Uutiset 2012

 

Kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut

29.11.2012

Aavan kisakausi päättyi pettymykseen viikonloppuna Tampereella käydyissä välinemestaruuskilpailuissa. Kilpailut eivät sujuneet suunnittelmien mukaisesti, kun lauantain alkukilpailussa sattuneet isot virheet tiputtivat joukkueen sunnuntain finaalin ulkopuolelle.

Edellisviikolla ohjelmaan oli tehty pieniä muutoksia, jotta alhaalla laahanneet tekniset pisteet olisi saatu nostettua ylös kauden päätöskisaan. Muutokset saatiin sujumaan hyvin ja sekä tytöt että valmentajat olivat niihin tyytyväisiä. Kaikki odottivatkin innolla viikonlopun kilpailua ja mahdollisuutta päästä näyttämään entistä parempi ohjelma yleisölle ja tuomareille. Liekö ilmassa ollut ylilatausta, kun ohjelmassa sattuneesta välinevirheestä käynnistyi lumipalloefekti, joka romahdutti pisteet harmillisen alas. Viimeiseen asti toivoimme että pisteet olisivat riittäneet loppukilpailupaikkaan, jotta joukkue saisi toisen näyttömahdollisuuden. Näin ei kuitenkaan käynyt ja Aava vietti sunnuntain kilpasiskoja kannustaen katsomon puolella.

Kovatasoisen 14-16 vuotiaiden sarjan voiton vei JNV:n Viola, hopealle sijoittui HyVoLin ja Mäntsälän Voimistelijoiden yhteisjoukkue Heleet ja kolmanneksi voimistelivat TuUL:n Nefrit Exea. Onnittelut mitalisteille! Aava sijoittui alkukilpailupisteillä sijalle 12.

Epäonnistumisesta huolimatta ja ehkä jopa sen vuoksi, oli kilpailu Aavalle opettavainen kokemus, joka lähensi uutta kokoonpanoa entisestään. Nyt katseet onkin jo suunnattuina kohti tulevaa kevätkautta ja uutta sarjaa. Treenisaleilla ahkeroidaan vielä muutaman viikon ajan uusien osien parissa ennen hyvin ansaitun joulutauon alkua!

 Aava esiintyy vanneohjelmallaan seuramme kahdessa joulunäytöksessä, joista ensimmäinen on Tapiolan urheiluhallilla tulevana sunnuntaina järjestettävä Joulun Satunäytös ja toinen valmennusryhmien Gaalanäytös, joka järjestetään Tapiolan kulttuurikeskuksella maanantaina 10.12. Tervetuloa näytöksiin!!

Mind Spa Cup

19.11.2012

Aava onnistui hienosti parantamaan suorituksiaan sunnuntaina Nummelassa käydyssä Mind Spa Cupissa. Aamun harkkakierros sujui ilman välinepudotuksia ja muutenkin tekeminen oli siistiä ja varmaa. Joukkue saattoikin hyvillä mielin valmistautua kilpailuun. Myös kisasuoritus oli hyvää harkkatasoa, mutta sisälsi aamun suoritusta enemmän virheitä. Ero parin viikon takaiseen aluekisaan oli kuitenkin huima ja joukkue saattoikin olla tyytyväinen saatuaan pidettyä kisahermonsa tällä kertaa kurissa :)

Entisestään laskeneet tekniset pisteet vetivät yhteispisteet ja mielet kuitenkin mataliksi ja saadun tuomaripalautteen perusteella riittää ohjelmassa vielä töitä ennen ensi viikonlopun pääkilpailua. Joukkue palaakin nyt treenisalille hiomaan osia kuntoon vielä muutaman harkan ajaksi ennen kuin on aika lähteä kohti Tamperetta ja kilpasarjojen välimestaruuskilpailuita!

Aava onnittelee sarjansa mitalikolmikkoa Heleitä, Anforea ja Blexiaa ja kiittää Vihti-Gymiä hyvin sujuneistä kilpailuista!

 

Aluemestaruuskilpailut

3.11.2012

Aavan aluekisaviikonloppu alkoi perjantai-iltana, kun joukkue kokoontui treenaamaan Töölön kisahallille ennen illan kisaharkkaa. Jännitys vei voiton tytöistä kisaharkassa ja suoritus meni täydeksi sähläämiseksi. Töölön kisamatolla nähtiinkin perjantai-iltana yksi tämän kauden heikoimmista kokonaisista.

Lauantain kisa-aamu aloitettiin uudella tsempillä ja valmistautuminen suoritukseen sujui hyvin. Lauantain suoritus oli huomattavasti perjantaita parempi, vaikka mukaan mahtuikin vielä harmillisia virheitä. Suoritus riitti 14-16 vuotiaiden kilpasarjan viidenteen sijaan, ykköstilan mennessä HyVolin ja Mäntsälän Voimistelijoiden Heleille, kakkospaikan OVO:n Kvanteille ja kolmanneksi voimistelivat Tapanilan Erän Anfore. Aava onnittelee mitalisteja ja kiittää PNV:tä jälleen kerran upeasti järjestetyistä kilpailuista!

Kisakausi alkaa!

1.11.2012

Aava vietti viikonlopun valmistautuen alkavaan kisakauteen. Perjantaina ja lauantaina tytöt ahkeroivat pukujen ja vanteiden parissa ja sunnuntaina oli vuorossa syksyn vanneohjelman ensiesitys seuramme kisakatselmuksessa.

Tositoimiin joukkue pääsee tulevana lauantaina kun Töölössä kisataan Etelä-Suomen aluemestaruuksista.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Aavan hämähäkkiarmeijaa syyskauden ensimmäisessä kilpailussa!

Tuplaleiri Kisakalliossa 17.-19.8.

4.9.2012

Aava vietti elokuisen viikonlopun ohjelman teon ja valmennusringin leirin merkeissä. Ohjelmaleiri aloitettiin perjantaina iltapäivällä ja uuden vanneohjelman parissa jatkettiin lauantaille puoleenpäivään asti, jolloin käynnistyi valmennusringin leiri.

Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut. Ohjelmassa päästiin mukavasti eteenpäin ja uusi joukkue hitsautui hienosti yhteen viikonlopun aikana :) Myös ringin valmennusleiri oli erittäin antoisa niin tytöille kuin valmentajillekin. Kiitokset kaikille leirin kouluttajille hyvästä leiristä ja muille rinkijoukkueille kivasta treeniseurasta!

UUSI AAVA!

4.9.2012

Aava starttaa syyskauteen uudistuneen kokoonpanon voimin. Kevään kisakausi päätettiin haikeissa tunnelmissa kun Lotta kertoi keskittyvänsä syksyllä muihin juttuihin ja jäävänsä pois joukkueesta. Loppukesästä saatiin lisää surullisia uutisia kun selvisi että Tianan liikuntakielto saa vielä jatkoa eikä Tiana pääse treenaamaan joukkueen mukana syyskaudella. Täydennystä kutistuneeseen Aava-joukkueeseen saatiin kuitenkin peräti neljän uuden tytön verran kun Anna A, Anna R, Linda ja Maria liittyivät mukaan joukkueeseen!!

Myös valmennuspuolella tapahtui muutoksia seuramme valmennusjärjestelmän uudistuksen myötä. Oonan kaveriksi valkkutiimiin tulivat yli 12-v. kilpatiimin valkut Laura ja Ansku. Katri vastaa tuttuun tapaan syyskauden koreografiasta ja osallistuu näin myös jatkossa joukkueen harjoituksiin.

Joukkue kilpailee syksyllä 14-16 sarjassa välineenään vanne.

Pronssia kevätkauden päätöskisasta!

24.5.2012

Aava onnistui loistavasti 19.-20.5. käydyissä TUL:n avoimissa mestaruuskilpailuissa ja sai kotiintuomisina pronssiset mitalit! Kultamitalit jaettiin JNV:n Viola-joukkueelle ja hopealle voimisteli RaIsku:n Verna. Aava onnittelee muita mitalisteja ja kiittää Vaajakosken Kuohua hyvistä kisajärjestelyistä!

14-16 v. kilpasarjan tulokset.

 

Kevään kisakausi on näin onnellisesti takanapäin ja katseet on aika suunnata kohti kesätreenejä ja tulevaa syyskautta!

Ihana Aava Rannalla ja Gaala-näytöksessä!

19.5.2012

Aava esiintyi lauantaina 12.5. seuramme kahdessa kevätnäytöksessä. Ensin oli vuorossa seuramme harrasteryhmien näytös, jossa tänä vuonna oltiin rantatunnelmissa. Aava ja Pinja olivat valmistelleen näytökseen hauskan Ihanat naiset rannalla -tanssin, joka saavuttikin suuren suosion kulttuurikeskuksen katsomossa :)

Toisessa näytöksessä esiintyivät kaikki seuramme joukkueet kevään kisaohjelmillaan. Aava esiintyi näytöksessä viiden tytön kokoonpanolla, kun Tiana joutui valitettavasti keskeyttämään kevään kilpailukauden. Samalla kokoonpanolla osallitutaan myös kevään viimeisiin kilpailuihin, jotka käydään Vaajakoskella 19.-20.5.

Voimistelijahaku käynnissä!

8.5.2012

Aava hakee riveihinsä uusia voimistelijoita! Mikäli olet syntynyt vuosina 1995-97 ja omaat vahvan voimistelutaustan ota rohkeasti yhteyttä joukkueen valmentajiin yhteydenotot-sivun kautta ja tule kokeilemaan kuinka taito-, tavoite- ja huumoritasosi käy yksiin joukkueen kanssa!

Kisaterveisiä Jyväskylästä!

7.5.2012

Aava onnistui hyvin molempien kisapäivien suorituksissa Vaajakoskella käydyissä kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa. Lauantain alkukilpailussa joukkue sai pisteitä 18,30 (4,60 3,95 9,75) ja sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle. Tytöt lunastivat näin kirkkaasti tavoitteena olleen loppukilpailupaikan. Alkukilpailuun osallistui yhteensä 36 joukkuetta, joista 15 parasta valittiin sunnuntain loppukilpailuun.

Sunnuntain hyvä loppukilpailusuoritus näkyi myös hieman korkeammissa suorituspisteissä, mutta muiden pisteiden harmillinen tippuminen toi loppukilpailun kokonaispisteiksi 17,65 (4,35 3,35 9,95). Kisapäivien kokonaispistemäärä 35,95 riitti kovatasoisessa sarjassa kuitenkin hienosti kymmenenteen sijaan! Aava onnittelee sarjansa mitalikolmikkoa NJJ:n Blexiaa, JNV:n Violaa ja OVO:n Kvarkkeja!

 

Kilpailuiden kaikki tulokset löytyvät JNV:n kisasivuilta.

Lisää Aavan kisatunnelmia Aavan blogissa!

 

Aavan kisakausi päättyy toukokuun 19.-20. järjestettäviin TUL:n avoimiin mestaruuskilpailuihin. Kisamatto onkin tytöille jo tuttu, sillä myös nämä kisat käydään Vaajakosken urheiluhallilla :)

 

Ennen kevätkauden viimeisiä kilpailuja Aavan tytöt voi nähdä esiintymässä seuramme kevätnäytöksissä Tapiolan kulttuurikeskuksella lauantaina 12.5. Tervetuloa ihailemaan Aavan ja seuramme muiden joukkueiden sekä harrasteryhmien upeita esityksiä!

Hyvinkää Cup

21.4.2012

Aavan kevätkauden kolmas kisakoitos oli HyVoLi:n 14.4. järjestämässä Hyvinkää Cup:ssa. Aava sijoittui kovatasoisessa sarjassaan hienosti viidenneksi. 14-16 vuotiaiden kilpasarjan voittivat kotimatolla voimistelleet HyVoLin Heleet, hopealle sijoittui JNV:n Viola ja pronssille TV:n Onegia. Aava onnittelee mitalisteja!

 

 

Lisää kisoista Aavan blogissa!

 

Aluemestaruuskilpailut

21.4.2012

Aava sijoittui neljänneksi sunnuntaina 1.4. käydyissä Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa. Aluemestaruuden voittivat Olarin voimistelijoiden Kvarkit, hopealle voimisteli Tapanilan Erän Anfore ja pronssimitalit nappasivat Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta ry:n Heleet. Onnittelut mitalisteille!

Lue tyttöjen kisatunnelmista Aavan blogista!

Espoo Cup

27.3.2012

Aava onnistui loistavasti kevätkauden esimmäisessä kilpailussaan Tapiolan kotihallilla! Kovatasoisessa sarjassaan tytöt venyivät hyvään suoritukseen saaden pisteet 18,16 (4,33 4,53 9,30), jotka oikeuttivat neljänteen sijaan. Mitalit jaettiin JNV:n Violat-joukkueelle, NJJ:n Blexialle ja OVO:n Kvarkeille. Aava onnittelee mitalisteja!

Kisapäivä alkoi aikaisin kun joukkue tapasi hallilla kisaharkan merkeissä. Aikainen herätys näkyi virheinä harkkasuorituksessa ja unisena ilmentämisenä. Virheiden korjauksen ja loppuverkan jälkeen joukkue siirtyi kaunistautumaan katsomoon.

Aava kilpaili ihan kilpailun alussa ja odotusaika kuluikin nopeasti. Lämpän jälkeen ehdittiin käydä rauhassa läpi ohjelmakohtia ennen siirtymistä kisamatolle. Suoritus sujui joukkueelta hyvin ja suuremmilta virheiltä vältyttiin. Ilmennystäkin oli jo mukavasti mukana suorituksessa. Sekä tytöt että valmentajat olivat tyytyväisiä kauden avaukseen ja kilpailusta saatiin hyvää lisävirtaa tuleviin harjoituksiin!

 

Aava kilpailee seuraavan kerran tulevana sunnuntaina Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa Töölön Kisahallilla. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Aavan lintuparvea :)

 

Kisakausi alkaa!

27.3.2012

Aava sai hieman esimakua sunnuntaina startanneesta kisakaudesta lauantaina seuramme joukkueiden kisakatselmuksessa. Katselmus toimi hyvänä kenraaliharjoituksena Espoo Cupille, sillä katselmus järjestettiin tällä kertaa Espoo Cupin tapaan Tapiolan kotihallilla.

Joukkueen valmistautuminen kisakautta varten on sujunut hyvin ja tytöt ovat pysyneet terveinä helmikuisen flunssa-aallon jälkeen. Aava-leirissä onkin jo odoteltu innokkaasti sunnuntaina käynnistynyttä kisakautta :)

Harkkakuulumisia helmikuulta

14.2.2012

Helmikuun alku on sujunut aavalaisilla nuhaisissa tunnelmissa kun sitkeä flunssa-aalto on kaatanut tyttöjä petiin yksi toisensa jälkeen. Harkoissa onkin jouduttu hölläämään tahtia ja ohjelmaa on hiottu pienellä porukalla.

Flunssasta huolimatta joukkue pääsi osallistumaan Kisakalliossa järjestetylle aluevalmennusringin leirille. Vaikka leiritunneista suurin osa meni tytöiltä ohi sairastelun vuoksi, jaksoivat he kuitenkin hienosti tsempata tuomaritunneilla ja kevään vapaaohjelmasta saatiin ensimmäiset tuomarikommentit. Tuomareilta saatu palaute oli positiivista ja erityisen ilahduttavaa oli kuulla että kaikki ohjelmaan sommitellut osat myös löytyvät ohjelmasta :) Tuomareilta saatiin myös hyviä vinkkejä ohjelman hiomiseksi. Kiitokset tuomareille ja muille  ringin valmentajille antoisasta leiristä ja muille rinkijoukkueille kivasta treeniseurasta!

Vielä olisi viimeinen treeniviikko jäljellä ennen hyvin ansaitun hiihtoloman alkua. Nyt vain peukut pystyyn, että flunssa saataisiin talttumaan ja treenisalilla nähtäisiin taas täysilukuinen joukkue!

Kevätkausi 2012

10.1.2012

Aavan kevätkausi alkoi loppiaisviikolla peruskuntotreenin merkeissä. Loppiaisviikonlopun joukkue ahkeroi Solvallassa ohjelmaleirillä, jonka aikana kevään vapaaohjelma saatiin valmiiksi!

Kevätkaudella kisamatolla nähdään kuuden tytön joukkue, kun Viveca päätti lopettaa voimistelun Aavassa ja Jenni ei harmillisesti pääse vielä palaamaan joukkueen harjoituksiin. Aavalaiset kiittävät Vivecaa yhteisistä voimistelukausista ja toivottavat Jennille pikaista toipumista!

Aava kilpailee kevätkaudella toista vuotta 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa. Joukkue osallistuu kevään aikana neljään kilpailuun, joista ensimmäinen on OVO:n järjestämä Espoo Cup 25.3. Helmikuussa joukkueella on ohjelmassa mm. aluevalmennusringin leiri Kisakalliossa.