Uutiset 2011

13.12.11

Jouluiset haaveet ja pikkujoulut

Säihkettäret esittivät Revontulet-ohjelmansa vielä viimeistä kertaa sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallilla. Tällä kertaa ohjlema vietiin läpi 10 henkisellä joukkueella flunssan iskettyä joukkoomme. Vanteet hieman heitoissa karkailivatkin, mutta muuten suoritus oli hyvä jäähyväinen syksyn ohjelmalle. Kevättä kohti jatkettiinkin heti maanantain treeneissä liikkuvuustestien merkeissä.

Treenien jälkeen Säihkyvä joukko siirtyi kävellen Anskun luo, jossa juotiin glögiä ja keskusteltiin menneestä ja tulevasta kaudesta. Iloisin mielin todettiin syksyn vieneen perustaitoja eteenpäin. Yhdessä asetettiin myös tavoitteet keväälle niin koko porukalle kuin jokaiselle henkilökohtaisestikin. Tällä viikolla treenataankin enää perjantaina ja sitten onkin joululoman ja omatoimisen treenauksen aika. Liikkuvuustesteillä aloitetaan jälleen uusi kausi tammikuussa.

Kiitokset kaikille vanhemmille ja etenkin Jojo-Jyrkille menneestä kaudesta. Kiitokset seuralle, muille valmentajille sekä ihanille TapVon voimistelijatytöille seurasta kisamatkoilla sekä tuesta ja kannustuksesta.

Säihkettäret valmentajineen ja sponsoroineen toivottavat kaikille

Hyvää Joulua ja Säihkyvää Uutta Vuotta

 

29.11.11

Kilpasarjojen mestikat ja Gaalanäytös

Marraskuun loppu oli voimistelua täynnä kun viikonloppu vietettiin Tampereella kilpailujen merkeissä ja maanantaina voimisteltiin Tapiolan Voimistelijoiden Gaalanäytöksessä Espoon Kulttuurikeskuksella.

 

Tytöillä jälleen kunnia aloittaa sarjansa

Lauantaina startattiin aamulla hyvissä ajoin kohti Tamperetta. Säihkettärien kisapäivä oli vasta sunnuntaina, kuten myös Aavalla ja Aurinkoisilla, mutta kaikki kolme joukkuetta lähtivät kannustamaan lauantaina kilpailleita Sarastetta, Pinjaa ja Pisaroita. Tampereelle saavuttuamme veimme tavarat hotellihuoneeseen ja lähdimme jalkaisin valloittamaan Tamperetta. Jouluikkunaa ihasteltiin ja päästiin jopa kertomaan joulupukille joukkuevoimistelusta. Kaupan kautta kurvattiin takaisin hotellille. Eväiden syönnin jälkeen oli askartelutuokio, kun limsatölkeistä tehtiin kannustushelistimet. Puoli kolmen jälkeen siirryttiin viimein bussiin ja matkattiin Hervantaan myöhäiselle lounaalle ja kannustamaan TapVon joukkueet upeisiin suorituksiin.

Kisojen jälkeen tytöt saivat viettää aikaa bussissa odotellessa, että kaikki olisivat lähtövalmiina. Viimein päästiin päivällispöytään. Hyvän ruoan kruunasi jäätelö ja iloisina siirryttiin iltatoimiin ja unten maille. Sunnuntaina olisikin kiire aikataulu tyttöjen avatessa jälleen kerran kisat numerolla 1!

Sunnuntaina herätys oli hieman ennen kahdeksaa. Aamupalan jälkeen siirrettiin tavarat bussiin ja siirryttiin hallille aamuharkkaa varten. Hallille saavuttuamme tytöt huomasivat yhden vannepussin puuttuvan. Tietenkin tämä oli juuri se pussi, jossa oli myös varavanne. Ei siis muuta kuin soitto jojolle, joka kävi hakemassa vanteen sängyn alta ja kirmasi sen Hervantaan juuri ennen tyttöjen harkkavuoroa. Eiköhän tämän jälkeen jokainen muista kurkata sängynkin alle ennen kuin luovuttaa huoneensa. Aamuharkka sujui mainiosti, isossa heitossa tosin vanteet eivät tulleet ihan oikeisiin osoitteisiin, mutta ehdimme tehdä muutaman heiton vielä alueella ennen Aavan harkkavuoroa. Välinemittauksen kautta siirryttiin loppuverkkaan ja kaunistautumaan.

Tällä kertaa saimme hiustenlaitto apua Aavan valkuilta, kiitos Oona, Bella ja Katri, Anskun laittaessa meikkejä ja Lauran puuhatessa hiuskimalteiden kanssa. Aikaa jäikin hieman yli ja Ansku-valkku ehti jopa juoda kahvikupillisen ennen lämmittelyyn siirtymistä. Valmistautuminen suoritukseen sujui hyvin, joskin hieman pienessä tilassa. Pian olikin tyttöjen aika astua areenalle. Suoritus oli ehdottomasti kauden paras kisasuoritus eikä pudotuksia tullut! Sekaan mahtui kuitenkin muutama isompi tasapainovirhe ja pientä vanteen hakua ja kurottelua. Tyytyväisinä siirryttiin kuitenkin odottamaan kategoriaa. Pettymys olikin suuri kun kategoriaksi kuulutettiin C (niinkuin Chihuahua). Hieman surullisella mielellä siirryttiin bussiin ja suunnattiin Megazonea kohti.

Megazonessa tytöt saivat purkaa sopivasti mieltään kolmen joukkueen kilvoitellessa paremmuudestaan. Ansku oli ollut täynnä puhetta koko viikonlopun, mutta lopulta Miiru kruunattiin voittajaksi! Uusintaa odotellessa! Sinisten joukkue voitti vihreiden jäädessä joukon hännille. Megazonesta palattiin hallille kannustamaan Aava ja Aurinkoiset ja sitten olikin aika suunnata takaisin Espooseen.

Gaalanäytöksessä taivas täyttyi revontulista

Maanantaina näimmekin jo heti ennen neljää kulttuurikeskuksella ja nopean lämpän jälkeen oli harkan vuoro. Tytöt jatkoivat tekemistä vahvalla kisailmeellä ja suoritukset olivat ilmeikkäitä. Jälleen oli aika laittaa hiukset nutturalle ja meikit naamaan. Sitten olikin vuoro näyttää kotiyleisölle parastaan. Suoritus oli siisti, isossa heitossa yksi vanne tosin halusi lentää hieman pidemmälle, mutta muuten kaikki sujui hienosti. Nyt jätetäänkin ohjelma hieman vähemmälle ja keskitytään kevätkauteen. Viimeisen kerran revontulia voi ihastella vielä "Joulun haaveet" -näytöksessä Tapiolan Urheiluhallilla 11.12. Näytökseen on vapaa pääsy, joten kaikki vaan kannustamaan tyttöjä vielä kerran upeaan suoritukseen.

13.11.11

Pettymys Mind Spa Cupissa Nummelassa

Isänpäivään startattiin aamulla Mind Spa Cupin merkeissä. Aamuharkassa joukkueen musiikki soi jopa hurjat 20 sekuntia eikä ongelmaa saatu korjattua. Lopulta valkun ipod-kajarilla saatiin harkka vietyä edes jotenkin läpi. Harjoitusten seuraamista jatkettiin hiustenlaiton merkeissä ja samalla huomattiin musaongelmien toistuvan usean joukkueen kohdalla. Harkkojen jälkeen musiikki pöydän luona olikin ruuhkaa kun musiikkeja yritettiin saada soimaan. Hieman epävarmoissa tunnelmissa joukkueet siirtyivätkin avajaismarssiin.

Marssin jälkeen Säihkyt saivat kuulla tuomariohjeistuksen, ohjelmia tulee jatkaa vaikka musiikki loppuisi, uudelleen ei ohjelmaa saa tehdä. Pitkin päivää nähtiinkin monen joukkueen menevän ohjelmaa läpi välillä musiikin tahdissa ja välillä raivoisasti kannustavan yleisön tahdissa. Säihkyjen tullessa vuoroon oli musiikin kanssa jälleen isoja ongelmia. Tyttöjen musiikki lähti keskeltä soimaan. Valmentajan huudot eivät ilmeisesti kantautuneet oikeisiin korviin, sillä musiikin soittoa jatkettiin. Muutaman hämmentyneen hetken jälkeen pääsivät tytöt kiinni musiikkiin. Hämmentynyt ilme jäi kuitenkin vallitsevaksi ja taiteellisen tuomari kommentoikin ilmeen ja sen mukana tekemisen jääneen normaalia vaisummaksi - ymmärettävästi! Mukaan mahtui myös vannevirheitä ja ikävä kyllä vartaloiden sitominen sarjoiksi jäi edelleen hieman puutteelliseksi. Matolta poistuikin todella hämmentynyt ja surullinen joukkue. Tuloksena kategoria C, joka ei joukkuetta millään lailla lämmittänyt. No nyt pyritään jättämään tämä kisa omaan arvoonsa ja jatkamaan reippaasti kohti pääkisoja.

Onnea kuitenkin valkku-Lauralle ja Pinja-joukkueelle kultamitalista sekä kaikille 12-14 vuotiaiden mitalisteille.

 

7.11.11

Aluekisat Helsingissä 6.11.

Säihkettäret avasivat kisakautensa sunnuntaina Töölön kisahallilla. Lauantaina oli saatu pitkästä aikaa kaikki tytöt terveenä treenaamaan Pikkiksen ja Maissin vietettyä jonkin aikaa treenisalin sijaan sairastuvalla. Kaikki 11 tyttöä siis saatiin lavalle myös sunnuntaina.

Kilpailunumeroksi oli tytöille arvottu 5, joten aamulla saatiin olla tehokkaita hiusten ja meikkien kanssa. Töölössä nähtiinkin jo 8.30, välillä käytiin tekemässä kisaharkka, jossa isoon heittoon jäi vielä hieman parannettavaa. Kaunistautumisen ja eväden syönnin jälkeen ehdittiin vielä nopealle happihyppelylle ennen pukujen vaihtoa. Sitten olikin jo aika aloittaa lämmittely.

Bruno Marsin tahtiin edettiin lämmittelyssä. Tytöt saivat hyviä toistoja heitoista ja ohjelman pätkistä ja ryhdikkäänä siirryttiin kohti keskittymistilaa. Viimeisten kannustussanojen ja Säihkyhuutojen jälkeen oli aika astella areenalle. Ohjelman alkuun mahtui tällä kertaa 1 pieni ja 1 suurempi vannevirhe, tämän jälkeen ohjelma siisteytyi välineen osalta. Viimeisissä tasapainoissa oli vielä pientä huojuntaa, mutta ei enää mitään suurempaa virhettä. Jännittyneinä siirryttiinkin odottamaan kategoriaa. Ilo oli ylimmillään kun tytöt kuulutettiin kategoriaan B! Heleet ja Kvantit joukkueet palkittiin kategoriaan A sijoittuneina sekä Dodot K kategorialla B, Säihkyt siis sijoilla 4-7/18. Tästä on hyvä jatkaa ohjelman hiomista ensi viikonlopun Mind Spa Cuppiin. Tuomaripalautteen mukaan oli useampia vartalonliikkeitä jäänyt vielä hyväksymättä, joten liikkeiden suuruuteen ja loppuunasti suorittamiseen panostetaan tämän viikon treeneissä.

Seuraavan kerran Säihkyjen Revontulet-ohjelman voi nähdä lauantaina Alue Asemalla Tapiolan Urheiluhallilla ja sunnuntaina Nummelassa Mind Spa Cupissa.

22.10.11

Kisakatselmus

Säihkyt esittivät kilpaohjelmansa tänään aamupäivällä suurijoukkoiselle yleisölle TapVon kisakatselmuksessa. Aamu aloitettiin harjoituksilla klo 9. Harkkasuoritus ja heitot saatiin ajoissa suoritettua ja aikaa jäikin hetken hengähdykseen ja pukujen ihasteluun ennen alkumarssia. Tytöt esiintyivät katselmuksen loppupuolella ja ehtivätkin rauhassa katsoa muiden joukkueiden ohjelmia ennen omaa vuoroaan. 

Ohjelma sujui hyvin, muutama pieni pudotus ei kokonaisuutta haitannut vaan näyttävä 11 tytön joukkue esitti ohjelmansa siististi ja yhdenaikaisesti. Ilmennystä vahvaan ohjelmaan on haettu treeneissä ja osin ilmettä näkyikin. Kuitenkin voimakkuutta pyritään saamaan vielä kantamaan aivan loppuiskuille asti.

Tytöt saivat positiivista palautetta tekemisestään ja tästä onkin hyvä jatkaa viimeiset 2 viikkoa ja 6 treeniä ennen ensimmäisiä kisoja. Puvut vaativat vielä viimeistelyä, mutta muuten kisailme alkaa olla kunnossa. Töölön kisahallilla nähdään!

 

16.10.11

Syysloman päätteeksi pukujen liimausmaraton

Tytöt viettivät loppuviikolla ansaittua syyslomaa, jonka päätteeksi kokoonnuttiin Anskun luo liimailemaan revontulia uusiin kisapukuihin. Tällä kertaa koristelu-urakka on armoton ja valmiiksi saatiin 5:n puvun etukuviot - vanhempien kanssa jatketaankin tänään loppujen pukujen parissa. Tavoitteena olisi saada etuosan koristeet kisakatselmukseen valmiiksi ja puvut mahdollisimman pitkälle ennen ensimmäisiä kisoja.

Liimausmaraton aloitettiin kuitenkin vanteiden teippauksella ja ne saatiinkin hienosti kisaiskuun. Kyllä nyt kelpaa tehdä treenisalilla kokonaisia, kun vanteet on kauniin kimaltelevat.

Säihkyt valmistautuvat siis jo ensimmäiseen esiintymiseen joka on tulevana lauantaina 22.10. järjestettävä seuran kisakatselmus. Täällä on mahdollista nähdä ensi kertaa kauden Revontulet-ohjelma. Marraskuussa starttaakin sitten kilpailukausi, ensimmäisenä kilpailuna aluekisat sunnuntaina 6.11. Pienet sairastelut ovat olleet riesana, mutta pääosin tytöt ovat pysyneet terveenä ja treenanneet täysillä. Innolla odotetaankin jo kisakauden alkua.

 

Aiheeseen liittyvä uutinenkin oli päätynyt seuraavana päivänä oikein Hesariin

 

25.9.11

Kotisalileirin pyörteissä

Säihkyt treenasivat kuluneen viikonlopun ahkerasti kotisaleilla vanneohjelman merkeissä. Perjantain treeneissä saatiin lopun viimeiset puuttuneet kasit tehtyä ja lauantaina päästiinkin matolla kokeilemaan miten 11 tytön ja 11 vanteen yhdistelmä mahtui kilpailualueelle. Hyvin tytöt saivat kuviot soljumaan eikä rajanylityksiä juuri nähty. 2,5 tunnin mattotreenin kruunasi ohjelman esittäminen vieressä treenanneelle Pinja-joukkueelle sekä Pinjan ohjelman näkeminen. Tämän jälkeen tytöt ja valkku siirtyivät Suvin luokse syömään. Makaronilaatikko ja mahtava suppilovahverokeitto ravitsivat ahkeria treenaajia ja Siirin syntymäpäivän kunniaksi syöty jälkkäri piristy sopivasti ennen päivän toisia treenejä. Ohjelman lopun treenaamista jatkettiinkin vielä Kirstin koululla.

Sunnuntaina jatkettiin hieman väsyneinä treenausta Espoonlahdessa. Alkuleikki sai tytöt hereille, mutta pahanonnen pallo sai taas muutaman sormen uhrikseen. Onneksi tällä kertaa pärjäsimme vain ensiapulaukun voimalla, eikä ketään lähetetty lääkäriin. Lämmittelyn jälkeen jatkoimme ohjelman parissa hyppelyiden läpikäynnillä. Kokonaisiakin saimme viikonlopun aikana tehtyä matolla mukavasti ja tästä onkin hyvä jatkaa jälleen osien hiontaa kotisalilla. Vannetekniikka on mennyt jo hurjasti eteenpäin ja iloisin mielin jatketaan kohti ensimmäisiä kisoja.

12.9.11

Aluevalmennusringin leirillä Kisakalliossa 9.-10.9.

Säihkyt osallistuivat viikonloppuna Länsi-Suomen aluevalmennusringin leirille. Ringin joukkueet oli jaettu kahteen osaan ja perjantaista lauantaihin treenattiinkin vain kolmen joukkueen verran. Säihkyjen lisäksi leirin jo perjantaina aloittivat Vihti Gymin Coco ja Hyvolin Heleet.

Leirillä keskityttiin perustekniikkaan ja suorituspuhteuteen etenkin jalkatekniikan ja vartalon hallinnan osalta. Tytöt jaksoivat keskittyä tunneilla hienosti ja kotisaleille saatiinkin jälleen uusia tai uudella tavalla toteutettuja harjoitteita. Leirin aikataulu oli tiukka, eikä aikaa jäänyt treenaamiselta juuri muuhun kuin syömiseen. Perjantaina soviteltiin toki vielä kisapukuja ennen nukkumaan menoa.

Leirin lopuksi joukkueet esittivät vielä kisaohjelmansa. Tytöt eivät vielä olleetkaan päässeet matolla ohjelmaa tekemään ja kuviot liikkuivatkin rajoja hipoen. Myös jännitystä oli näkyvissä perustekniikassa, mutta tästä on hyvä jatkaa ohjelman siistimistä ja viimeisten tyhjien kohtien täyttämistä.

Kiitos Cocolle ja Heleille seurasta, helmikuussa leireilläänkin sitten kaikki 8 joukkuetta samaan aikaan ja päästään tutustumaan ringin muihinkin joukkueisiin.

16.8.11

Syyskausi käyntiin

Tytöt palasivat Lauran johdolla treeneihin jo elokuun alussa. Tällä viikolla mukaan liittyivät vielä viimeisetkin lomailijat ja ohjelman teko aloitettiinkin heti Anskun johdolla. Uusi nopea ja vauhdikas vanneohjelma pyritään saamaan esityskuntoon syyskuun alun (9.-10.9.) aluevalmennusringin leirille.

Syyskaudella joukkueessa voimistelee 11 tyttöä ja joukkue osallistuu ensimmäisiin kilpailuihin vanneohjelmallaan 5.11. Helsingissä. Lisäksi joukkue osallistuu Mind Spa Cuppiin sekä Välinemestaruuskisoihin Tampereella.

18.6.11

Kauden päättärit Saaralla

Tyttöjen kauden viimeiset treenit oli perjantaina, mutta kauden päättäreitä vietettiin jo päivää ennen Saaran luona. Viimevuotiseen tapaan tytöt olivat haastaneet vanhemmat ja valkun pesismatsiin ja sponsoreilla olikin revanssin paikka viime vuoden niukan tappion jälkeen. Tällä kertaa kunto oli saatu kohdalleen ja äidit ja isät tekivät juoksuja kuin liukuhihnalta eikä tytöille jätetty mahdollisuutta voittoon. Juoksuin 20-12 veivät sponsorit tällä kertaa voiton ja eläköön huutojen kera siirryttiin takaisin tärkeimmän pariin, syömään.

Pöydät notkuivat hedelmien, mokkapalojen ja muiden herkkujen painosta ja jokainen sai varmasti vatsansa täyteen. Lahjoja vaihdeltiin ja samalla hyvästeltiin Marjo-jojo ja Emilia, joka syksyllä panostaa täysillä cheerleadingiin. Samalla saimme kuitenkin ison lisän kannustusjoukkoihin ja näemmekin molempia varmasti vielä kisoissa. Marjon seuraaja Jyrki piti vielä tiukan kannustuspuheen, jota siivittivät tyttöjen naurut. Tervetuloa jojoksi Jyrki!

Trampolinihyppyjen, valokuvausten ja syömisten jälkeen oli aika kiittää isäntiä ja siirtyä kotiin lepäämään. Perjantaina tytöillä oli vielä edessä viimeinen leiripäivä leiriolympialaisineen. Tämän jälkeen vuorossa ansaittu kesäloma!  

15.6.11

MM-kisoja ja leireilyä

Osa Säihkyistä lähti perjantaina muiden Tapiolalaisten kanssa kohti MM-kisoja kannustamaan Suomea. Kaunis sää ja upeat esitykset siivittivät hauskaa viikonloppua.

Maanantaina tytöt olivatkin sitten jo leiri tunnelmissa. Seuran yli 12-vuotiaiden treeniviikko päättääkin kevätkauden. Vielä on muutama päivä treenailua edessä ennen kesälomaa ja torstaina kokoonnutaan viettämään päättäjäisiä.

 

1.6.11

12 säihkyvää neitoa lavalla

Toukokuu päätettiin eilen seuran gaalanäytöksen muodossa. Pitkä ja loukkaantumisten värittämä kausi sai onnistuneen päätöksen, kun kaikki 12 tyttöä saatiin esitysohjelmaan lavalle.

Tapasimme Espoon kulttuurikeskuksella jo 15.45. Harjoitusten jälkeen aloitimme vauhdilla kaunistautumisrumban. Tällä kertaa aikaa oli vain 1,5 h, joten tytöt saivat itse vastuun hiustenlaitosta ja meikeistä. Osa letitti ranskanlettejä, toiset tekivät nutturoita ja kolmannet laittoivat luomivärejä ja kimalteita. Anskun tehtäväksi jäi katsoa ylpeänä tyttöjen omatoimisuutta! Lisäksi silmänrajaukset olivat vielä valkun vastuulla. Kun hiukset ja meikit olivat kunnossa, ehtivät tytöt vielä aulaan jakamaan ohjelmia yleisölle.

Pikaisten lämmittelyjen jälkeen oli tytöillä vuorossa vanneohjelma Egypte. Ohjelmahan tehtiin alkujaan viime syksyn asemalle, jossa tytöt esittivät sen pienemmissä porukoissa. Nyt lavalla oli kaikki 12 tyttöä. Ohjelmaa ei oltu tehty kuin muutaman kerran tällä kuvioinnilla ja nekin ulkona hyvin tuulisessa säässä. Ohjelma eteni hienosti aina lopun heittoihin asti. Tällä kertaa viimeisessä heitossa 3 vannetta törmäsi ja lisäohjelmanumerona tytöt juoksivat villisti vanteiden perässä. Kaikki kuitenkin pääsivät jonkinlaiseen loppuasentoon ja iloisesti naureskellen tultiin takaisin pukuhuoneeseen. Nyt on kesällä hyvin aikaa pyöritellä vanteita ja päästä hyviin väleihin ensi syksyn välineen kanssa.

Näytöksen loppupuolella tytöt esittivät vielä viimeistä kertaa vapaaohjelmansa. Perhonen-ohjelmaa ei kisojen jälkeen oltu tehty kertaakaan, mutta se ei liikekielessä näkynyt. 10 tytön kuvioilla esitetty ohjelma sujui mallikkaasti aina viimeisiin ojennuksiin asti. Iloisilla mielin hyvästeltiinkin kauden ohjelma ja päästettiin perhoset lentoon!

Ennen kotiin lähtöä otettiin vielä iso kasa kuvia tytöistä kulttuurikeskuksen käytävillä. Eikä hymy hyytynyt kertaakaan :)

Kiitos tytöt jälleen ihanasta kaudesta ja vanhemmille kiitos mahtavista kannustuksista.

22.5.11

Hyvän Mielen Kisat Seinäjoella

Kauden pääkisat kisattiin viikonloppuna Seinäjoella. Säihkyt lähtivät perjantaina matkaan Aurinkoisten ja kannustusjoukkojen kanssa jo klo 13 aikaisen harjoitusvuoron takia. Seinäjoelle paineltiinkin vauhdilla vain lyhyen tauon siivittämänä ja harkkamatolle päästiin jo ennen seitsemää. Pomppufiilis valtasi tytöt ennen harjoitusta ja siivitti joukkueen hyvään joskin hieman ilmeeltään vaisuun suorituksen. Muutamat kuviovirheet käytiin läpi ja nopean loppuverryttelyn jälkeen jatkoimme matkaa hotellille. Illalla kävelimme vielä koko poppoo Amarilloon nauttimaan iltaruokaa ennen nukkumaan menoa.

Lauantaina aamu alkoi vauhdilla. Aamupalan jälkeen aloitettiin heti kaunistautuminen, sillä tyttöjen suoritus oli numerolla 1 klo 11.30. Anskun laittaessa hiuksia otti Maisa luomiväri vastuun Lauriinan ommellessa vielä Saaran pukuun nepparia. Loput tytöt olivat vuorollaan vastuussa hiuskimalteista ja poskipunista. Kaikkien saatua perhoset hiuksiinsa laitettiin vielä rajaukset silmiin ja siirryttiin kisapaikalle. Lämmittely sujui iloisissa merkeissä ipodin huudattaessa viikonlopun tsemppibiisejä Taivas Varjele, Poika Saunoo ja Pomppufiilis! Vähitellen siirryimme verhon taakse tekemään tasapainoja ja pian olikin aika siirtyä jo keskittymistilaan. Säihkyhuudot kajautettiin ilmoille ja saatiin parahiksi Laura paikalle antamaan viimeiset tsemppipotkut. Pian ryhdikäs joukkue marssikin lavalle.

Suoritus eteni siististi ja kuviot olivat perjantain harkkaa tarkemmat. Kokonaisuudessaan suoritus oli kauden paras kisasuoritus ja sekä tytöt että valkut olivat siihen tyytyväisiä. Kategoriaksi saimme B:n, joka ei aivan riittänyt tavoitteena olleeseen finaalipaikkaan. Tuloksena sijat 14-18.

Suorituksen jälkeen siirryimme ulos ottamaan tuhansia valokuvia. Välillä kävimme kannustamassa Arskat upeaan suoritukseen ja siirryimme ottamaan vielä lisää valokuvia. Lounaan jälkeen olikin sitten aika pestä meikit ja hiukset ja siirtyä uimahallin puolelle. 2 tunnin pulikoinnin jälkeen Säihkyt ja Arskat siirtyivät jätskien kera kannustamaan Pisaroita ja Sarastetta.

Lauantai päätettiin vielä ruokailuun ja palautteiden lukuun. Tyttöjen herkkä vartalotekniikka sai jälleen kehuja ja ensi kaudella siirretäänkin keskittyminen entistä enemmän jalkatyöskentelyyn. Hymy huulilla jätettiin hyvästit perhosohjelmalle, sen viimeinen esitys on 31.5. gaalassa.

Sunnuntaina lähdettiinkin kotimatkalle jo hyvissä ajoin. Bussimatkalla tunnelma oli kuin saunassa ilmastoinnin hajottua ja pattereiden pamahdettua päälle. Tietokoneella ohjelmoitua ilmastointia ei saatu muutettua, joten viimeiset 2 h matkattiiin 34 asteen lämmössä. Poika saunoo soi ja tunnelma oli katossa. Kiitos jälleen kannustusjoukoille, jojoille ja etenkin loistaville seuralaisille Arskoille kivasta matkasta. Kausi sai hyvän päätöksen!

 

8.5.11

Sirkustelua

Säihkyt saivat mukavaa vaihtelua kauden keskelle esiintyessään Satunäytöksessä Sirkustunnelmissa. Joukkue avasi ja sulki sirkuksen sekä esiintyi vannetaitureina. Tytöt saivat toimia hyvin omatoimisesti Anskun ollessa sirkustirehtöörinä näytöksessä. Kaikki sujui hyvin, tytöt esiintyivät iloisesti ja onnistuivat hienosti vanteen vaikeissa heitoissa. 

Vanneohjelma esitetään vielä Gaalanäytöksessä yhdessä kisaohjelman kanssa 31.5., mutta ennen sitä on edessä vielä kauden pääkisat Seinäjoella.

 

10.4.11

Aluekisat Hyvinkäällä

Espoo Cupin palautteita luettiin tarkkaan ja viimeiset kaksi viikkoa panostettiinkin rohkeuteen ja liikkeiden suuruuteen. Myös hypyt olivat jääneet suurilta osin saamatta ja saleilla raikuikin jälleen korkeammalle - korkeammalle -huudot. Treeni näkyi lauantain suorituksessa ja tuloksena kahden kategorian nousu kategoriaan B!

Lauantaina tapasimme Hyvinkäällä 9.30 ja hiljalleen aloitettiin lämmittely harkkakierrosta varten. Harkka oli ihan ok, ujoutta oli vielä näkyvissä. Tytöt kisasivat vasta numerolla 43, joten harkan jälkeen oli hyvin aikaa hiusten laittoa ja meikkausta varten. Ehdittiin välillä hieman ulkoillakin aurinkoisessa ja tuulisessa säässä. Lämmittelyn aloitus sjoitettiin tauon alkuun, jotta saisimme hieman paremmin tilaa lämmittelylle harkka-alueelta. Hyvin tytöillä olikin aikaa saada itsensä lämpimäksi ennen ohjelmaosien kertausta. Välillä käytiin hurraamassa Aavalle mitalien jaossa ja sitten suunnattiin käytäville jatkamaan lämmittelyä.

Vartalosarjat ja tasapainot tehtyinä suuntasimme juuri oikeaan aikaan kohti harjoittelualuetta, jossa ehdimme vielä kertaamaan hypyt ja hyppelyt sekä kuuntelemaan kerran kisamusan. Tsemppausten ja Säihkyhuutojen jälkeen matolle asteli selvästi itsevarmempi joukkue kuin Espoo Cupissa. Tytöt tekivät alusta asti vartalosarjat voimakkaina ja hyppäsivät hypyt korkeammalle kuin koskaan. Vahvaan kokonaisuuten mahtui eriaikaisuuksia jonkin verran ja taspainovirhekin, mutta nämä karsitaan pois vikoihin kisoihin. Tärkeintä oli nyt saada vahva liikekieli näkyviin ja tämä välittyikin tuomaripalautteisiin. Tekniset osat tulivat nyt paremmin näkyviin ja jopa kaikki hypyt saatiin läpi, mahtavaa tytöt! Joukkueen vahvuus on aina ollut kauniissa vartaloliikkeessä ja nyt tämä pääsi oikeuksiinsa ja näkyi hienosti myös taiteellisen palautteessa.

Nyt voimmekin hyvillä mielin palata takaisin treenisalille treenaamaan vikoja kisoja varten. Vielä ei kokoonpano ole viimeisiin kisoihin tiedossa. Paljon selviää ensi viikolla, jolloin on magneettikuvaa ja kipsin poistoa x2. Yhdellä tytöllä toisen lajin kisat osuvat samaan päivään joten ainakaan koko 12 hengen poppoota ei Seinäjoellakaan nähdä, mutta toivotaan että loput tytöistä saavat luvan osallistua kisoihin.

Tulokset:

A Hyvoli Heleet (palkittiin)

A KNV Dodot K (palkittiin)

A OVO Kvantit (palkittiin)

A TapErä Afelia (palkittiin)

A KoKiri Fortuna

B MäV/Kaislat

B OVO/Siriukset P

B SCV/Kinesis andante

B TapVo/Säihkettäret

C MyPa/Meteoriitit

C OVO/Siriukset L

C PNV/Neifir

C TapVo/Aurinkoiset

C Vihti-Gym/Coco

C VVS/Lusciniat

D GGF/Diamant

D Hyvoli/Kiteet

D LapNv/Doris

D NuVoLi/Lumia Opaali

D TapErä/Adelina

E GIF Toppen/Alegria

E GIF Toppen/Soleil

 

 

28.3.11

Espoo Cup

Sunnuntaina kilpailtiin Tapiolan Urheiluhallilla Espoo Cupissa, kauden ensimmäisissä kisoissa. Valmistautuminen kisaan ei Säihkyiltä mennyt parhaalla mahdollisella tavalla viimeisten treenien keskittyessä kuvioiden vaihtoon ja liikkeiden vaihtamiseen muutaman tytön osalta. Tämä aiheuttikin tytöille lisäjännitystä, joka näkyi vielä sunnuntainakin.

Aamulla tavattiin todella aikaisin hallilla, kellojen siirtokin vei tunnin yöunista. Kuitenkin mattoharkka koettiin tarpeelliseksi, joten ei kun herätyskellot soimaan. Aikaiseen aloitukseen nähden aamuharkka sujui ihan hyvin. Kuviot toimivat aika hyvin, vain pieniä tarkennuksia liikkumisiin kaivattiin sen osalta. Harkan jälkeen tytöt lähtivät kotiin lepäämään ja syömään. Hallille kokoonnuttiiin uudelleen vasta iltapäivällä hiusten laittoa varten.

Kisa-aikataulu eteni vauhdilla, mutta onneksi Lilli oli juuri saapunut Suomeen ja oli apuna meikkien kanssa. Muuten olisikin tullut todella kiire, joten kiitos Lilli avusta. Kisajoukon ja kannustusjoukon kaunistamisen jälkeen siirryttiin Jousenkaaren koululle lämppäämään ja treenaamaan. Pukuihin tehtiin vielä viime hetken korjaukset ja hameet leikattiin kaikille samaan mittaan. Takaisin hallille siirryttiin vasta aivan viime tingassa, jottei turhaan tarvinnut olla ahtaissa käytävissä.

Kisasuoritus meni perussiististi, mitään selkeää virhettä ei tullut. Voimistelu oli kuitenkin ujoa ja liikkeet jäivät pieniksi. Jännitys paistoi läpi. Silti kategoria D (sijat 10-11/16) oli todella suuri pettymys tytöille ja tästä vannottiinkin vielä nousevan. Kategoriarajojen kiristys näkyikin heti ensimmäisissä kisoissa joukkueiden sijoituttua kategorioihin A-E. Harkoissa haetaankin nyt rohkeutta herkän ohjelman tekemiseen ja edelleen jatketaan hyppyjen ilmalennon haun merkeissä. Vielä hypyt eivät nouse korkeuksiin mutta toivottavasti pian meidän perhoset liitävät jo katossa asti!

Kaksi viikkoa treenataan nyt täysillä ohjelmaa. Seuraava näytön paikka on Hyvinkäällä 9.4. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.

Espoo Cup tulokset

24.3.11

Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti...

Epäonni on koitellut useampaakin Tapiolan joukkuetta tällä kaudella, niin myös Säihkyjä. Laskettelurinneturman jälkeen kuviot oli jo kuukausi sitten muutettu yhdelletoista, kunnes... Muutamaa viikkoa sitten alkoi toisella tytöllä luistelukentällä loukattu polvi kenkkuilla uudestaan ja edessä harjoittelutauko. Eikä siinä vielä kaikki, maanantaina pallo voitti kamppailun pikkurilliä vastaan. Lopputuloksena murtunut sormi, lasta ja ainakin ensimmäisten kisojen väliin jättäminen. Tänään sitten muuteltiin kuvioita yhdeksälle tytölle. Kunhan näistä yhdeksästä saadaan vielä huomenna kaikki terveenä harkkoihin, niin päästään tosissaan hakemaan kisailmettä. Säihkyvä joukkueemme ei tästä kuitenkaan lannistu. Espoo Cuppiin lähdetään näyttämään parasta osaamista ja hakemaan upeaa avausta kevään kisakaudelle.

21.3.11

Kisakatselmus 20.3.

Säihkettäret osallistuivat sunnuntaina Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmukseen, jossa oli mukana lähes kaikki seuran joukkueet. Pinja ja Aava -joukkueet kilpailivat Tampereella ja Laura-valkku tulikin kotiin mitali kaulassa. Onnea Pinja upeasta mitalista!

Säihkyt esiintyivät katselmuksessa 10 tytön voimin Maisan ollessa lomalla. Myös puvut olivat hyvin kesken, mutta saatiin kuin saatiinkin päälle. Perjantain harkoissa pukujen sovituksen jälkeen ei tilanne ollut yhtään niin selvä ja lisäkankaita lähdettiinkin hakemaan Tampereelta asti. No toivottavasti saamme nyt kuitenkin puvut valmiiksi ja koristeltua ennen ensimmäisiä kisoja ja kaunis ohjelma ja puvut pääsevät oikeuksiinsa.

Tämä viikko hiotaan vielä ohjelmaa ja sunnuntaina on Espoo Cupin vuoro. Tervetuloa tällöin kannustamaan tyttöjä Tapiolan Urheiluhallille.

6.3.11

Kotisalileiri 5.-6.3.

Tytöt viettivät viikonlopun salilla ohjelman hionnan merkeissä. Lauantai aloitettiin 4 tunnin treenillä, jossa päästiinkin jo ohjelmassa reilusti yli puolen välin. Välillä käytiin syömässä ja loppuosan hiontaa jatkettiin iltapäivällä vielä 2 tunnin ajan. Sunnuntaina päästiinkin sitten matolle. Lauantain ohjelman hionta näkyi ja osat alkoivat jo siistiytyä. Sunnuntaina Laura-tuomari kävi myös katsomassa ohjelmaa ja löysikin kaikki vaadittavat osat ohjelmasta. Vielä muutamaa vaikeusosaa pyritään selkeyttämään sekä saamaan ohjelman loppuosa alun tasolle ennen ensimmäisiä kilpailuja. Kiitos Lauralle avusta!

Sunnuntain treenien päätteeksi joukkue suuntasi vielä Chicosiin syömään, josta suurimman osan kanssa jatkettiin Barona-areenalle katsomaan muodostelmaluistelun SM-kisoja. Tähän olikin hyvä päättää viikonlopun treenit, seuraavat harkat ovatkin jo heti maanantaina, jolloin jatketaan perustreenin ja ohjelman parissa.

3.3.11

Ensimmäiset kilpailut lähestyvät

Suurin osa säihkettäristä palasi hiihtolomalta salille maanantaina ja viimeisetkin saadaan mukaan loppuviikosta. Viikonlopulla onkin luvassa kotisalileiri, jossa päästään hiomaan ohjelmaa kisakuntoon. Kuviot jouduimme ikävä kyllä laittamaan loman jälkeen uusiksi yhden tytön murrettua jalkansa laskettelurinteessä. Näin ollen ainakin alkukausi mennään 11 tytön joukkueella, toivottavasti loppukaudelle saamme kaikki jälleen mukaan harjoituksiin.

Ensimmäiset kilpailut lähestyvät jo vauhdilla, kausi avataan kuun lopussa 27.3. Espoo Cupissa. Sitä ennen on vielä luvassa pukujen sovitusta ja kisakatselmusta. Ohjelman ensiesitys onkin seuran kisakatselmuksessa 20.3. Tervetuloa katsomaan! 

6.2.11

Aluevalmennusringin leirillä Kisakalliossa

Säihkettäret lähtivät aluevalmennusringin leirille perjantaina yhdessä Ovon Kvanttien ja Kvarkkien kanssa. Alkukausi on mennyt tyttöjen sairastellessa vuorotellen, eikä kaikki päässeet terveinä leirillekään asti. Saara joutui jättämään leirin väliin muiden suunnatessa kohti Kisakalliota.

Leiri alkoi perjantaina luennolla, jonka jälkeen jatkettiin Heliosten ja Lumia Opaali joukkueen kanssa Larisan jalkatekniikkatunnille. Tiukkojen nilkkojen ojennusten jälkeen vuorossa oli vielä Tiinan kanssa vartaloliikkeitä ja Mimman kanssa eläimien tekoa. Perjantaina illalla tytöt pääsivät vielä hetkeksi viettämään Pikkiksen synttäreitä ennen huoneisiin vetäytymistä.

Lauantai aloitettiin 8.30 yhteisellä lämpällä. Sen jälkeen Säihkyt ja Helios jatkoivat ponnistusvoimalla Annan kanssa ennen tasapainotuntia. Joannan tunnilla alkoikin jo näkyä tiukkoja tukijalkoja ja piruetitkin pyörivät hienosti. Lounaan jälkeen päästiinkin sitten tuomarin kanssa katsomaan ohjelmaa. Muutamia hyviä vinkkejä saatiinkin Heliltä ja ohjelmaa muokkaillaan saleilla vielä ennen hiihtolomaa. Ohjelmatunnin jälkeen Iris antoi vielä vinkkejä ohjelman hyppyjen ja tasapainojen parantamiseen ja kotisaleilla päästäänkin sitten kokeilemaan millaisia tuloksia uusilla harjoitteilla saadaan. Päivällisen jälkeen vuorossa oli vielä leirinäytös, jossa kaikki joukkueet pääsivät esittämään kevään ohjelmansa 2 kertaa. Säihkettäret saivat kunnian olla viimeisinä ja perhostunnelmiin lopetettiin näytös. Loppuverkan jälkeen Säihkyt siirtyivät bussiin Kvanttien ja Kvarkkien kanssa ja matka kohti Espoota alkoi.

Ennen ensimmäisiä kisoja Säihkettäret panostavat vielä hyppyjen ja tasapainojen siisteyteen. Ohjelmaa hieman muokataan, jotta vaikeusosat sijoittuisivat tasasesti ohjelmanrunkoon ja vielä loput viimeiset siirtymiset pyritään saamaan valmiiksi ja siisteiksi. Ennen Espoo Cuppia joukkue ehtii vielä lepäillä hiihtoloman merkeissä.

17.1.11

Treenipäivä 16.1.

Säihkettäret treenasivat sunnuntaina 16.1. ahkerasti uuden ohjelman parissa kotisaleilla. Ohjelmaa saatiinkin jälleen eteenpäin ja paikoin liikkeet alkavat jo hioutua. Ohjelma pyritäänkin saamaan tammikuun aikana jo esityskuntoon, sillä joukkue osallistuu 4.-5.2. aluevalmennusringin leirille. Tällöin on siis ohjelman ensi esitys ja samalla päästään näkemään esimakua muiden rinkiläisten kevään ohjelmista.

11.1.11

Kevätkausi käynnissä

Säihkettäret palasivat joululomalta treenisalille maanantaina. Keväällä edessä on sarjan nousu 12-14-vuotiaiden kilpasarjaan. Uuteen sarjaan joukkue lähtee 12 tytön voimin Saaran liityttyä joukkueeseen joulukuussa.

Uuden ohjelman opettelu aloitettiin jo viime vuoden puolella ja maanantaina muisteltiin  tehtyjä sarjoja. Kotiliikkeitä tytöt olivat tehneet ahkerasti, mikä näkyi selkeästi vartalonhallintaharjoitteissa. Tavoitteena onkin saada hallinta näkyviin myös ohjelman entistä vaikeammissa vaikeusosissa.

Keväällä joukkue osallistuu ainakin Espoo Cuppiin, Aluemetaruuskisoihin sekä kilpasarjan Hyvän Mielen kisoihin. Lisäksi joukkueen voi nähdä seuran kisakatselmuksessa ja Gaalanäytöksessä.