Uutiset 2011

TNV Cup-asema 10.12.2011

Lähdimme aamulla jo 6.30 aikoihin ajamaan kohti Turkua. Räntää alkoi sataa heti Helsingin ulkopuolella ja ajaminen oli hidasta, mutta päästiin kuitenkin ajoissa perille. Oli hauska lähteä ensimäiselle vähän pidemmälle kisamatkalle! Jännitystä oli selkeästi ilmassa :)

 

Loiste onnistui Turussa hienosti ohjelmassaan. Kuviot olivat siistejä ja suorituksessa näkyi jo kokemusta ja varmuutta. Suoritus oli ehdottomasti kauden parhaimpia, vaikka pari pientä pallonpudotusta sattuikin matkan varrelle. 

Oman suorituksen jälkeen kannustimme vielä Tuikkeen suoritusta ja sitten lähdimme kauden päättäjäisten merkeissä syömään koko Loiste joukkue vanhempineen. 

 

Näistä kisoista lähtien alkaa Loisteen joululoma. Joulun aikana on tarkoitus kovasti venytellä ja kehittää omaa osaamistaan. 9.1. alkaa kevätkausi ja uuden ohjelman teko. Saa nähdä, minkälaisen ohjelman teemme ensi kaudella ;)

 

Hauskaa joulua ja uuttavuotta 2012!

 

 

Tapiolan Voimistelijoiden Gaalanäytös 28.11.2011 

 

 

 

Loiste esiintyi Tapiolan Voimistelijoiden Gaalanäytöksessä 28.11.2011. Katsomossa oli paljon sukulaisia ja tunnelma oli juhlallinen Espoon kulttuurikeskuksessa. Odotellessamme näytöksen alkua tytöt lainasivat valmentajan kameraa. Alla muutama tyttöjen ottama kuva näytöksestä.  

Loiste esiintyi vasta kolmannesviimeisenä. Joukkue teki siistin suorituksen, joka ei ollut ihan aikaisempien asemien suoritusten veroinen. Positiivista oli kuitenkin, että hymyjä alkoi näkyä jo huomattavasti enemmän! 

 

 

 

 Pinkin Pantterin asema 26.11.2011 

 

Pinkin Pantterin asema oli toinen asema, johon tällä kaudella osallistuimme. Olimme ensimmäisessä blokissa seitsemäntenä joten oli kiva kun pääsimme nopeasti esiintymään. 

Harjoituskierroksella oli pientä epävarmuutta näkyvissä mutta itse suoritus meni hienosti. Tasapainot pysyivät ja jalkatyöskentely oli jo mennyt parempaan suuntaan viime asemalta. Valitettavasti yksi tyttö joutui jättämään aseman väliin jalan kivun takia ja lepää nyt pari viikkoa. Nilkkansa murtanut tyttö pääsi kuitenkin mukaan ohjelmaan ekaa kertaa. Kokonaisuus näytti hienolta, vaikka emme ehtineetkään katsoa kuvioita uudelleen ennen asemasuoritusta.

Harmittavia nämä loukkaantumiset, varsinkin kun murtumat ovat vielä sattuneet harkkojen ulkopuolella. Emme ole vielä yhdellekään asemalle päässeet täydellä kokoonpanolla ja huominen joulujuhla menee myös yhden tytön vajauksella. Täytyy sanoa, että hienosti ja kärsivällisesti tytöt ovat jaksaneet muuttaa kuvioita ja laskuja, kun joukkueesta on aina eri tyttö ollut poissa. Loukkaantuneet tytöt ovat tosi hienosti tsempanneet ja opetelleet ohjelman ja päässeet heti tervehdyttyään mukaan. Kiitos siitä tytöille!

Meillä on heti pinkin pantterin aseman perään maanantaina 28.11 seuran joulujuhla klo 18.30 Espoon kulttuurikeskuksessa. TERVETULOA KATSOMAAN! 

 

 

 

 

Saimme hienot vaaleanpunanauhaiset mitalit muistoksi Pinkin Pantterin asemalta. Loiste meni vielä oman suorituksen jälkeen kannustamaan Tuiketta omassa suorituksessaan. Pilke esiintyi ihan alussa, joten Pilkkeen suoritusta emme valitettavasti päässeet katsomaan. 

 

 

Etelä-Suomen Asematapahtuma 12.11.2011

 

Osallistuimme 12.11.2011 oman seuramme järjestämälle Etelä-Suomen asemalle Tapiolan Urheiluhallissa. Monien vanhemmat olivat mukana järjestämässä tapahtumaa ja iso joukko seuralaisia oli mukana onnistuneen tapahtuman luomisessa. Kiitos kaikille, asematapahtuma onnistui hienosti. 

Loisteelle tämä asema oli kauden ensimmäinen asematapahtuma. Seuran kisakatselmuksen jälkeen teimme koreografiaan vielä muutoksia. Kuvioita piti muuttaa jonkin verran, sillä yksi tyttö ei vielä päässyt tähän asemaan mukaan nilkkamurtuman takia. Lisäsimme yhden tasapainonkin ohjelmaan.

Kisakatselmuksessa suoritus meni erittäin siististi ja hienosti. Sivutasapaino pysyi todella jämptisti ja saimme tuomareiltakin kehuja siitä. Pallon pudotuksia tuli vain pari pientä, joten nämä eivät meitä häirinneet. Valmentaja olisi toivonut harppihyppyyn suoria polvia ja nilkkoja ja muutenkin vielä hiotumpaa jalkatyöskentelyä, nämä aiomme parantaa seuraavalla asemalle. 

 

SEURAN KISAKATSELMUS 22.10.2011

 

Pääsimme esittämään syksyn 2011 pallo-ohjelman ensimmäistä kertaa seuran kisakatselmuksessa Espoonlahden urheiluhallissa. Valitettavasti kaksi tytöistä on ollut loukkaantuneena kauden aikana, toisella käsi murtuneena ja toisella nilkka. Huonoa tuuria on siis ollut mukana syksyn aikana, mutta ohjelma saatiin kuin saatiinkin ajoissa pakettiin. Emme ihan vielä päässeet täydellä kokoonpanolla tekemään ohjelmaa kisakatselmukseen. 

Ohjelman musiikki on Disneyn The little Mermaidista ja ohjelman teemana on auringonlasku merellä. Meillä onkin keltaiset pallot, jotka ovat kuin auringot ja siniturkoosi puku, joka kuvastaa merta.

Tytöt olivat jännittyneenä ennen ensimmäistä esiintymistä, mutta ohjelma meni kiitettävästi. Loiste onnistui hienosti heittokohdassa, jossa tulee isot heitot ja kaikki tytöt saivat pallot kiinni. Pientä jännitystä ja haparointia ohjelmassa vielä on, mutta meillä on vielä aikaa treenata ja tehdä pikkumuutoksia ohjelmaan. 

Tytöt olivat iloisia nähdessään seuran muiden joukkueiden ohjelmat. Kaikkien esitykset ja puvut näyttivät hienolta! 

 

Syksy 2011 kuulumisia

 

 

Aloitimme uuden kauden elokuun alkupuolella treenaten ulkona Tapiolan hallin pihalla. Tytöt olivat jaksaneet tsempata kesän aikana monissa jumppajutuissa ja siltakaadot ja muut temput sujuivat monilta jo kuin leikiten. Venyvyydessä oli myös menty eteenpäin. 

 

Salitreenitkin ovat jo alkaneet, tänä syksynä treenaamme jo kolme kertaa viikossa. Joukkueella on myös uusi valmentaja Outi, joka käy tämän syksyn aikana kerran viikossa valmentamassa. Virve käy myös kerran viikossa maanantaisin ja Heini käy joka treeneissä. 

 

Otimme tänä syksynä rohkean askeleen valitessamme välineeksi pallon ensi ohjelmaan. Pallo on haastava väline ja tytöille kokonaan uusi väline. Musiikki pallo-ohjelmaan on jo löytynyt ja olemmekin päässeet jo ohjelmanteon makuun. Tavoitteena on saada ohjelma ajoissa valmiiksi ja tehdä yhdenaikaisia suorituksia ja opetella uusia vaikeampia liikkeitä. 

 

Teimme kauden alkuun myös yhteisiä pelisääntöjä harkoissa käyttäytymiseen liittyen. Pelisäännöt voi lukea joukkueen sivuilta. Yhtenä kauden tavoitteena on näiden pelisääntöjen noudattaminen. 

 

Vivin voimistelun tähtiasema 2.4.2011

Tuikkeen toinen asematapahtuma tämän kauden aikana järjestettiin Energia Areenalla Vantaalla. Oli hienoa päästä esiintymään isoon halliin. Paikka oli laitettu tosi viihtyisäksi. Samassa yhteydessä pidettiin myös IFAGG:n tämän kauden ensimmäinen World Cup-kilpailu ja Challenge Cup eli 12-14-vuotiaiden kansainvälinen kilpailu. Tunnelma oli siis kansainvälinen. Ihailimme pukkarissa bulgarialaisia tyttöjä, jotka nostivat jalkaa korkealle. Siinäpä tavoitetta meillekin!

Tuikkeen harjoituksessa tuli muutama ikävä virhe ja korjasimme kohtia harkan jälkeen vielä matolla. Suoritus meni kuitenkin ihan nappiin ja valmentajat olivat etenkin ylpeitä rintaseisonnasta ja sivutasapainokohdasta. Osa tytöistä jäi oman esiintymisen jälkeen vielä katsomaan isompien tyttöjen kisoja.

Oli kiva lopettaa tähän suoritukseen tämän kauden asematapahtumat. Tällä kaudella meillä on vielä jäljellä kevätjuhlaesiintyminen. Tervetuloa katsomaan Tapiolan Voimistelijoiden Gaala-näytökseen 31.5.2011! Tästä on hyvä jatkaa kausi loppuun ja ensi kaudelle uusin tavoittein.  

 

 Etelä-Suomen asematapahtuma 27.3.2011 Lumohalli, Vantaa

 

Lumohallin ympärillä pyöri melkoinen joukko ihmisiä, koska Korsossa oli samaan aikaan maalaismarkkinat. Pysäköintipaikat olivat sen takia kiven alla, mutta kaikki järjestyi kuitenkin hyvin.

Tuikkeen tytöillä asema oli ensimmäinen esiintyminen tämän kauden aikana ja jännitystä aisti ilmassa ennen harjoitusta. Tuikkeesta on koko kevään ajan ollut tyttöjä kipeänä vuorotellen ja saimme unkarilaisteemaisen ohjelmamme valmiiksi melko myöhään. Onneksi saimme harkattua ohjelman kuitenkin siihen kuntoon, että pystyimme varmalla mielellä lähtemään ensimmäiseen asematapahtumaan. Harkkakierros meni hienosti, mutta jotain tarkennuksia kävimme läpi vielä ennen varsinaista suoritusta. Suoritus meni vielä paremmin kuin harjoitus. Joitain eriaikaisuuksia oli mutta kokonaisuus näytti hyvältä. Ilmeitä valmentajat olisivat kaivanneet vielä lisää.

Viikon päästä menemme seuraavaan asematapahtumaan joten meillä on vielä kahdet harkat aikaa hioa ohjelmaa ja saada entistä varmempi suoritus seuraavaan asemaan.  

 

 

KEVÄT 2011 

 

Tuike tekee tänä keväänä ohjelman ilman välinettä Unkarilaiseen musiikkiin. Ohjelmanteko on jo aluillaan ja treenaamme sitä ahkerasti. Tulossa on varmasti vaikeampi ohjelma kuin viime syksyn ohjelma - pieni haaste tuo aina mielekkyyttä harkkoihin ja on kiva onnistua uusissa jutuissa. Kausi on lähtenyt kaikinpuolin hienosti käyntiin ja Tuikkeen tytöt ovat tosi motivoituneita treenaamaan.

Tällä kaudella Tuike aikoo edelleen keskittyä liikkuvuuden parantamiseen. Pystymme myös treenaamaan hyvin perusvoimistelua ja liikkeiden venyvyyttä ja jatkuvuutta, koska ohjelma tehdään ilman välinettä. 

Tänä keväänä Tuike osallistuu ainakin Etelä-Suomen asematapahtumaan 27.3 ja Vantaalla pidettävään kansainväliseen asematapahtumaan 2.4.2011. Lisäksi Tuike nähdään seuran kevätjuhlassa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan :)