Uutiset 2010

Kausi päätökseen joulunäytöksessä ja yhdessäoloa pikkujouluissa

Vuoden viimeinen esiintyminen Aurinkoisilla oli 16.12. seuran joulunäytöksessä. Tytöt esittivät näytöksessä iloisen pallo-ohjelmansa viimeistä kertaa.Ohjelma sujui perushyvin,pieniä virheitä tuli,mutta kaikille jäi kuitenkin positiivinen fiilis.Pallot voidaan siis hyvällä mielellä siirtää nurkkaan ja pikkuhiljaa kääntää katseet kohti kevätkautta.

Ennen kevätkautta saatettiin kuitenkin ensin syyskausi päätökseen,kun joulunäytöksestä seuraavana päivänä tytöt kokoontuivat yhteisiin pikkujouluihin Laura-valkulle.Pikkujouluissa juteltiin kuluneesta sekä tulevasta kaudesta,herkuteltiin ja käytiin läpi joululomatreeniä.Lisäksi tytöt saivat pikkujouluissa hieman esimakua ensi kaudesta,kun heille soitettiin tulevan kauden musiikki.Ennen joululomaa otettiin myös vastaan uusi jumppari,tervetuloa Aurinkoiseen joukkoomme Nora!

Aurinkoiset osallistuivat kuluneella kaudella yksiin kilpailuihin kilpasarjan puolella ja kilpailuissa tytöt yllättivät valmentajat esiintymistaidoillaan,aiempina kausina näkynyt liiallinen jännitys oli poissa ja tytöt uskalsivat olla vapaantuneempia.Ensi kaudella joukkue siirtyy 12-14 vuotiaiden sarjaan ja tyttöjen iloksi kalenteriin merkataan jo useammatkin kilpailut.

AURINKOISET TOIVOTTAVAT IHANAA JOULUA JA ENSI KAUDELLA NÄHDÄÄN!

 

Aurinkoisten viimeinen asemakilpailu

Lauantaina 13.11. koitti Aurinkoisten tämän kauden viimeisen kilpailun aika, kun seuramme järjesti Tapiolan urheiluhallilla Etelä-Suomen alueaseman. Kilpailu oli samalla myös Aurinkoisten viimeinen asematapahtuma, ja jatkossa tytöt kilpailevat 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa.

Tällä kertaa tyttöjen esiintymisvuoro oli toisessa blokissa, joten paikalle saavuttiin klo 9.30 mennessä, niin että Laura-valkku ehti tehdä kymmenelle tytölle nutturat ja meikit ennen harkkaa Tiinan toimiessa ensimmäisessä blokissa arvina. Valmistautumisen ohessa ehdittiin ihastella erilaisia ohjelmia ja kannustaa reippaasti muita joukkueita hyviin suorituksiin.

Evian Cupin jälkeen joukkue ei ole ehtinyt paljon harjoitella valmentajien omien kisakiireiden vuoksi, mutta Aurinkoisten harkka sujui hyvin pieniä eriaikaisuuksia ja vaisua esiintymistä lukuunottamatta. Ennen varsinaista suoritusta ehdittiin vielä sipaista glitterit kampausten koristukseksi ja haukata hieman happea.

Marssin ja lämmittelyn jälkeen harkka-alueella tytöt keskittyivät hienosti ja yhdessä tsempattiin hyvä Arska-fiilis päälle. Kilpailumatolle asteli varma ja hymyilevä joukkue ja suoritus sujui siististi ilman isoja virheitä esiintymisen säilyessä vahvana suorituksen loppuun asti. Tämä näkyi myös arvien palautteessa, jossa kehuttiin tyttöjen ilmeitä ja hyvää pallotekniikkaa. Ensi kautta varten huomiota kiinnitetään vielä nopeuteen ja rytmin vaihdoksiin ohjelmassa.

Mitalien jaon ja valokuvien ottamisen jälkeen tytöt olivat vapaita lähtemään kotiin ja kokeilemaan erilaisia välineitä ja liikkeitä Touhuamisen pisteessä, missä monet arskat viihtyivätkin kisan loppuun asti.

Kiitos seuralle ja kaikille vanhemmille ahkerasta osallistumisesta ja hienosti järjestetystä asematapahtumasta!

Tästä eteenpäin puhaltavat uuden kauden tuulet ja harjoittelussa keskitytään uusien vaikeampien liikkeiden kehittämiseen perusvoimistelun ohella. Aurinkoisten pallo-ohjelman voi nähdä vielä kerran seuran joulunäytöksessä 16.12. Tapiolan kulttuurikeskuksessa, tervetuloa!

 

Reippaina Evian Cupissa 31.10

Aurinkoisten ensimmäinen kilpailupäivä aloitettiin sunnuntaina Vihdissä heti aamusta. Joukkue kokoontui kilpailupaikalle klo 8.00 ja yhdessä kerrattiin vielä tasapainot ja hypyt ennen harkkaa.Harkkakierros meni jo sujuvasti,muutama kohta käytiin vielä läpi ja sitten siirryttinkin eväiden kanssa laittamaan hiuksia.Kaunistautumiseen oli hyvin aikaa,sillä kisat alkoivat vasta klo 13 ja kauniita tytöt tosiaan olivatkin siisteissä nutturoissaan ja näteissä meikeissään.Viimeisen silauksen tyttöjen kampauksiin toi uusi glitteri,joka sopi tyttöjen päähän kuin valettu.Kun viimeinenkin tyttö oli saatu valmiiksi,mentiin kaikki yhdessä ulos haukkaamaan happea. Ulkona pidettiin hauskaa erilaisten hippojen myötä ja tytöt pääsivät myös esittämään eläimiä improvisaation parissa.Siinä oli niin tytöillä kuin valmentajallakin nauru herkässä 11 tytön matkiessa possuja,norsuja,hamstereita jne.Virkistävän ulkoiluhetken jälkeen tytöt osallistuivat alkumarssiin ja suoraan siitä aloitettiin omaan suoritukseen valmistautuminen.

Pian olikin jo aika siirtyä matolle.Tytöillä oli jo matolle astelemisessa oikea itsevarmuus kohdallaan ja se säilyi koko ohjelman ajan.Suoritus oli iloinen ja esiintyminen oli Aurinkoisten parasta.Ohjelman loppupuolella tuli pari isompaa virhettä,mutta kokonaisuudessaan Aurinkoisten kisadebyytti uudessa sarjassa sujui todella hienosti.Niin tytöille kuin valmentajillekin jäi suorituksesta erittäin positiivinen mieli ja tunnelma kohosi entisestään,kun tytöt kuulutettiin kategoriaan B.

Nyt on vielä kaksi viikkoa aikaa valmistautua seuraava esiintymiseen,Alueasemaan.Asema onkin tällä kertaa oman seuran järjestämä ja se pidetään 13.11 Tapiolan Urheiluhallilla.

 

 Kisakatselmus

 30.10 järjestettiin seuran perinteinen kisakatselmus Espoonlahden urheiluhallilla,johon myös Aurinkoiset osallistuivat.Tyttöjen veikeä ohjelma ja hurja kehittyminen saivat yleisöltä paljon kiitosta ja puvuistakin tykättiin.Joukkue joutui viemään ohjelmansa läpi 10 voimistelijalla,sillä Neea oli yllättäen sairastunut edellisenä iltana.Vajaamiehityksellä tehty suoritus oli perushyvä,mutta treeneissä paljon puhuttu ilme jäi kovin ujoksi.Esiintyminen oli joukkueelle kullanarvoinen,sillä huomenna 31.10 tytöillä on edessä ensimmäiset kilpasarjan kilpailut.Onnea matkaan Aurinkoiset!

 

Aurinkoisilla tehokas viikonloppu

Aurinkoiset viettivät 9.10-10.10 tehoviikonloppua kotisaleilla.Tavoitteena viikonlopulle oli ohjelman saaminen valmiiksi ja tavoite saavutettiin hienosti.Lauantaina joukkue treenasi Tapiolan hallilla ja kaikilla oli asenne kohdallaan ohjelman edistämiseksi.Tytöt harjoittelivat ahkerasti ja ohjelma alkoi jo näyttää ehjältä kokonaisuudelta.Lopussa tytöt pääsivät harjoittelemaan myös esiintymistäkin,kun Aava liittyi salin toiselta puolelta joukkoon ja päivä päätettiin yhteiseen loppunäytökseen.

Sunnuntain harkat Mankkaan koululla oli vähän lyhyemmät,mutta aika käytettiin hienosti hyödyksi.Treenien alussa tytöt saivat katsoa lauantaina kuvatun kokonaisen ja itsensä näkeminen kamerasta toi hymyn huulille.Videolta tytöt näkivät omat virheensä sekä ongelmakohdat ohjelmassa ja niistä pyrittiin ottamaan opiksi.Kunnon alkulämmittelyn jälkeen tehtiin muutama kokonainen ja siitä päästiin ohjelman hiomisen pariin. Ajan puutteen vuoksi ehdittiin vain siistiä alkua,mutta edistystä sekin.Tulevissa harjoituksissa on tavoitteena tehdä ohjelmasta yhdenaikainen ja siisti kokonaisuus,jonka kanssa voidaan luottavaisin mielin lähteä kohti ensimmäisiä kilpailuita.

 

                                                        

Syyskausi hurahti käyntiin

Aurinkoiset palasivat koulun alkua edeltävänä päivänä kesälomiltaan takaisin treenisaleille.Melkein kaikki tytöt olivat jo palanneet kesälaitumilta ja harkkaintoa riitti pitkän tauon jälkeen. Joukkue oli mennyt omatoimisella kesälomaharjoittelulla eteenpäin ja siitä valmentajat olivat todella tyytyväisiä.Hienoa tytöt!Tästä on hyvä aloittaa kausi ja ruveta harjoittelemaan syksyn pallo-ohjelmaa.Joukkueeseen on tullut pieniä muutoksia Katjan päättäessä siirtyä muiden harrastusten pariin,mutta myös uusia innokkaita jumppareita on liittynyt joukkoon.Aurinkoiset toivottavat Katjalle oikein hyvää jatkoa ja tervetuloa mukaan Emma,Iiris ja Marie!

Aurinkoiset Espoo Cupissa 9.5.

Aurinkoiset aloittivat äitienpäivänsä tapaamalla aamulla klo 9.15 Tapiolan Urheiluhallilla.Pientä lisäjännitystä päivään toi,kun tytöt luulivat viettävänsä päivän muiden seuran valmentajien hellässä huomassa omien valmentajiensa ollessa omissa kilpailuissaan.Lisäksi aamulla saatiin tieto,että yksi tytöistä joutui jäämään kotiin kuumeen kouriin.Tytöt unohtivat kuitenkin pienet vastoinkäymiset ja alkoivat reippaina keskittyä harjoituskierrokseen.Harjoituksessa tuli kummallisia unohduksia ja kaikki kohdat eivät sujuneet niin yhtäaikaisesti kuin olisi ollut toivottavaa,mutta kokonaisuus ei silti ollut yhtään huono.Harkan jälkeen joukkue kertasi vielä muutamia kohtia ohjelmasta ja korjasi harjoituksessa sattuneet virheet.

Koska alkumarssia ei pidetty,ehtivät Aurinkoiset laittautua kisakuntoon rauhassa.Seuraavaksi koko poppoo suuntasikin nutturoiden laittoon Anskun johdolla ja Tuulikin pääsi osallistumaan Aurinkoisten valmistautumiseen taituroimalla kisameikit.Valmistautumisen lomassa tytöt kuulivat yllätyksekseen,että Laura&Tiina olivat päässeet lähtemään omista kilpailuistaan jo aamujunalla ja ehtisivät luultavasti näkemään joukkueen suorituksen.

Kun kaunistautuminen oli valmis ja eväitäkin oli ehditty syödä,aloittivat tytöt lämmittelyn.Lämmittely sujui tehokkaasti ja Anskun varmat otteet tsemppasivat tyttöjä ja antoivat tekemiseen paljon jämäkkyyttä.Joukkue kertasi vielä ohjelmaa,jotta laskut muistuisivat mieleen ja kaikille jäisi varma olo. Juuri hieman ennen kuin tuli tyttöjen vuoro siirtyä valmistautumistilaan, juoksivat valmentajat hallille.Ajoitus oli loistava ja valkut ehtivät pitää vielä omat kannustuspuheensa ennen kuin joukkue kuulutettiin lavalle.

Valmentajien mieliksi ohjelma oli yhdenaikainen kohdissa,joita oli harjoituksissa erityisesti painotettu ja kokonaisuus oli muutenkin siisti.Valitettavaa oli,että tasapainot eivät onnistuneet yhtä hyvin kuin tytöt olivat tehneet ennen suoritusta ja ilme oli vakava.

Joukkueella on takana onnistunut kausi ja tytöt jaksoivat hienosti ahertaa etenkin Espoo Cuppia edeltäneen viikon kevätnäytöksineen ja harjoituksineen. Seuraavaksi Aurinkoiset pääsevät kesätreenien pariin harjoittelemaan pallojen kanssa.

Suurkiitokset Anskulle ja Tuulille avusta sekä VR:lle aikataulussa pysymisestä!

Löytöretkeilijöinä kevätnäytöksessä

11.5.

Aurinkoiset pääsivät Matkalle maailman ympäri esiintyessään "Löytöretkeilijät"-teemallaan seuran kevätnäytöksessä keskiviikkona 5.5.

Tytöt saapuivat Tapiolan kulttuurikeskukseen klo 15.30 ja kaikki odottivat esiintymistä innokkaina. Harjoitus sujui jo hyvin,mutta tiettyä Aurinkoisuutta kaivattiin vielä kasvoille.Kenraaliharkan jälkeen joukkue siirtyi valmistautumaan tiivishenkiseen huoneeseen,jossa kaikki seuran joukkuevoimistelujoukkueet majailivat.Koko kymmenpäiselle joukolle saatiin ajoissa nutturat ja meikit valmiiksi,joten tytöille jäi hetki aikaa syödä eväitä ja rupatella ennen kuin oli aika aloittaa lämmittely.

Kuitenkin jo hyvissä ajoin joukkue siirtyi lämmittelemään ja vaikka paikat olivat ahtaat tytöt,pystyivät hienosti käyttämään tilan hyödyksi.Ennen esiintymistä kerrattiin vielä muutamia kohtia ohjelmasta ja valmentajat tsemppasivat tyttöjä näyttämään taitonsa rohkeasti.Suoritukseen valmistautuminen oli aloitettu sopivaan aikaan,eikä joukkue joutunut odottamaan ennen omaa vuoroaan.Kun tuli kolmannen esityksen vuoro alkuasentoon juoksi joukko reippaita tyttöjä.Ohjelma alkoi todella hyvin,paremmin kuin kertaakaan harjoituksissa ja mukaan mahtui vain pari isompaa virhettä.Ne karsitaan vielä pois ennen Espoo Cuppia ja iloista ilmettä harjoitellaan edelleen.

 

 
  

 

 


Asematapahtuma Vantaalla 17.4.17.4.

Aurinkoiset osallistuivat Vantaan Lumo-hallissa järjestettyyn Etelä-Suomen asematapahtumaan lauantaina 17.4. Tytöillä sekä vanhemmilla oli aikainen herätys, sillä paikan päällä kaikkien tuli olla klo 7.30. Aamuväsymykselle ei annettu aikaa vaan pukuhuoneen löydyttyä aloitettiin heti nutturoiden ja meikkien laitto. Lauran muotoiltua nutturat ja Tiinan taiteiltua kisameikit oli koko 10 reippaan tytön joukkue valmiina lämmittelemään.

Harjoitus sujui Aurinkoisilta mainiosti, paljon paremmin kuin kotisaleilla. Joukkueen tekeminen oli varmaa ja varsinkin kuvioihin oltiin tyytyväisiä. Kuitenkin hieman parannettavaa jäi itse kilpailusuoritukseen lopun ollessa eriaikainen.

Harkan jälkeen tytöt haukkasivat hieman evästä ja suuntasivat alkumarssiin. Sen jälkeen jatkettiin vielä lämmittelyä ja käytiin yhdessä ohjelman kohtia tarkasti läpi.

Aurinkoiset suorittivat ohjelmansa heti 1. blokin alkupäässä esiintymisvuorolla 8. Suorituksen alussa pieni kisajännitys näkyi eriaikaisuutena ja tasapainoissa tutinana. Tytöt kuitenkin ottivat musiikista kiinni ja tsemppasivat ohjelman hienosti loppuun! Arvien antama palaute oli mukavaa luettavaa: erityisesti tyttöjen ryhtiä ja ohjelman sopivuutta tyttöjen taitotasolle kehuttiin. Myöskin uusista pirteistä puvuista saatiin kehuja. Seuraavia kilpailuja varten treeneissä tullaan harjoittelemaan edelleen tasapainojen tukijalkojen tiukkuutta ja esiintymistä.

Aurinkoisten kauden toinen ja samalla viimeinen asematapahtuma on Olarin Voimistelijoiden järjestämä Espoo Cup Tapiolan urheiluhallilla 9.5. Sitä ennen samalla viikolla tytöt esiintyvät seuran kevätnäytöksessä Tapiolan kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 5.5.

Kiitos tytöille ja vanhemmille mukavasta jumppapäivästä ja erityisesti kiitokset Sport Club Vantaalle hyvin järjestetyistä kilpailuista!

 
  

Mitalien jako

Ensiesiintyminen

20.3.

Aurinkoiset pääsivät esiintymään ensimmäisen kerran uudella ohjelmallaan seuran kisakatselmuksessa. Täydelle katsomolle esiintyminen jännitti hieman ja esitykseen mahtui hätiköintiä ja muutamia eriaikaisuuksia. Pääasiassa suoritus oli kuitenkin onnistunut ottaen huomioon,että ohjelma oli saatu valmiiksi edellisinä päivänä.

Ennen alueasemaa keskitytään erityisesti yhdenaikaisuuteen ja liikkeiden huolelliseen suorittamiseen.Esiintymiseen haetaan myös lisää rohkeutta toistojen avulla. Yksi kauden kohokohdista on varsinkin tyttöjen mielestä hiljalleen valmistuvat puvut ja niitä odotetaankin jo mielenkiinnolla. Joukkueen ohjelman ja puvut voi tulla katsastamaan 17.4. Vantaalle Etelä-Suomen asematapahtumaan.

 
  

 

KEVÄT 201010.1.

Uusi kausi aloitettiin torstaina perusvoimistelun merkeissä.Joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut pieniä muutoksia kolmen tytön tullessa mukaan Aurinkoisiin.Lisäksi Erandi päätti lopettaa voimistelun,joten joukkueessa on nyt 10 innokasta voimistelijaa.Kevään ohjelmalla osallistutaan Asematapahtuman lisäksi Espoo Cuppiin ja tietysti seuran kisakatselmukseen ja kevätnäytökseen.

 

Aurinkoiset toivottavat kaikille onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2010!