Tuntikuvaukset

Lasten tuntimme antavat hyvät perusvalmiudet mihin tahansa liikunnalliseen harrastukseen!

Tunneillamme:

  • Tarjotaan onnistumisen elämyksiä ja liikunnan riemua
  • Harjoitellaan kehontuntemusta, perusliikuntataitoja, ryhmässä toimimista ja sosiaalisia taitoja
  • Tutustutaan erilaisiin välineisiin, leikkeihin ja musiikin rytmeihin
  • Liikutaan leikinomaisesti ja mielikuvien maailmassa
   


Akrobatiavoimistelu 
Tunnilla opetellaan akrobatiavoimistelun perustaitoja ja temppuja, kuten erilaisia kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsillä seisontaa. Yksilöliikkeiden lisäksi tunneilla tutustutaan pari- ja ryhmäakrobatian alkeisiin. Tunnilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden. Hauskojen tuntien myötä kehittyvät mm. notkeus, voima ja tasapaino! Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa. 

Akrobatiavoimistelu 8-13v.
Tällä tunnilla harjoitellaan pari- ja ryhmäakrobatian liikkeitä, kuten näyttäviä nostoja, vauhdikkaita hyppyjä ja upeita pyramideja. Tunnilla hyödynnetään myös akrobatian perustaitoja, itse yksilöliikkeiden harjoittelun kuitenkin jäädessä vähemmälle. Tuntien myötä kehittyvät mm. kehonhallinta, koordinaatio ja ryhmätyöskentelytaidot.

Tunti sopii erityisesti viikon toiseksi akrotunniksi tai lapsille, joilla on jo harrastustaustaa muista lajeista. 

FreeGym 
Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu hauskassa ja rennossa ilmapiirissä unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta. 

Joukkuevoimistelun esivalmennus
Esivalmennuksessa tutustutaan joukkuevoimisteluun ja opitaan monipuolisesti perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita. Joukkuevoimistelu on yhdistelmä erilaisia hyppyjä, tasapainoja, vartaloliikeita, akrobatiaa sekä askelluksia, joista muodostuu ohjelma.

Harjoittelu tapahtuu  kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä. Esivalmennusryhmät ovat avoimia kaikille ja ryhmiin voi ilmoittautua vapaasti. Aikaisempaa voimistelutaustaa ei tarvita.  Esivalmennuksesta siirrytään joukkuevoimistelun joukkueeseen iän mukaisesti taitotaso huomioiden.
Lisätietoja

Mini-JV 
Mini-JV (=joukkuevoimistelu) -tunneilla voimistelua lähestytään musiikin ja oman kehon kautta, voimistelun iloa ja leikkejä unohtamatta. Tunneilla harjoitellaan joukkuevoimistelun perusteita, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa. Hyvä alkeistunti pikkujumpparille.

Mini-JV-tunnit ovat osa Voimistelukoulu-konseptia. Voimistelukoulu on Voimisteluliiton uusi konseptikokonaisuus, joka auttaa seuroja laadukkaan lasten toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä. Konseptin osa-alueet on kehitetty yhteistyössä lasten voimistelun ammattilaisten kanssa.

Mini-JV-tunneilla harjoitellaan perusteellisemmin joukkuevoimistelun alkeita, kuin voimistelukoulu-tunneillamme, mutta molemmat ovat hyvä pohja voimistelutaitojen opetteluun. Mini-JV -tuntien vastuuohjaajilla on oma joukkuevoimistelutausta.

NinjaGym 
Suuren suosion vuodesta 2015 saakka kerännyt Freegym on saanut pikkusisaruksekseen Ninjagymin. Ninjagym pohjautuu Freegymiin, jossa tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu hauskassa ja rennossa ilmapiirissä unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta.

Seikkailujumppa 
Seikkailujumppa on monipuolinen ja vauhdikas tunti, jossa liikutaan mielikuvien ja sadun maailmassa. Samalla harjoitellaan perusliikuntataitoja, kehontuntemusta ja välineiden käsittelyä - temppuillaan ja temmelletään. Jokainen tunti on oma pieni seikkailunsa!

Showtanssi 
Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti showtanssin perusteita. Erilaiset tekniikkaharjoitukset, salinpoikkisarjat, lihaskunto sekä venyttelyt kuuluvat tunnille. Lisäksi tällä tunnilla pidämme hauskaa, opettelemme eläytymään musiikkin ja harjoittelemme improvisaatiota rennossa ilmapiirissä. Tanssin myötä kehittyvät myös muun muassa notkeus, tasapaino ja rohkeus esiintyä!

Street-/Showtanssi 
Tunnilla harjoitellaan showtanssin perusteita ja tutustutaan erilaisiin street-tanssilajeihin. Tällä tunnilla opit tämän hetken suosituimmat tanssit kuten shuffle-tanssi tai "flossaus". Tunteihin sisältyy myös koreografioita, tekniikkaharjoittelua sekä venyttelyä. Tanssin iloa rennossa ilmapiirissä!

Temppujumppa

Temppujumpassa temppuillaan monipuolisilla ja vaihtuvilla temppuradoilla sekä harjoitellaan akrobatian alkeita. Tunneilla pääsee kiipeilemään, roikkumaan, seisomaan päällään sekä pelaamaan ja leikkimään ryhmässä.

Voimistelukoulu
Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Voimistelukoulussa opetellaan liikkumisen perustaitoja ja tutustutaan voimistelun alkeisiin leikkien ja mielikuvien kautta. Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti. 

Voimistelukoulu on Voimisteluliiton konseptikokonaisuus, joka auttaa seuroja laadukkaan lasten toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä. Konseptin osa-alueet on kehitetty yhteistyössä lasten voimistelun ammattilaisten kanssa.