Uutiset 2010

LUMETTARET TOIVOTTAVAT KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA

ONNEA UUDELLE VUODELLE!

 

LUMETTARIEN JA TUULETTARIEN PIKKUJOULUT

Lumettaret ja Tuulettaret viettivät yhteiset pikkujoulut maanantaina 20.12.2010. Pikkujoulut aloitettiin Gymillä Niittykummussa, jossa tytöt pääsivät tutustumaan sirkuksen, parkourin ja telinevoimistelun maailmaan. Tytöt heittäytyivät temppuiluun täysillä ja hurjannäköiset ja vaikeat temput alkoivat sujua tunnin päätteeksi jo tosi hyvin. Tärkeintä oli pitää hauskaa ja sitä tuntui riittävän niin tytöillä kuin valkuillakin. Lisäksi valkut saivat hyviä vinkkejä kotisaleille ja temppuilua tullaan varmasti jatkossakin hyödyntämään oheisharjoitteena.

Pikkujouluja jatkettiin temppuilun jälkeen kuinkas muuten kuin herkuttelulla. Samalla tytöt saivat joululoman kotitreenin ja vastapainoksi pienet lahjat valmentajilta. Myös valmentajat saivat tytöiltä ja vanhemmilta ihanat kiitoslahjat kaudesta - ne lämmittivät suuresti valmentajien mieltä! Kun oli yhdessä todettu, että kausi oli varsin onnistunut, tytöt ovat kehittyneet paljon ja mestaruussarjaan voidaan lähteä hyvillä mielin, oli aika toivottaa oikein hyvää joulua ja rentouttavaa lomaa koko porukalle. Lumettaret kiittävät kuluneesta kaudesta ja kevätkaudella nähdään!

SEURAN JOULUNÄYTÖS

Lumettarien kauden viimeinen esiintyminen oli seuran perinteisessä joulunäytöksessä, joka pidettiin torstaina 16.12.2010 Espoon kulttuuritalolla. Näytös muodostui kahdesta osasta, Joulun odotus -satunäytöksestä ja Joulugaalasta. Lumettaret esiintyivät molemmissa osioissa. Satunäytöksessä tytöt esittivät yhdessä Tuulettarien ja Tähdettärien kanssa "lumikeijut ja tontut" -ohjelman, joka sujui hienosti. Nelli ja Johanna aloittivat ohjelman yhdessä Tähdettärien ja Tuulettarien Heidin ja Helmin kanssa. Lumikeijut liihoittelivat ihastuttavan kauniisti  ja tytöt selvisivät hienosti haastavista liikkeistään. Lumikeijujen nukahdettua tontut pääsivät valloilleen. Vilinää ja vilskettä riitti vauhdikkaassa tonttutanssissa, jossa tekemisen riemu oli huipussaan. Tauolla napsittiin muutama kuva ja tytöt suorittivat viimeiset tavoiteliikkeensä. Gaalanäytöksessä tauon jälkeen tytöt esittivät syksyn pallo-ohjelmansa viimeistä kertaa. Musiikki ja ohjelman teema sopivat upeasti talviseen näytökseen. Suoritus meni mallikelpoisesti, vaikka hieman lomatunnelmissa jo oltiinkin. Lumettaret päättivät treenikautensa näytökseen ja pikkujoulujen jälkeen on aika siirtyä ansaitulle joululomalle.

TUNNELMIA PINKIN PANTTERIN ASEMALTA

Lumettaret osallistuivat syksyn viimeiselle asemalle lauantaina 20.11.2010 Pirkkolan hallilla. Pakilan Voimistelijoiden järjestämä Pinkin pantterin asema oli näillä näkymin samalla tyttöjen voimistelu-uran viimeinen asema, kun Lumettarilla on keväällä edessä uudet haasteet 10-12-vuotiaiden mestaruussarjassa.

Asema pidettiin tällä kertaa vasta iltapäivällä ja näin joukkue treffasi hallilla vasta yhden aikoihin. Hiustenlaiton jälkeen aloitettiin lämmittely ja sen jälkeen olikin jo aika harjoittelukierrokselle. Tytöillä oli jo viikolla havaittavissa pientä "kisauupumusta" ja se näkyi keskittymisessä myös harkkasuorituksessa. Joukkue ottikin tavoitteeksi korjata pienet huolimattomuusvirheet pois varsinaiseen suoritukseen.

Harkan jälkeen viimeisteltiin esiintymislook meikillä, otettiin valokuvia, kannustettiin muita esiintyjiä ja syötiin eväitä. Varsinaiseen esiintymiseen valmistautuminen aloitettiin esittelymarssilla. Esiintymiseen tytöt kokosivat hienosti itsensä ja suoritus oli ryhdikäs ja ilmeikäs. Turhat virheet onnistuttiin karsimaan pois ja tytöt esittivät laadukasta osaamistaan jälleen kerran. Arveilta tytöt saivat kiitosta upeasta sivutasapainosta ja vartaloliikkeistä. Kehitettävää on vielä keskivartalon voimassa ja nilkat pitäisi olla ojennuksessa koko ohjelman ajan. Jalkatekniikkaan ja vartalon hallintaan joukkue aikookin kiinnittää jatkossakin huomiota.

Esityksestään tytöt saivat palkinnoksi aivan ihastuttavat vaaleanpunanauhaiset mitalit. Ne kaulassa oli mukava kannustaa seuran ja blokin muita joukkueita, jonka jälkeen olikin aika lähteä hymyssä suin kotia kohti.

Lumettarien pallo-ohjelman voi nähdä vielä kertaalleen seuran joulunäytöksessä 16.12.2010. Tervetuloa näytökseen!

KEIJUMAISTA TUNNELMAA ALUEASEMALLA

Lauantaina 13.11.2010 oli Tapiolan urheiluhallilla vilinää ja vilskettä, kun lähes 700 esiintyjää osallistui Tapiolan Voimistelijoiden järjestämälle alueasemalle. Harvoin on kotihallia nähty näin ihastuttavana, kun ilmapallot ja keijumaiset koristeet loivat juuri oikeanlaista tunnelmaa. Lumettaret esiintyivät heti ensimmäisen blokin alussa, joten aamu aloitettiin lämmittelyllä jo kahdeksan aikaan. Lämmittelyt sujuivat hieman aamu-unisessa tunnelmassa, mutta siitä huolimatta tytöt löysivät hyvän fiiliksen harjoituskierrokselle. Turhia pallon pudotuksia ja epäaikaisuuksia sattui, mutta yleisilme oli hyvä. Harkan jälkeen laitettiin nutturat ja meikit, syötiin eväitä ja ihasteltiin muiden esityksiä. Ehtivätpä tytöt myös touhuamisen pisteeseen kokeilemaan eri välineitä. Touhuamisen jälkeen oli marssin aika. Lumettarien ollessa jo kuudensia esiintymisvuorossa aloitettiin marssin jälkeen keskittyminen omaan suoritukseen. Tasapainoihin haettiin varmuutta ja ehtivät tytöt treenata omia kohtiaankin, kunnes oli aika kauden kohokohtaan. Tytöt suorittivat pallo-ohjelman varmasti ja ryhdikkäästi, josta yleisö palkitsi tytöt raikuvilla aplodeilla. Suorituksen jälkeen tytöt saivat Tähdettärien jakamina upeat mitalit ja turvatyynyllä oli kiva jutustella haltijakummin hellässä huomassa. Valmentajat olivat tyytyväisiä suoritukseen, koska tekemisessä näkyi toivottua siisteyttä ja ilmettäkin alkaa löytyä. Arveilta ohjelma sai kiitosta sopivuudesta taitotasolle ja lisäksi tyttöjen voimistelutaitoja kehuttiin. Tällä kertaa tyttöjen vanhemmilla oli päivän ohjelmassa kannustamisen lisäksi talkoohommia. Lumettaret haluavat kiittää äitejä ja isiä, sukulaisia sekä tuttavia kannustuksesta ja korvaamattomasta talkootyöstä! Lämminkiitos kaikille asemalle osallistuneille - hauskaa oli!   

 

 

SEURAN KISAKATSELMUS

Tapiolan Voimistelijoiden perinteinen kisakatselmus pidettiin lauantaina 30.10.2010 Espoonlahden urheiluhallilla. Heti aamusta sali täyttyi reippaista voimistelijoista Lumettaret mukaan lukien. Lumettarilla oli yllään upouudet Piruetin verkkariasut, jotka päällä oli hyvä lämmitellä.

Katselmus aloitettiin marssilla, joka sujui iloisissa merkeissä musiikkiongelmista huolimatta. Koska Lumettarien oma esiintyminen oli vasta toiseksi viimeisenä, ehdittiin hyvin seurailla muiden joukkueiden esityksiä. Upealta näytti! Ohjelmat olivat jo hyvässä kunnossa ja esiintymisen riemua löytyi.

Omaan esiintymiseen tytöt lähtivät hyvillä mielin, kun ohjelmaa ollaan kuukauden päivät ehditty hioa ja harjoituksissa tytöt ovat väläyttäneet upeita suorituksia. Tyttöjen esiintymishermot olivat kunnossa tälläkin kertaa ja he esittivät vakuuttavan suorituksen. Ohjelmassa näkyy jo tekemisen varmuutta, pallot pysyvät käsissä ja liikkeisiin ollaan saatu toivottua puhtautta ja laajuutta. Tytöt nauttivat selkeästi esiintymisestä ja ilmentäminen olikin vapautunutta. Ihastuttavasti sujunut esitys sai kiitosta valmentajien lisäksi yleisöltä ja paikalla olleilta tuomareilta. Kiitos kaikille kannustajille!

Seuraavaksi Lumettaret voi nähdä Tapiolan Voimistelijoiden järjestämällä alueasemalla lauantaina 13.11.2010 Tapiolan urheiluhallilla. Tervetuloa keiju-huumaan!

LUMETTARET OVO CUPISSA 

Lauantaina 2.10.2010 Lumettarilla oli edessä kauden ensimmäinen esiintyminen uudella pallo-ohjelmallaan. Tapiolan urheiluhallilla järjestetyn Ovo Cupin yhteydessä käytiin tänä vuonna myös asematapahtuma, johon osallistui seurastamme Lumettarien lisäksi Tuulettaret, Saraste ja Pisarat. Asema oli tällä kertaa hieman erilainen kokemus tytöille, kun suurin osa tapahtuman muista osallistujista oli rytmisiä voimistelijoita.
 
Asemapäivän alkuun viimeisteltiin kaikkien Lumetar-tyttöjen nutturat, jonka jälkeen lämmiteltiin harkkaa varten. Lumettarien harkka meni ihan hyvin siihen nähden, että kausi on vasta aluillaan. Hieman hermostuneisuutta oli kuitenkin havaittavissa, mikä näkyi eriaikaisuutena ja siinä, ettei liikkeitä maltettu tehdä loppuun asti.

Omaan suoritukseen valmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin, koska Lumettarien suoritusvuoro oli ihan kisojen alkupuolella. Ennen suoritusta jokainen sai tehdä ohjelman kohtia itsenäisesti ja lisäksi tehtiin yhdessä tasapainoja ja muita ohjelman kohtia, että saatiin hyvä esiintymisfiilis ja ryhti kohdilleen. Ryhdikäs olemus kantoi itse suoritukseen ja tytöt esittivät varmemmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Valmentajat olivat tyytyväisiä, että ohjelma oli yhdenaikainen ja tasapainot pysyivät hienosti. Muutamia suurempia pallon pudotuksia ohjelmaan vielä mahtui, mutta se on ymmärrettävää tässä vaiheessa kautta, erityisesti kun pallo on välineenä tytöille uusi.

Arveilta Lumettaret saivat kannustavaa palautetta. Ohjelman teemaa ja etenkin ohjelman alkuosaa kehuttiin ja tyttöjen voimistelutaidot saivat kiitosta. Myös uudet puvut saivat kehuja niin arveilta kuin yleisöstäkin. Ennen seuraavaa asemaa yritetään kehittää arveilta saadun palautteen pohjalta hyppyjä ja saada varmuutta esiintymiseen ja liikkeiden puhtauteen.

Lumettaret esiintyvät seuraavan kerran seuran kisakatselmuksessa lauantaina 30.10.2010!

 

OHJELMALEIRI

Lumettaret leireilivät 18.-19.9.2010 kotisaleilla Espoossa. Leirin tarkoituksena oli tehdä ohjelma loppuun ja päästä myös hiomisvaiheeseen, koska ensimmäinen esiintyminen uudella pallo-ohjelmalla lähestyy kovaa vauhtia. Lauantaina aamupäivällä paneuduttiin ohjelman loppuosaan, josta vielä puuttui liikkeitä ja kuvioita. Muutaman tunnin ahkeroinnin jälkeen ohjelma saatiin kokoon ja niinpä päätettiin antaa aplodit koko porukalle!

Sitten koittikin yksi päivän kohokohdista, kun porukalla mentiin syömään Selloon. Jokainen oli valinnut jo etukäteen mieluisan annoksen ja ruoka näytti maistuvan kaikille. Pienen kävelylenkin jälkeen palattiin salille ja lähdettiin tarkentamaan ohjelman laskuja ja kuvioita. Iltapäivän päätteeksi kotiin lähti väsynyt joukko tyttöjä kotitehtävänään miettiä joukkueelle pelisääntöjä.

Sunnuntaina leiriä jatkettiin iloisissa tunnelmissa. Treenin alussa Tähdettärien valmentaja Anneli katsasti ohjelman ja ohjelmaan tehtiin muutamia pieniä muutoksia Annelin ideoimana. Näin ohjelmaan saatiin lisää herkkyyttä ja sulavuutta. Lopputreeni keskityttiin kuvioiden läpikäymiseen ja liikkeiden puhtaaseen suorittamiseen. Evästauolla tytöt kokosivat joukkueen uudet pelisäännöt, joihin valmentajatkin saivat laittaa yhden säännön mukaan. Säännöt on luettavissa Pelisäännöt-osiossa. 

Valmentajien mielestä leiri sujui hyvin ja tytöt jaksoivat keskittyä varsin mallikkaasti. Tavoite oli saada ohjelma niin hyvälle mallille, että viimeiset pari viikkoa ennen asemaa voidaan keskittyä suoritusvarmuuden ja -puhtauden hakemiseen. Tähän tavoitteeseen päästiin ja tästä on hyvä lähteä kohti kauden ensimmäistä asemaa.

Tervetuloa la 2.10.2010 OVO Cupiin katsomaan, miten Lumettarien sadepisara-teemaisen ohjelman ensiesitys sujuu! 

SYYSSTARTTI 5.9.2010

Seuramme kaikki joukkuevoimistelujoukkueet kokoontuivat sunnuntaina 5.9. Mankkaan koululle yhteiseen syysstarttiin. Ensimmäisenä treenivuorossa olivat 10-vuotiaat ja sitä nuoremmat eli Lumettarien lisäksi Tuulettaret, Saraste, Pisarat, Perhoset, Tuike ja Pilke. Upea joukko nuoria voimistelijoita aloitti startin yhteisillä leikeillä. Valmentajat saivat tällä kertaa toimia hippoina ja tytöt kirmailivat karkuun yllättävän vikkelästi :) Alkulämmittelyjen jälkeen porukka jaettiin neljään ryhmään, joissa siirryttiin rastilta toiselle. Yhdellä rastilla tehtiin tasapainoja, toisella narutekniikkaa, kolmannella hyppelyitä ja neljännellä vartaloliikkeitä. Lopuksi keräännyttiin yhteiseen venyttelyhetkeen ja verryteltiin rumpuhipalla.

Tyttöjen harjoitellessa salissa vanhemmat pääsivät kuulemaan Anskun pitämää terve urheilija -luentoa. Tapiolan Voimistelijoissa tavoitteena on, että harrastajamme ovat terveitä urheilijoita. Pyrimme siihen, että jokaisen tytön harjoittelu ja kilpaileminen tapahtuu terveellisesti ja turvallisesti. Luennolla perheet pääsivät kuulemaan, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Samalla muistutettiin, että lapsen terveyttä edistävä harjoittelu tarvitsee tukensa myös lapsen muusta elämästä. Yhdessä perheen ja valmennustiimin kanssa voimme parhaiten toteuttaa kymppiympyrän tavoitteita.

Syysstartti oli mukava käynnistys kaudelle - tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti kauden muita tapahtumia!   

SYYSKAUSI KÄYNTIIN

Lumettaret palasivat kesäloman jälkeen treenisaleille jälleen elokuun alkupuolella. Lumettarien kokoonpano sai kesän jälkeen hieman vahvistusta, kun Ella ja Saga siirtyivät Keijuista Lumettariin. Toivotamme Ellan ja Sagan perheineen lämpimästi tervetulleiksi Lumettarien porukkaan! Syyskausi tuo mukanaan uutuutena baletin. Ritva-baletinopettaja pääsee puuhastelemaan tyttöjen kanssa kerran viikossa baletinalkeita. Oheisharjoittelun toivotaan tuovan tytöille puhtaampaa jalkatekniikkaa ja upeaa ryhtiä. Toivotamme Ritvan tervetulleeksi valmennustiimiin! Elokuun Lumettaret treenailivat yhdessä Tuulettarien kanssa. Heti kauden alkuun tehtiin jälleen liikkuvuustestejä ja valmentajien suureksi iloksi oli jokaisen tytön tulokset parantunut kesäleiristä. Kotitreeniohjelmaa oli siis selkeästi tehty :)  Elokuun harjoittelussa tehtiin paljon hyppelyitä ja vartalonhallintaa. Lisäksi pallot olivat ahkerassa käytössä, koska molemmat joukkueet osallistuvat syksyllä asemille pallo-ohjelmilla. Syyskuun alusta Lumettaret ovat treenailleet oman joukkueen voimin ja pallo-ohjelman tekeminen aloitettiin heti ensimmäisissä treeneissä. Musiikiksi valittiin tällä kertaa kaunis kappale "Julie´s Theme" elokuvasta Julie & Julia. Esiintymisasut ovat niin ikään jo tekeillä, kun Eila-ompelija loihtii ihastuttavat puvut turkoosin ja valkoisen sävyissä. Lumettarien ohjelmaa pääsee suuri yleisö ihastelemaan ensimmäisen kerran OVO Cupissa heti lokakuun alussa. 

LUMETTARIEN KESÄKUULUMISIA

Viimeisen asematapahtuman jälkeen Lumettaret harjoittelivat loppukauden yhdessä Keijujen kanssa. Treeneissä tehtiin erityisesti akrobatiaa ja hyppyjä sekä pallotekniikkaa.

Ennen kesälomalle siirtymistä Lumettaret suuntasivat ensimmäiselle yöleirilleen Kisakallioon. Perjantaiaamusta sunnuntaihin tytöt treenasivat ahkerasti seuramme muiden joukkueiden kanssa. Leiri aloitettiin vauhdikkaasti leiriolympialaisilla, joita kisailtiin leikkimielisesti koko leirin ajan. Lajit vaihtelivat laidasta laitaan ja tytöt pääsivät käyttämään luovuuttaan melkein jokaisessa lajissa. Upeita suorituksia ja onnistumisia nähtiin joka joukkueessa. Perjantaina ohjelmassa oli olympialaisten lisäksi pallotekniikkaa ja akrobatiaa. Ehdittiinpä treenien lomassa tekemään myös muutama liikkuvuustesti. Illan päätteeksi tytöt pääsivät ihailemaan Pinjan kenraaliharjoituksia ennen mestiksiä.

Toisena leiripäivänä treenit aloitettiin aamuvarhain narun kanssa puuhaillen. Treenin päätteeksi Päivättäret-joukkueen tytöt pitivät tytöille pallotreeniä. Kiitos Päivättäret - hauskaa oli! Päivällä ohjelmassa oli mm. jalkatekniikkaa lattiabaletin muodossa. Tytöillä oli leirin aikana tehtävänä suunnitella ryhmissä ohjelmat musiikkiin, jonka sai valita kolmesta vaihtoehdosta. Näitä ohjelmia tytöt harjoittelivatkin ahkerasti lauantaipäivän aikana. Osa ryhmistä oli valinnut vapaaohjelman, osa pallo-ohjelman. Illan päätteeksi Lumettaret pääsivät Annelin vartalotunnille yhdessä Säihkettärien kanssa. Uudet vartalosarjat tuottivat hieman päänvaivaa, mutta kyllä sitä virtaavuuttakin alkoi löytyä. Lämmin kiitos Annelille!

Kolmas leiripäivä pärähti käyntiin uima-altaalla vesipeuhun merkeissä. Tytöt olisivat jaksaneet jatkaa hyppimistä, sukeltelua ja saunomista vaikka koko päivän, mutta valmentajien suunnatessa terve urheilija -luennolle oli tyttöjen aika pakata laukut. Vielä ennen lounasta tytöt pääsivät tutustumaan uuteen lajiin Tiinan pitämällä joogatunnilla. Tytöt kommentoivat, että osa jutuistahan oli ihan tuttuja :) Kiitos Tiina uusista treenivinkeistä! Vielä ennen yhteistä lopetusta oli aika pitää leirinäytös, jossa tytöt pääsivät esittämään suunnittelemansa ohjelmat. Valmentajat olivat kerrassaan yllättyneitä, kuinka hienoja ohjelmat olivat. Kaikki koreografiat oli harjoiteltu siisteiksi, ne sointuivat musiikkiin ja esiintymisasuihinkin oli tytöt panostaneet. Upeaa tytöt! Leirin päätös tehtiin koko seuran voimin leikkien ja venytellen. Kotiin kolmen tiiviin leiripäivän jälkeen lähti väsyneet, mutta onnelliset tytöt ja valmentajat.

Leirin jälkeen alkoi ansaittu kesäloma. Osan lomasta tytöt tekivät ahkerasti kesätreeniohjelmaa, joka koostui mistä tahansa liikunnasta sekä venyttelyistä, mutta sen lisäksi oli tarkoitus myös nauttia ihanista ja lämpimistä kesäpäivistä.

Aurinkoisia lomapäiviä muistellen,

Lumettarien valkkutiimi

ESPOO CUP 9.5.2010

Lumettaret esiintyivät äitienpäivänä sunnuntaina 9.5.2010 Tapiolan urheiluhallilla Espoo Cupin asemalla. Asema oli Lumettarien kevään toinen asema ja samalla viimeinen esiintyminen Belleville-vapaaohjelmalla. Päivä alkoi harjoituksella, johon tytöt lämmittelivät keskittyneissä tunnelmissa. Harjoituskierrokselle mahtui kuitenkin joitakin isompia virheitä ja eriaikaisuuksia. Tavoiteliike, sivutasapaino, onnistui sen sijaan varsin kiitettävästi ja varsinaiseen suoritukseen voitiin lähteä kaiken kaikkiaan hyvillä mielin.

Harjoituksen jälkeen laitettiin hiukset esiintymiskuntoon ja syötiin eväitä. Jäipä aikaa myös tavoiteliikkeiden kokeiluun ja valmentajien iloksi jokainen yhdeksästä tytöstä sai viimeisenkin kevään tavoiteliikkeen suoritettua. Ennen suoritukseen valmistautumista ehdittiin myös ihailla muiden joukkueiden suorituksia ja kannustaa Aurinkoisia. Lämmittely sujui reippaissa tunnelmissa ja tavoitteena oli tehdä varma, yhdenaikainen suoritus, jossa näkyy voimistelunilo. Suoritus ei ihan näihin tavoitteisiin yltänyt ollen hieman epävarma ja eriaikainen. Viimeinen terä taisi jäädä uupumaan työntäyteisen viikon tuoman väsymyksen johdosta. Tytöt tsemppasivat ohjelman kuitenkin alusta loppuun hienosti ja moni vaikeista liikkeistä sujui mallikkaasti. Tytöt kertoivat ohjelman jälkeen, että esiintyminen oli hauskaa ja tekemisen ilo välittyikin katsomoon asti. Siispä tytöt lähtivät asemalta mitalit kaulassa iloisissa tunnelmissa äitienpäivän viettoon.

Arveilta Lumettaret saivat paljon positiivista palautetta. Kaikilla osa-alueilla ollaan menty eteenpäin ja erityisesti kehityskohteena olleet painopisteet ovat tuottaneet tulosta. Näiden pohjalta on hyvä jatkaa kohti ensi syksyä, jolloin edessä on Lumettarien viimeinen kausi asemalla.

Esitysten jäädessä taakse harjoittelevat Lumettaret loppukauden yhdessä sisarjoukkue Keijujen kanssa. Treeneissä keskitytään jalkatekniikkaan, akrobatiaan ja palloihin, koska syksyn asemalla nähdään molemmilta joukkueilta pallo-ohjelmat. Treenisaleilla on siis toukokuussa nähtävissä vauhtia ja vilinää!

KEVÄTNÄYTÖS 5.5.2010

Lumettaret esiintyivät keskiviikkona 5.5.2010 yhdessä seuramme muiden joukkueiden ja harrasteryhmien kanssa Tapiolan Voimistelijoiden kevätnäytöksessä Tapiolan kulttuuritalolla. Näytös kuljetti katsojat matkalle maailman ympäri. Lumettaret esittivät kevään vapaaohjelmansa teemalla "Kohtaamisia Pariisissa".

Näytöksessä Lumettarien tavoitteena oli esittää ohjelma iloisesti ja vapautuneesti ja tässä onnistuttiin hienosti. Joitakin harmillisia virheitä ohjelmassa vielä tuli, mutta myöhäinen esiintymisajankohta pitkän päivän päätteeksi lienee tähän syynä. Ohjelman vauhdikas tunnelma kantoi kuitenkin ohjelman loppuun saakka. Oman lisänsä esitykseen toi upea valaistus ja se, että tytöt saivat esiintyä Eiffel-tornin alla. Yleisöstä kommentoitiin, että tytöt ovat menneet kovasti eteenpäin ja upeita ojennuksia löytyy niin ryhdistä kuin jalkatekniikastakin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään toista ja viimeistä asemaa tulevana sunnuntaina Espoo Cupissa.

REIPAS SUORITUS ALUEASEMALLA la 17.4.2010Lumettarien kevään ensimmäinen asema oli alueasema Vantaan Lumon monitoimitalolla lauantaina 17.4.2010. Lumettaret esiintyivät Kevätlumon 4. blokissa, joten asemapäivä alkoi poikkeuksellisesti vasta puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Ennen harjoitusvuoroa ehdittiin laittaa hiuksia uudelle nutturakampaukselle ja lämmittelemään. Harjoitus meni varsin hyvin ja tekeminen oli siistiä. Kuvioissa oli kuitenkin vielä toivomisen varaa ja hymyjä kaipailtiin lisää varsinaiseen suoritukseen.Harkan jälkeen viimeisteltiin hiukset ja otettiin valokuvia sekä syötiin eväitä. Sen jälkeen olikin aika siirtyä avajaismarssiin yhdessä maskotin Lumi-Sini Lumettaren kanssa, joka oli tyttöjen lisäksi saanut lisäkoristeita esiintymisasuunsa. Marssin jälkeen katseltiin vielä hetki muiden suorituksia ja tehokkaan lämmittelyn jälkeen olikin jo oman suorituksen vuoro. Harjoituskierroksen jälkeen joukkue otti varsinaiseen suoritukseen tavoitteeksi, että laskuissa pysytään huolella, liikkeet tehdään vielä isommin ja hymyjen pitää näkyä katsomon takariviin asti.Huolellisen keskittymisen jälkeen matolle asteli ryhdikäs joukkue, joka esiintyi totuttua vapaammin. Suoritus oli huolellinen ja kuviotkin meni paremmin kuin harjoituksissa. Valmentajat olivat erityisen tyytyväisiä siihen, että tytöt esittivät rohkeammin ja hymyjä näkyi joka tytöllä. Kevään vapaaohjelma on erittäin haastava nopean temponsa johdosta ja Marika-valmentaja kommentoi tyytyväisenä, että tytöt jaksoivat tsempata nilkkojen kanssa erittäin hyvin ohjelman loppuun asti.Arvi-tuomareilta Lumettaret saivat kannustavaa palautetta. Mm. ryhtiä, liikkuvuutta, nopeutta ja ohjelman rakennetta kehuttiin hyväksi. Tytöt saivat lisäksi erityismaininnan upeasta pompusta. Voimaa yleisemmin pitää sen sijaan vielä kehittää ja esiintymisen riemua voisi näyttää enemmänkin. Marikan mukaan palaute oli kannustavaa, koska kauden painopisteet olivat saaneet kiitosta.Esiintymisen jälkeen vanhemmilta saatiin vielä ennen kotiin lähtöä palautetta, että hymyt olivat näkyneet takariviin asti, joten tavoitteet täyttyivät myös siltä osin. Asema oli kaiken kaikkiaan kannustava ja eteenpäin vievä kokemus, jonka pohjalta on hyvä jatkaa kohti kevään muita koitoksia. Lumettaret esittävät Belleville-ohjelmansa vielä seuran kevätnäytöksessä 5.5. sekä Espoo Cupissa 9.5. Tervetuloa kannustamaan!

KISAKATSELMUS PE 19.3.2010

Seuramme joukkueet esittivät kevään kisaohjelmansa perinteisessä kisakatselmuksessa perjantaina 19.3. Espoonlahden urheiluhallilla. Lumettaret olivat saaneet kunnian aloittaa kisakatselmuksen ja Lumettarien pirteällä ohjelmalla saatiin yleisö heti mukaan kannustamaan tyttöjä upeisiin esityksiin. Lumettarille esiintyminen oli uudella ohjelmalla ensimmäinen suurelle yleisölle ja se näkyi pienenä jännityksenä.

Viime viikkoina treeneissä ollaan keskitytty vaikean musiikin rytmissä pysymiseen ja se sujuikin katselmuksessa varsin hyvin. Elina-tuomari kommentoi, että tyttöjen jalkatekniikka oli hyvää ja ohjelma oli hyvin liikkuva ja alku- ja loppuasennot olivat hauskat. Vauhtiheittoon sen sijaan saadaan keskittyä enemmän, että saadaan siihen liikkeeseen vaadittu rentous. Kiitos, Elina, palautteesta! Vauhtiheiton lisäksi ennen alueasemaa tarkennetaan vielä kuvioita ja esiintymisestä pyritään saamaan vapautuneempaa. Katselmuksen perusteella voidaan sanoa, että Lumettarien ohjelma on jo varsin hyvällä mallilla ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensimmäistä asemaa!

ESIINTYMINEN VANHEMMILLE 18.2.2010

Ohjelmantekoleirin jälkeen Lumettarien vapaaohjelmaan tehtiin vielä loppu hauskoine loppuasentoineen ja näin ohjelma oli valmiina ensiesitykseen torstaina 18.2. Vanhemmat pitivät ennen näytöstä palaveria, kun tytöt kertasivat vielä ohjelmaa Tarun ja Wilman johdolla. Treenin lopuksi koitti vihdoin aika esittää uusi ohjelma vanhemmille. Ensimmäinen läpimeno meni kohtalaisesti. Tytöt muistivat ohjelman liikkeet kiitettävästi, mutta musiikin rytmissä pysyminen tuotti hieman vaikeuksia. Toisessa läpimenossa saatiin valmentajilta hieman apuja laskuihin ja heti näytti paremmalta. Ennen kisakatselmusta ohjelman laskuihin pyritään saamaan tarkkuutta ja liikkeisiin suorituspuhtautta. Sitä ennen Lumettaret vaihtavat kuitenkin jumppatrikoot hiihtoasuihin ja viettävät ansaittua talvilomaa ahkeran alkukauden päätteeksi.

OHJELMANTEKOLEIRI 6.-7.2.2010

 

Lumettaret leireilivät Espoossa Omniassa helmikuun alussa. Leirin tavoitteena oli saada kevään uusi vapaaohjelma valmiiksi. Tällä kaudella Lumettarien musiikki on elokuvasta Bellevillen kolmoset, Belleville Rendez-Vous (Benoît Charest, 2003) ja koreografian ovat tehneet Annamari ja Marika. Musiikki on ranskankielinen, vauhdikas ja hauska sekä ennen kaikkea nopea. Näin ollen myös ohjelmassa riittää vipinää ja vilskettä. Ohjelmassa on myös paljon uusia liikkeitä ja paljon hyppelyitä, joilla pyritään kehittämään tyttöjen jalkatekniikkaa, joten haastetta siinä riittää.   Leirin ensimmäisenä päivänä päästiin ohjelmaa erittäin hyvin eteenpäin. Tytöt jaksoivat keskittyä ihailtavasti ja liikkeet saatiin käytyä läpi ohjelman loppua lukuun ottamatta. Musiikin nopea rytmi aiheutti alkuunsa hieman hankaluuksia mukana pysymisen kanssa, joten välillä keskityttiin vain musiikin kuunteluun. Lounastauon jälkeen ehdittiin vielä katsoa hieman kuvioita, joten ensimmäiseen leiripäivään voitiin olla enemmän kuin tyytyväisiä. Toisena leiripäivänä voitiin ottaa hieman rennommin, kun ohjelma oli jo niin hyvällä mallilla. Silloin voitiin kertailun lisäksi tarkennella laskuja ja liikkeitä sekä harjoitella rytmiin tekemistä. Leirin tavoitteisiin päästiin varsin mainiosti ja ohjelma tulikin lähestulkoon valmiiksi. Erityisen mukavaa oli myös se, että Johanna pääsi pitkästä aikaa treenaamaan. Kyynärpää alkaa olla jo hyvässä kunnossa, niin nyt on koko Lumettaret-joukkue jälleen koossa ja ohjelman täysipainoinen harjoittelu voi alkaa!

KEVÄTKAUDEN ALOITUS JA IKÄLUOKAN TREENIPÄIVÄ 31.1.2010

Lumettaret palasivat rentouttavan joululoman jälkeen treenisaleille jälleen loppiaisen jälkeen. Alkukaudesta treeneissä kiinnitettiin erityistä huomiota jalkatekniikkaan. Lisäksi keskivartalonhallintaan tullaan kevätkaudella panostamaan vieläkin enemmän, että vaativatkin liikkeet tulisi suoritettua turvallisesti ja hallitusti. Uuteen vapaaohjelmaan on tulossa paljon uusia liikkeitä ja niitä on pyritty treenaamaan ahkerasti tammi-helmikuun aikana. Tutuksi ovat tulleet yhdenkäden kärrynpyörät, rintaseisonta, varsa ympäri -hyppy sekä ikkunavaaka.

Tammikuun lopulla 31.1.2010 Lumettaret osallistuivat seuran muiden 8-10 -vuotiaiden joukkuevoimistelijoiden kanssa yhteiseen treenipäivään Tapiolan urheiluhallilla. Sali täyttyi noin 50 tytön porukasta, joten hulinaa riitti. Alkuun lämmiteltiin kaikki yhdessä Marikan johdolla leikkien sekä ketteryysliikkeitä ja venyttelyjä tehden. Sen jälkeen tytöt jaettiin kolmeen eri ryhmään ihan sekaisin eri joukkuelaisten kanssa. Näissä pienemmissä ryhmissä harjoiteltiin pallotekniikkaa Lauran kanssa, jalkatekniikkaa ja hyppelyitä Anskun kanssa ja akrobatiaa Marikan kanssa. Välillä tietysti pidettiin evästauko ja loppuun vielä leikittiin kaikki yhdessä.Päivä oli Lumettarille mieluisa, koska pääsi tutustumaan uusiin jumppakavereihin ja muihin valmentajiin. Lisäksi tuli taas opittua paljon uusia asioita. Kaiken kaikkiaan päivä oli tyttöjen mielestä hauska ja mukavaa vaihtelua perustreeneihin! Kiitos kaikille mukana olleille valkuille ja tytöille kivasta treenipäivästä - ensi vuonna uudelleen!