Uutiset 2012

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2013!

Toivottaa Team Lumi

 

Kohti uutta vuotta

Team Lumi aloitti kevään vapaaohjelmien teon viime viikonloppuna uusien kokoonpanojen voimin. Tiedossa on haastavat ja uudenlaiset ohjelmat, joissa tytöt pääsevät kehittämään niin taitojaan kuin ilmaisuaan. Sekä tytöt että valmentajat ovat todella innoissaan uusista ohjelmista.   Joukkue jatkaa kevätkaudelle 18 tytön voimin Nooran valitettavan lopettamisen myötä. Toivotamme Nooralle paljon onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin!Ennen uutta kautta vietetään ansaittua joululomaa. Jouluisiin tunnelmiin tiimi pääsikin jo maanantaina, kun vietettiin tiimin pikkujouluja ”viidakkomaisemissa”. Ohjelmassa oli herkuttelua, nimien arvontaa ja palkintojenjako. Valmentajat olivat valinneet kauden tsemppareiksi Annin ja Elinan, ahertajiksi Sagan ja Venla T.n sekä kehittyjiksi Jennan ja Fannin. Onnea tytöille!Team Lumi kiittää kuluneesta kaudesta perheitä ja kaikkia kannustajia. Ensi vuonna nähdään!

Hip hei pipari ja pulla

Team Lumi esiintyi maanantaina seuran gaalanäytöksessä, jossa sanottiin hyvästi kauden naruohjelmille. Kisojen jälkeen joukkueen tytöt ovat olleet vuoron perään sairaana ja aivan täydellä porukalla ei joukkueita gaalassakaan nähty. Huikean hieno lopetus saatiin kuitenkin menestyksekkäälle kaudelle.

Naruohjelmien lisäksi joukkue oli opetellut Annelin johdolla piparkakkupolkka esiintymisohjelman gaalaan. Piparit ja pullat valmistuivat ahkerien tonttujen touhun lomassa ja tytöt nauttivat saadessaan vaihtaa vapaalle. Yleisö tempautui hienosti joulun tunnelmaan iloisen ohjelman siivittämänä.

Gaalan jälkeen tytöt saivat kuulla vielä ensi kauden joukkuejaot sekä ohjelmien teemat. Joukkue kilpaileekin keväällä kahdella vahvalla kokoonpanolla 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa. Ohjelmien opettelu aloitetaan jo tulevana viikonloppuna ja ansaitun loman jälkeen jatketaan ohjelmaleireillä heti tammikuun alussa.

Upeat suoritukset SM kisoissa

Kide ja Sade kilpailivat molemmat sunnuntaina. Arpaonni ei ollut aivan suotuisa, sillä joukkueilla oli peräkkäiset suoritusvuorot. Suoritukset sujuivat molemmilla upeasti, Sade sai kategorian 1 + bonuksen taito-osista, Kide sai kategrian 2.

Aamu alkoi harjoituskierroksilla. Molemmat joukkueet olivat viikolla joutuneet vaihtamaan paikkoja loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Kiteelle paikkojen vaihtaminen on tullut kauden aikana tutuksi ja upeasti tytöt olivat jälleen sisäistäneet muuttuneet vuorot, suunnat ja laskut. Sateellakin muutokset sujuivat hienosti ja harkkakierroksiin lähdettiin vahvalla otteella. Virheitä mahtui vielä mukaan, mutta kuitenkin suorituksiin oltiin tyytyväisiä. Seuraavaksi laitettiin hiukset ja meikit kaikille ennen ruokailuun lähtöä.

Ihanan lasagnen jälkeen oli vielä hetki aikaa hengähtää. Pian oli kuitenkin aika aloittaa jo alkulämmittely. Tytöt tekivät ryhdikkäästi ja keskittyneesti liikkeet ja kaikki lupaili hyvää kisaa ajatellen. Harkkamattojen kautta päästiin peräkkäin siirtymään kisamatolle. Sade oli vuorossa ensin. Tytöt tekivät suorituksen tarkasti ja iloisesti. Iloinen karkkiteema veti yleisön mukaan ja fiilis oli upea. Joukkue sai suorituksestaan tulokseksi kategoria 1 sekä bonuksen taito-osista.

Kide asteli matolle seuraavaksi. Ohjelma oli viikon aikana mennyt harppauksin eteenpäin ja suoritus oli ilmeikäs ja ryhdikäs. Sirkusteemainen ohjelma sujui upeasti ja niin valmentajat kuin yleisökin palkitsi upean suorituksen innokkailla kannustuksilla. Loistava suoritus ei sunnuntain tiukassa kisassa aivan riittänyt palkinnoille, tuloksena upeasti kuitenkin kategoria 2. Tytöt olivat tuloksesta pettyneitä, mutta voivat olla todella ylpeitä viimeisestä kisasuorituksestaan 10-12-vuotiaiden sarjassa.

Omien suoritusten jälkeen kannustettiin vielä Team Tapiolaa! Loistava suoritus nosti joukkueen kultamitaleille. Kisan jälkeen Sade pääsi vielä marssimaan matolle palkittavaksi yhdessä 5 muun joukkueen kanssa. Kaikki tulokset löydät täältä.

Joukkueiden ohjelmat voit nähdä vielä viikon päästä maanantaina 10.12. Tapiolan Voimistelijoiden gaalanäytöksessä. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.

Kide ja Sade kategoriaan 1 Ovo Cupissa

Team Lumin syksyn kolmannet kilpailut, Ovo Cup, kisailtiin lauantaina 17.11.2012 Tapiolan urheiluhallilla. Kotikonnuilla sekä Kide että Sade ylsivät huikeisiin suorituksiin ja siitä palkintona molemmille kategoria 1.

Ensimmäisenä omaan suoritukseen valmistautui Sade. Tytöillä oli hyvä tsemppi päällä koko päivän ja uuden kannustushuudon saattelemana matolle asteli ryhdikäs joukkue. Upeiden kannustusten saattelemana Sade ylsi upeaan suoritukseen. Vielä joitain pieniä kommelluksia ohjelmaan mahtui, mutta esiintyminen oli rohkeaa ja ilmeikästä. Riemunhuudahduksia kuultiin, kun Sateen kategoriaksi kuulutettiin 1 ja vieläpä bonusta taito-osista. Jee!

Kide oli saanut kunnian päättää kisat ja raikuvien kannustusten saattelemana tytöt marssivat matolle. Lämmittelyssä tytöt olivat näyttäneet vahvaa osaamistaan ja tällä kertaa se kantoi myös varsinaiseen suoritukseen. Tekemisessä oli nyt sitä voimaa ja terävyyttä, mitä jo treeneissä on nähty. Pientä dramatiikkaa ohjelmaan mahtui, kun pallo vieri kesken ohjelman matolle. Taisi kuitenkin valmentajat pelästyä tilannetta enemmän, koska tytöt eivät pienistä hetkahtaneet vaan jatkoivat suoritustaan kuin ei mitään. Hyvä suoritus lupasi myös hyvää kategoriaa ja ilo oli ylimmillään, kun tulokseksi saatiin kategoria 1. Upea parannus aluekisoista - hienoa tytöt!

Tällä kertaa 1 kategoriaan sijoitetuista joukkueista palkittiin naapuriseuran Titaanit 2000 ja Tapanilan Erän molemmat Alexat. Onnea mitalisteille!

Mahtavan kisapäivän päätteeksi Team Lumin tytöt jatkoivat yhteiseen joukkueillan viettoon. Tiedossa oli herkkuja ja mukavaa yhdessä oloa!

 

Aluekisojen kuvasaldoa - kiitos Vilma!

Vasemmalla Kide ja oikealla Sade

 

Aluekisat 3.11.2012

Etelä-Suomen alueen mestaruuksista kilpailtiin lauantaina 3.11. Töölön Kisahallilla. Team Lumin kisaharkka oli jo edeltävänä päivänä perjantaina ja sekä Kide että Sade suorittivat varmat suoritukset uusissa upeissa Team Lumi -topeissaan.

Varsinaiseen kisapäivään ruvettiin valmistautumaan vasta lauantai-iltapäivällä, kun molempien suoritusvuorot olivat lähempänä iltaseitsemää. Ensimmäisenä suoritusvuoroon pääsi Kide, jolla olikin takana varsin rankka viikko. Tiistaina Annika loukkasi harmillisesti nilkkansa ja niinpä joukkue joutui harjoittelemaan kuviot uusiksi. Ennen suoritusta tytöt näyttivät parastaan ja tekeminen oli tarkkaa. Kisamatolle paras osaaminen ei vielä tässä kisassa kantanut, vaan suoritus sisälsi harmillisen paljon pieniä virheitä. Kokonaisuus oli kuitenkin paljon vahvempi kuin edellisissä kisoissa ja muutokset sujuivat hienosti. Tuloksena tällä kertaa kategoria 3. Tytöt olivat hieman pettyneitä, mutta tästä lähdetään luottavaisin mielin parantamaan kohti seuraavia kisoja.

Sitten oli Sateen vuoro, jonka kulunut viikko on sujunut mallikkaasti. Joukkue on saanut hyviä toistoja alle ja se näkyi kisasuorituksessakin. Tekeminen oli rohkeampaa ja yhdenaikaisuuteen oltiin saatu tarkkuutta. Ohjelma sisälsi vielä harmillisia narusolmuja, joiden avaaminen ei ole kovin helppoa kesken liikkeiden. Hienosti tytöt kuitenkin tsemppasivat solmusta huolimatta. Sade arvioitiin kategoriaan 2, johon oltiin suoritukseen nähden oikein tyytyväisiä. Iloinen yllätys oli, kun Sade palkittiin 10-12v. sarjassa ilmaisullisuudestaan upeilla Kisakallio-kasseilla. Sade kiittää raatia palkinnosta ja jatkaa hymyissä suin kohti seuraavia koitoksia. 

Team Lumi palaa nyt treenisaleille hakemaan varmuutta tekemiseen ja parin viikon päästä kisaillaan taas kotikonnuilla Ovo Cupissa. Tapiolan urheiluhallilla nähdään!

Kisakatselmus

Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmus pidettiin sunnuntaina 28.10.2012 Tapiolan urheiluhallilla. Upeaa pukujen loistoa, esiintymisen iloa ja välinekauden ollessa kyseessä jännittäviä hetkiä tarjoiltiin yleisölle, kun kaikki seuramme joukkueet esittivät syksyn ohjelmansa.

Edellisen päivän pitkä kisapäivä ei näkynyt Team Lumin suorituksissa, vaan tytöt suorittivat jälleen mainiot kokonaisuudet. Nyt ohjelmissa oli vielä enemmän rentoutta ja suoritukset olivat vapautuneet. Kiitos yleisölle kannustuksesta!

 

Upea kisakauden avaus - Kide ja Sade molemmat kategoriassa 2

Team Lumi avasi kisakautensa lauantaina 27.10.2012 Cailap Cupissa, Turussa. Matkaan lähdettiin aikaisin aamulla, mikä näkyi epätarkkuutena molemmilla kokoonpanoilla vielä harjoituskierroksella. Sen sijaan varsinaisiin suorituksiin Kide ja Sade saivat hyvän tsempin päälle. Suoritukset olivat omaa tämän hetken tasoa ja asetetuissa tavoitteissa onnistuttiin. Sekä Kide että Sade sijoitettiin kategoriaan 2, sijat 5-10/28. 

Ensimmäisenä kisasuorituksen suoritti Sade omalla karkkiteemaisella ohjelmallaan. Suoritus oli vahva, mutta sisälsi harmittavia narusolmuja. Vaadittavat osat sujuivat kuitenkin tavoitellusti ja siihen valmentajat ovat erityisen tyytyväisiä. Tuloksena upeasti kategoria 2.

Kide lähti omaan sirkusteemaiseen suoritukseen itsevarmana ja rennoin fiiliksin. Tämä näkyi vahvana tekemisenä ja joukkue ylsi yhteen kauden parhaimmista kokonaisista. Harmillisia eriaikaisuuksia ja narusotkuja ohjelmaan vielä mahtui, mutta joukkue oli tyytyväinen siihen, että tavoitteissa onnistuttiin. Kategoria 2 hienosti Kiteen tuloksena.

Seuraava kisakoitos on jo viikon päästä aluekisoissa. Sitä ennen haetaan vielä rentoa esiintymistä seuran kisakatselmuksessa ja treeneissä kiinnitetään huomiota suorituspuhtauteen. Hyvällä tsempillä kohti Kisahallia!

 

 

 

 

Kohti kisakautta

Syyskausi on vierähtänyt ripeään tahtiin ja niinpä jo reilun viikon päästä on se hetki, jota Team Lumi kuten varmaan kaikki joukkuevoimistelun ystävät ovat innolla odottaneet, nimittäin kisakauden avaus. Team Lumi aloittaa syksyn kisakauden perinteisesti Cailap Cupissa.

Viime viikot Sade ja Kide ovat treenanneet ahkerasti ja ohjelmia on hiottu pieniä yksityiskohtia myöten. Ohjelmien tasoa on saatu nostettua ja suoritusvarmuus on lisääntynyt. Nyt vain odotellaan, että päästään vihdoin näyttämään ohjelmat suurelle yleisölle. 

Ohjelmien lisäksi tottakai paljon muuta kisahuumaan kuuluvaa on puuhattu: kisapuvut ovat saaneet kimallusta, uutta kannatuslakanaa on viimeistelty, tiimin hovikuvaaja on miettinyt kuvausasetuksia pukujen väreihin sopivaksi ja kannustusjoukot ovat nostattaneet tunnelmaa kannustavalla yhteishengellään.

Valmiina siis ollaan - Turussa nähdään! 

 

Ohjelmantekopäivät

Team Lumi Kide ja Sade aloittivat ohjelmanteon tehopäivillä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna syyskuun alussa. Intensiivisten päivien aikana ohjelmat saatiin hyvään malliin. Narun hauskuus ja vaikeus tuottivat tytöille ja valmentajille sekä innostusta että päänvaivaa, mutta motivaatiolla ja innolla mennään eteenpäin.

Tiedossa on jännitystä, vauhtia ja veikeitä kuvioita hurjassa karkkimaailmassa ja sirkustaiteilijoiden matkassa!

Nyt treeneissä keskitytään ohjelmien loppuun saattamiseen ja niiden hiomiseen. 

Team Lumi rinkileirillä

Team Lumi aloitti syksyn treenikauden ikäkausiringin leirillä Kisakalliossa 27.-29.8. Leirin painopiste oli vartalonhallinnassa, vartalon liikkeissä ja puhtaassa suoritustekniikassa. Leirin aikataulu oli tiukka ja molempina iltoina tytöt taisivat olla aika puhki ja uni maistui jokaiselle. Kesäsää suosi leiriläisiä ja rankoissa ulkotreeneissä saatiin nauttia lämmöstä ja auringosta. Yksi tyttöjen suosikkitunneista taisi olla tanssitunti, jolla todella irroteltiin vartalonkäytön kanssa. Tytöt jaksoivat koko leirin hienosti ja valmentajat saivat hyviä vinkkejä treeneihin.

Elokuun treeneissä keskityttiin peruskuntoon, hyppy- ja jalkatekniikkaan sekä vartalonhallintaan. Syyskuussa treeneissä keskitytään jalkojen voimaan sekä vartalonhallintaan ja tietysti ohjelmien tekoon.

Ja innolla mennään kohti uusia haasteita narun kanssa!

Tunnelmakuvia Makujen Tapiolasta

 

Team Lumi mukana Makujen Tapiolassa tulevana lauantaina

Tervetuloa Tapiolan Voimistelijoiden tapahtumapisteelle lauantaina 25.8.2012!

Team Lumi esiintyy Makujen Tapiolassa vielä kerran Lumettaret-nimellä. Tiedossa on upeita esityksiä, kun tytöt esittävät tuunatut versiot menneiden kausien suosikkiohjelmista.Esityksiä klo 12, 13 ja 14 – tervetuloa katsomaan!Lisäksi tuet tiimin toimintaa herkuttelemalla tapahtumapisteen kahviossa. Myynnissä on monenlaista suolaista ja makeaa herkkua! Kahvio on auki klo 10-16.

Lumettaret on nyt Team Lumi!

Lumettarien syyskausi 2012 lähti käyntiin nimenmuutoksella: jatkossa tiimin tunnistaa nimestä Team Lumi. Team Lumi kilpailee syksyllä kahdella eri kokoonpanolla nimillä Sade ja Kide.

Team Lumi palasi treenisaleille jo heinäkuun lopulla ja ohjelmassa oli heti alkuun rinkileiri Kisakalliossa. Leiristä tulossa juttua lähiaikoina...

Leirin jälkeen treenailu on jatkunut kestävyyden, ponnistusvoiman ja tottakai narusarjojen parissa. Lähiviikkoina Team Lumi keskittyy uusien naruohjelmien harjoitteluun ja mielenkiintoiset kokonaisuudet on tulossa. Viimeistään kisoissa nähdään, mitä upeaa koreografit ovat saaneet haastavien narujen kanssa aikaan!

Lumettaret kiittävät kaikkia kuluneesta kaudesta ja toivottavat hyvää kesää!

 

Lumettarien leireilyä

Kesäloman toisella viikolla Lumettaret leireilivät ensin seuran päiväleirillä ja sitten omalla leirillä Kisakalliossa. Tässä tyttöjen juttu kuluneesta viikosta:

Olimme päiväleireilemässä Mankkaan koululla maanantaista perjantaihin. Ekana päivänä meillä oli leirin avaus, sitten narutekniikkaa ja vartaloita. Iltapäivällä oli nilkkatekniikkaa ja naruheittoja. Lisäksi tehtiin omia koreografioita. Tunnelmat olivat ekana päivänä lämpimät ja viihtyisät, paitsi siivousvuoro ei ollut niin mieleen.

Tiistaiaamuna teemana oli liikkeiden yhdistäminen. Päivällä hypittiin ja tehtiin naruilla ja päivä päätettiin balettiin. Keskiviikkona keilailtiin ja Elina sai keilan päähän, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan. Siitä jatkettiin hyppytekniikalla, nopeudella ja voimalla. Keskiviikko oli just paras, kun oli hauskoja viestejä.

Torstai aloitettiin jalkapallolla ja siitä jatkettiin temppuradalla, akrobatialla ja päästiin treenaamaan nostoja. Jee! Päivä oli tosi kuuma ja osa paloi, mutta päästiin ainakin testaamaan aurinkorasvoja.

Leirin viimeinen päivä oli rento ja vietettiin leiriolympialaisia. Johanna ja Annika törmäsi kuntopiirissä ja muistona siitä kuhmu ja mustelma. Leiri päätettiin hienoon leirinäytökseen ja samalla oli olympialaisten palkintojenjako. Team Summer palkittiin parhaana joukkueena ja muutkin sai mitalin. Ruoka oli joka päivä hyvää. Leiri oli rento ja kiva. Ensi vuonna uudelleen!

Seuran päiväleirin jälkeen lähdettiin heti tiimin omalle leirille Kisakallioon viikonlopuksi. Pikachu unohtui Fannin huoneeseen jostain kumman syystä ;) Leiri aloitettiin keilatekniikalla ja vuorostaan Venttiili sai keilasta päähän. Hups! Kokeiltiin hauskoja sarjoja, jotka teki Anneli ja Marika. Sitten mentiin saunaan ja uimaan. Vedessä tehtiin upeita nostoja, heittoja ja akrobatialiikkeitä. Reunaltakin hypittiin ja Janna keksi hienon kanahypyn. Iltapalan jälkeen jaettiin kilpailevat kokoonpanot, herkuteltiin nyyttäreillä ja lakattiin kynsiä vaihtelevin tuloksin. Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue (tiimi)!

Sunnuntaina syötiin herkullinen aamupala ja harjoiteltiin kesän kuminauhajumppa. Lisäksi kuultiin kilpailevien kokoonpanojen nimet: pitkät on Kide ja pätkikset on Sade!!! Teimme paljon erilaisia sarjoja narulla ja olimme hyviä. Jännää oli, kun nyt treenattiin ekan kerran pitkinä ja pätkinä. Leiri lopetettiin hyvin mielin, vaikka vähän harmitti, kun ei päästy järveen uimaan. Mutta ensi leirillä sitten!

Terkuin Lumppari-tytöt

 

Lumettaret aloittavat nyt kesäloman ja treenisaleille palaillaan taas heinäkuun lopulla. Syyskaudella nähdään!

Uusia tuulia

Tapiolan Voimistelijat uudistivat valmennusjärjestelmäänsä kevään lopulla ja uudistusten myötä myös Lumettarissa puhaltaa tästä eteenpäin uudet tuulet. Kyseiseen ikäluokkaan muodostettiin uusi mestaruustiimi, jossa voimistelee 19 tyttöä. Mestaruustiimi toimii toistaiseksi Lumettaret-nimellä. 

Tiimi koostuu pääosin entisistä Lumettarista ja lisäksi mukana on tyttöjä Tuulettarista, Taigasta sekä Perhosista. Samalla myös valmennustiimi uudistui, kun Anneli ja Jenny tulivat vahvistamaan valkkutiimiä. Kaikille uusille tytöille ja perheille sekä valmentajille lämpimästi tervetuloa mukaan Lumettarien iloiseen porukkaan!

Tiimi tulee kilpailemaan kahtena kokoonpanona, mutta harjoittelee yhdessä. Tiimi on treenaillut jo parisen viikkoa yhdessä ja sekä tytöt että valmentajat ovat innoissaan uudistuksista. Tytöt ovat olleet innoissaan uusista joukkuekavereista ja valkut uudesta yhteistyöstä.

Tiimin kesätreenailu on sisältänyt naruhyppyjä, narutemppuja, myllyjä ja kaikenlaista, mitä narulla voikaan tehdä. Naruohjelma tuo kyllä omat haasteensa, mutta hauskaa on ollut kokeilla kaikenlaista uutta! Vielä ennen kesälaitumille vetäytymistä tiimillä on ohjelmassa mm. seuran päiväleiri sekä oma leiri Kisakalliossa.

Loppuun vielä iloinen uutinen, Lumettaret valittiin nimittäin kaudelle 2012-2013 ikäkausirinkiin II. Syyskausi aloitellaan siis rinkileirillä Kisakalliossa :)!

The Amazing Race

Lumettaret viettivät maanantaina 21.5. kauden päättäjäisiä The Amazing Race kisailun hengessä. Reitti lähti treenien jälkeen Arenalta ja ensimmäisessä etapissa joukkueet pääsivät herkuttelemaan hampurilaisilla ja ranskalaisilla. Herkuttelun jälkeen oli aika siirtyä mutkien kautta bussilla kohti uusia seikkailuja. Tässä kohtaa kilpailuiden tilanne oli tiukkaakin tiukempia ja tilanne ratkesi vasta viimeisellä etapilla.

Minigolf-turnauksessa upealla tuloksellaan Ella ansaitsi joukkueelleen 5 bonuspistettä ja Lollipop-joukkueen kiri oli alkanut. Vahvaa meininkiä aiemmilla etapeilla esittänyt Team-Summer vei kuitenkin kokonaiskilpailun voiton pisteen erolla ennen Lollipopseja. Pronssille tänään selvisi Ice Cream, jonka jäsen Silja selviytyi upeasti minigolfin toiseksi parhaimmalle sijalle. Kolmanneksi parhaiten palloa löi Nelli.

Päättäjäiset päätettiin "viralliseen" palkintojenjakotilaisuuteen. Lumettarien oman The Amazing Race kisailun voitti siis Summer ja palkintona oli tikkarit, vaikka Lollipopsit esitti oman näkemyksensä, että palkinnot olisivat sopineet nimenmukaisesti heille paremmin :)  

Palkintojenjakoa jatkettiin Lumettaret-palkinnoilla. Kauden tsemppariksi valmentajat olivat valinneet Fannin, kauden kehittyjäksi Jannan sekä kauden ahertajiksi Ellan ja Helmin. Onnea tytöille ja koko joukkueelle upeasta tsemppauksesta kauden mittaan!

Näihin vauhdikkaisiin tunnelmiin päätettiin Lumettarien kevätkausi 2012. Kesätreeneihin lähdetään uusin metkuin ja niistä tuonnempana tarkemmin :)

Summer
Lollipop
Ice Cream

Kevätnäytös huumaa

Mestaruuskisojen jälkeinen viikko on kulunut kiireisissä tunnelmissa. Heti maanantaina osa tytöistä pääsi esiintymään Espoon sotaveteraanien naisjaoston järjestämään kevätjuhlaan, jossa tytöt saivat suurta ihastusta. Muuten viikko on sujunut esitysohjelmaa yhdessä Tuulettarien kanssa harjoitellen sekä koko ikäluokan yhteistreeneissä testejä tehden.  

Viikko huipentui seuran kevätnäytöksiin Espoon Kulttuurikeskuksessa lauantaina 12.5.2012. Päivä aloitettiin Rannalla näytöksellä, jossa Lumettaret esittivät Tuulettarien kanssa Delfiinit aalloissa ohjelman. Idea ohjelmalle löytyi edellisen viikon delfinaariokäynniltä ja esitys sujui upeasti lyhyestä harjoitteluajasta huolimatta. Näytöksessä nähtiin ihania rannalla-aiheisia ohjelmia ja erityisesti pikkuiset merirosvot ihastuttivat omalla osuudellaan.

Ensimmäisen näytöksen jälkeen oli mukavasti aikaa juhlia mestismitalia mitalikahvein, ts. joukkue suuntasi mansikkakakkua mutustamaan mitalit kaulassa. Vielä palattiin viikon takaisiin juhlatunnelmiin ja hauskaa oli.

Sitten olikin aika esittää kevään vapaaohjelma viimeistä kertaa Gaalanäytöksessä. Sali oli täynnä väkeä ja tytöt lähtivät esiintymiseen huikeiden kannustusten saattelemina. Upeiden valojen loisteessa tytöt sädehtivät kauniimpina kuin koskaan ja vahvan suorituksen myötä jätetään Summer-ohjelmalle hyvästit hyvillä mielin. 

Nyt Lumettaret pitävät hieman lomaa ja sitten saleille palaillaan uusin metkuin. Narujen pyörityksiä on ainakin tiedossa!

 

1 kategoria ja mitali matkamuistona mestaruuskisoista

Lumettaret ylsivät kauden pääkisoissa, Tyttöjen hyvän mielen kisoissa, upeaan suoritukseen, josta palkintona kategoria 1, bonus ideasta, bonus ryhdistä ja mitali kaulaan!

Mestiksiin Tampereelle lähdettiin jo lauantaina 5.5.2012, vaikka Lumettarien kisapäiväksi oli arvottu vasta sunnuntai. Lauantaipäivänä haettiin hyvää kisafiilistä mm. vierailemalla Särkänniemen Delfinaariossa pariinkin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla esiintyjät olivat nimittäin vielä hieman esiintymiskipsissä, mutta toisella kertaa nähtiin upeita hyppyjä, piruetteja ja pallotemppuja. Ennen hotellille vetäytymistä syötiin illallista yhdessä muiden seuran 10-12v. joukkueiden kanssa ja kesken ruokailun saatiin ilouutisia, kun Säihkyt selvittivät tiensä finaaliin. Päivän kruunasi äitien tytöille järjestämä spa-hoitola - rentoutunein mielin siis kohti kisapäivää.

Sunnuntaina 6.5. päästiin vihdoin tositoimiin. Jo kisaharkassa tytöt näyttivät vahvaa osaamistaan ja suoritukseen voitiinkin valmistautua levollisin mielin. Varsinaiseen suoritukseen joukkue lähti keskittyneenä ja ryhdikkäänä. Ohjelma sujui juuri niin kuin pitikin. Tekeminen oli vahvaa ja ohjelman tunnelma kantoi alusta loppuun. Pienet yksittäiset virheet eivät latistaneet tunnelmaa, vaan tekeminen oli loppuasentoon asti rohkeaa. Palkinnoksi joukkue sai kategorian 1, bonuksen ryhdistä sekä joukkueen ensimmäisen bonuksen ideasta! Sehän tarkoitti sitä, että kotiin lähdettiin kultaiset mitalit kaulassa. Huippuhieno päätös kisakaudelle!

Lumettaret onnittelevat sarjan muita mitalisteja ja kiittävät Pisaroita, Sarastetta ja Tuulettaria mukavasta matkaseurasta. Lisäksi erityiskiitos perheille ja muille kannustajille - teitte päivästä ikimuistoisen!

Hyvinkää Cup

Lumettarien kisakausi jatkui lauantaina 14.4.2012 Hyvinkää Cupissa. Pääsiäisloman jälkeen saatiin taas koko joukkue kasaan ja Hyvinkäälle lähdettiin siis 12 tytön voimin hyvällä kisafiiliksellä. Tavoitteena oli suorittaa ohjelma vahvasti ja näyttävämmin kuin edellisissä kisoissa. 

Lumettaret saivat kunnian aloittaa oman sarjansa, mutta tytöt selvisivät hienosti tiukasta paikasta. Tekeminen oli vahvaa ja huolellista eikä suuria virheitä tullut. Esiintyminen oli näyttävää, vaikkakin musiikin hiljaisuus hieman latisti tunnelmaa. Suoritukseen oltiin kaiken kaikkiaan tyytyväisiä ja sitten jäätiin odottamaan kategoriaa. Tuloksena tällä kertaa kategoria 2! Koko joukkue oli oikein tyytyväinen, kun tulosta saatiin parannettua aluekisoista. Tytöt kuitenkin heti päättäväisesti ilmoittivat, että mestiksiin lähdetään hakemaan vielä parempaa suoritusta ja sitä myötä sijoitustakin korkeammalle. Treeni-intoa siis riittää!

Nyt suunnataankin takaisin kotisaleille viimeistelemään huippukuntoa kauden pääkisoihin. Tuomaripalaute oli joka sektorilla erittäin positiivista, mutta jotakin pientä uutta kehitellään vielä mestiksiin, jotta suorituksesta saadaan vielä huikeampi. Tampereella nähdään!

Upeista kuvista kiitos Helmin siskolle Vilmalle!

 

Pitkät
Pätkät
Ja koko jengi

Aluekilpailuista joukkueen ensimmäinen ryhtibonus

10-12-vuotiaiden Etelä-Suomen alueen mestaruuksista kisailtiin lauantaina 31.3.2012 yhdessä SM-sarjojen kanssa Töölön Kisahallilla. Kisapäivä oli Lumettarille vaiheikas. Pienoisten vaikeuksien kautta joukkue suoritti hyvän ja ilmeikkään suorituksen, joka arvioitiin kategoriaan 3. Päivän kohokohta oli joukkueen saama ryhtibonus -upeaa tytöt!

Kisapäivään lähdettiin hieman hermostuneena, kun viikolla tehdyt muutokset saatiin vasta viime tipassa kuntoon. Lisää jännitystä toi, kun yksi tytöistä ei sairauden takia päässyt vielä kisaharkkaan mukaan. Tämä näkyi levottomuutena harkkasuorituksessa, joka jäi selkeästi alle  joukkueen tason. Korjauksia tehdessä saatiin kuitenkin iloisia uutisia ja koko porukalla päästiin valmistautumaan kisasuoritukseen. 

Kisaan valmistautuminen jatkui iloisissa merkeissä, vaikka ilmeisesti pienoinen kisauupumus vei hieman vetoja keskittymisestä. Kisamatolle asteli loppujen lopuksi kuitenkin ryhdikäs joukkue. Suoritus oli hyvä ja ilmeikäs, mutta viimeinen silaus jäi tällä kertaa uupumaan. Tämä näkyi pieninä eriaikaisuuksina ja tasapainojen tukijaloissa. Valmentajat olivat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että muutokset sujuivat hienosti ja tyttöjen asenne oli kohdallaan. Myös tuomaristo arvosti tyttöjen reipasta tekemistä ja palkintona siitä ryhtibonus. Tämä oli joukkueen ensimmäinen ryhtibonus, joka lämmitti niin tyttöjen, vanhempien kuin valmentajienkin mieltä. Kategoria oli joukkueelle pienoinen pettymys, mutta koko joukkue tietää pystyvänsä vielä parempaan, joten ryhdikkäin mielin jatketaan kohti seuraavia koitoksia. 

Nyt hieman lomaillaan ja keräillään energiaa loppukevääseen. Lumettaret nähdään tositoimissa jälleen pääsiäisen jälkeen Hyvinkää Cupissa, jossa tavoitellaan entistä näyttävämpää suoritusta. Mukavaa pääsiäistä ja onnittelut vielä 10-12v. sarjan mitalisteille ja oman seuran Tähdettärille hopeasta!  

Kategoria 1 ja mitali Espoo Cupista

 

 

Lumettarien kisakausi jatkui sunnuntaina 25.3.2012 kotikonnuilla Espoo Cupissa. Kannustusjoukkojen hurrauksien siivittämänä tytöt ylsivät upeaan suoritukseen ja palkintona joukkueen ensimmäinen kategoria 1 ja mitali kaulaan!  

Lumettarien suoritusvuoro oli vasta illalla, joten kisaharkka päätettiin jättää tällä kertaa väliin ja kisahallille kokoonnuttiin vasta iltapäivällä. Hiukset ja meikit ehdittiin laittaa kaikessa rauhassa ja samalla kannustettiin Tapiolan muita joukkueita hienoihin suorituksiin. Ennen omaan suoritukseen valmistautumista ehdittiin myös hieman ulkoilla. Lämmittelyt hoidettiin tehokkaasti ahtaista tiloista johtuen. Vaikeusosien läpikäynnin jälkeen olikin sitten aika astua matolle. 

Suoritus oli upea! Nyt tytöt onnistuivat siinä, mitä ohjelmalla ollaan tavoiteltukin. Tytöt sädehtivät ja ilmaisivat ihanan vapautuneesti. Tekeminen oli varmaa pienistä epätarkkuuksista huolimatta ja sitä kaivattua vahvuutta näkyi niin hypyissä kuin vartaloissakin. Hyvä suoritus lupaili tuloksen osalta hyvää, mutta kun tulokseksi kuulutettiin kategoria 1 ja vieläpä bonus taito-osista, niin ilo oli joukkueella ylimmillään. Pian selvisi, että vain 3 joukkuetta sai 1 kategorian, joten se tarkoitti sitä, että päästiin mitaleille. Kyllä hymy oli joukkueella herkässä, kun mitalit ripustettiin kaulaan. Onnea myös muille mitalisteille, naapuriseuran Team Titaaneille ja Titaanit 2001:lle!

Tästä jatketaan kautta eteenpäin innostunein mielin ja seuraavan kerran Lumettaret suuntaavat kisamatolle jo heti viikon päästä. Aluekisoissa nähdään!

 

Kisakatselmus

Tapiolan kaikki joukkueet kokoontuivat lauantaina 24.3.2012 Tapiolan urheiluhallille perinteisen kisakatselmuksen merkeissä. Lumettarilla esiintyminen toimi samalla Espoo Cupin kenraalina, samalla hallilla kun kisaillaan heti seuraavana päivänä.

Viimeisen parin viikon aikana Lumettaret ovat ahkeroineet kovasti. Suorituspuhtauteen ja voimankäytön vaihteluihin ollaan yritetty saada terävyyttä ja jokainen toisto on vienyt ohjelmaa eteenpäin. Katselmuksessa tytöt esittivät vahvan ja ilmeikkään suorituksen, johon valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä. Huomiseen kisaan lähdetään siis luottavaisin mielin!

Kisakatselmus oli jälleen kerran onnistunut. Oli ihana nähdä muiden joukkueiden upeat ohjelmat - puvut loistivat, esiintymisenilo oli silmin nähtävää ja yleisö eli tunnelmassa täysillä mukana!

Kisakauden avaus

Lumettaret aloittivat kevään kisakautensa sunnuntaina 11.3.2012 Caribia Cupissa. Tytöt ihastuttivat heleillä puvuillaan ja kauniilla ohjelmallaan - tuloksena kategoria 3. Katsomon puolella taas kannustusjoukot virittäytyivät kisakauteen uusien huivien voimin.

Kohti Turkua lähdettiin jo kukonlaulun-aikaan, kun kisaharkka oli jo puoli yhdeksän aikaan. Caribia halli oli joukkueelle uusi tuttavuus ja hetki tutustuttiin paikkoihin. Harjoituskierrokselle lähdettiin uudet Lumettaret-topit päällä ja hyvin meni. Suoritus oli ilmeikäs ja tekeminen siistiä. Kuvioissa ja tasapainoissa oli pieniä epätarkkuuksia ja ne käytiin läpi ennen varsinaista suoritusta.

Koska Lumettaret esiintyivät vasta iltapäivällä, hiukset ja meikit ehdittiin laittaa kaikessa rauhassa. Lounaan jälkeen ihasteltiin muiden suorituksia kisakatsomosta. Sitten laitettiinkin puvut päälle ja aloitettiin valmistautuminen varsinaiseen suoritukseen.

Tytöt tekivät harjoituksissa hyvällä asenteella, hypyt lensivät korkealle ja tasapainot olivat vahvoja. Hyvän valmistautumisen jälkeen Lumettaret astelivat kristallikruunujen alle esittämään Summer-ohjelmansa. Tekeminen oli vahvaa, ilmentäminen rentoa ja upea tunnelma välittyi katsomoon asti. Kaiken kaikkiaan tytöt vetivät oikeaan aikaan yhden kauden tähän mennessä parhaimmista kokonaisista. Tuloksena kategoria 3.

Tuomareilta saatu palaute oli oikein hyvää. Joukkueen tavoitteena oli suorittaa vaadittavat osat vahvasti ja tässä onnistuttiin varsin hyvin. Joitakin tarkennuksia tehdään vielä tulevia koitoksia ajatellen. Tuomarit kehuivat lisäksi tyttöjen luonnollista ilmentämistä, mistä valmentajat olivat erityisen mielissään. 

Hyvä kauden avaus ja nyt lähdetään petraamaan kohti parin viikon kuluttua olevaa Espoo Cupia. Ohjelmaan pyritään saamaan lisää dynaamikan vaihteluita ja tasapainoihin lisää varmuutta. Lisäksi esiintymispuolta joukkue pääsee harjoittelemaan seuran kisakatselmuksessa lauantaina 24.3. Tervetuloa katsomaan! 

Viikko kisoihin

Lumettaret ovat treenailleet kuluneen viikonlopun ahkerasti valmistautuen viikon päästä oleviin kauden avauskisoihin. Ohjelma meni parin päivän aikana hurjasti eteenpäin ja tytöt tsemppasivat hienosti. Viikonlopun aikana ehdittiin tekemään myös liikkuvuustestejä ja rankasta treenistä huolimatta naurua tuntui riittävän!

Treenikuulumisia

Rinkileirin jälkeen Lumettaret palasivat treenisaleille intoa puhkuen. Tammi- ja helmikuun treenirupeama on sisältänyt mm. seuraavaa:

* Voimalattiabalettia, naruhyppyjä ja keilan pyörityksiä. 

* Kolme eri versiota musasta.

* Jääkylmiä saleja ja treenausta pipot päässä.

* Ohjelman viimeistelyä pieniä yksityiskohtia myöten. Annelille kiitos ideointiavusta!

* Ohjelman hiontaa ja kuvioiden pyöritystä. 

* Pukukankaiden hypistelyä. 

* Yhteistreenausta Tuulettarien ja Sarasteen kanssa (ks. kuva).

* Ohjelman ensiesitys vanhemmille.

* Sairastelua ja toipumista.

Lopputuloksena ohjelma on valmis, puvut ompelimossa ja joukkue valmiina kevään koitoksiin. 

Tämä viikko vietellään hiihtolomaa ja sen jälkeen alkaa loppurutistus ennen kauden ensimmäisiä kisoja. Caribia Cupissa tullaan näkemään Lumettarilta syksyn Poke-ohjelmasta täysin poikkeava ohjelma, kun ihastuttavat, tanssivat terälehdet valtaavat maton. Turussa nähdään! 

Rinkileiri Kisakalliossa

 

Lumettarien kevätkausi startattiin käyntiin ikäkausiringin leirillä Kisakalliossa 7.-8.1.2012. Leirin pääpaino oli tällä kertaa hypyissä, tasapainoissa sekä terveeksi urheilijaksi kasvamisessa. Lisäksi kahdella tuomaritunnilla saatiin hyviä näkökulmia ohjelmaan ja opetusta teknisten osien suorittamiseen. Leiri oli tiukka, monipuolinen ja antoisa ja tytöt tsemppasivat hienosti! Hyppytekniikkaan ja tasapainojen ja piruettien hallintaan sekä vartalonhallintaa saatiin hyviä vinkkejä kotisaleille.

Leiri starttasi lauantaina yhdeltä ja leirin aloituksen jälkeen alkoi heti treenaus hyppyjen ja piruettien parissa. Päivällisen jälkeen saatiin arvokasta tuomaripalautetta tuomaritunnilla. Päivän päätti vielä kehonhallintaharjoittelu telinevoimistelumontussa. Volttien ja muiden temppujen harjoittelu taisi olla tytöille päivän kohokohta! Oman loppuverkan jälkeen päästiin iltapalalle ja huoneisiin ja sitten nukkumaan.

Herätys oli seuraavana aamuna jo seitsemältä ja yhteislämppä alkoi kahdeksalta. Sen jälkeen päästiin taas arvokkaalle hyppytekniikkatunnille. Seuraavalla Kasva urheilijaksi-tunnilla treenattiin koordinaatiota, nopeutta ja vartalonhallintaa. Molemmilta tunneilta saatiin hyviä vinkkejä treenisaleille.

Lounaan jälkeen oli vuorossa valmennuksen kehittämis-tunti ja tuomaritunti sekä leirinäytös, jossa kaikki leirin joukkueet esittivät kevään ohjelmansa tai pätkiä siitä. Hienoja ohjelmia on kevätkaudella tiedossa.

Lopuksi tytöt vielä kävivät ohjatusti läpi omia Kasva urheilijaksi-testien tuloksia. Paljon tuli tietoa oikeanlaisesta syömisestä, juomisesta, palautumisesta, liikunnasta ja levosta.

Leiri päättyi neljältä ja uupuneina mutta iloisin mielin lähdettiin kotia kohti. Tästä lähdetään kohti kevään uusia haasteita!

Kiitos asiantunteville kouluttajille ja muille joukkueille mukavasta leiriseurasta!