Tuntikuvaukset

Lasten tuntimme antavat hyvät perusvalmiudet mihin tahansa liikunnalliseen harrastukseen!

Tunneillamme:

  • Tarjotaan onnistumisen elämyksiä ja liikunnan riemua
  • Harjoitellaan kehontuntemusta, perusliikuntataitoja, ryhmässä toimimista ja sosiaalisia taitoja
  • Tutustutaan erilaisiin välineisiin, leikkeihin ja musiikin rytmeihin
  • Liikutaan leikinomaisesti ja mielikuvien maailmassa

Kaikki lasten tuntimme kuuluvat Voimistelukoulun-leikkivarjon alle ja niillä noudatetaan laadukkaan lasten voimistelun periaatteita (Voimisteluliitto):

"Laadukas lasten voimistelu on lapsilähtöistä ja tavoitteellista toimintaa, jossa jokaiselle on mahdollisuus kokea turvallisesti liikunnan riemua ja yhdessä tekemistä. Toiminta on vastuullista ja huomioi lapsen oikeudet.

Toiminnan ILO tulee sanoista: INNOSTUS, LAATU JA ONNISTUMISET YHDESSÄ!"

Akrobatiavoimistelu 

Tunnilla opetellaan akrobatiavoimistelun perustaitoja ja temppuja, kuten erilaisia kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsillä seisontaa. Yksilöliikkeiden lisäksi tunneilla tutustutaan pari- ja ryhmäakrobatiaan. Tunnilla liikutaan monipuolisesti lasten iät ja taitotasot huomioiden. Hauskojen tuntien myötä kehittyvät mm. notkeus, voima, kehonhallinta ja tasapaino! Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa. 

FreeGym 

Freegym-tuntimme ovat osa Voimisteluliiton kehittämää konseptia, jossa tärkeintä on erilaisten temppujen ja taitojen harjoittelu hauskasti lasten iät huomioiden.

Tunnit kehittävät perusliikuntataitoja, joita harjoitellaan monipuolisesti ja innostavasti jatkuvasti uutta oppien sekä itseä haastaen. Harjoitukset kehittävät samalla mm. lasten tasapainoa, koordinaatiota ja voimaa. Tunnilla tehtävät liikkeet pohjautuvat telinevoimisteluun, akrobatiaan ja parkouriin. Lisäksi tunneilla harjoitellaan volttien alkeita.

Jokaisella tunnilla lämmitellään, harjoitetaan voimaa ja kehonhallintaa sekä temppuillaan monipuolisilla temppuradoilla vaihtuvien teemojen mukaan.

Tunnille voi osallistua ilman aiempaa harrastustaustaa.

NinjaGym 

Ninjagym-tunnit yhdistävät voimistelun alkeistaitoja, temppuilua ja parkouria. Ninjagym tarjoaa lapsille kivoja ja innostavia matalan kynnyksen harjoituksia. Ninjan taustalla ja taitotasolla ei ole väliä, vaan tärkeintä on temppujen ja uusien taitojen opettelu. Ninjagym tuntimme pohjautuvat  Voimisteluliiton lanseeraamaan Freegym-konseptiin, jossa tärkeintä on erilaisten temppujen ja taitojen harjoittelu leikinomaisesti lasten iät huomioiden.

Tunnilla opitaan perusliikuntataitojen lisäksi hienoja temppuja ja uusia taitoja turvallisesti kannustavassa ilmapiirissä. Tunnit koostuvat lämmittelyleikeistä, erilaisista harjoituksista ja monipuolista temppuradoista. Lisäksi tunneilla kehitetään mm. liikkuvuutta, ketteryyttä ja voimaa.

Tunti sopii erinomaisesti lapsen ensimmäiseksi omaksi harrastukseksi ja tunti antaa hyvän pohjan jatkaa myöhemmin esim. Freegym-tunneille.

Perheliikunta

Perheliikunta on lapsen ja vanhemman yhteistä aikaa, jonka tarkoituksena on ilon ja virkistyksen tuottaminen aikuiselle ja lapselle. Monipuolisilla tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja, temppuillaan, leikitään, pelataan ja paljon muuta sadun, musiikin ja mielikuvien siivittämänä - liikuntaa sekä lapselle että aikuisille!

Tuntien tavoitteena on lapsen liikunnallisten valmiuksien kehittäminen turvallisessa ilmapiirissä. Perheliikunta on myös oiva keino tutustuttaa hieman ujompi lapsi ryhmässä liikkumiseen oman tutun ja turvallisen vanhemman kanssa.

Seikkailujumppa 

Seikkailujumppa on monipuolinen ja vauhdikas tunti, jossa liikutaan mielikuvien ja sadun maailmassa. Samalla harjoitellaan perusliikuntataitoja, kehontuntemusta ja välineiden käsittelyä - temppuillaan ja temmelletään. Jokainen tunti on oma pieni seikkailunsa!

Showtanssi 

Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti showtanssin perusteita. Erilaiset tekniikkaharjoitukset, salinpoikkisarjat, lihaskunto sekä venyttelyt kuuluvat tunnille. Lisäksi tällä tunnilla pidämme hauskaa, opettelemme eläytymään musiikkiin ja harjoittelemme improvisaatiota rennossa ilmapiirissä. Tanssin myötä kehittyvät myös muun muassa notkeus, tasapaino ja rohkeus esiintyä!

Stara-voimistelu

Stara -tunneilla voimistelua lähestytään musiikin ja oman kehon kautta, voimistelun iloa ja leikkejä unohtamatta. Tunneilla harjoitellaan joukkuevoimistelun perusteita, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa, sekä tutustutaan voimisteluvälineisiin kuten hyppynaruihin, palloihin, vanteisiin ja voimistelunauhoihin.

Temppujumppa

Temppujumpassa temppuillaan monipuolisilla ja vaihtuvilla temppuradoilla sekä harjoitellaan akrobatian alkeita. Tunneilla pääsee kiipeilemään, roikkumaan, seisomaan päällään sekä pelaamaan ja leikkimään ryhmässä.

Voimistelukoulu

Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Voimistelukoulussa opetellaan liikkumisen perustaitoja ja tutustutaan voimistelun alkeisiin leikkien ja mielikuvien kautta. Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti.