Tuntikuvaukset

Tehokkaat perustunnit

Circuit training
Kiertoharjoittelua pisteeltä pisteelle. Tunti kehittää sekä lihaskuntoa että kestävyyttä. Kierrosten välissä pidetään juomatauko. Liikkeissä käytetään monipuolisesti harjoitteluvälineitä ja kehonpainoa. Tunti sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille.
Välineet: Oma jumppamatto

Kahvakuula
Toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa käytetään pääasiassa kahvakuulaa. Sisältää kahvakuulaharjoittelun perusteet ja keskeisimmät kahvakuulaliikkeet. Tunti kehittää monipuolisesti sekä lihas- että aerobista kuntoa ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia.
Välineet: Oma jumppamatto

Keppijumppa
Keppijumppa on todellista terveysliikuntaa. Tavoitteena lihaskunto ja -hallinta, koordinaatio, liikkuvuus sekä nostamisen perusteet. Keppijumpan perusliikkeillä vartalon isot lihasryhmät toimivat tehokkaasti ja sykettä ylläpitäen.
Välineet: Oma jumppamatto

Kuminauhatreeni
Hyvä yhdistelmä sykettä, voimaa ja liikkuvuutta. Jokaisella tunnilla käytetään monipuolisesti kuminauhaa liikkeiden vastuksena, jolloin pystyt myös itse vaikuttamaan tunnin rankkuuteen. Tunti aloitetaan lyhyellä alkulämmittelyllä, joka ei sisällä askelkuvioita. Syke ja voimaosuus tehdään kuminauhalla aikaa vastaan patteriharjoituksena. Tunnin loppupuolisko keskittyy liikkuvuuden kehittämiseen ja kehon rentoutukseen.
Välineet: Oma jumppamatto. Kuminauhat seuralta.

Kuntojumppa
Helppoa ja tehokasta perusjumppaa mukavalla musiikilla ja kannustavassa hengessä. Tunti sopii hyvin aloittelijalle, mutta tunnin tehoa voi helposti soveltaa myös kokeneemmalle sopivaksi. Sisältää sekä sykkeen nostoa että lihaskuntoharjoittelua. Tunnin aikana käydään koko keho monipuolisesti läpi. Hikistä ja tehokasta!
Välineet: Oma jumppamatto

Lihaskuntotreeni
Tehokas lihaskuntotunti, johon voivat osallistua sekä vasta-alkajat että edistyneemmät kuntoilijat, jokainen oman kunnon mukaan. Tunti sisältää lyhyet alkuverryttelyt, lihaskunto-osuuden sekä lyhyet palauttavat venyttelyt. Voi sisältää myös sykettä nostavia osuuksia, mutta ei koreografista askellusta. Tunnilla keskitytään yksinkertaisiin, mutta tehokkaisiin lihaskuntoliikkeisiin.
Välineet: Oma jumppamatto

RVP - reisi, vatsa, pakara
Tehokas treeni reisi-, vatsa- ja pakaralihaksille. Toiminnalliset liikkeet vahvistavat ja haastavat ala- ja keskivarataloa kokonaisvaltaisesti. Hyvä lihasvoima pakaroissa ja jaloissa ehkäisee mm. alaselkä- ja polviongelmia. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja.

RVP tunnille voit ottaa lapsen mukaan, salin toisessa päässä liikunnallista puuhaa lapsille. Lapset huoltajiensa vastuulla. Tunnille voi osallistua myös ilman lasta. 

Välineet: Oma jumppamatto

Toiminnallinen treeni / Funcitional training 
Monipuolinen koko vartalon treeni, joka auttaa suorittamaan päivittäisiä aktiviteetteja helpommin. Tehokkaita lihasvoimaa kehittäviä liikkeitä sekä tasapainoharjoituksia käyttäen isoja liikeratoja ja useita lihaksia samanaikaisesti. Harjoituksissa yhdistyvät liikkuvuus-, lihaskunto- ja sykeharjoitukset. Ohjaus englanniksi.
Välineet: Oma jumppamatto

Effective class that uses the whole body. Compound excercises that help you perform activities in everyday life more easily.  The class will is held in English

Equipment: Own mat

Tanssilliset tunnit

Barre
Barre eli aikuisbaletti on ihana baletin omainen ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Barressa meno on rentoa ja muokkaamme liikkeitä ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaan. Tavoitteena ei siis ole kopioida aitojen balettituntien tiukkoja säännönmukaisuuksia.

Barre-tunnilla tutustumme alussa muutamiin baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Sen jälkeen lämmittelemme ja avaamme kehoa. Puolet tunnista teemme erilaisia balettiin pohjautuvia sarjoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme. Tuntiin sisältyy mysö peruslihaskuntoliikkeitä ja lopuksi venyttely. Tunnin jälkeen olo on usein väsynyt mutta onnellinen.

Välineet: Oma jumppamatto

Bollywood + core
Intian Hollywoodissa Mumbaissa kehittynyt fuusiotanssityyli jossa iloitellaan täysillä. Vaikutteita mm intialaisesta tanssista, vatsatanssista, afrosta ja discosta. Monipuolinen ja aerobinen tunti. Tunti sisältää 10-15 minuutin core-osuuden.

Dance Mix
DanceMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten tanssityylien maailmaan salsasta afroon ja reggaetonista hiphopiin. Tällä tunnilla saat hymyn huulille ja lantion liikkeelle. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita! Koregorafioita ei opetella erikseen ilman musiikkia vaan tunnilla pysytään liikkeessä koko ajan.

Kuntotanssi
Hauska ja hikinen tanssillinen tunti, joka etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Tunti aloitetaan rauhallisesti ja tahtia lisätään pikkuhiljaa. Tarjolla on kevyttä ja raskaampaa liikettä, sekä helppoa ja hieman haastavampaa koreografiaa. Jokainen tanssi omalla tyylillään, tärkeintä on että liikut! Sopii kaikenikäisille ja -tasoisille.

LatinMix 
Vauhdikkaalla LatinMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten lattaritanssien maailmaan. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Koregorafioita ei opetella erikseen ilman musiikkia vaan tunnilla pysytään liikkeessä koko ajan seuraten ohjaajan ohjeita. Hiki pintaan ja hymy huuliin! 

Flamenco
Espanjalainen flamencotanssi on yksi tekniikaltaan ja tyyliltään upeimmista ja monipuolisimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tunneille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Omaa rytmitajuakaan ei tarvitse arastlla; liikkeelle lähdetään perusasioista. Tunneilla opetellaan käsi- ja jalkatekniikkaa, piruetteja, taputuksia ja vartalonkäyttöä sekä harjoitellaan pieni pätkä koreografiaa.

Välineet: Säännöllisesti tunneilla käyvien on suositeltavaa hankkia flamenco-kengät, jotta päästään harjoittelemaan kunnolla koputuksia. Mukaan voi kuitenkin tulla ehdottomasti myös ilman kenkiä! Myös tanssilenkkarit tai vastaavat sisäliikuntaan sopivat kengät käyvät, sekä avokkaat, joissa leveä, tukeva ja melko matala kanta.

Lavis-lavatanssijumppa®
Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa,
jenkka, rock, cha cha ja tango. Lavis on niin hauskaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.

Salsa
Soolotanssitunti, jolla tanssitaan kuubalaista salsaa. Salsa on iloista ja rytmikästä tanssia, jossa käytetään paljon lantiota ja vartalonliikettä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja lyhyistä venyttelyistä. Tanssiosuudella tehdään muutaman viikon ajan samaa koreografiaa, jonka jälkeen vaihdetaan uuteen. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin aiemmin tanssineetkin. Tanssia voit oman maun mukaan esim. tanssilenkkareilla tai ilman kenkiä.

Tanssillinen Voimistelu
Tanssillisen voimistelun liikkeet lähtevät keskivartalosta ja virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Tanssillisen voimistelun tunneilla saat elämyksiä ja liikunnan iloa.
Välineet: Oma jumppamatto, ei sisäkenkiä vaan paljaat jalat!

Kehonhuollolliset tunnit

Core + liikkuvuus
Rauhallinen tunti, joka yhdistää lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelun toimivaksi kokonaisuudeksi. Tunti alkaa lämmittelyllä, jonka liikkeet valmistavat kehoa tuleviin harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät liikkuvuutta. Core-osuudessa keskitytään erityisesti keskivartalon syvien vatsa- ja selkälihaksien harjoittamiseen. Tunnin loppuosa koostuu monipuolisista liikkuvuusharjoitteista.
Välineet: Oma jumppamatto

Jooga
Joogassa syvennytään oman hengityksen rytmiin, joogan asentoihin eli asanoihin sekä läsnäoloon ja hiljentymiseen. Tunnilla liikut virtaavasti asennosta toiseen, tutustut oman kehon kokemukseen ja tuot tilaa pidemmille hengityksen kierroille samalla vahvistaen ja pidentäen kehon lihaksia. Pehmeä ja rauhallinen jooga sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Ota mukaan lämmin, hengittävä ja joustava asu sekä oma alusta.
Välineet: Oma jumppamatto

Niska-selkä 
Tunnin tavoitteena on edistää niska-hartiaseudun ja selän alueen hyvinvointia, ehkäistä oireita, auttaa lihastasapainon saavuttamisessa ja saada vinkkejä kotona harjoitteluun. Tunti on rauhallinen ja sisältää kevyen lämmittelyn jälkeen helppoja ja tehokkaita perusliikkeitä ja niiden variaatioita, joista jokainen löytää omalle tasolleen sopivan liikkeen. Tunti sopii hyvin yksipuolisesti kuormittavaa ja istumatyötä tekevälle sekä niska-hartiaseudun ja selän alueen ongelmista kärsiville.
Välineet: Oma jumppamatto

Pilates
Pilates on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää kehon voimaa, liikkuvuutta ja ryhtiä. Menetelmä keskittyy erityisesti kehon syvien tukilihasten aktivoimiseen, optimalisten liikeratojen saavuttamiseen sekä hengityksen syventämiseen.

  • Alkeis-perustason tunnit Tällä tunnilla luodaan pohjaa pilateksen harrastamiselle. Tunti sopii uusille pilateksen kävijöille sekä heille, jotka haluavat rauhassa kerrata perusteita. Tunnit etenevät progressisesti ja jatkuvat perustasoisena, kun perustaa on luotu. 
  • Perustasontunnit sopivat alkeet tason hallitseville. Tunnilla keskitytään keskivartalon tuen vahvistamiseen sekä liikkuvuuden lisäämiseen.
  • Keskitason tunti sopii sinulle, joka olet harjoitellut Pilatesta vuoden verran ja omaat jo melko hyvän keskivartalotuen sekä ymmärryksen liikkeiden linjauksista.
  • Keski-jatkotason tunti on suunnattu sinulle, joka olet harrastanut pilatesta hieman pidempään ja omaat jo hyvän keskivartalon tuen ja melko hyvän liikkuvuuden. Tunnilla edetään ripeämmin ja käytetään välillä myös pienvälineitä, kuten pallo, pilatesrengas ja -rulla, jotka syventävät harjoittelua ja tuovat siihen lisähaastetta. 

Välineet: Oma jumppamatto. Keski-jatkotason tunnille myös oma pilatesrulla.

Seniorijumppa
Seniorijumppa on suunnattu vähintään 65-vuotiaille. Tunnilla keskitytään tasapainoa ja koordinaatiota ylläpitäviin harjoituksiin sekä keskivartaloa ja ryhtiä tukeviin lihasryhmiin, venyttelyä unohtamatta. Tunti sisältää kevyitä liikkuvuusharjoituksia tuki- ja liikuntaelimistölle.
Välineet: Oma jumppamatto

Yin-jooga
Yin jooga on erittäin rauhallinen koko kehoa ja mieltä tasapainottava joogaharjoitus, asennoissa rentoudutaan usean minuutin ajan. Sopii kaikille, et tarvitse notkeutta tai aikaisempaa kokemusta joogasta. Pukeudu lämpimiin, joustaviin ja mukaviin vaatteisiin.
Välineet: Oma jumppamatto