TammiStartti 14.1.2024

Kuva: Voimisteluliitto, Aki Rask

Tervetuloa maksuttomaan TammiStarttiin Mankkaan koululle sunnuntaina 14.1.2024 klo 10.00-12.00! Luvassa monipuolisia maistiaisia erilaisista ryhmäliikuntatunneista kahdella puolella salia. Ei ennakkoilmoittautumista - voit osallistua niin monelle tunnille kuin itse haluat!

Os. Mankkaansuo 8. Sisäänkäynti pääovista.


Sali 1

Sali 2

10.00-
10.30
Lihaskuntotreeni 
Sari Koivumäki
 Aikuisbaletti
 Jenni Koivisto
10.30-
11.00
Niska-selkä 
Sari Koivumäki
Lavis 
Sari Paajanen
11.00-
11.30
Suomipop-jumppa 
Mari Sarekoski
Bollywood
Joanna Gefwert
11.30-
12.00
Core + liikkuvuus
Mari Sarekoski
Flamenco
Joanna Gefwert

Lihaskuntotreeni
Tehokas lihaskuntotunti, johon voivat osallistua sekä vasta-alkajat että edistyneemmät kuntoilijat, jokainen oman kunnon mukaan. Tunti sisältää lyhyet alkuverryttelyt, lihaskunto-osuuden sekä lyhyet palauttavat venyttelyt. Voi sisältää myös sykettä nostavia osuuksia, mutta ei koreografista askellusta. Tunnilla keskitytään yksinkertaisiin, mutta tehokkaisiin lihaskuntoliikkeisiin.

Aikuisbaletti
Aikuisbaletti on ihana ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Tunnilla tutustutaan baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Puolet tunnista tehdään balettiin pohjautuvia sarjoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme,  jonka jälkeen siirrytään tekemään keskilattiaharjoitteita. Tunti kehittää lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja ponnistusvoimaa. Lopputunnista tehdään lyhyt tanssillinen harjoite. 

Niska-selkä 
Tunnin tavoitteena on edistää niska-hartiaseudun ja selän alueen hyvinvointia, ehkäistä oireita, auttaa lihastasapainon saavuttamisessa ja saada vinkkejä kotona harjoitteluun. Tunti on rauhallinen ja sisältää kevyen lämmittelyn jälkeen helppoja ja tehokkaita perusliikkeitä ja niiden variaatioita, joista jokainen löytää omalle tasolleen sopivan liikkeen. Tunti sopii hyvin yksipuolisesti kuormittavaa ja istumatyötä tekevälle sekä niska-hartiaseudun ja selän alueen ongelmista kärsiville.

Lavis-lavatanssijumppa®
Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa,
jenkka, rock, cha cha ja tango. Lavis on niin hauskaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.

Suomipop-jumppa
Tunnilla jumpataan Suomipopin ikivihreiden sekä uusimpien hittikappaleiden tahtiin! Ensimmäinen puoli tunnista tehdään liikkuvaa aerobista osaa, nostetaan sykettä ja saadaan hikeä päälle. Askeleet ovat helppoja ja tehokkaita ja saat ohjaajalta vaihtoehtoisia liikkeitä oman kuntosi ja kehosi mukaan. Toinen puoli tunnista keskitytään isoihin lihasryhmiin harjoittamalla kattavasti lihaskuntoa. Tällä tunnilla treenaat koko kropan kerralla! Sisältää myös hyppyjä.  

Bollywood
Intian Hollywoodissa Mumbaissa kehittynyt fuusiotanssityyli jossa iloitellaan täysillä. Vaikutteita mm intialaisesta tanssista, vatsatanssista, afrosta ja discosta. Monipuolinen ja aerobinen tunti.

Core + liikkuvuus
Rauhallinen tunti, joka yhdistää lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelun toimivaksi kokonaisuudeksi. Tunti alkaa lämmittelyllä, jonka liikkeet valmistavat kehoa tuleviin harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät liikkuvuutta. Core-osuudessa keskitytään erityisesti keskivartalon syvien vatsa- ja selkälihaksien harjoittamiseen. Tunnin loppuosa koostuu monipuolisista liikkuvuusharjoitteista.

Flamenco
Espanjalainen flamencotanssi on yksi tekniikaltaan ja tyyliltään upeimmista ja monipuolisimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tunnille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan.