Uutiset 2010

SM-sarja

Kevät 2011 tuo mukanaan uudenlaiset haasteet ja kokemukset, kun Tähdettärillä on edessä nousu uuteen kovatasoiseen sarjaan.

Kevääseen joukkue lähtee 9 tytön kokoonpanolla Sannen tultua takaisin parantelutauon jälkeen.

Syksyn mestaruuskilpailujen jälkeen Tähdettäret esiintyivät seuran joulunäytöksessä vanneohjelmallaan ja satunäytöksessä lumikeijuina yhdessä taitavien Lumettarien ja Tuulettarien kanssa.

Puolen toista viikon lomailun jälkeen tytöt palasivat treenisaleille välipäivinä. Tammikuussa Tähdettärillä on edessä leireilyä, joista ensimmäinen on ohjelmantekoleiri Solvallassa. Svolin valtakunnallinen leiri järjestetään heti perään Kisakalliossa. Joukkue lähtee innolla katsastamaan muiden nousijoiden ohjelmat ja saamaan tuomaripalautetta omalle kovin uutukaiselle ja hiomattomalle ohjelmalleen.

Joukkue ei vielä osallistu Miss Valentine-kilpailuihin. Kilpailukausi saa alkunsa vasta maaliskuussa.

Seuran joulunäytös

 Välinemestaruushopea!

4.-5.12.2010

Viikonloppuna Töölön Kisahallilla järjestetyissä välinemestaruuskisoissa Tähdettäret ylsivät kauden parhaisiin kilpailusuorituksiinsa.

Kilpailut alkoivat Tähdettärillä jo perjantaina kisaharkalla, johon mahtui vielä pieniä virheitä ja epätarkkuuksia, mutta kokonaisuus näytti hyvältä. Lauantai aloitettiin kotisalilla kevyellä aamuharkalla ja hiukset ja meikki saattiin laitettua rauhassa kaukana kisahulinasta. Tähdettäret suorittivat kilpailujen alkupuolella ja matolla nähtiin kannateltu, varma ja rauhallinen joukkue. Koko tiimi oli todella tyytyväinen suoritukseen ja sillä saatiin odotettu 1 kategoria. Bonuksia joukkue sai ryhdistä sekä ideasta.

Sunnuntaina finaaliin otettiin 12-14 vuotiaiden sarjasta 10 joukkuetta ja Tähdettärille arpaonni soi sarjan viimeisen suoritusvuoron. Sunnuntaiaamun harkkaan mahtui pari isoa välinevirhettä, mutta kuviot tulivat upeasti. Korjauksien jälkeen jäätiin hyvillä mielin odottamaan kilpailusuoritusta. Välissä ehdittiin laittaa ulkonäkö kuntoon, käydä syömässä ja marssimassa.

Finaalisuoritus ei aivan yltänyt puhtaudessaan lauantain suorituksen tasolle, mutta isommilta virheiltä vältyttiin ja kokonaisuus pysyi vahvana ja varmana alusta loppuun asti. Erityisen tyytyväisiä valmentajat ovat tyttöjen kisahermojen parantumiseen, joukkue suoritti molempina päivinä rauhallisin mielin ilman paineita ja tutinaa. Suoritukseen ja hyvään kokonaiseen oltiin myös tyytyväisiä. Suureksi iloksemme saimme tietää, että pisteemme 17,80 (5,60 / 3,75 +elämys / 8,45 +ryhti) toivat meille viime kevään tapaan hopeisen mitalin!

Voiton sarjassa vei Turun Jyryn Dominot Flex upealla Ronja Ryövärintytär -ohjelmallaan ja pronssi meni Olarin Voimistelijoiden Magneeteille ja heidän näyttävälle riikinkukko -ohjelmalleen. Onnittelut ja kiitos joukkueille hienosta vastuksesta! Myös iso kiitos Pakilan Voimistelijoille poikkeuksellisen hienosti järjestetyistä kisoista!

- - - -

Sunnuntain tulokset

Aluekisamitali!

7.11.2010

Tähdettärien menestyksekkäästi alkanut kisakausi sai jatkoa lauantaina aluemestaruuskilpailuissa Töölön kisahallissa. Joukkue sijoittui kilpailussa kategoriaan 2 ja palkittiin aluekisamitalein. 12-14 vuotiaiden sarjan voitto meni naapuriseuran Magneeteille ja Tähdettärien kanssa 2. kategoriasta palkittiin Vantaan Voimisteluseuran Isabel.

Tähdettärien vanneohjelman voi nähdä seuraavan kerran seuramme järjestämässä asematapahtumassa Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 13.11. Syksyn kisakausi huipentuu joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Töölön kisahallilla kilpaillaan välinemestaruuksista.

---------------------

Aluemestaruuskilpailut, tulokset

Mitali Cailap Cupista! 

23.10.2010 

Ennen ensimmäisiä kilpailuja Tähdettäret saivat alleen hyvän kenraaliharjoituksen esiintymällä perjantaina 22.10. Olarin Voimistelijoiden kisakatselmuksessa Espoonlahden urheiluhallilla. Esiintyminen meni todella hienosti, suoritus oli hyvin yhtäaikainen ja varma, vaikka vanne ei meinannutkaan pariin otteeseen suostua yhteistyöhön. Esiintymisestä jäi hyvä fiilis lähteä seuraavana aamuna kohti Kupittaan tuttua hallia.

Kisapäivä alkoi hyvin varhain lauantaiaamuna, kun Tähdettäret tukijoukkoineen suuntasivat autonsa kohti Turkua ja jo hieman liukasta moottoritietä.

Harkkasuoritus ei ollut Tähdettärien parhaan osaamisen mukainen ja virheitä jäätiin korjaamaan urakalla. Edellisillan yhtäaikaisuus tuntui jääneen Espooseen ja isoja virheitä sattui niin välineen hallinnassa kuin voimistelussakin. Tavoite kilpailusuoritukseen oli korjata turhat sekä joukkueelle epäominaiset virheet.

Tähdettäret suorittivat ohjelmansa vasta tauon jälkeen. Aamun haparointi oli jätetty kokonaan taakse ja kilpailusuoritus oli huomattavasti tarkempi ja yhtenäisempi. Vanne ei karkaillut ja tasapainot pysyivät hienosti. Joukkue sijoitettiin kategoriaan 2 ja kilpailujen päätteeksi selvisi, että suoritus riitti kolmanteen mitalisijaan!

Kilpailut olivat erittäin hyvä avaus kaudelle. Tytöt sekä valmentajat ovat todella tyytyväisiä suoritukseen. Nyt joukkue palaa takaisin harkkasalille ja ohjelmaan tehdään pari muutosta ja tarkennusta tuomaripalautteen perusteella. Myös ilmaisua ja välineen käsittelyä lähdetään kehittämään. Ensi lauantaina 30.10. Tähdettäret esiintyvät seuransa kisakatselmuksessa ja sitä seuraavana lauantaina joukkue nähdään Kisahallilla aluemestaruuskilpailuissa.

Ohjelmanhiontaleiri

9.-10.10.2010

Viime viikonloppuna Tähdettäret pakkasivat laukkunsa ja suuntasivat kohti Kisakalliota ohjelmanhiontaleirin merkeissä. Leirillä ohjelman suorittamiseen pyrittiin saamaan varmuutta ja rohkeutta. Ilmentäminen ja katsekontaktin hakeminen alkavat pikkuhiljaa näkyä. Muutoksia ohjelmaan ei tehty kuin pari ja ohjelman loppuasentoon meno alkaa sujua.

Kaiken kaikkiaan leiri oli todella onnistunut ja sen tavoitteet saavutettiin. Lisäksi (valmentajien iloksi) saimme yöpyä uusissa Katajarinteen huoneistoissa, iso kiitos siitä Kisakalliolle!

Tällä viikolla Tähdettärien ohjelmistossa on pukujen sovitus ja vanteiden teippaus. Syyslomalla pidämme vielä pienimuotoisen kotisalileirin ennen kisakauden avausta Turun Cailap Cupissa. Tähdettäret kisaavat syksyllä 8 tytön kokoonpanolla, sillä Sanne joutuu harmillisesti olemaan koko kauden sivussa vammansa vuoksi. Toivotamme Sannelle pikaista paranemista, jotta pääsee keväällä takaisin riveihimme!

Espoo päivä  

28.8.2010

Neljä Tähdetärtä oli esiintymässä Espoo päivänä Tapiolan Sampokujalla. Tytöt esittivät värikkään Jai ho-tanssinsa iloisesti ja taitavasti pienestä tilasta huolimatta. Tapahtumassa oli mukana myös Pinja ja Säihkettäret edustamassa Tapiolan Voimistelijoita. 

Syksyn uudet tuulet                                                                                                                    27.8.2010

Syksyllä 2010 Tähdettäret koostuu yhdeksästä voimistelijasta Elsan ja Janeten päätettyä lopettaa kesän aikana. Valmennuspuolellekin on tullut jonkin verran muutosta, kun Ritva Norkia aloitti joukkueen uutena baletinopettajana sekä Annamari Löfgren tuli avuksi valmennuspuolelle.

Valtakunnallisen leirin loputtua Tähdettärille jäi pari päivää aikaa lepuuttaa kipeitä lihaksiaan ennen kuin omat harjoitukset lähtivät kunnolla käyntiin. Elokuussa Tähdettäret ovat fysiikkatreenin lisäksi harjoitelleet ahkerasti syksyn uutta vanneohjelmaa. Joukkuetta ei nähdä vielä Espoo Cupissa, mutta Turun Cailap Cupissa tavataan! 

 

Valtakunnallinen leiri       

           20.-22.7.2010

Tähdettärien syyskausi lähti vauhdikkaasti käyntiin Kisakalliossa Svolin järjestämällä 12-14-vuotiaiden valtakunnallisella ”isojen” leirillä, jolle he osallistuivat yhdessä Rosan, Aurorat X:n, Fionat -96:n sekä molempien Dominoiden kanssa. Leirille Tähdettäret saapuivat suoraan noin kuukauden mittaiselta kesälomalta, jonka aikana tytöt pitivät taitojaan yllä kesätreenin merkeissä.

Kisakalliossa liikuttiin hellerajan tienoilla joka päivä ja etenkin harkkasaleilla vallitsi lähes trooppinen ilmasto. Kaikki Tähdettäret osoittautuivatkin varsinaisiksi vesipedoiksi. Joka välissä heillä oli kiire veteen, mutta ei sieltä pois.

Ensimmäisenä leiripäivänä harjoiteltiin vartalotekniikkaa, jalkatekniikkaa sekä liikkuvuutta. Toinen leiripäivä oli paljon ensimmäistä pidempi ja siihen mahtuikin liikkuvuutta, vannetreeniä, jalkatekniikkaa, tasapainoja, hyppytekniikkaa, lihashuoltoa, piruetteja, leikkejä ja hierontaa. Ja uintia, kuinkas muuten.

Viimeisenä päivänä harjoiteltiin keskivartalovoimaa, vannetekniikkaa, hyppyjä, tasapainoja sekä balettia. Leiri päättyi perinteiseen leirinäytökseen, jossa kaikki joukkueet esittivät jonkin esitysohjelman, sillä syksyn kilpailuohjelmat olivat kaikilla vasta alkutekijöissä.

Tähdettäret kiittävät kaikkia leirin kouluttajia tehokkaasta ja mielekkäästä leiristä sekä valmennusringin muita joukkueita mukavasta leiriseurasta.

Tähdettärien toukokuu

31.5.2010

Mestaruuskilpailuiden jälkeen Tähdettäret valmistautuivat seuramme kevätnäytöstä varten. Tytöt esittivät näytöksen ensimmäisen osan päätteeksi taidokkaan Jai Ho-tanssin joka sopi hyvin näytöksen "Matka maailman ympäri"-teemaan. Kevätnäytös päättyi Tähdettärien Kevään herääminen-vapaaohjelmaan.

Kevätnäytöksen jälkeen tytöillä alkoi puolentoistaviikon harkkavapaa. Harjoitukset käynnistyivät jälleen toukokuun puolivälissä peruskuntokauden ja vannetreenin merkeissä. Tähdettärien upeasti sujunutta kevätkautta juhlistettiin mitalikahveilla Salla-jojo:n luona. Salla oli taituroinut juhliin mm. hienon Tähdettäret-kakun!

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Tähdettäret esiintyivät Tapiolan Kesästartissa yhdessä Säihkettärien ja nuorten aerobic-ryhmän kanssa. Sateinen keli aiheutti haasteita tapahtuman järjestäjille ja lava jouduttiin siirtämään sateesta Stockmannin sisäänkäyntikatoksen alle. Alun viivästyksestä ja viileästä kelistä huolimatta esitykset sujuivat hienosti ja tytöt saivatkin paljon positiivista huomiota osakseen! Tytöt esittivät näytöksessä parin vuoden takaisen River Dance-vapaaohjelman sekä Jai Ho-tanssin.

Kesäkuussa Tähdettärien harkkaohjelmaan kuuluu kotisaleilla treenaamisen lisäksi seuramme jv-joukkueiden yhteinen kesäleiri Kisakalliossa.

Hopeaa Hyvän Mielen Kilpailuista!

26.4.2010

Tähdettäret kirkastivat viime syksyisen mestaruuskisapronssin hopeiseen mestaruuskisamitaliin viikonloppuna Forssassa käydyissä Hyvän Mielen Kilpailuissa! Vaikka molempien päivien suorituksiin mahtuikin virheitä, onnistuivat tytöt hienosti pitämään hermonsa kurissa ja tekemään siistit ja ilmaisulliset suoritukset.

Lauantain alkukilpailussa joukkue sijoittui kategoriaan 1 ja bonuksia saatiin kaikilta osa-alueilta! Erityisesti ilmaisu-bonus oli tyttöjen mieleen, vaativa ohjelma kun vetää helposti ilmeet totisiksi :) Sunnuntain loppukilpailuun lähdettiinkin valmistautumaan hyvillä mielin.

Kisaviikonlopun paras suoritus osui sunnuntaiaamun kisaharkkaan, joka sujui tarkemmin ja vapautuneemmin kuin iltapäivän kisasuoritus. Kisasuorituksestakin selvittiin kunnialla ja suuremmilta virheiltä vältyttiin, vaikka tekeminen olikin varovaisempaa kuin aamulla. Pisteitä kisasuorituksesta saatiin 17,48, joihin sisältyivät bonukset ideasta ja ryhdistä. Mitalia jännitettiin kisojen loppuun asti. Tyttöjen, valkkujen ja kannustusjoukkojen ilmeet kirkastuivat kun selvisi että pisteet riittivät kovatasoisessa sarjassa hopeamitaliin!! Kultamitalit jaettiin OVOn Magneeteille ja pronssille voimistelivat TuJyn Dominot Flex. Onnittelut mitalisteille!

Tähdettärien kevään kisakausi saatiin näin päätökseen iloisissa merkeissä! Tytöt voi seuraavan kerran nähdä esiintymässä seuramme kevätnäytöksessä, joka järjestetään Tapiolan kulttuurikeskuksella keskiviikkona 5.5. Tervetuloa!

--------------------------------

Hyvän Mielen Kilpailut, tulokset

Aluemestaruusmitali!

10.4.2010

Tähdettäret osallistuivat lauantaina 10.4. Hyvinkäällä järjestettyihin Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuihin. Keväinen kisapäivä alkoi harkkavuorolla, jossa näkyi vielä hieman epätarkkuuksia, etenkin kuvioiden suhteen.

Kilpailusuorituksessa ohjelman alku oli vahva ja tytöt suorittivat sen vapautuneesti ja varmasti. Loppua kohden tuli kuitenkin jonkin verran harmittavia suoritusvirheitä, joista pyritään pääsemään eroon ennen kahden viikon päästä järjestettäviä Forssan tyttökisoja. Vielä on paljon tekemistä, mutta joukkue lähtee hyvillä mielin takaisin treenisalille. Tähdettärien ohjelma on saanut paljon positiivista palautetta ja ohjelman virtaavuutta ja sopivuutta tyttöjen taitotasolle on kehuttu.

Tähdettäret sijoitettiin kategoriaan 1. Saman kategorian saavuttivat myös Olarin Voimistelijoiden Magneetit, Pakilan Voimistelijoiden Aurorat X ja Vantaan Voimisteluseuran Isabel. Kaikki neljä joukkuetta palkittiin pisteenlaskentaohjelman virheen seurauksena. Onnittelut kaikille mitalisteille ja kiitos HyVoLi:lle hienosti järjestetyistä kisoista!

------------------------------------

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut, tulokset 12-14 v.

Mitali Mustan Kissan Cupista!

29.3.2010

Tähdettäret onnistuivat parantamaan suoritustaan viikon takaisesta Caribia Cupista lauantaina 27.3. järjestetyssä Mustan Kissan Cupissa Mäntsälässä. Pitkäksi venähtäneestä kisapäivästä huolimatta tytöt suorittivat vaativan ohjelmansa varmasti ja ilmeikkäästi. Pienet virheet eivät häirinneet onnistunutta kokonaisuutta ja tytöt sijoittuivat kilpailussa kategoriaan 1. Tähdettäret palkittiin Mustan Kissan-mitalein yhdessä ykköskategoriaan sijoittuneiden Seinäjoen Voimistelijoiden Rosa-joukkueen ja Turun Jyryn Dominot Flex-joukkueen kanssa.

Tähdettärien seuraava kilpailu on pääsiäisen jälkeisenä lauantaina 10.4. Hyvinkäällä järjestettävissä aluemestaruuskilpailuissa. Ennen seuraavaa kilpailua tytöt rentoutuvat hyvin ansaitulla pääsiäislomalla ja ohjelmaharkat jatkuvat loman jälkeen Kisakallion tutuissa maisemissa!

 

 

-----------------------

Mustan Kissan Cup, tulokset

Kisakauden avaus Caribia Cupissa

24.3.2010

Tähdettärien kevään kisakauden ensimmäinen kilpailu käytiin Turun Caribia Cupissa sunnuntaina 21.3. Tähdettäret lähtivät kilpailuun hyvillä mielin sillä viimeistelyharjoitukset ja kisakatselmuksen esiintyminen olivat sujuneet onnistuneesti.

Kisapäivä alkoi aikaisin, kun bussi starttasi Tapiolan urheiluhallilta kohti Turkua klo. 6.00. Tähdettärien harkkavuoro oli klo. 9 ja aamun harjoituskierros jätti vielä paljon parannettavaa kisasuoritusta varten. Tytöt olivat kisavuorossa vasta kilpailun loppupuolella. Hiustenlaiton ja meikkauksen jälkeen olikin hyvin aikaa seurata kisoja ja kannustaa Taigaa upeaan 1. kategorian ja mitalin tuoneeseen suoritukseen! Tähdettäret onnittelevat pikkusiskojoukkuetta hienosta suorituksesta!

Taigan suorituksen jälkeen alkoi Tähdettärien valmistautuminen omaa kisasuoritusta varten. Ennen suoritusta tunnelma oli pienestä jännityksestä huolimatta varma ja keskittynyt ja ohjelman alkupuoli sujuikin ilman isompia virheitä. Keskittyminen herpaantui kuitenkin ohjelman loppua kohden, josta aiheutui harmillisia virheitä. Tähdettäret sijoittuivat kilpailussa kategoriaan 3. Sarjasta palkittiin 1. kategoriaan sijoittuneet TuJy:n Dominot Flex, OVO:n Magneetit ja SVO:n Rósa. Onnittelut mitalisteille!

Joukkueen seuraava kisakoitos on tulevana lauantaina Mäntsälän Mustan Kissan Cupissa. Turusta saadun tuomaripalautteen perusteella tehdään ohjelmaan pieniä muutoksia ennen Mäntsälän kisaa ja suoritusta hiotaan entistä tarkemmaksi.

-------------------------

Caribia Cup, tulokset 12-14 v. sarja

Hiontaleiri ja Kisakatselmus

20.3.2010

Viikkoa ennen kevään kilpailukauden käynnistymistä Tähdettäret viettivät viikonlopun Kisakalliossa ohjelman hionnan merkeissä. Leirin aikana tehtiin ohjelmaan muutoksia ja tarkennuksia sekä haettiin suoritukseen lisää varmuutta. Sunnuntaina ohjelmaa katsastettiin Johanna-tuomarin kanssa ja kisatunnelmaa harjoiteltiin pienessä leirinäytöksessä, joka pidettiin samaan aikaan Kisakalliossa olleiden OVO:n joukkueiden kanssa.

Tähdettäret pääsivät esittämään kevään vapaaohjelmansa ensimmäistä kertaa suuren yleisön eteen Espoonlahden hallilla järjestetyssä kisakatselmuksessa. Tyttöjen vaativa ohjelma sekä kauniit puvut saivat paljon kiitosta paikalla olleilta. Kisakatselmuksessa "tuomaroineet" Taigan valkku Elina ja Vantaan voimisteluseuran Heli antoivat myös hyviä kommentteja kohdista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vielä ennen sunnuntain Caribia Cupia.

Alueringin leiri 6.-7.2.

10.2.2010

Tähdettäret osallistuivat viikonloppuna Etelä-Suomen alueringin leirille, joka järjestettiin tällä kertaa Vierumäellä. Leiriaamu alkoi varhain, kun bussi lähti Tapiolan urheiluhallilta kohti Vierumäkeä klo. 6.30. Tähdettäret saivat matkaseurakseen Olarin Voimisteljoiden Capellat-joukkueen.

Tähdettärien ja Capelloiden lisäksi leirille osallistuivat Vantaan Voimisteluseuran Isabel, Järvenpään Voimistelijoiden Fanillat, Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot J ja Pakilan Voimistelijoiden Auroorat X.

Leirillä keskityttiin kevään vapaaohjelman läpikäymiseen. Ohjelmasta tarkistettiin vaadittavat osat sekä ohjelman rakenne ja kokonaisuus. Leiri oli erittäin antoisa ja saimme paljon hyviä vinkkejä ohjelman eteenpäin viemiseksi! Leiri päättyi näytökseen, jossa kaikki leirille osallistuneet joukkueet esittivät uudet ohjelmansa.

Kouluttajina leirillä olivat Veera Kuparinen, Heli Jelonen (tekniikka), Outi Havia (tuomarinäkökulma), Johanna Ahlqvist (vaikeusosat ja tuomarinäkökulma), Virve Jokinen (tuomarinäkökulma) ja Maria Ringinen (liikkuvuus). Kiitokset kouluttajille ja muille leiriläisille onnistuneesta viikonlopusta!

Kevätkauden alun kuulumisia

30.1.2010

Tähdettärien kevätkausi alkoi perinteisesti Kisakallion leirillä. Kolmepäiväisen leirin aikana ehdittiin tekemään paljon perustreeniä, liikkuvuus- ja lihaskuntotestit sekä aloittamaan kevään vapaaohjelman harjoittelu.

Haastava vapaaohjelma on innostanut tytöt ahkeroimaan tunnollisesti koko tammikuun ajan ja tyttöjen lajitaidoissa onkin havaittavissa jo huomattavaa kehitystä. Valmentajat ovat olleet tyytyväisiä huomatessaan, että tytöt ovat valmiita omaksumaan jo paljon vaikeampia liikkeitä ja voimistelukieltä kuin aikaisempina kausina!

Tähdettäret kilpailevat keväällä toista vuotta 12-14 vuotiaiden mestaruussarjassa ja osallistuvat kevään aikana neljään kilpailuun, joista ensimmäinen on Turun Caribia Cup 21.3.