Uutiset 2010

 

 

TUULETTARET TOIVOTTAVAT KAIKILLE

                  HYVÄÄ JOULUA

                           JA

   ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2011!

 

 

TUULETTARIEN JA LUMETTARIEN PIKKUJOULUT

Tuulettarien ja Lumettarien yhteisiä pikkujouluja vietettiin maanantaina 20.12.2010. Pikkujoulut aloitettiin Gymillä Niittykummussa, jossa tytöt pääsivät tutustumaan sirkuksen, parkourin ja telinevoimistelun maailmaan. Tytöt heittäytyivät temppuiluun täysillä ja hurjannäköiset ja vaikeat temput alkoivat sujua tunnin päätteeksi jo tosi hyvin. Pääasia oli hauskanpito ja sitä tuntui riittävän niin tytöillä kuin valkuillakin. Lisäksi valkut saivat hyviä vinkkejä kotisaleille ja temppuilua tullaan varmasti jatkossakin hyödyntämään oheisharjoitteena.

Pikkujouluja jatkettiin temppuilun jälkeen herkuttelulla. Samalla tytöt saivat joululoman kotitreenin ja pienet lahjat valmentajilta. Myös valmentajat saivat tytöiltä ja vanhemmilta ihanat kiitoslahjat kaudesta - ne lämmittivät suuresti valmentajien mieltä! Lopuksi keskusteltiin yhdessä tyttöjen kanssa kuluneesta kaudesta. Todettiin että kausi oli varsin onnistunut, tytöt ovat kehittyneet ja mestaruussarjaan voidaan lähteä hyvillä mielin. Me valmentajat muistutimme vielä treeniohjelman tekemisen tärkeydestä, sillä mestaruussarja on vaativa. Venytellä ei voi liikaa J Sitten olikin aika toivottaa oikein hyvää joulua ja rentouttavaa lomaa koko porukalle. Tuulettaret kiittävät kuluneesta kaudesta ja kevätkaudella nähdään!

 

 

SEURAN JOULUNÄYTÖS

Tuulettaret päättivät hienosti sujuneen syyskauden esiintymällä seuran perinteisessä joulunäytöksessä, joka pidettiin torstaina 16.12.2010 Espoon kulttuurikeskuksessa. Näytös koostui kahdesta osasta, Joulun odotus -satunäytöksestä ja Joulugaalasta. Tuulettaret pääsivät esiintymään molemmissa osioissa. Satunäytöksessä tytöt esittivät yhdessä Lumettarien ja Tähdettärien kanssa "lumikeijut ja tontut" -ohjelman. Lumikeijuina Tähdettärien kanssa liihottelivat Heidi ja Helmi sekä Lumettarien Nelli ja Johanna. Lumikeijut ihastuttivat kauniilla esityksellä valkoisissa asuissaan ja ja tytöt selvisivät hienosti haastavista liikkeistä. Lumikeijujen nukahdettua tontut pääsivät valloilleen. Tonttutanssissa riitti vilskettä, vauhtia ja esiintymisen riemua. Gaalanäytöksessä tauon jälkeen tytöt esittivät syksyn pallo-ohjelmansa viimeistä kertaa. Suoritus sujui hyvin ja rutiinilla, vaikka hieman lomatunnelmissa jo oltiinkin. Suorituksen jälkeen napsittiin vielä muutamia kuvia ja katsottiin pukkarin television kautta gaalan hienoja esityksiä. Tuulettarien treenikausi päättyi näytökseen ja pikkujoulujen jälkeen on aika siirtyä ansaitulle joululomalle.

 

 

TUULETTARIIN UUSI VOIMISTELIJA

Lumi siirtyi aivan kauden lopulla Pisaroista Tuulettariin. Innokas ja motivoitunut Lumi pääsi treenaamaan joulunäytökseen tulevaa esitysohjelmaa Tuulettarien kanssa, joten Lumi on jo ehtinyt tutustua tyttöihin ennen ensi vuoden haasteita. Tuulettaret toivottavat Lumin tervetulleeksi joukkoonsa!

 

Pinkin Pantterin asema

Tuulettaret osallistuivat syksyn viimeiselle asemalle lauantaina 20.11.2010 Pirkkolan hallilla. Pakilan Voimistelijoiden järjestämä Pinkin pantterin asema oli näillä näkymin myös tyttöjen voimistelu-uran viimeinen asema, kun Tuulettaret siirtyy keväällä 10-12-vuotiaiden mestaruussarjaan.

Asema alkoi tällä kertaa vasta iltapäivällä ja hallilla tavattiin vasta yhdeltä. Aloitimme heti hiustenlaittolla, jonka jälkeen aloitettiin lämmittely ja edessä oli harkkasuoritus. Tytöissä oli ollut aistittavissa viikolla pientä "kisaväsymystä" ja se näkyi keskittymisessä. Harkassa tulleet eriaikaisuudet oli tarkoitus karsia pois varsinaiseen suoritukseen. Anni oli saanut edellisenä päivänä kipsin pois kädestään ja reippaana hän pääsi koko joukkueen iloksi mukaan esitykseen.

Päivä kului vauhdilla ja harkan jälkeen kampaukset viimeisteltiin ja ilmettä tehostettiin vähän meikillä, otettiin valokuvia ja syötiin eväitä. Pian olikin esiintymismarssin aika, jonka jälkeen aloitettiin heti valmistautuminen suoritukseen. Esiintymiseen tytöt keskittyivät hienosti ja suoritus oli ryhdikäs ja iloinen. Turhat virheet jäivät pois ja tytöt esittivät osaamistaan hymyssä suin. Arveilta tytöt saivat kiitosta hienoista tasapainoista, perusvoimistelutaidosta sekä ponnistusvoimasta ja hymystä. Palautteessa myös todettiin tyttöjen olevan valmiita nousemaan mestaruussarjaan! Kehitettävää on vielä ketteryydessä ja notkeudessa sekä nilkkojen ja polvien ojennuksissa. Erityisesti jalkatekniikkaan, vartalon hallintaan ja liikkuvuuteen joukkue aikoo kiinnittää jatkossakin huomiota.

Esityksestään tytöt saivat palkinnoksi ihastuttavat vaaleanpunanauhaiset mitalit. Oman esityksen jälkeen olikin mukava kannustaa seuran ja blokin muita joukkueita ja sitten lähteä tyytyväisinä kotia kohti.

Tuulettarien pallo-ohjelman voi nähdä vielä kertaalleen seuran joulunäytöksessä 16.12.2010. Tervetuloa näytökseen!

Tunnelmia alueasemalta

Lauantaina 13.11.2010 lähes 700 esiintyjää osallistui Tapiolan Voimistelijoiden järjestämälle alueasemalle. Kotihalliin oli saatu luotua ihanaa keijutunnelmaan ja koko tapahtuma saikin suurta kiitosta hyvistä järjestelyistä, suuri kiitos talkooväelle!

Tuulettaret esiintyivät kolmesta blokista viimeisimmässä, joten tytöt saivat tällä kertaan myöhäisen esiintymisajan. Hallille tytöt saapuivat puoli kolmelta ja heti aloitettiin hiustenlaitto. Saimme taas apua Ilonan tädiltä, suuri kiitos hänelle kauniista lettikampauksista! Kampausten valmistuttua oli vielä reilu tunti aikaa perusteellisen lämmittelyyn. Tytöt saivat hyvän ja varman fiiliksen päälle ja harjoitus sujui upeasti, paras suoritus tällä kaudella! Tekeminen oli varmaa ja yhtäaikaista ja ihanat hymyt loistivat kaikkien kasvoilla.

Harkan jälkeen tytöt saivat touhuta touhuamisen asemalla eri voimisteluvälineiden kanssa. Ennen suoritukseen valmistautumista otimme vielä hauskoja kuvia. Iloinen tunnelma säilyi suoritukseen asti ja matolle asteli ryhdikäs ja hymyilevä joukkue. Viimeiset kaksi viikkoa harkoissa on haettu suorituspuhtauden ja yhdenaikaisuuden lisäksi nimenomaan esiintymisiloa ja olikin ihanaa nähdä se suorituksessa. Suoritus sujui mallikkaasti ja esiintymisen jälkeen tytöt saivat mitalit ja hetken turvatyynyillä Sonja- ja Aada-keijujen kanssa. Tuulettaret saivat hymystä ja eläytymisestä kiitosta sekä arveilta että katsojilta. Tästä olemme valmentajina todella iloisia ja toivomme, että sama fiilis jatkuu tulevana lauantaina Pinkin pantterin asemalla.

Tyttöjen vanhemmilla oli päivän ohjelmassa kannustamisen lisäksi talkoohommia. Tuulettaret haluavat kiittää äitejä ja isiä, sukulaisia sekä tuttavia kannustuksesta ja korvaamattomasta talkootyöstä! Kiitos kaikille asemalle osallistuneille - hauskaa oli!

Kisakatselmus

Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmus pidettiin lauantaina 30.10.2010 Espoonlahden urheiluhallilla. Kaikki seuran kilpailevat joukkueet Tuulettaret mukaan lukien saapuivat hallille pirteinä heti yhdeksältä ja katselmus alkoi kymmeneltä. Tähdettärien vanhempien järjestämästä buffetista katsojat saivat mukavasti aamukahvinsa ja -palansa.

Tuulettaret olivat innoissaan upouusista Piruetin verkkariasuistaan, ja ne päällä olikin hyvä lämmitellä ja se toikin yhtenäisyyttä ja uutta ilmettä koko joukkueeseen. Lämmittely aloitettiin heti yhdeksän jälkeen, sillä Tuulettaret esiintyivät jo toisensa. Aikaa oli hyvin tehdä perusteellinen alkulämppä, mikä näkyikin suorituksessa siisteytenä. Esityksen näyttävyyttä himmensi kuitenkin harmillisesti kahden tytön puuttuminen.

Katselmus aloitettiin marssilla, joka sujui iloisissa merkeissä musiikkiongelmista huolimatta. Koska Tuulettarien oma esiintyminen oli jo toisena, tytöt ehtivät suorituksensa jälkeen seurailla muiden joukkueiden esityksiä. Upealta näytti! Ohjelmat olivat jo hyvässä kunnossa ja esiintymisen riemua löytyi.

Omaan esiintymiseen tytöt lähtivät hyvillä, mutta jännittynein mielin, mikä näkyi vakavuutena ja pienenä epäaikaisuutena esityksessä. Suorituspuhtaus oli kuitenkin taas kunnossa ja tytöt näyttivät hienoja tasapainoja ja hyppyjä. Ensimmäisen asematapahtuman jälkeen ohjelmaa hieman vaikeutettiin, mutta tekemiseen on jo saatu varmuutta siitäkin huolimatta. Tytöt tarvitsevat vielä esiintymisen iloa ja vapautuneisuutta. Esitys sai kiitosta valmentajien lisäksi yleisöltä ja paikalla olleilta tuomareilta. Kiitos kaikille kannustajille!

Anni harmillisesti satutti kätensä ja ei pääse osallistumaan tulevaan asematapahtumaan, joten pientä kuvioiden muuttamista on tiedossa ennen asemaa. Anni käy kuitenkin treeneissä tsempparina ja kohta pääsee jo takaisin ohjelman tekoon.

Seuraavaksi Tuulettaret voi nähdä Tapiolan Voimistelijoiden järjestämällä alueasemalla lauantaina 13.11.2010 Tapiolan urheiluhallilla.Tervetuloa keiju-huumaan!

 

 Tuulettaret Ovo Cupissa 2.10.2010

 

Lauantaina 2.10.2010 Tuulettaret esittivät ensimmäistä kertaa uuden pallo-ohjelmansa yleisölle. Tapiolan urheiluhallilla järjestetyn Ovo Cupin yhteydessä järjestettiin asematapahtuma, johon osallistui seurastamme Tuulettarien lisäksi Lumettaret, Saraste ja Pisarat. Suurin osa tapahtuman muista osallistujista oli rytmisiä voimistelijoita, joten tapahtuma oli tytöille uudenlainen ja varmasti innostava kokemus.  

Hallille saavuttiin aamusta ja alettiin heti lämmitellä harkka-aikaa varten. Tuulettarien harkka meni hyvin siihen nähden, että kausi on vasta aluillaan. Vaikka pientä hermostuneisuutta oli havaittavissa, olivat tytöt harkkasuorituksessa yllättävän varmoja, ottaen huomioon että kausi on vasta aluillaan.

Harkan jälkeen oli useampi tunti aikaa syödä eväitä ja laittaa kampauksia. Kokeilimme uudenlaista kisakampausta, josta tytöt olivat innoissaan ja myös me valmentajat. Suuri kiitos kuuluu Ilonan tädille, joka tuli kampaajan ammattitaidolla auttamaan ranskanlettien laitossa. Tytöt olivat ihana ilmestys uusissa puvuissa ja kauniissa kampauksessa!

Lämmittely ja omaan suoritukseen valmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin. Ennen suoritusta jokainen sai tehdä ohjelman kohtia itsenäisesti ja lisäksi tehtiin yhdessä tasapainoja ja muita ohjelman kohtia, että saatiin hyvä esiintymisfiilis ja ryhti kohdilleen. Ryhdikäs olemus kantoi itse suoritukseen, mutta hymyt olivat vielä jännityksen takia hieman vaimeita. Valmentajat olivat tyytyväisiä siitä, että ohjelma oli melko yhdenaikainen, tasapainot pysyivät ja mikä hienointa, pallon pudotuksia ei pahemmin tullut. Siisteyteen ja liikkeiden loppuun asti viemiseen jä vielä tarkennettavaa.

Arveilta Tuulettaret saivat kannustavaa palautetta. Ohjelman rakennetta ja ideaa kehuttiin ja tyttöjen voimistelutaidot saivat kiitosta. Uudet puvut saivat kehuja niin arveilta kuin yleisöstäkin. Ennen seuraavaa asemaa kehittetään arveilta saadun palautteen pohjalta voimaa hyppyjen ponnistukseen, siisteyttä jalkatyöhön ja tarkkuutta liikkeiden puhtauteen ja suorittamiseen. Tavoitteena on myös saada varmuutta esiintymiseen.

Tuulettaret esiintyvät seuraavan kerran seuran kisakatselmuksessa lauantaina 30.10.2010!

OHJELMALEIRI

Tuulettaret leireilivät 25.-26.9.2010 Espoonlahden urheiluhallilla. Leirin tarkoituksena oli hioa ohjelma loppuun ja saada varmuutta tekemiseen, sillä ensimmäinen esiintyminen uudella pallo-ohjelmalla lähestyi kovaa vauhtia. Tavoite oli saada ohjelma niin hyvälle mallille, että viimeisellä viikolla ennen asemaa voitaisiin keskittyä suoritusvarmuuden ja -puhtauden hakemiseen.

Lauantaina tavoitteena oli saada ohjelman tekoon varmuutta ja sujuvuutta liikkeiden suorittamiseen. Evästauolla tytöt saivat kotitehtävän. Jokaisen tuli miettiä yksi pelisääntö joukkueen yhteisiin sääntöihin, joita tulisi noudattaa treeneissä, leireillä sekä kisoissa. Sunnuntaina keskityttiin kuvioiden läpikäymiseen ja liikkeiden puhtaaseen suorittamiseen. Evästauolla tytöt kokosivat joukkueen uudet pelisäännöt, joihin valmentajatkin saivat laittaa yhden säännön mukaan. Säännöt on luettavissa Pelisäännöt-osiossa. 

Leiri sujui hienosti ja tytöt jaksoivat ihailtavalla innolla ja keskittymisellä koko viikonlopun. Tavoitteet saavutettiin ja tästä olikin hyvä jatkaa kohti syksyn ensimmäistä asemaa.

 Seuran syysstartti 5.9.2010

Seuran syyskausi startattiin yhteisellä sunnuntairiehalla Mankkaan koululla. Seuramme kaikki joukkuevoimistelujoukkueet osallistuivat tapahtumaan ja vanhemmille järjestettiin tapahtuman yhteydessä Terve urheilija-luento. Tapahtuman ensimmäinen kaksituntinen oli varattu seuramme nuorimmille voimistelijoille, paikalla kirmasivat Tuulettarien lisäksi Lumettaret. Saraste, Pisarat, Perhoset, Tuike ja Pilke! Ensin lämmiteltiin yhdessä erilaisten hippojen merkeissä, jonka jälkeen jakauduttiin neljään ryhmään, jotka kiersivät rasteja. Rasteilla harjoiteltiin hyppelyitä, tasapainoa, narutekniikkaa sekä vartaloliikkeitä.

Anskun pitämällä luennolla vanhemmat saivat tiiviin paketin lapsen ja nuoren terveellisestä treenaamisesta. Tapiolan Voimistelijoissa tavoitteena on, että harrastajamme ovat terveitä urheilijoita. Pyrimme siihen, että jokaisen tytön harjoittelu ja kilpaileminen tapahtuu terveellisesti ja turvallisesti. Luennolla perheet pääsivät kuulemaan, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. On tärkeä muistaa, että lapsen terveyttä edistävä harjoittelu tarvitsee tukensa myös lapsen muusta elämästä. Yhdessä perheen ja valmennustiimin kanssa voimme parhaiten toteuttaa kymppiympyrän tavoitteita.

 

 

Syksyn treenikausi käyntiiin!

Kesäloman jälkeen treenisaleille palattiin jälleen elokuun alkupuolella. Elokuussa treenailtiin vielä Lumettarien kanssa yhdessä ja syyskuusta jatkettiin eteenpäin omissa joukkueissa. Tuulettarissa tapahtui viime kauteen nähden useita muutoksia. Jo keväällä mielessä ollut nimen vaihto virallistettiin: Keijuista tuli Tuulettaret! Tytöt ovat uuteen nimeen hyvin tyytyväisiä. Kokoonpanossa tapahtui myös muutoksia, kun Paula, Martta, Ellen ja Vivian siirtyivät seuramme toisiin valmennusryhmiin ja Perhosista Sanni ja Anni siirtyivät Tuulettariin. Toivotammekin Annin ja Sannin perheineen lämpimästi tervetulleiksi Tuulettarien porukkaan!

 

Syyskausi tuo mukanaan uutuutena baletin. Ritva-baletinopettaja opettaa tytöille kerran viikossa baletinalkeita. Tytöt ovat innoissaan uudesta lajista ja toivommekin balettiharjoittelun tuovan tytöille puhtaampaa jalkatekniikkaa ja upeaa ryhtiä. Toivotamme Ritvan tervetulleeksi valmennustiimiin!

 

Tuulettaret ovat treenailleet nyt oman joukkueen voimin ja pallo-ohjelman tekeminen aloitettiin heti ensimmäisissä treeneissä. Musiikkina on reipas ja kaunis kappale "The ship’s cook" elokuvasta Emma. Esiintymisasut ovat tekeillä ja väriksi valittiin kauniin tumman sininen, johon turkoosi pallo hienosti sointuu. Tyttöjen ensimmäinenn Asema-tapahuma on tänä syksynä jo lokakuun alussa OVO Cupissa! Tervetuloa katsomaan Tuulettarien ensiesiintymistä pallolla!

 

Kesäkuulumisia!

Viimeisen asematapahtuman jälkeen Tuulettaret harjoittelivat loppukauden yhdessä Lumettarien kanssa. Kevätkausi päättyi seuramme leirille Kisakallioon. Leiri oli tyttöjen ensimmäinen yöleiri, mutta hienosti sujui. Kisakallioon saavuttiin perjantaiaamuna ja sunnuntaihin asti tytöt treenasivat ahkerasti. Leiri alkoi leikkimielisillä leiriolympialaisilla, joita kisailtiin koko leirin ajan silloin tällöin. Lajit vaihtelivat laidasta laitaan ja tytöt pääsivät käyttämään luovuuttaan melkein jokaisessa lajissa. Perjantaina ohjelmassa oli olympialaisten lisäksi pallotekniikkaa ja akrobatiaa. Treenien lomassa ehdittiin tekemään myös muutama liikkuvuustesti. Illan päätteeksi tytöt pääsivät ihailemaan Pinjan kenraaliharjoituksia ennen mestiksiä.

Toisena leiripäivänä alettiin treenailemaan heti aikaisin aamusta narun kanssa. Tunnin päätteeksi Päivättäret-joukkueen tytöt pitivät tytöille pallotreeniä. Kiitokset Päivättärille! Loppupäivän aikana ohjelmassa oli mm. jalkatekniikkaa lattiabaletin muodossa. Illan päätteeksi tytöt pääsivät Annelin vartalotunnille yhdessä Säihkettärien kanssa. Uudet vartalosarjat olivat osin haastavia, mutta oivalluksia alkoi syntyä. Lämmin kiitos Annelille!

Tytöillä oli leirin aikana tehtävänä suunnitella ryhmissä ohjelmat musiikkiin, jonka sai valita kolmesta vaihtoehdosta. Näitä ohjelmia tytöt harjoittelivatkin ahkerasti lauantaipäivän aikana. Osa ryhmistä oli valinnut vapaaohjelman, osa pallo-ohjelman. Tämä toi hauskaa lisämaustetta leirin ohjelmaan ja tytöt olivat todella innoissaan.

Kolmas leiripäivä aloitettiin uima-altaalla erinäisillä vesileikeillä. Tytöt olisivat varmasti jaksaneet uimaleikkejä koko päivän! Meidän valmentajien oli kuitenkin suunnattava Terve urheilija -luennolle, joten tytöillä oli jo seuraavan tunnin aika. Tytöt pääsivät tutustumaan uuteen lajiin Tiinan pitämällä joogatunnilla. Kiitos Tiinalle!

Pidimme vielä ennen yhteistä lopetusta leirinäytöksen, jossa tytöt pääsivät esittämään suunnittelemansa ohjelmat. Me valmentajat olimme kerrassaan yllättyneitä, kuinka hienoja ohjelmat olivat. Kaikki koreografiat oli harjoiteltu hienosti ja jokaisessa ohjelmassa oli upeasti teema ja vaikeitakin liikkeitä. Luovuutta oli käytetty! Leirin päätös tehtiin koko seuran voimin leikkien ja venytellen. Kotiin kolmen tiiviin leiripäivän jälkeen lähtivät väsyneet, mutta onnelliset tytöt ja valmentajat.

Leirin jälkeen alkoi ansaittu kesäloma. Lomalla tytöt tekivät kesätreeniohjelmaa, joka koostui mistä tahansa liikunnasta sekä annetuista venyttelyistä. Sen lisäksi oli tietenkin tarkoitus myös nauttia lämpimistä kesäpäivistä ja vain lomailla.

 

Keijujen kevään viimeinen esiintyminen Espoo Cupissa

 

Äitienpäivänä järjestetty Espoo Cup oli Keijujen kevään viimeinen esiintyminen. Kausi on ollut pitkä ja varsinkin viime viikko Kevätnäytöksineen ja treeneineen oli tytöille melko rankka, mikä varmasti vaikutti suorituspuhtauteen. Suorituksessa näkyi hieman jännittyneisyyttä ja epätarkkuutta, sekä muutamia virheitä. Hymyjä oli kuitenkin mukava huomata.

Päivä alkoi aamulla yhdeksältä, kun Keijut saapuivat Tapiolan Urheiluhallille. Lämmittely aloitettiin melkein samantien ja pian olikin harjoitusvuoro. Lämmittely sujui hyvin, mutta itse harkkasuoritusta haittasi musiikin huono kuuluvuus. Se vaikutti huomattavasti yhdenaikaisuuteen ja keskittymiseen. Harjoitusten jälkeen oli vuorossa nutturoiden laitto ja eväiden syönti. Koska harjoitukset olivat käynnissä, menimme katsomoon laittamaan nutturoita, jolloin tytöt saivat seurata muiden esityksiä. Me valmentajat kävimme myös puhumassa musiikkipöydän luona musiikin kuuluvuudesta ja teimme muutaman koesoiton parantaaksemme kuuluvuutta.

Kilpailu alkoi kahdeltatoista ja Keijujen suoritusvuoro oli 12, joten aloimme lämmitellä heti. Valmistautuminen sujui hyvin ja kiireettä, mutta tytöistä huomasi pientä tutinaa, mahtoiko olla jännitystä tai väsymystä. Turhaa lisäjännitystä tytöille aiheutti harjoituksissa huonosti kuulunut musiikki. Yritimme tsempata tyttöjä hymyilemään ja vain kuuntelemaan tarkasti musiikkia. Matolle juoksikin iloisin hymyin varustettu joukkue. Musiikki kuului hieman paremmin kuin harjoituksissa, mutta rätisi silti hieman. Ohjelman alku sujui silti hienosti ja ensimmäinen iso tasapaino oli pientä tutinaa lukuun ottamatta hieno. Ohjelma sujui hieman vaisummin kuin esimerkiksi seuramme kevätnäytöksessä, mutta kokonaisuudessaan se oli silti kiitettävä suoritus ja tärkeintä on että tytöille jäi hyvä mieli. Suorituksen jälkeen työt saivat mitalit ja pääsivät katsomaan muiden esityksiä tai sitten kotiin viettämään Äitienpäivää.

Asemapalautteessa kehuttiin Keijujen ryhtiä, hymyä, sivuliikkuvuutta ja vartalonliikkeitä. Hyppyihin, joihin viime asemalla kaivattiin nopeutta ja ilmavuutta, on keskitytty viime treeneissä ja nyt palautteessa kehuttiin jo niiden ilmavuutta ja nopeuden näkymistä. Hyvä tytöt! Kehitettävää löytyy aukikierrossa ja nilkkatyössä sekä vartalonhallinnassa. Totta kai kaikkia osa-alueita, liikkuvuutta, voimaa ja nopeutta on kehitettävä koko voimistelijan uran ajan, mutta hyvällä tiellä ollaan. Ohjelman kehuttiin muodostavan hyvän kokonaisuuden, sisältävän hyvin tempon ja tasojen vaihteluita ja olevan tytöille sopiva tyyliltään ja vaikeudeltaan.

Keijut kehittyivät taas kauden aikana ja tästä on hyvä jatkaa kesätreeneihin ja ensi syksyyn. Kiitos Keijuille kuluneesta kaudesta!

 

 

Keijuilla hieno esitys Tapiolan Voimistelijoiden kevätnäytöksessä!

 

Tämän vuoden kevätnäytöksessä matkattiin maailman ympäri ja Keijut veivät yleisön Afrikkaan viidakon tunnelmiin Oompaloompa-ohjelmallaan.

Tytöt saapuivat Tapiolan kulttuurikeskukseen intoa puhkuen. Kenraaliharjoitus oli pian vuorossa, joten lämmittely aloitettiin saman tien. Harjoitus meni hyvin, mutta kuvioissa oli vielä hiottavaa. Sitten olikin aika laittaa nutturat ja syödä eväitä. Viimeinen silaus esiintymisilmeeseen tehtiin luomivärillä ja poskipunalla.

Näytöksen alkaessa tytöillä oli hyvin aikaa katsoa muiden esityksiä pukuhuoneen televisiosta, sillä Keijujen esiintymisvuoro oli vasta kolmanneksi viimeisenä koko näytöksessä. Uupumusta ei tytöistä kuitenkaan huomannut, vaan energiaa näytti olevan mm. käytävähippaan. Väliajalla tytöt saivat lähteä käymään aulassa vanhempia moikkaamassa. Väkeä oli kylläkin niin paljon, että kaikkia ei taidettu löytää. Tauon jälkeen alkoikin lämmittely ja valmistautuminen esiintymiseen. Aikaa oli juuri sopivasti ja tytöt saivat hyvän valmistautumisen. Hymy ja hyvä ryhti olivat taikasanat ennen esitystä. Suoritus meni hienosti ja katsomosta tuli hyviä kommentteja yhtenäisyydestä ja kuvioiden onnistumisesta. Tytöt kommentoivat, että oli jännää esiintyä lavalla, kun yleisöä ei nähnyt voimakkaiden lavavalojen takia.

Tyttöjen esiintymisvarmuus kasvaa koko ajan ja tästä on hyvä lähteä kevään viimeiseen asematapahtumaan sunnuntaina Espoo Cupissa. Tervetuloa kannustamaan Keijuja!

 

 


Keijut Etelä-Suomen Alueasemakilpailuissa 17.4. 2010

Keijujen kevään ensimmäinen asematapahtuma oli alueasema Vantaan Lumon monitoimitalolla lauantaina 17.4.2010. Keijut esiintyivät 4. blokissa, joten asemapäivä alkoi vasta puoli kolmelta iltapäivällä. Ennen harjoitusvuoroa ehdimme laittaa kaikille tytöille uuden nutturakampaukselle. Lämmittely harjoitusvuoroa ennen olin nopea, mutta tytöt saivat silti tehtyä mallikkaan suorituksen. Yhdenaikaisuudessa ja siisteydessä jäin vielä parannettavaa itse suoritukseen, mutta hymyt olivat jo hienot.

Harjoitusten jälkeen otettiin kuvia ja tytöt olivat innokkaalla ja iloisella mielellä. Sitten olikin aika syödä eväitä ja samalla tytöt saivat katsoa muiden joukkueiden harjoituksia. Tytöt saivat myös hieman poskipunaa ja luomiväriä ilmettä piristämään. Aika kului nopeasti ja oli aika järjestäytyä esittelymarssiin uuden maskotin kanssa. Koska Keijujen suoritusvuoro oli jo kahdeksas, lämmittely ja suoritukseen keskittyminen aloitettiin heti marssin jälkeen. Lämmittely sujui tehokkaasti ja tytöistä huomasi pienen jännityksen ja keskittymisen. Tavoitteena suoritukseen oli siisteys, kimmokkuus hypyissä, yhdenaikaisuus sekä iso hymy ja hyvä ryhti.

Suoritukseen lähti iloinen ja keskittynyt joukkue. Alku oli vakuuttava ja hymyt olivat paikallaan. Kokonaisuudessaan ohjelma sujui hienosti ja yhtenäisesti. Tytöt suorittivat hyvin musiikkiin ja yleisilme oli iloinen ja siisti. Suorituksen jälkeen tytöt pääsivät “turvatyynylle” ja saivat mitalit.

Arvi-tuomareilta saatiin positiivista palautetta. Tyttöjen perusvoimistelutaitoja, staattista liikkuvuutta, ketteryyttä ja ryhtiä kehuttiin. Esiintyminen sai erityisplussaa eläytymisestä. Ohjelmaa pidettiin tytöille sopivana. Voimaa ja keskivartalonhallintaa on vielä kehitettävä, jotta liikkuvuus saadaan näkymään myös dynaamisissa liikkeissä. Valmentajista oli hienoa nähdä esiintymisen iloa sekä keskittymistä siistiin suorittamiseen. Kehitystä on taas tapahtunut viime syksystä.

Kaiken kaikkiaan kevään ensimmäinen asema oli kannustava ja positiivinen kokemus ja tästä on hyvä jatkaa treenailua. Keijut esiintyvat tänä keväänä vielä Tapiolan Voimistelijoiden kevätnäytöksessä 5.5 sekä Espoo Cupissa 9.5. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

 Keijut kisakatselmuksessa 19.3.2010Keijut esittivät uuden ohjelmansa ensi kertaa tänä keväänä seuramme kisakatselmuksessa. Tytöt olivat innoissaan ja esitys oli kaiken kaikkiaan pirteä. Kaksi tyttöä olivat kipeinä, eivätkä päässeet esitykseen, mikä näkyi sekavuutena kuvioissa ja pienenä epävarmuutena tekemisessä. Hiomista löytyy vielä yhdenaikaisuudessa ja siisteydessä, sekä tasapainoissa puhtaiden asentojen löytämisessä. Keskitymme treeneissä ohjelman hiomisen lisäksi juuri jalkatekniikan ja liikkuvuuden parantamiseen sekä kehonhallintaan. Kaiken kaikkiaan ohjelma on kuitenkin hyvällä mallilla ja innolla odotamme esiintymisiä kevään Asematapahtumissa. Asemia varten esiintymispuvut saavat vielä uutta ilmettä ja uudenlainen nutturakampaus on myös luvassa.

 

Keijut treenipäivässä 31.1 ja alkukauden kuulumisiaKeijujen treenikausi alkoi 8.1. Oli hienoa nähdä, että kotiharjoitteluohjeita oli tehty ja notkeudessa oli nähtävissä kehitystä. Olimme sopineet ennen lomaa tavoiteliikkeet, jotka testasimme tammikuun aikana. Tulokset olivat hyviä, mutta töitä on vielä tehtävä ja toivottavasti jokainen tyttö muistaa jatkaa venyttelyä kotona treenien ohella. Kevään loputtua testaamme tavoiteliikkeiden kehittymisen uudelleen.Treeneissä jatkamme voimistelun perustaitojen harjoittelua: jalkatekniikkaa, baletin alkeita, ketteryyttä, nopeutta, liikkuvuutta sekä akrobatiaa. Ohjelman harjoittelu on aloitettu ja tytöt vaikuttavat innostuneilta ja hauska musiikki sopii tytöille hyvin. Myöhemmin keväästä pidämme kaksi ohjelmanhionta-päivää.Keijut odottivat innolla ikäluokan treenipäivää ja koko joukkue oli paikalla. Ikäluokan kaikki neljä joukkuetta olivat paikalla ja tytöt jaettiin sekaisin kolmeen ryhmään, jotka kiersivät ”rasteja”, jotka olivat pallotekniikka, jalkatekniikka sekä ketteryys ja akrobatia. Tytöillekin oli vaihtelua treenata osittain uusien voimistelijoiden ja valmentajien kanssa. Keijujen kohdalla varsinkin pallon kanssa harjoittelu tuntui olevan se suosituin treeni. Tytöille on tilattu omat pallot ja kohta he pääsevät harjoittelemaan ikiomilla palloilla.On hauska nähdä, että seurallamme on neljä innokasta joukkuetta, lähes kuusikymmentä tyttöä, tässä ikäluokassa. Toivottavasti kaikki jaksavat innolla harjoitella ja jatkaa lajia vielä monia vuosia.