2015 kevät

Heinäsirkat onnistuivat kauden pääkisoissa, nyt kohti syksyä!

 

Hallan viimeinen kisakoitos kevään lopuksi oli Voimistelupäivien yhteydessä järjestetty valtakunnallinen 10-12-vuotiaiden mestaruuskisa Tampereella. Kisareissulle lähdettiin tällä kertaa kahdeksi päiväksi, ja ensimmäistä kertaa olimme siis kisoissa yötä! Matkan aikana pulahdettiin hotellin uima-altaaseen, ihasteltiin rytmistä voimistelua, trampoliinivoimistelua ja telinevoimistelua, haettiin nimikirjoituksia ja totta kai valmistauduttiin kauden huipentavaan suoritukseen.

Halla ei aamuharkassa näyttänyt parastaan, mutta tsemppasi suoritukseen upeasti ja muutamasta selkeästä hämmingistä huolimatta saavutimme kategorian 3. Olimme tulokseen ja koko kauden antiin erittäin tyytyväisiä, ja nyt halu parantaa tulevilla kausilla on kova!

Parin kokoonpanomuutoksen jälkeen syksyn treeneissä on päästy hyvään rytmiin. Olemme leireilleet Solvallassa uuden ohjelman parissa sekä Kisakalliossa aluerinkileirillä elokuun alussa. Valkkutiimiin saatiin myös uusi vahvistus, kun Nea tuli mukaan Hallan porukkaan. Treeneissä on ollut innostunut ja iloinen meininki.

Uusi ohjelma on ollut valmis jo reippaasti yli kuukauden päivät ja sen kanssa mennään täyttä höyryä eteenpäin. Uudet kisapallot saatiin käpälään tällä viikolla, ja puvutkin ovat jo kovaa vauhtia valmistumassa. Ensimmäinen kisa koittaa heti lokakuun viimeisenä viikonloppuna Turussa Cailap Cupissa.

Tsemppiä kaikille treenisaleille :)

Kevätnäytökset ja kilpasarjojen mestaruuskisat

 

Tapiolan Voimistelijat järjesti 15.-17.5. yli 14-vuotiaiden kilpasarjojen mestaruuskilpailut, ja Hallalla oli kunnia esiintyä kisan loppuhetkillä juuri ennen palkintojenjakoa. Ohjelman hiomisesta pidetty hengähdystauko näkyi hieman epätarkkuuksina ja pienenä epävarmuutena, mutta vaihtelu virkistää ja nyt on taas energiaa lähteä parantamaan kohti kauden pääkisaa.

Tapiolan Voimistelijoiden kevätnäytökset eli harrasteryhmien Satulinna -näytös ja kilpajoukkueiden Gaalanäytös järjestettiin kahtena kuluneena maanantaina Espoon Kulttuurikeskuksella. 2004-2005 syntyneiden ikäluokka esiintyi Satulinna -näytöksessä sekä yhteisohjelmassa Hohde-ikäluokan kanssa. Lisäksi näytöksessä nähtiin Hallan lepakkoteemainen esitysohjelma, joka sujui upeasti ja sai yleisöltä raikuvat aplodit!

Lepakko-ohjelma nähtiin myös Gaalassa, ja lisäksi Halla esiintyi tietenkin kevään kilpailuohjelmalla. Heinäsirkkaohjelma oli jo kokonaisuutena huomattavasti parempi kuin kilpamestisten esitys, ja gaalan tunnelma valoineen ja upeine näyttämöineen oli tietysti vertaansa vailla Nyt jatkuu tehokas treeni kohti Voimistelupäiviä.

Halla on myös tullut valituksi Voimisteluliiton Aluevalmennusrinki I:een Kisakallioon. Tämä tarkoittaa meille hienoa mahdollisuutta leireillä kahdeksan muun joukkueen sekä asiantuntevien valmentajien ja kouluttajien kanssa. Halla lähtee innoissaan mukaan rinkitoimintaan oppimaan uutta!

Onnenkyyneleitä ja tsemppausta

Halla kilpaili maaliskuun puolivälissä ensimmäisissä kilpailuissaan OVO Cupissa kovatasoisten kilpasiskojen kanssa. Suoritus oli senhetkiseen tasoon nähden hyvä, ja koska kilpailu oli kansainvälinen kisa, saimme myös heti ensimmäiset pisteemme, yhteensä 11,55. Kisan jälkeen teimme ohjelmaan paljon hyviä muutoksia ja keskityimme varsinkin jalkatekniikan parantamiseen.

Maalis-huhtikuun vaihteessa oli vuorossa seuraava koitos Caribia Cupissa Turussa. Aikaisen aamuherätyksen ja hieman unisen harjoituskierroksen jälkeen suoritukseen saatiin hieno tsemppi päälle. Vaikka epätarkkuuksia ja horjumisia vielä tulikin, oli kokonaisuus ilahduttavan ryhdikäs ja tekemisen laatu noussut huimasti edellisestä kisasta. Halla saavuttikin iloiseksi yllätyksekseen upeasti kategorian 3! Tuloksen selvittyä pienet onnenkyyneleet tirautettiin niin tyttöjen, valmentajien ja kannustusjoukkojenkin parissa.

Sunnuntaina 12.4. kilpailtiinkin jo kolmannessa kisassa, Etelä-Suomen aluemestaruuskisoissa Vantaan Energia Areenalla. Aamuharjoitus lupasi jo hyvää. Suuria virheitä ei tullut, ja edellisestä kisasta tehdyt pienet muutokset onnistuivat hienosti. Suoritukseen lähdettiin luottavaisin mielin. Matolla Halla näytti iloisen, keskittyneen ja eheän kokonaisuuden, joka arvioitiin kategoriaan 3. Saavutimme tavoitteemme, ja olimme päivään erittäin tyytyväisiä.

Nyt on paljon aikaa hioa ohjelma kuntoon (ja kokeilla vähän muutakin hauskaa treeniä) ennen kesäkuun mestaruuskisoja. Sitä ennen Hallan voi nähdä TapVon kevätnäytöksissä myös hieman erilaisten ohjelmanumeroiden tähtinä!

Halla OVO Cupissa

Kaksi yötä ensimmäiseen kisaan!

Hallan ensimmäinen kisakoitos on lauantaina OVO Cupissa Espoossa. Harkoissa on ollut jännitystä ilmassa koko viikon, pukuihin on lisätty säihkettä ja kimallusta, ja kokonaisissa puserrettu viimeisiäkin varpaanojennuksia myöten.

Kauden ensimmäisen ja viimeisen kisan välillä on melkein kolme kuukautta, joten vielä paljon ehditään tehdä ennen kesäkuun mestaruuskisoja. Tavoitteena on kuitenkin saada tämänhetkiseen tekemisen tasoon nähden hyvä suoritus ja tehdä hyvin se minkä osaamme.

Voit myös seurata Hallan kuulumisia Instagramissa. Meidät löytää nimellä agg_halla. TapVolaisten yhteinen Instagram-tili löytyy nimellä tapiolanvoimistelijat.

Huomenna vedetään viimeinen treeni ennen kisaa hyvällä fiiliksellä ja lauantaina nautitaan kisatunnelmasta. Tervetuloa kannustamaan Hallaa Tapiolan urheiluhallille!

Helmiasemalla rytmisen ohjelmalla

1.2.2015

Hallan tytöt esiintyivät sunnuntaina 1.2. rytmisen vapaaohjelmilla Rekolan Raikkaan Helmiasemalla Vantaalla. Ensimmäinen rytmisen asemaesiintyminen tehtiin pareittain. Jo aikaisin aamulla harjoituksissa tunnelma oli tyttöjen keskuudessa korkealla. Esitykset menivät kaikilla pareilla hienosti, ja arveilta tullut palaute oli hyödyllistä ja kannustavaa.

Seuraavaksi Hallan tytöt nousevat rytmisen 1. luokkaan. Nyt kuitenkin huomio kiinnitetään ennen kaikkea lähestyvään OVO Cupiin ja ohjelmaan.

 

Kausi käyntiin ohjelmapäivällä!

5.1.2015

Hallan kevätkausi starttasi sunnuntaina Solvallan urheiluopistolla ohjelmantekopäivän merkeissä. Koko porukka oli täynnä intoa ja energiaa, ja ohjelmassa päästiinkin viimeisiä tahteja vaille loppuun asti. Hyvä me!

Solvallassa ohjelmaansa hioi myös kummijoukkueemme Team Tapiola, jonka ensimmäinen kisa tällä kaudella koittaa jo perjantaina Winter Games -kilpailuissa Vantaalla. Saimme ihailla Team Tapiolan uutta ohjelmaa ja esittää heille myös yhden kauden ensimmäisistä kokonaisista. Halla toivottaa Team Tapiolalle tsemppiä kisaan!

Pitkän päivänkin jälkeen hymy oli herkässä. Tästä se lähtee! Kuvasta puuttuvat Venny ja Julia.