Turnfest 28.5. - 1.6.2025

Saksan Voimisteluliitto järjestää Turnfest-tapahtuman 28.5. – 1.6.2025. Tapahtumassa on useita lajeja ja runsaasti ohjelmatarjontaa, nähtävää ja koettavaa on paljon. Tämä joka neljäs vuosi järjestettävä suurtapahtuma kokoaa perinteisesti peräti 80.000 osallistujaa. Tällä kertaa Turnfest järjestetään Leipzigissä, urheilun ja maailmanluokan musiikin kaupungissa. Leipzig sijaitsee n.180 km Berliinistä etelään.

Koreografi Hymy Larimo-Tullila Seinäjoelta suunnittelee uuden kenttäohjelman vuoden 2025 Turnfest-tapahtuman stadion gaalaan. Kenttäohjelman kohderyhmä on aikuiset ja yli 15-vuotiaat nuoret (yläikärajaa ei ole), joilla on hyvä perusvoimistelutaito ja -kunto, ja jotka haluavat sitoutua pitkäaikaiseen harjoitteluun, kuvioiden opetteluun ja esiintymiseen. Ohjelma sopii ensisijaisesti tanssillista voimistelua, tanssia, perusvoimistelua, joukkuevoimistelua harrastaville. Ohjelmaan tulee kaksi eri roolia, helpompi ja vaativampi. Vaativammassa roolissa on nopeampaa liikekieltä, tasomuutoksia, hyppyjä. Toinen rooli on helpompi taidollisesti ja fyysisesti. Ohjelmassa kunnioitetaan suomalaista kenttäohjelmien traditiota ja tuodaan se nykyaikaan.

Alustavasti kustannuksista
Turnfest-tapahtuman osallistujapassin hinta on alustavasti noin 100–120 euroa (tarkentuu kevään aikana) sisältäen julkisen/paikallisliikenteen ja koulumajoituksen (ke-su) aamiaisineen.
Lisäksi jokaisen itse kustannettavaksi tulee mm. matkat Leipzigiin, ateriat, esiintymisasu, lisenssi ja vakuutus.
Matkat/matkapaketit on mahdollista varata Voimisteluliiton yhteistyökumppanin Elämys Sportin kautta (tulossa lisätietoja).

Alustava aikataulu Leipzigissä  
ke 28.5. avajaiset
to 29.5. kansainvälinen näytös, kaksi samansisältöistä (alustavasti klo 16 ja klo 20)
pe 30.5. stadion gaalan (sis. kenttäohjelmat) ekstraharjoitus päivällä ja kenraaliharjoitus illalla (alustavasti klo 20)
la 31.5. stadion gaala Red Bull Arenalla (sis. kenttäohjelmat)(alustavasti klo 20)
su 1.6. päätös iltapäivällä (n. klo 15/17)