TammiStartti 13.1.

Mankkaan koulu klo 15-18

Ryhmäliikuntatunteja kahdella puolella salia: tehokasta lihaskuntotreeniä, kehonhuoltoa ja tanssillisia tunteja! Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma - tervetuloa liikkumaan!

 

Tapahtumassa voit myös kätevästi hoitaa kevään jumppamaksun maksamisen liikunta-, kulttuuri- ja virikeseteleillä sekä Ticketin korteilla.

 Ohjelma:

15-16Tehotreeni - Eliisa LaamanenKuntotanssi - Mari Sarekoski
16-17BudoFunc - Tuuli ViriBarre - Joanna Mauno
17-18Yin-jooga - Johannes SaarinenEtnoFit- Rani Saarinen

 

Tuntikuvaukset:

Tehotreeni
Tehotreeni on kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka kehittää monipuolisesti kuntoa ja vahvistaa kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. (Voimisteluliitto)

BudoFunc
Budofunc-tunnilla yhdistellään kehon ja mielen treeniä taistelulajien tekniikoita käyttäen (mm. tai chi, capoeira, MMA). Tunnin aikana sukelletaan liikkeen kautta tasapainoon, mielenhallintaan sekä hengitykseen. Tunnilla kehität lihaskuntoa, liikkuvuutta sekä tasapainoa ja edistät kykyäsi elää hetkessä. 

Yin-jooga
Yin-jooga on erittäin rauhallinen koko kehoa ja mieltä tasapainottava joogaharjoitus. Sopii kaikille, et tarvitse notkeutta tai aikaisempaa kokemusta joogasta. Pukeudu lämpimiin, joustaviin ja mukvaiin vaatteisiin.

Kuntotanssi
Hauska ja hikinen tanssillinen tunti, joka etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Tunti aloitetaan rauhallisesti ja tahtia lisätään pikkuhiljaa. Tarjolla on kevyttä ja raskaampaa liikettä, sekä helppoa ja hieman haastavampaa koreografiaa. Jokainen tanssi omalla tyylillään, tärkeintä on että liikut! Sopii kaikenikäisille ja -tasoisille.

Barre - aikuisbaletti

Barre eli aikuisbaletti on ihana baletin omainen ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Barressa meno on rentoa ja muokkaamme liikkeitä ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaan. Tavoitteena ei siis ole kopioida "aitojen balettituntien tiukkoja säännönmukaisuksia.

Barre-tunnilla tutustumme alussa muutamiin baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Sen jälkeen lämmittelemme ja avaamme kehoa. Puolet tunnista teemme erilaisia balettiin pohjautuvia sajoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme. Tuntiin sisältyy myös peruslihaskuntoliikkeitä ja lopuksi venyttely. Tunnin jälkeen olo on usein väsynyt mutta onnellinen.

 

EtnoFit
Hauskalla tunnilla tanssitaan helppoja koreografioita aina afropopista salsaan ja hip hopista tangoon. Kroppa pääsee monipuolisesti töihin ja hiki virtaa. Lopussa lyhyet venyttelyt. Sopii kaikille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita.