säihkymään tyttöjen voimin, vanhempien rooliksi jäi valmiin työn ihastelu. Ensi viikon lauantaina puvut pääsevätkin ensi kertaa lavalle seuran kisakatselmuksessa. Sunnuntaina avataankin sitten kevään kisakausi Espoo Cupissa.

14.2.12

Alueringin leiri Kisakalliossa 11.-12.2.

Säihkettäret matkasivat lauantaina Kisakallioon Länsi-Suomen alueringin leirille. Matkaan lähdettiin Laura valkun kanssa Anskun jäädessä tällä kertaa Espooseen. Tytöt olivat olleet monta viikkoa terveenä treeneissä ja ohjelmaa oli saatu hyvin eteenpäin. Hyvä terveys ei kuitenkaan jatkunut viikonlopun yli vaan ensimmäinen valtasi sairasvuoteen jo heti alkumetreillä.

Lauantaina päästiin kuitenkin lähes täydellä porukalla tuomaritunnille näyttämään ohjelmaa. Geishoissamme näkyi väsymys ja Laura saikin tsempata tyttöjä parhaimpaansa. Ohjelma ja tytöt saivat hyvää palautetta ja ohjelmasta tykättiin. Edelleen kaivattiin huomiota nopeiden askelikkojen nilkkoihin sekä hyppyjen ilmavuuteen. Näihin pyritäänkin kiinnittämään vielä vaan huomiota. Myös tasapainojen yhtenäisiä asentoja tarkistetaan kisakauden lähestyessä. Lauantain päätteeksi pidettiin vielä leirinäytös, jossa tytöt pääsivät ihailemaan myös muiden ohjelmia.

Sunnuntaina jatkettiin treeniä jalkatekniikalla. Tuomaritunnilla katsottiin taiteellistapuolta ja päivän päätteeksi jatkettiin vielä vartaloiden kanssa oman seuran valmentajan Sadun kanssa. Neljältä oli aika lopettaa leiri ja lähteä kimppakyydein kotia kohti. Vielä on viikko treeniä edessä ennen hiihtolomaa. Sitten alkaakin jo kisakausi lähestyä. Ennen sitä pyritään saamaan puvut kisaiskuun ja tietysti ohjelma myös.

29.1.12

Kotisalileiri 28.-29.1.

Perjantai, lauantai ja sunnuntai vietettiin tiiviisti yhdessä kotisaleilla kevään ohjelman parissa. Leirin tavoitteena oli saada ohjelma valmiiksi ja lauantaiaamuna saatiinkin viimeinen puuttuva pätkä opeteltua. Launtai-ilta käytettiinkin kuvioiden ja tarkennusten parissa ja sunnuntaina tehtiin tiiviisti neljäsosia. Viikonlopun aikana ehdittiin myös esiintyä useampaan otteeseen, kun viereisellä matolla oli milloin Loiste, Saraste, Pinja tai Lumettaret.

Leiri oli erittäin onnistunut, kaikki tytöt pääsivät treenaamaan terveinä. Lisäksi perjantaina saatiin iloisia uutisia Fannin polvesta. Vanha vamma ei vaadi tällä hetkellä suurempia toimenpiteitä, hieman vain lepoa ja kuntoutusta. Katsotaan siis hiihtoloman jälkeen saadaanko yksi geisha lisää ohjelmaan. Tällä hetkellä kuvioissa pyörii 10 Säihkyvää neitoa Saaran jättäydyttyä kannustusjoukkoihin. Kiitos Saaralle yhteisistä jumppahetkistä ja kisoissa nähdään!

16.1.12

Paluu saleille

Säihkettäret palasivat loppiaisen jälkeen treenisaleille liikkuvuustestien merkeissä. Hienosti olivat tulokset parantuneet loman aikana kaikilla! Ensimmäisissä treeneissä kuunneltiin myös uusi kisamusiikki, joka vie tytöt jälleen aivan erilaisiin tunnelmiin. Ohjelman opettelukin pääsi jo hyvin käyntiin ja tavoitteena onkin saada ohjelma kotisalileirillä tammikuun lopussa kuntoon, ensi esitys onkin jo helmikuussa alueringin leirillä.

Joukkueen koko kasvoi hieman syksystä Ellan siirryttyä joukkueeseen. Kevääseen jatketaan siis 12 tytön voimin. Tervetuloa Ella perheineen mukaan Säihky-perheeseen! Keväällä joukkue osallistuu neljään kilpailuun. Kilpailukausi alkaa maaliskuussa Espoo Cupissa ja jatkuu aluekisojen ja Hyvinkää Cupin kautta huhtikuun lopun Hyvän Mielen kisoihin.