Uutiset 2010

Joulun viettohon

Ennen joululoman aloitusta Taiga vietti yhdessä riemukkaita pikkujouluja. Pikkujouluissa nautittiin hyvästä ruoasta ja ihanista pikkujoululahjoista. Lisäksi illan aikana puuhailtiin piparkakkutaikinan ja koristeiden parissa.

Kuluneella viikolla ahkeroitiin vielä harjoituksissakin, saleilla oli rento tunnelma ja erilaisten koreografioiden sekä vannetekniikkaharjoitusten lisäksi harjoiteltiin uusia liikkeitä. Syksyn pallo-ohjelma esitettiin onnistuneesti torstaina seuran joulunäytöksessä. Viimeiset harjoitukset ennen lomaa pidettiin perjantaina ja niitä oli vetämässä vieraileva ohjaaja, joka tutustutti Taigan uudenlaiseen tanssikoreografiaan akrobatialiikkeillä höystettynä. Harjoitusten päätteeksi otettiin vielä varaslähtö kevääseen ja kuunneltiin tulevan kauden kilpailumusiikki.

Taiga mestaruuskilpailuissa upeasti kategoriaan 2

Pakilan Voimistelijat järjestivät joukkuevoimistelun välinemestaruuskilpailut 4.-5.12.2010 Helsingissä, Töölön kisahallissa. Taigan valmistautuminen kilpailuihin oli hieman rikkonaista joukkuetta kiusanneiden flunssien ja pienten rasitusvammojen vuoksi. Välinemestaruuskilpailuihin lähdettiin kuitenkin reippain mielin hakemaan kauden parasta suoritusta.

Taiga nähtiin kilpailuareenalla lauantaina, suoritusvuoro oli kilpailuiden lopussa. Ryhdikkääseen suoritukseen mahtui muutamia harmillisia pudotuksia ja yksi rajan ylitys. Erinomaiset voimistelutaidot eivät kuitenkaan jääneet tuomareilta huomaamatta ja joukkue sijoitettiin kategoriaan 2 (sij. 6.-11./38.).

Sunnuntaina saatiin vielä jännittää Tähdettärien puolesta. Joukkue ylsikin upeaan suoritukseen ja sai kaulaansa hopeamitallit!

Kilpailuiden tulokset löytyvät täältä (la) ja täältä (su).

Esiintyminen asematapahtumassa

Taiga pääsi osaltaan ihastelemaan pienten voimistelijoiden suorituksia seuran järjestämässä Etelä-Suomen alueen asematapahtumassa lauantaina 13.11.2010. Taiga sai kunnian esiintyä tapahtuman toisen blokin alussa ja pääsi nautiskelemaan yleisölle esittämisestä. Tytöt saivat myös toimia tapahtumassa avustavissa tehtävissä kuten esimarssijoina, mitalien jakajina ja arvien lapputyttöinä. Suuri kiitos onnistuneesta tapahtumasta kuuluu myös Taigan vanhemmille, jotka toimivat tapahtumassa talkootyöntekijöinä!

Joukkuevoimistelun aluemestaruuskilpailut

Töölön kisahallilla vilisi voimistelijoita pyhäinpäivänä 6.11. Kisoihin oli ilmoittautunut jopa 85 joukkuetta! Suuren osallistujamäärän vuoksi Taigan harjoitusvuoro oli kisahallilla jo perjantai-iltana. Harjoitussuoritukseen mahtui vielä paljon turhia virheitä ja viime viikkojen muutokset aiheuttivat tytöille päänvaivaa.

Lauantaiaamuna joukkue kokoontui vielä harjoittelemaan Espoonlahden urheiluhallille. Kisat kisahallilla starttasivat puoliltapäivin kilpasarjoilla. Mestaruussarjat pääsivät vauhtiin vasta myöhemmin, joten Taigalla oli hyvin aikaa viimeistellä kampauksia ja meikkejä sekä valmistautua suoritukseen. Tytöt olivat iloisia päästessään pitkästä aikaa kannustamaan myös muita seuran joukkueita hyviin suorituksiin.
 
Taigan suoritusvuoro oli kilpailuiden puolivälin jälkeen, suoritus oli siisti ja varma kokonaisuus. Kiitosta saatiin hyppelyistä, jalkatekniikasta ja vartalonkäytöstä. Tuomarit pitivät suloisesta ohjelmasta, mutta pientä huolellisuutta ja uskallusta ilmaisuun kaivattiin vielä. Taiga sijoittui hienosti kategoriaan 2 (sij. 4.-7./19).

Mammuttimaisten aluekisojen palkintojen jaossa nähtiin tuttuja; treenikaverit Hyvinkään Säteet palkittiin 10-12v. mestaruussarjassa sekä oman seuran Tähdettäret 12-14v. mestaruussarjassa ja Pinja yli 16v. kilpasarjassa! Taiga onnittelee kaikkia mitalisteja!

Syksyn ensimmäisistä kilpailuista kokemusta ja kannustavaa palautetta

Lauantaiaamun harjoitus oli sujuva, mutta ryhti ja varmuus ei vielä näkynyt Kupittaan hallin viimeisille katsomoriveille asti. Onnetar oli arponut Taigalle kilpailuiden ensimmäisen suoritusvuoron ja näin ollen Saara edusti joukkuettaan avajaismarssissa muiden keskittyessä jo suoritukseen. Kilpailusuorituksessa ryhti ja vartalonhallinta säilyivät alusta loppuun asti, lisäksi tuomareilta saatiin kiitosta ohjelman hyppelyistä. Suorituspuhtautta kaivattiin vielä tasapainoihin ja liikkuvuusliikkeisiin. Tuloksena oli kategoria 3 (sij. 6.-12.). Harjoitussaleille palataan toimeliain mielin ja aluekisoissa pyritään näyttämään vielä puhtaampi ja eläytyneempi suoritus.

Yksi yö kisakauden avaukseen

Huomenna Taiga avaa kisakautensa Turussa. Valitettavasti matolla nähdään 11 tytön sijaan 10, sillä Saara joutuu jäämään sivuun viime hetkellä ilmenneen vamman vuoksi. Vielä tänään Taiga pääsi suorittamaan kenraaliharjoitukset, täpötäyden yleisön edessä, Olarin Voimistelijoiden kisakatselmuksessa. Espoonlahden urheiluhallilla vilisi eri-ikäisiä voimistelijoita ja kisapuvut olivat toinen toistaan näyttävämpiä. Taigan esitys alkoi vahvasti ja ilmennystäkin löytyi. Kokonaisuus oli hyvä, mutta muutamalla tytöllä jännitys kuitenkin näkyi suoritusvirheinä. Suuri kiitos Olarin Voimistelijoille hienosta tilaisuudesta, huomenna yleisölle esiintyminen onkin jo tuttu juttu, eikä ylijännittämistä tarvita. Peukut pystyyn, että Turussa nähdään Taigan parasta osaamista ja loistokas kauden avaus.

Kisakausi häämöttää

Taigan syksyiset päivät ovat kuluneet treenisaleilla. Taiga on treenannut ohjelmaa ahkerasti unohtamatta kuitenkaan tärkeimpien fyysisten ominaisuuksien kehittämistä. Syyskuun työteliäällä kotileirillä saatiin ohjelman viimeiset tarkennukset tehtyä ja lokakuun leirillä ahkeroitiin suoritusta siistiksi. Ohjelmasta on jo saatu palautetta muutamilta tuomareilta ja oikeaan suuntaan ollaan menossa, kokonaisuus on hyvässä kunnossa ajankohtaan nähden.

Nyt tytöt viettävät muutaman päivän, hyvin ansaittua, syyslomaa, jonka jälkeen pyritään vielä saamaan vahvoja suorituksia ohjelmasta ennen ensimmäisiä kilpailuita. Taiga saa hienon tilaisuuden osallistua naapuriseuran Olarin Voimistelijoiden katselmukseen perjantaina 22.10. ja ensimmäinen kilpailusuoritus tullaan näkemään lauantaina 23.10. Cailap Cupissa, Turussa.

Alkusyksyn kuulumisia

Antoisan, heinäkuisen, rinkileirin jälkeen Taigan treenit käynnistyivät heti elokuun alussa. Kesän aikana Taiga vahvistui kahdella taitavalla voimistelijalla, mukaan tulivat Eriikka ja Hanne. Kata päätti kokeilla voimistelua joukkuevoimistelun sijaan rytmisen voimistelun parissa, joukkue lähettää Katalle tsemppiterveisiä. 

Elokuussa keskityttiin perusvoimistelutaitoihin ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Syyskuu aloitettiin seuran yhteisellä treenipäivällä ja muuten treenit ovat menneet ohjelman parissa. Viikonloppuna Taiga kävi vierailemassa Hyvinkäällä, jossa joukkue pääsi treenaamaan yhdessä rinkileiriltä tuttujen Säteiden kanssa. Taigan ohjelma sai ensiesityksensä ja tytöt pääsivät nauttimaan myös Säteiden hienosta ohjelmasta. Suuri kiitos vieraanvaraisuudesta Hyvinkäälle ja otetaan pian uusiksi!

Kesällä luvassa leireilyä

Lauantaina Taiga suuntaa Mäkelänrinteen uintikeskukselle alueen avoimeen treenipäivään. Luvassa on ainakin jalka- ja vartalotekniikkaa sekä akrobatiaa ja liikkuvuutta. Kesäharjoitusten lisäksi Taiga osallistuu kesäkuun alkupuolella seuran neljä päiväiselle leirille, jossa harjoitellaan lajitaitoja ja jo vähitellen syksyn pallo-ohjelmaakin. Lisäksi Taiga on valittu liiton 10-12v. valtakunnalliseen valmennusrinkiin, jonka leiri järjestetään heinäkuussa. Loput heinäkuusta nautitaankin sitten lomasta ja harjoitussaleille palataan elokuussa.

Taiga treenipäivässä
Kevätkauden päättäjäiset

Kiinnostaako voimistelu Taigassa? Tervetuloa katsastustilaisuuteen!

Joukkueeseen otetaan uusia, joukkueen kanssa saman ikäisiä ja samalla taitotasolla olevia tyttöjä. Taigassa voimistelee 10 vuosina 1998-1999 syntynyttä motivoitunutta ja taitavaa voimistelijaa. Joukkueella on 4 viikottaista lajitreeniä sekä 1 balettitunti. Taiga kilpailee vuonna 2010 10-12-vuotiaiden mestaruussarjassa ja sijoittui kevätkaudella mestaruuskilpailuiden kärkeen.

Seuraava katsastustilaisuus järjestetään keskiviikkona 19.5.2010 Tapiolan koulun peilisalissa
klo 18.45-19.45. Tilaisuuden perusteella osallistuville tytöille osoitetaan mahdollisuuksien mukaan kunkin voimistelijan omaa taito- ja tavoitetasoa vastaava ryhmä.

Kevätnäytös 5.5.

Kevään vapaaohjelma esitettiin viimeisen kerran täydelle Tapiolasalille seuran kevätnäytöksessä. Näytöksen teemana oli Matka Maailman Ympäri ja Taigan Afrikka-henkinen ohjelma pääsi oikeuksiinsa tunnelmallisissa lavasteissa ja valoissa. Tyttöjen hymyt kantoivat salin viimeisille penkkiriveille saakka.

Taiga jatkaa peruskuntoharjoittelua juhannukseen asti. Ennen hyvin ansaittua kesälomaa on tarkoitus aloittaa jo syksyn pallo-ohjelmankin kokoaminen ja harjoittelu.

Menestyksekkäät mestaruuskilpailut

Taiga osallistui sunnuntaina 25.4. mestaruussarjojen Tyttöjen Hyvän Mielen -kilpailuihin Forssassa. Onnetar oli arponut Taigalle kilpailuiden viimeisen suoritusvuoron ja Forssaan suunnattiinkin vasta sunnuntaiaamuna. Lauantaina oli saatu Forssasta hienoja kuulumisia, Tähdettäret olivat sijoittuneet kategoriaan 1 ja kilpailisivat myös sunnuntaina loppukilpailussa.

Aamun harjoituksissa riitti jännitystä, kun kilpailupaikalta sammuivat välillä musiikkilaitteet ja valot. Mutta Taiga onnistui hienosti säilyttämään keskittymisensä vaikka aikataulu vähän viivästyikin. Harjoitussuoritus oli ihan hyvä, mutta vieläkään ei päästy eroon kaikista eriaikaisuuksista. Muutamaa kohtaa hiottiin vielä harjoituksen päätteeksi ja sitten aloitettiin esittelymarssiin valmistautuminen.

Marssin jälkeen Taigalla oli hyvin aikaa kannustaa Tähdettäriä ja he ylsivätkin hienoon suoritukseen. Ruokailun ja happihyppelyn jälkeen aloitettiin omaan suoritukseen valmistautuminen. Keskittyneen harjoittelun ja uuden tsemppaushuudon siivittämänä oli kilpailut päättävän suorituksen vuoro. Suoritus onnistui hienosti, ryhti säilyi hyvin läpi ohjelman ja ilmaisuakin saatiin näkyviin. Vaikeusosat onnistuivat hyvin ja ohjelma pääsi oikeuksiinsa. Tuloksena lopulta kategoria 1 ja palkintojen jaossa nähtiin Tapiolan Voimistelijoista sekä Taiga että 12-14v. sarjassa toiseksi sijoittunut Tähdettäret.

Tulokset

Aluekilpailut

Taiga osallistui tänään 10.4. Etelä-Suomen alueen joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuihin Hyvinkäällä.

Taigan aamun harjoitus sujui hyvin ja ryhdikkäästi, pieniä eriaikaisuuksia lukuunottamatta. Kilpailuvuoroon Taiga pääsi tauon jälkeen. Vaikka kilpailujännitys oli jätetty keskittymistilan toimitsijatädille, oli osa siitä onnistunut hiipimään mukaan kilpailualueella. Suoritukseen mahtui harmillisia tasapaino- ja eriaikaisuusvirheitä, ohjelman tunnelmaakaan ei oikein onnistuttu välittämään katsomoon asti. Tuloksena oli kategoria 3. Tästä kilpailusta saatiin kuitenkin hyvää kokemusta ja lisää sisua harjoituksiin. Tulokseen ja palautteeseen oltiin siinä mielessä tyytyväisiä, että hyvällä suorituksella voidaan yltää kärkijoukkueiden tasolle. Seuraavan kerran Taiga kilpailee Forssassa Tyttöjen Hyvän Mielen -kilpailuissa 25.4.

Tulokset 10-12v.

Upea kauden avaus!

Taiga suuntasivat kohti Turkua ja Caribia Cupia varhain sunnuntaiaamuna. Bussimatkan jälkeen aloitettiin jo muutamaan kertaan testattu kisalämppä ja harjoitusvuoro alueella oli yhdeksältä. Suoritus sujui katselmuksen tapaan hyvään malliin, mutta vielä ei saatu irti ihan kaikkea.

Itse kilpailusuoritukseen valmistautuminen aloitettiin kisojen avauksen jälkeen. Tilat olivat hieman haastavat lämmittelylle, mutta kaikki tarpeellinen saatiin kuitenkin tehtyä ja alueelle pääsyä odotellessa jännitystä oli ilmassa juuri sopivasti. Suoritus oli hyvä kokonaisuus, ryhti säilyi läpi ohjelman ja mukaan saatiin jo ilmettäkin. Tytöt astelivat alueelta pois iloisin mielin.

Tulosta saatiin odotella hetki, mutta hyvää kannatti odottaa. Taiga sijoittui kategoriaan 1! Koko joukkue ja kannustustiimi olivat erittäin tyytyväisiä. Ohjelmasta ja suoritetuista vaikeusosista saatiin positiivista palautetta. Seuraavaksi lähdetään vielä viimeistelemään suoritusen puhtautta ja dynamiikkaa. Sarja seurattiin loppuun jännittyneesti katsomosta, lopulta 1. kategoriaan sijoittui kolme joukkuetta, joten Taiga nähtiin myös palkintojen jaossa!

Kisakatselmus 19.3.2010

Espoonlahden urheiluhalli täyttyi eilen Tapiolan Voimistelijoiden joukkueista ja kannustusjoukoista. Hallilla pidettiin seuran kisakatselmus. Taigalle katselmus oli hyvä tilaisuus päästä esiintymään yleisölle juuri ennen kauden avauskilpailuita. Paikalla oli myös muutama tuomari, joilta saatiin rohkaisevaa ja hyödyllistä palautetta. Yleisö kannusti Taigan hyvään suoritukseen ja uudet puvut sopivat hienosti ohjelmaan. Sunnuntaina Caribia Cupissa tullaan siis näkemään Taigan kauden avaus, joka pyritään viemään vielä asteen upeammalle tasolle!

Ohjelma koossa!

Taiga harjoitteli ahkerasti viime viikonlopun ja ohjelma saatiin hienosti valmiiksi. Molempina päivinä ehdittiin hiukan keskittymään lajitaitoihin, mutta suurin osa ajasta aherrettiin ohjelman parissa.

Kirsin suunnitteleman ohjelman musiikki on uudellainen versio monelle tutustu kappaleesta. Ohjelma esitetään ensimmäisen kerran yleisölle 19.3. seuran kisakatselmuksessa, juuri ennen kauden avauskilpailuita.

Ennen sitä on luvassa paljon ohjelman hiontaa. Ohjelmasta löytyy useita vaativia sarjoja, joita täytyy harjoitella runsaasti. Mutta lopputuloksena tulee olemaan näyttävä kilpailuohjelma!

Uusi kausi täydessä vauhdissa

Taiga palasi joululomalta harjoituksiin vuoden ensimmäisellä viikolla. Harjoitteluun otettiin heti mukaan uusia liikkeitä ja sarjoja, jotta päästiin rakentamaan uutta ohjelmaa. Näin kauden alussa on harjoiteltu myös paljon perusvoimistelu- ja lajitaitoja.

Viime viikonloppuna ohjelma saatiin hyvälle mallille kotileirillä. Pieniltä vastoinkäymisiltä ei vältytty, mutta toimelias joukkue vanhempineen ei salivuoron peruuntumisesta hätkähtänyt, vaan tilalle etsittiin toinen sali ja leiri päästiin aloittamaan. Tytöt oppivat uusia liikesarjoja sukkelasti ja ohjelman runko saatiin nopeasti kasaan. Viikonloppu oli erittäin tehokas ja tuottelias.

Seuraavaksi kootaan vielä ohjelman puuttuvat pätkät ja aloitetaan aherrus yksityiskohtien parissa.