Uutiset 2013

Team Lumi kiittää upeasta kaudesta ja toivottaa kaikille mukavaa joulunaikaa!

Pikkujoulut, Gaalanäytös ja muita kuulumisia

Team Lumi vietti pikkujouluja heti SM-kisojen jälkeen. Ohjelmassa oli perinteiset palkitsemiset, herkuttelua ja rusettiluistelua Tapiolan uudessa Jääpuutarhassa. Melkein kaikki löysivät parinsa ja hauskaa oli, kun niin tytöt kuin valkutkin harjoittelivat muodostelmaluistelun alkeita.

Pikkujouluja seuraavana päivänä Sade ja Kide esittivät syksyn kilpailuohjelmansa viimeistä kertaa seuran Gaalanäytöksessä 4.12. Tytöt selkeästi nauttivat esiintymisestä ja tunnelma välittyi katsomon viimeiseen penkkiin asti. Nyt on aika jättää hyvästit vanneohjelmille ja kääntää katseet uuteen kauteen ja vapaaohjelmaan.

Kevät tuo uusia tuulia joukkueeseen, kun Team Lumi kilpailee jatkossa yhdellä kokoonpanolla. Tässä kohtaa jätämme haikein mielin jäähyväiset Fannille ja Johannalle, jotka suuntaavat katseet uusiin kujeisiin. Kiitämme molempia perheitä kuluneista kausista ja tytöille tsemppiä jatkoon!

Loppukausi vierähtää fysiikkatreenin parissa ja monenlaista testiä on edessä. Lisäksi uutta ohjelmaa harjoitellaan jo ennen joulua ja jälleen kerran koreografit ovat keksineet jotain ihan uutta. Mutta ohjelmasta lisää kevätkaudella!

SM-kisat

Kauden tavoite finaalipaikka saavutettiin

Team Lumi onnistui upeasti kauden pääkisoissa. Tunnelma oli katossa, kun voimisteluväki kokoontui Töölön Kisahallille SM-kisoihin 30.11.-1.12.

Team Lumi harjoitteli jo perjantai-iltana ja molemmat kokoonpanot suorittivat todella hyvät kokonaisuudet. Lauantain alkukilpailuun lähdettiinkin hyvillä mielin. Sade kilpaili heti kisan alussa. Sade onnistui hienosti ja teki puhtaan suorituksen. Joukkue kilpaili täydessä kokoonpanossa kauden ensimmäistä  kertaa, mutta näytti silti itsevarmalta. Suoritukseen oltiin erittäin tyytyväisiä. Sateen pisteet: 4,45 / 2.40 / 7.6 = 14.45. Näillä pisteillä Sade kisasi finaalipaikasta, mutta jäi tiukassa kilpailussa juuri finaalin ulkopuolelle sijoittuen jaetulle 17. sijalle.

Ensimmäisen tauon jälkeen kilpaillut Kide onnistui lauantaina suorituksessaan erinomaisesti ja hurmasi tuomareiden lisäksi myös yleisön mahtaviin suosionosoituksiin herkällä ohjelmallaan. Kide sai lauantaina pisteitä yhteensä 16.05 joka oikeutti 8. sijaan ja ennen kaikkea finaalipaikkaan sunnuntain kovatasoiseen kilpailuun. Sunnuntaina Kide sai pisteitä 5,35 / 2.45 / 8.0 =15.80. Lopputuloksissa Kide ylsi hienosti Suomen kymmenen parhaan joukkueen joukkoon jaetulle sijalle 9.

SM-kisat olivat kaiken kaikkiaan Lumi-teamilta hieno kauden päätös ja kauden päätavoite eli finaalipaikka saavutettiin.

 

 

Ovo Cup

Team Lumi jatkoi kisakauttaan Ovo Cupissa Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 16.11.

Aluekisojen jälkeen ohjelmiin oltiin haettu suoritusvarmuutta ja se näkyi myös suorituksissa. Sekä Kide että Sade saivat molemmat hienosti parannettua suoritustaan viime kisasta ja yleisilme oli vahva ja rauhallinen. Pieniä virheitä ja varovaisuutta ohjelmiin vielä mahtui, mutta suoritusvarmuus kasvaa selvästi kisa kisalta.

Ennen kauden viimeisiä kisoja, SM-kisoja, ohjelmiin tehdään pieniä muutoksia ja treenataan tiukasti erityisesti ohjelmien teknisiä osia.

Aluemestaruuskilpailut

Team Lumin kisakausi jatkui sunnuntaina 10.11. aluemestaruuskisoissa Vantaalle. Sade osallistui kisoihin edelleen vajaalla miehistöllä. Harkkakierrokset sujuivat molemmilla joukkueilla hyvin, vaikkakin muutamia vannevirheitä ja herpaantumisia mahtui mukaan. Harkan jälkeen laitettiin vielä kisameikit ja käytiin syömässä. 

Sateen kilpailuvuoro oli jälleen ensimmäisenä. Sade suoritti melko ilmeikkään suorituksen, vaikka alkuun mahtuikin pientä tutinaa ja yksi isompi eriaikaisuus hyppysarjassa. Joukkue paransi loppua kohden ja voitiin olla tyytyväisiä suoritukseen. Sateen kapteeni Venla kommentoi kisapäivää: "Suoritus meni hyvin, mutta pisteet jäivät harmillisen alhaisiksi. Mutta nyt jatketaan ensi viikko hyvällä tsempillä ja parannetaan ensi kisoihin."

Kide kipaili melkein heti Sateen jälkeen. Suoritus alkoi vahvasti ja hyvällä ilmeellä heittoon asti. Vanteen mentyä rajan yli heitossa, ote pääsi herpaantumaan ja suoritukseen mahtui virheitä ja eriaikaisuutta. Viime viikon sairastelut näkyivät ohjelmassa, eikä Kide yltänyt vahvaan suorituseen. Kiteen kapteeni Erica kommentoi kisapäivää: "Yleisilme oli hyvä, mutta tuli harmillisia virheitä ja pisteet jäivät alhaisiksi. Tästä kuitenkin jatketaan hyvällä tsempillä ja kovalla treenillä kohti ensi kisoja." 

Parannettavaa jäi molemmille joukkueille ensi kisoihin OVO Cupiin. 

Kerava Cup

Team Lumin kisaputki jatkui lauantaina 2.11. Keravalle. Molempiin ohjelmiin tehtiin kuluneella viikolla muutoksia ja tarkennuksia, jotta tekniset pisteet saataisiin ylös. Kalenterissa ollut rankka viikko näkyi harjoituksissa, jossa ohjelman osia ja kokonaisia tahkottiin hyvällä tempolla. Sade joutui edelleen osallistumaan kisoihin vajaalla porukalla ja ikävä kyllä tilanne taitaa jatkua pidempäänkin.

Harkkakierrokset menivät molemmilla porukoilla ihan mukavasti, pieniä herpaantumisia ja eriaikaisuuksia mahtui ohjelmiin. Kuitenkin hyvillä mielin tytöt jatkoivat kisavalmisteluja. Sateen kisavuoro oli jälleen ensimmäisenä joukkueistamme. Sade ylsi matolla todella hyvään harkkatasoon, vanteet pysyivät kädessä ja vain yhteen tekniseen osaan tuli isompi virhe. Myös muutokset muistettiin hyvin ja kokonaisuus oli iloinen ja siisti. Pisteet Keravalla 4,75 2,30 6,60 yht.13,65. Pisteet sisälsivät 0,5 pisteen vähennyksen puuttuvasta voimistelijasta.

Kide kilpaili pian Sateen jälkeen. Ohjelma alkoi vahvasti ja sujui ryhdikkäästi heittoon asti. Heitossa kuitenkin kaksi vannetta törmäsi toisiinsa ja vanteita jouduttiin hakemaan jopa alueen ulkopuolelta. Tämän jälkeen virheitä alkoi tullakin useampia. Matolta asteli pois pettynyt joukkue. Pisteet Keravalla 5,10 2,75 6,50 yht.14,35.

Molempien joukkueiden treenit jatkuivat heti sunnuntaina ja seuraavalla viikolla jatketaan hyvien kokonaisten metsästystä, jotta saadaan seuraavaan kisaan nostettua ohjelmien tasoa. Edelleen tekniset osat kaipaavat huomiota ja pieniä tarkennuksia ohjelmiin tehdään edelleen.

Kuvat Vilma Hovi

Kisakatselmus

Team Lumin viikonloppu jatkui sunnuntaina 26.10. kisakatselmuksen merkeissä. Sade esiintyi joukkueista ensin. Saippuakuplaohjelmaan mahtui jälleen vanteen karkaamisia yleisilmeen säilyessä kuitenkin iloisena. Ensi viikolla pyritään saamaan puhtaita toistoja, jotta turhat välinevirheet saataisiin kuriin. Kide onnistui eilistä paremmin, joskin heilläkin oli vielä turhia vannevirheitä. Myös Kiteen kanssa ohjelman toistojen kautta pyritään saamaan varmuutta vaikeisiin vannekikkoihin. Ensi viikolla kisakausi jatkuu jo Keravalla ja toivotaan että siellä joukkueet pääsevät ohjelmissaan harkkatasolle.

Cailap Cup

Team Lumin tytöt avasivat kisakautensa Cailap Cupissa Turussa lauantaina 25.10. Sade joutui lähtemään ensimmäisiin kisoihinsa vajaalla miehistöllä yhden tytön loukattua polvensa syyslomalla. Turkuun saavuttiin jo aamutuimaan harkka-ajan ollessa kello 9. Aamun harkat sujuivat molemmilla hyvin, vaikkakin vannevirheitä mahtui molemmille. Ennen kilpailua ehdittiin vielä kaunistautua ja käydä syömässä. Sade kilpaili numerolla 49. Joukkue suoritti ilmeikkäästi vaikkakin mukaan mahtui useita pieniä vannevirheitä. Pisteet eivät olleet tässä kilpailussa päätavoitteena vaan nimenomaan ilmeikäs suoritus, joka saavutettiinkin. Kide kilpaili numerolla 60. Kisatahti hieman hidastui 10-12 vuotiaiden sarjan vaihduttua 14-16vuotiaisiin ja joukkueen keskittyminen hieman venyi. Matolla Kide ei päässyt normaalille harkkatasolleen. Ryhdikäs ja ilmeikäs suoritus sisälsi useita vannevirheitä ja selkeitä epäonnistumisia teknisissä osissa. Osien virheet näkyivätkin niin teknisissä kuin suorituspisteissä. Iloista oli kuitenkin ilmeen löytyminen ohjelmaan. Parannettavaa jäi molemmille joukkueille seuraaviin kisoihin Keravalle. Siellä nähdään!

Cailap Cup Sade
Cailap Cup Kide

Mahtavaa treeniasennetta hiontaleirillä

Team Lumin tytöt viettivät viikonlopun kotisaleilla ohjelmaa hioen. Molempien joukkueiden ohjelmia myllättiin ennen hiontaviikonloppua paikoin rankastikin, jotta taiteellisuus ja tekniset osat saataisiin erottumaan alusta loppuun asti. Alkuviikko olikin tytöille varmasti rankka jatkuvasti uutta opetellessa, mutta se ei leirillä näkynyt. Lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan asti tytöt olivat keskittyneitä, motivoituneita ja ahkeria. Molemmat ohjelmat saatiin hiottua isku iskulta ja toisto toiston jälkeen ohjelmat siisteytyivät. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti viimeisiä rutistuksia ennen kisakauden avausta Cailap cuppia. Ensi viikonlopun tytöt kuitenkin lomailevat syysloman merkeissä.

Tsemppiä kaikille kilpasiskoillekin viimeisiin rutistuksiin ja kisoissa nähdään.

Tuomarivierailuja kotisaleilla

Ohjelmien hionta on jo käynnissä ja nyt oli aika saada arvokkaita kommentteja tuomareilta. Sunnuntaina ja maanantaina ohjelmien teknistä ja taiteellista sisältöä tarkasteltiin ja molempiin ohjelmiin tehdään muutoksia/tarkennuksia kommenttien pohjalta. Kiitos paljon vierailuista! Sunnuntaina treeneissä oli myös Vilma valokuvaamassa tyttöjä ja alla otoksia treenin sisällöstä. Kuvista kiitos Vilma Hoville.

 

Ohjelmien tekoon!

Team Lumi leireili viikonloppuna kotisaleilla ohjelmanteon merkeissä. Sade leireili lauantaina ja Kide aloitti ohjelmanteon sunnuntaina. Uudet ohjelmat ovat haastavia sekä vartaloiden että muidenkin vaikeusosien puolesta, ja vanne tuo tietenkin oman haasteensa liikkeisiin. Ohjelmat saatiin hyvään vauhtiin ja tytöt treenasivat upealla asenteella, kuten ovat treenanneet koko alkukauden. Ohjelmien tekoa jatketaan viikon treeneissä ja tavoitteena on saada ohjelmat valmiiksi elokuun aikana. 

 

Kausi alkoi leireillen

Kide ja Sade aloittivat syyskauden Leireillen Kisakalliossa. Sateen ikäkausiringin leiri oli heinäkuun vikalla viikolla. Leiri alkoi maanantaina klo 13 ja tiukasti treenaten jatkettiin torstaihin klo 16 asti. Leirillä oli mm. erittäin hyödyllisiä vaikeusosatunteja, liikkuvuutta, välinetekniikkaa, balettia ja testejä. Leiriltä saatiin jälleen hyviä vinkkejä kotisaleille, kiitos valmentajille ja treeniseuralaisille.

Kide matkasi Kisakallioon viikkoa myöhemmin. Leiri alkoi hieman aiemmin kuin Sateella, joten vapaa-aikaakin jäi hieman enemmän. Tämä näkyi etenkin uimarannassa, kun laituri yritti kannatella useamman joukkueen tyttöjä samaan aikaan. Treenatakin ehdittiin. Leirin sisältö poikkesi Sateen leiristä ja Kiteellä mm. yksi päivä treenattiin omien ja muiden leirijoukkueiden valmentajien tahdissa. Jälleen saatiin paljon hyviä vinkkejä treenisaleille. Kiitos myös tämän ikäkausiringin joukkueille ja valmentajille. Kisoissa nähdään!

 

Kesäleirit päättivät kauden

Team Lumin kevätkausi päättyi leireillen. Arkipäivät vietettiin ensin seuran kesäleirillä, jossa tytöille tehtiin liikkuvuus- ja lihaskuntotestit sekä kasva urheilijaksi -testit. Tulokset olivat parantuneet hurjasti kevätkaudella, hienoa tytöt. Leirillä päästiin myös harjoittelemaan mm. juoksutekniikkaa ja vannetekniikkaa. Perjantaina koko tiimi suuntasi Kisakallioon ideoimaan ensi kauden ohjelmia. Vannekauteen tiimi lähtee kahdella joukkueella Kide ja Sade, kokoonpanot kuitenkin muuttuvat viime keväästä. Neljä tyttöä lopetti voimistelun Team Lumissa kevätkauden jälkeen ja mukaan saatiin kaksi uutta tyttöä, tervetuloa Alisa ja Miksu perheineen tiimiin.

Uudet musiikit saivat tytöiltä innokkaan vastaanoton ja leirillä saatiinkin ideoitua pakollisia sarjoja ja yhdistelmiä sekä fiilisteltyä heittoja ja nostoja. Näillä eväillä ohjelmat saavat varmasti muotonsa kesän aikana. Syyskauden alkaessa onkin sitten aika opetella ohjelmat. Syyskausi alkaa molemmilla joukkueilla Kisakalliossa ikäkausirinkien leireillä. Sade leireilee heinä-elokuun vaihteessa ja Kide heti elokuun ekalla viikolla. Nyt kuitenkin on aika pitää ansaittua lomaa!

Kauden päättäjäiset

Team Lumin kauden päättäjäisiä vietettiin lauantaina 25.5. Tapiolan KesäStartin yhteydessä. Ennen juhlia tytöt esittivät kevään ohjelmat tyttöjen itsensä muokkaamina versioina - upeilta näyttivät!

Päättäjäisissä ehdittiin tehdä kaikenlaista kivaa: herkuteltiin niin jäätelöillä kuin muikuillakin, maalailtiin Tapiolan kesäisin graffiti ja jorailtiin Raappanan tahtiin. Hauskaa oli! Samalla jätettiin jäähyväiset Sannille, Jennalle, Heidille ja Annille, jotka päättivät Team Lumi -uransa tähän kauteen. Tytöille ja perheille kiitos kuluineista kausista ja tsemppiä uusiin koitoksiin!

 

Gaalanäytös

Kide ja Sade esittivät kilpaohjelmansa viimeistä kertaa seuran gaalanäytöksessä maanantaina 20.5. Iloinen tunnelma kulissien takana näkyi iloisena esiintymisenä, vaikka aivan kilpailusuorituksen tasoille ei päästykään. Ohjelmat esitetään vielä hieman muokattuina Tapiolassa lauantaina ja sen jälkeen suunnataan katseet jo ensi kauteen. Vanteet on jo otettu esiin ja tekniikkaa opetellaan ahkerasti. Kesällä joukkueella on vielä muutama leiri, jolloin panostetaan niin perusharjoitteisiin kuin ohjelmaankin. Tämän jälkeen on vuorossa ansaittu kesäloma.

 

Upeita suorituksia SM kisoissa

Team Lumin tytöt treenasivat täysillä aluekisojen jälkeen tavoitteenaan finaalipaikka SM kisoissa Tampereella. Kisoihin lähdettiin luottavaisina, ohjelmat olivat tarkentuneet ja vahvaa ilmettä löytyi jokaiselta. Perjantaina kokoonnuttiin Scandic hotelliin Tampereelle. Hiusten laiton ja syömisen jälkeen vetäydyttiin nukkumaan sillä lauantain aikataulu oli superaikainen. Arpaonni ei ollut ollut joukkueelle suotuisa, joukkueet kilpailisivat sarjassaan ensimmäisenä ja toisena.

Lauantaina 10.5. kisapaikalle saavuttiin klo 7 lämmittelyä varten. Kisaharkka oli tällä kertaa eri salissa kuin kilpailu, eikä kaikki sujunut aivan mallikkaasti. Suoritukset olivat hyvät, mutta musiikkilaitteiden äänentoisto ei aivan toiminut. Joukkue toisensa jälkeen joutui tsempaamaan kuullakseen musiikin. Harkan jälkeen laitettiin nopeasti kisameikit ja puvut päälle ja pian jatkettiinkin jo kisalämppään. Kilpailut alkoivat jo klo 10.

Kisasuorituksessa jännitysmomentin toi kanveesi. Uusi alusta toi lisähaastetta kaikille 12-14 sarjan joukkueille, jotka eivät siihen päässeet harjoituksissa tutustumaan. Kiteen ohjelmassa maton alla pomppivat ja liikkeen mukana joustavat laudat aiheuttivat ongelmia hypyissä. Muutama käsikosketus ja yksi kaatuminen meni tällä kertaa täysin uuden ja erilaisen alustan piikkiin, muuten suoritukseen oltiin todella tyytyväisiä. Pisteet tällä kertaa 5.6 2.4 7.85 = 15.85. Matalat taiteellisen pisteet hämmensivät valmentajia, muuten pisteisiin oltiin tyytyväisiä. Sijoitus kovassa sarjassa 12. Sade kisasi heti Kiteen jälkeen. Heillä ohjelma sujui mallikkaasti ja tytöt onnistuivatkin tekemään kauden parhaan suorituksen oikeassa paikassa. Pisteet 5.0 2.65 7.85 = 15.50 ja sijoitus hienosti 15. Heilläkin taiteelliset pisteet jäivät harmillisen matalaksi, mutta niin pisteisiin kuin suoritukseenkin oltiin tyytyväisiä.

Tällä kertaa finaaliin pääsi vain 9 joukkuetta, joten finaalipaikka jäi saavuttamatta, mutta kokonaisuudessaan suorituksiin ja sijoituksiin oltiin tyytyväisiä. Taso sarjassa on huikea ja finaalipaikkaan vaadittiin pisteet 16.95. Sarjanousijoina tytöt onnistuivat kuitenkin hienosti ja molemmat porukat näyttivät parastaan. Sunnuntaina kannustetaan vielä oman sarjan upeita kilpakumppaneita sekä oman seuran Team Tapiolaa, joka onnistui lauantaina upeasti alkukilpailussa. Kisaohjelmat esitetään vielä 20.5. seuran gaalanäytöksessä ja sen jälkeen onkin aika suunnata katseet vannekauteen.

 

Vasemmalla puolella Kide
Oikealla puolella Sade

Aluekilpailut

Etelä-Suomen aluekisat järjestettiin Kotkassa lauantaina 13.4. Team Lumi lähti kisoihin tavoitteenaan parantaa suorituksia edellisistä kisoista ja saada ohjelmien taiteellisuuteen lisää potkua. Ohjelmien muutokset ja viime viikkojen hionta tuotti toivottua tulosta ja sekä Sateen että Kiteen suoritus- ja taiteelliset pisteet nousivat toivotusti. Kide sijoittui upeasti 5. ja Sade 11. sijalle.

Kohti Kotkaa lähdettiin yhteiskuljetuksella Loisteen kanssa ja bussimatka sujui rivakasti hiustenlaiton ja meikkauksen parissa. Kisaharkka oli tällä kertaa erilainen, kun joukkueilla oli totuttua lyhyemmät treeniajat. Meillä meni nappiin nopeat vaihdot ja niinpä harkassa ehdittiin tehdä lähes kokonaiset läpimenot. Tytöillä taisi olla hauskaa, kun hetken aikaa molemmat kokoonpanot muodostivat yhden ison kuvion.

Kisavuorossa oli ensimmäisenä Sade, heti kisojen 4. suorituksena. Sade teki varman ja ilmeikkään suorituksen. Pienistä tasapainovirheistä huolimatta valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä tyttöjen rohkeaan tekemiseen. Ohjelmaan oli tehty paljon muutoksia ja ne sujuivat mallikkaasti. Pisteitä Sade keräsi 4.23/ 2.85/ 7.55, yhteensä 14.63. Pisteisiin oltiin tyytyväisiä muilta osin kuin teknisten osalta, jotka jäivät harmillisen alas. Tyttöjen hyvästä tsempistä huolimatta osat eivät löytyneet. Tuomareilta saadun palautteen perusteella ohjelmaan tehdään vielä muutoksia ja SM-kisoihin lähdetään parantamaan koko kokonaisuutta.

Sitten vuorossa oli Kide. Tytöt astelivat matolle päättäväisenä ja sama heittäytyminen näkyi myös suorituksessa. Tekeminen oli vahvaa ja kokonaisuus oli yksi kauden parhaista. Suoritus lupaili hyviä pisteitä ja ilo olikin ylimmillään, kun joukkue nappasi pisteet 5.73/ 2.95/ 7.95, yhteensä 16.63. Tytöt ja valmentavat olivat pisteisiin erittäin tyytyväisiä - tästä on hyvä jatkaa kohti SM-kisoja.

Mitalisijoihin ylsi Varietee, Alexa S sekä Mimosa. Onnea mitalisteille!

 

Upeat kuvat on ottanut Helmin sisko Vilma. Kiitos!!!

Alpen Cup

Team Lumin kisakausi jatkui Vantaalla lauantaina 23.3. Espoo Cupin jälkeen tyttöjä kaatui sairasvuoteelle yhä lisää ja Sateen kohdalla kisoihin osallistuminen oli perjantaihin asti vaakalaudalla. Onneksi kuitenkin 2 alkuviikosta sairaana ollutta tyttöä saatiin terveeksi ja näin ollen 6 tyttöä saatiin kisakokoonpanoon kahden jäädessä vielä kuumeisena pois matolta. Joukkue onkin joutunut kisaamaan kaikki kisat vajaalla kokoonpanolla. Tytöt kuitenkin omaksuivat kuviomuutokset upeasti ja lavalla joukkue ylsi vaikean viikon jälkeen upeaan suoritukseen. Tämä palkittiin kauden parhailla pisteillä 15.05, jotka riittivät upeasti 8. sijaan.

Kiteelläkin tyttöjä on ollut kovin flunssasena, mutta 7 tyttöä saatiin kuitenkin lavalle Jennan parannellessa edelleen polveaan. Kide lämmitteli kisasuoritusta varten itsevarmasti ja ilme oli harjoitusmatolla vahva ennen lavalle astumista. Tällä kertaa kuitenkin ohjelmaan mahtui tutinaa tasapainoissa ja pientä epätarkkuutta siellä täällä. Aivan ei siis parhaaseen ylletty. Pisteet hieman laskivat edellisistä, mutta yhteispisteet 14.55 riittivät kuitenkin kovassa kisassa hienosti sijaan 10.

Nyt molemmat joukkueet jatkavat ohjelmien parissa. Muutoksia tehdään palautteen pohjalta ennen seuraavia kisoja. Muutoksilla pyritään saamaan tekniset pisteet ylös ja taiteellista ilmettä kantamaan koko ohjelman läpi. Hiomiselle on onneksi nyt aikaa, sillä seuraavat kisat joukkueella on 13.4. Ennen kisoja nautitaan vielä ansaitusta pääsiäislomasta ja pyritään saamaan viimeisetkin tytöt terveiksi ja mukaan matolle.

Espoo Cup‬

‪Team Lumin kevään toiset kilpailut, Espoo Cup, kisailtiin sunnuntaina 17.3.2013 Tapiolan urheiluhallilla. Tytöt olivat aamusta asti hyvä tsemppi päällä, vaikka Fannin lisäksi myös Venla oli sairaana, eikä päässyt kilpailemaan. Näin Sateen tytöistä oli kaksi tyttöä poissa, mutta harjoituskierros sujui kuitenkin särmästi kuvioista huolimatta. Myös Kiteen harjoituskierros sujui ryhdikkäästi ilman suurempia virheitä. ‬

‪Tällä kertaa ensimmäisenä kilpailuvuoroon pääsi Kide. Tyttöjen suoritus meni upeasti eikä isoja virheitä tullut. Kide sai pisteitä 15,24 ja sijoittui kilpailussa sijalle 7. ‬

 

‪Sateen vuoro oli pian Kiteen jälkeen. Myös Sade suoriutui upeasti kauden toisista kilpailuista vajaasta joukkueesta huolimatta. Pisteitä Sade sai 14,64 ja sijan 11., mikä oli huima parannus ensimmäisiin kilpailuihin. ‬

 

‪Molemmat joukkueet paransivat suoritustaan lauantain kilpailuista, mikä näkyi myös pisteissä! Tästä on hyvä lähteä kohti ensi viikkoa ja uusia koitoksia! Viikon päästä kilpaillaan taas, tällä kertaa Vantaalla Alpen Cupissa. ‬

Mustan kissan Cup‬

Team Lumi osallistui ensimmäiseen kilpailuunsa 12-14-vuotiaiden mestaruussarjassa lauantaina 16.3.2013 Mustan kissan Cupissa, Mäntsälässä. Jännitystä ja innostusta oli ilmassa ja aamun harjoituskierrokset sujuivat molemmilta joukkueilta mallikkaasti. Molemmat joukkueet olivat joutuneet kuluneen viikon aikana tekemään kuviomuutoksia sairastumisten takia ja osa tytöistä oli kisoissa flunssaisena. Tytöt tsemppasivat todella upeasti vastoinkäymisistä huolimatta. ‬

 

‪Ensimmäisenä suoritusvuoroon pääsi Sade. Jo lämmittelyssä tytöt tekivät terävästi ja keskittyneesti, mikä näkyi myös itse suorituksessa. Tasapainoissa oli pientä tutinaa, mutta kokonaisuus oli hyvä ja ilmeikäs. ‬ Pisteitä Sade sai 13,65 ja sijoittui kovatasoisessa kisassa sijalle 16.

 

‪Kiteen suoritusvuoro oli kilpailujen loppupäässä. Pitkästä päivästä huolimatta tytöt jaksoivat tsempata koko päivän suoritukseensa asti. Kauden ensimmäisiksi kilpailuiksi Kiteellä meni upeasti muutamasta isommasta tasapaino virheestä huolimatta.‬ Pisteitä Kide sai 14,70 ja sijoittui kovatasoisessa kisassa sijalle 11.

 

Valkut olivat kokonaissuudessaan tyytyväisiä uuden sarjan debyyttiin ja luottavaisin mielin katseet suunnattiin kohti seuraavan päivän kisoja, Espoo Cuppia.

 

Kommelluksien kautta kohti kisoja

Rinkileirin jälkeen Team Lumissa on sattunut ja tapahtunut. Molempiin kokoonpanoihin on tullut muutoksia. Kiteen Sanni joutuu jättämään kisakauden väliin ja niinpä kisoihin suunnataan kahdeksan tytön voimin. Myös Sade suuntaa kisoihin kahdeksalla, kun Janna päätti jv-uransa Team Lumissa. Jannalle paljon tsemppiä uusiin koitoksiin!

Kuviomuutoksista, sairasteluista ja tapaturmista huolimatta kausi on edennyt hyvällä tsempillä ja ohjelmat alkaa olemaan hyvässä kunnossa. Uudet haastavat vaikeusosat alkavat sujua ja armoton hiominen on tuottanut tulosta suorituspuhtaudessa. Viime viikonloppu vietettiinkin ahkerasti kotisaleilla ja ohjelmat menivät harppauksin eteenpäin. Harjoittelun ohessa kokoonpanoille valittiin kapteenit. Kiteen kapteeni on Erica ja varakapteeni Nelli. Sateen kapteeni on Venla L ja varakapteeni Ella. Onnea ja menestystä kapteeneille kunniatehtävään!

Myös puvut ovat viimeisiä kimalteita vaille valmiit. Nyt vaan kaikki tytöt kuntoon ja sitten suunnataankin reilun viikon päästä kauden avauskisoihin. Jännittävä kisapäivä Mäntsälässä edessä, kun edessä on ensimmäiset kisat SM-sarjassa!

Rinkileiri Kisakallion talvisissa maisemissa

Team Lumin leirintäyteinen tammikuu jatkui 18.-20.1. rinkileirillä Kisakalliossa. Tällä kertaa leiri sisälsi varsin monenlaista puuhaa. Hyppytekniikan ja baletin lisäksi tytöt pääsivät kokeilemaan mm. vesijumppaa, treenaamaan ilmentämistä ja keksimään omia tsemppisanoja. Kovat pakkaset kantoivat sisälle asti ja välillä jouduttiin treenaamaan toppatakit päällä. Leirin kohokohtiin kuului hauskanpito pulkkamäessä ja leirinäytös, jossa päästiin ihailemaan muitten joukkueitten vapaaohjelmia sekä esittämään omat uudet ohjelmat. Ensiesiintymisessä on aina erityinen tunnelma ja hienostihan se meni!

Ohjelmia katsottiin vielä tuomareiden kanssa tarkemmin sekä Lauran kanssa paneuduttiin ilmentämiseen tarinoiden kautta. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä - tästä on hyvä jatkaa ohjelmien viimeistelyä!

Leirin loppuun mahtui mukava yllätysnumero, kun tiimi pääsi ihailemaan oman seuran Loiste-joukkueen uutta, jännittävää vapaa ohjelmaa. Kiitos Loiste näytöksestä!

 

Uusi kausi alkanut

Team Lumi palasi treenisaleille tammikuun alussa. Sade aloitti kauden ohjelmantekoleirillä loppiaisviikonloppuna. Uuden ohjelman teko oli aloitettu jo joulukuussa ja mukavasti päästiinkin jo eteenpäin viikonlopun aikana. Aivan valmiiksi ei ohjelmaa vielä saatu, mutta uudet vaikeusosat löysivät jo paikkansa musiikista. Kide pääsi treenien makuun maanantaina ja tulevana viikonloppuna on heidän vuoronsa opetella uutta ohjelmaa.

Tammikuun kolmantena viikonloppuna on vuorossa Kisakallion leiri, jolloin ohjelmat näytetään tuomareille. Valmentajat odottavat mielenkiinnolla millaisen reaktion 12-14-vuotiaiden sarjaan nousseiden joukkueiden ohjelmat saavat aikaan. Ensimmäinen kisakoitos Kiteellä ja Sateella on 16.3.