2015 syksy

Espoo Cup

Espoo Cupissa Halla osoitti jälleen hienoa kisahermojen hallintaa, kun pallot pysyivät käsissä koko ohjelman ajan. Tuloksena oli jälleen kategoria 3. Suurempia virheitä ei myöskään tälläkään kertaa tullut, eli kaksi kisasuoritusta peräkkäin on sujunut varmoin ottein ja nollapudotuksilla. Suoritusvarmuus alkaa löytyä, ja koko ajan tehdään paljon töitä myös laadun ja puhtaiden suoritustekniikoiden parantamiseksi.

Kisakausi huipentuu 10-12-vuotiaiden mestaruuskisoihin ja SM-kilpailuihin 28.-29.11. Vantaalla. Viimeisen kerran syksyn kisaohjelma nähdään TapVon joulun gaalanäytöksessä 12.12. Espoon kulttuurikeskuksella. Tervetuloa kannustamaan kettulauma upeisiin suorituksiin!

Aluemestaruuskisoissa onnistuminen ja kategoria 3!

7.11.2015

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut kisattiin lauantaina Töölön kisahallilla. Halla valmistautui kisakoitokseen aamutreenillä kotihallilla: omissa treeneissä esitettiin kisaharkkasuoritukset Usva-joukkueen kanssa ja haettiin mieletöntä tsemppiä kisaan.

Pieniltä haavereilta ja jos jonkinmoisilta vastoinkäymisiltä ei ollut taaskaan kisaa edeltävällä viikolla vältytty, ja pari harjoitusta aikaisemmin kuviot vaihdettiin kahdeksalle. Lauantaina aamulla tytöt olivat kuitenkin liikkeellä upealla asenteella, mikä lupaili päivän suoritukselle hyvää.

Kisapaikalla seurattiin muiden suorituksia, kannustettiin kummijoukkue Team Tapiolaa ja laitettiin kisalook kuntoon. Suoritukseen valmistautuminen sujui rauhallisissa, päättäväisissä ja keskittyneissä merkeissä. Matolle asteli ryhdikäs porukka, joka kiskaisi tähän väliin kauden tähän asti parhaan kokonaisen. Sekaan mahtui vielä muutama epätarkkuus, mutta parannus alkukauteen on huima.

Paljon on vielä kuitenkin tehtävää ennen mestaruuskisoja, erityisesti jalkatekniikassa. Seuraavan kerran kisaamme jo viikon kuluttua Espoo Cupissa numerolla 5. Tavoitteena on ehjä suoritus, selkeämmät kuviot ja jalkatyöskentelyn parantaminen. Tervetuloa kannustamaan!

 

Kisakauden avaus

Keskiviikkona järjestettiin TapVon kisakatselmus, joka toimi hyvänä kenraalina lauantain Cailap Cupille. Harjoittelussa on kisakauden kynnyksellä ollut pieniä haasteita loukkaantumisten ja kokoonpanomuutosten vuoksi, mutta syysloman jälkeen ohjelma meni jälleen harppauksen eteenpäin ja kisakatselmuksessa saimme tehtyä melko hyvän suorituksen. Paljon hiottavaa on vielä varsinkin ohjelman loppupuolella.

Lauantaina osallistuimme kauden ensimmäiseen kisaan Cailap Cupissa. Lähtö koitti Tapiolasta aamulla ani varhain klo 5.30, ja matolla oltiin tekemässä harkkasuoritusta kahdeksan jälkeen. Kuten monesti aikaisemmillakin kausilla, uni painoi vielä jäsenissä, ja suoritukseen jäi parannettavaa.

Kisasuorituksessa jännitys näkyi selkeänä haparointina, ja erityisesti jalkatekniikka tuntui kärsivän välineen tuomasta ekstrahermoilusta. Ohjelmaan mahtui useampi selkeä virhe ja paljon pientä epätarkkuutta, emmekä tällä kertaa päässeet suorituksessa harkkatasolle. Tuloksena oli kategoria 5.

Tämä kisa oli meille pettymys, mutta edellisellä viikolla treenauksessa on tapahtunut muutoksia parempaan ja seuraavaan kisaan on taas uusi tsemppi päällä. Aluekisoissa tavoitteenamme on parantaa roimasti tulosta ja tehdä varma, rohkea ja täsmällinen suoritus.

Yhteistreeni Elite Alexan kanssa

20.9.2015

Sunnuntaina 20.9. Halla ja Hohde M kävivät Elite Alexan ja nuorempien ikäluokan Alexa Minorien vieraana Tapanilan Erällä yhteistreenin merkeissä. Kahden ja puolen tunnin treeniin mahtui kaikkien tiimien valmentajien vetäminä tutustumisleikkejä, viestejä, välinetekniikkaa, jalkatekniikkaa, tasapainoja, liikkuvuutta ja tietysti ohjelmien esitykset.

Elite Alexa oli Hallalle tuttu porukka jo aluerinkileiriltä, jossa vietimme yhdessä useamman leiriharkan. Yhteistreenistä tuli taas paljon kivoja ideoita ja tsemppiä omallekin treenisalille sekä tietysti mukavaa vaihtelua normaaliin treeniarkeen.

Kiitos yhteistreenistä Elite Alexalle ja Alexa Minoreille! :)