Uutiset 2010

20.12.10

Säihkettärien Joulun odotus

Pääkisojen jälkeen tytöt palasivat innoissaan treenisaleille. Saara liittyi mukaan treeniporukkaan ja kahdentoista tytön voimin harjoituksia jatkettiin vielä lähes kuukauden verran. Joulukuussa painotimme etenkin hyppytekniikkaa ja ensi kevään ohjelmahyppyjen muodot alkoivatkin löytyä. Kevään ohjelmankin harjoittelussa päästiin jo hyvään vauhtiin. 

Perjantaina 10.12. Säihkyt viettivät pikkujouluja Flamingossa. Tytöt ja valmentajat painelivat ensin kolmeksi tunniksi vesiliukumäkiin, jonka jälkeen istuttiin vanhempien kanssa ruokapöytään. Italialainen ruoka maistui loistavasti pulikoinnin päälle ja kaikilla oli erittäin mukava ilta. 

Torstaina 16.12. tytöt esittivät vielä masai-ohjelmansa viimeistä kertaa. Esitys sujui hienosti ja nyt tytöt voivatkin hyvillä mielin laittaa pallot hyllyn nurkkaan. Ensi keväällä on edessä siirtyminen 12-14 -vuotiaiden kilpasarjaan ja uuden sarjan myötä vaihdetaan väline vanteeksi.

Perjantaina 17.12. kokoonnuttiin vielä viimeisten treenien merkeissä. Tytöt yllättivät Ansku-valkun pukeutumisellaan ja salin täyttivätkin iloiset tonttutytöt. Kausi lopetettiin vielä testien ja treeniohjelman läpikäynnin merkeissä. Lahjoja vaihdettiin puolin ja toisin ja kaikille toivotettiin Hyvät Joulut. Seuraavan kerran treenataankin vasta tammikuussa.

*Säihkettäret toivottavat kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011!* 

22.11.10

Onnistuminen kauden pääkisoissa

Säihkettäret lähtivät perjantaina 19.11. Aavan ja Pinjan sekä suuren kannustusjoukon kera kohti Jyväskylää osallistuakseen Vaajakoskella järjestettyihin Välinesarjojen mestaruuskisoihin. Säihkyjen kisapäivä osui lauantaille, mutta matkaan varattiin koko viikonloppu, jotta voitaisiin kannustaa myös Aava sunnuntaina loistavaan suoritukseen.

Lauantaina hotelliyön ja aamupalan jälkeen siirryttiin Pinja-joukkueen kanssa Vaajakosken hallille kisaharjoitusta varten. Bussissa laitettiin vielä osan hiuksia ja viimeisetkin nutturat saatiin valmiiksi sopivasti ennen harkkaa. Säihkyjen harjoitus oli todella siisti, joskin vielä hieman ilmaisultaan varovainen. Harjoituksen jälkeen laitettiin tytöille vielä meikit ja syötiin hieman eväitä. Paljon luppoaikaa ei kuitenkaan jäänyt sillä tytöt olivat suoritusvuorossa jo neljäntenä. Marssin jälkeen olikin jo aika kerrata ohjelmakohdat ja siirtyä kohti keskittymistilaa.

Tytöt saivatkin olla keskittymistilassa todella pitkään, sillä ensimmäiset suoritukset olivat kaikki 10-12 vuotiaita. Ehdittiin maton reunalla vielä paikata viime hetkellä ratkennut saumakin ennen kuin tytöt saivat luvan astella yleisön ja tuomareiden eteen. Suoritus oli tällä kertaa ilmeikäs ja edellistä kisaa huomattavasti vahvempi. Edes ohjelman loppupuolelle tulleet selkeät virheet eivät tunnelmaa häirinneet. Valmentajat olivat viimeiseen kisaan erittäin tyytyväisiä ja myös kannustusjoukot olivat haltioissaan näkemästään. Tyttöjä virheet ensin harmittivat, mutta kategorian varmistuessa A:ksi unohtuivat virheet nopeasti. Mitalien jakoa jäätäisiinkin sitten odottelemaan loppupäiväksi.

Suorituksen jälkeen otettiin vielä hallilla kasapäin valokuvia. Tämän jälkeen lähdettiin nopeasti syömään ja hakemaan jälkiruokaa Pandan tehtaanmyymälästä. Karkit kourassa siirryttiin takaisin hallille kannustamaan Pinja upeaan suoritukseen. Kisan päätteeksi vaihtoivat tytöt vielä puvut päälle palkintojen jakoa varten. Samalla otettiin vielä Masai-heimo yhteiskuvat yli 16-vuotiaiden sarjan voittaneen Tututan kanssa. Mitalit kaulassa olikin sitten aika palata hotellille syömään ja uimaan.

Sunnuntaina tytöt saivat nukkua pitkään ennen hallille lähtöä. Kisapaikalle saavuttiin marssin juuri alkaessa ja Aavan suoritukseen asti saivat tytöt ja valmentajat nauttia kauniista ohjelmista. Aavan upea suorituksen jälkeen käytiin kisalounaalla, jonka jälkeen palasimme kisakatsomoon. Aavan sijoituttua A-kategoriaan jäimme seuraamaan kisoja loppun asti mahdollista mitalia silmällä pitäen. Tällä kertaa Aavan upea suoritus ei mitalleille riittänyt, mutta kokonaisuudessaan kisat olivat Tapiolan joukkueilta todella onnistuneet: Säihkyt mitaleilla (sijat 1-7), Pinja 4. ja Aava 7.! Hyvä tytöt, hyvä Säihky sponsorit ja hyvä jojo-Marjo! Ja kiitos kaikille mukavasta kisaseurasta. 

Tulokset

http://www.jnv.fi/tapahtumat2/kilpasarjojen-valinemestaruuskil/tulokset/

14.11.10

Alueen Asema 13.11.

Tapiolan Voimistelijat järjestivät lauantaina Asematapahtuman Tapiolan Urheiluhallilla. Myös Säihkettäret osallistuivat asemalle, tällä kertaa kahtena porukkana. Säihkyt S esiintyi ensimmäisessä blokissa ja tytöt saapuivatkin vanteineen hallille jo varhain. Ansku valkun hääräillessä järjestelyjen parissa tytöt hoitivat hienosti lämpät ja esiintyminen meni erittäin hyvin. Vanneohjelma näytti siistiltä, vaikka ohjelman teko on jäänyt vähemmälle kisakauden keskellä. Vaikeat heitot myös onnistuivat hyvin ja niin arvit kuin vanhemmat ihmettelivätkin tyttöjen hienoa välinetekniikkaa. Jalkatekniikkaan arvit kaipasivat vielä tytöiltä huomiota.

Säihkyt G esiintyi toisessa blokissa. Jälleen tytöt olivat ihailtavan omatoimisia ja lämmittely sujui hienosti. Suorituksessaan G:t onnistuivat myöskin hienosti, yleisö kannusti iloisesti tyttöjen saadessa vaikeat välineen vaihdot ongelmitta kiinni. Myös arvit olivat ihmeissään vaikeiden vaihtojen sujuvasta toteutuksesta. Sen sijaan huomiota kaivattiin vielä vartaloliikkeisiin.

Kummatkin porukat esittivät ohjelmansa todella hienosti ja palkinnoksi saadut mitallit kruunasivat päivän. Myös juttutuokiot ihanien haltijakummiemme kanssa turvatyynyllä saivat hymyn huulille. Keijupölyhiuksissa ja hymy huulilla jatketaankin treenausta vielä ensi viikonlopun kauden pääkisoja kohti. Perjantaina matkataan Jyväskylään, jossa kilpaillaan kilpasarjojen välinekisojen mestaruuksista.

 

7.11.10

Mitaliputki katkesi aluemestaruuskisoissa

Aluemestaruuskilpailut aloitettiin Säihkyjen osalta jo perjantaina kisaharkan merkeissä. Treeniviikko Evianin jälkeen oli ollut erittäin hiljainen Ansku valkun äänen hävittyä kokonaan. Kisalämppä onneksi pärjättiin taputuksien ja osoittelujen avulla. Lauantaina kisapaikalle saavuttiin hiusten laittoa varten klo 10.30, tytöt kilpailivat numerolla 30.

Marssin jälkeen kannustettiin Aava hyvään suoritukseen, jonka jälkeen käytiin pienellä happihyppelyllä ennen lämpän aloittamista. Suoritukseen mahtui tällä kertaa useita pieniä virheitä. Pallopudotusten lisäksi myös tasapainot huojuivat. Pettymys olikin tytöillä kova kun kategoriaksi kuulutettiin B. Ruokailussa tosin päätettiin näyttää ensi kisoissa jälleen Säihkettärien oikea taso ja kiilata takaisin A-kategoriaan. Vielä saimme jännittää tokalle tauolle asti sitä, saisimmeko mitalin. Tällä kertaa palkittavia joukkueita oli 4, mutta Säihkyt eivät olleet heidän joukossaan.

Nyt muutetaan kuviot takaisin yhdelletoista ja treenataan jalkatekniikka kuntoon ennen pääkisoja Jyväskylässä.

Tulokset:

Kategoria A
Uranukset KP/OVO (palkittiin)
Kategoria B
Helios X/Kotkan Kiri
Helios Z/Kotkan Kiri
Meteoriitit/Myllypuron Pauhu (palkittiin)
Uranukset L/OVO (palkittiin)
Uranukset P/OVO
Afelia/Tapanilan Erä (palkittiin)
Akaasia S/Tapanilan Erä
Akaasia K/Tapanilan Erä
Säihkettäret/TapVo
Kategoria C
Avatar/HeJy
Solja/KNV
Lumia Jade/NuVoli
Titania/PNV
Rose/Rekolan Raikas
Kinesis Acapella/SC Vantaa
Adelina/Tapanilan Erä
Alice/Tapanilan Erä
Kategoria D
Chicas/Järvenpään Voimistelijat

 

31.10.10

Mitali Evian Cupista

Säihkettäret avasivat kisakautensa tänään Nummelassa Evian Cupissa. Kilpailuun lähdettiin kymmenen hengen joukkueella Isan lomaillessa Thaimaassa. Aamuharjoitus oli yhdeksän jälkeen, joten matkaan lähdettiin jo varhain. Aamuharkka oli jo suorituksena siisti, joten hiusten laittoon lähdettiin hyvissä tunnelmissa. Nuttureiden ja meikkien lomassa ehdittiin rauhassa seurata muiden joukkueiden harjoituksia ja syödä eväitä. Välillä käytiin ulkoilemassa ja sitten olikin aika aloittaa alkulämmittely. Tytöillä oli kunnia aloittaa kilpailut, joten marssi jätettiin tällä kertaa väliin.

Pian olikin jo Säihkettärien aika aloittaa kilpailut. Suoritus oli erittäin siisti, mukaan mahtui vain pieniä virheitä. Iloisina ja jännittyneinä jäätiinkin kuuntelemaan kategoriaa. Viimein kuulutettiin A-kategoria! Päivästä tulisikin pitkä, kun mahdollista mitalien jakoa jäätäisiin odottelemaan kisojen loppuun asti. Kisakatsomossa kannustettiin vielä Aurinkoiset upeaan suoritukseen jonka jälkeen otettiin vielä yhteiskuvat ennen syömään lähtöä. Tällä kertaa kävimme syömässä läheisessä ravintolassa. Ruoka maittoikin kaikille ja vatsat täynnä palattiin hallille katsomaan kisoja ja kannustamaan Aava hyvään suoritukseen.

Kilpailujen edetessä tytöt huomasivat seinällä lapun jossa Säihkyt oli merkitty palkittavaksi joukkueeksi. Puvut käytiinkin vaihtamassa jo valmiiksi päälle samalla kun odoteltiin virallista varmistusta ylituomareiden tarkistettua pisteet. Ja näinhän se oli, Säihkettäret palkittiin yhdessä Ovon Uranukset L ja Tapanilan Erän Afelia joukkueiden kanssa. Yhteensä A-kategoriaan pääsi 5 joukkuetta.

Kisakausi jatkuu Säihkyillä jo heti ensi lauantaina Aluemestaruuskisoissa Helsingissä, jonne osallistutaan samalla 10 tytön porukalla. Kauden päätöskisoihin saadaan Isakin takaisin Suomeen ja jälleen joukkueen kokoonpanoon.

Tulokset:

10-12 vuotiaat

A     Olarin Voimistelijat, Uranukset L

A     Tapanilan Erä, Afelia

A     Tapiolan Voimistelijat, Säihkettäret

A     Olarin Voimistelijat, Uranukset KP

A     Myllypuron Pauhu, Meteoriitit

B     SC Vantaa, Kinesis acapella

B     Tapiolan Voimistelijat, Aurinkoiset

B     Tampereen Voimistelijat, Drixia

B     Tapanilan Erä, Adelina

B     Keravan Naisvoimistelijat, Solja

B     Tapanilan Erä, Akaasia K

B     Olarin Voimistelijat, Uranukset P

B     Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Kiteet

B     Tapanilan Erä, Akaasia S

C     Tapanilan Erä, Alice

C     NuVoLi, Lumia Jade

C     Pakilan Voimistelijat, Titania

30.10.10

Masai-heimon ensiesiintyminen kisakatselmuksessa

Säihkyt esittivät Masai-ohjelmansa tänään TapVon kisakatselmuksessa. Uudet puvut ovat vielä ensimmäisissä kisoissa hieman keskeneräiset, mutta teema välittyy jo upeasti musiikkiin ja liikkeeseen yhdistettynä. Ohjelma sujui hienosti ja tytöt saivat kehuja kauniista ilmaisustaan. Tästä on hyvä lähteä huomenna kohti Nummelaa ja Evian Cuppia. Tervetuloa kannustamaan Säihkettäriä!

10.10.10

Kotisalileiri 9.-10.10.

Tytöt viettivät rankan kotisalileirin Espoonlahden hallilla juuri ennen syyslomaa. Leirin tavoitteena oli saada pallo-ohjelma siistiin kuntoon sekä opetella vanneohjelma loppuun asti.

Lauantaina aloitettiin pallo-ohjelman parissa. Loppuohjelman hionta saatiin hienosti näkymään jo kokonaisissakin, kokonaisuus olikin jo hyvin siisti ja vahva. Matolla emme tällä kaudella juuri ole päässeet treenaamaan, joten kuviot saatiin mukavasti katsottua koko alueen kattaviksi ja liikkumiset siisteiksi. Ohjelmaa päästiin myös esittämään muutamaan otteeseen, ensiksi Taigan tytöille ja iltasella vielä Pinja-joukkueelle. Samalla saatiin myös esimakua Taigan ja Pinjan syksyn ohjelmista. Hyvältä näytti!

Treeni keskeytettiin hetkeksi kun päivän ruoka saapui. Lauantaina saatiin maittavaa makaronilaatikkoa, jonka voimin jaksettiin treenata loppupäivä. Iltasella otettiin vielä vanteet käteen ja opeteltiin vanneohjelman puuttuvat iskut. Lopuksi vielä leikittiin ja verryteltiin ennen kotiin lähtöä.

Sunnuntaina sali täyttyi hieman väsyneemmistä tytöistä. Aamu aloitettiin iloisella alkuverryttelyllä, jossa tytöt pääsivät ilmaisemaan itseään. Hyvän aamuherätyksen jälkeen jatkettiin vanneohjelman siistimistä. Tytöt osallistuvat vanneohjelmilla asemalle kahtena porukkana, Säihkyt G ja Säihkyt S. G porukka poistui syömään ensin ja saimmekin katsoa S:n kuviot rauhassa. Pian siirryimme myös S-porukan kanssa nauttimaan lasagnesta. Ruoan jälkeen katsoimme vielä G-ryhmän kuviot ja lopulta teimme vielä viimeiset läpimenot. Oli toki päivän aikana aikaa vielä muistella alueringinleirin tanssi ja irroitella iloisen musiikin tahdissa. Lisäksi tytöt tekivät vielä omia pieniä tansseja muille esitettäväksi. Lopulta vedon jo hyytyessä otimme vielä leirikuvat ja leiri lopetettiin murhaajan merkeissä. Huomenna vielä treenataan kevyesti ennen viikon syyslomaa. Hyvillä mielin voivat tytöt lomailla, sillä molemmat ohjelmat olivat jo valkun mielestä hyvällä tolalla:)

 

27.9.10

Aluevalmennusringin leiri Kisakalliossa 25.-26.9.

Säihkettäret osallistuivat viikonloppuna Etelä-Suomen alueringin leirille. Lauantaina aamu starttasi iloisesti tanssilla, jossa sekä tytöt että valmentajat pääsivät revittelemään ja ilmaisemaan itseään eri tyylisten musiikkien tahtiin. Päivää jatkettiin Flow gymnasticin ja jalkatekniikan merkeissä. Mahtui väliin myös hyvää ruokaa sekä ulkoilua upeassa kesäisessä säässä. Vanneohjelmaa muisteltiinkin auringon lämmittäessä ihoa. Illalla oli vuorossa ohjelman ensiesitys leirin näytöksessä. Säihkyt saivat kunnian aloittaa näytöksen. Ohjelma oli jo siistin näköinen, etenkin alkuosa näytti jo jopa hiotulta. Paljon saivatkin tytöt positiivista palautetta yleisöltä kauniista Masai-ohjelmastaan. Tästä onkin hyvä jatkaa eteenpäin. Loppukaudella hiotaan ohjelman loppuosa alun tasolle ja keskitytään nilkkavoimaan ja hyppyjen siisteyteen.

Sunnuntaina aamupalalle herättiin jo varhain, sillä liikkuvuustreeni alkoi klo 8.15. Tämän jälkeen tytöt pääsivät hetkeksi lepäämään ennen erittäin tehokasta balettituntia. Leirin lopuksi vielä treenattiin monipuolista perusvoimistelua ennen leirin lopetusta. Säihkyt treenasivat koko leirin yhdessä saman ikäisten Helios-joukkuelaisten kanssa. Kivaa tytöillä näyttikin yhdessä olevan viestien yms. pyörteissä. Kiitos Helios-joukkueelle treeniseurasta ja ohjaajille kiitos kivoista tunneista. Helmikuussa jatketaan saman porukan kanssa leireilyä, mutta sitä ennen päästään kisoissa jännittämään tuttujen joukkueiden menestystä. Onnea kaikille tulevalle kisakaudelle toivottaa Säihky-tiimi!

24.9.10

Syyskausi jo pitkällä

Kausi on jo pitkällä ja ensimmäiset kilpailutkin ovat jo 31.10. Nummelassa. Ohjelma on pieniä viilauksia vaille valmis ja nyt onkin ankaran hionnan aika. Nilkkavoiman harjoittelu pyritään siirtämään näkyville myös ohjelmaan, samoin kuin uuden balettiopettajan Ritvan opit. Tänään vielä harjoitellaan normaalisti baletin ja lajin merkeissä ennen huomisaamun starttia Kisakallioon. Säihkettäret osallistuvat viikonloppuna kilpasarjojen aluevalmennusringin leirille yhdessä Helios, Leppikset, Titania, Lumia S., Kvantit, Kvarkit ja Kinesis joukkueiden kanssa. Luvassa onkin tutustumista uusiin voimistelijoihin ja valmentajiin sekä uuden ohjelman ensi esitys leirin näytöksessä.

Leirin jälkeen vuorossa onkin siis pallo-ohjelman siistimistä. Lisäksi jatketaan kesällä aloitetun vanneohjelman tekoa. Vanteella tyttöjen olisi tarkoitus osallistua kahtena porukkana Tapiolan Voimistelijoiden järjestämälle alueasemalle marraskuun 13. päivä. Paljon riittääkin opittavaa ja hiottavaa vielä loppukaudellekin. Mutta onneksi Säihkyenergia pitää tyttöjen treeni-innon yllä ja tälläkin kaudella näemme varmasti iloisia ja upeita esityksiä Säihkyvältä joukkueeltamme!

27.8.10

Espoopäivä

Säihkettäret esiintyivät tänään 7 tytön voimin Tapiolassa Sampokujalla. Esitystä varten tytöt olivat muistelleet Lillin kanssa 2009 kevään La Bamba ohjelman, jota muokattiin esitysversioksi. Läpimenoja ei ehditty tehdä kuin muutama ennen perjantaita ja ensimmäisessä esiintymisessä meinasi liikkeet unohtuakin, varsinkin kun tilan puute sekoitti mieltä. Toinen esitys kuitenkin sujui jo loistavasti isojen hymyjen kera. Tyttöjen taitoa ja iloista ilmettä ihailtiinkin avoimesti. Ohjelmien välissä tytöt pääsivät myös jakamaan seuran esitteitä Tapiolassa asioiville.

11.8.10

Syksyn harjoitukset jo alkaneet

Tytöt ovat elokuun alussa palanneet treenisaleille Lauran ja Englannin vahvistuksen Lillin kanssa. Ensi viikolla palaavat viimeisetkin tytöt ja Ansku lomilta treenien pariin. Uuteen kauteen lähdetään tutun välineen pallon kanssa. Marraskuuhun mennessä pyritään jälleen saamaan kasaan haastava ja mieleenpainuva ohjelmakokonaisuus, jolla osallistutaan ainakin aluemestaruuskilpailuihin 6.11. ja Hyvän mielen kisoihin 20.-21.11. Sitä ennen leireillään vielä syyskuussa aluevalmennusringin leirillä Kisakalliossa ja osallistutaan seuran syysstarttiin.  

5.6.10

Kauden päättäjäiset Siirillä

Menestyksekäs kevätkausi jätettiin perjantaina taakse Siirin luona. Tytöt ja vanhemmat kokoontuivat nyyttäritunnelmissa juhlistamaan kulunutta kautta. Samalla käytiin myös ensimmäinen Säihkyt vastaan vanhemmat+valkut pesäpallo-ottelu.

Ilta aloitettiin ruokailun merkeissä. Ruoat ja herkut maistuivat niin tytöille kuin vanhemmille ja valmentajillekin. Herkuista notkuvan pöydän ääressä oli myös aikaa muistella mennyttä kautta jojo-Marjon tekemien kuvakollaasien muodossa. Kuvia oli otettu mukaan kauden kilpailuista ja muista tapahtumista, kiitos Marjolle kivasta muistosta!

Vatsat täynnä siirryttiinkin sitten Pohjois-Tapiolan koulun kentälle illan ottelua varten. Molemmilla joukkueilla oli kova voittamisen tahto ja taktiikkaa laadittiin tarkkaan. Hutun keiton jälkeen Säihkyt saivat valita aloitusvuoron ja ensimmäinen lyöjä astui areenalle. Tiukka ottelu eteni iloisesti, palloon osuttiin ja juoksuja tehtiin tasatahtiin. Lopulta Säihkyt pääsivät viimeiseen tasoitusvuoroon muutaman juoksun takaa-ajoasemassa. Pienen avustuksen kera tytöt kiisivät kuitenkin tasoihin ja lopulta voittoon! Juoksut tytöille 11-9.

Raikuvat loppuhuudot ja kiitokset jaettiin puolin ja toisin ennen kuin siirryttiin takaisin ruokapöydän ääreen. Kummasti oli jälleen tilaa vatsassa ja Maisan tuomat synttärikakut maistuivat. Pihan vaahtera sai myös kyytiä tyttöjen kiipeillessä latvaa kohti. Viimein oli aika kiittää ja kumartaa ja siirtyä kotia kohti. Kiitokset Siirille ja vanhemmille talon lainasta!

Harjoituksia tytöt jatkavat jo maanantaina ja torstaina onkin aika lähteä leirille Kisakallioon. Kohta onkin aika siirtyä kesälaitumille ja jatkaa syksyyn pallon kanssa.

29.5.10

Tapiolan kesästartti

Säihkettäret esiintyivät aamupäivällä Tapiolan kesästartissa Tapiolan Killan lavalla. Sade yllätti järjestäjät ja pitkään olikin epäselvää onnistuuko esiintyminen ollenkaan. Lopulta esiintymisalusta saatiin siirrettyä Stockan katoksen alle. Pikainen kuivaus ja kaikki oli valmista 30 minuuttia aikataulusta jäljessä.

Tytöt olivat aloitelleet aamun kertaamalla Tapiolan koululla kevään kisaohjelman, jota ei oltu tehtykään viimeisten kisojen jälkeen kertaakaan. Lisäksi yhdentoista tytön mahduttaminen 6x6 metrin lavalle vaati hieman muokkausta. Lopulta kuviot kuitenkin saatiin toimimaan. Odotellessa esiintymisen varmistusta tytöt pitivät lämpöä yllä Sampokujalla Tähdettärien kanssa. Joukko notkeita tyttöjä herätti paljon huomiota ja iloinen puheensorina täytti tilan.

Itse esiintyminen sujui hienosti. Ohjelman alku päästiin vaivatta läpi, mutta pian musiikkilaite jumiutui ja lattiasarja muuttui iloiseksi nauruksi. Eikun uusi yritys. Nyt musiikkikin toimi ja ohjelma saatiin suoritettua ongelmitta alusta loppuun.

Säihkyt jatkavat nyt treenaamista syyskautta varten. Käteen on otettu niin pallot kuin vanteetkin, joilla treenataan ohjelmia ensi kautta varten. 10.6. tytöt lähtevät seuran leirille Kisakallioon. Toivotaan että silloin kesäiset säät ovat jo palanneet!

16.5.10

Mestaruuskisoissa A-kategoriaan

Menestyksekäs kausi kruunattiin mitalilla Kotkassa.

Päivättäret ja Säihkettäret lähtivät busiikyydillä perjantaina kohti kauden pääkisoja Kilpasarjojen Hyvän Mielen Kisoja. Perille saavuttuamme kävimme koko porukka syömässä Rossossa ja iltakävelyllä Marjo-jojon opastamana ennen nukkumaan menoa. Aamulla olikin sitten vuorossa kisaharkka.

Harjoitussuorituksessa kuvioiden kanssa oli hieman vaikeuksia, mutta muuten suoritus oli siisti. Harkan jälkeen palasimme vauhdikkaasti hotellille syömään aamupalaa ja pakkailemaan. Säihkyjen suoritus oli vasta numerolla 63, joten päivällä oli hyvin aikaa laittaa hiuksia ja nauttia upeasta kesäsäästä meren rannalla. Ruoan jälkeen oli vihdoin aika aloittaa lämmittely.

Tällä kertaa suoritus ei ollut aivan Säihkyjen parasta osaamista, mukaan mahtui useita isompia virheitä. Hieman normaalia jännittyneempänä siirtyivätkin tytöt odottamaan kategoriaansa. Kun kategoriaksi kuulutettiin A, täyttyi sali riemun kiljahduksista. Bonukset jäivät tällä kertaa saamatta, mutta upea vuoden mittainen mitaliputki sai jatkoa, kun säihkyt astelivat lavalle 5 muun palkitun joukkueen kanssa.

Kiitokset Kotkaan hyvin järjestetyistä kisoista ja iso kiitos Päivättärille ja kannustusjoukoille upeasta matkaseurasta!!

Palkitut joukkueet:

Ariel Forssan Naisvoimistelijat

Helios Kuut Kotkan Kiri

Pianeetat Naantalin Voimistelijat

Stibine Liikuntaseura Vaasa-Tytöt

Säihkettäret Tapiolan Voimistelijat

Uranukset98 Olarin Voimistelijat

9.5.10

Espoo Cupista mitali

Säihkettäret aloittivat äitienpäivän kisaurakan jo lauantaina, jolloin lähiseudun joukkueet harjoittelivat Tapiolan Urheiluhallilla. Hyvin menneen harkan jälkeen laitettiin ranskanletit päähän, jotta sunnuntaina ehdittäisiin syödä rauhassa lounas äitien kanssa. Sunnuntaina kokoonnuttiinkin Jousenkaaren koululle vasta klo 14 nutturoiden ja meikkien laittoon. Tämän jälkeen olikin rauhassa aikaa lämpätä ja katsoa tasapainot tarkasti läpi.

Tytöt olivat koko päivän keskittyneitä ja ohjelma sujuikin siististi. Tuloksena tällä kertaa A kategoria idea bonuksen kera. Kisojen seuraamista jatkettiin jännittyneinä siitä, saisiko mitaliputki jatkoa. Viimein kuulutettiin palkittavat joukkueet, joita oli tällä kertaa 4, sillä kolmannella sijalla oli kaksi joukkuetta. Ilo irtosi, kun Säihkettärien nimi kuulutettiin. Säihkyjen kanssa lavalle astelivat Ovon Uranukset 98 ja 99 sekä Forssan Nv:n Ariel. Onnea myös muille palkituille. Ensi lauantaina onkin vuorossa kauden päätöskisa Kotkassa. Kotkaan pyritään vielä tarkentamaan nilkkatekniikkaa sekä ryhtiä. Hymyt pyritään saamaan pysymään huulilla myös viimeiseen iskuun asti.

6.5.10

Säihkettä kevätnäytöksessä

Tytöt esiintyivät keskiviikkona Tapiolan Voimistelijoiden kevätnäytöksessä, jossa reissattiin maailman ympäri. Euroopassa matkattiin skotlannin vihreille nummille Säihkettärien vapaaohjelman tunnelmissa. Näytös toimikin hyvänä kenraaliharjoituksena kevään viimeisen kisarutistuksen alkuun.

Joukko Säihkyviä tyttöjä kerääntyi Espoon kultturikeskukselle 15.30 harjoituksia varten. Iloiset ilmeet olivat taatut uusien joukkuepaitojen saapuessa. Kiitokset näistä Marjolle!! Pukujen vaihdon jälkeen lämmiteltiin ja käytiin ohjelma musiikilla läpi. Tämän jälkeen olikin aikaa katsoa muiden harjoituksia hiusten laiton lomassa. Harjoitusten loputtua näytöksen seuraamista jatkettiin pukuhuoneen television välityksellä. Pukkari täyttyikin iloisista kannustushuudoista seuran joukkueiden kannustaessa toisiaan. Kannustusta saivat toki myös harrasteryhmät, etenkin naisten upeat esitykset!

Näytöksen loppupuolella matka eteni Skotlantiin asti ja tytöt pääsivät lavalle. Ohjelma sujui mallikkaasti ja sai yleisöltä kiitosta. Torstaina jatketaankin vielä treenien merkeissä ennen viikonlopun kilpailuja. Sunnuntaina Säihkyt voikin nähdä kotisalilla Tapiolan Urheiluhallilla Espoo Cupissa. Tervetuloa kannustamaan!!

11.4.10

Upea onnistuminen Aluemestaruuskisoissa Hyvinkäällä

Säihkyt avasivat kevään kisakautensa hienolla kokonaisuudella Hyvinkäällä, kotiin päästiin mitalit kaulassa.

Aamulla kokoonnuttiin hallille 9.30 valmistautumaan aamun harjoituksiin. Äidit vielä viimeistelivät kisapukuja samalla kun tytöt lämmittelivät käytävällä. Aamun harjoituksessa tytöillä oli jo hyvä vire päällä ja hiusten laittoon siirryttiin tyytyväisinä. Lilli saatiin avuksi hiusten ja meikkien kanssa Lauran keskittyessä omaan suoritukseensa. Viime tinkaan kampaukset saatiinkin valmiiksi ja tytöt marssiin. Marssin jälkeen aloitettiinkin jo lähes heti lämppä, sillä tytöt kilpailivat numerolla 17.

Vauhdikkaasti edennyt kisa-aikataulu takasi tytöille nopean pääsyn matolle, turhaa aikaa ei jäänyt. Matolla tytöt saivat ilon ja hymyn näkyviin yleisöön asti ja suurilta vireheiltä vältyttiin. Tasapainot pysyivät ja ojennukset olivat terävät. Loppuohjelmaan livahti vielä muutamia eriaikaisuuksia, jotka karsitaan pois ennen seuraavia kisoja. Tavoitteena ollut A kategoria saavutettiin 3 bonuksen kera. Bonukset tulivat ilmaisusta, sarjoista ja yhdistelmistä sekä ohjelman vastaavuudesta taito- ja ikätasolle. Ainoastaan ryhtibonus jäi ulottumattomiin.

Ruokailun ja ulkoilun jälkeen jäätiin odottamaan lopputuloksia, lopulta Säihkettäret palkittiin yhdessä Kotkan Kirin Helios Kuut ja Myllypuron Pauhun Meteoriittien kanssa. Onnea myös muille mitalisteille.

Nyt jatketaan treenillä kohti Espoo Cuppia. Ohjelman palaute oli hyvää eikä muutoksia tarvitse tehdä. Nyt vaan jokainen varpaanojennus hiotaan loppun asti. Tapiolassa nähdään 9.5.!

Tulokset:

http://www.hyvoli.fi/hscms/uploads/K%20Kategoria%2010-12.pdf

9.4.10

Kisakausi alkaa

Pääsiäisloman jälkeen palattiin salille vielä viimeisten treenien merkeissä. Samalla päästiin sovittamaan uusia kisapukuja, jotka vielä kuitenkin palautettiin ompelijalle. Sunnuntaina saavatkin tytöt sitten aivan uunituoreet puvut päälle. Ohjelman hiominen on sujunut hyvin, nyt haetaan viimeiset tiukat ojennukset, jonka jälkeen ohjelma ja joukkue on valmis kauden ensimmäisiin kisoihin.

Tervetuloa kannustamaan tyttöjä Hyvinkäälle Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuihin sunnuntaina 11.4. Säihkettäret kilpailevat numerolla 17.

20.3.10

Kisakatselmus 19.3.

Kaikki seuran joukkueet pääsivät esittämään kevään ohjelmansa Espoonlahden urheiluhallilla järjestetyssä kisakatselmuksessa. Puvut eivät tytöille vielä olleet valmiina, mutta uudet treenipaidat saatiin sentään esitykseen päälle. Vajaamiehityksellä tehty suoritus ei vielä ollut Säihkyjen parasta osaamista, mutta tärkeä esiintymiskokemus sekä arvokkaat kommentit tuomari Elinalta saatiin. Toinen läpimeno näytöksen jälkeen olikin jo ensimmäistä huomattavasti parempi. Kuviot asettuivat matolle paremmin ja tekeminen oli tarkempaa. Vielä ehditään treenata ja hioa ohjelmaa ennen aluekisoja, välillä lomaillaan pääsiäisen merkeissäkin.

7.3.10

Tehopäivä Päivättärien kanssa

Säihkettäret treenasivat sunnuntaina yhdessä Päivättärien kanssa Tapiolan Urheiluhallilla ja Mankkaalla. Aamupäivä aloitettiin klo 12 yhteisellä lämpällä, jonka jälkeen jatkettiin omien ohjelmien parissa. Seuran tuomari Johanna oli seuraamassa tyttöjen treeniä ja paljon saatiinkin hyviä vinkkejä ohjelman tarkennuksiin. Kaikki vaadittavat osat löytyivät, joten suuria muutoksia ei ohjelmaan tehdä. Lähinnä keskitytään jalkatekniikan siistimiseen ja kuvioiden tarkennukseen.

Ensimmäisen harjoituksen loppuun saatiin lisäjännitystä palohälytyksen merkeissä. Tavarat koottiinkin vauhdilla kasaan ja siirryttiin autokyydeillä Mankkaalle. Evästauon jälkeen jatkettiin treenejä. Iltapäivällä hiottiin jo askelikkoja ja haettiin varmuutta tasapainoihin. Lopuksi liittyivät vielä Pinjan tytöt salin toiselta puolelta joukkoon ja päivä päätettiin yhteiseen loppunäytökseen. Hyvällä mallilla onkin jo kaikkien kilpasarjan joukkueiden ohjelmat. Tästä jatketaan treenillä kohti ensi esiintymistä 19.3. seuran kisakatselmuksessa.

ruokatauko Mankkaalla
Säihkettäret, Päivättäret ja Pinja

25.1.10

Kotisalileiri 23.-24.1.

Lauantaina aloitettiin harjoittelu heti aamutuimaan Espoonlahden hallilla. Kylmä sää ulkona tuntui myös hallissa sisällä. Onneksi tähän oli osattu varautua kunnon kerrospukeutumisella. Viikonlopun leirin tavoitteena oli saada kevään kisaohjelma kokoon. Tässä onnistuttiinkin hyvin, lauantain treeneissä saatiin ohjelma jo loppuasentoa vaille valmiiksi. Väliin jäi aikaa jopa nauttia vanhempien hallille tuomasta makaronilaatikosta. Sunnuntaina jatkettiin sitten haastavan vapaaohjelman hiomisella ja laskujen tarkennuksella. Loppuun otettiin vielä viimeiset viestit ja kunnon loppuverryttelyt. Kokonaisuudessaan viikonlopun anti oli hyvä ja tästä voidaankin rauhassa jatkaa ohjelman hiomisen merkeissä. Ensimmäiset kisat ovat vasta 11.4., joten aikaa on vielä hyvin.

7.1.10

Kevät 2010

Rentouttavan joululoman jälkeen olikin aika aloittaa uusi kausi. Joukkue sai joulukuussa uuden jäsenen Siirin tullessa mukaan Säihkettäriin. Kevääseen mennään siis näyttävällä 11 tytön joukkueella. Tytöt kuulivat tänään harkoissa musiikin miksauksen ensimmäistä kertaa ja tehtyjä sarjoja kokeiltiin jo musiikkiinkin. Luvassa on hieman erilainen ja vauhdikas ohjelma keväälle.

Keväällä joukkue osallistuu Aluekilpailujen lisäksi Espoo Cuppiin sekä mestaruuskisoihin Kotkassa 15.-16.5.