kevät 2011

 Kevätnäytös ja kauden päättäjäiset

Sarasteen tämän kevään Seikkailevat löytöretkeilijät -vapaaohjelma nähtiin viimeistä kertaa Tapiolan voimistelijoiden kevätnäytöksessä 31.5. Ohjelma sujui pääpiirteittäin hyvin, vaikkei ehkä kauden parasta antia ollutkaan, sillä osa oli jo ehtinyt unohtaa kuvioita. Poikkeuksena aikaisemmista näytöksistä nilkkavammaiset valmentaja Pihla ja Sara olivat itse voimistelematta koko näytöksen - Saraste sai siis nauttia Pihlan seurasta koko ajan, kun taas Sara nautti täysin siemauksin koko näytöksen katsomon puolelta.

Näytöstä seuraavana päivänä juhlistettiin hyvin mennyttä kevätkautta keilailulla, jätskinsyönnillä ja yhdessäololla. Tapiolan keilahallissa tuli muutama täyskaato tehtyä ja riemua riitti. Viralliset tulokset näyttävät tältä:

1. Tuuli (97)

2. Neea (92)

3. Ainoliina (85)

Keilailun jälkeen jatkettiin ulos jätskille, ilma oli mahtava ja kaikille maistui jos jonkinlainen tötterö!

Sarasteen kausi loppui siis siihen, suurin osa tytöistä osallistuu vielä seuran kesäleirille, jonka jälkeen alkaa ansaittu kesäloma!

 

Jätskikioskilla olikin yhtäkkiä ruuhkaa.

 Seinäjoen hyvikset 20.-22.5.

Sarasteen pitkä kisakausi sai päätöksensä viime viikonloppuna Seinäjoella, jossa pidettiin tämän kevään Tyttöjen Hyvän Mielen kilpailut. Pidempi kisareissu oli Sarasteen tytöille ensimmäinen laatuaan, kuin myös valmentajille uudessa roolissaan ja kaikilla jännitys tuntuikin mahanpohjassa lähtiessä. Reissu sujui kuitnekin todella mainiosti ja jälkikäteen kaikki olivat tyytyväisiä. 

Kisabussit starttasivat jo hyvissä ajoin perjantaina, koska tapiolalaisten oli määrä harkata jo perjantai-iltana. Kannustusjoukkoja oli lähtenyt mukaan lähes yhtä paljon kuin tyttöjäkin, joten tällä kertaa TapVoa kyyditsemään tarvittiin kaksi bussia. Saraste ja vanhemmat olivat yhdessä Pisaroiden kanssa samassa bussissa, Aurinkoisten ja Säihkettärien ollessa toisessa bussissa kannustusjoukkojenssa kanssa.

Heti kun saavuttiin Seinäjoelle vaihdettiin harkka-asut päälle ja otettiin ripeä alkulämppä ennen harkkasuoritusta. Harkka ei alkanut lupaavasti, sillä tuntui, että pitkä bussimatka ja jännitys oli syönyt tytöiltä laskut päästä. Saraste kuitenkin tsemppasi hienosti loppuun asti ja paransi loppua kohden - lopun uudet muutokset tehtiin hienosti ja varmasti. Alun laskut käytiin sitten vielä harkan jälkeen tarkasti läpi ennen hotellille lähtöä.

Sarasteen suoritusnumero oli lauantaina vasta 82, joten koko alkupäivä saatettiin ottaa rennosti. Syötiin rauhassa aamupala ja siirryttiin kisapaikalle, jossa nutturoiden laiton lomassa kannustettiin Säihkyt ja Arskat hienoihin suorituksiin. Lounas oli tällä kertaa tavallisesta kisalounaasta poikkeava, sillä jojot olivat varanneet Sarasteelle ja Pisaroille lounaan oikeasta ravintolasta. Lihapullat ja perunamuusi maittoivat kaikille (osalle jo toistamiseen) ja sitten lähdettiin takaisin kohti kisapaikkaa. Matkalla pysähdyttiin kuitenkin ottamaan kuva jokaisesta hyvästä paikasta, joten vartin kävelymatkaan saatin kulumaan yli kaksinkertainen määrä. Syötiin vielä jätskit kisapaikan pihalla ja mentiin sitten sisälle katsomaan kisoja Pisaroita odotellessa. Kannustettiin Pisarat hienoon suoritukseen, jonka jälkeen vetäydyttiin pukkariin valmistautumaan omaan suoritukseen.

Alkulämpän aikana vielä mentiin ohjelma musiikilla läpi useampaa otteeseen ja tarkennettin muutama kohta ohjelmasta. Matolle asteli ryhdikäs ja hymyilevä joukkue, jolla taisi kuitenkin ohjelman alkumetreillä päästä vielä vähän pupu pöksyyn, kun oltiin alussa taas ajoissa laskuista. Tytöt eivät kuitenkaan antaneet alun pilata loppuohjelmaa, vaan jatkoivat hymyt huulilla loppuun asti. Vaikkei ohjelma kauden paras kokonainen ollutkaan, saattoivat kaikki olla tyytyväisiä siihen, että loppu meni kuten harjoiteltukin. Tuomarit arvioivat Sarasteen kategoriaan D, mihin voidaan olla tyytyväisiä kovatasoisessa sarjassa.

Sunnuntaiaamuna otettiin taas nokka kohti kotia. Bussin sisällä oli hilpeä tunnelma, ja kun kaikilla oli hauskaa ei matkakaan tuntunut niin pitkältä. Koko reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut, kiitos tytöt, vanhemmat ja valmentajat!

Aluekisat 9.4.

Saraste osallistui Etelä-Suomen aluemestaruus kilpailuihin lauantaina. Lähtö oli jälleen kerran aikainen sillä joukkue kokoontui Hyvinkäällä jo kahdeksalta aamulla. Kaikki saapuivat kuitenkin ajallaan ja pian päästiinkin laittamaan nutturoita, tällä kertaa 12 tytölle. 

Kahden tytön puuttuessa oli edellisen viikon harkoissa tehty pieniä muutoksia kuvioihin. Ne toimivat kuitenkin hyvin. Parannettavaa jäi vielä yhtäaikaisuuteen ja ilmaisuun. Harkan jälkeen katsottiin harjoitukset loppuun ja viimeisteltiin hiukset ja meikit. Sitten olikin aika lähteä lämmittelemään ja valmistautumaan marssiin.

Saraste pääsi ohjelman kimppuun marssin jälkeen harkkamatolla, jossa käytiin vielä tasapainoja ja muutamia muita kohtia läpi. Keskittymistilassa tehtiin vielä tsemppipiiri ja saatiin muutamia viimehetken ohjeita valmentajilta. Pian joukkue asteli matolle hienojen kannustuksien saattelemina.

Ohjelman alku sujui hienosti ja tekeminen oli paljon varmempaa kuin Espoo Cupissa. Loppu ohjelmaan alkoi kuitenkin kasaantua pieniä eriaikaisuuksia ja muutama iso virhe. Kokonaisuudessaan kuitenkin hieno suoritus ja huima parannus Espoo Cupista. Tämä näkyi myös kategoriassa sillä Saraste sai tällä kertaa C - kategorian!

Tyytyväisinä katsottiin Aavan ja Pisaroiden hienot ohjelmat jonka jälkeen käytiin syömässä ja räpsäimessä parit kuvat.

Näistä kisoista lähdetään vielä parantamaan ohjelmaa ja hakemaan kokonaisia joista isot virheet on karsittu pois. Pääkisat ovat vasta toukokuussa Seinäjoella jossa Sarastekkin nähdään seuraavan kerran.

 Sarasteen ensimmäiset kisat!

Sarasteen kisadebyytti nähtiin sunnuntaina 27.3 Espoo Cupissa. Tytöt saapuivat tutulle Tapiolan urheiluhallille jo ennen kahdeksaa, hyvissä ajoin ennen harkkasuoritusta. Harkka kierros meni Sarasteen osalta hyvin ja pitkästä aikaa nähtiin koko joukkue samaan aikaan matolla. 

Harkan jälkeen siirryttiin katsomoon laittamaan hiuksia ja katselemaan muiden harjoituksia. Valkkujen laittaessa nutturoita osa pääsi myös koristelemaan pukuja. Kun kaikki oli saatu valmiiksi oli nopean happihyppelyn vuoro.

Puoli yhdeltä kisat pääsivät vihdoin alkamaan ja Saraste istahtikin rauhassa katsomaan kisojen alun. Pian tuli Pisaroiden vuoro, jotka ylsivätkin hienoon suoritukseen Sarasteen kannustaessa. Pisaroiden ohjelman jälkeen alettiin pikkuhiljaa valmistautua omaan suoritukseen, joka tällä kertaa oli numerolla 29.

Puvut laitettiin päälle ja lähdettiin lämmittelemään käytävälle. Sieltä siirryttiin harkkamatolle, jossa käytiin vielä tasapainoja läpi ja keskityttiin pian koittavaan suoritukseen. Pian oltiinkin jo valmiina jonoissa astumaan suuren yleisön eteen.

Ohjelma meni kokonaisuudessaan hyvin, tasapainot pysyivät ja tyttöjen mielestä ohjelmaa oli ollut kiva tehdä. Loppupuolelle ohjelmaa alkoi kuitenkin kasaantua harmillisia eriaikaisuuksia ja pikku virheitä. Ensimmäisten kisojen tulos näinollen kategoria D. 

Onnistunut kisakauden ja uuden sarjan avaus tytöiltä. Tästä jatketaan kohti aluekisoja, jotka koittavat kahden viikon päästä. Tervetuloa kannustamaan ja nähdään siellä! :)

 Kisakatselmus 20.3.

Sarasteen ensiesiintyminen uudella kisaohjelmallaan nähtiin Seuramme kisakatselmuksessa sunnuntaina. Valmentajat eivät päässeet kisakatselmukseen joten tyttöjen tuli olla omatoimisia ja hienosti tytöt pärjäsivätkin. Ohjelma oli vielä eriaikainen ja unohduksia tapahtui, joten nyt tulevalla viikolla keskitytäänkin siihen että kaikki saisivat varmuutta tekemiseen ja ryhtiä lisää. Ensimmäiset kisat ovat nimittäin jo sunnuntaina jolloin Sarasteella on suuntana Espoo Cup! Nähdään siellä!

 Uusi kausi on alkanut!

Kevätkausi alkoi kun Saraste palasi treenisaleille tammikuun alussa heti joululoman jälkeen. Kevät tuo tullessaan paljon uutta Sarasteen siirtyessä 10-12.vuotiaiden kilpasarjaan. Uusi kausi aloitettiin perustreenin merkeissä ja myös pallo tekniikkaa alettiin harjoitella, ja siitä tytöt olivat kovin innoissaan. Sitä pyritäänkin harjoittamaan pitkin kautta vapaaohjelman ohella, jotta sen käyttö tulee tytöille tutuksi.

Ohjelmakin alkaa pikkuhiljaa tulla valmiiksi. Matkaa on hidastanut vain ikävä flunssa-aalto joka on iskenyt jo moneen. Toivottavasti taas pian saataisiin koko Saraste-porukka kasaan ja harkkoihin! Musiikkina tänä keväänä on pirteä ja mukaansatempaava kappale elokuvasta Fantastic Mr. Fox . 

Ikäluokan treenipäivä 5.2.

Saraste osallistui Pisaroiden, Tuulettarien, Lumettarien ja Perhosien kanssa treenipäivään lauantaina 5.2. Ohjelmassa oli hieman tavallisuudesta poikkeavaa, sillä tällä kertaa tytöt pääsivät tutustumaan tanssin pyörteisiin Lattareiden ja Nykytanssin muodossa. Kaikilla tuntui olevan hauskaa ja kummastakin tunnista tykättin. 

harjoituksista