Uutiset 2010

Upea päätös syksyn kisakaudelle!

23.11.2010

Aava saavutti syyskauden tulostavoitteen sijoittumalla A-kategoriaan kilpasarjojen välinemestaruuskilpailuissa. Vaajakoskella käydyissä kilpailuissa 12-14 vuotiaiden sarjaan osallistui 34 joukkuetta ja Aava sijoittui kokonaispisteissä seitsemänneksi.

TapVon kisabussi starttasi Tapiolan kotihallilta perjantaina iltapäivällä. Tunnelma oli korkealla kun kolme joukkueellista tyttöjä, valmentajat ja ennätyksellinen määrä kannustusjoukkoja matkasivat kohti Jyväskylää. Aavan lisäksi kisoihin osallistuivat seuramme joukkueista Säihkettäret ja Pinja.

Lauantaipäivä kului Aavalla kisakatsomon puolella muita joukkueita kannustaen, kun 12-14 vuotiaiden sarja kilpailtiin vasta sunnuntaina. Säihkettäret ja Pinja kisasivat lauantaina ja molemmat joukkueet onnistuivat hienosti suorituksissaan! Lauantai-iltana juhlistettiin kauden pääkisoja yhteisellä illallisella tyttöjen, valkkujen ja kannustusjoukkojen kanssa. Kiitokset järjestelyistä loistavalle jojo-tiimillemme, olette huippuja!

Sunnuntaina oli sitten Aavan vuoro päästä tositoimiin. Aamun siisti harkkasuoritus lupaili jo hyvää kisapäivää ja tunnelma joukkueessa säilyi koko päivän keskittyneenä ja iloisena. Itse kisasuoritus sujui myös siististi ja suuremmilta virheiltä vältyttiin. Kisajännitys näkyi kuitenkin pienenä tutinana ja varmisteluna ohjelmassa ja kategoriaa jäätiinkin odottamaan jännityksellä. Riemulla ei ollut rajoja kun selvisi etteivät muutamat pienet virheet olleetkaan pilanneet onnistunutta kokonaisuutta ja joukkue arvioitiin kategoriaan A! 12-14 vuotiaiden sarjan voitto meni Olarin Voimistelijoiden Kvarkeille ja hopea saman seuran Kvanteille. Pronssille voimistelivat HyVoLin Heleet. Onnittelut mitalisteille ja kiitokset JNV:lle jälleen kerran upeasti järjestetyistä kilpailuista!

---------------------------------

Kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut, tulokset

Aluemestaruuskilpailut

7.11.2010

Aavan kisakausi jatkui lauantaina Töölön kisahallissa käydyissä aluemestaruuskilpailuissa. Kisaharkka oli joukkueella jo perjantai-iltana ja lauantaiaamuna kokoonnuttiin viimeistelyharjoituksen merkeissä Espoonlahden urheiluhallilla. Harkan jälkeen viimeisteltiin hiukset ja meikit kisakuntoon ja lähdettiin avajaismarssiin kisapaikalle.

Aava kilpaili kilpailun viidentenä joukkueena ja oma suoritusvuoro koittikin pian marssin jälkeen. Joukkueen hyvä fiilis kantoi läpi ohjelman ja tarina pysyi kasassa ohjelman alusta loppuun. Muutamaa selvää virhettä lukuunottamatta voitiin suoritukseen olla tyytyväisiä. Aava sijoittui kilpailussa kategoriaan B, sijoille 8-14 / 19. Sarjassa palkittiin A kategoriaan sijoittuneet Olarin voimistelijoiden Kvantit ja Kvarkit sekä Keravan naisvoimistelijoiden Dodot K. Aava onnittelee mitalisteja ja kiittää Pakilan naisvoimistelijoita kisajärjestelyistä!

----------------------------------------

Aluemestaruuskilpailut, tulokset

Evian Cup

31.10.2010

Aavan kisakausi käynnistyi Evian Cupissa lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Kilpailuun lähdettiin viiden tytön kokoonpanolla, Eerikan toipuessa nilkan nivelsiteiden repeämästä. Kisapäivä alkoi aamuvarhain harkkakierroksella. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta, harkka sujui joukkueelta iloisesti ja varmasti, ilman suurempia virheitä.

Kisasuoritusta saatiinkin sitten odottaa aivan kisapäivän loppupuolelle asti ja valmistautuminen suoritukseen saatiin tehdä kerrankin ajan kanssa :) Suoritus sujui harkan tapaan siististi ja tunnelma säilyi hyvänä läpi ohjelman. Onnistuneen suorituksen jälkeen matolta tuli joukko iloisia tyttöjä ja kategoriaa jäätiin odottamaan jännityksellä. Harmillisesti suoritus ei riittänyt kuitenkaan tavoitteena olleeseen A-kategoriaan ja joukkue sijoittui kategoriaan B. Kilpailussa palkittiin A-kategoriaan sijoittuneet Olarin Voimistelijoiden Kvantit ja Kvarkit sekä Tapanilan Erän Ametistit Y. Onnittelut mitalisteille!

Kilpailu oli hyvä avaus syksyn kisakauteen ja tuomaripalautteen avulla saadaan ohjelmaa hiottua entistä tarkemmaksi. Aavan seuraava kisakoitos on jo tulevana lauantaina Töölön kisahallilla järjestettävissä aluemestaruuskilpailuissa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

-----------------------

Evian Cup, tulokset

Uusi nimi!

7.9.2010

Päivättäret tunnetaan jatkossa Aava-joukkueena. Uusi nimi otettiin käyttöön syyskuun alussa. Joukkuenimen vaihtaminen on hautunut Päikky-tiimin mielissä jo pitkään ja alkuperäinen tarkoitus oli ottaa uusi nimi käyttöön vasta ensi kevätkaudella, kun joukkue siirtyy 14-16 vuotiaiden sarjaan. Syksyn kokoonpanomuutosten myötä päätettiin uusi nimi opetella kuitenkin jo nyt syyskaudella ja kisata viimeinen tyttösarjakausi uudella nimellä!

Syyskauden alun kuulumisia

31.8.2010

Päivättäret lähtevät syyskauteen uudistuneella kokoonpanolla. Muutoksia on tapahtunut niin voimistelija- kuin valmennuspuolellakin. Kevään kisakauden jälkeen joukkueesta lopettivat Linda ja Moona, jotka jatkavat harrastustaan naapuriseuran riveissä. Kesäloman aikana Katariina päätti lopettaa voimisteluharrastuksensa ja syyskauden alussa myös Polina päätti keskittyä jatkossa muihin harrastuksiinsa. Uusina "vanhoina" voimistelijoina Päivättärissä aloittivat Elisa N. ja Lotta, jotka ovat molemmat tuttuja muutaman vuoden takaa. Päivättäret-tiimi kiittää kaikkia lopettaneita tyttöjä yhteistyöstä kuluneilla kausilla ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin! Elisan ja Lotan toivotamme lämpimästi tervetulleiksi takaisin joukkueeseen!

Laura-valkun aloitettua armeijan heinäkuussa, saatiin valmennuspuolelle vahvistusta seuramme Pinja-joukkuetta valmentavasta Katri Kukkolasta. Päivättäret lähettävät aimo annoksen "äijäenergiaa" ja tsemppiä Lauralle Santahaminaan ja toivottavat Katrin (riemusta kiljuen) tervetulleeksi valkkutiimiin!

Päivättäret kilpailevat syyskaudella viimeistä kertaa 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa ja osallistuvat syksyn aikana kolmeen eri kilpailuun.

Kesäterveisiä!

16.8.2010

Päivättärien kesäloma alkoi seuramme yhteisen kesäleirin jälkeen, joka järjestettiin tuttuun tapaan Kisakalliossa kesäkuun puolivälissä. Kesällä lomailtiin ja treenattiin peruskuntoa ja vannetekniikkaa henkilökohtaisten kesätreeniohjelmien avustuksella.

Yhteisten harjoitusten pariin palattiin elokuun alussa. Viikon verran treenailtuaan kotihalleilla Päivättäret osallistuivat Svolin järjestämälle kilpasarjalaisten treenileirille. Päivättärien treeniseurana leirillä olivat Jyväskylän Naisvoimistelijat Abeillet, Jalasjärven Naisvoimistelijat Diamonit ja Lappeenrannan Naisvoimistelijat Aion. Kiitokset kouluttajille kivasta ja tehokkaasta leiristä ja muille joukkueille mukavasta seurasta!

 

 

Kauden paras suoritus pääkisoissa!

17.5.2010

Päivättäret onnistuivat hienosti Kotkassa lauantaina 15.5. kisatuissa kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa. Suoritus oli ehdottomasti kauden paras kisasuoritus ja sekä tytöt että valmentajat olivat tyytyväisiä suorituksen jälkeen. Kategoriaa saatiin jännittää jonkin aikaa ja toiveet pääsystä A-kategoriaan olivat korkealla. Pettymys olikin suuri, kun selvisi ettei upea suoritus riittänytkään A-kategoriaan, vaan tytöt sijoittuivat kevätkauden aikana tutuksi tulleeseen kategoriaan B. 12- 14 vuotiaiden sarjan voitti Olarin Voimistelijoiden Kvantit, toiseksi tuli Kemin Innon Minimat ja pronssimitalit nappasi Kuusamon Naisvoimistelijoiden Amelié. Onnittelut mitalisteille ja kiitokset Kotkan Kirille hienosti järjestetyistä kilpailuista!

--------------------------------

Hyvän Mielen Kilpailut, tulokset 12-14 v. kilpasarja

Espoo Cup 9.5.

10.5.2010

Päivättärien kisakausi sai jatkoa kotihallilla Äitienpäivänä järjestetyssä Espoo Cupissa. Viime viikkojen hyvät harjoitukset ovat tuottaneet tulosta ja ohjelma on saatu hiottua aluekisojen jälkeen siistimmäksi. Tytöillä olikin kova halu päästä jälleen kisamatolle näyttämään, mitä ohjelman kanssa on saatu aikaiseksi.

Hyvästä kisafiiliksestä huolimatta, ei suoritus sujunut aivan ongelmitta ja mukaan mahtui harmillisia yksittäisiä virheitä. Ohjelma kokonaisuutena näytti kuitenkin hyvältä ja saatu tuomaripalaute oli selvästi paras tänä keväänä saaduista palautteista! Päivättäret sijoittuivat kilpailussa kategoriaan B, sijoille 4-12 / 17. Sarjasta palkittiin A-kategoriaan sijoittuneet NJJ:n Blexia ja OVO:n Kvartsit sekä B-kategoriaan sijoittunut Tapanilan Erän Ametistit Y. Onnittelut mitalisteille!

Vielä on muutama harkka aikaa hioa ohjelmaa kevätkauden päätöskilpailua varten. Tulevana lauantaina kilpaillaan Kotkassa kilpasarjojen tyttömestaruuksista.

--------------------------

Espoo Cup, tulokset 12-14 v. kilpasarja

Kevätnäytös 5.5.

8.5.2010

Päivättäret matkustivat maailman ympäri yhdessä seuramme muiden joukkueiden kanssa Tapiolan kulttuurikeskuksella järjestetyssä kevätnäytöksessä. Näytös oli tytöille hyvää harjoitusta tulevan viikonlopun kilpailuita varten ja tytöt onnistuivatkin loistavasti suorituksessaan! Hymyilevät tytöt saivat katsomon taputtamaan ihan ohjelman alusta asti ja hauska Säkkijärven polkka -ohjelma sai paljon kehuja katsomossa olleilta.

Joukkue voikin hyvillä mielin jatkaa valmistautumistaan kevätkauden viimeisiä kilpailuita varten. Päivättäret voi nähdä kisamatolla seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina Tapiolan kotihallilla järjestettävässä Espoo Cupissa. Kevään kisakausi huipentuu viikon kuluttua Kotkassa järjestettäviin mestaruuskisoihin.

TERVETULOA KATSOMAAN JA KANNUSTAMAAN TYTTÖJÄ!

Aluemestaruuskilpailut 11.4.

13.4.2010

Kilpasarjalaiset mittelivät aluemestaruuksista menneenä sunnuntaina Hyvinkäällä. Päivättärien kisapäivä alkoi hiustenlaiton merkeissä, jonka jälkeen aloitettiin lämmittely harkkasuoritusta varten. Harkkasuoritus sujui jo melko hyvin ja isommilta virheiltä vältyttiin. Ilmettäkin saatiin jo mukavasti esiin, kiitos tästä kannustusjoukoille ;)

Kisasuoritukseen valmistautuminen aloitettiin pian esittelymarssin jälkeen. Tunnelma oli hyvä ennen kisasuoritusta ja tytöt odottivat innokkaina pääsyä kisamatolle. Tytöt nauttivat esiintymisestä ja iloinen tunnelma välittyi matolta katsomoon asti. Suoritukseen jäi kuitenkin vielä parannettavaa, eikä joukkue yltänyt tavoitteena olleeseen A-kategoriaan. Päivättäret sijoittuivat kisassa kategoriaan B, sijoille 5-11/19. Sarjan mitalit jaettiin A-kategoriaan sijoittuneille Olarin Voimistelijoiden Kvanteille ja Kvartseille sekä Tapanilan Erän Ametistit Y-joukkueelle. Onnittelut mitalisteille!

Päivättärien kisakausi jatkuu vasta toukokuun puolella, kun Tapiolan kotihallilla järjestetään Espoo Cup sunnuntaina 9.5. Viikkoa myöhemmin, lauantaina 15.5. kisataan Kotkassa kilpasarjojen tyttömestaruuksista. Tuleva kuukausi vietetäänkin tiiviisti treenisalilla, jotta ohjelma saadaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon ennen kauden päätöskisoja!

----------------------------

Aluemestaruuskilpailut, tulokset 12-14 v. kilpasarjat

Kisakauden avaus Mustan Kissan Cupissa

29.3.2010

Päivättärien kevään kisakausi pyörähti käyntiin lauantaina 27.3. järjestetyssä Mustan Kissan Cupissa Mäntsälässä. Koko kahdeksan tytön kokoonpano saatiin lauantaiksi kisakuntoon ja joukkueen tunnelmat olivatkin kisapäivän aamuna iloisen jännittyneet.

Aamun harkkasuoritus sujui tytöiltä jo melko hyvin ja isoin kisajännitys taisi jäädä matolle harkan myötä. Itse kilpailusuoritusta varten parannettavaa jäi vielä kuvioiden tarkkuuteen, yhdenaikaisuuteen ja ilmaisuun.

Päivättäret kilpailivat kisan alkupuolella ja valmistautuminen suoritusta varten aloitettiin heti hiustenlaiton ja meikkauksen jälkeen. Pientä lisäjännitystä valmistautumiseen toi Eerikan puvun rikki mennyt vetoketju ja puku jouduttiin ompelemaan kiinni juuri ennen lämmittelytilaan siirtymistä.

Kisasuoritus sujui paljon ilmeikkäämmin ja tarkemmin kuin aamun harjoitus ja sekä tytöt että valmentajat olivat tyytyväisiä kauden avauskisaan. Päivättäret sijoittuivat kategoriaan B, sijoille 7-11/19. Sarjan mitalit menivät A-kategoriaan sijoittuneille Tapanilan Erän Ametistit Y-joukkueelle ja Olarin Voimistelijoiden Kvanteille sekä B-kategoriaan sijoittuneelle Vantaan Voimisteluseuran Cisne-joukkueelle. Onnittelut mitalisteille!

Kisoista saadun tuomaripalautteen perusteella ohjelmaan tehdään muutamia tarkennuksia ja suoritusta hiotaan siistimmäksi ennen aluemestaruuskilpailuita, jotka järjestetään Hyvinkäällä sunnuntaina 11.4.

--------------------------

Mustan Kissan Cup, tulokset

Maaliskuun harkkakuulumisia

24.3.2010

Päivättäret pääsevät kisamatolle ensimmäistä kertaa tulevana lauantaina Mäntsälän Mustan Kissan Cupissa ja viime viikot ovatkin kuluneet ohjelman hionnan merkeissä. Alkukauden sairastelut alkavat olla takanapäin ja ohjelmaa on voitu harjoitella koko kahdeksan tytön kokoonpanolla. Vielä kun kisapuvut saadaan koristeltua ennen lauantaita, ovat tytöt valmiina kevään ensimmäiseen koitokseen!

Maaliskuussa tytöt ovat jo kahteen otteeseen päässeet esittämään ohjelmaansa tuomareille ja ovat näin saaneet hiukan esimakua tulevasta kisakaudesta. Säihkettärien kanssa pidetyssä treenipäivässä oli seuramme tuomari Johanna katsastamassa ohjelmia ja seuramme jv-joukkueiden yhteisessä kisakatselmuksessa olivat tuomareina Taigan valkku Elina ja Heli Vantaan voimisteluseurasta. Kaikilta tuomareilta saimme positiivista palautetta sekä hyviä kommentteja ja parannusehdotuksia ohjelman eteenpäin viemiseksi. Nyt vain jännittämään kuinka nämä opit ovat menneet perille :)

Svoli-leiri Kisakalliossa 20.-21.2.

21.2.2010

Ennen hiihtolomaviikon alkua Päivättäret osallistuivat Svolin järjestämälle kilpasarjojen avoimelle treenileirille. Joukkue osallistui leirille seitsemän tytön kokoonpanolla, kun Moona oli lähtenyt hiihtolomareissuun jo perjantaina. Treeniseurana Päivättärillä olivat Turun Jyryn Ofelie, Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Abeillet, Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot S, Vihti-Gymin Gasellit ja Tampereen Naisvoimistelijoiden Riona.

Leiri alkoi Päivin pitämällä yhteisellä alkulämpällä, jonka jälkeen Päivättäret pääsivät esittämään ohjelmansa Päiville, joka kävi ohjelmaa läpi tuomarin näkökulmasta. Ohjelmatunnin jälkeen oli vuorossa liikkuvuustunti Kaisan opastuksella ja lauantain viimeinen varsinainen harkka oli vartalotunti Eitsun ja Pilvin kanssa. Ensimmäinen leiripäivä päättyi leirinäytökseen ja yhteiseen loppuverkkaan.

Sunnuntaina harkat alkoivat vasta puoli kymmeneltä ja pitkät yöunet olivatkin tulleet tarpeeseen lauantain rankan treenipäivän jälkeen. Päivä alkoi Kaisan pitämällä yhteisellä lämmittelyllä, jonka jälkeen oli vuorossa vartalotekniikkaa Päivin opastuksella. Iltapäivän leiriohjelmassa oli jalka- ja hyppytekniikkaa sekä akrobatia- ja vartalonhallintaharjoituksia. Päivättäret kiittävät muita leiriläisiä mukavasta harkkaseurasta ja kouluttajia hyvistä ja tehokkaista tunneista!

Tammikuun terveiset treenisalilta!

30.1.2010

Päivättärien kevätkausi käynnistyi loppiaisen jälkeen. Kauden alussa koettiin iloisia jälleennäkemisiä kun Päivättäristä viime kevätkauden jälkeen lopettaneet Polina ja Eerika liittyivät jälleen mukaan joukkueeseen. Tervetuloa takaisin tytöt!

Päivättäret lähtevät kahdeksan tytön kokoonpanolla kohti kevään haasteita. Joukkue kilpailee kevätkaudella toista vuotta 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa (ent. harrastesarja) ja kevään aikana osallistutaan neljään kilpailuun.

Peruskuntotreenien lisäksi on tammikuussa harjoiteltu kevään uutta vapaaohjelmaa, jonka rakentelussa onkin jo päästy hyvään vauhtiin. Hauska ja vauhdikas vapaaohjelma on sekä tyttöjen että valmentajien mieleen ja sen parissa riittää haasteita varmasti koko kevätkaudelle! Ohjelma on tarkoitus saada esitettävään kuntoon ennen hiihtolomaa olevalle Svoli-leirille ja kisakuntoon Mäntsälän Mustan Kissan Cupiin mennessä, joka järjestetään 27.3.