Uutiset 2010

 

Kohti uusia haasteita

 

Kausi hyvässä vauhdissa 23.1.2011

Pinjalaiset viettivät jälleen normaalit sunnuntaiharjoitukset mankkaan koululla. Koska joukkue panostaa tällä kaudella lihasvoimaan niin ohjelmassa olikin kuntopiiriä ja kuminauhaharjoittelua sekä ohjelman tekoa. Uusi ohjelmamusiikki oli vihdoin löytynyt ja ohjelma olikin jo ihan hyvällä mallilla ja melkein valmis. Uusi ja jälleen aivan erilainen vapaaohjelma olisi tarkoitus saada valmiiksi parin seuraavan viikon aikana, jotta ohjelma saadaan hiottua kilpailukuntoon Tampereella 19.-20.3. pidettäviin TUL:n mestaruuskilpailuihin, jossa uusi ohjelma saa ensiesityksensä.

 

Kauden ensimmäiset harjoitukset 9.1.

Uusi kausi 2011 starttasi Pinja-joukkueella sunnuntaina 9.1. ensimmäisillä harjoituksilla mankkaan koululla. Harjoittelukausi aloitettiin uuden (ja super raskaan) kuntopiirin liikkeiden läpikäynnillä ja uusien sarjojen harjoittelulla. Uutta ohjelmamusiikkia ei vielä kauden ensimmäisissä harjoituksissa ollut vaikka valkku-Katri olikin lähes koko joululoman viettänyt musiikkeja etsien ja kuunnellen. Hyvin mennyt välinekausi ja rentouttava joululoma oli tehnyt tehtävänsä ja salilla vallitsikin innostunut ja motivoitunut tunnelma.

 

Pinja tanssijoina uudessa TV-sarjassa ja elokuvassa

Ennen joululomalle siirtymistä Pinja joukkueen tytöt tekivät debyyttinsä suomalaisen elokuvan kuvauksissa, esiintymällä tekeillä olevan ruotsinkielisen "Missä kuljimme kerran" Tv-sarjan ja elokuvan kuvauksissa Helsingissä. Joukkue pääsi mukaan teatteritanssikohtaukseen muutaman miestanssijan kanssa. Joukkueen jalkatyöskentelyä voi ihailla myöhemmin FSTV5 kanavalta ja ehkä jopa valkokankaalta. :)

 

Seuran joulunäytös

Pinja esiintyi seuran vuotuisessa joulunäytöksessä keilaohjelman lisäksi myös hauskalla Riiviöt-tanssilla, jossa hyväntahtoiset lahjanryöstäjät eli Riiviötontut uhkaavat pilata korvatunturin joulun! Riiviöt tekevät tuhojaan ja heittelevät lahjoja ympäri taloa tajuamatta leikkinsä seurauksia, mutta onneksi joku estää pikkupirulaisten tempauksen ja lapset saavat joululahjansa. Tanssi sai mielettömät aploodit ja erityisen hyvää palautetta :) Jospa riiviöt palaavat jälleen ensi vuonna (?)

Seuran joulunäytöksessä esiintyttiin vielä kerran "We are gods of war" -ohjelmalla
Henna keilaohjelman loppuasennossa :)
Riiviöt etsivät lahjakätköjä. Kuka ehtii ensin?
Vihainen riiviölauma yltyi jenny-tonttua vastaan kun lahja katosi kummallisesti kuin tuhka tuuleen. kuka on kadonneen lahjan takana?

 4+4= 8 onnellista tyttöä ja 1 valmentaja

 

Pinjan kisakausi on tältä syksyltä  nyt ohi. Joukkue osallistui 20.11 kilpasarjojen mestaruuskilpailuihin Jyväskylässä ja heti seuraavana viikonloppuna Pinja suuntasi kohti Tamperetta ja TUL:n kisoja. 

Mestiksissä Pinjalta nähtiin varmempi suoritus kuin aluekilpailuissa. Tunnelma ohjelman aikana oli  katossa ja kannustukset huikeat! Kiitos! Pisteitä Pinja keräsi: 21,55 (4,8 6,6 10,15) ,joka oikeutti neljänteen sijaan. Sijoitukseen oltiin erittäin tyytyväisiä kuten myös siihen ,että Roosa saatiin taas mukaan Pinjan kisakokoonpanoon:). 

Mestiksien jälkeen Pinjalla oli kahdet treenit ennen TUL:n kisoja. Treeneissä keskityttiin kuvioihin ja heittovarmuuden saamiseen, se kun oli vähän päässyt katoamaan aluekisojen jälkeen.

TUL:n kisat käynnistyivät lauantaina 27.11. Alkukilpailussa Pinjan suoritus ei mennyt aivan niin kuin piti ,vaan sisälsi monta pudotusta ja rajanylityksen. Pisteitä kertyi 20,95. Mieltä paransi kuitenkin 0,2 bonus mieleenpainuvasta kokonaisuudesta! Finaaliin Pinja lähti neljänsinä.

Sunnuntain finaaliin lähdettiin asenteella ja se toimi. Pinja teki kauden parhaan suorituksensa ja ilman pudotuksia. Matolta lähti joukko onnellisia tyttöjä ja pukkarissa tunnelma oli huikea, kun tytöt ja Katri iloitsivat onnistumisestaan. Pisteet nousivat pisteellä launtaista (21.95). Tuloksena kisoista siis neljäs sija. Onnea kaikille mitalisteille!

Erittäin onnistunut kisakausi ja Pinja on hienosti osoittanut olevansa taas mukana kärjen tuntumassa. Vielä Pinja ei kuitenkaan heitä keiloja sivuun sillä edessä on seuran joulunäytös, jossa joukkue esittää keilaohjelmansa ja sen lisäksi tanssiesityksen. Tervetuloa!

 

 

Muutoksia ja virheiden karsimista

 

Pinja on viettänyt aluekilpailujen jälkeisen viikon muuttaen ohjelmaa ja karsien virheitä. Joukkue valmistautuu 20.11. Jyväskylässä käytäviin kilpasarjan mestaruuskilpailuihin keskittymällä henkilökohtaisiin virheisiin ja ohjelman teknisten sarjojen oikein suorittamiseen. Sunnuntain Pinjan tytöt viettävätkin Mankkaan koululla keskittyen ohjelman hiomiseen kuuden tunnin leirimäisellä harjoituksella.

Roosan parantuminen näyttää jo hyvältä ja sormet ristissä koko joukkue toivoo polven parantumista ennen kauden pääkoitosta. Mestaruuskilpailuiden jälkeen Pinjalla on vielä yhdet kisat edessään, nimittäin TUL:n avoimet mestaruuskilpailut Tampereella 27.-28.11.

Mestiksissä Jyväskylässä nähdään ja jyrätään porukalla Manovarin voimin!

"We are Gods of war!"

 

Etsi kuvasta virheet :)

Rohkea kauden avaus aluekisoissa

Pinja on reenannut ahkerasti uutta vahvaa soturiteemaista keilaohjelmaansa koko syksyn. Vihdoin ensimmäiset kilpailut koittivat ja joukkue pääsi näyttämään mitä salilla ollaan saatu aikaiseksi. Joukkue avasi kilpailukautensa Töölön Kisahallissa lauantaina 6.11.2010 menestyksekkäästi hopeamitalilla. Harmillisesti joukkue joutui kisaamaan seitsemällä tytöllä Roosan loukattuaan polvensa harjoituksissa pari viikkoa aiemmin.

Koko kisahalli hiljeni kun Pinjan vahva musiikki täytti hallin. Vahvan alun jälkeen suoritukseen mahtui kuitenkin jonkin verran eriaikaisuutta ja pieniä henkilökohtaisia virheitä sekä pari suurempaa välineenpudotusta. Virheistä huolimatta ohjelma oli ehjä kokonaisuus ja ilmaisu säilyi vahvana koko ohjelman ajan. Joukkue ei antanut pienten virheiden lannistaa ja puristi kuin puristikin lopun vaikean heittosarjan onnistuneesti läpi ja sai yleisöltä suuret aploodit. Kannustajille super suuret kiitokset!

Suorituksen jälkeen matolta asteli melko tyytyväinen joukkue mutta virheet jäivät harmittamaan. Isommat virheet näkyivät myös pisteissä ja kokonaispisteet jäivät alhaisiksi (4,00 5,40 8,90 = 18,30). Saavutuksena kuitenkin hieno hopeamitalisija Tapanilan Erän Aurum -joukkueen ottaessa kultaa. Onnea Aurumille!

Joukkue sai yleisöltä ja tuomareilta paljon hyvää ja rohkaisevaa palautetta ja tytöt keskittyvätkin nyt virheiden karsimiseen, jotta kauden pääkisoissa Vaajakoskella 20.-21.11. nähtäisiin parasta ja vahvinta pinjaa. Kisoja seuranneen sunnuntaipäivän joukkue viettikin salilla tehden muutoksia ohjelmaan.

Muutoksien myötä ohjelma näytti jo huomattavasti paremmalta. Vielä kun Roosan polvi paranisi ennen pääkisoja. Pidetään peukkuja ja nähdään mestiksissä! :)

Hopeamitalistit

Uusi kausi, uudet kujeet

 

Meistä on moneksi

Pinjan kausi alkoi iloisissa merkeissä, kun mukaan joukkueeseen tuli kaksi uutta, vahvan voimistelutaustan omaavaa tyttöä. Vaasa tyttöjen Amfit joukkueesta sekä Keravan naisvoimistelijoiden Capelloista tulleet tytöt nostivat joukkueen lukumäärän kahdeksaan tyttöön. Tänä kautena matolle astelee siis uudella vahvalla välineohjelmalla pitkästä aikaa suuri joukko Pinjan tyttöjä. :)

Jennylle ja Roosalle isot tervetuliaishalaukset.

Vauhdikas kauden avaus Espoo päivillä

Pinja vauhditti kauden aloitustaan esiintymällä pienellä porukalla Espoo päivillä Tapiolassa lauantaina 28.8.2010. Tytöt tekivät esiintymistä varten uuden pirteän taitojaesittelevän tanssin musiikkiin Antique - Opa Opa.  Suuret aplodit saanut tanssi sai vanhemman yleisöjoukon haukkomaan henkeään ihastuksesta.

Esiintyminen starttasi mahtavasti uuden kauden, mutta seuraavaksi Pinja siirtyy treenisalille tekemään uutta ohjelmaa.

Joukkueen kilpakausi starttaa lokakuun viimeisenä sunnuntaina Evian cupissa. Pinjan tyttöjä voi pyytää esiintymään soittamalla suoraan valmentajalle jonka yhteystiedot löytyvät joukkueen yhteydenotot sivulta.

Pinja yllätti mestiksissä uudella ohjelmallaan

 

Viikonloppuna käydyissä Svolin kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa nähtiin mahtavia ohjelmia  yli 14 vuotiaiden sarjoissa. Pinja teki kisadepyyttinsä ihan uudella ohjelmallaan (Jenni Vartiainen - missä muruseni on). Joukkue oli kuukaudessa kasannut täysin uuden ohjelman uuteen musiikkiin ja muokannut muutaman vuoden takaiset puvut uuteen uskoon.

Tytöt jättivät kauden aiemmissa kisoissa nähdyn The Fountain ohjelman taakseen alhaisten pistesaldojen ja muutaman pettymyksen vuoksi ja joukkue kasasi uuden täysin erillaisen ohjelman kauden pääkisoja varten.

"Pitäiskö tehä uus ohjelma, ku ei tää ohjelma nyt oikee lähe?" Kysyi joukkueen valmentaja Katri TUL:n kisojen jälkeen joukkueeltaan puolenyön aikaan hotellihuoneessa Jyväskylässä. Hämmentyneen nyökytteleviä päitä vastauksekseen saanut Katri riensi omaan huoneeseensa hakemaan kaijuttimet ja soitti Vartiaisen kappaleen ja asia oli sillä hetkellä sovittu. "Ensimmäisen kuuntelukerran aikana meillä oli alku ja muutamia juttuja valmiina, joten päätettiin ryhtyä toimeen", Katri muistelee.

Ja vaihdos todellakin kannatti. Ohjelman vaihtamisella saatiin joukkueen tytöt innostumaan uudelleen ohjelman teosta ja mestaruuskisoissa vaihdoksen kannattavuuden todistivat lopulta myös pisteet jotka nousivat reilulla parilla pisteellä edelliseen ohjelmaan verrattuna. Tuloksena siis hieno finaalipaikka lauantaina pisteillä 20.73, sekä lopulta yhdeksäs sija yhteispisteillä 44.23.

Lauantain suoritus ei ollut kovinkaan vahva ja varsinkin tasapainot kärsivät myöhäisen suoritusajankohdan vuoksi. Onneksi Pinja pääsi kuitenkin finaaliin näyttämään paremman suorituksen ja Finaalissa nähtiinkin oikein kelvollinen suoritus joukkueelta ja pisteet nousivat edellispäivästä kaikilla osa-alueilla. Eteenkin teknisen osa-alueen täydet pisteet tuntuivat tytöistä hyvältä ja ilonkyyneleet kirposivat silmiin pisteiden kuulutuksen jälkeen. Hyvällä mielellä oli mukava kannustaa sarjan loput joukkueet hienoihin suorituksiin.

"Tuntui ihanalta vihdoin onnistua vähän nihkeän kauden jälkeen ja oli hyvä huomata että pystymme hyvällä suorituksella iskemään hyville pisteille kunhan ohjelma vain on oikea", Katri kertoo hymyssä suin.

Tavoitteisiinsa joukkue ylsi hienosti pääkisoissaan eli finaalipaikka irtosi ja tekniset pisteet nousivat joukkueen ansaitsemalle tasolle. Erittäin hyvä mieli kaudesta johon mahtui kaksi musiikkia, kaksi ohjelmaa, kaksi pukua, kuusi onnellista nuorta naista ja yksi ylpeä valmentaja kuuden nuoren mahtavat vanhemmat sekä suuri seura suurella tuellaan!

Iso kiitos vanhemmille, seuralle sekä kannustusjoukoille!

Pinja alkuasennossa
Loppuasennossa
etsi seitsemän Pinjan tyttöä
Loppukevennykseksi Pinjamaista meininkiä

Uudet tuulet puhaltavat

Pinja kisasi edeltävänä viikonloppuna Vaajakoskella TUL:n mestaruuskisoissa yli 16 vuotiaiden naistensarjassa. Mitään suurempia virheitä ei kisasuoritukseen mahtunut, mutta totutusta poikkeava myöhäinen kilpailuvuoro vei veronsa ja kokonaisuus oli hyvin vaisu eteenkin ilmaisullisesti. Tytöt eivät oikeen päässeet kisavireeseen ja lavalta astelikin joukko melkoisen happamia naamoja, vaikka huonosti suoritus ei todellakaan mennyt. Fiilis jäi puuttumaan.

Kauden päätöskisoihin eli Turussa 12.-13.6 pidettäviin Kilpasarjan mestaruuskisoihin Pinja suuntaa uusien tuulten saattelemana ja hakee herkempää ja tunteikkaampaa suoritusta.

Joukkue herkistelee ohjelmaansa jäljellä olevan reilun kuukauden ja latautuu kisatunnelmaan viettäen kaksi kisoja edeltävää päivää seuran leirillä kisakalliossa. Toivottavasti kisavire saataisiin leirillä kohdalleen ja kauden tärkeimmissä kisoissa matolla nähtäisiin varma ja ilmaisullinen joukkue.

Kevätnäytöksen hurmaa

Pinja esiintyi muiden seuran joukkueiden ja ryhmien tavoin kevät näytöksessä keskiviikkona 5.5.2010. Kevään kisaohjelman lisäksi Pinjan tytöt esittivät täydelle salille uuden tanssinsa, Jipun herkkään kappaleeseen "En osaa elää".

Suuret aplodit saanut tanssi meni ihan nappiin ja valmentaja Katri katseli suoritusta ylpeänä kameran linssin toisella puolella. "Näin sen pitikin mennä."

Tanssin tekeminen ja sillä esiintyminen on mukavaa vaihtelua kevään ohjelman kanssa pakertamiseen ja tytöt hihkuivatkin näytöksen jälkeen, kuinka ihanaa tanssiminen oli ja kuinka ei olisi haluttanut tulla pois lavalta. Toivottavasti samanlainen tunnelataus saataisiin kilpailuohjelmaan viikonloppuna Vaajakoskella käytäviin TUL:n mestaruuskisoihin.

Näytöksessä kilpailuohjelma ei mennyt ihan samanlailla putkeen kuin tanssi. Hennan ranskan matkan vuoksi viidelle muutettu ohjelma oli suorituksena ihan ok, mutta tunnelma jäi aavistuksen vaisuksi. Loppuhuipennukseksi ohjelman nosto tuli pyllähdyksen seurauksena alas yläilmoista. Hienolla korjauksella peitetty pikku moka ei kuitenkaan kokonaisuutta haitannut.

Perjantaina tytöt hyppäävät junalla kohti Jyväskylää ja kaksipäiväisiä TUL:n mestaruuskisoja. Siellä nähdään ja tulkaahan ahkerasti kannustamaan joukkueita hyviin suorituksiin!

Pinja esiintyi varmasti aluekisoissa

Pinja teki vahvan suorituksen Etelä-Suomen aluekisoissa Hyvinkäällä sunnuntaina 11.4.2010. sunnuntain kilpailussa saatiin edellisen päivän kilpailujen virheet korjattua ja suoritus oli paljon yhtäaikaisempi kuin Liedossa. Suorituspisteet olivat oikein hyvät 10.25 ja taiteellinenkin nousi yli 5 pisteen. Harmittavasti tekniset pisteet olivat vain 3,8.

Teknisten pisteiden jääminen todella alas vei Pinjalta mahdollisuuden pronssimitaliin. Lopulta pinja sijoittui sarjassaan vasta kuudenneksi.

Vaikka näiden kisojen pisteistä ja sijoituksesta ei voi juurikaan juhlia niin joukkue on todella tyytyväinen siihen, että koko viikonlopun kaikki suoritukset ovat olleet hyviä eikä mitään suurempia mokia ole sattunut.

Nyt Pinjan tytöt suuntaavat takaisin salille tekemään muutamia muutoksia ohjelmaan ja valmistautumaan TUL:n mestaruuskisoihin, joissa joukkue menee viiden hengen kokoonpanolla Hennan suunnatessa Ranskan maille.

Onnea mitalisteille ja suuret kiitokset kisajärjestäjille todella hyvin järjestetyistä kisoista

Liedossa hieno suoritus ja pronssia

Pinjalle hieno kauden avaus Liedossa Varsinaissuomen piirin TUL:n mestaruuskilpailuissa.

Tytöt tekivät ehjän ja siistin suorituksen Liedossa niin aamun harjoituksissa kuin itse kilpailuissakin. Perjantain hyvin menneet harjoitukset toivat itsevarmuutta kilpailupäivälle joka huokui matolta yleisöön asti.

"Muutama pieni tasapaino virhe jäi suorituksesta kaivelemaan, mutta todella hyvä kauden avaus. Olen tyytyväinen, että tytöt saivat ehjän suorituksen näin kisakauden alkuun eivätkä lähteneet hötkyilemään ja panikoimaan vaan esiintyivät varmasti. Huomenna sunnuntaina toivottavasti samanlainen hyvä suoritusputki jatkuu, mutta TUL:n mestaruuskilpailuihin toukokuussa ohjelmaan tehdään vähän muutoksia ja muutetaan ohjelma viidelle ja lähdetään hakemaan sitä sielua, nyt kun tekniikka on kohdallaan " -Sanoo joukkueen valmentaja Katri Kukkola.

Erittäin kovatasoisessa kilpailussa Pinja sijoittui pronssille, sarjan kärkijoukkueiden Cowaheiden ja Lillareiden jälkeen.

Kurkistus pukujen tekoon

Pinjan tytöt kerääntyivät viime viikon lauantaina Katrille pukujen teon merkeissä. Ohjelmassa oli kaikkien kuuden puvun koristelun alulle saaminen eli mm. hameiden leikkausta, koristeiden ompelemista ja loputon määrä paljettien liimailua.

Viime vuoden puvun tapaan tunteja vierähti lähemmäs kaksitoista vaikka "pientä" ruokailutaukoa lukuunottamatta tytöt pakersivat pukujen kimpussa taukoamatta. Yksikään puku ei vielä tämän pukurutistuksen jälkeen lähtenyt valmiina kotiin vaan kotitehtäviksi jäi vielä strassien ja paljettien liimailua.

Katri oli Turun puvunhaku reissulla löytänyt mahtavaa kultaista pitsiä josta saatiin kivasti kuviota ja lisää kuninkaallista otetta, muuten aika alkuasukas teemaiseen pukuun. Täytyyhän The Fountain-elokuvan teemaa noudattaa musiikin myötä niin ohjelmassa kuin puvussakin.

Pinja kiittää Oulunkylän pizzeriaa hyvästä ruuasta ja mainiosta palvelusta. Kuten on tullut todettua: Ruoka on lähellä Pinjan sydäntä.

Ensi viikolla alkaa kisakausi ja tytöt odottavat malttamattomina, että saavat vetää uudet kisapuvut päälleen ja näyttää mitä talven aikana ollaan saatu aikaiseksi. Turussa ja Hyvinkäällä nähdään ja tulkaahan kaikki sankoin joukoin kannustamaan!

pieni maistiainen kevään puvusta
Pizzaa!

Pieni katsaus Pinjan harjoituksiin

Pinjan tytöt aloittivat sunnuntain reenit hoilaamalla Katrille kovaa ja (liian) korkealta "Paljon onnea vaan.....". Laulun siivittämänä iloinen porukka (ja 24-vuotiaaksi vanhentunut ikäloppu valmentaja) siirtyivät salin puolelle alkulämmittelyn ihanaan maailmaan ja venyttelemään. Perjantain harjoituksissa alulle saatua ohjelman hiomista jatkettiin, ja ohjelma alkoikin siistiytyä silmissä. Seuraavat kaksi viikkoa joukkue keskittyykin hyvien kokonaisten saamiseen ja henkilökohtaisten virheiden karsimiseen, jotta aluekisoissa joukkue olisi jo iskussa, vaikkakin Pinjan pääkisat ovat vasta kesäkuussa Turussa.

Kisakausi lähestyy

Pinjan joukkue on kasvanut viime kaudesta yhdellä hengellä, sillä Pinjassa aiemmin voimistellut Heidi palasi joukkueeseen. Nyt siis hieman suurempi joukkue tulee täyttämään kisamatot uudella ohjelmallaan, jonka musiikki on kauniista elokuvasta The Fountain. Ensiesiintymisen joukkue teki kisaohjelmallaan perjantaina seuran kisakatselmuksessa espoonlahdessa. Ohjelma herätti ihastusta katsomossa ja joukkue vilkuttelikin iloisena suurien taputuksien antaneelle yleisölle.

Kisakausi lähestyy ja tyttöjen reenaus kovenee. Pikkuhiljaa tuntuu, että ohjelma alkaa löytämään lopullisen muotonsa aluekisoja varten ja toivottavasti puvutkin saapuisivat pian, jotta ensimmäisissä kisoissa joukkueella olisi päällään jo valmiiksi koristeltu puku. Ensimmäinen kisakoitos Pinjalla on lauantaina 10.4 Liedossa TUL:n piirinmestaruuskisoissa ja heti seuraavana päivänä vuorossa ovatkin aluekilpailut Hyvinkäällä.

Pinjan tytöt alkulämppäilemässä
alkuasennossa
venyy, venyy