Uutiset 2008

Joulunäytös ja pikkujoulut16.12.2008
Seuramme joulunäytös järjestettiin perinteiseen tapaan Tapiolan urheiluhallilla. Tunnelmallisessa näytöksessä esiintyivät kaikki seuramme harraste- ja kilparyhmät. Muutama ohjelma nähtiin myös aikuisten harrasteryhmiltä. Näytöksen suurimmat aplodit taisivatkin mennä miesten alkuverryttely-ohjelmalle :)

Päivättäret esittivät näytöksessä kolme ohjelmaa. Syksyn pallo-ohjelman lisäksi tytöt olivat harjoitelleet näytöstä varten jouluisen Piparkakkupolkan ja baletin Joululeikin yhdessä Tähdettärien kanssa.

Näytöksen jälkeen Päivättärillä ja Tähdettärillä oli vuorossa omat pikkujoulut. Mukavaa iltaa vietettiin uiden, saunoen ja nyyttäriherkkuja syöden. Takan lämmössä katseltiin myös kisa-dvd:itä ja kuvia menneeltä syyskaudelta. Pikkujoulut saivat mukavan yllätyksen kun tytöt kiittivät Teri-jojoa itse tekemällään kaulaliinalla!

Vielä on yhdet harjoitukset jäljellä ennen hyvin ansaitun joululoman alkua. Päivättäret lomailevat loppiaiseen asti ja treenisalille palataan jälleen torstaina 8.1. Uusi kausi tuo mukanaan siirtymisen 12-14 vuotiaiden sarjaan.

Kauden päätöskisat Turussa 15.11.0816.11.2008
Päivättäret osallistuivat ensikertalaisina harrastesarjojen välinemestaruuskilpailuihin, jotka järjestettiin tänä syksynä Turussa, Kupittaan urheiluhallilla. Kisamatkaan lähdettiin perjantai-iltana, lauantain aikaisen aamuharkan vuoksi. Perjantai-ilta kului mukavasti hotellilla kisapäivään valmistautuessa. Hiukan ehdittiin tutustumaan myös sateiseen Turkuun kun Päivättärien ja Pinja-joukkueen tytöt kävelivät syömään läheiseen ravintolaan.

Lauantain aamuharkka sujui vielä unisissa tunnelmissa, eikä isoilta virheiltäkään vältytty. Harkan jälkeen käytiin virheet läpi ja palattiin takaisin hotellille aamupalalle. Ennen Kupittaan hallille palaamista ehdittiin hiukset ja meikit laittamaan hotellilla kisakuntoon. Päivättärien suoritusvuoro oli kilpailuissa 9. ja tunnelma ennen suoritusta oli korkealla. Aivan virheettömästi ei kisasuorituskaan sujunut, mutta kokonaisuus oli selvästi aamun harkkaa parempi. Syksyn kisakaudelle saatiin mieluinen päätös, kun tuomarit arvioivat tyttöjen suorituksen toiseksi parhaimpaan, eli B-kategoriaan. Kilpailussa palkittiin 10-12 vuotiaiden sarjassa kaksi A-kategoriaan päässyttä joukkuetta.

Oman suoritusvuoron jälkeen Päivättäret jännittivät oman seuran Pinja-joukkueen puolesta. Pinja suoritti ohjelmansa upeasti eikä riemulla ollut rajoja kun tytöt saivat pisteensä ja selvisi että he voittivat suorituksellaan oman sarjansa välinemestaruuden!
10-12 v. TULOKSET

KATEGORIA A
Helsingin Jyry, Leppikset (palkittiin)
Seinäjoen Voimistelijat, Daaliat KT (palkittiin)

KATEGORIA B
Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Revontulet
Olarin Voimistelijat, Kvantit
Olarin Voimistelijat, Kvarkit
Tampereen Voimistelijat, Diorat
Tapanilan Erä, Ametistit Q
Tapanilan Erä, Ametistit X
Tapanilan Erä, Smaragdit
Tapiolan Voimistelijat, Päivättäret
Vantaan Voimisteluseura, Västäräkit

KATEGORIA C
Haukiputaan Heitto, Simpukat
Järvenpään Voimistelijat, Florellat
Käpylän Voimistelijat, Tiikerit
Seinäjoen Voimistelijat, Daaliat SMP
Vaasan Vasamattaret, Stella

KATEGORIA D
Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta, Lumia

Aluemestaruuskilpailut 1.11.082.11.2008
Päivättärien aluekisapäivä alkoi lauantai-aamuna kisaharkalla. Harjoitus sujui tytöiltä hyvin ja tytöt muistivat hienosti edellisenä päivänä tehdyt muutokset, joita ohjelman muuttaminen kuudelle tytölle aiheutti. Harjoituksen jälkeen käytiin omat virheet läpi ja kannustettiin Tähdettäriä harkkasuorituksessa.

Pitkää kisapäivää keventääkseen, tytöt lähtivät harjoituksen jälkeen kotiin lepäilemään ja Kisahallilla tavattiin uudestaan puolenpäivän jälkeen. Ennen omaa marssivuoroa käytiin yhdessä syömässä ja laitettiin hiukset ja meikit. Tähdettärien suorituksen jälkeen Päivättäret aloittivat valmistautumisen omaan suoritukseensa. Ohjelma sujui tytöiltä taas iloisesti ja täsmällisesti. Muutamalta harmittavalta pudotukselta ja virheeltä ei tosin vältytty ja tytöt sijoittuivat kategoriaan 6.

Päivättärien seuraava kisakoitos on parin viikon kuluttua Turussa järjestettävissä harrastesarjojen mestaruuskilpailuissa. Ohjelmaan tehdään vielä muutamia korjauksia ja tarkennuksia ja suoritusta pyritään hiomaan vielä tarkemmaksi ennen kauden pääkilpailua. Tärkeintä on kuitenkin saada joukkuetta pitkään vaivannut sairastelukierre katkeamaan ja kaikki tytöt taas harkkakuntoon.

Kisakauden avaus 25.10.0827.10.2008
Päivättärien kisakausi käynnistyi viime lauantaina, kun he osallistuivat Lahjan tyttöjen järjestämään Cailap Cup:iin. Syksyn ensimmäisiä kilpailuita odotettiin innolla ja jännityksellä, sillä suurimmalle osalle joukkueen tytöistä kilpailu oli ensimmäinen välinekilpailu.

Kisapäivä alkoi aamuvarhaisella kun Tapiolan Voimistelijoiden bussi lähti klo. 6 Tapiolan hallilta kohti Turkua. Pukujen vaihdon ja pikaisen lämpän jälkeen joukkue oli valmiina aamun kisaharkkaa varten. Kisaharkka sujui hyvin ilman suurempia virheitä ja tytöt saattoivatkin hyvillä mielin valmistautua itse kisakoitokseen. Päivättäret kilpailivat numerolla 63 ja omaa vuoroa odotellessa tytöt ehtivät katsomaan ja kannustamaan seuramme muita joukkueita. Aikaa riitti myös ulkoiluun tyttöjen lempparipuistossa Kupittaan urheiluhallin vieressä. Pitkästä päivästä huolimatta tytöt jaksoivat hienosti tsempata omaa suoritustaan varten. Kilpasuoritus ei ollut yhtä siisti kuin aamun harkka ja mukaan mahtui myös muutama isompi virhe. Päivättäret sijoittuivat kategoriaan 6.

Tyttöjen seuraavat kilpailut ovat jo tulevana lauantaina Töölön Kisahallilla. Aluemestaruuskilpailuita ennen ehditään ohjelmaan tehdä vielä pieniä tarkennuksia Cailap Cupista saadun palautteen perusteella ja hioa epävarmoja kohtia parempaan kuntoon.

Ohjelmaleiri Solvallassa 3.-4.10.088.10.2008
Päivättäret viettivät syksyistä viikonloppua Solvallan urheiluopistolla pallo-ohjelman hionnan merkeissä. Leiri oli oikein onnistunut ja ohjelman suoritukset paranivat huimasti leirin aikana. Ohjelmaharkkojen lisäksi leirillä tehtiin liikkuvuustestit sekä lenkkeiltiin aurinkoisessa syyssäässä. Leirin lopuksi Päivättäret esiintyivät Tähdettärille, jotka olivat myös mukana leirillä, sekä arvioivat tuomareina Tähdettärien suorituksia.

Leirillä Kisakalliossa 13.-14.9.0815.9.2008
Päivättärien syyskauteen tuli mukavaa vaihtelua, kun tytöt osallistuivat viime viikonloppuna järjestetylle Svolin avoimelle treenileirille. Leiri oli monelle tytöistä ensimmäinen Svoli-leiri ja leirin alkua odotettiinkin innolla. Lauantaina joukkue harjoitteli oman seuran Tähdettärien kanssa lattiabalettia, välinetekniikkaa ja vartalon voimaa. Sunnuntain treenikavereiksi tytöt saivat Vihti-Gymin Gasellit, joiden kanssa harjoiteltiin ketteryyttä ja tasapainoja, piruettitekniikkaa sekä liikkuvuutta. Leiri oli oikein onnistunut ja jälleen opittiin paljon uutta. Kiitokset kivoille kouluttajille sekä muille leirillä olleille joukkueille!

Syyskausi 2008 alkanut6.9.2008
Päivättärien yhteiset harjoitukset alkoivat kesätauon jälkeen maanantaina 11.8. Elokuussa harjoiteltiin vielä kesäaikataulun mukaan yhdessä Tähdettärien kanssa. Elokuussa pidettiin myös tehoviikonloppu, jonka aikana päästiin hyvään vauhtiin uuden pallo-ohjelman harjoituksissa.

Joukkueen kokoonpanossa tapahtui kevätkauden jälkeen pieniä muutoksia kun Nina lopetti pitkän voimistelutaipaleensa ja Johanna siirtyi Tähdettäriin. Päivättäriin saatiin mukaan myös yksi uusi jäsen, kun aikaisemmin Helsingin Kotkissa harjoitellut Tiana tuli mukaan joukkueeseen. Syyskaudella joukkueessa voimistelevat Nilla, Tiana, Moona, Eerika, Polina, Nina-Sofia ja Tiia.

Myös valmennuspuolella tapahtui pieniä muutoksia, kun Oona palasi vaihto-opiskelun jälkeen joukkueen valmennustiimiin ja Aino ja Riina joutuivat jättäytymään opiskelu- ja työkiireiden vuoksi pois joukkueen valmennusjoukoista. Lauran ja Oonan avuksi joukkuetta valmentamaan saatiin Ilona Poutanen.

Päivättärien omat joukkuesivut avattu!5.9.2008
Tervetuloa Päivättäret-joukkueen sivuille! Tästä lähtien voit seurata Päivättärien kuulumisia joukkueen omilta sivuilta. Vanhempia uutisia joukkueesta löydät edelleen Tähdettärien sivuilta "Uutiset"-otsikon alta.