Uutiset 2012

 

Tuulettarien kausi päätettiin onnistuneeseen ja iloiseen suoritukseen Tampereen Hyvänmielen kisoissa!

 

 

 

Tuulettarien kausi päättyi viime viikonloppuna huipennukseen Tampereella järjestetyissä tyttöjen Hyvänmielen kisoissa. Matkalle lähdettiin jo lauantaina yhdessä koko ikäkauden kanssa. Tuulettaret, Pisarat ja Saraste lähtivät bussilla Tapiolan Urheiluhallin pihalta, ja Lumettaret tavattiin sitten viikonlopun ensimmäisessä määränpäässä - Särkänniemen Delfinaariossa!

 

Pienten kommellusten ja delfiinien yhteentörmäysten jälkeen, tytöt näkivät todella hienon shown iltapäivällä, ja valmentajatkin löysivät inspiraatiota matkasta kevätjuhlaohjelmaa varten! Lisää tästä luvassa myöhemmin...

 

Illalla mentiin valtavalla porukalla yhdessä syömään ravintolaan, jonne saatiin myös loisto-uutisia Säihkyjen menestyksekkäästä sijoituksesta kategoriaan A lauantain alkukilpailussa 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa. Harmi että kisat olivat venyneet niin myöhäksi, etteivät tytöt ehtiineet nähdä Säihkyjen suoritusta.

 

Sunnuntain kisapäivä aloitettiin aamulla harjoitussuorituksella. Napakan aikataulun takia, suorituksen alkuun tuli hieman sotkua ja osa kuvioista suistui paikoiltaan. Myös muutamia tasapainovirheitä sattui. Ohjelma käytiinkin tarkasti hotellilla läpi videolta ja virheet korjattiin. 

 

Päivä oli tytöille pitkä, sillä oma suoritus oli vasta aivan kisojen loppupäässä, välissä ehdittiinkin meitaka ja pyörittää nutturat hyvissä ajoin. Tytöt pääsivät myös kannustamaan Sarastetta, Pisaroita ja Lumettaria heidän hienosti menneissä suorituksissaan! Välillä ehdittiin leikkiä myös kirkonrottaa pihalla, jossa Vivi kruunattiin voittajaksi molemmilla kerroilla.

 

Jenny-valmentajakin pääsi mukaan sitten lämpän aloitukseen. Pyynikin halli oli tupaten täynnä joten lämmittely aiheutti pieniä tila-haasteita niin valmentajille kuin tytöillekkin. Onneksi venytellä voi vaikka pukuhuoneissa! Tunkkaisuudesta ja kuumudesta huolimatta tytöt treenasivat hyvin ja löysivät hyvän fiiliksen lähteä matolle.

 

Suoristus olikin oikein onnistunut, muutamaa hassua virhettä lukuunottamatta. Alkukauden pikkuvirheistä oli päästy hienosti eroon ja ennenkaikkea suoritus näytti varmalta ja iloiselta. Tytöt sanoivatkin että oli ollut hauska esiintyä. Se onkin tärkeintä koko lajissa! Koatasoisessa kilpailussa tuomarit arvioivat joukkueen kategoriaan 4, mikä olikin joukkueen tavoite tälle kaudelle. Kotimatkalla bussissa palkittiin vielä viikonlopun ryhti ja hymypalkinnot jotka tälläkertaa menivät hymystä Ilonalle ja ryhdistä Ruiyille!

 

Näin hyvästä kaudesta on mukava aloittaa uusi syksy ja uudet haasteet narun kanssa! Ensiksi kuitenkin treenaamaan launtain kevätnäytöstä varten tehtyä Delfiinit Aalloissa ohjelmaa! Tuulettaret onnittelee vielä kaikkia palkittuja ja erityisesti oman seuran Lumettaria loistavasta suorituksesta ja sijoituksesta!

 

 

Tuulettaret Hyvinkää Cupissa!

 

Tuulettaret suuntasivat aikaisin lauantaiaamuna 14.4 kauden kolmansiin kisoihinsa Hyvinkää Cup:iin. Hyvin ansaitun pääsiäisloman jälkeen treeneissä oli kuluvalla viikolla näkynyt siistiä ja innokasta treenaamista ja kisapaikalla fiilis oli korkealla. Tavoitteeksi kisoissa otettiin siisti ja rohkea tekeminen ja iso hymy. Jaossa oli myös joukkueen kesken hymy- ja ryhtibonukset!

Harkkaan valmistauduttiin hyvällä aamulämmittelyllä. Harkkasuorituksessa näkyi vielä epätarkkuutta ja pientä tutinaa tasapainoissa, eivätkä esityshymyt olleet vielä täydessä terässä. Korjausten jälkeen ryhdyttiin hiustenlaittoon ja käytiin esittelymarssissa. Marssin jälkeen päästiinkin lounaalle ja virittäytymään kisatunnelmaan seuraamalla ja kannustamalla muiden joukkueiden kisasuorituksia.

Iltapäivällä pienen happihyppelyn jälkeen oli kisameikin vuoro. Tuulettarien suoritusvuoro oli koko kisan kolmanneksi viimeisenä pitkän päivän päätteeksi, mutta tytöillä näytti virtaa riittävän. Suoritukseen valmistauduttiin tehokkaalla lämmittelyllä ja ohjelman osia kerraten. Jännitystä oli aistittavissa, mutta joukkueen oman kannustushuudon jälkeen matolla marssi ryhdikäs ja hymyilevä joukkue. Suoritus oli onnistunut ja pirteä ja aamun virheet korjattiin hienosti. Erityisesti hypyt ja tasapainot olivat aivan uudella tasolla. Suoritus palkittiin kategorialla 3, johon valmentajat ja tytöt olivat todella tyytyväisiä!

Treenisaleille palattiin heti sunnuntaina kuulemaan kisan palaute ja kikkailemaan naruilla. Tulevat viikot hiotaan ohjelmaa ja ehkä muutama pieni muutoskin on ohjelmaan tiedossa! Seuraavat ja kauden viimeiset kilpailut Tuulettarien osalta kilpaillaan Tampereella Tyttöjen Hyvän mielen kilpailuissa 6.5! Nyt vaan innolla treenaamaan!

 Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut Töölön kisahallissa lauantaina 31.3.

 

Tuulettarien kauden toinen kisa kilpailtiin viime lauantaina Töölön kisahallissa. 10-12 vuotiaiden sarjassa oli ennätysmäärä joukkueita, mutta Tuulettarien lisäksi myös Saraste ja Pisarat olivat saanet arpaonnella kilpailla heti alkuun. Kiireisen päivän loppuun joukkue ehti tehdä hyvän alkulämpän ja monia osia käytiin kunnolla läpi. Erityisesti valmentajat yrittivät saada tyttöjä hymyilemään ja ilmaisemaan ennen matolle menoa.

  

Suoritus meni aika nappiin, pieniä tasapaino virheitä lukuunottamatta. Tytöt kuitenkin petrasivat hienosti ilmaisussa ja Maija Poppasen iloinen tyyli välittyi toivottavasti myös katsomon yläriveille asti. Myös pukua oli tuunattu hieman lisää ja nutturaan lisätty hauska hattu! Tasaisesta suorituksesta tytöt saivat kategorian 4, johon koko joukkue oli kovin tyytyväinen. Vielä on paljon treenattavaa ja korjattavaa, joten on mukava palata salille treenaamaan vielä Hyvinkää Cuppiin sekä kauden päättäviin Mestaruuskisoihin Tampereelle. Tiistain treenien jälkeen tytöt pääsevät vajaan viikon pääsiäslomalle keräämään voimia loppukauden tsemppaukseen.

 

Tuulettaret onnittelevat kaikkia joukkueita hienoista suorituksista Kisahallilla lauantaina!

 Tässä vielä yhden tytön vanhemman ottamia kuvia Tuulettarien suorituksesta!

Tuulettaret aloittivat kisakauden Espoo Cupissa

 

Tuulettarien kevään ensimmäinen kilpailukoitos käytiin sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa Olarin Voimistelijoiden järjestämässä Espoo Cupissa. Tytöillä oli haastava paikka aloittaa koko 10-12 vuotiaiden sarja, mutta koko joukkue oli luottavaisin mielin, sillä viikonlopun harjoitukset olivat menneet hyvin. 

Suoritus sujuikin kohtalaisen hyvin, muutamia tasapainovirheitä sekä eriaikaisuuksia lukuunottamatta, ja tuomaristo palkitsi joukkueen 3. kategorialla. Sekä tytöt että kaikki valmentajat olivat erittäin innoissaan hienosta sijoituksesta ensimmäisissä kisoissa. 

Tapiolan Voimistelijoiden kilpailupäivä oli muutoinkin erittäin onnistunut. 10-12 vuotiaiden sarjassa Lumettaret pääsivät hienosti kategoriaan 1 ja Pisarat ylsivät kategroiaan 4. Kaikki tulokset on nähtävissä kisojen nettisivuilta http://www.olarinvoimistelijat.fi/tapahtumat2/espoo-cup-2012/tulokset/ 

Tuulettarilla on vielä pitkä kausi edessä. Ensi viikonloppuna aluekisat Helsingissä ja sitten Hyvinkää Cup, sekä Hyvänmielen kilpailut Tampereella. Tekemistä siis vielä riittää niin ohjelman koregrafian, kuin treenauksenkin suhteen. Innokkaasti eteeenpäin!

Tuulettaret-joukkue aloittaa 2012 vuoden kisakautensa tulevana viikonloppuna!

 

Tuulettarien kevään ensimmäinen kilpailukoitos käydään sunnuntaina 25.3. Tapiolan Urheiluhallilla järjestettävässä Espoo Cupissa. Tytöt saivat arpaonnella tälläkertaa vuoron aloittaa koko 10-12 vuotiaiden sarjan. Esiintyminen on siis noin klo 15.30. 

Ennen sunnuntaita tyttöjen uusimman Maija Poppasen maailmaan sijoittuvan ohjelman voi nähdä Tapiolan Voimistelioiden kisakatselmukessa samaisessa paikassa klo 12.00. Loukkaantumisten ja sairastumisten johdosta tytöt kilpailevat tälläkertaa vain 8 hengen kokoonpanolla. Treenaminen on kuitenkin sujunut hienosti ja ohjelmaan on saatu hieno fiilis. 

Tervetuloa kannustamaan joukkuetta!