Uutiset 2014

Team Loiste Miss Valentineen!

 

Mieletön aloitus viikolle saatiin kun valinnat Miss Valentine kilpailuihin julkistettiin tiistaina 16.12.2014. Joukkuevoimistelun lajiasiantuntiryhmä on valinnut Team Loisteen edustamaan Suomea Viron Miss Valentine kilpailuun 12-14v sarjaan yhdessä kolmen muun joukkueen kanssa. Miss Valentine tulee olemaan Team Loisteen kisadebyytti kansainvälisissä kisoissa. Valinta tuli valkkutiimille ja joukkueelle täytenä yllätyksenä, ilahduttavana sellaisena.

Team Loiste lähtee Viroon edustamaan Suomea yhdessä Turun Pyrkivän & Forssan naisvoimistelijoiden Sanix Kids Säihkeen, Ovon Team Indiumien ja Tampereen Voimistelijoiden Team Minettien kanssa.

Yli 14-vuotiaiden joukkueiden osallistuminen kisoihin päätetään karsintakisan perusteella 9.1.2014 Vantaalla, johon Team Loiste lähtee kannustamaan Team Lumia huippusuoritukseen. Tavoitteena on että sisarjoukkueet matkaisivat Tarttoon yhdessä.

Valkeakoskella mitaleille

Team Loiste osallistui SM-kisojen yhteydessä järjestettyihin valtakunnallisiin 10-12v mestaruuskilpailuihin Valkeakoskella. 10-12vuotiaiden joukkueet oli jaettu kilpailemaan kahtena päivänä, Tapiolan Voimistelijoiden joukkueet kilpailivat sunnuntaina.

Team Loisteen suoritus oli heti kisojen alussa suoritusnumerolla 2. ja päivä olikin nopeasti ohitse. Suoritus ei harmillisesti yltänyt lähellekkään harjoitustasoa, ja tuomaristolle näytettiin naruvirheiden kuorruttama suoritus, naruvirheiden lisäksi muu tekeminen oli skarppai, ohjelma oli yhtäaikainen ja ilmaisu oli hyvää. Joukkueen ja valmentajien iloksi tuomaristo arvioi joukkueen kuitenkin kategoriaan 1, ja palkitsi vielä kahdella bonuksella taito-osista. JES!

Team Loiste palkittiin päivän päätteeksi yhdssä muiden kategoriaan 1. sijoittuneiden joukkueiden kanssa. Onnea myös muille mitalisteille ja super onnet kummijoukkue Team Lumille SM-kullasta!

Team Loisteen ura 10-12v sarjassa on nyt ohitse ja on aika siirtyä uusiin haasteisiin SM12-14 vuotiaden sarjan puolelle. Huikeaa kehitystä on tapahtunut vuosien varrella niin taidollisesti kuin treeniasenteessakin. Kulunut kausi antoi toiveita tulevalle kun koko kauden joukkue sijoittui kategoriaan yksi ja positiivista palautetta on saatu sekä tuomareilta että yleisöstä. Tästä on hyvä suunnata katseet uuteen sarjaan ja lähteä kartuttamaan taitoja treenisalille entistä paremmaksi.

Espoo Cupissa mitaleille!

16.11.2014

Team Loiste onnistui parantamaan viikon takaista suoritustaan alukisoista huomattavasti ja näytti Espoo cupissa Tapiolan Urheiluhallin täydelle yleisölle ja tuomaristolle paljon ehjemmän ja ilmaisullisemman suorituksen. Kotiyleisölle esiintyminen oli kivaa, ja se näkyi ilmaisussa. Kokonaisuuteen mahtui silti vielä paljon yksittäisiä naru, eriaikaisuus ja tasapainovirheitä.

Tuomaristo arvioi Team Loisteen suorituksen kategoriaan 1. ja palkitsi 0,1 bonuksella Taito-osista. Kisojen loppuun saatiin jännittää ketkä kahdeksasta 1. kategoriaan sijoittuneesta joukkueesta palkittaisiin. Onni potkaisi ja Team Loiste sai marssia palkintojen jakoon. JEE!

Nyt viimeiset kaksi viikkoa ennen kauden pääkilpailuja keskitytään ohjelman hiomiseen ja onnistuneisiin kokonaisiin. Lisämausteena viimeisen viikon treenaukseen saadaan kun Heinin johdolla harjoitellaan esitysohjelmaa seuran 50v näytökseen ja kokeillaan osia jo kevätkautta varten.

Kuvat: Sami Ilvonen

Etelä-Suomen Aluemestiksissä kategoria 1.

9.11.2014

Elise järjesti Etelä-Suomen Aluemestaruuskilpailut sunnuntaina 9.11. töölön kisahallilla. Isänpäivänä Töölön Kisahallilla kilpaili yhteensä 88. joukkuetta. Kilpailut alkoivat kilpasarjoilla ja huipentui SM-sarjoihin. 10-12vuotiaiden sarja kilpaili koko päivän lomittain kilpa- ja mestaruussarjojen kanssa. Team Loiste sai kunnian aloittaa koko kilpailut suoritusnumerolla 1.

Kisajärjestelyistä johtuen Team Loisteen lämmittely jäi lyhyeksi ja nopean valmistautumisen jälkeen kisamatolle asteli jännittynyt joukkue. Team Loiste ei näyttänyt matolla omaa osaamistaan, ja kokonaisuuteen mahtui paljon tasapaino, naru sekä eriaikaisuus virheitä. Suoritus oli  yksi kauden heikoimpia, eikä kilpailulle asetettuja tavoitteita varmasta ja ilmaisullisesta kokonaisesta saatu täytettyä. Ensimmäisen kilpailijan paikka on aina jännittävä, eikä valmistautuminen harjoitusalueella sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue oli suoritukseensa todella pettynyt, mutta odotukset ylittänyt kategoriatulos lievitti kuitenkin tyttöjen pettymystä. Tuomaristo arvioi joukkueen kategoriaan 1. ja palkitsi vielä kahdella bonuksella. Seuraaviin kisoihin lähdetään tekemään kovaa työtä treenisalilla ettei vastaavaa suoritusta enää tuomareille näytetä. Sunnuntain kilpailussa 10-12vuotiaiden sarjassa 1. kategoriaan ylsi yhteensä kahdeksan joukkuetta ja kolme päivän parasta palkittiin mitalein. Tällä kertaa mitalit menivät OVO indiumit 02, OVO Team Indiumit, TapEr Elite Alexa jr. Onnea mitalisteille.

 

Alueasemalla Rytmisen Voimistelun ohjelmilla

8.11.2014

Team Loiste otti uuden haasteen syksyn välinekauden rinnalle, Team Loisteen tyttöjä nähtiin Etelä-Suomen alueaseaman esiintymismatolla rytmisen voimistelun asemaohjelmilla.

Valmentajat kysyivät olisivatkot tytöt halukkaita rytmisen puolelle ja Henna, Viivi, Anna, Olivia, Jenny sekä Erika ottivat valmentajien haasteen vastaan ja opettelivat Alinan johdolla rytmisen ohjelmaa joukkuevoimistelutreenien lomassa. Kokeilu oli oikein onnistunut, ja tytöt näyttivät matolla ryhdikkäiltä ja taidokkailta. Arvien palaute oli oikein kannustavaa ja kokeilusta saatiin mukavaa lisäpontta treenaukseen. Nyt Rytmisen kisakalentereita syynäämään josko tytöt pääsisivät ensimmäisiin rytmisen kilpailuihin.

Cailap Cupissa mitaleille!

Lauantai 25.10.2014

Team Loiste avasi kauden loistavasti, kun Cailap Cupissa joukkue arvioitiin kategoriaan 1. ja palkittiin mitalein kuuden muun 1. kategoriaan sijoittuneen joukkueen kanssa.

Autot starttasivat aamulla kuuden aikaan kohti Turun Kupittaan Urheiluhallia. Aamuharjoitukseen valmistauduttiin kisalämpällä yhdessä Team Lumin kanssa. Aamuharjoitus lupaili jo hyvää. suoritukseen lähdettiin hakemaan vielä ilmaisua ja tarkkuutta.Hiusten laiton ja meikkauksen jälkeen joukkue kävi syömässä ja melkein samantien saatiinkin aloittaa lämmittely kisasuoritusta varten. Lämmittely sujui hyvin ja tauolla saatiin harjoitusmatolla käydä ohjelman kohdat läpi. Pian oltiinkin valmistautumassa suoritukseen maton reunalla, ja kun joukkueen nimi kuulutettiin marssi lavalle päättäväinen ja ilmeikäs joukkue.

Uusi "heimo"-teemainen ohjelma alkoi täsmällisesti ja tarkasti. ohjelman loppupuolella tapahtui muutama isompi naruvirhe, mutta tytöt saivat korjattua ne nopeasti ilman että ne häiritsivät kokonaisuutta. Tytöt onnisuivat saamaan lopun vaikean vaihtoheiton kiinni ja matolt marssi tyytyväinen joukkue. Valmentajat jäivät kaipaamaan vielä vahvempaa ilmaisua koko ohjelmaan ja tarkempia lopetuksia. Joukkue arvioitiin kategoriaan 1. ja palkittiin myös 0,1 suuruisella bonuksella ta"taito-osat vastaavat erinomaisesti taito- ja ikätasoa". Kauden aloitus oli varsin mallikas lähtö uudelle välinekaudelle ja siihen voitiin olla tyytyväisiä, nyt vain uudella innolla kohti seuraavia kilpailuja!

 

Onnea Mitalisteille, erityisesti sisarjoukkue Team Lumille 12-14v SM-sarjan hopeasta!

 

 

Onnelliset mitalistit :)
team Lumin kanssa Mitalituuletus

Ikäkausi I - leiri, Kisakalliossa

29.7.-1.8.2014

Team Loiste valittiin Suomen Voimisteluliiton Ikäkausi I-rinkiin, jossa joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä 10-12vuotiaiden sarjan parhaiden joukkueiden kanssa.  Rinkipaikka on hieno mahdollisuus joukkueelle kehittyä ja näyttää parhaansa.

Nelipäiväisellä leirillä tehtiin paljon perustreeniä, liikkuvuutta, keskivartalon hallintaa ja voimaa, lisäksi tehtiin kasva urheilijaksi testit, treenattiin kovaa ja ahkerasti ja uitiin päivittäin

Kiitos kouluttajille ja kanssatreenaajille upeasta leiristä!

Lähtölaukaus kesälomalle!

18.6.2014

Team Loiste juoksi kesäloman alun kunniaksi Coopperin testit, tytöt suoriutuivat kaikki hienosti ikäluokkansa erinomaiselle tasolle.

Tästä on hyvä lähteä kesäloman viettoon ja ahkeraan omatoimiseen harjoitteluun.

Uuden nimen ja kokoonpanon voimin syyskauteen

1.6.2014

Joukkue tunnetaan jatkossa nimellä Team Loiste.

Team Loiste lähtee syyskauteen kymmenen upean voimistelijan kanssa. Joukkue osallistuu 10-12 vuotiaiden sarjaan uudella naruohjelmallaan.

Kokoonpanossa on tapahtunut pieniä muutoksia. Tervetuloa mukaan Jonna sekä Iisa, jotka voimistelivat aikaisemmin Tapiolan Voimistelijoiden Tuike joukkueessa.

Valmennustiimiin saatiin vahvistusta kun Loisteen valmentaja Elli Trontti tulee vetämään joukkueelle fysiikkatreenejä sunnuntaisin.

Team Loiste harjoittelee 5krt viikossa + baletti 2krt viikossa. Lisäksi harjoitteluun kuuluu olennaisena osana kotiharjoittelu sekä peruskestävyydestä huolehtiminen.

TARZAAAN!!

Team Loiste vietti "räsynukke"-kauden päättäreitä nauttien Helsingin Kaupunginteatterin Tarzan musikaalista keskiviikkona 21.5.2014.

Esitys oli oikein hyvä ja visuaalinen ja jokainen tyttö tykkäsi musikaalista kovasti. Välitauolla tytöille ja valkuille oli varattu yläparvelle makeat tarjoilut ja tarjoilujen lomassa valkut valitsivat kauden zemppariksi Viivin. Lisäksi jokainen tyttö sai omakseen pienen muiston kaudesta.

Team Loiste Juoksutekniikan pauloissa

15.5.2014

Loiste tunnetaan jatkossa nimellä Team Loiste. Tervetuloa Jonna ja Iisa mukaan joukkueeseen!

Hieman erilainen startti saatiin kesäkaudelle kun tiistaina 6.5. alkoi neljän viikon juoksutekniikan intensiivikurssi, jota tytöille vetää ihana Juuli.

Kesää varten juoksumuuvit hiotaankin kuntoon, jotta kesälomalla Team Loiste juoksee oikein ja omatoimisesti. Ennen kesälomaa harjoitellaan ahkerasti ja monipuolisesti! Peruskestävyyttä, lihaskuntoa, liikkuvuutta, narutekniikkaa, hyppytekniikkaa, balettia ja kaikkea uutta ja erilaista kuuluu team Loisteen kesätreeniin. Nyt saa kesä tulla!

 

Team loiste tekniikkaharjoitteiden parissa. Kuvan nappasi Juuli.

Tyttöjen Hyvän Mielen Kilpailut

la 26.4.2014

Loisteen kilpailukausi huipentui lauantaina 26.4.2014 Vantaan Energia Areenalla, kun Vantaan Voimisteluseura järjesti 10-12v tyttöjen hyvän mielen kilpailut. Kilpailut ovat Voimisteluliiton mestaruuskilpailut, jossa kaikki ykkös kategoriaan sijoittuneet joukkueet palkitaan kultaisin mitalein.

Loisteen kisaviikko ei sujunut vaivoitta, kun flunssa-aalto kiersi melkein kaikki tytöt läpi. Harjoituksissa tehtiin kuitenkin täysillä ja näytettiin kauden parhaimpia suorituksia ja ohjelma sekä treeniasenne menivät harppauksin eteenpäin.

Flunssailuista huolimatta kisoihin saatiin kuitenkin yhdeksän tyttöä matolle. Jee! Kisasuoritus ei ollut kauden parhaimpia mutta tyytyväisiä siihen oltiin! Koko joukkueen ja kannustusjoukkojen iloksi suoritus arvioitiin kategoriaan 1. ja lisäksi joukkue sai 3 bonusta. Loiste palkittiin yhdessä kuuden muun lauantaina 1. kategoriaan sijoittuneen joukkueen kanssa. Sunnuntain kilpailuissa kategoriaan 1. sijoittui viisi joukkuetta.

Näin syyskauden tavoitteet täytettiin ja kauteen voitiin olla jälleen tyytyväisiä!

Iso kiitos kaikille kannustaneille ja erityiskiitos vanhemmille jotka kannustivat ja jännittivät katsomossa varmaan enemmän kuin yksikään joukkueen jäsenistä! :)

Aluekisoissa mitaleille

Helsinki la 5.4.2014

Etelä-suomen aluemestaruuksista kilpailtiin Töölön Kisahallissa lauantaina 5.4.2014. Tällä kertaa aamuharjoituksia ei ollut, ja tytöt saapuivat kisahallille yhdeksän aikaan laittamaan kisameikit ja kampaukset kuntoon.

Vihdoin tuli Loisteen vuoro mennä esiintymään. Tytöt marssivat matolle itsevarmoina ja suorittivat ilmaisullisen ohjelman. Suoritus oli jo tähän astisista kisasuorituksista paras, mutta harkka-tasolle ei ihan vielä ylletty. Loisteen suoritus arvioitiin kategoriaan kaksi ja bonusta tytöt saivat taito-osista.

Kun ensimmäiseen kategoriaan meni vain kaksi joukkuetta, alkoi tyttöjen jännitys siitä, kuka kakkoskategorian joukkueista palkittaisiin. Tällä kertaa odotus palkittiin, kun Töölön kisahallissa kuulutettiin Loiste palkinnoille. Ilolla ei ollut rajaa, ja tytöt kirmasivat pukuhuoneeseen laittamaan puvut päälle ja marssivat suorinta tietä palkintojenjakoon.

Hyvinkää Cup

la 29.3.2014

Loiste aloitti TapVon kilpailupäivän esiintymällä kilpailun puolen välin paikkeilla. Suoritus oli tasapainojen osalta huima parannus Caribia Cuppiin, mutta ohjelmaan mahtui useampi suurempi eriaikaisuus ja ilmaisu jäi aavistuksen vaisuksi.  Tälläkään kertaa ei saatu näytettyä parasta osaamista tuomareille. Jännityksellä mentiin kisakatsomoon odottamaan kategoriatulosta ja tekemään loppuverryttelyä. Tuomaristo arvioi Loisteen suorituksen kategoriaan 2. ja tytöt palkittiin 0,1 pisteen elämysbonuksella. Kategoriaan oltiin hieman pettyneitä mutta bonus lämmitti mieltä. Jännitettävää riitti kuitenkin pitkälle iltaan saakka. Lopullista sijoitusta saatiin jännätä, sillä mahdollisuus mitaliin oli kun ykköskategoriassa oli vain kaksi joukkuetta ja kolme parasta joukkuetta palkittaisiin. Tällä kertaa onni ei suosinut loistetta ja pitkää odotusta ei palkittu mitaleilla. 10-12vuotiaiden sarjassa palkittiin 1. kategoriaan sijoittuneet Nemorella, Team Minetit sekä Säihke V.  Loiste voimisteli siis sijoille 4-5 kun kategoriassa kaksi oli vain kaksi joukkuetta.

Onnea upealle mitalikolmikolle!

Loisteen kilpailukausi jatkuu ensi lauantaina Aluemestaruuskilpailuissa Helsingissä.

Loistelaiset talkoilemassa seuran Synttäriasemalla

Seuran 50v taipaleen kunniaksi järjestettiin su 23.3.2014 Tapiolan Urheiluhallilla voimistelun Synttäriasema, jossa nähtiin noin 50 joukkuevoimistelun ja rytmisen esitystä.

Loisteen tytöt vanhempineen olivat tapahtumassa talkoilemassa. Loisteen tytöt toimivat tapahtumassa lapputyttöinä sekä siivosivat vanhempien kanssa tiloja. Lisäksi Loiste esiintyi toisen blokin aluksi.

Asemalla työskentelyn lomassa tytöt ehtivät myös jumppailla oikein olan takaa, ja kännykät olivatkin täynnä mitä notkeampia jumppailukuvia.

 

Lapputyttöinä oli kivaa!
Väliaika jumppailua

Caribia Cup

la 22.3.2014

Loiste avasi kilpailukautensa Caribia Cupissa turussa lauantaina 22.3.2014. Kisamatkalle lähdettiin aikaisin aamulla seuran yhteisbussilla Tapiolan Urheiluhallilta. Matka Turkuun sujui nukkuen, höpisten ja lettinutturoita harkkaa varten väsäillen. Harjoitussuoritus sujui hyvin, mutta sisälsi vielä pieniä eriaikaisuuksia ja tasapainovirheitä ja kisasuoritukseen lähdettiin hakemaan lisää tarkkuutta ja ilmaisua.

Loiste esiintyi koko kilpailujen loppupäässä. Aika ei kisapäivän aikana kuitenkaan käynyt pitkäksi kun hiusten laitossa, meikkauksessa, sukkisten leikkailussa ja ulkoilussa saatiin kulumaan aikaa ihan mukavasti. Päivän aikana oli tullut selväksi, että tuomarilinja oli erityisen tiukka 10-12vuotiaiden sarjassa. Lavalle mentiin näyttämään kuitenkin parasta Loistetta.  Lavalle marssi itsevarma ja ylväs rivistö räsynukkeja. Suoritus oli itsevarma sekä ilmeikäs. Ilman isompia virheitä selvittiin melkein ohjelman loppupuolelle asti, mutta sitten alkoi tapahtua. Ohjelman loppuun mahtui suuntavaiston totaalinen häviäminen, josta aiheutui härdelliä matolla. Lisäksi lopun vaikea tasapainosarja epäonnistui totaalisesti. Lopun härdelli vaikutti sekä suorituksen, teknisen sekä taiteellisen pisteisiin, joten Loiste arvioitiin kategoriaan 2. (sijat 4-7.) Tähän voitiin olla kuitenkin supertyytyväisiä! Seuraaviin kisoihin lähdetään pienten muutosten kautta hakemaan suoritusvarmuutta ja vielä lisää tiukkuutta ja ilmaisua.

Kisakatselmus su 9.3.2014

Loiste esitti uuden "Räsynuket"-teemaisen ohjelmansa yleisölle seuran kisakatselmuksessa espoonlahden urheiluhallilla.

Esiintyminen oli hyvää harjoitusta muutaman viikon päästä alkavalle kisakaudelle. Katselmuksessa saatiin esitettyä yleisölle melkolailla harkkatasoa vastaava kokonainen. Tästä on hyvä lähteä hiomaan ohjelman laskuja tarkemmaksi ja virittelemään ilmaisua kohdilleen.

Kisakatselmuksen kohokohta taisi kuitenkin olla näytöksen päättäneen Ruosteen ohjelma, jossa Loisteen valkku Heini voimistelu päätähtenä.

Loiste & Heini-valkku

Alueringin leirillä

18.-19.1.2014

Loiste leireili alueringin leirillä Kisakalliossa tammikuun alussa. Leiriltä saatiin paljon uusia ideoita kotisalille, ja erityisesti balettitunnilla saatiin uusia hyviä (ja vaikeita) liikkeitä aukikierron parantamiseksi. Tyttöjen mukaan liikkuvuustestitunti oli leirillä parasta, sillä kehitystä oli taas tapahtunut ja omaa vuoroa odottellessa sai tehdä omia jumppaliikkeitä. Myös emmin motoriikkatunti oli kiva, ja vaikeita käsiliikkeitä väännetään kotisalilla edelleen.

Sunnuntaina päästiin tekemään temppuja volttimonttuun!

Leiri huipentui leirinäytökseen, jossa saatiin itse esiintyä ja nähtiin muiden joukkueiden ohjelmat kokonaista kolme kertaa!

Uusi kausi kovassa vauhdissa!

Loisteen vapaakausi käynnistyi oikeastaan jo joulukuun puolella kun joukkue oli Solvallassa viikonlopun ohjelmatekoleirillä, jossa kevään vapaa-ohjelma kasattiin muutamaa tahtia vaille valmiiksi.

Joulukuussa Loistee kasvoi yhdellä taitavalla voimistelijalla kun Erika siirtyi Tuikkeesta takaisin Loisteeseen.

Joululomalla tytöt ahkeroivat kotitreenien parissa ja tammikuussa kotisalille palasi hyvin lomaillut jumppa-intoinen poppoo.

Salilla treenataankin nyt erityisen ahkerasti peruskuntokauden merkeissä, nopeuden ja kv-treenien lisäksi salilla harjoitellaan uuden ohjelman liikkeitä ja opetellaan paljon kaikkea uutta ja kivaa.

Kerettiinpä treeneissä napsasta joukkueesta uusi taitokuvakin.

Nyt voit seurata meitä myös instagramissa @loiste_agg