Uutiset 2013

Hohtavaa Joulua ja Loisteliasta Uutta Vuotta 2014!!

Välinemestiksien huumaa

30.11.2013

Loiste kilpaili lauantaina 30.11.2013 Voimisteluliiton välinemestaruuskilpailuissa Töölön Kisahallissa. Kisaviikon harjoitukset lupailivat hyvää kun siellä nähtiin upeaa ilmaisua ja täysillä tekemistä.

Kisapäivän aamuharkassa Loisteen tytöt tekivät jo hienon kokonaisuuden joka sisälsi kuitenkin vielä muutaman välinevirheen ja horjumista tasapainoissa. Myös ilmaisussa jäi itse kilpailusuoritukseen parantamisen varaa. Suorituksen jälkeen virheet korjattiin ja siirryttiin kisakatsomon puolelle katsomaan harjoituksia ja nauttimaan eväistä. Kisojen alkaessa laitettiin hiuksia ja meikattiin ja kannustettiin muita kilpailijoita ja seurasiskoja huippusuorituksiin. Mikään kiire ei joukkueella laittautumisessa ollut kun kisasuoritus arvioitiin olevan noin kuuden aikaan illalla. Vihdoin ruokailun jälkeen oli aika vetästä puvut päälle esittelymarssia varten ja sitten voitiinkin jo aloittaa lämmittely. Lämmittelyssä Loistelaiset näyttivät upeita ilmeitä ja tarkkaa tekemistä.

Yhtäkkiä seistiinkin jo käsipiirissä ja oli yksi suoritus ennen H-hetkeä. Oli aika tehdä kotisalilla hyvin harjoitellut jännityksen kurissapito rutiinit.

Lavalle marssi upea ilmaisullinen ja ryhdikäs joukkue ja Loiste suoritti ohjelman alusta loppuun ilman välinevirheitä. Kauden paras kilpailusuoritus juuri oikeaan paikkaan. Kategoriaa saatiinkin odottaa kilpailujen loppuun saakka, mutta odotus palkittiin sillä tytöt arvioitiin kategoriaan 1. ja palkittiin vielä kolmella bonuksella! Loiste palkittiin yhdessä kahdeksan muun 1. kategoriaan sijoittuneen joukkueen kanssa.

Kautta ei olisi voinut paremmin päättää!

Joukkue saavutti kaikki kaudelle asettamansa kilpailutavoitteet ja ylitti ne vielä roimasti! Kauteen voidaan näin ollen olla erittäin tyytyväisiä eikä kautta olisi voinut paremmin päättää kuin palkintojenjakoon kauden pääkisoissa!

Tämän viikon loiste keskittyy lähinnä kummiharjoituksiin ja esitysohjelman harjoittelemiseen gaalanäytöstä varten. mutta seuraavalla viikolla hypätäänkin jo vapaa-kauden tunnelmiin kun viikonloppuna Loiste viettää ohjelmantekoleiriä Solvallassa.

Bonukset:

Melun keskeltä ei kaikkia Loisteelle annettuja bonuksia kuultu, mutta sääntökirja tarkistuksen myötä selvisi että Loiste sai seuraavat bonukset:

- valitut taito-osat vastaavat erinomaisesti voimistelijoiden taito- ja ikätasoa
- ohjelmassa on teema / ”tarina” ja ohjelma tuo elämyksen
- Taito-osat suoritettu erinomaisesti

 

Epäonnea aluekisoissa ja OVO-cupissa

Aluemestaruuskilpailut 9.11.2013 Vantaa & OVO Cup 16.11.2014 Espoo

Loisteella oli välineen kanssa suuria ongelmia kauden kahdessa keskimmäisessä kilpailussa. Kisajännitys vei tytöt mennessään, ja kilpailumatoilla ei päästy näyttämään parasta Loistetta kun aluekisoissa pallot sinkoilivat minkä kerkesivät ja OVO-cupissakaan ei välinevirheiltä säästytty.

Virheistä huolimatta joukkue arvioitiin kummassakin kilpailussa kategoriaan 2. joka oli todella hyvä tulos suorituksiin nähden. Näin ollen joukkue on edelleen kaudelle asettamissaan kilpailutavoitteissaan kiinni vaikka odotukset ovatkin nousset tavoitteiden yläpuolelle.

Harjoituksissa keskitytään nyt jännityksen hallintaan ja pallot pyritään pitämään seuraavat kaksi viikkoa käsissä, jotta kauden pääkisoissa näytetään parasta Loistetta!

Halloween-harkat

 

Hurrrrjaaakin hurrrrrrjempia Halloween-harkkoja vietettiin Loisteen treeneissä perjantaina 1.11.2013. Tytöt sekä valkku-Katri olivat kaikki pukeutuneet ja maskeeranneet itsensä teeman mukaisesti. Noita-akkojen, zombien, luurankojen, pirujen ja kissojen valtaama Loiste-kööri veti harkan hymyssä suin alusta loppuun.

Harkan lopuksi tytöt saivat hassutella Halloween yllärin merkeissä, kun tytöt saivat ohjeen mennä pallo-ohjelman ilman palloa ja täyttäen ohjelman hassuilla käsillä ja sooloilulla. Pallon sijasta tälläkertaa lenteli mielikuvitus ja saatiin nauttia hauskasta kokonaisuudesta, jossa oli vauhtia ja mielenkiintoisia ratkaisuja.

Harjoituksen lopuksi Tuikkeen tytöt toimivat tuomareina ja Jenny palkittiin parhaasta halloween-asusta.

Koko loiste kööri halloween tunnelmissa.
oli naurussa pitelemistä, kun tämän näköinen valkku tälläkertaa tuli pitämään harjoituksia..

Jymy-yllätys Cailap Cupista!

la 26.10.2013

Loiste aloitti kilpailukautensa Cailap Cupissa Turussa lauantaina 26.10.2013. Melkoinen jymy-yllätys saatiin kun joukkue palkittiin kauden ensimmäisestä kilpailusuorituksesta kategorialla 1.ja lisäksi joukkue palkittiin mitalein!

Jännittynyt kisaviikko sai upean päätöksen Turussa, kun kisaviikon harjoituksissa nähdyt pallokarkailut ja tutinat jätettiin takanurkkaan ja lavalla näytettiin vapautunutta tekemistä. Joukkue onnistui hienosti vaikeissa heittokohdissaan, mutta mukaan mahtui useampi henkilökohtainen virhe ja eriaikaisuus. suorituksen jälkeen kerettiin muutamat harmituksen kyyneleetkin vierättää, ennen kuin ne muuttuivat onnenkyyneleisiin. Sillä kun kaikkien yllätykseksi Kupittaan hallissa kuulutettiin Loiste 1. kategoriaan oli tytöt, valmentajat,vanhemmat ja kotikatsomot revetä liitoksistaan. WOUTSI!!

Kaikkien iloksi Loiste palkittiin yhtenä kolmesta parhaimmasta joukkueesta 10-12v sarjassa. Kultaiset mitalit Loisteen kanssa kaulaan pujotti Turun Pyrkivän Split sekä Vaajakosken Kuohun Feline joukkue.

Tästä lähdetään hiomaan ohjelmaa tahti tahdilta ja hakemaan varmempaa, ryhdikkäämpää ja ilmaisullisempaa kokonaisuutta kohti kauden tulevia kilpailuja.

 

voi sitä ilon määrää! :)
kategoria 1!!!
veikeät vankikarkurit alkuasennossaan

Megazoooone!

6.10.2013

 

Sunnuntai harkat saivat jännittävän ja vauhdikkaan päätöksen kun harjoituksista suunnattiin yhteiskyydein Salmisaaren liikuntakeskukseen. Edessä oli joukkueilta jossa seikkailtiin jännitävässä Megazonessa ja käytiin yhdessä syömässä.

Kaikki Loistelaiset pääsivät Megazonessa samaan joukkueeseen ja päästiin räiskimään peliä niin joukkuekilpailuna kuin yksilötasollakin melko kokeneita konkareita vastaan. Vaikka joukkuekilpailussa vikaksi jäätiinkin useampi Loistelainen sai silti räjäytettyä parit tukikohdat ja osumatarkkuuskin oli aika hyvää tasoa. Ensikertalaisille ei yhtään hassumpi suoritus.

Kaikilla oli huippu hauskaa ja posket punoittivat ja adrenaliini virtasi vielä kauan aikaa pelin päättymisen jälkeen. Tänne on tultava joskus uudestaan!! :)

Sitten suunnattiin vatsat kurnien syömään ja syönnin jälkeen suunnattiin kotiin nukkumaan.

Hennan sanoin "tämä oli mukavin päivä joka mulla on pitkään, pitkään aikaan ollut".

Loistelaiset Megazone-tunnelmissa
kengät hohtivat hienosti!

Aluerinkileirillä Kisakalliossa

7.-8.9.2013

Loiste vietti kesäisen syysviikonlopun Kisakalliossa ahkerasti treenaillen Aluerinki III leirillä. Loiste pääsi harjoittelemaan jo 12-14 vuotiaisiin siirtyneiden joukkueiden kanssa. Leirin nuorimpana joukkueena loiste suoriutui leiristä varsin mallikkaasti vaikka osa leirille osallistuneiden joukkueiden tytöistä olivatkin jopa neljä vuotta vanhempia.

Leirillä päästiin hajoittelemaan, kestävyyttä, liikkuvuutta, jalkatekniikkaa, taito-osia ja pistettiin pää pyörälle kunnolla pyörimistunnilla ja leirin päätteeksi päästiin käyttämään aivoja kun pohdittiin miten saadaan patja käännettyä toisinpäin kun koko joukkue seisoo sen päällä.

Pulahtivatpa Loistelaiset vielä kesän viimeiselle uinnille "lämpimään" Lohjajärveen heti sumuisena sunnuntai aamuna.

 

Antoisa ja rankka viikonloppu on nyt takana, alla kuvasaldoa leiristä

 

kestävyystreeniä aurinkoisena sunnuntaina
sunnuntain sumuisella aamu-uintireissulla
todistusaineistoa, kaikki kävivät vedessä ja sumu ei paljoa menoa haitannut!
yökkäri - poseeraus

Uusi kausi & uudet kujeet!

 

Loiste aloitti uuden kauden ohjelmantekoleirillä 5.-7.8.2013. Kolmipäiväisellä kotisalileirillä uusi pallo-ohjelma saatiin muutamaa tahtia vaille valmiiksi. Tytöt jaksoivat voimistella ahkerasti koko rankan leirin ja viimeisenä päivänä esitettiinkin Tuike-joukkueelle jo ohjelman ensimmäinen kokonainen.

Ohjelmanteon lisäksi leirillä kerettiin tekemään liikkuvuustestit sekä tarkastamaan kesäharjoitteiden tavoiteliikkeet joista kävi ilmi että ahkerasti tytöt olivat harjoitelleet kesän aikana. Liikkuvuustesteissä senttejä hupeni joukkueelta metrikaupalla ja liiketavoitteissa nähtiin varmoja onnistuneita suorituksia.

Leirin lomassa saatiin nauttia Loiste-äitien loihtimasta ihanasta ruuasta, joiden avulla jaksoi harjoitella koko leirin. Kiitos äideille erittäin onnistuneesta muonituksesta!

Uusi kokoonpano

Loisteessa voimistelee nykyään yhdeksän innokasta ja taitavaa voimistelijaa.  Syyskaudesta 2013 lähtien joukkuetta valmentaa Heini Sainio & Katri Kukkola.

Loiste osallistuu 7.-8.9. Kisakalliossa järjestettävälle ikäkausirinki III leirille. Siellä nähdään! :)

Kauden aikana Loisteen voi bongata seuraavista kilpailuista:

26.10.2013 Cailap Cup , Turku

9.11.-10.11.2013 Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut, Vantaa

16.11.2013 OVO Cup, Espoo

30.11.-1.12.2013 Välinemestaruuskilpailut, Helsinki

 

Vielä muutama viikko harjoitellaan peruskuntoa kesäharkkojen muodossa, mutta vakiovuorojen alkaessa siirrytään salille hiomaan ohjelman liikkeet samanlaisiksi ja harjoittelemaan uusia temppuja.

 

Hyvää alkanutta kautta kaikille!

Etelä-Suomen aluekisat 13.4.2013

 

Loiste osallistui ensimmäistä kertaa Etelä-Suomen aluekisoihin viime viikonloppuna. Loiste avasi kisan ensimmäisellä suoritusnumerolla. Olemme vasta runsas viikko sitten muuttaneet ohjelmaa paljon ja tähän nähden suorituksemme meni melko siististi ja mukavasti. Jotain tasapainovirheitä ja loppuohjelman eriaikaisuuksia löytyi. 

Tulokseksi saimme kategorian 5, johon olimme hieman pettyneitä. Olisimme muutosten jälkeen toivoneet pientä parannusta kategoriaan 4, mutta olimme kuitenkin kisojen jälkeen tyytyväisiä suoritukseen ja totesimme, että ohjelmamme kaipaa vielä runsaasti hiontaa ja harjoittelua. 

Kisojen jälkeen Loiste jäi vielä katsomaan kisat lähes loppuun ja kannustamaan kaikki seuran muut joukkueet hyviin suorituksiin. 

Jäljellä tällä kaudella on enää Hyvän mielen kisat Turussa 3 viikon kuluttua ja näihin kisoihin aiomme saada ohjelmaa hiottua ja harjoiteltua vielä lisää. Jotain pieniä muutoksiakin on vielä tiedossa, jotta saadaan teknisetkin pisteet mahdollisimman hyväksi. 

 Loisteen kisoja kevät 2013

 

Loiste on osallistunut tällä kaudella kolmiin kisoihin:

-Mustan kissan cup (kategoria 5)

-Alpen cup, Vantaa (kategoria 5)

-Hyvinkää cup (kategoria 2)

Näistä kisoista on koottu kuvia tämän tekstin alapuolelle. 

Loisteen kausi on mennyt mukavasti tähän asti. Suoritusvarmuutta on koko ajan tullut lisää ja olemme ohjelman lisäksi myöskin tehneet oheistreeniä ja yrittäneet panostaa nilkkatekniikkaan kovasti. Pääsiäisloman jälkeen muutimme ohjelmaa saamiemme palautteiden perusteella tosi paljon. Selkeytimme kuvioita ja liikkumisia ja helpotimme sekä hidastimme hyppelyitä. Saimme ohjelmaan näin selkeästi lisää siistiyttä. Hyvinkää cupissa Loiste esiintyi vielä hieman epävarmalla tunnelmalla, koska muutokset oli tehty juuri ennen kisoja ja treenaus ja hiominen oli jäänyt vähemmälle. Tytöt kuitenkin ilahtuivat, kun isoista muutoksista olikin apua ja saimme kategoriaamme parannettua huimasti. Hyvä Loiste! Hyvinkää cupista saimme lisätsemppiä loppukaudelle ja edessä onkin vielä kauden pääkisat eli Etelä-Suomen aluekilpailut ja Hyvän mielen kisat Turussa.

 

 

Mustan kissan cup 16.3.2013

 

Loiste osallistui ekoihin kisoihinsa ikinä Mäntsälässä Mustan kissan cupissa 16.3.2013. Kaikki kisaamiseen liittyvä oli tytöille vierasta vielä ja jännitystä oli ilmassa. Suoritusta ennen tytöt onnistuivat hienosti keskittymään tulevaan kisasuoritukseen ja ohjelma menikin hienosti. Virheitä tuli tasapainoissa ja hiottavaa löytyy ohjelmasta vielä. Sijoituimme kategoriaan 5. Tähän voimme olla tyytyväisiä ekojen kisojen jälkeen, mutta haluamme vielä kuitenkin parantaa suoritustamme ja hioa ohjelmaa eteenpäin. Ensi viikonloppuna Vantaalla Alpen cup!

 

Loisteen ohjelmantekoleiri 18-20.1 Kisakalliossa

 

Pääsimme kunnolla uuden ohjelman makuun Kisakalliossa viime viikonlopun leirillä. Tytöille leiri oli ensimmäinen yön yli kestävä leiri, mutta kaikki meni kuitenkin hienosti ja tytöillä oli hauskaa :)

Saatiin ohjelmaa jo tosi pitkälle kasaan ja nyt jatkossa vaan ahkeraa ohjelman harjoittelua kotisaleilla niin hyvä siitä tulee! Jännittävää siirtyä 10-12 sarjaan, mutta innolla jo odotamme ensimmäisiä kilpailuja. 

Uuden ohjelman teemana on Kauhujen yö. Kun ilta alkaa hämärtää ja tulee pimeä niin pian saatte nähdä millaisia kummituksia ja kummajaisia silloin herää ja lähtee liikkeelle :)