Uutiset

Taiga-joukkue jättää voimisteluareenat taakseen

 

SM-kisat ovat kaukana takanapäin ja joukkuevoimistelukausi loppunut tältä keväältä. Taigan osalta tämä kausi jäi viimeiseksi. Joukkue päättää taipaleensa tähän kevääseen. Osa tytöistä jatkaa toisissa Tapiolan Voimistelijoiden joukkueissa, kun taas osa on päättänyt panostaa toisiin harrastuksiin.

 

SM-kilpailuissa Taiga saavutti lopulta 10. sijan. Kauden tavoite, loppukilpailupaikka, toteutui ensimmäisenä kisapäivänä, ja sunnuntaille lähdettiin takaa-ajoon pienten piste-erojen päästä sijalta 13. Sunnuntaina Taiga onnistui suorituksessaan siitä huolimatta, että alle tuntia ennen suoritusta Emmi loukkasi jalkansa kompastuttuaan portaissa ja joutui jäämään pois kisasuorituksesta. Onnistuneen suorituksen avulla Taiga siis kipusi lopullisessa tuloslistassa sijalle 1o yhteispistein 30,15.

 

Taiga haluaa kiittää Tapiolan Voimistelijoita, aktiivisia vanhempia ja muita kannustusjoukkoja näistä vuosista. Joukkueenjohtajat Nina Palsi ja Saila Jokinen hoitivat tehtävänsä erinomaisesti niin valmentajien kuin voimistelijoidenkin työtaakkaa keventäen.

 

Kuluneella kaudella kiitokset ansaitsevat myös koreografi Riikka Penttilä, jonka susiohjelma toi kaivatun piristyksen joukkueelle sekä sai paljon ihailua ja kiitosta myös katsojilta kisayleisöstä hallitreenien sählynpelaajiin. Ulkopuolisen koreografin vastuu ohjelmanteosta vapautti myös valmentajat keskittymään tyttöjen taitojen kehittämiseen. Mainitsemisen arvoinen urakka oli myös kilpailupuku, jonka tekeminen lankesi enimmäkseen vanhempien harteille: kangassuikaleiden ompelua ja satojen strassien liimaamista. Epätoivon hetkistä huolimatta puvusta tuli suunnitelmien mukainen: upea ja persoonallinen.

 

Tällä kevätkaudella tytöt myös ottivat suuren harppauksen eteenpäin niin taitojensa kuin harjoittelumotivaationkin tasolla. Tehty työ palkittiin kauden pääkisoissa, mutta erilaisia onnistumisia koettiin läpi kauden. Sekä valmentajat että tytöt olivat tyytyväisiä kauden ja joukkueen taipaleen päätökseen. Ansaittu kesäloma on koittanut ja uudet haasteet odottavat edessäpäin.

 

Taiga valmentajineen toivottaa voimisteluväelle kaunista ja lämmintä kesää!

Hyvin kävi Hyvinkäällä!

 

Taiga matkasi kauden toiseen kisakoitokseensa Hyvinkää Cup-kisaan lauantaiaamuna 14. huhtikuuta. Aamun harkkasuoritus oli vielä hieman uninen ja epävarma. Tasapainoissa tuli harmillisen isoja virheitä, eikä ilmaisu tahtonut kantaa läpi ohjelman. Palopuheen jälkeen alkoi keskittyminen kilpailusuoritukseen, ja yksissä tuumin joukkue ja valmentajat tekivät päätöksen, että suorituksessa näytetään parempaa ja laadukkaampaa voimistelua ja minimoidaan virheet itsevarmalla ja tarkalla tekemisellä.

Suoritusnumerona Taigalla oli 22, joten turhan kauan ei tarvinnut odotella matolle pääsyä. Suoritus oli onnistunut, siisti ja ilmaisullinen kokonaisuus. Pisteitä Taigalle kertyi tällä kertaa teknisestä 5,25, taiteellisesta 2,65 ja suorituksesta 8,10, ja näin ollen yhteispisteet olivat 15,95. Näillä pisteillä Taiga sijoittui kuudenneksi kahdentoista joukkueen kilpailussa.

Kultaa kisassa vei VVS:n Adelie pistein 17,15, hopeaa Järvenpään Voimistelijoiden Freyat jr ja pronssia Sport Club Vantaan Varietee. Onnea mitalisteille!

Taigan leirissä oltiin omaan tulokseen ja erityisesti suorituspisteisiin erittäin tyytyväisiä, ja jälleen harjoittelu jatkuu kohti kauden päätavoitetta, SM-kilpailuja 12.–13.5. Helsingissä.

 

Kuvista jälleen kerran kiitokset Taiga-äidille Jaanalle!

 Susilauma Etelä-Suomen aluekilpailuissa

 

Taiga avasi kilpailukautensa Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa lauantaina 31. maaliskuuta. Tytöt tekivät varsin vahvan ja ilmaisullisen suorituksen – vain kauden ensimmäisen kisan tuoma jännitys sai tasapainot tutisemaan. Paria selkeää horjahdusta lukuunottamatta joukkue kuitenkin ylsi siihen, mihin tässä vaiheessa kautta oltiin pyrittykin. Yleisön kannustus oli myös mahtavaa! Suorituksestaan Taiga sai pisteitä seuraavasti: TV 5,20 / AV 2,55 (sis. -0,2 pukuvähennys) / EXE 7,25 ja yhteispisteet 15,0. Pistemäärä oikeutti aluekisojen sijaan 10. Kultaa vei Olarin Voimistelijoiden Team Siriukset, hopeaa Vantaan Voimisteluseuran Adelie ja pronssia SC Vantaan Varietee. Onnittelut kaikille mitalisteille!

 

Seuraava koitos on Hyvinkää Cup lauantaina 14.4. Ohjelmaan täytyy saada vielä rutkasti suoritusvarmuutta, tarkkuutta ja rohkeutta, joita lähdetään taas ansaitun vapaapäivän jälkeen metsästämään treenisaleilta. Hyvinkäälle sudet saapuvat siis jälleen kynnet teroitettuina.

 

Kisakuvista kiitokset Hannen äidille Jaanalle!

 

Mielikuvakokonainen perjantai-illan harjoituksissa
Tasapainojen kertausta

 Ohjelman ensiesitys kisakatselmuksessa ja puurtamista kotisalileirillä

 

Taiga esitti kevään ohjelmansa ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa lauantaina 24. maaliskuuta. Valmentajat olivat tyytyväisiä ilmaisulliseen ja siistiin suoritukseen, ja joukkue sai katsojiltakin paljon positiivista palautetta sekä ohjelmasta että taidollisesta kehityksestä. Kisakatselmuksen jälkeen koko viikonloppu käytettiin ahkeroimiseen kotisalileirillä. Ohjelmaan haetaan viimeistä silausta ennen ensimmäisiä kilpailuja. Tyttöjen periksiantamaton uurastus on tuottanut tulosta, ja lauantaina 31. maaliskuuta Taiga pääsee näyttämään kyntensä Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa Helsingissä, Töölön kisahallissa.

Loppuviikko kuluu kuitenkin vanhemmilla, tytöillä sekä koristeluavuksi lupautuneella Roosa-valkulla vielä puvun kanssa väkertäessä, jotta aluekisoissa Taiga näyttäytyisi kaikessa loistossaan ja kimalluksessaan. Kisahallilla nähdään!

 

 

 Lauantaina 3. maaliskuuta 2012 Taigan Satu-valmentajasta tuli rouva Ranta, ja taigalaiset saivat kunnian esiintyä hääjuhlassa tunnelmallisessa ja tyylikkäässä tilausravintola Wanhassa Bäckbyssä. Hääjuhla oli tytöille jännittävä kokemus: morsiamen kauneutta ihasteltiin koko illan, ja myös hääkakku sai tytöiltä kiitosta.

 

Hollywood-teeman mukaisesti Taigan ohjelmanumeron musiikkina oli Marilyn Monroen laulama I Wanna Be Loved By You elokuvasta Some Like It Hot vuodelta 1959. Niin morsian kuin osa tytöistäkin liikuttuivat kyyneliin, ja esitys sai häävierailta raikuvat aplodit. Toinen taigalaisten kunniatehtävistä oli voimistelunauhojen pyörittäminen häävalssin taustalla. Sen jälkeen morsiamella riitti tanssittajia jonoksi asti, joten tyttöjen toivoma yhteiskuva jäi valitettavasti ottamatta. Siitä huolimatta päivä oli puolin ja toisin ikimuistoinen.

 

Seuraavana aamuna tytöt saapuivat aikaisin Tapiolan urheiluhallille neljän tunnin treeneihin, joissa muun muassa kuvattiin yksi kokonainen jokaiselta tytöltä erikseen. Vaikka edellisenä iltana nukkumaan oltiin päästy häiden takia vasta myöhään illalla, tytöt jaksoivat väsymyksestä huolimatta tsempata loppuun asti ja hakea ohjelman osiin tarkkuutta ja terävyyttä sekä kokonaisuuteen voimaa ja ilmaisua. Tästä jatketaan matkaa kohti kisakautta.

Hääpaikalle lähtöön valmistauduttiin Tapiolan urheiluhallilla
Jännitystä ilmassa
Satu ja Jouko
Pöljäilyä ruokatauolla

Paluu hiihtolomalta: häähumua ja hikipisaroita

 

Taigalaiset ovat nyt laittaneet monot naulaan ja sukset seinustalle ja aloittaneet taas muutaman päivän hiihtoloman jälkeen määrätietoisen harjoittelun kisakautta varten. Alkuviikon treeneissä luvassa oli taas hiomista hiomisesta päästyäkin, loppuun asti ojennettuja varpaita, siltakaatoja ja kärrynpyöriä ja ylivenytyksiä sekä tietenkin tuttuja ja turvallisia ohjelman pätkiä, puolikkaita ja kokonaisia. Myös koreografi Riikka Penttilän ennen hiihtolomaa ohjelmaan tekemät muutokset on yritetty saada sujumaan ja selkeytymään.

Tänä lauantaina on kuitenkin juhlan aika, kun Satu-valkusta tulee rouva, ja koko joukkue on kutsuttu häihin esiintymään ja kakkukahveille. Hääjuhlasta on luvassa uutisointia ja kuvia myöhemmin. Juhlan jälkeen treenaaminen jatkuu entistä kovempana, sillä noin kolmen viikon kuluttua koittaa uuden ohjelman ensiesitys kisakatselmuksessa. Sitä ennen: aurinkoa lauantaille ja kaikkea ihanaa Satun suureen päivään!

 Ringin leiri Kisakalliossa

 

Taiga leireili Kisakalliossa tammikuun 21.-22. päivä ikäluokkansa II ringin merkeissä. Sää oli lauantaiaamun lähdön kannalta vähintäänkin mielenkiintoinen, mutta kuskeiksi ilmoittautuneet äidit kyyditsivät kaikki tytöt sekä Riinan ja Roosan turvallisesti perille Kisakallion urheiluopistolle sankasta lumipyrystä huolimatta.

Leirillä oli taas paljon erilaista ohjelmaa, ja tunteja pitämässä oli voimistelijoita Suomen huipulta sekä kokeneita ja asiantuntevia tuomareita antamassa palautetta kevään kilpailuohjelmasta. Taiga sai toivottua rohkaisevaa ja positiivista palautetta sekä paljon ideoita siihen, missä löytyy vielä tekemistä niin ohjelman kuin taitojenkin kannalta.

Tytöt saivat myös arvokasta tietoa urheilijan ravinnosta. Lauantaipäivän lopuksi esiinnyttiin leirinäytöksessä uudella ohjelmalla. Kokonaisuus on vielä keskeneräinen, mutta siitä huolimatta ohjelman ensiesitys herätti valmentajissa toiveikkaita ja luottavaisia ajatuksia.

Matka jatkuu kohti kevään ensimmäisiä kisoja. Sitä ennen harjoitellaan, harjoitellaan ja harjoitellaan sekä tietenkin koristellaan puku (ja se ei mikään pieni urakka tällä kaudella!). Maaliskuun loppupuolella Taiga leireilee kotisalilla Espoossa sekä esiintyy 24.3. Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa.

Taiga keväällä 2012
Happihyppelyllä
Lämmittelyä ennen hyppytekniikkatuntia

Uusi kausi käyntiin ohjelmantekoviikonlopulla

 

Syyskauden 2011 tulokset eivät olleet Taigan tavoitteiden mukaiset. Välinemestaruuskilpailuissa Turussa joukkue sijoittui kategoriaan 6, ja pettymys oli valtava. Kauden jälkeen sekä valmentajat että tytöt kuitenkin sisuuntuivat, ja yhdessä koko tiimi päätti, että aivan varmasti parempaankin pystytään! Joukkueen kokoonpanoon on tullut muutama muutos, ja edessä onkin nyt uusi ja uljaampi kausi vapaaohjelmalla.

 

Taiga aloitti kevätkauden 2012 loppiaisviikonloppuna uuden ohjelman opettelulla koreografi Riikka Penttilän kanssa. Salilla vietettiin viikonlopun aikana monta tuntia joiden aikana tytöt saivat omaksuttavakseen paljon uusia asioita ja aiemmasta poikkeavan liikekielen, mutta taigalaiset selvittivät haasteen hyvin, ja tilanne ohjelman ja tulevan kauden suhteen näyttää jo hyvältä. Kevättä kohden aletaan harjoitella tinkimättömällä asenteella, laadukkaasti ja tavoitteet mielessä pitäen.

 

Kauden ensimmäiset kilpailut ovat Taigalla Etelä-Suomen aluekisat Töölön kisahallilla maalis-huhtikuun vaihteessa.