Uutiset 2015

Joulunäytös 12.12.

Kisakauden päätyttyä tytöt pääsivät vielä kerran esiintymään Soturi -ohjelmallaan Tapiolan voimistelijoiden Gaalanäytökseen. Kisaohjelman lisäksi tytöt olivat tehneet yhdessä valkkujen kanssa jouluisen James Bond-tanssin,joka esitettiin myös Gaalanäytöksessä. Nyt treeneissä on käännetty katseet jo tulevaan kauteen ja uuteen ohjelmaan,mutta ennen uuden kauden käynnistymistä joukkue jää ansaitulle joululomalle.

Loiste toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Loistavaa vuotta 2016!

 

Kilpasarjan mestikset

Perjantaina 20.11. iltapäivällä matkattiin yhdessä Ruoste jr:n, Kipinän ja Tuikkeen kanssa yhteisbussilla kohti Jyväskylää ja Kilpasarjan mestaruuskilpailuja.

Perille päästyä pistettiin sängyt kuntoon ja ruvettiin nukkumaan. Lauantai käynnistyi aikaisin aamulla,kun Loisteen soturijoukko matkasi Jyväskylän monitoimihallille aamuharkkaan. Harkan jälkeen käytiin hiottavat kohdat läpi ja pistettiin nutturat sekä meikki kuntoon. Ennen omaa suoritusta jäi hyvin aikaa hakea kisafiilistä, käydä kohtia ohjelmasta läpi ja purkaa jännitystä.Pian oli jo Loisteen kilpailuvuoro ja tytöt vetivät matolla parastaan!Suoritus oli hyvä lukuunottamatta yhtä pientä välinevirhettä ja joitain eriaikaisuuksia. Kategoriaksi kuulutettiin D, johon oltiin hyvin pettyneitä ja tällä kertaa finaalipaikka jäi saavuttamatta.Illalla mentiin vielä syömään porukalla ja purkamaan suorituksen hyviä sekä kehitettäviä kohtia. Tuloksesta huolimatta iltaan mahtui paljon hauskoja hetkiä ja naurua sekä hyvää joukkuehenkeä.

Sunnuntaina Loiste sai vähän pidemmät yöunet ja hallilla pitikin olla vasta 11.30. Vaikka Loiste ei finaalissa kisannutkaan, kaikkia joukkueita kannustettiin.Erityisesti oman seuran joukkuetta Kipinää, jotka selviytyivät hienosti finaaliin. Illalla noin viiden aikaan lähdettiin bussilla takaisin kotia kohti.

Viikonloppu oli pettymyksistä huolimatta joukkuehenkeä nostattava ja kokemuksena onnistunut. Loisteen kisakausi on nyt paketissa ja tästä on hyvä suunnata katseet kohti tulevaa kautta!

Kuvat: Sami Ilvonen

Pronssia Espoo Cupista!

Loisteen kisakausi jatkui heti aluekisoista seuraavana viikonloppuna 13.11 Espoo Cupissa. Päivä oli pitkä,sillä kisaharjoitus oli aikaisin aamulla ja suoritusvuoro oli vasta illalla koko kilpailun viimeisenä.

Suoritukseen mahtui pieni vannepudotus ja ohjelman ensimmäisessä tasapainossa oli epätarkkuutta. Kokonaisuutena kuitenkin jälleen huomattavasti edellistä kisaa parempi kokonainen ja suorituksesta huokui,että tytöt selvästi nauttivat tekemisestä. Fiilis oli siis kohdallaan! Tuloksena kisasta kategoria C, joka riitti kolmanteen sijaan ja pronssiin!

Vielä on viikko aikaa vielä fiilistellä ohjelman parissa sekä tarkentaa kokonaisuutta ja sen jälkeen Loisteen soturijoukko matkaa Kilpasarjan mestiksiin Jyväskylään.

Onnistunut kisapäivä Etelä-Suomen aluekilpailuissa

Lauantaina 7.11. Loiste kilpaili Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa Töölön kisahallilla. Kisahallille saavuttiin aamuyhdeksältä ja kaikkien saavuttua vietiin tavarat pukkariin ja aloitettiin kisalookin luominen. Puolenpäivän aikaan oli aika lähteä valmistautumaan kisasuoritukseen.Ennen suoritusta ehdimme hyvin kokeilla kohtia ohjelmasta,mutta kuitenkin liian äkkiä olimmekin jo odottamassa matolle pääsyä.

Matolla fiilis oli uskomaton,yleisö oli läsnä koko suorituksen ajan.Isot kiitokset kaikille kannustajille:) Suoritus oli onnistunut muutamaa pikkuvirhettä lukuunottamatta ja suorituksen jälkeen olimme todella jännityneitä kategorian suhteen.  Saavutimme kisassa kategorian B, johon voimme olla todella tyytyväisiä!!

Loppupäivän aikana meillä oli runsaasti aikaa nauttia upeista suorituksista ja kannustaa oman seuran Ruoste jr ja Team Loiste,joiden suoritukset olivat kisan loppupäässä.

Seuraavat kisat on Espoo Cup viikon päästä lauantaina 14.11. Sinne lähdemme hakemaan hyvää ja puhdasta suoritusta ja karsitaan turhat suoritusvirheet pois!

Tervetuloa katsomaan!

Kisakausi vauhtiin Kolmen Lajin Kisassa

Loiste pääsi avaamaan tänään 25.10. kisakauden Tampereen Kolmen Lajin kisoissa.Kisajännityksen lisäksi ekstrajännitystä toi kellojen siirto, mutta onneksi kaikki olivat muistaneet päivittää itsensä talviaikaan! Ohjelmaa on viime viikkojen aikana hiottu pienissä pätkissä ja ilmaisua on harjoiteltu ahkerasti. Ensimmäiseen kisaan lähdettiinkin hyvillä fiiliksillä hakemaan varmaa kisasuoritusta. Suorituksessa näkyi pientä epätarkkuutta laskuissa ja kuvioissa,mutta yleiskuva oli onnistunut ja voimakas. Muutamista virheistä huolimatta tuloksena oli kategoria C,johon voidaan olla tyytyväisiä!Nyt jatkamme ahkeraa treenausta ja hiomista kohti kahden viikon päässä olevia Etelä-Suomen aluekisoja. Siellä nähdään!

 

 

 

Kisakatselmus 21.10.

Tapiolan Voimistelijoiden Kisakatselmus järjestettiin 21.10 Espoonlahden hallilla ja seuran kilpailujoukkueet pääsivät esittämään ensiesityksensä syyskauden kisaohjelmalle,myös Loiste esiintyi katselmuksessa Soturit-kisaohjelmallaan.

Syksyn aikana joukkueessa on myllertänyt syysflunssa ja kaikki eivät päässeet esiintymään,mutta onneksi aluekisoihin mennessä saadaan koko joukko matolle. Kisakatselmuksen suoritus sujui hyvin ja ohjelman kokonaisuus näytti hyvältä. Ennen kisoja haetaan ohjelmaan vielä lisää ilmaisua ja vahvaa tekemistä.

Oman esiintymisen jälkeen kannustettiin muut hyvään suoritukseen.Nähtävillä olikin kasa upeita suorituksia ja koreogrofioita! Esitysten jälkeen otettiin kuvia ja poseerattiin koko seuran voimin yhteisessä valokuvassa.
Valokuvien jälkeen otettiin puvut pois,juteltiin suorituksesta ja lähdettiin hyvillä mielin kotia kohti!

Nyt nokka käännetään kohti kauden ensimmäisiä kilpailuja.Loiste pääsee avaamaan kisakautensa jo tulevana viikonloppuna,kun joukkue suuntaa Kolmen Lajin kisoihin Tampereelle sunnuntaina 25.10.
Loiste kiittää muita seuran joukkueita hienoista esityksistä ja toivottaa kaikille superpaljon tsemppiä kisakauteen!

 

Alueringin leiri

Syyskausi on jo pitkällä ja ekat kisat häämöttävätkin jo muutaman viikon kuluttua!Palataan kuitenkin vielä elokuun loppuun, jolloin leireilimme Vierumäellä 29.8-30.8.

Lauantaina lähdimme kimppakyydein kohti Vierumäkeä.Leirillä saimme unohtaa vanteet ja kisaohjelman hetkeksi, ja keskittyä kaikkeen muuhun.Leiriohjelmaan kuului mm. Perustreeniä, tasapainoja, nopeutta, liikkuvuutta, piruetteja ja paljon muuta hauskaa.Pääsimme kokeilemaan paljon uusia liikkeitä ja tekniikoita, sekä opimme paljon uusia taitoja. Tunnit olivat sopivan haastavia ja erilaisia. Saimme paljon hyviä vinkkejä omiin treeneihin kotisalille.Koko leirin kohokohta taisi kuitenkin olla leiriolympialaiset, joissa oli paljon erilaisia kilpailuja.Oli kivaa tutustua muihin joukkueisiin tehtävien ohella. Kannustushuudot olivat kovia ja tunnelma oli katossa! Koko leiri oli todella antoisa ja sunnuntaina kotiin palasi väsyneitä, mutta iloisia tyttöjä. Kiitos leiriseurasta muille joukkueille ja mahtaville kouluttajille!   -Iisa ja Jemina

Paluu kesälaitumilta

Syyskausi Loisteella alkoi vauhdikkaasti! Ensimmäinen viikko kesäloman jälkeen harjoiteltiin ohjelmaan tulevia liikkeitä kotisalilla ja viikon päätteeksi suunnattiin jo viikonlopuksi Solvallaan ohjelmantekoleirille. Lauantaina leiri kesti 11 h ja saimme ohjelman rungon kasaan,sunnuntaina jatkettiin vielä leireilyä 7h verran ja täyteltiin puuttuvia kohtia.Nyt ohjelma on jo valmis, vaikka hiomista jäi vielä rutkasti. Nyt tulevina viikkoina keskitytään siis ohjelman hiomiseen ja yritetään siinä sivussa kovasti vältellä syysflunssia!

Joukkueessa tapahtui kevään jälkeen pieniä muutoksia ja Loiste voimistelee syyskaudella 11 tytön voimin. Tervetuloa mukaan Amanda ja Iisa!

Pieni ohjelman paljastus:Ohjelman musiikki on voimakas ja vaatii paljon ilmaisua. Ohjelma on jälleen teemaltaan ja tunnelmaltaan täysin erilainen kuin edellinen! :)

 -Saara,Saga ja Linda

 

 

Mestikset Tampereella

Lauantaina 6.6. oli luvassa kauden pääkisat Tampereella. Aamulla oli lähtö Tapiolan urheiluhallille aamuvarhain. Pidimme hallilla onnistuneen aamutreenin ja kun olimme esittäneet kenraaliharjoituksen vanhemmille oli aika lähteä kohti Tamperetta ja Pirkkahallia. Matka kesti pari tuntia ja silloin ehti purkaa jännitystä kavereiden kanssa. Kisoja edeltävä viikko oli sujunut treeneissä erinomaisesti ja ohjelma oli mennyt eteenpäin isoin harppauksin! Aloitimme päivän menemällä voimistelijakatsomoon, siellä laitoimme hiukset ja meikit kisakuntoon. Sen jälkeen lähdimme kiireellä syömään ja takaisin katsomoon kannustamaan Tuikkeen. Sitten olikin jo aika mennä vetämään puvut päälle ja alkaa kerätä diivameininkiä kasaan. Kisa oli edellä aikataulusta, joten oli pakko tehdä pikalämppä. Matolla näkyi upeaa asennetta,ilmaisua ja tekemistä. Saimme luvan tyytyä kategoriaan C ,johon olimme hiukan pettyneitä. Finaalipaikka jäi saavuttamatta,mutta suoritus oli kuitenkin hyvä,kauden paras. Sen jälkeen otettiin parit kuvat, kerättiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin kohti Sokos hotelli Villaa. Kun huoneisiin oli tutustuttu, niin oli suunta kohti ravintolaa jossa oli meille tehty menu, johon sisältyi kanapasta, pasta bolognessea ja mustikkarahkaa. Näillä eväillä pärjäsi koko loppuillan. Ruuan jälkeen kokoonnuimme yhteen huoneeseemme katsomaan jalkapallopeliä FCB vs. Juventus. Katsoimme puolierään asti ja sen jälkeen mentiin valmistautumaan yöpuulle. 

Sunnuntaina herätys oli viimeistään klo 9 ja siitä lähdettiin aamupalalle. Aamupala oli maittava ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Kun olimme syöneet,tyhjensimme huoneet ja lähdimme kohti kisapaikkaa. Kisapaikalla veimme tavarat pukkariin ja lähdimme kohti katsomoa. Kannustimme kaikki joukkueet upeisiin suorituksiin ja erityisesti Hallalle huusimme niin kovaa, että muut joutuivat pitelemään korviansa.Halla sijoittui upeasti kategoriaan 3. Hallan jälkeen lähdimme syömään. Iltapäivästä kaikki alkoivat valua kotia kohti.Loiste onnittelee Minesiaa,Onette junioreita ja Nikhi01 mitalisijoista!

Viimeiset kisat on kisattu ja upea kausi on takana!Paljon koettiin onnistumisia ja kehittymistä niin yksilöinä kuin joukkueena!Nälkää jäi vielä ensi kautta ajatellen.Nyt Loiste suuntaa kohti kesälaitumia ja odottaa innolla syksyn ja vannekauden tuomia uusia kokemuksia!

-Aada ja Iiris

 

 Aluekisat 

Loisteen kisapäivä alkoi aurinkoisena lauantai-aamuna 11.4.Harkkasuokka oli tehty jo edellisenä päivänä,perjantaina,joten Energia arenalla piti olla klo 10.00. Aluksi laittamaan kisakampaukset ja meikit. Kampausten ja meikkien laiton jälkeen menimme syömään kisalounaan. Lounaan jälkeen menimme vielä kannustamaan muita joukkueita. Kannustamisen jälkeen menimme pukuhuoneeseen laittamaan kisapuvut päälle, ja pukuhuoneesta lämppäämään. Saimme lämpättyä ja menimme harkkatilaan. Siellä kävimme vielä ohjelmaa läpi, tasapainot ja kuviot.

Sitten lähdimme suorittamaan. Suorituksesta tuli todella hyvä, yksi parhaimmistamme, vaikka siinäkin oli pieniä virheitä. Virheistä huolimatta saavutimme iloksemme kategorian B!!Olimme siitä todella iloisia ja jotkut varmistivat vielä moneen kertaan,että olihan se varmasti B eikä D.Suorituksen jälkeen kävimme ulkona ottamassa kuvia, ja sen jälkeen menimme vielä kannustamaan seuramme muut joukkueet.

-Saara ja Jemina

Seuran näytökset ja esiintyminen Kilpamestiksissä

Loisteella on viimeaikoina riittänyt kiirettä, kun joukkue on kuluneiden viikkojen aikana päässyt esiintymään monenlaiseen tapahtumaan.

Loiste osallistui tänä keväänä seuran molempiin näytöksiin:Satunäytökseen ja Gaalanäytökseen. Satunäytöksen teemana oli Tapiolan Satulinna, jossa tytöt esittivät Siivoustanssin yhdessä saman ikäluokan joukkueen Tuikkeen kanssa.Loisteen tytöt pääsivät toteuttamaan luovuuttaan tanssin luomisessa, kun tekivät koreografian itse alusta loppuun.

Gaalanäytöksessä Loiste esitti kisaohjelmansa toiseksi viimeistä kertaa. Gaalanäytös toi hyvää esiintymisvarmuutta viimeistä kisaa varten. Loisteella on  edessä vielä yhdet kilpailut, 12-14v kilpasarjan mestaruuskilpailut Tampereella.

Tapiolan Voimistelijat järjesti 15.-17.5. yli 14-vuotiaiden kilpasarjojen mestaruuskilpailut, ja Loiste pääsi esiintymään kisayleisölle heti finaalipäivän alussa. Esiintyminen tuli hyvään saumaan,sillä ohjelmaa on pienen tauon jälkeen taas alettu hiomaan täydellä teholla.Ohjelman kokonaisuus ei kuitenkaan sujunut ihan tavoitellusti. Tämä näkyi hieman epätarkkuuksina ja ilmaisun puuttumisena , mutta tästä lähdetään nyt parantamaan kohti kauden pääkisaa!

Go Diivat!

-Helmi

 

Onnistunut suoritus Caribia Cupissa

Lauantaina 28.3,  kisasimme Turun Caribia Cupissa. Lähdimme kisaamaan kuudella voimistelijalla. Bussikuljetus vei meidät Caribia hotellille,missä odotimme hetken huoneitamme.
Kun huoneet vapautuivat,vaihdoimme uikkarit niskaan ja lampsimme kohti altaita. Ensimmäisenä menimme kokeilemaan liukumäkiä,joissa olikin jännitystä. Sen jälkeen hajaannuimme hieman ja aloimme tutustua allasosastoon paremmin. Oli ulkoallas ja erilaisia liukumäkejä. Testasimme lähes kaikkia!
Pulikoimisen jälkeen lähdimme kannustamaan seuran SM-sarjan joukkueita ja muita joukkueita. Kun pääsimme istumaan ,niin söimme hiukan eväitä ja kohta alkoi olla kannustamiselle hyvä hetki, kun Team Loiste saapui matolle.Huusimme niin kovaa, että muilta lähti varmaan kuulo. Samanlaiset huudot saivat meiltä myös Team Tapiola.

Kisan jälkeen lähdimme syömään ja ruoan jälkeen oli aika pistää nutturat,joita menimme laittamaan kaikki samaan huoneeseen. Odotellessamme katsoimme Vino show:ta, siinä olikin naurua kerrakseen. Kun nutturat oli valmiit mentiinkin jo nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaan päivään kohti suoritusta. Nukkumaankin päästiin ajoissa.

Sunnuntaina herätys oli klo 6.30-7. Nähtiin käytävällä klo 7.30 ja lähdettiin enemmän tai vähemmän väsyneinä lämppäämään harkkaa varten. Harkassa ei nähty ihan parasta Loistetta,tasapainovirheitä tuli aika paljon. Harkan jälkeen teimme loppuverkan ja lähdimme aamupalalle. Maittavan aamiaisen jälkeen lähdimme kohti huoneita ja kokoonnuimme yhteen huoneeseen tekemään meikit.Kaunistautumisen jälkeen lähdimme kisakatsomoon, jossa kannustettiin Halla ja Kipsut. Kipsujen suorituksen jälkeen menimme laittamaan puvut päälle ja kohti lämppätilaa.

Ehdittiin hyvissä ajoin kokeilemaan ohjelman osia ja pian oltiinkin jo harkkamatolla. Vielä tsemppipiiri ja oltiin valmiit kisamatolle. Suoritukseen olimme tyytyväisiä,vaikka mukaan mahtui edelleen pieniä mutta ärsyttäviä tasapainovirheitä. Kategoriaksi saatiin C,johon olimme tyytyväisiä! Sitten otettiin vielä muutamat kuvat,puvut pois ja syömään. Pikkuhiljaa kaikki alkoivat valua kohti kotia,olipas kiva viikonloppu!

-Aada ja Iiris

 

Loisteen kilpailukausi alkuun Mustan Kissan Cupissa

Viime viikonloppuna avasimme kisakautemme Mustan kissan cupissa Mäntsälässä. Se oli myös ensimmäinen kilpailumme 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa. Saavuimme kisa-aamuna klo 9 Leppävaaran Omniaan,jossa pidimme vielä aamuharkat. Sieltä jatkoimme matkaa Mäntsälään.

Suoritusvuoromme oli vasta kisan loppupäässä,joten meillä oli aikaa kannustaa muut seuran joukkueet. Kun muut Tapvon joukkueet oli kannustettu alkoi hiusten ja meikkien laitto. Sen jälkeen laitoimme puvut päälle, ja aloimme lämppäämään suoritusta varten. Lopulta oli suoritusvuoron aika. Suoritus sujui hyvin, lukuunottamatta muutamia isompia tasapainovirheitä. Tuloksena suorituksesta oli kategoria C. Olimme tulokseen tyytyväisiä ja jatkamme seuraaviin kilpailuihin siistimällä ohjelmaa. Seuraava kilpailu onkin Turussa oleva Caribia Cup.

 

-Anni ja Linda

Kisakatselmus 15.3.

Sunnuntaina 15.3 oli seuramme Kisakatselmus Tapiolan Urheiluhallilla. Siellä näimme vihdoin kaikki seuramme joukkueiden ohjelmat ja pääsimme esittämään ensiesityksen uudella vapaaohjelmallamme. Olimme ostaneet uudet kisasukkikset koko joukkueelle, joiden laatu todettiin huonoksi, koska parilla tytöllä meni ne heti rikki.
Esiinnyimme 7 voimistelijalla loukkaantumisten takia,mutta toivottavasti koko porukka saadaan pian yhtä aikaa matolle. Suorituksemme meni hyvin ja saimme positiivista palautetta, mutta hiomista löytyy vielä. Hienoja kuviakin saatiin otettua suorituksen jälkeen. Nyt olemme valmiita avaamaan kisakauden Mustankissan Cupissa lauantaina 21.3.
Tsemppiä kaikille kisakaudelle!

-Emma ja Saga

Kisakallion aluerinkileiri

Loiste vietti viikonloppua Kisakallion IV rinkileirillä kauden alussa 6.-7.2.2015

Leirin teemana oli musiikki ja vartalot, joiden parissa päästiin leirin aikana työskentelemään oikein kunnolla. Leirin aikana meillä oli akrobatiatunti Kreeta Astalan kanssa,vartalotekniikkaa Emmi Haverisen kanssa,liikkuvuutta Silja Ahosen johdolla ja tanssitunteja Noora Pohjasen kanssa. Akrobatiassa pääsimme laittamaan keskivartalonhallinnan koville ja tanssissa reviteltiin sekä improvisoitiin ahkerasti. Leirillä opimme myös paljon musiikista ja vartaloista sekä erilaisia käsilläseisonnan tekniikoita.

Leirin aikana kisaohjelma sai myös ensiesityksensä,kun "Diivat" esiintyivät uudella menevällä ohjelmallaan leirinäytöksessä.

Leiri päätettiin iloisin mielin leiriolympialaisiin,jossa nopeus ja luovuus oli valttia. Kuten arvata saattaa riemunkiljahduksilta ja kovalta kannustukselta ei voitu välttyä!

Loiste kiittää muita leirijoukkueita antoisasta leiriseurasta ja toivottaa kaikille tsemppiä kisakauteen!

 -Helmi