Uutiset 2011

Aluekisat

Taiga osallistui Etelä-Suomen aluekilpailuihin 6.11.2011 Töölön Kisahallilla. Kilpailusuoritus sijoittui iltaan ja niinpä aamun kenraaliharjoitus tehtiin Kisahallin sijaan kotihallilla Espoossa. Töölöön saavuttiin hyvissä ajoin, jotta nutturat ja meikit saatiin kisakuntoon sekä päästiin kilpailutunnelmaan. Itse kilpailusuoritus ei ollut yhtä ilmaisullinen kuin Turussa, sillä viikolla tehdyt muutokset toivat kisaan lisäjännitystä, yhdenaikaisuudessa kuitenkin tehtiin hieno petraus. Ohjelma sujui siististi reilusti yli puolen välin, jonka jälkeen sattui harmillinen kömmähdys, josta seurasi epäonninen rajanylitys ja ison heiton epäonnistuminen. Dramaattisten vaiheiden jälkeen tytöt kuitenkin kasasivat hienosti itsensä ja suorittivat ohjelman kunnialla loppuun asti. Heti suorituksen jälkeen oli selvää, että pisteet tulisivat tippumaan pudotusten ja rajanylityksen myötä, joten sijoittuminen jälleen kategoriaan 5 ei tullut yllätyksenä. Välinekausi tuo mukanaan aina lisäjännitystä ja tällä kertaa kävi nyt näin. Kauden pääkilpailuihin on kuitenkin vielä aikaa ja suoritusta sekä ohjelmaa tullaan kehittämään entisestään.

Taiga avasi kisakauden Turussa Cailap Cupissa 29.10.

Taigan kilpailusuoritus oli kilpailuiden alkupäässä ja tytöt suorittivat ilmaisullisen kokonaisuuden. Eriaikaisuus ja jännittäminen söivät hieman tunnelmaa, mutta isoilta virheiltä säästyttiin. Joukkue sijoitettiin kategoriaan 5 ja joukkue oli pettynyt tulokseen. Palatetta saatiin jalkatekniikan viimeistelemättömyydestä sekä sarjojen katkeamisesta. Seuraavan viikon joukkue keskittyy näissä asioissa petraamiseen sekä korostaa entisestään ohjelman aksentteja. Cailapin tulosta ei jäädä murehtimaan vaan eteenpäin jatketaan näyttämisen halulla.

Seuran muille joukkueille kilpailu oli menestys. Taiga onnittelee Lumettaria 10-12v. palkintosijasta ja Tähdettäriä 14-16v. kolmannesta sijasta!

Valmiina kisakauteen!

Taiga toivotti tänään seuran kisakatselmuksessa kilpailukauden tervetulleeksi. Jo aamun harjoitus sujui näyttävästi ja antoi joukkueelle lisävarmuutta itse esitykseen. Esiintymisestään tytöt tsemppasivat hienon ja ilmaisullisen kokonaisuuden!

Eilen joukkue äänesti joukostaan kateenin ja tänään kapteeni pääsikin jo tositoimiin. Vastuullinen tehtävä annettiin Eevalle.

Taiga osallistuu viikon päästä pidettävään Cailap Cupiin 8 tytön kokoonpanolla, kun Ella parantelee polveaan ja Jenna nilkkaansa. Ennen ensimmäisiä kilpailuita treenataan ekstratreeneissä vielä dynamiikkaa ja ilmaisua sekä tarkistellaan kuvioita ja ensi viikolla treenisalille saadaan vieraileva tuomari.

Upeista kuvista kiitos Anneli-valkulle!

 

Etelä-Suomen aluerinkileiri 17.-18.9.

 

Lauantaiaamuna 17. syyskuuta kaikki kymmenen taigalaista sekä Satu ja Roosa suuntasivat kulkunsa Espoosta kohti Lohjaa ja Kisakallion urheiluopistoa. Perillä meitä odotti upouusi, valoisa monitoimihalli sekä uutuuttaan hohtava voimistelumatto. Ensimmäinen leiripäivä sisälsi muun muassa jalkatekniikkaa, vartalonhallintaa ja liikkuvuutta Freyoissa voimistelleen Hannan johdolla sekä Mimman teettämät Kasva urheilijaksi -testit. Myös valmentajille oli luvassa palautetta työstään Tiinan pitämällä valmennuksen kehittämisen tunnilla. Loppupäivästä tytöt pääsivät kyselemään Hannalta mieltä askarruttavia kysymyksiä koskien urheilijan arkea.

Kun virallinen leiriohjelma oli ensimmäisen päivän osalta ohi, piti Taiga pienen palkintojenjakotilaisuuden. Oli aika tarkastella testitulosten pohjalta, mitä tytöt olivat kesän kotiharjoitteilla saaneet aikaan. Valmentajat palkitsivat ruhtinaallisilla Pepe-lakupötköillä eniten testituloksiaan parantaneen Emmin sekä liikkuvuustesteissä parhaat tulokset saavuttaneen Hillan. Koko joukkue sai myös aplodit, sillä jokainen oli parantanut tuloksiaan kesän aikana!

Sunnuntaina tytöt pääsivät harjoittelemaan sarjoja ja yhdistelmiä Heli Jelosen kanssa. Heli oli tehnyt tytöille pienen ohjelmanpätkän, joka sisälsi haastavia eri vartalonliikkeiden ja muiden liikesukujen yhdistelmiä ja vaati jo melkoisesti ilmaisua ja heittäytymistä. Tytöt suoriutuivat haasteesta hienosti. Seuraavana oli vuorossa Hanna Asikaisen tasapainotunti, jonka keskeisimpänä antina oli elintärkeä muistutus keskivartalon kannatuksesta sekä koko joukko muita hyödyllisiä vinkkejä tasapainoihin, sekä syksyn ohjelmaan että tulevaisuudessa mahdollisesti tehtäviin. Viimeisellä tunnilla vuorossa oli akrobatiaa Sannulin opastuksella: kuperkeikkaa, kaikenlaista lattialla pyörimistä ja mönkimistä, käsinseisontaa, päälläseisontaa...

Lopuksi jokainen joukkue näytti taitonsa leirinäytöksessä syksyn kisaohjelman muodossa. Taiga sai kunnian aloittaa näytöksen, ja pienestä hapuilusta huolimatta kokonainen oli takana olevat harjoitusmäärät huomioon ottaen varsin mukiinmenevä -- tästä on hyvä jatkaa kohti kisakautta!

Taigan harjoituksiin toi lisäväriä myös seuran valmennuskoordinaattori Katrin vierailu tiistaina. Tunnilla keskityttiin pääasiassa nopeuden, ketteryyden ja koordinaation harjoittamiseen, ohjelmaakin ehdittiin käydä läpi Katrin antaessa palautetta niin koreografiasta kuin tyttöjen tekemisestäkin. Kotiin lähdettiin jälleen hyödylliset vinkit takataskussa. Kiitokset vierailusta Katrille!

Koko konkkaronkka
Pientä lämmittelyä ennen Helin tuntia
"Palkintojenjako"

Täydessä vauhdissa!

Taiga on aloittanut treenaamisen peruskunto- ja lajiharjoittelulla elokuun alusta. Paljon aikaa on kulunut vannetreeniin ja liikkuvuusharjoitteluun on panostettu, lisäksi ohjelmaa on vähitellen alettu kasaamaan testaamalla uusia sarjoja. Kesätreenit tuottivat tulosta ja joukkue suuntaa katseensa kohti syyskautta intoa puhkuen.

Taiga lomailee

 

Kesäkuussa Taiga nautti vielä voimistelusta täysin siemauksin osallistumalla seuran kesäleirille sekä matkustamalla Tarttoon ihastelemaan MM-kilpailuiden antia. Kausi päätettiin joukkueiltaan, jossa herkuteltiin grilliruoalla ja tytöt kehittelivät toinen toistaan hienompia nostoja.

Heinäkuun Taiga lomailee testitreenejä lukuunottamatta ja treenaaminen aloitetaan täysillä taas elokuussa.

Aluevalmennusrinkiin!

 

Taiga on valittu Etelä-Suomen alueen aluevalmennusrinkiin I kaudelle 2011-2012 yhdessä kahdeksan muun 12-14-vuotiaiden mestaruussarjajoukkueen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Taiga pääsee leireilemään samalla taitotasolla olevien joukkueiden kanssa loistavissa olosuhteissa muun muassa aluevalmentajien johdolla. Aluevalmennusrinki sisältää kaksi leiriä, ja näistä leireistä ensimmäiselle joukkueet matkaavat syyskuussa. 

Gaalanäytös

 

Taiga päätti kevätkautensa Tapiolan Voimistelijoiden gaalanäytöksessä 31.5. Tapiolan kulttuurikeskuksessa. Kilpailuohjelma esitettiin vajaalla kokoonpanolla, sillä Hilla ja Eeva eivät päässeet osallistumaan näytökseen koulun kevätjuhlan vuoksi. Hanne sai onneksi kipsin pois murtuneesta kädestään juuri ennen näytöstä ja pääsi mukaan esiintymään.

 

Näytöksessä tytöt saivat kokeilla meikkaamista, lämmittelyä ja esitykseen valmistautumista ilman valmentajia, kun Satu sairastui harmillisesti juuri ennen näytöstä ja Roosa puolestaan juonsi näytöksen sekä kävi myös itse esiintymässä. Tytöt selvisivät kuitenkin päivästä hienosti. Kun oli aika näyttää ohjelma yleisölle, lavalla säteili kahdeksan ryhdikästä tyttöä. Suoritus oli ilmaisullinen ja vauhdikas.

 

Taigan kesäharjoittelu jatkuu juhannukseen asti muun muassa seuran kesäleirin merkeissä. Kesällä vahvistetaan osaamista perusvoimistelun osa-alueilla sekä harjoitellaan jos jonkinmoisia uusia taitoja. Vannetta heitellään ja pyöritellään ahkerasti. Kevätkausi on nyt takana ja syksyn uudet haasteet jo mielessä. Hyvää kesää!

 

Mestaruuskilpailut

Mäntsälän Voimistelijat järjestivät tyttöjen joukkuevoimistelun mestaruussarjan kilpailut 14.-15.5. Lauantaina kilpailuun osallistui Tapiolan Voimistelijoista kolme joukkuetta ja Taiga pääsi kannustamaan kisassa myös seuran nuorempia joukkueita.

Taiga saapui kisapaikalle varhain lauantaiaamuna ja harjoitusvuorolla matolla nähtiin varma suoritus. Hanne joutui jäämään näissä kisoissa kannustusjoukkoihin kipsatun ranteen vuoksi. Taigan kilpailuvuoro oli tauon jälkeen. Suoritus oli yhtenäinen kokonaisuus ja tytöt onnistuivat näyttämään parasta osaamistaan. Taiga sijoittui kovatasoisessa sarjassa kategoriaan 3 ja jäi täpärästi ulos loppukilpailusta. Joukkue on kuitenkin hyvin tyytyväinen kauden nousujohtoiseen kehitykseen uudessa sarjassa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Tehoviikko ja joukkueilta

Taiga on treenannut tällä viikolla tiiviisti ja kerännyt huiman määrän ohjelman kokonaisia suorituksia tililleen. Viikon tavoitteena oli saada ohjelma tarkistettua jokaista viimeistä ojennusta myöden ja rutiinia kokonaisten suorittamiseen, kauden pääkisat ovatkin jo viikon päästä. Lauantaina Espoonlahden matolla nähtiinkin jo upeita suorituksia! Illalla suunnattiin Jennalle viettämään joukkueiltaa. Suunnitelmissa oli katsoa elokuva Stepfordin naiset, josta kilpailumusiikki on kotoisin, iltaan mahtui kuitenkin myös herkuttelua ja hauskaa yhdessäoloa sekä tyttöjen hullunkurinen "Katastrofijoukkue"-esitys. Illan päätteksi joukkueelle valittiin yhdessä maskotti "Simmu".

Voit käydä myös kurkkaamassa Taigan esittelyn seuramme blogista Kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä.

Aluekilpailut 10.4.

Taiga osallistui sunnuntaina Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuihin. Joukkueen suoritus oli varma ja yhdenaikainen - tuloksena kategoria 4. Tytöt suorittivat ryhdikkäästi ja yhdenaikaisesti, suoritukseen voitiin olla tyytyväisiä. Erittäin kovatasoisessa 12-14 -vuotiaiden sarjassa kategoria oli tyydyttävä, mutta tuleviin koitoksiin kokonaisuutta pyritään tarkentamaan entisestään ja joukkue toivoo nousujohteisen kehityssuunnan jatkuvan.

Ensimmäiset kansainväliset kilpailut

Taiga pääsi kokemaan kansainvälisten kilpailuiden tunnelmaa Vantaalla 1.4. Vantaan Voimisteluseura järjesti World Cupin ja Challenge Cupin yhteydessä avoimen 12-14 -vuotiaiden kilpailun.

Taigan tavoitteena oli saada alle ehjä ja onnistunut suoritus ennen aluekilpailuita. Harmillisesti Jennan nilkka ei tullut vielä kuluneella viikolla kuntoon ja Taiga kisasi 9 tytön kokoonpanolla. Harjoitusvuoro oli perjantaina jo puolilta päivin ja suoritusvuorokin heti kisojen alussa. Kilpailusuoritus oli ryhdikäs ja joukkue onnistui näyttämään ojennusta Caribian kilpailusuoritusta paremmin. Valitettavasti suoritukseen kuitenkin mahtui tasapainojen horjumisia ja selviä eriaikaisuuksia. Tulos saatiin ensimmäisen kerran pisteinä, sekä tekniset että suorituspisteet jäivät tiukassa kisassa melko alhaisiksi ja kokonaispisteet olivat 11,77. Taiga sijoittui kovatasoisessa kilpailussa sijalle 16./19.

Kilpailukauden avaus Turussa

Taiga aloitti Turussa Caribia Cupissa kilpailukauden aurinkoisessa kevätsäässä. Erican käsi oli edelleen paketissa ja lisäksi kilpailuaamuna todettiin, ettei Jennan pysty kilpailemaan venähteneellä jalkaterällään. Joukkue kilpaili siis kahden tytön vajauksella.

Esitys sujui ilman suurempia virheitä. Pientä jännitystä oli vaikeusosissa nähtävissä, mutta tytöt voimistelivat ilolla. Joukkueen pettymykseksi tuomarit arvostivat suorituksen ja ohjelman vain kategoriaan 5. Tytöt ja valmentajatiimi olivat pettyneitä tulokseen, olihan vuosi sitten kategoria aivan toinen. 12-14 vuotiaiden sarja on kuitenkin huomattavasti kovempi ja vaatimukset korkeammat. Palautteessa kannustettiin erityisesti kiinnittämään huomiota vaikeusosissa loppuun asti ojentamiseen ja ohjelman omaperäisyyteen.

Tästä ei ole suunta kuin ylöspäin ja toivottavasti joukkue pääsee pian kilpailemaan täydellä kokoonpanolla.

Seuran katselmus 20.3.

Taiga treenasi sunnuntaiaamupäivän ahkerasti ja siirtyi iltapäiväksi Espoonlahden hallille, seuran katselmukseen esiintymään. Halli oli täynnä katsojia ja yleisö odotti innoissaan uusien ohjelmien ja kilpailupukujen näkemistä.

Taiga esitti yleisölle onnistuneen kokonaisuuden. Erican haaverista aiheutuneita, väliaikaisia 9 tytön kuvioita oli harjoiteltu vasta muutama päivä, mutta ne näkyivät matolla hienosti. Joukkue pysyi myös laskuissa aikaisempaa upeammin.

Taiga aloittaa kisakautensa lauantaina Turun Caribia Cupissa. Ennen kauden avausta keskitytään vielä ilmaisuun sekä liikepuhtauteen.

Tehotreenausta ja joukkueilta

Taiga nautti helmikuussa ansaitusta hiihtolomaviikosta ja sen jälkeen on treenattu ahkerasti. Ohjelmaa on jo päästy näyttämään muutamalle tuomarille sekä vanhemmille ja palaute on ollut positiivista.

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna käytiin treenaamassa Kisakalliossa Hyvinkääläisen kaverijoukkueen Säteiden kanssa. Oli ilo treenata välillä isommalla porukalla ja päästä näkemään missä muut menevät. Ohjelmista löytyi jo hienoja kohtia, mutta tarkkuudessa on vielä tekemistä.

Rankan treeniviikonlopun jälkeen vietettiin joukkueiltaa makoisten ravintola-annosten ääressä ja riemuittiin Flamingon vesipuistossa. Harmillisesti haavereilta ei kuitenkaan säästytty, toivomme Ericalle pikaista paranemista pienestä käsivammasta!

Leirillä oli kivaa!

Taiga osallistui 29.-30.1. Kisakalliossa järjestetylle valtakunnalliselle valmennusringin leirille. Leirin ohjelma oli erittäin monipuolinen, tytöt saivat paljon tietoa vartalonhallinnasta ja kehonhuollosta, pääsivät syventymään vartalotekniikkaan ja tasapainoihin sekä vapautumaan tanssitunnilla. Leirillä myös hiottiin hyppyjä ja kevään kilpailuohjelma esitettiin ensikertaa yleisölle.

Leireilevät joukkueet olivat tuttuja kesän leiriltä ja ilmapiiri oli lämminhenkinen. Näytöksessä esitetyt kilpailuohjelmat näyttivät upeilta ja kevään kisoja jäädään odottamaan jännityksellä.

Ensimmäinen kokonainen tehty!

Taiga harjoitteli ahkerasti koko viikonlopun ja sunnuntai-illan päätteeksi joukkue pääsi suorittamaan kevään ohjelman ensimmäisen kerran alusta loppuun saakka. Uuteen sarjaan lähdetään hieman haastavammalla ohjelmalla, joka vaatii tiukkaa treenaamista kevään aikana. Ensimmäisen esityksensä ohjelma saa liiton valmennusringin leirillä, Kisakalliossa, ensi viikonloppuna.

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Taiga aloitti ensimmäisen kautensa 12-14 -vuotiaiden sarjassa heti vuoden alusta kolmen päivän treenileirillä. Maanantaina treenattiin aamusta iltapäivään asti tärkeimpien fyysisten ominaisuuksien parissa ja testailtiin vaikeusosia ohjelmaa varten. Tiistaina saatiin nauttia Irinan vannetekniikkatunnista ja lounaan jälkeen tyttöjä ilahdutti Sannan tanssillinen akrobatiasarja. Keskiviikkoaamuna tehtiin vielä tiukka treeni ennen lounasta ja sen jälkeen lähdettiin uimahallille. Taigan harjoitukset jatkuvat normaalisti, täydellä kokoonpanolla, maanantaina 10.1.