Uutiset 2014

Team Lumille SM-kultaa!!!

29.-30.11.2014

 

Vaikeuksien kautta voittoon!

12-14vuotiaiden sarjan alkukilpailut miteltiin lauantaina. Team Lumella oli epäonnea valmistautumisessa kun kahdeksasta kokoonpanon tytöstä yksi sairastui jo ennen kilpailuja ja torstaina kuviot vaihdettiin joukkueelle seitsemälle. Kilpailupaikalla pari tuntia ennen kilpailusuoritusta tapahtui tapaturma kun pöytälevy tippui yhden tytön jaloille. Sairaalareissun jälkeen oli joukkueen harmiksi todettava että kilpailusuoritus jouduttaisiin menemään kuudella. Tytöt kokosivat hienosti itsensä muutosten jälkeen ja rautaisilla hermoilla tekivät upean suorituksen kilpailumatolla, yleisöön viimehetken muutokset eivät näkyneet ja tuomaristo arvioi joukkueen suorituksen huippupistein 5,50 3,45 8,70 =17,65, jotka asettivat Team Lumin sarjan kärkipaikalle ja sunnuntain finaaliin lähdettiin reilulla 0,5 pisteen erolla toisena oleviin OVO:n Titaanit 2000, joukkueeseen Team Titaaneiden kärkkyessä kirkkaampaa mitalia kolmospaikalla.

Finaalipäivään lähdetiin totaalisella tilanteen nollauksella. Lähdettiin hakemaan hyvää suroitusta, ja katsottaisiin mihin se riittää. Aamuharkassa Team Lumi teki nappisuorituksen, ja valmistautuminen finaalisuoritukseen voitiin tehdä hyvillä mielin. Team Lumin suoritusvuoro oli heti kilpailujen alussa ja suurten kannustusten saattelemana joukkue asteli itsevarmana matolle. Kisahermot pitivät ja joukkue voimisteli varman ja ilmaisullisen suorituksen. Tuomaristo arvioi huippusuorituksen joukkueen ennätyspistein 5,53 3,35 8,90 = 17,78. yhteispisteet siis 35,43, jotka riittivät reilusti 12-14vuotiaden sarjan suomenmestaruuteen! Toiseksi sijoittui OVO Titaanit 2000 pisteillä 34,58 ja kolmanneksi kiilasi Pakilan Voimistelijoiden Gloria Nova 33,77! Onnea mitalisteille!

Team Lumi osoitti viikonloppuna olevansa rautahermoinen joukkue joka pystyy mihin vaan!

Nyt on aika pienelle ansaitulle lomalle ja sen jälkeen katseet suunnataan uuteen 14-16vuotiaiden SM-sarjaan ja uusiin haasteisiin. Edessä on tiukkatahtinen kisavalmistautuminen 9.1.2015 kisattaviin karsintakisoihin, johon joukkue lähtee kovin tavottein.

Kiitos!

Iso kiitos upeille tytöille ahkerasta työstä, vanhemmille kannustuksesta ja mahdollistamisesta, seuralle suuresta tuesta, yleisölle ja kilpakumppaneille kannustuksesta!

Epäonnea Espoo Cupissa

16.11.2014

Team Lumi kisasi kilpasiskojaan vastaan viikonloppuna Espoo Cupissa. Aluekisojen jälkeen tehtiin kokoonpanoon pieniä muutoksia ja joukkueella oli haaste saada kokonaisuus eheäksi viikossa. Tytöt ottivat muutokset hyvin vastaan ja ohjelma hioutui treenisalilla nopeammin kokonaisuudeksi kuin aiemmissa kilpailuissa.

Kilpailuihin lähdettiin itsevarmoina. Jostain jännitys kuitenkin kisamatolle hiipi ja se näkyi suorituksessa. Kisasuoritukseen mahtui useampi välinevirhe ja isoja tasapaino virheitä. Joukkueena ei suoritukseen voitu olla tyytyväisiä. Tuomaristo arvoi suorituksen pistein 5,55 3,40 7,70 = 16,65 joihin oltiin positiivisesti yllättyneitä. Erityisesti tekniset ja taiteelliset pisteet lämmittivät mieltä. Pisteet riittivät tällä kertaa sarjan neljänteen sijaan, joukkueen jäädessä vain 0,05 pisteen päähän pronssista. Sarjan kultaa nappasi PNV:n Gloria Nova, hopeaa OVO:n Team Titaanit ja pronssia OVO:n Titaanit 2000. Onnea mitalisteille!

Kahden viikon kuluttua kilpailtaviin SM-kilpailuihin joukkue suuntaa pienin kokoonpano muutoksin ja ensi lauantaina joukkue suuntaa Kisakallioon hiontaleirille jossa ohjelma hiotaan huippukuntoon!

SM-kilpailuissa Valkeakoskella nähdään!

 

Aluekisoista Pronssia!

su 9.11.2014

Team Lumi Voimisteli isänpäivänä käydyissä Etelä-Suomen Aluemestaruuskilpailuissa hienosti 12-14v SM-sarjan pronssille.

Tavoitteet kilpailuun oli asetettu korkealle ja lavalle asteli aikaisempia kilpailuja jännittyneempi joukkue. Tytöt saivat jännityksen kuriin ja näyttivät tuomaristolle siistin  ja ilmaisullisen kokonaisen, joka sisälsi kuitenkin pari selkeää vanne ja tasapainovirhettä, jotka rikkoivat kokonaisuutta. Tuomaristo arvioi Team Lumin suorituksen pistein 5,20 3,30 8,40 =16,90, jotka riittivät sarjan kolmannelle sijalle. Päivän päätteeksi Team Lumi palkittiin pronssisin mitalein OVOn Titaanit 02 voimistellessä voittoon ja OVOn Team Titaanit hopealle.

Pitkä päivä huipentui palkintojen jakoon, jota ennen kerettiin tehdä kuviomuutokset seuraavan viikonlopun Espoo Cuppia varten, jossa Team Lumi kilpailee kahdeksan tytön kokoonpanolla.

Tervetuloa kannustamaan Team Lumi huippusuoritukseen "kotikisoihin" Tapiolan Urheiluhallille sunnuntaina 16.11.

 

Esiintyminen Etelä-Suomen Alueasemalla

Lauantaina 8.11. Team Lumi esiintyy seuramme järjestämällä Etelä-Suomen alueasemalla. Tytöt saivat kunnian aloittaa kolmannen blokin ja napakka ja ilmaisullinen suoritus keräsikin ansaitut aplodit! Esiintyminen oli hyvää harjoitusta seuraavan päivän aluekisoille!

 

 

 

Hopealle Cailap Cupissa!

la 25.10.2014

Team Lumi avasi kisakautensa Turussa Cailap Cupissa upeasti! Joukkue osallistui uudella "paratiisilinnut"-teemaisella vanneohjelmallaan SM12-14 vuotiaiden sarjaan ja voimisteli upeasti hopealle jääden vain 0,2 pisteen päähän sarjan voittajasta Team Titaaneista.

Lauantai-päivä valmistautumisineen sujui mallikkaasti ja kisamatolle marssi itsevarmuutta huokuva joukkue. suoritus oli upeaa katseltavaa kun tytöt ilmaisivat rohkeasti ja korjasivat täsmällisesti aamuharkassa tulleita virheitä. Kisasuoritus oli tavoitteiden mukainen, itsevarma ja ilmaisullinen kokonaisuus. Mukaan mahtui vielä pientä epätäsmällisyyttä, mutta se ei vahvaa kokonaisuutta haitannut. Matolta marssikin iloinen porukka joka oli nauttinut esiintymisestä. Tuomaristo arvioi Team Lumin pistein 5,30 3,15 8,35 = 16,80 Pisteisiin voitiin olla todella tyytyväisiä.

Team Lumi kilpailee seuraavan kerran Etelä-Suomen Aluemestaruuskisoissa su 9.11.2014 Töölön Kisahallissa. Aluekisoihin lähdetään yhtenäistämään suoritusta ja tarkentamaan teknisiä osia, jotta tuomaristolle näytetään entistäkin vahvempi kokonaisuus.

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Kuvat: Wilma Hovi

 

 

Kohti kisakautta

Team Lumin syyskuu vierähti työntouhussa. Treeneissä on keskitytty fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen ja samalla ohjelma on saanut lopullisen muotonsa. Varsinaiseen hiontavaiheeseen ollaan päästy lokakuuhun tultaessa ja toistoja on kertynyt mukavasti. Hionnan merkeissä joukkue leireili Kisakalliossa 11.-12.10. ja ohjelman laatua saatiin nostettua. Tytöt näyttivät parastaan ja tavoitteena olleet aksentit ja ilmaisu nousivat uudelle tasolle. Upeaa tytöt! Ehdittiin leirillä treenauksen ohessa tekemään muutakin mukavaa. Joukkueen uusi tsemppihuuto raikui, ystävyydenkivi lähti liikkeelle ja nostettiin joukkuehenkeä luovuutta kehittävillä harjoitteilla. Hauskaa oli!

Heti leirin päätteeksi oli edessä vanneohjelman ensiesiintyminen seuran kisakatselmuksessa sunnuntaina 12.10. Koko joukkue odotti innolla pääsyä yleisön eteen, vaikka rankka leiri olikin takana. Team Lumi loisti uusissa puvuisssaan ja tekivät tarkkaa ja laadukasta työtä. Mukaan mahtui vielä pieniä huolimattomuusvirheitä, jotka pyritään karsimaan tulevien viikkojen treeneissä.

Kisakausi starttaa parin viikon päästä Cailap Cupissa. Jännittäviä hetkiä varmasti tiedossa, kuten aina välinekaudella. Ennen sitä kuitenkin vietellään joukkueiltaa ja nautitaan rentouttavasta syyslomasta.  

Turussa nähdään!

Tervetuloa Makujen Tapiolaan

Team Lumi pitää perinteistä Team Lumi -kahviota Makujen Tapiolassa lauantaina 23.8.2014. Löydät meidät Heikintorin edustalta klo 10-16. Herkuttelemalla voit tukea joukkueen toimintaa.Tytöt esittävät klo 12 ja 14 itse suunnittelemansa ohjelmanumeron. Tule ja ihastu!

Täältä tullaan!

Hupsistarallaa, kesä tuli, kesä meni ja uusi kausi etenee tohinalla.Team Lumin kesä sujui mitä parhaimmin. Ennen lomia ehdittiin leireillä seuran kesäleirillä, viettää joukkueyötä, opetella uutta ohjelmaa ja juosta Cooperin testi. Lomailuun mahtui monenlaista reissua, hellepäiviä, jätskiä, uintia, riparia, veneilyä ja yksi käsi kipsissä. Treenaustakaan ei kuitenkaan unohdettu vaan tehtiin lankkuhaastetta, lenkkiä, pomppua, liikkuvuutta sekä pidettiin ravintopäiväkirjaa.Hellepäivien vielä jatkuessa palattiin taas treenisaleille. Hikipisaroilta ei vältytty, kun uusi vanneohjelma sai muotonsa. Junioreiden maajoukkueringin leirillä opittiin ja koettiin paljon uutta. Kesäisissä keleissä vietettiin myös Team Lumin kauden avajaisia, kun tytöt, valmentajat ja vanhemmat kokoontuivat Nellin perheen luokse grillijuhliin. Hauskaa oli!Kohti syksyä mennään sykemittareita seuraillen, vanneohjelmaa hioen ja uusia vaikeusosia harjoitellen. Hyvällä fiiliksellä ja treenauksesta nauttien Team Lumi toivottaa kaikille tsemppiä ja menestystä tulevaan kauteen!

Gaalanäytöksen huumaa!

ke 7.5.2014

Onnistunut vapaakausi saatiin päätökseen kun Team Lumi esiintyi viimeisen kerran Tuli-teemaisella ohjelmallaan kotiyleisölle. Gaalanäytöksessä esiinnyttiin koko joukkueen voimin ja 12 Team Lumin tyttöä nappasi esityksellään Kulttuurikeskuksen yleisöltä raikuvat aplodit.

Gaalanäytös oli konkreettinen päätös kaudelle ja nyt on aika suunnata katseet kohti kesätreenejä ja uutta vanneohjelmaa. Valkkutiimissä tapahtuu muutoksia kun Katri Kukkola aloittaa joukkueen vastuuvalmentajana ja samalla Ansku & Wilma jäävät pois Team Lumin valkkutiimistä. Anskulle ja Wilmalle isot kiitokset kuluneista vuosista!

Välinekausi ja edessä häämöttävä 14-16 vuotiaiden sarja tuo Team Lumin treenaukseen pieniä muutoksia ja treeniasenne ruuvataankin jälleen astetta kovemmalle tasolle.  Hikikarpaloilta tuskin vältytään, täältä nimittäin tullaan ja kovaa!

 

 

Tytöt ja valkkutiimi gaalanäytöksessä

Team Lumi opiskelemassa itsetuntoa ja ravitsemusta!

Kevään loppupuolella osallistuimme Laurean sairaanhoito-opiskelijoiden järjestämään kolmiosaiseen itsetunto/ravitsemus kurssiin. Saimme siellä paljon uutta tietoa ja vanhatkin asiat muistuivat nyt paremmin mieleen.

Ensimmäisellä kerralla aiheena oli itsetunto. Tämä kerta oli suurimman osan mielestä mukavin kaikista. Siellä mietimme joukkueesta ja kavereista positiivisia asioita. Saimme sydämet, joihin muut kirjoittivat pohtimansa asiat. Jokainen oppi uutta ja sai mukaansa iloisen mielen muiden kertomista asioista.

Toisella kerralla puhuimme ravitsemuksesta. Olimme ennenkin olleet ravitsemusluennolla, joten monet asiat olivat tuttuja, mutta kertaus on opintojen äiti. Suunnittelimme omat ateriakokonaisuudet js pohdimme voimistelijan ruokavaliota.

Kolmas kerta toi mukanaan kiusaamiseen liittyviä asioita. Katsoimme aluksi aiheeseen liittyvän videon. Se opetti uusia asioita (vaikka meidän joukkueessa ei onneksi kiusata ketään). Teimme tunnilla myös monisteita, joissa kerrattiin laajasti kaikkea aikaisempaa opittua.

Kokonaisuudessaan kurssi oli mukava, opettavainen, hyödyllinen ja se toi vaihtelua treeniarkeen.

Iso kiitos Laurean sairaanhoitajaopiskelijoille!

 

Team Lumi sijoittui SM-kisoissa upeasti viidennelle sijalle!

Team Lumi ylsi vahvaan ja ilmeikkääseen suoritukseen SM-kisojen alkukilpailussa lauantaina. Joukkue keräsi ennätyspisteensä tek. 5,5, tait. 3,1, suor. 8,4, yht. 17.00. Pisteet riittivät jännittävässä kisassa sijalle 5, vain 0,25 pisteen päähän pronssista.

Finaalissa käytiin tiukkaa taistelua mitalisisijoista. Team Lumi onnistui finaalisuorituksessaan upeasti ja paransi alkukilpailun pisteitään saavuttaen näin uudet ennätyspisteensä 5,65+, 3,15, 8,6++, yht.17.40! Joukkue sai bonuksen teknisistä osista sekä kaksi bonusta suorituksesta! Todella kovatasoisessa kilpailussa joukkue säilytti alkukilpailun sijoituksensa ollen näin lopputuloksissa viides. Kullan vei Tapanilan Erän Alexa, hopeaa otti OVOn Team Titaanit ja pronssia Vaajakosken Kuohun Sitrit. Onnittelut kaikkien sarjojen mitalisteille!

Kauden kilpailullinen päätavoite, SM-kisoissa viiden parhaan joukkoon pääseminen, saavutettiin upeasti. Tästä on hyvä lähteä kohti kesän treenejä ja uusia haasteita! Ensin kuitenkin nautitaan ohjelman esittämisestä vielä kerran seuran gaalanäytöksessä keskiviikkona ja pidetään ansaittu viikonloppuloma treeneistä!

 

Kisaviikonloppuun mahtui epäonnistumisia ja onnistumisia

Team Lumi lähti napakan treeniviikon jälkeen aluemestaruuskisoihin ja Sc vantaa cuppiin. Lauantain kisasuoritus ei yltänyt treenitasolle vaan mukaan mahtui paljon epävarmuutta sekä muutama selkeä virhe. Suorituksen jälkeen fiilis olikin pettynyt, parasta ilmettä ei saatu välitettyä yleisölle. Pisteet 5.57 3.0 7.3 15.87 oikeuttivat sijaan 6. Kisan jälkeen jäätiin korjaamaan epäonnistuneita kohtia ja hakemaan tiukkuutta, sillä sunnuntaina oli jo seuraava kilpailu.

Sunnuntaihin tytöt saivat hyvän kisailmeen ja kisapaikalle saapui motivoitunut porukka. Yhdessä päätettiin että suorituspisteet saataisiin kahdeksaan pisteeseen ja kotiin lähdettäisiin mitalin kanssa. Aamuharkka sisälsi vielä useampia virheitä, mutta ne korjattiin ennen suoritukseen valmistautumista. Kisasuoritus oli tiukempi ja tarkempi. Joukkue pääsi harkkatason suoritukseen ja tähän oltiin tyytyväisiä. Pisteet 4.8 3.0 8.05 15.85 riittivät kolmanteen sijaan. Suorituspisteisiin oltiin tyytyväisiä, mutta tekniset pisteet jäivät aivan liian alas. SM kisaan ohjelmaan tehdäänkin vielä muutoksia ja silloin on luvassa parasta Team Lumi osaamista! 

Team Lumi Caribia Cupissa

Team Lumi jatkoi kisakauttaan Caribia Cupissa Turussa sunnuntaina 23.3. Aamun harkka oli hyvä, vaikka muutamia tasapainovirheitä tulikin ja rytmitys oli hieman epätarkkaa. Päivä jatkui hyvillä fiiliksillä kohti kisasuoritusta. Team Lumi suoritti kilpailujen alkupuolella. Suoritus oli ilmeikkäämpi ja vahvempi kuin aamun harkka, mutta mukaan mahtui muutama harmillinen tasapaino- ja kuviovirhe. Pisteitä Team Lumi sai 16.00, mikä riitti kovatasoisessa sarjassa sijalle 6. Piste-eroa saatiin kirittyä hienosti kärkeen nähden. Kisaan voitiin olla tyytyväisiä. Suorituksen jälkeen otettiin vielä valokuvia ja seurattiin muiden suorituksia. Onnittelut vielä mitalisteille! 

Ennen ensi viikon aluekisoja treenaillaan ahkerasti tavoitteena parantaa suorituspuhtautta ja -varmuutta, sekä tehdään ohjelmaan muutamia pieniä muutoksia. Tsemppiä kaikille treenailuun! :)

Kisakausi avattiin viikonloppuna Ovo cupissa. Mustan kissan cupissa mitaleille!

 

Kultaa Alexa (oik), hopeaa Team Vantaa Irena (keskellä), pronssia Team Lumi
kiitos kuvista Milla

Seuran kisakatselmus

Seuran kisakatselmus järjestettiin sunnuntai-iltana 9.3. Espoonlahden urheiluhallilla. Yleisölle tarjottii upeaa pukujen loistoa, esiintymisen iloa ja sykähdyttäviä hetkiä, kun kaikki seuramme joukkueet esittivät kevään ohjelmansa. Kiitos joukkueille hienoista esityksistä ja yleisölle kannustuksesta! 

Team Lumi esiintyi varmasti, vakuuttavasti ja ilmaisullisesti. Treeneissä jatketaan vielä hiomista, osien tarkentamista ja ilmaisun vahvistamista hyvällä fiiliksellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kisakautta, joka onkin jo kohta aluillaan. Team Lumi aloittaa kisakautensa tämän viikon lauantaina Ovo Cupissa ja kisaviikonloppu jatkuu sunnuntaina Mäntsälässä Mustankissan Cupissa. Tervetuloa kannustamaan!

Kohti kisakautta

Kevät on täydessä vauhdissa ja kauden ensimmäiset kisat aina vaan lähempänä. Team Lumin alkuvuoden treeneissä on rakenneltu ohjelmaa valmiiksi ja suoritusta yhtenäistetty toistojen, toistojen ja vielä toistojen kautta.

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna leireiltiin Espoossa kotisaleilla. Tytöt treenasivat huippuasenteella ja tekemiseen saatiin varmuutta paljon lisää. Lisäksi ehdittiin paneutua ilmentämiseen, jota päästiinkin harjoittelemaan heti sunnuntaina, kun edessä oli perinteinen show eli ensiesiintyminen perheille. Hienosti meni!

Team Lumi jatkaa kohti kisakautta hyvällä fiiliksellä. Koko porukka odottaa innoissaan, että päästään esiintymään uudella, hieman erityylisellä ohjelmalla suurelle yleisölle. Ensimmäinen kisakoitos on lauantaina 15.3. OVO Cupissa, mutta sitä ennen Team Lumin ja seuran muut joukkueet voit nähdä Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa sunnuntaina 9.3. klo 18 Espoonlahden urheiluhallilla. Tervetuloa!    

Kisakalliossa rinkileirillä ja seuran juhlavuoden startti

Team Lumilla meni tammikuun toinen viikonloppu vahvasti voimistelun merkeissä. Perjantaina lähdettiin ruuhka-aikaan kohti Kisakalliota. Matka kesti osalla hieman kauemmin, mutta kaikki saatiin lähes ajoissa paikalle. Perjantaina treenattiin itsekseen ohjelmaa, tehtiin Larissan kanssa perustreeniä ja Emmin johdolla keskivartaloa. Aikataulu oli tiukka ja huoneisiin päästiin vasta ennen kymmentä. Lauantaina jatkettiin treeniä aamutuimasta alkuiltaan. Ohjelmaa ehdittiin treenata itsekseen ennen kuin oli aika esittää se Johannalle. Johannalta saatiin positiivista palautetta tyttöjen voimatasosta ja ohjelmasta sekä hyviä vinkkejä ohjelman muokkaukseen. Palaute motivoi varmasti tyttöjä treenaamaan entistä tiukemmin kotisaleillakin. Sunnuntaina saatiin nukkua hieman pidempään. Leirinäytös jäi tällä kertaa tytöillä hieman tyngäksi, sillä joukkue lähti leiriltä ajoissa oman seuran starttitapahtumaan. Seura täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi kaikki seuran joukkueet treenasivat yhdessä 4h akrobatian, perustreenin ja yhteisten leikkien muodossa. Yhteinen starttitapahtuma kruunasi mukavasti voimisteluviikonlopun.  

Ohjelmanteko vauhdissa!

Team Lumi aloitti kevään ohjelman harjoittelun jo ennen joululomaa tehokkaalla ohjelmantekoleirillä. Ohjelman parissa jatkettiin heti loman jälkeen toisella ohjelmantekoleirillä. Uusi ohjelma tuo uusia haasteita, vahvuutta ja vauhtia! Valkut ja tytöt ovat innoissaan uudesta ohjelmasta ja tytöt treenaavat upealla asenteelle! Ohjelmanteon lomassa treenaillaan perustreeniä, kohotetaan kuntoa ja pomppua ja fiilistellään tulevaa kevättä! Treeni-intoa kaikille!