Uutiset 2011

Aurinkoiset kiitokset kuluneesta kaudesta!

Tampereen välinemestaruuskilpailujen jälkeen maanantaina Aurinkoiset esiintyivät Tapiolan Voimistelijoiden Gaalanäytöksessä. Edellisen päivän kisasuoritus ja kilpailukauden loppuminen veivät esityksestä viimeisen silauksen, mutta pienistä virheistä ei välitetty. Pääasia oli nauttia esiintymisestä, loistaa Kulttuurikeskuksen upeissa valoissa ja näyttää katsojille aurinkoista ilmaisua, ja siinä onnistuttiin! Näytöksen jälkeen valkut kuulivat kehuja ohjelmasta ja tyttöjen kehityksestä monelta taholta :) Tästä on hyvä jatkaa!

Aurinkoisten kokoonpano muuttui näytöksen jälkeen yhdeksään tyttöön, kun Marie siirtyi seuramme Taiga-joukkueeseen. Onnea, menestystä ja hyvää jatkoa Marielle! :)

Treenien ohella päästiin pitämään yhdessä hauskaa, kun Aurinkoiset viettivät pikkujoulujaan! Illan aluksi tytöt ja valkut nauttivat herkulliset subit Ruoholahdessa, minkä jälkeen keräännyttiin yhden pöydän ääreen höpisemään kuluneesta ja tulevasta kaudesta. Tyttöjen mukaan kausi oli onnistunut ja vannekin lensi loppukaudesta jo paljon helpommin, kokonaisuuteen oltiin siis tyytyväisiä vaikka  sijoitukset jäivätkin kaihertamaan. Tavoitteita mietittäessä jokainen päätti omat kehityskohteensa ja yhteiset tavoitteetkin tulivat selviksi: hypyt korkeuksiin, jalkatekniikka kuntoon ja liikkuvuutta lisää! Keskustelutuokion päätyttyä siirryttiin illan pääkohteeseen, Salmisaaren liikuntakeskuksen Megazoneen! Tytöt ja valkut ryntäsivät innokkaina pimeään sokkeloon kahden kierroksen verran, joista toiselle saatiin mukaan Päivi-jojokin!

Ennen joululomalle siirtymistä Arskat ehtivät vielä treenailla pari viikkoa uusia vaikeusosia, tutustua keiloihin ja tehdä perinteiset liikkuvuustestit sekä lihaskuntotestit. Näiden perusteella jokainen tyttö sai kotiin oman henkilökohtaisen ohjelman, jota noudattaa lomalla. Ohjelmissa on huomioitu myös pikkujouluissa päätetyt tyttöjen omat ja joukkueen yhteiset tulevaisuuden tavoitteet. Valkut toivottavatkin tytöille reippaasti treeni-intoa lomalle, sillä tammikuussa uuden kauden alkaessa ohjelmantekopäivä on jo 21.1. ja alueringin leiri 28.-29.1. Siihen mennessä ohjelman olisi hyvä olla purkissa.

Kuitenkin tärkeää on muistaa nauttia joulusta ja rentoutua! Aurinkoiset toivottavat ihanaa loppu vuotta ja onnellista Uutta Vuotta 2012!

Joulunäytöksessä
Kauden päättärit

 

Kauden pääkisoissa Tampereella 26.-27.11.

Lauantaina 26.11. Aurinkoiset pakkasivat laukkunsa ja suuntasivat kohti yhteisbussia yhdessä Aavan ja Säihkyjen kanssa.Bussin suuntana oli Tampere ja siellä järjestettävät kilpasarjojen mestikset.Aurinkoisten kilpailusuoritus oli vasta sunnuntaina,mutta matkaan lähdettiin kuitenkin jo lauantaiaamuna, jotta päästiin kannustamaan Pisaroita,Sarastetta ja Pinjaa. Lauantain arskat viettivät Jojon hoivissa ja seuran joukkueiden kannustamisen lisäksi ehdittiin myös käydä pulahtamassa Hervannan uimahallissa ja nauttia kisapaikan lounas.Ennen nukkumaanmenoa syötiin vielä muiden mukana olleiden Tapiolalaisten kanssa yhteisesti,jonka jälkeen kaikki vetäytyivät omiin huoneisiinsa keräämään voimia seuraavaa päivää varten.

Kisapäivä aloitettiin hotelliaamiaisella,josta siirryttiin lähes heti kisapaikalle bussikyydillä Säihkyjen ja Aavan kanssa.Harkkaan valmistautuminen sujui rutiinilla ja harjoituskierros sujui jo hyvin,vaikkakin valmentajat jäivät kaipaamaan itsevarmuutta ja "minä olen paras"-fiilistä,jolla saataisiin kokonaisuudesta vielä parempi.Harkan jälkeen tehtiin parit ohjelmakohdat ja loppuverkan kautta siirryttiin nutturoiden laittoon.

Kaunistautumisen lomassa käytiin kannustamassa Säihkettäret,jotka saivat kunnian avata kilpailut.Säihkyt ylsivät hienoon suoritukseen ja tästä tyytyväisinä siirryttiin viereiselle koululle laittamaan meikit ja loput hiukset kisakuntoon.Samalla päästiin vielä vapaana olleeseen saliin hakemaan heittoihin varmuutta.Ruokailun kautta palattiin kisapaikalle valmistautumaan omaan suoritukseen.

Suoritukseen valmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin ja ohjelmasta ehdittiin käydä tarvittavat kohdat läpi.Suoritusnumerolla 53. Arskat pääsivät astelemaan matolle kovien kannustusten saattelemana.Kaikenkaikkiaan suorituksessa oli juuri sitä,mitä valkut olivat tytöiltä viime aikoina vaatineetkin:ilmettä ja itsevarmuutta.Vanteenkin käsittely oli jo parempaa,vaikka suorituksessa ehdittiin pariin otteeseen siihen takertua.Pettymys oli suuri,kun tytöt kuulivat sijoittuneensa kategoriaan D.Muutama kuvan verran ehdittiin poseerata ennen kuin kiirehdittiin kotimatkalle.

Vaikka kisatulokset jäivät osittain kaivertamaan tyttöjen mieltä,täytyy kuitenkin muistaa,kuinka kovatasoisessa sarjassa ollaan ja kisojen alla ollaan myös jouduttu pariin otteeseen muuttamaan paikkoja sairastumisten vuoksi.Valmentajat ovat joukkueestaan ylpeitä ja kaudella ollaan menty hurjasti eteenpäin.Nyt laitetaan kehitykselle jatkoa ja kevään kisoissa pyritään myös näyttämään se!

Voimisteluviikonloppu!

Aurinkoisten vauhdikas viikonloppu alkoi aikaisin lauantai-aamuna Tapiolan urheiluhallilla Tapiolan voimistelijoiden järjestämällä Etelä-Suomen alueasemalla. Aamu aloitettiin tavalliseen tapaan hiusten laitolla ja pikameikillä. Tällä kertaa tytöt pääsivät vääntämään jo itse nutturoita, jotta homma hoituisi nopeammin. Valmentajien hääriessä ympäri hallia, milloin turvatyynyn keijuna, musansoittajana tai arvina, tytöt saivat liikkua päivän itsenäisesti. Aurinkoiset pääsivät myös esimarssijoiksi ja mitalienjakajiksi ja hoitivat pestinsä mallikkaasti! Joukkue esitti myös syyskauden vanneohjelmansa ennen viimeisen blokin suorituksia. Noran ja Aneten ollessa vielä sairaina ohjelman paikat vaihdettiin kahdeksalle torstain treeneissä. Vielä lauantaina kuviot olivat hieman epätarkat ja suorituksessa näkyi pitkän päivän tuoma väsymys. Esityksen jälkeen tytöt saivat lähteä kotiin lepäämään ja keskittymään seuraavaan kisapäivään.

Isänpäivä-aamuna nokat suunnattiin kohti Nummelaa ja Mind Spa Cupia. Harkka sujui Aurinkoisilta hyvin, mutta kuvioihin ja hyppyihin jäi vielä parantamisen varaa. Koska Tapiolan joukkueiden harjoitusvuorot olivat aivan ensimmäisten joukossa, jäi aikaa muiden ohjelmien seuraamiseen nutturoiden ja meikkien laiton lomassa. Ennen marssia ehdittiin vielä korjailla hieman pukuja ja käydä syömässä maukas ja ravitseva kisalounas.

Marssin jälkeen oli hyvä hetki piipahtaa ulos haukkaamaan happea ja ottamaan kuvia. Kisat käynnistyivät todella hitaasti, joten mitään kiirettä lämmittelemään ei ollut. Valmistautuminen suoritukseen sujui mutkitta ja harkka-alueella ehdittiin käydä rauhassa koko ohjelma alusta loppuun asti läpi. Arska-piirin ja viimeisten tsemppausten jälkeen matolle asteli iloinen, mutta hieman jännittynyt joukkue. Jännitys näkyi erityisesti alussa hieman edistämisenä musiikista, mutta tytöt nappasivat nopeasti kiinni oikeasta tahdista. Muuten suoritus oli melko yhdenaikainen ja liikkeissä oli täysillä tekemisen meininkiä! Vaikka kuviot olivat jo harkkaa paremmat, mukaan mahtui nyt iso törmäys ja iso heitti levisi kirjaimellisesti ympäri mattoa. Kaiken huipuksi Aurinkoisetkin saivat osansa oikuttelevista musiikintoistolaitteista, kun musiikki katkesi hetkeksi juuri ennen hyppysarjaa. Tytöt kuitenkin ottivat hienosti musasta kiinni ja tsemppasivat ohjelman loppuun asti. Valitettavasti isot suoritusvirheet näkyivät pisteissä ja tulokseksi tuli kategoria D. Taiteelliselta tuomaristolta saatiin hyvää palautetta erityisesti tasapainoista ja vartaloista. Seuraavat kaksi viikkoa keskitytään tiukasti hyppyihin ja vartaloiden sitomiseen sekä voimankäytön vaihtelun selkeyttämiseen. Ja vanteet pidetään kädessä!!!

Marie ja Katariina

 

Etelä-Suomen aluekilpailut

Aurinkoisten tie kauden ensimmäisiin kilpailuihin sai mutkia matkaansa, kun Aneten loppu viikosta alkanut kuume vain jatkoi nousuaa. Lauantaina pidetyissä extra-harkoissa jouduttiin tämän vuoksi vaihtamaan heitto yhdeksälle tytölle, mutta muita muutoksia ohjelmaan eikä kuvioihin tehty, jotta tytöt saisivat suorittaa ohjelman vapautuneesti ja varmalla fiiliksellä.

Aamun harkka oli vielä hieman epätarkka kuvioiden ja yhtäaikaisuuden suhteen, mutta paljon jännittänyt heitto onnistui hienosti! Harjoitusten jälkeen laitettiin nutturat ja glitterit ja ehdittiin vielä seurata muiden joukkueiden harkkoja. Syömään lähdettäessä Laura-valkku kadotti muun porukan, mutta onneksi puhelimet on keksitty ja lopulta päästiin yhdessä nauttimaan maittavasta kisalounaasta. Ruokailun jälkeen palattiin pikaisesti hallille kannustamaan Säihkyjä ja jatkamaan kaunistautumista. Meikkauksen ohessa ehdittiin seurata myös Sarasteen, Pisaroiden ja Aavan ryhdikkäät ja ilmeikkäät suoritukset, minkä jälkeen lähdettiin valmistautumaan omaan suoritukseen. 

Harjoittelumaton ollessa tyhjä tauon alkaessa käytimme tilaisuuden hyväksi ja kävimme laskuilla läpi tärkeimmät liikkumiset ja hyppelyt. Jatkoimme lämmittelyä ja venyttelyä, kunnes yhtäkkiä Aurinkoisia tultiinkin jo pyytämään harjoittelualueelle. Äkkiä puvut päälle ja vanteet käteen! Matolla aikaa ei jäänytkään kuin yhden sarjan tekemiseen ja sitten jo harpottiinkin kisahallin rappusia ripeää tahtia kohti keskittymistilaa. Viimeisten tsemppausten, kimaltelevan huulikiillon ja onnenpotkujen jälkeen matolle asteli ryhdikäs joukkue, jonka puvut loistivat kirkkaissa valoissa upeasti!

Suoritus oli ryhdikäs ja ilmeikäs, mutta jännitys ja pieni paniikki ennen suoritusta tekivät tehtävänsä. Alun pudotuksen jälkeen laskeminen unohtui monelta ja tekeminen oli todella epätarkkaa. Tytöt tsemppasivat loppuun asti isot heitot kiinni, mutta tällä kertaa Aurinkoiset eivät onnistuneet ohjelmassaan yhtä hienosti kuin harkoissa viimeisen parin viikon aikana. Aurinkoiset sijoittuivat kategoriaan D. Tuomarien palaute ei yllättänyt, valkut eivät ole turhaan puhuneet nilkkojen ojentamisesta hyppelyissä ja suorista takapolvista hypyissä! Näihin keskitytään jatkossa vielä entistä tarkemmin ja ohjelmaan lisätään tasoja ja rytmin vaihdoksia ennen seuraavia kilpailuja! Toivottavasti flunssaiset Arskat tervehtyisivät ja seuraavan kerran matolla nähdään kymmenhenkinen yhtäaikainen joukkue.

Seuraavan kerran Aurinkoiset nähdään lauantaina 12.11. oman seuramme järjestämällä Etelä-Suomen Alueasemalla esiintymässä ja jakamassa mitaleja, sekä sunnuntaina 13.11. kilpailemassa Mind Spa Cupissa Nummelassa!

 

Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa la 22.10.

 

Aurinkoiset ovat harjoitelleet uutta ranta-teemaista vanneohjelmaansa ahkerasti viimeisten viikkojen ajan. Ohjelman ensiesitys nähtiin lauantaina 22.10. Espoonlahden urheiluhallilla Tapiolan Voimistelijoiden perinteisessä kisakatselmuksessa, jossa tänä syksynä päästiin ihailemaan voimistelua sekä tanssia jopa 18 esityksen verran.

Tytöt saapuivat paikalle aamulla heti hallin auettua, jotta ehdittiin käydä ohjelma musiikilla läpi, tehdä muutamat heitot ja käydä tärkeimmät kohdat yhdessä läpi. Ennen esittelymarssia oli hetki aikaa tankata evästä ja sovittaa aamulla ompelijalta haettuja pukuja.

Alkumarssista suoriuduttua juostiin nopeasti harkkatilaan, sillä tytöt esiintyivät jo kolmansina. Muutamien onnistuneiden tasapainojen ja hyppyjen jälkeen valmistauduttiin näyttämään yleisölle uusi ohjelma ja rohkeat Arska-hymyt. Suoritus sujui jo aamun harkkaa ja alkuviikon treenejä paremmin ja varmemmin, vaikka mukaan lipsahtikin muutama turha tiputus ja paikoittain eriaikaisuuksia. Aurinkoiset saivat kehuja tyttöjen kehityksestä ja puvun kauniista leikkauksesta, mutta tuomaripalautteessa korostettiin erityisesti yhdenaikaisuutta ja loppuun asti tekemistä. Näihin aiotaankin keskittyä toden teolla seuraavan kahden viikon aikana.

Kisakatselmuksen jälkeen otettiin muutamat kuvat tänne sivuille laitettavaksi ja sen jälkeen tytöillä oli hieman aikaa syödä eväitä ja lepuutella jalkoja. Kun halli tyhjeni, saimme vihdoin maton ja tyhjän hallin käyttöömme neljäksi tunniksi, jee! Nämä olivat Arskojen ensimmäiset harkat matolla tällä kaudella, joten hieman jännitti toimivatko kuviot oikein matolla. Ohjelma toimi kuitenkin odotettua paremmin, joten pääsimme keskittymään heittoihin ja liikepuhtauteen. Ahkeran treenauksen ohella ehdittiin leikkiä ja improvisoida arskamaiseen tyyliin erilaisten musiikkien tahdissa, ja iltapäivälle kotiin lähtikin väsynyt mutta iloinen poppoo.

Seuraavat kaksi viikkoa treenataan ahkerasti, jotta Töölön kisahallissa sunnuntaina 6.11. järjestettävissä kauden ensimmäisissä kilpailuissa nähtäisiin loistavaa ja aurinkoista menoa! Ensi viikon lauantaina pidetään vielä yhdet ylimääräiset harjoitukset ja koristellaan uusia pukuja koko joukkueen voimin! Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Aurinkoiset upeisiin suorituksiin!

 

 

 

 

Alkuasento
Arskat syksyllä 2011

Aurinkoiset Kisakalliossa

Aurinkoiset viettivät perjantain ja lauantain 26.-27.8. Kisakalliossa Länsi-Suomen alueen aluevalmennusringillä Kisakalliossa. Samaan aikaan tyttöjen kanssa treenailemassa olivat PNV:n Orquidea, SC Vantaan Kinesis sekä Nuvolin Lumia Opaali.

Perjantaina leiri aloitettiin heti koulupäivän jälkeen klo 15. Yhteisen aloituksen ja lämmittelyn jälkeen tehtiin monipuolista perustreeniä; keskivartalon voimaa, jalkatekniikkaa ja liikkuvuutta. Erityisesti huomiota kiinnitettiin puhtaisiin linjoihin ja tiukkoihin jalkoihin. Ilta päätettiin yhteisiin leikkeihin ja loppuvenyttelyihin.

Lauantaina aamuvirkut eivät millään malttaneet jäädä nukkumaan, vaan lähtivät yhdessä kävelylle aurinkoiseen ulkoilmaan valkkujen vielä vedellessä hirsiä. Maittavan aamiaisen jälkeen oli hetki aikaa vielä levätä ja laittaa tavarat kokoon ennen lämmittelyä. Ennen lounasta ehdittiin käydä balettitunnilla sekä harjoitella vartalonhallintaa ja ketteryyttä telinevoimistelija Jennin johdolla. Käsilläseisonta, kärrynpyörät ja siltakaadot olivat monen Arskan mieleen! Lounaan jälkeen nautittiin kesän viimeisistä helteistä uimisen merkeissä. Vesipetojen vaihdettua treenivaatteet takaisin päälle lämmiteltiin pihalla ja siirryttiin salin puolelle harjoittelemaan syksyn vanneohjelmaa. Leirin viimeisellä tunnilla tehtiin jalkatekniikkaa Silja Ahosen kanssa. Liekö idolin läsnäolo tuonut lisää puhtia tekemiseen, kun nilkat ja polvet ojentuivat aivan ennennäkemättömällä tavalla vielä viimeisessäkin harjoituksessa. Tsemppi jatkui vielä leirinäytöksessäkin, jonka jälkeen päästiin kotiin lepäämään ja viettämään viikonloppua!

Sunnuntaina Tiina, Laura ja Katri kokoontuivat Tapiolan urheiluhallilla suunnittelemaan ohjelman loppuun ja tulevina viikkoina saadaan ohjelma toivottavasti purkkiin!

Syksyn uudet tuulet puhaltavat

Aurinkoisten syyskausi käynnistyi heti elokuun alussa tyttöjen palatessa treenaamaan uutta kautta varten. Vanteet ovat vallanneet kädet ja mielen joukkueen opetellessa välinetekniikkaa kauden ohjelmaa varten ja pikkuhiljaa edistystä alkaa näkyä. Ohjelmanteon lisäksi treeneissä on meneillään peruskuntokausi eikä lenkkeilyltäkään olla vältytty. Elokuu treenaillaan vielä pääsääntöisesti Tapiolan urheiluhallilla sekä Mankkaan koululla ja kuun vaihteessa harkkavuorot asettuvat vakiopaikoilleen kouluvuorojen alettua.

Kesän alussa joukkue sai piristävän uutisen, että joukkue on valittu Länsi-Suomen alueen aluevalmennusrinkiin kaudelle 2011-2012.Tytöt leireilevät ensimmäisen kerran jo 27-28.8 Kisakalliossa. Luvassa onkin tutustumista uusiin voimistelijoihin ja valmentajiin sekä ohjelmantekoa.

Joukkeen kokoonpanossa on tapahtunut pieniä muutoksia, kun Sabina päätti lopettaa voimistelun parissa. Lisäksi kesän alussa joukkueeseen liittyi uusi jumppari, kun jumppakärpänen puraisi jo aiemmin seurassa voimistellutta Katariinaa uudelleen ja näin ollen Aurinkoinen tiimimme sai vahvistusta.

Uutta kautta ja sen mukanaan tuomia haasteita innolla odottaen, tytöt ja valkut!:)

Tunnelmia kauden päättäjäisistä Linnanmäeltä :)


Tyttöjen Hyvän Mielen kilpailut, Seinäjoki 20.-22.5.

Perjantaina 20.5. lähti Tapiolan hallilta kaksi bussillista Tapvon joukkueita kannustusjoukkoineen suuntana Seinäjoki.Aurinkoiset matkasivat yhdessä Säihkettärien kanssa ja toisessa bussissa olivat Saraste ja Pisarat.Bussit lähtivät matkaan jo yhden maissa,sillä tapiolalaisten harkkavuorot olivat vielä samana iltana.Liika aikaa ei siis ollut hukattavaksi, vaan bussi viipotti lyhyen pysähdyksen siivittämänä suoraan kohti kisapaikkaa. Aurinkoisten harkkasuoritus ei ollut virheetön,mutta valmentajat olivat iloisesti yllättyneitä siitä, ettei pitkä bussimatka näkynyt tekemisessä ja tytöt antoivat kaikkensa.Harkan jälkeen tasapainot käytiin vielä läpi ja pikaisen loppuverkan jälkeen jatkettiin hotellin kautta Amarilloon syömään.

Lauantaina tytöt kilpailivat suoritusnumerolla 12 puoli yhden aikoihin,joten nutturoita ja meikkejä saatiin alkaa laittamaan heti aamupalan jälkeen.Kaikkien saatua hiukset ja meikit kuntoon käveltiin yhdessä kisapaikalle aloittamaan lämmittely ja kannustamaan heti kisan ensimmäisinä kisaavia Säihkyjä.Säihkyjen onnistuneen suorituksen jälkeen käytiin vielä muutamat ohjelman kohdat läpi ja pian olikin Arskojen vuoro päästä keskittymistilaan.Ennen suoritusta haettiin iloiset arska-ilmeet päälle ja joukkueen uusi maskotti Silja Siili antoi kaikille tytöille tsemppipusut.

Aurinkoiset suoriutuivat hienosti esityksestään suuren yleisön edessä. Tytöt ovat hiljalleen saamassa uskallusta tekemiseensä ja näissä kisoissa he jo rohkaistuivat esiintymään ja hymyilemään aiempaa enemmän.Ahkera harjoittelu kotisaleilla näkyi kilpailumatolla ja joukkue arvioitiin edelliskisojen tapaan kategoriaan C.Erityisen tyytyväisiä valmentajat ovat Aurinkoisten kehitykseen kilpakauden aikana - vastoinkäymistä ja ohjelman muutoksista huolimatta tytöt ovat panostaneet ohjelman harjoitteluun täysillä.

Suorituksen jälkeen mentin yhdessä Säihkyjen kanssa ottamaan kasapäin valokuvia ja poseerauksien jälkeen lähdettiin viereisellä koululle nauttimaan kisalounas. Syömisen jälkeen käytiin hotellilla ottamassa nutturat auki ja pesemässä meikit pois ja sen jälkeen tytöt pääsivät kauan odotettamalleen uimahallikäynnille.Tytöt viihtyivät uimahallissa pari tuntia ja etenkin hyppytorni oli kovassa käytössä,kun tytöt hyppivät sieltä kukin omalla tyylillään.Polskimisen jälkeen ehdittiin juuri sopivasti kannustamaan Pisaroita ja jätskitauon jälkeen kannustettiin myös Saraste hyvään suoritukseen.

Illalla syötiin vielä hotellilla Arska-äitien valmistama iltapala ja sen yhteydessä käytiin palautteet läpi.Tyttöjen iloiset ilmeet olivat näkyneet myös tuomareille asti,mutta edelliskisojen tapaan jalkatekniikkaan toivottiin siisteyttä.Tehokuuri ojennettujen nilkkojen saamiseksi saa siis edelleen jatkua!

Sunnuntaina heti aamupäivästä suunnattiin bussin nokka takaisin kohti Espoota.Bussissa tunnelma oli kirjaimellisesti lämminhenkinen,kun ilmastoinnin sijaan lämmitys meni päälle.Vikaa ei saatu korjattua,joten loppumatka matkattiin lämpömittarin näyttäessä lukemaa +34 astetta. Hyvällä yhteishengellä kuitenkin selvittiin tästä vastoinkäymisestä ja reissu saatiin vietyä kunnialla loppuun.Kiitos kaikille mukavasta kisaseurasta!

Hieno nousu aluekilpailuissa!

Aurinkoiset kilpailivat lauantaina 9.4. Hyvinkäällä järjestetyissä Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa. Tytöt suorittivat selkeästi rohkeammin ilmaisten ja yhtäaikaisemmin kuin pari viikkoa aikaisemmin Espoo Cupissa. Tuloksena hienosta tsemppaamiset tytöt arvioitiin kategoriaan C.

Lauantai-aamu aloitettiin nutturoiden teolla ja harjoitusten seuraamisella ennen omaa harjoitusvuoroa. Aurinkoisten harkka ei sujunut yhtä loistokkaasti kuin edellisillan hienot suoritukset Saarnilaakson koulun treenisalilla. Harjoituksessa suuri yleisö ja kisahallissa kaikuva musiikki näkyivät ohjelmassa suurina eriaikaisuuksina, epämääräisenä kuviona ja vaisuna ilmeenä. Jokainen tytöistä kävi omat henkilökohtaiset virheensä läpi ja loppuverryttely hoidettiin vanhempien seuran joukkueiden harjoituksia ihaillessa.

Ennen joukkueiden esittelymarssia tyttöjen nutturat viimeisteltiin ja Tiina loihti tyttöjen kasvoille aurinkoisen meikin. Marssin jälkeen ehdittiin kannustaa muita seuran joukkueita, minkä jälkeen tankattiin kisapaikan lounas, jotta kilpailumatolla jaksettaisiin näyttää parastamme. Ruokailun jälkeen Arskat suuntasivat nenänpäänsä ulos happihyppelylle Säihkyjen kanssa, jolloin valmentajat, Tiina ja Laura saivat rauhassa kaunistautua omaa suoritustaan varten.

Aurinkoiset esiintyivät kilpailuissa numerolla 40, aivan tauon jälkeen. Tauolla aloitetun lämmittelyn ja tasapainokohtien kertauksen jälkeen tytöt pääsivät lämmittelyalueelle, jossa käytiin yhdessä läpi vielä tärkeimmät kohdat. Viime hetkellä taskusta kaivettu huulikiilto toi jokaisen tytön huulilla raikkaan ja säteilevän hymyn. Keskittymistilan tsemppauksen jälkeen Aurinkoiset astelivat matolle ryhdikkäästi keskittyen.

Kokonaisuutena suoritus oli selkeästi aamua yhtäaikaisempi, ilmeikkäämpi ja varmempi. Vaikka suoritukseen mahtuikin pari isoa tasapaino- ja kuviovirhettä sekä ohjelman alku oli eriaikainen, näkyi tuomareiden arvioissa selkeää kehitystä Espoo Cupista. Palautteissa kehua saivat erityisesti tyttöjen ilmavat hypyt sekä ohjelman idea. Myös yksittäiset vartalonliikkeet tytöt olivat suorittaneet paremmin, mutta silti erityisesti vartaloliikkeiden sitomiseen, jalkatekniikkaan ja hyppyjen muotoihin tulisi kiinnittää huomiota. Espoo Cupin jälkeen aloitettu tehotreeni jalkatekniikan ja vartaloiden suhteen saa siis jatkua!

Ohjelmaan tehdään seuraavan parin viikon aikana muutamia suuria muutoksia, jotta ohjelman rakenne saadaan huippukuntoon. Kun muutokset saadaan tehtyä, aloitetaan ohjelman tarkka hiominen. Näin Seinäjoella tullaan näkemään siistimpää ja täsmällisempää tekemistä. Pitkän kilpailutauon vuoksi Aurinkoiset ottavat harjoitteluun mukaan vanteet uutena välineenä. Tytöille uuden tuttavuuden pyörittely tuo uusia haasteita ja ehkäpä vannetekniikan kehittyessä päästään kokeilemaan syksyn vanneohjelman liikkeitä. Kuitenkin Aurinkoisten harjoittelu tähtää nyt täysillä kohti 21.-22.5. Seinäjoella järjestettäviä Hyvän Mielen tyttökilpailuja!

Voimistelija ei tervettä päivää nää

Niinhän se aina menee, että kun yhdestä vastoinkäymisestä selviää, niin seuraava on jo edessä. Tällä kaudella seuramme joukkueita ovat vaivanneet monet loukkaantumiset, eivätkä Aurinkoisetkaan ole päässeet vähällä.

Juuri kun Aurinkoiset ehtivät oppia Espoo cupiin muutetut paikat ja tuomaripalautteen myötä vaihdetut sarjat, sai Aurinkoisten toipilasryhmä toisen jäsenensä. Viime viikonloppuna pidetyissä ylimääräisissä harjoituksissa Maijan reisilihas revähti ja lääkärin määräyksestä aluekilpailut jäävät nyt Maijan osalta välistä. Myös Sabinan polven tilanteeseen saimme päivitystä ja magneettikuvan perusteella jää Sabinalta loppu kausikin välistä :(

Vastoinkäymiset on tehty voitettavaksi, joten tiistaina otettiin härkää sarvista ja edessä oli taas kuvoiden vaihtoa. Tytöt keskittyivät hienosti ja muutokset hoidettiin ripeästi. Vielä on yhdet treenit aikaa hioa ja painaa mieleen uudet kohdat, jotta lauantain kilpailussa voidaan näyttää parastamme!

Toivottavasti viikonloppuna nähdään upeita suorituksia ja sijoituksia! Tsemppiä!

Aurinkoiset Espoo cupissa

Espoo Cup 27.3.2011

Aurinkoiset avasivat kisakautensa sunnuntaina 27.3. Tapiolan urheiluhallilla OVOn järjestämässä Espoo cupissa. Kisa oli samalla joukkueiden ensimmäinen 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa.

Pitkä kisapäivä alkoi jo kukonlaulun aikaan, kun tapaaminen hallilla oli klo 7:30 (eikä kesäaikaan siirtyminen yhtään helpottanut heräämistä!).Hallille saavuttuaan tytöt aloittivat saman tien lämmittelyn kisaharkkaa varten. Joukkueen kenraaliharjoitus Tapiolan matolla sujui suht hyvin, joskin vielä tarkennettavaa ja etenkin lisää ilmettä ja tekemisen meininkiä jäätiin kaipaamaan kisasuoritukseen!

Harkan jälkeen siirryttiin Laura-valkulle valmistautumaan ja hieman rentoutumaan - myös masutkin saatiin täytettyä herkullisella makaronilaatikolla.Tytöille ehdittiin rauhassa laittaa nutturat ja meikit ja he olivatkin todella iloisina uudesta kisameikistä sekä uusista,hienoista hiuskoristeistaan. Kaunistautumisen jälkeen tytöt matkasivat Mankkaan koululle,jossa kisalämppä päästiin tekemään rauhassa ja hyvin valmistautuneina.Samalla haettiin vielä viime hetken fiilistä ja iloista ilmettä ohjelman suorittamiseen.

Tapiolan hallille lähdettiin vasta melko myöhään ja lähes heti sinne saavuttuaan tytöt pääsivätkin jo harjoittelutilaan.Muutama kohta ehdittiin matolla käydä läpi ja pian jo oltiinkin Arska-piirissä onnenpotkuja saamassa.Suoritus ei ollut parasta Aurinkoisilta,mutta siinä ei myöskään ollut mitään isoja virheitä.Jännitys kuitenkin näkyi selkeästi ja sen myötä tekeminen jäi vaisuksi.Tulokseksi saatiin kategoria E.

Vaikka tytöt aluksi olivatkin pettyneitä kategoriaansa, pitää kuitenkin muistaa, kuinka kovatasoisessa sarjassa nyt kilpaillaan.Lisäksi tällä kaudella kilpasarjan kategoria-rajoja on nostettu, ja 12-14-sarjan arvostelu on selvästi tiukempaa kuin aiemmassa 10-12-sarjassa. Nyt luetaan tarkasti tuomaripalautteet, tehdään muutamia muutoksia ohjelmaan ja käännetään katseet kohti tulevaa. Tästä jatketaan treenisaleilla kohti seuraavia haasteita; aluekisoja 9.4. Hyvinkäällä sekä kauden pääkoitosta, Kilpasarjojen Hyvän mielen kilpailuja toukokuussa! :)

uudet hiuskoristeet :)
Lauran isä loihti maittavaa makaroonilaatikkoa!
koko Arska-poppoo
Aurinkoiset tytöt

Aurinkoisten kausi täydessä vauhdissa

Aurinkoiset ovat harjoitelleet ahkerasti uutta balkan-tyylistä vapaaohjelmaansa ja ennen hiihtolomaa olisi tavoitteena saada ohjelma valmiiksi. Flunssa-aalto on hieman vaikeuttanut koreografian oppimista ja kuvioiden suunnittelua, mutta hiljaa hyvä tulee. Ensi viikolla tarkoitus on paahtaa täysillä ja saada ohjelma pakettiin, jotta lomalla saadaan levätä hyvillä mielin ja aloittaa ohjelman hiominen loman jälkeen.

Uusi kausi ja uusi sarja

Aurinkoisten joululoma on nyt ohi ja treenisalille palattiin reilu viikko vuoden vaihtumisen jälkeen.Treenit aloitettiin lämmittelyn jälkeen ahkeralla venyttelyllä,jonka ohessa pidettiin liikkuvuustestit.Tytöille ja valkuille tuli heti positiivinen alku kaudelle,kun jokainen voimistelija oli parantanut tuloksiaan joululoman aikana.Seuraavissa harjoituksissa päästiin jo ohjelman kimppuun ja aivot sai laittaa koetukselle uusien,vaikeampien hyppyjen ja vartaloiden parissa.Nyt treeneissä harjoitellaan ohjelmaa jo enemmän ja harjoittelu tehostuu entisestään parin viikon päästä kotisaleilla pidettävällä teholeirillä.

Joukkueen kilpailukausi starttaa maaliskuussa Espoo Cupissa,jossa tytöt kilpailevat ensimmäistä kertaa 12-14 -vuotiaiden sarjassa.Muita kilpailuita on Etelä-Suomen aluekilpailut Hyvinkäällä sekä kauden päätapahtuma alle 14-vuotiaiden kilpasarjojen Hyvän mielen kilpailut Seinäjoella.