Tuntikuvaukset

Tehokkaat perustunnit

Circuit training
Kiertoharjoittelua pisteeltä pisteelle. Tunti kehittää sekä lihaskuntoa että kestävyyttä. Kierrosten välissä pidetään juomatauko. Liikkeissä käytetään monipuolisesti harjoitteluvälineitä ja kehonpainoa. Tunti sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille.
Välineet: Oma jumppamatto

Hiit
Hiit eli High Intensity Interval Training on korkean intensiteetin intervalliharjoittelua, jossa vuorottelevat tehokkaat, intensiiviset lyhyet intervalliosuudet sekä rauhallisemmat palautukset. Sisältää hyppyjä.
Välineet: Oma jumppamatto

Hiit- tunnille voit ottaa lapsen mukaan, salin toisessa päässä liikunnallista puuhaa lapsille. Lapset huoltajiensa vastuulla. Tunnille voi osallistua myös ilman lasta. 

Kahvakuula
Toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa käytetään pääasiassa kahvakuulaa. Sisältää kahvakuulaharjoittelun perusteet ja keskeisimmät kahvakuulaliikkeet. Tunti kehittää monipuolisesti sekä lihas- että aerobista kuntoa ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia.
Välineet: Oma jumppamatto

Keppijumppa
Keppijumppa on todellista terveysliikuntaa. Tavoitteena lihaskunto ja -hallinta, koordinaatio, liikkuvuus sekä nostamisen perusteet. Keppijumpan perusliikkeillä vartalon isot lihasryhmät toimivat tehokkaasti ja sykettä ylläpitäen.
Välineet: Oma jumppamatto

Kuminauhatreeni
Hyvä yhdistelmä sykettä, voimaa ja liikkuvuutta. Jokaisella tunnilla käytetään monipuolisesti kuminauhaa liikkeiden vastuksena, jolloin pystyt myös itse vaikuttamaan tunnin rankkuuteen. Tunti aloitetaan lyhyellä alkulämmittelyllä, joka ei sisällä askelkuvioita. Syke ja voimaosuus tehdään kuminauhalla aikaa vastaan patteriharjoituksena. Tunnin loppupuolisko keskittyy liikkuvuuden kehittämiseen ja kehon rentoutukseen.
Välineet: Oma jumppamatto. Kuminauhat seuralta.

Kuntojumppa
Helppoa ja tehokasta perusjumppaa mukavalla musiikilla ja kannustavassa hengessä. Tunti sopii hyvin aloittelijalle, mutta tunnin tehoa voi helposti soveltaa myös kokeneemmalle sopivaksi. Sisältää sekä sykkeen nostoa että lihaskuntoharjoittelua. Tunnin aikana käydään koko keho monipuolisesti läpi. Hikistä ja tehokasta!
Välineet: Oma jumppamatto

Lihaskuntotreeni
Tehokas ja monipuolinen lihaskuntotunti, johon voivat osallistua sekä vasta-alkajat että edistyneemmät kuntoilijat, jokainen oman kunnon mukaan. Tunti sisältää lyhyet alkuverryttelyt, lihaskunto-osuuden sekä lyhyet palauttavat venyttelyt. Voi sisältää myös sykettä nostavia osuuksia, mutta ei koreografista askellusta. Välineet: Oma jumppamatto

RVP - reisi, vatsa, pakara
Tehokas treeni reisi-, vatsa- ja pakaralihaksille. Toiminnalliset liikkeet vahvistavat ja haastavat ala- ja keskivarataloa kokonaisvaltaisesti. Hyvä lihasvoima pakaroissa ja jaloissa ehkäisee mm. alaselkä- ja polviongelmia. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja.

Välineet: Oma jumppamatto

Suomipop-jumppa
Tunnilla jumpataan Suomipopin ikivihreiden sekä uusimpien hittikappaleiden tahtiin! Ensimmäinen puoli tunnista tehdään liikkuvaa aerobista osaa, nostetaan sykettä ja saadaan hikeä päälle. Askeleet ovat helppoja ja tehokkaita ja saat ohjaajalta vaihtoehtoisia liikkeitä oman kuntosi ja kehosi mukaan. Toinen puoli tunnista keskitytään isoihin lihasryhmiin harjoittamalla kattavasti lihaskuntoa. Tällä tunnilla treenaat koko kropan kerralla! Sisältää myös hyppyjä.  
Välineet: Oma jumppamatto

Kehonhuollolliset tunnit

Core + liikkuvuus
Rauhallinen tunti, joka yhdistää lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelun toimivaksi kokonaisuudeksi. Tunti alkaa lämmittelyllä, jonka liikkeet valmistavat kehoa tuleviin harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät liikkuvuutta. Core-osuudessa keskitytään erityisesti keskivartalon syvien vatsa- ja selkälihaksien harjoittamiseen. Tunnin loppuosa koostuu monipuolisista liikkuvuusharjoitteista.
Välineet: Oma jumppamatto

Jooga
Joogassa syvennytään oman hengityksen rytmiin, joogan asentoihin eli asanoihin sekä läsnäoloon ja hiljentymiseen. Tunnilla liikut virtaavasti asennosta toiseen, tutustut oman kehon kokemukseen ja tuot tilaa pidemmille hengityksen kierroille samalla vahvistaen ja pidentäen kehon lihaksia. Pehmeä ja rauhallinen jooga sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Ota mukaan lämmin, hengittävä ja joustava asu sekä oma alusta.

Tiistani tunti Pohjois-Tapiolassa on dynaaminen harjoitus.
Välineet: Oma jumppamatto

Torstain tunti Mankkaanpurolla on rauhallinen ja lempeä harjoitus, jossa elementtejä hathasta, yinistä ja restoratiivisesta joogasta. 
Välineet: Oma jumppamatto ja viltti

Kehonhuolto
Kehonhuollon tavoitteena on vahvistaa tukilihaksia ja ylläpitää nivelten liikelaajuuksia, jotta keholle ominaisen ja välttämättömän liikkeen tuottaminen olisi arjessa helpompaa.

Tunnilla hyödynnetään eri kehonhuoltotekniikoita, joiden avulla tukilihakset vahvistuvat, lihastasapaino paranee ja keho sekä mieli pääsevät rentoutumaan. Tunnilla käytetään monipuolisesti eri aloitusasentoja, liikkuvuus-, venyttely ja rentoutusharjoituksia sekä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan välineitä liikkeitä tehostamaan.

Tunti ei sisällä hyppyjä ja ohjaaja antaa liikkeistä vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman.
Välineet: Oma jumppamatto

Niska-selkä 
Tunnin tavoitteena on edistää niska-hartiaseudun ja selän alueen hyvinvointia, ehkäistä oireita, auttaa lihastasapainon saavuttamisessa ja saada vinkkejä kotona harjoitteluun. Tunti on rauhallinen ja sisältää kevyen lämmittelyn jälkeen helppoja ja tehokkaita perusliikkeitä ja niiden variaatioita, joista jokainen löytää omalle tasolleen sopivan liikkeen. Tunti sopii hyvin yksipuolisesti kuormittavaa ja istumatyötä tekevälle sekä niska-hartiaseudun ja selän alueen ongelmista kärsiville.
Välineet: Oma jumppamatto

Pilates
Pilates on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää kehon voimaa, liikkuvuutta ja ryhtiä. Menetelmä keskittyy erityisesti kehon syvien tukilihasten aktivoimiseen, optimaalisten liikeratojen saavuttamiseen sekä hengityksen syventämiseen. Pilates-tunneille on erillisilmoittautuminen.

  • Alkeis-perustason tunnit Tällä tunnilla luodaan pohjaa pilateksen harrastamiselle. Tunti sopii uusille pilateksen kävijöille sekä heille, jotka haluavat rauhassa kerrata perusteita. Tunnit etenevät progressisesti ja jatkuvat perustasoisena, kun perustaa on luotu. 
  • Perustasontunnit sopivat alkeet tason hallitseville. Tunnilla keskitytään keskivartalon tuen vahvistamiseen sekä liikkuvuuden lisäämiseen.
  • Keskitason tunti sopii sinulle, joka olet harjoitellut Pilatesta vuoden verran ja omaat jo melko hyvän keskivartalotuen sekä ymmärryksen liikkeiden linjauksista. tunneilla käytetään välillä myös pienvälineitä, kuten pallo, pilatesrengas ja -rulla (oma), jotka osaltaan syventävät harjoittelua ja tuovat vaihtelua tuntiin.
  • Keski-jatkotason tunti on suunnattu sinulle, joka olet harrastanut pilatesta hieman pidempään ja omaat jo hyvän keskivartalon tuen ja melko hyvän liikkuvuuden. Tunnilla edetään ripeämmin ja käytetään välillä myös pienvälineitä, kuten pallo, pilatesrengas ja -rulla, jotka syventävät harjoittelua ja tuovat siihen lisähaastetta. 

Välineet: Oma jumppamatto. Keski-jatkotason tunnille myös oma pilatesrulla.

Seniorijumppa
Seniorijumppa on suunnattu vähintään 65-vuotiaille. Tunnilla keskitytään tasapainoa ja koordinaatiota ylläpitäviin harjoituksiin sekä keskivartaloa ja ryhtiä tukeviin lihasryhmiin, venyttelyä unohtamatta. Tunti sisältää kevyitä liikkuvuusharjoituksia tuki- ja liikuntaelimistölle.
Välineet: Oma jumppamatto

Yin-jooga
Yin jooga on erittäin rauhallinen koko kehoa ja mieltä tasapainottava joogaharjoitus, asennoissa rentoudutaan usean minuutin ajan. Sopii kaikille, et tarvitse notkeutta tai aikaisempaa kokemusta joogasta. Pukeudu lämpimiin, joustaviin ja mukaviin vaatteisiin.
Välineet: Oma jumppamatto

Tanssilliset tunnit

Aikuisbaletti
Aikuisbaletti on ihana ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Tunnilla tutustutaan baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Puolet tunnista tehdään balettiin pohjautuvia sarjoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme,  jonka jälkeen siirrytään tekemään keskilattiaharjoitteita. Tunti kehittää lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja ponnistusvoimaa. Lopputunnista tehdään lyhyt tanssillinen harjoite. 

Tunti sopii kaikille - et tarvitse aiempaa kokemusta baletista.

Bollywood + core
Intian Hollywoodissa Mumbaissa kehittynyt fuusiotanssityyli jossa iloitellaan täysillä. Vaikutteita mm intialaisesta tanssista, vatsatanssista, afrosta ja discosta. Monipuolinen ja aerobinen tunti. Tunti sisältää 10-15 minuutin core-osuuden.

Dance Mix
DanceMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten tanssityylien maailmaan salsasta afroon ja reggaetonista hiphopiin. Tällä tunnilla saat hymyn huulille ja lantion liikkeelle. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita! Koregorafioita ei opetella erikseen ilman musiikkia vaan tunnilla pysytään liikkeessä koko ajan.

Flamenco
Espanjalainen flamencotanssi on yksi tekniikaltaan ja tyyliltään upeimmista ja monipuolisimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tunneille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Omaa rytmitajuakaan ei tarvitse arastlla; liikkeelle lähdetään perusasioista. Tunneilla opetellaan käsi- ja jalkatekniikkaa, piruetteja, taputuksia ja vartalonkäyttöä sekä harjoitellaan pieni pätkä koreografiaa.

Välineet: Säännöllisesti tunneilla käyvien on suositeltavaa hankkia flamenco-kengät, jotta päästään harjoittelemaan kunnolla koputuksia. Mukaan voi kuitenkin tulla ehdottomasti myös ilman kenkiä! Myös tanssilenkkarit tai vastaavat sisäliikuntaan sopivat kengät käyvät, sekä avokkaat, joissa leveä, tukeva ja melko matala kanta.

Kuntotanssi
Hauska ja hikinen tanssillinen tunti, joka etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Tunti aloitetaan rauhallisesti ja tahtia lisätään pikkuhiljaa. Tarjolla on kevyttä ja raskaampaa liikettä, sekä helppoa ja hieman haastavampaa koreografiaa. Jokainen tanssi omalla tyylillään, tärkeintä on että liikut! Sopii kaikenikäisille ja -tasoisille.

LatinMix 
Vauhdikkaalla LatinMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten lattaritanssien maailmaan. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Koregorafioita ei opetella erikseen ilman musiikkia vaan tunnilla pysytään liikkeessä koko ajan seuraten ohjaajan ohjeita. Hiki pintaan ja hymy huuliin! 

LatinoShow
Latinoshow tunnilla yhdistellään eri latinalaistansseja sekä showtanssin elementtejä. Tunnille on erillisilmoittautuminen.

LatinoShow-tunti koostuu lämmittelysarjasta, lyhyestä lihaskunto-osuudesta sekä tanssikoreografioista. Samaa koreografiaa työstetään noin neljän viikon ajan. Mukaan ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että aiemmin tanssineet!

Lavis-lavatanssijumppa®
Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa,
jenkka, rock, cha cha ja tango. Lavis on niin hauskaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.

Salsa
Soolotanssitunti, jolla tanssitaan kuubalaista salsaa. Salsa on iloista ja rytmikästä tanssia, jossa käytetään paljon lantiota ja vartalonliikettä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja lyhyistä venyttelyistä. Tanssiosuudella tehdään muutaman viikon ajan samaa koreografiaa, jonka jälkeen vaihdetaan uuteen. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin aiemmin tanssineetkin. Tanssia voit oman maun mukaan esim. tanssilenkkareilla tai ilman kenkiä.

Tanssillinen Voimistelu
Tanssillisen voimistelun liikkeet lähtevät keskivartalosta ja virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Tanssillisen voimistelun tunneilla saat elämyksiä ja liikunnan iloa.
Välineet: Oma jumppamatto, ei sisäkenkiä vaan paljaat jalat!