Uutiset 2012

Hyvän Mielen kilpailut Tampereella 5.-6.5.

Aurinkoiset lähtivät kauden pääkilpailuihin seitsemän tytön kokoonpanolla, joten kisoja edeltävissä harkoissa tehtiin joukko muutoksia niin kuvioihin kuin liikkeiden suuntiin ja tasoihin. Matkaan lähdettiin perjantaina vasta treenien jälkeen. Myöhäinen saapuminen hotellille näkyi väsymyksenä seuraavan aamun harkassa, mutta virheiden korjaamisen jälkeen oltiin tyytyväisiä ja poppoo lähti tallustamaan kohti hotellia ja aamiaista. Hotellilla tytöillä sekä valmentajilla oli hetki aikaa levähtää ennen hiusten laittoa ja meikkausta, sillä joukkueen suoritus oli arvioitu vasta pitkälle iltapäivään.

Kolmen aikaan Säihkyt ja Arskat lähtivät kisapaikalle lounaalle ja seuraamaan kilpailuja. Aikaa riitti vielä ulkona matolle sisääntulon harjoitteluun, ja sitten vetäistiinkin jo puvut puoleen väliin ja suunnattiin lämppätilaan. Lämpässä tytöt tekivät todella tiukasti ja keskittyivät täysillä. Pääkisojen ja kuviomuutosten tuoma jännitys näkyi kuitenkin suorituksessa vaisuna ilmeenä ohjelman loppua kohden mentäessä sekä pieninä yksittäisinä tasapainovirheinä. Vaikka aamuharkan virheet korjattiin ja suoritus oli melko yhdenaikainen, riitti se tälläkin kertaa kategoriaan C, mikä oli pettymys joukkueelle. Iltaa jatkettiin vielä Säihkyjen kannustuksella ja päivän päätteeksi pizzalla ravintolassa Bella Roma.

Seuraavana aamuna tytöt saivatkin nukkua pitkään, ja päivä sujui seuran joukkueita kannustaen ja ulkoillen.

Bella Romassa pizzalla

Hyvinkää Cup

 

Aluemestikset Töölössä

Aurinkoiset kilpailivat sunnuntaina 1.4. Töölön kisahallilla järjestetyissä Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa. Aamu lähti käyntiin perinteiseen malliin hiusten laitolla ja kisaharkalla. Tällä kertaa harkkaan mahtui paljon virheitä, uudet muutokset unohtuivat ja suoritus oli kovin eriaikainen. Keskittyminen ei ollut vielä aamutuimaan aivan kohdallaan. Ne päätettiin korjata päivän kisasuoritukseen, ja ennen sitä kaunistauduttiin Pinja-Ninjojen avustuksella Laura-valkun parannellessa koipeaan kotona.

Kisamarssin jälkeen lämmittely ja valmistautuminen sujui mallikkaasti suunnitelmien mukaan. Päivän suoritus oli ilmeikäs ja ryhdikäs, mistä saatiin myös kehuja tuomareilta! Myös aamun virheet korjattiin, mutta ohjelman loppu puolella pieniä virheitä tuli kuitenkin harmittavan paljon. Pieneksi pettymykseksi aluekisoissa ei vielä päästy tavoitteeseen eli parantaa suoritusta kategoriaan B. Tällä kertaa tuloksena C, 6.-16./26. Tuomaripalautteen perusteella jatketaan ohjelman hiomista seuraaviin kisoihin, erityisesti liikkumisien jalkatekniikkaan ja hyppyjen ja tasapainojen muotoihin tartutaan tiukasti.

Ennen seuraavaa kisakoitosta, Hyvinkää Cupia, ehditään kuitenkin kerätä voimia pääsiäisloman merkeissä!

Kisakauden avaus Espoo Cupissa

Aurinkoiset avasivat kilpailukautensa sunnuntaina 25.3. Tapiolan urheiluhallilla Olarin Voimistelijoiden järjestämässä Espoo Cupissa. Kellojen siirtämisen vuoksi jätettiin aamuharkka väliin ja nukuttiin pitkät yöunet, kunnes puolen päivän aikaan kokoonnuttiin Anetelle valmistautumaan kisaan. Hiusten laiton ja meikkauksen ohessa katsottiin videolta edellispäivän suoritusta kisakatselmuksessa ja löydettiin vielä parantamisen varaa kisamatolle.

 

Anetelta matka jatkui Jousenkaaren koululle, ja lämmittelyn ja pukujen vaihtamisen jälkeen vaihdettiin taas reippaasti paikkaa itse kilpailupaikalle, jossa tytöt pääsivätkin nopeasti harkkamatolle. Parit onnistuneet tasapainot ja yhdenaikaiset sarjat ja sitten Aurinkoiset suuntasivat ryhdikkäästi askeleensa yleisön eteen. Suoritus oli pääosin yhdenaikainen ja onnistunut kokonaisuus, mutta jännitys näkyi kauden ensimmäisessä kisasuorituksessa vielä tasapainojen lopetuksissa ja outoina unohduksina. Tällä kertaa tuloksena kategoria C, johon ei vielä aivan tyytyväisiä olla, mutta voidaan toki iloita viime kauteen verrattuna tapahtuneesta kehityksestä. Ohjelma sai tuomareilta paljon positiivista palautetta, ja nyt keskitytäänkin karsimaan suoritusvirheitä pois ja tarkentamaan taito-osien muotoja.

 

Seuraavan kerran Arskat kilpailevat sunnuntaina 1.4. Töölön kisahallilla Etelä-suomen aluemestaruuskilpailuissa. Kaikki mukaan kannustamaan!

Kisakatselmus

Aurinkoisten kevään Intia-teemainen vapaaohjelma sai ensiesityksensä Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa lauantaina 24.3. Tapiolan urheiluhallilla. Samalla esiintyminen toimi kisaharkkana seuraavan päivän kilpailua varten.

Esiintyminen oli pirteää ja sujui suuremmitta virheittä, ja ohjelma sekä tytöt saivat paljon kehuja niin yleisöltä kuin muiltakin valmentajilta. Kenraali oli siis onnistunut!

Oman suorituksensa jälkeen Arskat saivat nauttia seuran joukkueiden upeista ohjelmista ja lopuksi otettiin perinteinen yhteiskuva kaikista joukkueista.

Tehokas kauden aloitus

Aurinkoiset palasivat joululomalta 9. tammikuuta, ja harjoittelu aloitettiin heti tehokkaasti. Uuden ohjelman kasaus aloitettiin välittömästi liikkuvuus- ja lihaskuntotestien jälkeen, ja lauantaina 21.1. pidettiin ohjelmantekomaraton Pappilanmäen Omnialla.

Aivan valmiiksi ohjelmaa ei vielä alueringin leirille ehditty pusertaa, mutta sen verran kuitenkin, että tuomareilta saatiin paljon arvokasta palautetta ja ehdotuksia ohjelmaan. Ennen kisoja tavoitteena on saada paljon toistoja liikkeille ja varmuutta ohjelmaan, jotta kisamatoilla voidaan esitellä parasta Arska-osaamista.

 

 

höpöilyä Pappilanmäellä
ja se jatkuu...
Kisakalliossa tasapainotunnilla
Hyppyjen muodot kuntoon!
Pulkkamäkeen!
ja lumi pöllysi!