syksy 2011

 Joulunäytös ja päättärit!

Sunnuntaina Saraste kokoontui Tapiolan urheiluhallille aamulla, koska vuorossa oli kauden viimeinen esiintyminen pallo-ohjelmalla. Osalle laitettiin nutturat ennen harkkaa ja osa sai nutturat päähänsä hienosti menneen harkan jälkeen. Kun kaikki oltiin saatu valmiiksi, olikin jo aika aloittaa valmistautuminen viimeiseen kokonaiseen smurffi ohjelmalla. Tytöt tekivät hienosti ja ilmeikkäästi ohjelman täpötäyden yleisön edessä, eikä yhtäkään tiputusta tullut tälläkään kertaa:)! Ohjelman jälkeen katsottiin joulunäytös loppuun, jossa riitti jos jonkinmoista robottia ja piparkakkua. Hienon näytöksen jälkeen siirryttiin viettämään kauden päättäjäisiä Niittymaan päiväkotiin, jossa olikin herkkuja vaikka millä mitalla. Samalla juteltiin ja katsottiin kisaohjelmia videotykiltä, jonka kanssa saatiin kyllä tapella hetkinen ;). Hieno kausi takana ja tähän onkin hyvä päättää tämä kausi. Ensi viikolla on vielä kahdet harkat, joissa suunnataan katseet jo tulevaan. 

Saraste toivottaa kaikille Ihanaa Joulua ja Hauskaa Uutta vuotta 2012!! 

Katso lisää kuvia Sarasteesta kohdasta: kuvia!

 Gaalanäytös 28.11.

Heti kun oltiin Tampereen mestiksistä sunnuntaina kotiuduttu, oli maanantaina vuorossa seuran hieno gaalanäytös - kisakamoja oli siis aivan turha välissä purkaa! Saraste kokoontui kulttuurikeskuksessa itsenäisesti ilman omia valmentajiaan, jotka olivat ties mihin tansseihin jo harkkaamassa. 

Sarasteen oma harkka sujui hyvin, kuviotkin Tapiolasalin haastavalla alueella natsasivat jo ensiyrittämällä! Sitten olikin jo kiire valmistautua ja kaunistautua, näytöksissä kun luppoaikaa ei yksinkertaisesti tunnu olevan..

Pikaisen lämpän jälkeen näytöksen alettua koittikin jo aika astella suuren yleisön eteen. Varmana ja vakuuttavana tytöt voimistelivat iloisesti koko ohjelman aina loppuun saakka, eikä yhtään palloa tipahtanut! JEE! 

Vielä kerran voi Sarasteen Smurffiohjelman nähdä seuran joulunäytöksessä 11.12., jonka jälkeen suunnataan katseet tiivisti kevääseen. Tervetuloa katsomaan ja ihastumaan!

Mestikset 26-27.11!

Saraste lähti lauantaina kukonlaulun aikaa kohti Tamperetta ja kilpasarjojen mestaruuskilpailuja. Kun vihdoin saavuttiin Hervantaan oli aika aloittaa lämmittely harkkasuoritusta varten. Harkka meni siististä eikä isoja virheitä tullut. Tästä voitiinkin jatkaa hyvillä mielin hotellille laittamaan nutturoita ja meikkejä. Kun kaikki oltiin saatu valmiiksi lähdettiin ruokailun kautta kisapaikalle valmistautumaan suoritukseen.

Monen lämmittelypaikan jälkeen oli vihdoin Sarasteen vuoro päästä harkkamatolle tekemään onnistuneet heitot ja omat kohdat. Vielä tsemppipiiri ja viimehetken ohjeet valmentajilta niin koko Smurffi porukka oli valmiina astelemaan matolle hienojen kannustusten saattelemina. Ohjelma meni hyvin. Se oli yhdenaikainen ja kohdat joita oltiin painotettu harkoissa onnistuivat. Mukaan mahtui pieniä pudotuksia, mutta ne eivät ohjelman kulkua haitanneet. Suorituksen jälkeen mentiinkin kuuntelemaan kategoria, jota tytöt saivat odottaa hyvän tovin. Lopulta Saraste kuulutettiin kategoriaan C, johon kaikki olivat todella tyytyväisiä! Tavoite saavutettiin ja vielä kauden pääkisoissa. Hienoa Saraste! :) Valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä siihen että ohjelma on parantunut kauden aikana selkeästi joka kisoissa. Myös palautteista näkyi nousujohteisuus koko kauden ajan.

Illalla mentiin vielä yhdessä syömään ja saatiin pieni ylläri kun valmentajat toivat illalla Barbapapalle kaveriksi Smurffiinan. Pitkän päivän päätteeksi mentiin nukkumaan väsyneinä, mutta iloisina. Sunnuntaina kaikki saivat nukkua pitkään ennen kuin mentiin aamupalalle. Päivän aikana kannustettiin vielä muita joukkueita ja ehdittiin siinä välissä käydä hohtokeilaamassa Pisaroiden kanssa.

Erittäin onnistunut kisaviikonloppu takana. Saraste kiittää kaikkia mukavasta seurasta! :)

Sarasteen ohjelma on nähtävissä vielä tänään Tapiolan voimistelijoiden- Gaala näytöksessä sekä joulunäytöksessä 11.12. Tervetuloa katsomaan!

Kiireinen viikonloppu:

MindSpa Cup ja Alueasema

Sarasteen tyttöjen viikonloppu oli voimistelua täynnä; perjantain treeneissä valmistauduttiin tuleviin suorituksiin metsästämällä nollakokonaista (ja onnistuttiin siinä!!) ja kävihän muutama jo oman seuran aseman talkoissa, josta valmentajille tuliaisiksi kasa ruusuja:).

Saraste osallistui Tapiolan Voimistelijoiden järjestämään asematapahtumaan kartuttaakseen esiintymiskokemustaan, tavoitteena varma ja ilmeikäs suoritus. Paikalla piti olla vasta kolmosblokin alkuun, mutta osa tytöistä oli hallilla aamukahdeksasta lähtien myymässä ruusuja - hyvin ne menivätkin kaupaksi! Esiintymisvuoro oli kolmosblokin loppupuolella, joten ehdittiin rauhassa lämpätä ennen harkkaa. Matolla tuli muutamia epätarkkuuksia laskujen kanssa ja ilme oli vielä vaisu. Tarkennettiin muutama kohta, marssittiin, seurattiin muutama suoritus katsomosta ja eikun taas lämppäämään.

Itse suoritukseen matolle asteli varma ja ryhdikäs joukkue maustettuna hienolla hymyllä, ja harkkasuorituksesta saatiinkin moni virhe karsittua pois. Muutama pieni harmillinen pallonkarkaaminen haittasi menoa paikoin, muttei kuitenkaan liikaa! Suorituksen jälkeen haettiin turvatyynyltä vielä yhdet mitalit tyttöjen jo monien asemamitalien seuraksi ja sitten odotettiin sitten koko tapahtuman loppumista, jotta saataisiin hienot kuvat ilmapallokaaressa, haettiinpa mukaan vielä Jääkarhu Elmerinkin! Kuvien jälkeen lähdettiin nopeasti kotia kohti ja nukkumaan: sunnuntaina pitää herätä kukonlaulun aikaan!

Sunnuntaiaamuna aikasin olivat kaikki löytäneet Nummelaan Mind Spa cuppiin. Aamun harkassa näkyi vielä aamu-unisuutta eriaikaisuuksien muodossa, muita virheitä ei pahemmin tullut. Tytöt kommennettiin katsomoon seuraaman TapVon muiden joukkueiden (mukaanlukien omat valmentajat) harkat loppuun ja sen jälkeen hiustenlaitto ja lounas. Marssin jälkeen oli reilusti aikaa katsella ohjelmia ennen kuin tuli oma vuoro aloittaa kisalämppä.

Suoritukseen lähdettiin päättäväisinä, toki harmittavaa lisäjännitystä toi mahdollisuus musan katkeamiseen. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt, ja laskutkin pysyivät mielessä tarkasti loppuun saakka. Pallo ei vieläkään aivan pysynyt kädessä niin että olisi voinut nollaksi kutsua, mutta täydellisyyttä se hipoi silti. Kategoriaksi kovatasoisessa kisassa Saraste sai tuloksen D.

Koko rankan viikonlopun jaksoivat tytöt hienosti!! Seuraavana viikonloppuna rauhoitetaan menoa ennen koittavia mestiksiä, siitä lähteekin sitten taas kova putki joulunäytökseen 28.11.! Tulkaahan katsomaan ja kannustamaan! ;) 

Elmerin kanssa asemalla
alkulämmittelyä

Aluekisat 6.11.2011

Smurffit ekoissa kisoissaan!

Töölön kisahalli täyttyi sunnuntaina kaikenikäisistä voimistelijoista ympäri Etelä-Suomea, kokoontuihan paikalle tietenkin myös Sarasteen porukka. Aamu aloitettiin harkalla, joka ei tasoltaan vastannut aivan sitä mitä treeneissä on totuttu näkemään, saattoikohan kisahallin jo puolitäydellä katsomolla olla jotain merkitystä..? Harkan jälkeen käytiinkin sitten läpi oikein ja tarkennettiin ne  kohdat, joissa epätarkkuuksia tuli, jonka jälkeen ruvettiin hiusten laittoon.

 

Hiukset saatiin nopeasti nutturalle, kun auttavia käsiä oli paljon, ja Saran laukusta löytyi vielä kukkaset hiuksia koristamaan. Pieni reippailu ruokapaikalle syömään, ja ripeästi takaisin Säihkyjä kannustamaan. Seurasiskojen suoritettua olikin jo aika aloittaa ripeästi lämppä ja valmistautuminen omaan koitokseen.Tytöt lähtivät suoritukseen iloisina ja näytönhaluisina - ihana smurffihymy kasvoilla. Paljon harkan virheitä saatiinkin suoritukseen korjattua, mutta harmillisesti vielä muutama juttu jäi kummittelemaan. Ilme pysyi kuitenkin kauniisti kaikkien kasvoilla, tuomaripalautteessakin oli siitä kehuja :). Aluekisojen tuomaripalautteen avulla Saraste suuntaa katseensa kohti tulevaa, jo ensi viikonloppua! Lauantaina osallistutaan Tapiolan Voimistelijoiden järjestämälle asemalle ja sunnuntaina on vuorossa MindSpa Cup, eli siloin nokka kohti Vihtiä. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

 

 Yksi yö kisoihin!

Huomenna koittaa Sarasteen ensimmäiset kisat tänä syksynä, kun Töölön kisahalli täyttyy kaiken ikäisistä voimistelijoista. Etelä-Suomen aluekisat avaavat kilpailukauden ja siellä nähdäänkin niin kilpasarjan joukkueita, mutta myös mestaruussarjan joukkueet.

Kisoihin haettiin viime silausta tänään harkoissa kun joukkue kokoontui aamupäivällä harkkasalille hakemaan kisafiilistä. Aluksi kokonaiset sisälsivät paljon virheitä ja pientä turhautumista oli havaittavissa. Tytöt kuitenkin kokosivat itsensä ja kokonaiset paranivat koko ajan. Loppuun saatiinkin oikein onnistunut suoritus aikaan. Auttoikohan Saraste kannustushuuto ennen viimeistä suoritusta? ;) Huomenna nähdään ja tsempataan itsemme hyvään suoritukseen! Saraste toivottaa onnea kaikille joukkueille!

 Kisakatselmus:

Sarasteen uusi kilpaohjelma nähtiin lauantaina 22.10 ensi kertaa seuran omassa kisakatselmuksessa. Siellä päästiin ihailemaan muiden ohjelmia ja harjoittelemaan esiintymistä ennen kahden viikon päästä koittavia aluekisoja. Sarasteen pirteä Smurffi-ohjelma sai yleisön mukaan ja tytöt esiintyivät aurinkoisesti. Pieniä pudotuksia ja horjumista oli kuitenkin vielä havaittavissa. Nyt lähdetäänkin hakemaan suoritusvarmuutta ja tarkuutta ennen ensimmäisiä kisoja. Tulkaahan kaikki 6.11. Töölöön aluekisoihin kannustamaan Saraste hienoon suoritukseen! :)

Uusi kausi!

Sarasteen syyskausi alkoi jo elokuun alussa kun tytöt palailivat lomatunnelmista takaisin harkkasaleille. Harkoissa on keskitytty jalkatekniikkaan ja pallollakin on harjoiteltu ahkerasti, sillä tällä kaudella joukkue osallistuu kisoihin uudella pallo-ohjelmallaan. Tytöt ovat innoissaan uudesta välineestä ja uusi musiikkikin sai aikaan naurun pirskahduksia ja koreografia ideoita.;)

Uusi kausi on tuonut tullessaan myös muutoksia. Harkkamäärä kasvoi hieman, sillä nyt harjoitellaan 2-3 kertaa viikossa. Myös joukkueen kokoonpano muuttui kun Neea, Lotta-Kaisa, Sonja ja Tuuli päättivät jättää voimistelun ja keskittyä muihin harrastuksiin. Niimpä matolla nähdään kymmenhenkinen joukkue.

Akut on nyt siis ladattu ja Saraste odottaa innolla uuden kauden tuomia haasteita:)!