Uutiset 2009

13.12.09

Joulunäytös

Syyskauden viimeinen esitys oli tänään Lucian päivänä seuran joulunäytöksessä. Ohjelma ei ollut enää aivan kisaiskussa, kisojen jälkeen on jo keskitytty enemmän tulevaan kauteen. Hyvä päätös saatiin silti onnistuneelle kisakaudelle. Maanantaina juhlitaan vielä pikkujouluja Anskun luona ja sitten jäädäänkin Joulun viettoon. Uuteen kauteen startataan tammikuussa.

Koko Säihkytiimi toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2010!

22.11.09

Mestaruuskisat Naantalissa 21.11.

Kauden pääkisassa Harrastesarjan Mestaruuskisoissa kilpailtiin 10-12- ja 12-14-vuotiaiden mestaruuksista lauantaina Naantalissa. Säihkettäret lähtivät Päivättärien kanssa matkaan jo klo 16 perjantaina Tapiolan Urheiluhallilta. Kyseessä oli samalla minikylpyläloma, sillä majoituimme kisapaikan vieressä olleessa Naantalin kylpylässä. Kisamatka alkoi jo mitallien merkeissä, sillä tytöt saivat ennen ruokailua kaulaansa Evian Cupin mitalit, jotka saapuivat postissa sopivasti ennen seuraavaa koitosta. Samalla toivottiin tämän olevan vasta ensimmäinen mitali viikonlopun aikana. Iltauintien jälkeen tytöt vetäytyivät suurilukuisten kannustusjoukkojen kanssa valmistautumaan aamun koitoksiin.

Aamuharjoitukset olivat tytöillä 9.03, joten herätys ajastettiin vasta ennen kahdeksaa. Harkka sujui jo terävästi ja tytöille ja valkulle jäi hyvä fiilis kisasuoritusta odotellessa. Harkan jälkeen tytöt menivät aamupalalle jonka jälkeen laitettiin vauhdilla hiukset ja meikit. Kisavuoromme oli numerolla 7, joten lähdimme jo puoli kahdeltatoista lämppäämään hallin puolelle.

Kisasuoritukseen tytöt pääsivät puoli yhden jälkeen. Lavalle pääsi astelemaan kaikki 10 tyttöä, sillä viimeisetkin ehtivät tervehtyä kauden pääkisaan. Tytöt suorittivat Ganesh-ohjelmansa iloisesti ja tarkasti. Tuloksena kovan kiljunnan aikaansaanut kategoria A + bonus 0,2. Sitä, mistä bonus tuli ei sanottu, mutta ilmeisesti ainakin Sarjoista ja yhdistelmistä. Kuitenkin loistava päätös kisakaudelle. Onnen kyyneleet silmissä kävimme vielä syömässä ja sitten kannustamaan Päivättäriä. Päivättärien suorituksen jälkeen tytöt saivat mennä vielä pulikoimaan muutamaksi tunniksi. Ennen mitalien jakoa laitettiin vielä uudet pikanutturat. Aikataulun ollessa jopa tunnin edellä, haettiin viimeinenkin tyttö palkintojen jakoon ruokapöydästä. Kohokohtana mitalien jaossa oli, kun joukkueessa voimistelleiden tyttöjen nimet luettiin ja sai vilkuttaa omansa kohdalla. Se oli tytöille mukava päätös onnistuneelle kaudelle.

Säihkyjen lisäksi A-kategoriaan pääsi Tapanilan Erän Axara, LS Vaasa-Tyttöjen Fragaria ja Vaasan Vasamattarien Stella. Nämä 4 joukkuetta myös palkittiin mitalein. Onnea myös muille mitalisteille ja kiitokset Naantalin voimistelijoille hyvin järjestetyistä kisoista.

15.11.09

Evian Cup 14.11. Vihdissä

Tyttöjen kauden ensimmäinen kisa käytiin Vihdissä lauantaina. Vielä torstain harjoituksissa ohjelmaa muokattiin 8 ja 9 tytön kokoonpanoille kahden tytön sairastuttua. Onneksi Emilia R. kuitenkin oli jo lauantaina kisakunnossa ja lopulliset muutokset tehtiin 9 tytön kokoonpanolle. Aamulla joukkue kokoontui Vihtiin puoli yhdeksältä ja yhdessä kerrattiin vielä muuttuneet kuviot ja paikat ennen harkkaa. Harkkakierros sujui jo sujuvasti, muutama vieritys tarkistettiin vielä ja sitten siirryttiinkin eväiden kanssa seuraamaan muiden harjoituksia.

Hiusten ja meikkien laittoon oli tällä kertaa hyvin aikaa, sillä kisat alkoivat vasta klo 13. Ennen marssia käytiin vielä syömässä ja ulkoilemassa Päivättärien kanssa. Marssin jälkeen tytöt ehtivät seurata vielä hetken aikaa kisoja ennen kisalämpän aloittamista.

Pian olikin jo aika siirtyä matolle. Tytöt joutuivat odottamaan pitkään ennen lupaa astua estradille joka näkyikin hämmennyksenä sisääntulossa. Alkuasentoihin mennessä suurin jännitys oli jo kuitenkin laantunut ja suorituksessa nähtiin itsevarma joukkue. Mukaan mahtui vielä useita pieniä virheitä, jotka siistitään ennen ensi lauantain koitosta. Kategoria tulos B oli ensin hieman pettymys, tavoitteena oli A-kategoria. Kuitenkin pian selvisi ettei kukaan ollut A:ssa ja B-kategoriassakin vasta 3 joukkuetta, olimme siis kisojen parhaassa kategoriassa.

Tauon aikana pukuhuoneeseen kokonnuttiin vielä neuvottelemaan. Tällä hetkellä olimme kiinni mitalissa, mutta muutaman tytön oli lähdettävä kotiin iltapäivän muiden menojen takia. Yhteistuumin päätettiin että kaikki saavat lähteä kotiin. Ansku-valkku jäi vielä seuraamaan kisoja ja kuuntelemaan lopputuloksia. Tulosten julkistaminen kuitenkin venyi ja venyi. Lopulta Anskukin joutui poistumaan. Kotiovella saapui puhelu siitä että tyttöjen kategoria nousi A:ksi ja mitali matkaisi kohti Tapiolaa!! Upea päätös hienolle kisapäivälle!

Korjatut tulokset 10-12 -vuotiaat:

Kategoria A
Olarin Voimistelijat, Uranukset 99 (palkittiin, bonus ilmaisusta)
Tapanilan Erä, Axara (palkittiin, bonukset ideasta ja ryhdistä)
Tapiolan Voimistelijat, Säihkettäret (palkittiin)
LS Vaasa-Tytöt, Fragaria
LS Vihti-Gym, Kookokset
Olarin Voimistelijat, Uranukset 98 (bonus ryhdistä)
Tapanilan Erä, Smaragdit
Tapanilan Erä, Timantit
Turun Urheiluliitto, Cobolt
Vantaan Voimisteluseura, Lusciniat (bonus ryhdistä)

Kategoria B
Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Kiteet
Jyväskylän Naisvoimistelijat, Viole
Nokian Pyry, Felsii
Tapanilan Erä, Helmet O
Tapanilan Erä, Helmet Q

Kategoria C
Nokian Pyry, Gabro
Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta, Lumia

7.11.09

Alue Asema Helsingissä

Säihkettäret esiintyivät lauantaina Etelä-Suomen alueellisella Asemalla Töölössä. Aamu alkoi jo aikaisin, sillä tytöt esiintyivät ensimmäisessä blokissa. Seitsemältä aloitettiinkin jo hiusten laitto ja kaunistautuminen ennen harkkakierrosta.Harkka sujui jo siististi ja hyvillä mielin siirryttinkin katsomoon kannustamaan muita joukkueita ja syömään eväitä. Uuden lämmittelyn jälkeen olikin jo vuoro astua uudelleen estradille. Hieman oli vielä ilmeet vakavina, mutta muuten esitys sujui ilman isompia virheitä. Ennen ensi viikon kisaa pyritäänkin saamaan tyttöjen kauniit hymyt piristämään iloista teemaa. Sitä odotellessa harjoitellaan vielä viikko ahkerasti.

25.10.09

Kisakatselmus

Säihkettärien kauden esitykset avattiin aamupäivällä Espoonlahdessa, jonne kaikki Tapiolan joukkueet kerääntyivät esittämään syksyn esitys- ja kisaohjelmiansa. Säihkettäret eivät vielä päässeet koko porukalla ohjelmaa näyttämään, Miirun puuttuessa tehtiin ohjelma yhdeksän tytön voimin. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut.

Uudet puvut eivät olleet vielä aivan valmiit, mutta saatiin kuitenkin päälle ensiesitykseen. Iloinen teema välittyi pukujen, musiikin ja liikkeen kautta hyvin yleisölle. Esitys sujui jo todella hyvin ja uudet liukkaat pallot pysyivät hienosti kädessä. Vielä kaksi viikkoa aikaa hioa lopun pienet eriaikaisuudet pois ennen Alueasemaa. Asema käynnistääkin kisakauden vauhdikkaasti, sillä kauden kisat on kaikki peräkkäisinä viikonloppuina.

9.10.09

Kauden kuulumisia

Kotisalileiriä vietettiin 19.-20.9., jolloin ohjelma saatiinkin loppuasentoa myöte valmiiksi. Hyvin jaksoivat tytöt treenata koko viikonlopun ja energiaa riitti vielä trampoliinilla pomppimiseenkin Emilia S:n takapihalla. Leirin jälkeen ovat tytöt jonkin verran sairastelleet, mutta vähitellen alkaa sali jälleen täyttyä Säihky-tytöistä. Hyvin on tästä huolimatta päästy ohjelmaa treenaamaan ja ohjelman hionta alkaa tuottaa tulosta. Pikku hiljaa ollaan valmiita kisakauteen. Ensi viikolla on tytöillä syysloma, jonka jälkeen valmistaudutaankin jo kauden ensimmäiseen esiintymiseen seuran kisakatselmuksen muodossa. Tervetuloa kannustamaan tyttöjä 25.10. Espoonlahden urheiluhallille klo 12. Sitä ennen tytöt saavat vielä kauan odotetut uudet pallot sekä uudet kauniit kisapuvut.

Syyskausi

Syyskausi aloitettiin elokuun alussa tyttöjen palatessa lomilta treenaamaan uutta kautta varten. Pallot ovat vallanneet kädet ja mielet joukkueen opetellessa välinetekniikkaa kauden ohjelmaa varten. Syyskuun alussa alkoivatkin sitten kouluvuorot ja baletti.

Treenit ovat lähteneet reippaasti käyntiin ja uuden ohjelman harjoittelu on tuonut hymyn tyttöjen huulille. Ensi viikonloppuna onkin edessä kotisalileiri, jossa pyritään saamaan ohjelma viilattua aivan valmiiksi. Marraskuussa joukkueella on edessä Etelä-Suomen Asematapahtuman lisäksi kahdet kisat, Evian Cup Nummelassa sekä Harrastemestaruuskisat Naantalissa. Kauden viimeinen esitys on tuttuun tapaan seuran joulunäytöksessä joulukuussa.

Kesä5.6.2009 10:48
Aurinkoiset ovat viettäneet kesälomaa jo kuukauden verran, mutta Säihkettäret treenaavat vielä viikon verran ennen ansaittua lomaa. Joukkueeseen on tullut muutamia uusia tyttöjä Sädettäristä ja katsastuksen kautta ja uuteen kauteen pallon kanssa lähdetään iloisin mielin. Valmennuskuvioihinkin tulee syksyllä pieniä muutoksia, Lillin lähtiessä Lontooseen opiskelemaan ottaa Ansku päävastuun joukkueesta Lauran ja Tiinan auttaessa tuttuun tapaan.

A-kategoria ja ryhtibonus mestiksistä!!!18.5.2009 11:24
Säihkettärien ensimmäiset harrastemestaruuskisat käytiin Seinäjoella 16. - 17.5, ja matkaan lähdettiin bussilla yhdessä Pinjan ja Päivättärien kanssa jo perjantaina iltapäivällä. Menomatka taittui mukavasti jutellen ja taisi pientä kisajännitystäkin olla jo ilmassa :)

Lauantaina Säihkyt kannustivat Pinjaa ja Päivättäriä loistaviin suorituksiin; Pinja saavutti erittäin kovatasoisessa kilpailussa 10. sijan ja Päivättäret sijoitettiin A - kategoriaan - onnea molemmille joukkueille! Lilli vietti lauantain Pinjalaisten kanssa, joten mukana olleet äidit veivät tytöt helteisen päivän kunniaksi leikkipuistoon leikkimään ja kisahallin yhteydessä olleeseen uimahalliin polskimaan. Alkuillasta koko tiimi suuntasi Amarillon herkkuruokien ääreen ja kiharakampausta valmistellessa kannustettiin Suomea Euroviisuissa. Päivään mahtui paljon ohjelmaa, eikä unta tarvinnutkaan kauaa odotella.

Sunnuntai-päivä valkeni niin ikään (jos mahdollista) vielä lauantaitakin aurinkoisempana ja lämpimämpänä, ja aikaisen aamiaisen jälkeen Säihky-tiimi lähti patukat päässä kisahallille kenraaliharjoitusta varten. Valmentaja-trion aikataulusähläyksestä huolimatta tytöt saivat suoritettua hyvän ja pirteän ohjelman, vaikka pari virhettä vielä mahtuikin mukaan.

Aamuharkan jälkeen siirryttiin takaisin hotellille ja aloitettiin jo tutuksi tullut kaunistautumisprosessi. Kiharapilvet muodostuivat takaraivoille tiheään tahtiin valmentajien sekä äitien yhteistyönä ja silmätkin saatiin säihkymään ennätysnopeasti. Lounaskin syötiin vielä hotellilla ennen hallille palaamista.

Alkumarssin ja lämmittelyn jälkeen oli jo kisasuorituksen vuoro. Laukkuihin unohtuneet huulikiillot harmittivat tyttöjä pienen hetken, mutta murhe haihtui nopeasti kunhan tytöt pääsivät matolle. Säihkyjen suoritus oli ehdottomasti kauden paras; yhdenaikainen, tarkka ja ilmeikäs. Tytöt olivat silminnähden tyytyväisiä omaan suoritukseensa ja hymy levisi silmiin asti! Kategoriaa jännitettiin katsomossa ja riemulla ei ollut rajoja kun kuulutettiin, että joukkue sai A - kategorian ja vielä ryhtibonuksen - loistavaa tytöt!! Riemu kohosi kattoon saakka, kun kuultiin, että kaikki A - kategoriaan päässeet joukkueet palkittaisiin mitalein.

Palkintojenjaon jälkeen lähdettiin kohti Espoota ja vihdoinkin tytöt saivat avata koko kisareissun tiiviisti kiinni pysyneet karkkipussit ;)

Naturade Cup, 18.4.20.4.2009 08:57
Säihkettärien avasivat virallisesti kisakauden 10-12 -vuotiaiden harrastesarjassa lauantaina 18.4. Tapiolan Urheiluhallillla Olarin Voimistelijoiden järjestämässä Naturade Cupissa.

Perjantaina oli vuorossa kisaharkka, joten hallille kokoonnuttiin alkuillasta ja huolellisen alkulämmittelyn jälkeen ohjelma menikin jo paljon paremmin kun torstain harjoituksissa! Tytöt ja valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että kisasuoritus vaatii vielä enemmän hymyjä ja rohkeutta, mutta tytöt lähtivät hyvillä mielin kotiin valmistautumaan seuraavaa päivää varten.

Lauantai-päivä alkoikin jo aamuyhdeksältä, kun joukkue kokoontui Emilian ja jojo-Marjon luona kaunistautumista varten. Lillin sekä muutaman äidin yhteistyönä syntyivät upeat kiharakampaukset ja aamu sujui muutenkin mainioissa merkeissä huikean aamiaisen myötä. Kiitos Marjolle tarjoiluista ja äideille auttavista käsistä!

Hallia kohti lähdettiin klo. 11 jälkeen ja pukuhuoneessa Tiina ja Laura antoivat tyttöjen kisailmeelle viimeisen silauksen glitterin avulla. Pikaisen evästauon jälkeen alkoikin jo lämmittely kisasuoritusta varten.

Tyttöjen kisadebyytti uudessa sarjassa sujui todella hienosti, ryhti säilyi hyvänä koko ohjelman läpi ja hymyjäkin näkyi jo paljon enemmän kuin perjantaina - hienoa tytöt! Suoritus oli Säihkyjen tämän kauden parhaita, ja tuloksena ansaitusti B-kategoria! Tuomaristolta saatujen palautteiden perusteella ohjelmaan tehdään pieniä muutoksia sekä yritetään tarkentaa ohjelman loppupuolen laskuja ennen kauden pääkisoja Seinäjoella.

Alueasema6.4.2009 10:50
Molemmat joukkueet osallistuivat Töölön kisahallissa järjestettyyn Etelä-Suomen alueelliseen asematapahtumaan sunnuntaina 5.4.

Säihkettärien ensiesiintyminen tuomaristolle oli yhdenaikainen, ryhdikäs sekä ilmeikäs ja tasapainot pysyivät nätisti. Kuviotkin muodostuivat isolla matolla hienosti! Palautteissa kerrottin ohjelman sopivan tyttöjen taitotasolle ja uudet puvut herättivät ihastusta niin katsomossa kuin tuomareissakin.

Aurinkoiset suorittivat oman ohjelmansa myös hienosti ja onnistuneesti. Vielä tehdään töitä ilmeen suhteen, jotta saadaan näkyviin enemmän hymyjä sekä voimistelun riemua!

Säihkettäret pääsevät seuraavan kerran matolle kilpailemaan 10-12 -vuotiaiden harrastesarjassa Olarin Voimistelijoiden järjestämässä Naturade Cupissa, 18.4. Tapiolan Urheiluhallilla. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan tytöt upeisiin suoritukseen!

Kevätkausi vauhdissa13.3.2009 08:15
Joukkueiden kevätkausi on alkanut hienosti: ohjelmia on treenattu ahkerasti ja on päästy harjoittelemaan uusia, vaikeampia liikkeitä. On ollut hienoa huomata kuinka joukkuehenki on tiivistynyt ja tytöt ovat hyviä ystäviä keskenään.

Ohjelmat alkavat sujumaan jo hyvin ja ne esitetään ensimmäisen kerran seuran kisakatselmuksessa 29.3.2009. Katselmuksen jälkeen on vuorossa alueasema Helsingissä 4.-5.4. - tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

Kauden aloitus12.1.2009 15:06
Joukkueiden kevätkausi käynnistyi viime viikon torstaina lajitreenien merkeissä. Uusi kausi tuo mukanaan uudet joukkuejaot sekä -nimet ja uudet sarjat.