Uutiset 2009

LUMETTARET TOIVOTTAVAT OIKEIN MUKAVAA JOULUNAIKAA JA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2010! KEVÄTKAUDELLA NÄHDÄÄN!

Lumettarien loppukaudessa hulinaa ja vilskettä

Asematapahtumien jälkeen Lumettarien harjoituksissa jätettiin narut hieman sivuun ja harjoiteltiin uusia akrobatia- ja kehonhallintaliikkeitä. Lisäksi joulunäytöksessä esitettävään pallo-ohjelmaan laitettiin kuviot ja haastavia palloliikkeitä harjoiteltiin ahkerasti. Uusia palloja jouduttiin odottamaan aika kauan, mutta vihdoin juuri sopivasti joulunäytösviikolla pallot vihdoin tulivat. Upeasti kimaltelevien turkoosinsinisten pallojen saaminen taisikin olla tytöille yksi kauden kohokohdista.

Syyskausi on ollut Lumettarilla työntäyteinen ja tytöt ovat menneet taidollisesti hurjasti eteenpäin. Valmentajat ovat erityisen tyytyväisiä siihen, että tyttöjen ryhmähenki on ollut koko syksyn erittäin hyvä ja keskittyminen treeneissä selkeästi viime kautta parempaa. Valmentajat halusivatkin palkita tytöt hyvin menneestä syksystä pikkujoulujuhlilla torstaina 10.12.2009. Juhlissa tietysti herkuteltiin mahat täyteen ja lisäksi muisteltiin syyskauden onnistumisia. Tyttöjen mielestä huippujuttuja olivat olleet mm. asematapahtumat, pikkujoulut ja uuden pallon saaminen. Valmentajien yllätykseksi myös syksyn alussa tylsiltä tuntuneet sivuliikkuvuusliikkeet olivat nousseet syksyn mittaan lempiliikkeiksi. Kaikkien iloksi myös Johanna, joka joutuu olemaan treeneistä hetken sivussa tapaturman takia, liittyi joukkoon iloiseen. Näin saatiin ojennettua Johannalle itse askarreltu parane pian -kortti.

Kauden viimeinen tapahtuma oli seuran perinteinen joulunäytös, jota vietettiin tällä kertaa 13. päivä joulukuuta sunnuntaiaamuna puurojuhlan hengessä. Lumettaret esittivät näytöksessä syksyn naruohjelman sekä pallo-ohjelman. Hieman taidettiin olla jo lomatunnelmissa, mutta silti ohjelmat sujuivat varsin mallikkaasti. Näytöksessä omien esitysten lisäksi tytöt nauttivat siskojen ja kavereiden esityksistä ja olivatpa tytöt saaneet vielä kunniatehtävänkin - tytöt pääsivät ojentamaan Säihkettärille ja Tähdettärille ruusut upeasta kisamenestyksestä. Ruusun antoa oli harjoiteltu jo etukäteen ja "onneksi olkoon" lausahdukset tulivatkin reippaalla äänellä. Näytöksen lopuksi toivoteltiin vielä hyvät joulut, jonka jälkeen suunnattiin kohti ansaittua lomaa.

Lumettaret Pinkin Pantterin Asemalla

Pakilan Voimistelijat järjestivät sunnuntaina 22.11.2009 Pinkin Pantterin aseman Pirkkolan urheilutalolla. Seurastamme asemalle osallistuivat Keijut ja Lumettaret.Alueaseman jälkeen Lumettaret ovat ahkerasti harjoitelleet ohjelman ilmentämistä ja keskivartalon hallintaa, joita arvi-tuomarit olivat kehottaneet vielä kehittämään. Myös yhdenaikaisuuteen ja tasapainojen lopetuksiin oltiin Marika-valmentajan mukaan kiinnitetty erityistä huomiota. Harjoittelua hieman hankaloitti harmillinen flunssakierre, joka osui Lumettarienkin kohdalle viimeisen parin viikon aikana. Kaikkien onneksi Pinkin Pantterin asemalle kaikki tytöt ehtivät kuitenkin parantua ja niinpä asemalle lähdettiin koko joukkueen voimin.Lumettaret oli arvottu aloittamaan koko asematapahtuma ja näin ollen he myös harjoittelivat ensimmäisenä joukkueena. Päivä aloitettiin tuttuun tapaan nutturoiden laitolla, jonka jälkeen olikin jo lämmittelyn aika. Tytöt lämmittelivät keskittyneissä tunnelmissa ja sen huomasi harjoituskierroksen suorituksesta. Painopisteet sujuivat ongelmitta ja varsinaiseen suoritukseen voitiin lähteä hyvillä mielin. Ennen suoritusta oli vielä edessä muiden harjoitusten seuraamista, valokuvausta sekä eväiden syömistä.Ennen omaa suoritusvuoroa oli ohjelmassa ensimmäisen blokin esittelymarssi. Heti sen jälkeen saatiin varsinaiset esitykset käyntiin Lumettarien ihastuttavalla naruohjelmalla. Suoritus meni todella upeasti – valmentajien mukaan kyseessä taisi olla kauden paras suoritus. Yleisön antamat raikuvat aplodit ohjelman alussa suoritetun vaa´an jälkeen lämmitti niin tyttöjen kuin valkkujenkin mieltä. Myös arvi-tuomareilta Lumettaret saivat paljon positiivista palautetta. Hienoa tytöt! Palkinnoksi suorituksesta tytöt saivat jumppakoulu-mitalit itseltään Pink Pantterilta.Lumettaret ovat osallistuneet nyt molemmille syksyn asemille ja edessä on vielä esiintyminen Tapiolan Voimistelijoiden joulunäytöksessä su 13.12.2009. Sitä ennen harjoitellaan ahkerasti Wilma ja Taru-valkkujen suunnittelemaa pallo-ohjelmaa, joka esitetään naruohjelman lisäksi näytöksessä. Joulunäytöksessä nähdään!

Etelä-Suomen alueen asematapahtuma 7.11.2009

Lumettaret esiintyvät syksyllä kahdella asemalla ja ensimmäinen näistä oli alueasema Töölön Kisahallilla. Lumettaret esiintyivät ensimmäisessä blokissa, joten esiintymiseen valmistautuminen aloitettiin jo aamuvarhain. Aluksi laitettiin tyttöjen hiukset siististi nutturalle ja kimalteet päälle. Sitten olikin jo lämmittelyn ja harjoituskierroksen aika.

Fannin ollessa sairaana oltiin jouduttu kuviot laittamaan edellisenä iltana uusiksi. Kuviot muistuivat kuitenkin harkassa hienosti ja muutenkin esitys oli ihan kelpo treenisuoritus. Hieman uninen tunnelma kuitenkin vaimensi jonkin verran iloista esittämistä ja muutamia epätarkkuuksia mahtui vielä harkkasuoritukseen.

Harkan jälkeen ehdittiin ottamaan valokuvia ja katsomaan muiden joukkueiden esityksiä. Samalla syötiin myös eväitä ja ruvettiin pikku hiljaa valmistautumaan varsinaiseen esiintymiseen. Huolellisen lämmittelyn jälkeen tytöt olivat valmiina esiintymään täpötäydelle katsomolle. Suoritus meni valmentajien mielestä nappiin ja liikkeet suoritettiin huolella. Esitys oli saatu parissa viikossa paljon yhdenaikaisemmaksi ja tasapainotkin pysyivät nyt paremmin.

Arvi-tuomareilta saatiin positiivista palautetta erityisesti narunkäsittelystä, tasapainoista, ketteryydestä, ryhdistä ja jalkojen ponnistusvoimasta. Kehitettävää sen sijaan löytyy vielä keskivartalon hallinnasta ja hymyä pitäisi saada lisää esiintymiseen.

Seuraava koistos Lumettarilla on edessä parin viikon päästä Pinkin Pantterin asemalla. Sinne toivomme saavamme koko joukkueen terveenä esiintymään.

Kisakatselmus su 25.10.2009

Lumettaret esittivät prinsessa-teemaisen naruohjelmansa ensimmäistä kertaa isolle yleisölle seuran kisakatselmuksessa, jossa kaikki seuramme harraste- ja kilpajoukkueet esittivät syksyn ohjelmansa.

Ennen esiintymistä ihasteltiin porukalla uusia esiintymisasuja. Tytöt olivat innoissaan violeteista puvuistaan, joiden koristelut he olivat suunnitelleet itse yhdessä valmentajien kanssa. Lisäksi pukuun sopivat hiuspinnit olivat tyttöjen mieleen.

Lumettaret esittivät oman ohjelmansa kolmantena. Ensiesiintymisessä oli selkeästi jännitystä ilmassa, joka näkyi pienenä epävarmuutena suorituksessa. Tytöt esittivät ohjelmansa kuitenkin siististi ja vaikeat liikkeet sujuivat ongelmitta. Valmentajat olivat tyytyväisiä, että ohjelma näytti jo todella hyvälle tässä vaiheessa kautta.

Ennen ensimmäistä asemaa parin viikon päästä keskitytään erityisesti yhdenaikaisuuteen ja liikkeiden huolelliseen suorittamiseen. Myös esiintymiseen pyritään saamaan lisää rohkeutta toistojen avulla.

Nuppujen treenipäiväLumettaret osallistuivat ensimmäistä kertaa järjestettyyn Svolin Etelä-Suomen nuppujen treenipäivään lauantaina 26.9.2009. Heti aamusta kokoonnuttiin Pasilan urheilutalolle ja yhdessä viiden muun joukkueen kanssa aloitettiin leiripäivä leikeillä ja naruhypyillä. Sen jälkeen porukka jaettiin pienempiin ryhmiin ja Lumettarien seuraavan tunnin aihe oli venyttelyt ja tasapainot. Annen pitämä tunti oli tyttöjen mieleen ja etenkin parivenytykset olivat hauskoja. Tunnin lopuksi saatiin hyviä vinkkejä, miten tasapainot saadaan puhtaisiin asentoihin. Erittäin maittavan lounaan jälkeen Lumettaret suuntasivat Lauran pitämälle hyppytunnille. Tunnin aluksi tehtiin jalkatekniikkaharjoitteita ja sitten päästiin hyppäämään. Erityisesti ympärimenevä hyppy, jota ei oltu aiemmin kokeiltu, ihastutti ja sitä tullaan jatkossa treenaamaan myös kotisaleilla. Ennen loppuleikkejä oli vuorossa vielä Linan pitämänä ketteryyttä, nopeutta ja akrobatiaa. Näitä ollaan ahkerasti harjoiteltu kotisalillakin, mutta silti ne ovat aina tyttöjen mieleen ja naurua riitti tälläkin kertaa.Leiripäivä oli mukavaa vaihtelua perustreenaukseen. Paljon uutta opittiin – siitä kiitos mukaville kouluttajille! Tytöt saivat lisäksi uusia kavereita, joita toivon mukaan nähdään myöhemmin syksyllä asemilla.

OhjelmantekoleiriTällä kaudella Lumettarien uusi naruohjelma opeteltiin päiväleirillä Espoossa. Lauantaina 12.9.2009 harjoiteltiin Espoonlahden urheiluhallilla monta tuntia ja ohjelman opettelussa edettiin paremmin kuin valmentajat olivat uskaltaneet odottaa. Harjoitteluenergiaa saatiin Annikan äidin, Riikan, tekemästä herkkulounaasta, jonka voimin tytöt jaksoivat keskittyä ensimmäisellä leirillään erinomaisesti. Ohjelman runko saatiin yhdessä päivässä kokoon ja kotiin lähdettiinkin iloisin mielin.Sunnuntaina 13.9.2009 leiriä jatkettiin tällä kertaa Mankkaan koululla. Koska edellisenä päivänä ohjelma oltiin saatu niin hyvään kuntoon, pystyttiin nyt jo keskittymään kuvioiden selkeyttämiseen. Marika-valkku piti vanhemmille palaveria päivän loppupuolella, jonka aikana ohjelman yksi koreografeista, Johanna Flythström, tarkensi tyttöjen kanssa vielä laskuja. Tämän jälkeen tytöt olivatkin valmiina uuden ohjelman ensiesitykseen, kun vanhemmille esiteltiin, mitä viikonlopun aikana oltiin saatu aikaan. Hyvin mennyt ohjelma ihastutti niin vanhempia kuin valmentajia. Onnistunut viikonloppu huipentui vielä Lumettarien uuden maskotin nimeämiseen. Söpö valkoinen lammas nimettiin yhdessä tuumin Lumi Sini Lumettareksi!Kaunotar ja hirviö elokuvasta tuttuun musiikkiin tehdyn naruohjelman Lumettaret tulevat esittämään syksyn mittaan kahdessa asematapahtumassa ja lisäksi ohjelmaa pääsee ihailemaan seuran kisakatselmuksessa ja joulunäytöksessä.

Syyskauden aloitusAurinkoisen kesäloman jälkeen Lumettaret palasivat treenisaleille jälleen elokuun puolivälissä. Kesäloman aikana sekä joukkueen kokoonpanoon että valmennustiimiin oli tullut muutamia muutoksia. Kaudella 2009-2010 Lumettarissa voimistelee 9 innokasta ja motivoitunutta tyttöä. Valmentajista Sonja suuntaa syksyllä ulkomaille ja Satu siirtyi Taiga-joukkueen valmentajaksi. Sen sijaan tyttöjä aiemmin valmentanut Annamari palasi takaisin kuvioihin, joten valmennuksesta vastaavat tällä kaudella Marika ja Annamari. Lisäksi entisen Aallottaret-joukkueen tytöt, Taru ja Wilma, aloittavat oman valmennusuransa Lumettarien parissa.Elokuussa harjoiteltiin ahkerasti hyppynaruilla yhdessä Keijujen kanssa ja syyskuussa vakiovuorojen alettua treenit jatkuivat oman joukkueen kanssa. Kauden alussa intoa ja energiaa on riittänyt. Naruhyppyjen lisäksi Lumettarien harjoituksissa ollaan keskitytty muun muassa nopeuteen ja ketteryyteen.

Kesälaitumille!30.5.2009 17:17
Lumettaret esiintyivät toukokuussa vielä kaksi kertaa. Ensimmäinen esiintyminen oli seuran kevätnäytöksessä, jossa vanhemmat ja muut lajinystävät pääsivät ihastelemaan Lumettarien hienoa suoritusta. Osa Lumettarista esiintyi myös Tapiolan Killan Kyläjuhlassa 16.5. Juhlat järjestettiin Tapiolan Kulttuuriaukiolla ja esiintymiskokemus oli aivan uudenlainen Lumettarille. Esiintyminen sujui kuitenkin todella hyvin.

Toukokuussa Lumettaret ovat harjoitelleet vielä sekä ulkona että sisällä, myös narut on taas etsitty mukaan harjoituksiin. Lumettaret ovat kehittyneet kauden aikana isoja harppauksia eteenpäin ja tyttöjä muistettiin kauden viimeisissä harjoituksissa kunniakirjoilla. Nyt Lumettaret jäävät ansaitulle kesälomalle ja treenisaleille palataan elokuussa.

Kisakatselmus ja Asematapahtuma5.4.2009 20:29
Lumettarien ohjelma sai ensiesityksensä seuran kisakatselmuksessa, täyden katsomon edessä, viime sunnuntaina. Suoritus sujui pääosin hyvin, pieni jännitys kuitenkin näkyi yleisöön ja aiheutti muutamia kuviovirheitä. Kisakatselmus oli tytöille tärkeä harjoitus Asematapahtumaa varten.

Ennen omaa esitystään Lumettaret pääsivät ihastelemaan lajin taitajien, hallitsevien maailmanmestareiden, Olarin Voimistelijoiden Deltojen esitystä.

Lumettarien esitys sujui hienosti, vaikeissa tasapainoissa ja liikeyhdistelmissä onnistuttiin ja suoritus oli yhdenaikainen. Yleisöstä oli ilo katsella, kun tytöt näyttivät taitojaan ja nauttivat esiintymisestä matolla!

Tervetuloa kisakatselmukseen24.3.2009 14:46
Tervetuloa seuraamaan Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmusta Espoonlahden urheiluhallille su 29.3. klo 14 alkaen! Katselmuksessa esiintyvät kaikki joukkuevoimistelun valmennusryhmät. Lumettaret saavat tapahtumasta tärkeää harjoitusta yleisölle esiintymisestä, joten tulethan paikalle kannustamaan tyttöjä!

Innokkaana uuteen kauteen21.1.2009 18:09
Lumettaret päättivät voimisteluvuotensa 2008 näyttävällä naruohjelman esityksellä seuran joulunäytöksessä. Näytöksen jälkeen tytöt jäivät ansaitulle joululomalle. Vuoden 2009 harjoitukset aloitettiin tammikuun kolmannella viikolla. Joukkue on harjoitellut innokkaasti ja jo ensimmäisten viikkojen aikana mm. tavoiteliikkeiden osalta on ollut havaittavissa selvää kehitystä. Valmentajat ovatkin rakentaneet tytöille haastavan asemaohjelman kevätkaudelle. Ohjelman harjoittelu aloitetaan kuun lopussa.