Esittely

 

Taigan esittely

 

Taiga koostuu yhdeksästä ahkerasta ja määrätietoisesta voimistelijasta sekä kolmesta joukkueelle ja lajille omistautuneesta valmentajasta. Joukkueen harjoittelua leimaavat pitkäjänteinen työ ja pyrkimys jatkuvaan kehitykseen. Taidollisten tavoitteiden ja kilpailumenestyksen ohella valmennuksessa otetaan huomioon myös voimistelun ilon ja positiivisen ilmapiirin tärkeys.

 

Voimistelijat:

  

EEVA on joukkueen työmyyrä, joka harjoittelee joka treeneissä tinkimättömästi mutta positiivisella asenteella. Eeva on myös joukkueen kapteeni, jonka vastuulle voi huoletta uskoa tehtävän kuin tehtävän. Eevan tunnistaa pitkien käsien ja jalkojen kauniista ojennuksista sekä huimasta notkeudesta.

 

EMMI tekee aina täysillä ja ottaa opiksi jokaisesta korjauksesta. Emmin voimistelusta paistaa tekemisen ilo ja keskittyneisyys. Emmin tunnistaa positiivisesta asenteesta, leveästä hymystä ja ehtymättömästä yritteliäisyydestä. Ahkera harjoittelu tuottaakin Emmin kohdalla aina toivotun tuloksen.

 

ERICA on pikkuinen, nopea ja näppärä voimistelija, joka oppii salamannopeasti uudet asiat. Erica on se, joka muistaa kaikki ohjelman laskut ja pysyy vaikeammassakin rytmissä kärryillä. Erican tunnistaa säteilevästä lavaesiintymisestä, suurista ruskeista nappisilmistä sekä pieneen kokoonsa nähden huikean lennokkaista hypyistä.

 

ERIIKKAn tekeminen on voimakasta ja vauhdikasta. Esiintyjänä Eriikka on vahva ja taitava, ja hän on kunnostautunut myös koko joukkueen kannustajana ja innostajana. Eriikka on joukkueen ketteryys ja nopeus: kärrynpyörät ja kuperkeikat sujuvat vikkelästi, ja hypyt nousevat korkealle ilmaan. Menosta ja meiningistä huolimatta Eriikkalta löytyy taitoa myös kauniisiin, virtaaviin vartaloihin.

 

EVELIINAn eli Even voimistelu on pehmeää ja hallittua. Ilmaisussa Eve pistää aina kaiken peliin ja onkin lavaesiintyjänä vakuuttava. Eve tekee harjoituksissa nöyrästi töitä koko joukkueen puolesta ja osoittaa tasaisin väliajoin kehittyneensä voimistelijana yhä taitavammaksi. Even tunnistaa suurista silmistä ja tuuheista kiharoista.

 

HANNE on tunnollinen, huolellinen ja ahkera voimistelija. Hanne pitää huolta, että jokainen korjaus tulee tehtyä ja jokainen ojennus venytettyä loppuun asti. Hannen tunnistaa pitkänhuiskeista jaloista ja käsistä sekä tasapainojen upeista linjoista.

 

HILLA on sinnikäs treenaaja, joka kannustaa koko joukkuetta parempiin suorituksiin ja jolla on myös kova tahto kehittyä itse voimistelijana. Hillalla on korkeat, lennokkaat hypyt ja paljon notkeutta sekä myös rohkeutta esiintyä. Hilla on myös hyvin ulospäinsuuntautunut luonne, ja hän tuntuukin Eriikkan ohella olevan aina siellä, missä tapahtuu.

 

MARIE on joukkueen uusin tulokas, joka tekee harjoituksissa paljon töitä. Tämä näkyykin Marien voimistelutaidoissa jatkuvasti erittäin positiivisena kehityksenä. Marien liikekieli on todella kaunista katseltavaa jokaisella osa-alueella, ja erityisesti korkeat päkiät ovat herättäneet valmentajissa varauksetonta ihailua.

 

VENLA on joukkueen ballerina. Balettitaustan vuoksi Venlan voimistelu on kaunista, linjakasta ja hallittua. Erityisesti kauniit käsiliikkeet, kauniisti ojennetut nilkat ja aukikierto ovat Venlan bravuureja. Voimistelijana Venla on tunnollinen ja motivoitunut sekä aina valmis tekemään parhaansa vastoinkäymisistä huolimatta.

Joukkueen historia

 

Joukkueen historia alkaa tammikuusta 2005, jolloin perustettiin seuraan uusi esivalmennusryhmä. Ensimmäisellä kaudella joukkueeseen ilmoittautui 28 tyttöä ja joukkue sai nimekseen Valottaret. Valmentajina aloittivat Anna-Maria Huttunen ja Anna-Kaisa Nenonen. Syksyllä 2006 joukkue osallistui ensimmäisiin asematapahtumiin. Tällöin jakauduttiin kahteen porukkaan, jolloin toinen joukkue sai nimeksi Sädettäret.

Keväällä 2009 Valottaret osallistui ensimmäisen kerran 10-12-vuotiaiden kilpasarjaan. Syksyllä ikäluokan kokoonpanoja järjesteltiin uudestaan, jotta joukkueista saatiin näyttävän kokoiset ryhmät. Myös valmennustiimi muokkaantui. Samalla joukkueen nimi päätettiin uudistaa.

Syksystä 2010 lähtien joukkue on kilpaillut nimellä Taiga.

 

Voimistelijat keväällä 2012:

Eeva

Emmi

Erica

Eriikka

Eveliina

Hanne

Hilla

Marie

Venla

Taiga syksyllä 2011
Taiga keväällä 2011
Taiga jouluna 2010
Taiga keväällä 2010
Taiga syksyllä 2009
Valottaret keväällä 2009