Tuntikuvaukset

Lasten tuntimme antavat hyvät perusvalmiudet mihin tahansa liikunnalliseen harrastukseen!

Tunneillamme:

  • Tarjotaan onnistumisen elämyksiä ja liikunnan riemua
  • Harjoitellaan kehontuntemusta, perusliikuntataitoja, ryhmässä toimimista ja sosiaalisia taitoja
  • Tutustutaan erilaisiin välineisiin, leikkeihin ja musiikin rytmeihin
  • Liikutaan leikinomaisesti ja mielikuvien maailmassa

Kaikki lasten tuntimme kuuluvat Voimistelukoulun-leikkivarjon alle ja niillä noudatetaan laadukkaan lasten voimistelun periaatteita (Voimisteluliitto):

"Laadukas lasten voimistelu on lapsilähtöistä ja tavoitteellista toimintaa, jossa jokaiselle on mahdollisuus kokea turvallisesti liikunnan riemua ja yhdessä tekemistä. Toiminta on vastuullista ja huomioi lapsen oikeudet.

Toiminnan ILO tulee sanoista: 
INNOSTUS, LAATU JA ONNISTUMISET YHDESSÄ!"

Akrobatiavoimistelu 

Tunnilla opetellaan akrobatiavoimistelun perustaitoja ja temppuja, kuten erilaisia kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsillä seisontaa. Yksilöliikkeiden lisäksi tunneilla tutustutaan pari- ja ryhmäakrobatiaan. Tunnilla liikutaan monipuolisesti lasten iät ja taitotasot huomioiden. Hauskojen tuntien myötä kehittyvät mm. notkeus, voima, kehonhallinta ja tasapaino! Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa. 

FreeGym 

Freegym-tuntimme ovat osa Voimisteluliiton kehittämää konseptia, jossa tärkeintä on erilaisten temppujen ja taitojen harjoittelu hauskasti lasten iät huomioiden.

Tunnit kehittävät perusliikuntataitoja, joita harjoitellaan monipuolisesti ja innostavasti jatkuvasti uutta oppien sekä itseä haastaen. Harjoitukset kehittävät samalla mm. lasten tasapainoa, koordinaatiota ja voimaa. Tunnilla tehtävät liikkeet pohjautuvat telinevoimisteluun, akrobatiaan ja parkouriin. Lisäksi tunneilla harjoitellaan volttien alkeita.

Jokaisella tunnilla lämmitellään, harjoitetaan voimaa ja kehonhallintaa sekä temppuillaan monipuolisilla temppuradoilla vaihtuvien teemojen mukaan.

Tunnille voi osallistua ilman aiempaa harrastustaustaa.

Joukkuevoimistelu 2 x vko

Perhoset 5-6v. (Kilo)
Aurinkoiset 7-8v. (Tapiola)
Pisarat 9-10v. (Mankkaa)

Joukkuevoimisteluryhmissä harjoitellaan voimistelutaitoja yksilöllisesti oman taito- ja tavoitetason mukaan. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki joukkuevoimistelun harjoittelusta ja esiintymisestä innostuneet voimistelijat.  Joukkuevoimisteluryhmät harjoittelevat 2 krt viikossa 1 h kerrallaan.

Ryhmät osallistuvat Stara-tapahtumiin. Stara-tapahtumissa joukkueet pääsevät esiintymään ja valmentajat saavat esityksestä kirjallisen palautteen. Stara toimii kilpailunomaisena harjoitteluna lasten joukkueille ennen kilpailusarjoihin siirtymistä. Staroilla joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen ja kaikki osallistujat palkitaan. Kaikki joukkuevoimisteluryhmät esiintyvät myös seuran näytöstapahtumissa.

 

NinjaGym 

Ninjagym-tunnit yhdistävät voimistelun alkeistaitoja, temppuilua ja parkouria. Ninjagym tarjoaa lapsille kivoja ja innostavia matalan kynnyksen harjoituksia. Ninjan taustalla ja taitotasolla ei ole väliä, vaan tärkeintä on temppujen ja uusien taitojen opettelu. Ninjagym tuntimme pohjautuvat  Voimisteluliiton lanseeraamaan Freegym-konseptiin, jossa tärkeintä on erilaisten temppujen ja taitojen harjoittelu leikinomaisesti lasten iät huomioiden.

Tunnilla opitaan perusliikuntataitojen lisäksi hienoja temppuja ja uusia taitoja turvallisesti kannustavassa ilmapiirissä. Tunnit koostuvat lämmittelyleikeistä, erilaisista harjoituksista ja monipuolista temppuradoista. Lisäksi tunneilla kehitetään mm. liikkuvuutta, ketteryyttä ja voimaa.

Tunti sopii erinomaisesti lapsen ensimmäiseksi omaksi harrastukseksi ja tunti antaa hyvän pohjan jatkaa myöhemmin esim. Freegym-tunneille.

Perheliikunta

Perheliikuntatunnit ovat koko perheen yhteistä aikaa, jonka tarkoituksena on ilon ja virkistyksen tuottaminen. Monipuolisilla tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja, temppuillaan, leikitään, pelataan ja paljon muuta sadun, musiikin ja mielikuvien siivittämänä - liikuntaa sekä lapselle että aikuisille! Perheliikuntatunneille ovat tervetulleita vanhempien lisäksi myös mummit, vaarit, kummit tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen.

Perheliikunta 2-4v- & 3-6v.

Tuntien tavoitteena on lapsen liikunnallisten valmiuksien kehittäminen turvallisessa ilmapiirissä. Tunnista noin puolet on ohjattua toimintaa ja toinen puolisko perheen vapaata liikkumista annetuilla välineillä ja /tai temppuradalla.

Aikuisen rooli tunneilla on tärkeä: näytä mallia, innosta omalla esimerkilläsi ja kannusta lasta liikkumaan! Perheliikunta on myös oiva keino tutustuttaa hieman ujompi lapsi ryhmässä liikkumiseen oman tutun ja turvallisen aikuisen kanssa.

3-6-vuotiaiden ryhmä soveltuu myös hyvin perheille, joissa on sisaruksia. 

Perheliikunta 1-2v - Taaperot yhdessä aikuisen kanssa!

Uusi 1-2-vuotiaille taaperoille ja heidän perheilleen suunnattu tunti tutustuttaa perheliikunnan maailmaan. Tämä tunti sopii erinomaisesti lapsen ja aikuisen ensimmäiseksi yhteiseksi harrastukseksi.

Taaperojumppa on taaperon ja aikuisen yhteinen jumppahetki, jossa koetaan leikin, lorujen ja mielikuvien kautta liikunnan riemua. Tunti harjoittaa taaperon liikunnallisia perustaitoja, kehittää tasapainoa ja innostaa kokeilemaan omia taitojaan. Tunneilla luvassa mm. musiikkiliikuntaa, välineisiin tutustumista ja temppuilua yhdessä aikuisen kanssa. Jokaisella tunnilla on myös varattu reilusti aikaa perheen omalle tekemiselle. 

1-2-vuotiaiden ryhmään voi osallistua taaperoikäisen lapsen kanssa, joka osaa jo sujuvasti kävellä. 

Seikkailujumppa 

Seikkailujumppa on monipuolinen ja vauhdikas tunti, jossa liikutaan mielikuvien ja sadun maailmassa. Samalla harjoitellaan perusliikuntataitoja, kehontuntemusta ja välineiden käsittelyä - temppuillaan ja temmelletään. Jokainen tunti on oma pieni seikkailunsa!

Showtanssi 

Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti showtanssin perusteita. Erilaiset tekniikkaharjoitukset, salinpoikkisarjat, lihaskunto sekä venyttelyt kuuluvat tunnille. Lisäksi tällä tunnilla pidämme hauskaa, opettelemme eläytymään musiikkiin ja harjoittelemme improvisaatiota rennossa ilmapiirissä. Tanssin myötä kehittyvät myös muun muassa notkeus, tasapaino ja rohkeus esiintyä!

Stara-voimistelu

Stara -tunneilla voimistelua lähestytään musiikin ja oman kehon kautta, voimistelun iloa ja leikkejä unohtamatta. Tunneilla harjoitellaan joukkuevoimistelun perusteita, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa, sekä tutustutaan voimisteluvälineisiin kuten hyppynaruihin, palloihin, vanteisiin ja voimistelunauhoihin.

Temppujumppa

Temppujumpassa temppuillaan monipuolisilla ja vaihtuvilla temppuradoilla sekä harjoitellaan akrobatian alkeita. Tunneilla pääsee kiipeilemään, roikkumaan, seisomaan päällään sekä pelaamaan ja leikkimään ryhmässä.