Uutiset 2011

Joulugaalan taikaa....

 

Maanantaina 29.11 pidettiin Tapiolan Voimistelijoiden joulugaala, jossa esiintyivät kaikki seuran joukkuevoimistelujoukkueet. Ilta oli kiireinen, ja tytöt pääsivät esiintymään jo aivan näytöksen alussa. Tästäkin huolimatta Tuulettarien maanantain suoritus olio varmasti kauden paras! Kova harjoittelu on selvästi tuottanut tulosta ja suoritus tulee jo rutiinilla. Nyt tytöt ovat myös oppineet rentoutumaan ja löytäneet iloisen ilmeen esiintymiseen.

 

Tästä onkin erinomaista tsempata vielä muutamat treenit ja päättä kausi sunnuntaina Turussa järjestettävissä joukkuevoimistelun mestaruuskisoissa Kuppittaalla.


Mikäli kannustusjoukkoja kiinnostaa vielä nähdä tytöt pääkaupunkiseudulla, mahdollisuus siihen olisi perjantaina klo 18:45  Tapiolan Ratiopharm-areenalla. Yläkertaan pääsee kertomalla tulonsa syyn! Tilaisuus on tärkeä harjoitus myös tyttöjen esiintymistä varten.

 

Kuvia joulunäytöksestä tulossa piakkoin.... :)

 Kuvia ja tunnelmia Tuulettarista Ovo Cupista 13.11. isäinpäivänä....

 

 Tuulettaret avasivat kisakautensa Etelä-Suomen aluekisoissa Töölön kisahallilla viime sunnuntain 6.11.

 

Joukkueen kauteen on mahtunut jos minkälaista kommellusta ja loukkaantumista, eikä ohjelmaa oltu ehditty kunnolla harjoittelemaan kuin vasta viimeisellä viikolla ennen kisoja. Jännitys ja epävarmuus näkyivätkn hieman suorituksesta, josta tytöt pieneksi pettymykseksi saivat kategorian 5.

Tytöt kuitenkin tsemppasivat pitkäksi venyyneenä kisapäivänä hienosti ja ohjelman tekemiseen saatiin hieno fiilis! Tästä on hyvä lähte treenaamaan kohti seuraava koitoksia.

Kisakausi jatkuukin jo ensi viikon sunnuntaina 13.11 OVO Cupissa. Tytöt ovat erittäin motivoituneita treenamaan ja hiomaan ohjelmaa vielä lisää, jotta suoritukseen saadaan lisää varmuutta. 

Hyvin fiiliksin kohti uusia haasteita ja treenejä!

 Kohti ensimmäisiä kisoja...

Rankan treeniviikon ja muutettujen kuvioiden jälkeen Tuulettaret lähtevät odottavin fiiliksin kohti kauden ensimmäisiä kilpailuja huomenna. Sofialla todettiin nilkassa tulehdus, eikä hän pääse harjoittelemaan kuukauteen. Tytöt ovat kuitenkin nopeasti oppineet uudet paikat, joten hyvillä mielin on voitu treenata!

Tuulettaret toivottavat kaikille onnea aluekilpailuihin! :)

Aluevalmennusrenkaan leiri Kisakalliossa 23-24.9.

Tuulettaret viettivät syyskuussa ahkeran 2 päiväisen Kisakalliossa Lohjalla Svolin Aluevalmennusringin leirillä.

Leirillä treenattiin väsymykseen asti jokapäivä hyödyllistä perustreeniä. Perjantai iltana ehdittiin onneksi uimaan ja saunomaankin! Leiri huipentui lauantai-iltana leiri näytökseen, jossa jokainen mukana ollut joukkue esitti syksyn kisaohjelman. Mukava nähdä että kaikki joukkeet jaksavat osallistua syksyn kisoihin ja keksiä aina uusia hienoja ohjelmia.

Leirin kohokohta taisi kuitenkin olla se iki-ihana Kisakallion volttimonttu :D Uudestaan hyppimään tytöt pääsevät viimeistään tammikuussa, jolloin järjestetään aluerenkaan toinen leiri.

Leiristä voimia keränneenä lähdemme nyt innokkaasti hiomaan ohjelmaa kisakuntoon!

 

 

Tuulettaret ensimmäisissä Hyvän Mielen kisoissaan

 

Mestaruussarjan Tyttöjen Hyvän Mielen kilpailut järjestettiin 14.-15.5.2011 Mäntsälässä. Lauantaina kisasivat kaikki kolme TapVon joukkuetta. Pitkästä kaudesta huolimatta Tuulettaret ovat jaksaneet treenata ja hioa ohjelmaa hienosti, mikä näkyikin kauden parhaana suorituksena kauden pääkisoissa. Treeneissä on keskitytty vartalonliikkeiden puhtaaseen ja sitkeään suorittamiseen sekä hyppyjä ja hyppelyitä on hiottu valtavasti. Treenaus tuotti tulosta, sillä tuomaripalaute oli kauden ehdottomasti paras.

Kisapäivä aloitettiin aikaisin aamulla harkkasuorituksella, joka oli jo melko vakuuttava pienistä epätarkkuuksista huolimatta. Harkan jälkeen oli aikaa käydä happihyppelyllä ulkona sekä laittaa hiukset ja meikit. Koska Tuulettaret avasivat koko kilpailun suoritusvuorolla 1, päätettiin marssi jättää väliin ja keskittyä kisasuoritukseen. Lämmittely sujui tehokkaasti ja turhaa aikaa ei jäänyt, vaan suoritus oli äkkiä vuorossa. Tuulettarien kisahermot pitivät ja suoritus oli ryhdikäs, yhtäaikainen ja varma. Tasapainot pysyivät hienosti, vartalonliikkeet tehtiin huolellisesti ja hypyissä oli voimaa ja ilmalentoa enemmän kuin ennen. Sitkeä treenaus ja hiominen näkyi ohjelman siisteydessä. Tuulettaret sijoittuivat kovatasoisessa kilpailussa kategoriaan 4. Sijoitukseen voidaan olla tyytyväisiä, vaikka monen mielestä suoritus olisi ansainnut jopa yhden korkeamman kategorian. Tuomaripalaute antoi myös viestiä siihen suuntaan. Tärkeintä oli kuitenkin ohjelman ja tyttöjen kehittyminen kauden aikana hienoo suoritukseen kauden viimeisissä kisoissa.

Suorituksen jälkeen päästiin lounaalle ja seuraamaan muiden esityksiä. Ensimmäisistä mestaruuskisoista voitiin lähteä hyvin ja luottavaisin mielin jatkamaan treenaamista ja voimistelijoina kehittymistä. Valmentajat ovat kaiken kaikkiaan tyytyväisiä hyvin menneeseen kisakauteen. Suoritusten jatkuva kehittyminen ja tuomaripalautteen huomattava paraneminen kertovat siitä, että hyvää työtä on tehty. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta. Kauden pääkisojen jälkeen paneudutaan pallon, akrobatian ja uusien vaikeusosien maailmaan.

Kevään vapaaohjelman voi nähdä vielä kertaalleen seuran kevätnäytöksessä 31.5. - Tervetuloa katsomaan!

Sirkustunnelmaa seuran Satunäytöksessä

 

Tuulettaret esiintyivät seuran satunäytöksessä lauantaina 7.toukokuuta. Päivä oli voimisteluntäyteinen, sillä aamulla oli ensin hioittu ohjelmaa treeneissä Espoonlahden urheiluhallilla. Lounastauon jälkeen saavuttiin Espoon kulttuurikeskukseen sirkusmaisiin tunnelmiin. Esiintymiskampaukset ja meikit viimeisteltiin ja pian olikin Tuulettarien esiintymisvuoro. Suoritus oli pirteä ja ilmeikäs ja hyvää harjoitusta ennen seuraavan viikonlopun Hyvän Mielen kilpailuja. Tytöistä on kasvamassa loistavia esiintyjiä!

 Aluekisatunnelmia

Mestaruussarjan aluemestaruuksista kilpailtiin 10.4.2011 Martintalolla Hyvinkäällä. Tuulettaret suuntasivat aikaisin sunnuntai aamuna kisapaikalle kauden toisiin kisoihinsa. Harmittava takaisku oli Elisan sairastuminen juuri kisojen alla, ja kisoihin jouduttiin osallistumaan vajaalla joukkueella.  

Aamun harjoitukset menivät hieman sekavasti. Kuvioita ei ehditty muuttaa uusiksi, joten luonnollisesti yleisilme oli hieman sekava ja suorituksessa näkyi eriaikaisuutta Varsinaiseen kisasuoritukseen päätettiin parantaa kuvioiden ja voimistelun tarkkuutta ja lisätä ilmaisua esiintymiseen. Hiustenlaittoon ruvettiin harkan jälkeen kiireen vilkkaa. Samalla seurattiin muiden joukkueiden harjoituksia. Vielä ennen marssia ehdittiin laittaa kaikille kisameikit.

 

Marssin jälkeen joukkue meni heti syömään, jonka jälkeen ehdittiin pienelle happihyppelylle ja kuvien ottoon ulos ihanaan kevätsäähän. Ennen omaan suoritukseen valmistautumista ehdittiin vielä seurata muiden kisasuorituksia. Lämmittely tehtiin tehokkaasti ja pikaisesti, jonka jälkeen ohjelman haastavia kohtia ehdittiin käydä hyvin läpi. Kisamatolle asteli jännittynyt, mutta aurinkoinen ja ryhdikäs joukkue.

 

Tavoitteena oli tehdä vahva ja iloinen suoritus. Tavoitteissa onnistuttiin ja ilme ja tekeminen olivat aivan eri tasolla kuin aamun harjoituksissa. Muutamia turhia virheitä ja eriaikaisuuksia ohjelmaan vielä mahtui, mutta ne eivät häirinneet kokonaisuutta. Tuulettaret sijoittuivat kategoriaan 4 ja siihen voitiin olla tyytyväisiä. Ennen mestaruuskisoja ohjelman kokonaisuutta pyritään tarkentamaan ja muutamia muutoksia on tiedossa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan treenisaleille. Treeneissä pidetään kuitenkin viikon tauko ohjelman harjoittelusta ja tuodaan vaihtelua treeniohjelmaan, ettei pitkä kausi vie intoa ohjelman teosta. 

Rento ja iloinen suoritus ensimmäisissä kisoissa

Tuulettaret loistivat ensimmäisissä kisoissaan Espoo Cupissa sunnuntaina 27.3.2011. Ensimmäisiä kilpailuja oli kovasti odotettu ja varmasti jännitettykin.

Kilpailupäivä aloitettiin kisaharkalla aikaisin aamulla. Pientä aamu-unisuutta oli suorituksessa havaittavissa, mutta tekeminen oli siistiä. Koska kisat järjestettiin Tapiolassa, joukkue ehti ennen varsinaista suoritusta kotiin lepäilemään. Hallille kokoonnuttiin kahdelta ja siitä lähdettiin viereiselle koululle kampauksia ja meikkejä laittamaan. Tytöillä oli pirteä ja hyvä meininki päällä! Kävely koululle ja takaisin oli myös hyvä happihyppely ennen omaan suoritukseen valmistautumista. Tuulettarien suoritusvuoro oli arvottu kisan loppumetreille, joten kampausten ja meikin jälkeen tytöt ehtivät vielä hallilla  ihastelemaan muiden esityksiä ennen omaa lämppää.

Omaan suoritukseen valmistautuminen aloitettiin perusteellisella lämmittelyllä. Lämppä sujui hyvin ja aikaa vaikeusosien kertaamiseen jäi reippaasti. Tavoitteeksi ensimmäisiin kisoihin oli otettu liikkeiden huolellinen suorittaminen ja pirteä esiintyminen. Asetetuissa tavoitteissa tytöt suoriutuivat erinomaisesti. Suoritus oli iloinen, siisti ja ryhdikäs. Ensimmäiseksi kilpailusuoritukseksi jännnitystä ei huomannut vaan meno oli rentoa mutta siistiä. Kategoriaksi saatiin tällä kertaa 4, mihin voidaan olla kovatasoisessa kisassa todella tyytyväisiä.

Treenisaleile palattiin intoa puhkuen. Ohjelman vaikeusosia yritetään tarkentaa entisestään ja ohjelmaan tehdään muutama muutos. Seuraavat kisat ovatkin jo parin viikon päästä aluemestaruuskisojen merkeissä Hyvinkäällä!

 Kisakatselmus 20.3.2011

 Seuran kisakatselmus järjestettiin sunnuntaina 20.3.2011 Espoonlahden urheiluhallilla. Ennen katselmusta pidimme treenit ja tytöt saivat tärkeää aikaa tehdä ohjelmaa matolla.

Katselmus aloitettiin esittelymarssilla. Oli hienoa nähdä lähes kaikki seuran joukkueet innosta puhkuen valmiina kauden ensimmäiseen esiintymiseen. Hyvää esiivtymisfiilistä toivat vielä uutiset Tampereen kisoista, joissa Aava ja Pinja olivat avanneet kisakautensa hienosti.

 

Tuulettarien kauden ensimmäinen esiintyminen sujui upeasti. Puvut ja ohjelma yhdessä tyttöjen aurinkoisen esiintymisen kanssa muodostivat valloittavan kokonaisuuden. Tytöt olivat rennolla ja iloisella mielellä, kuitenkin tehden ohjelman siististi ja tarkasti. Valmentajat olivat todella tyytyväisiä tyttöjen ensiesitykseen ja katsomon puolelta saatiin paljon kehuja ohjelmasta ja tyttöjen upeasta esiintymisestä. Tästä on hyvä lähteä kohti kauden ensimmäisiä kisoja!

  

Kauden ensimmäiset kisat käydään tulevana sunnuntaina Espoo Cupissa. Tervetuloa kannustamaan Tuulettaria pirteään suoritukseen heidän ensimmäisissä varsinaisissa kilpailuissaan!

 

 Treenikuulumisia ja ohjelman hiontaa

Alkukauden vauhdikkaan alun ja ohjelmaleirin jälkeen Tuulettaret ovat kärsineet valitettavasta sairastelukierteestä ja montaa treeniä ei ole koko joukkueen voimin saatu pidettyä. Tästä huolimatta ohjelmaa on saatu pikkuhiljaa parempaan kuntoon ja tytöillä on ollut hieno tsemppi päällä. Vaikeusosat alkavat sujua ja ohjelma näyttää hienolta ja pirteältä kokonaisuudelta.

Ohjelmanhiontaleiri pidettiin 5.-6.3.2011 kotisaleilla Espoossa. Leiri tuli todella tarpeeseen, sillä kausi on ollut rikkonainen sairastelujen vuoksi ja ohjelmaa ei oltu saatu tehtyä eikä hiottua loppuun asti. Leiri oli työntäyteinen, mutta arvokas ohjelman mennessä hurjasti eteenpäin. Ohjelmaa tarkennettiin entisestään ja muutamia muutoksiakin vielä tehtiin. Viikonlopun aikana ohjelmaa oli katsomassa tuomarina Johanna, joita saatiin kannustavaa palautetta. Aiemmin viikolla myös Laura oli käynyt tarkastamassa ohjelman tuomarina. Parannusehdotukset otettiin kiitoksella vastaan ja kisoissa pyritään esittämään vieläkin huolellisempaa tekemistä. Kiitos Johannalle ja Lauralle!

 

Kisakatselmusviikolla tytöt saivat myös uudet puvut kotiinsa, mikä oli tietenkin kovasti odotettu hetki! 

 OHJELMALEIRI 29.-30.1.2011

Tuulettarien kevään ohjelmasta ei iloa ja vauhtia tule puuttumaan! Uuden musiikin kuuntelu tuotti valtavaa riemun remakkaa tyttöjen keskuudessa ja alku”hämmennyksen” jälkeen tytöt innostuivat musiikista valtavasti. Ohjelman tekeminen oli aloitettu jo perustreenin ohessa, mutta tositoimiin päästiin ohjelmantekoleirillä kotisaleilla. Viikonloppu oli onnistunut ja ohjelma saatiinkin muutamaa tahtia vaille valmiiksi. Hiomista on paljon, sillä asemaohjelmiin verrattuna uusi ohjelma on vaikea ja todella nopeatahtinen. Ohjelman tekemisen riemu näkyy kuitenkin tyttöjen hienona keskittymisenä ja leveinä hymyinä.

Lauantaiaamuna treenit aloitettiin kymmeneltä Mankkaanpuron koululla. Aamupäivä keskityttiin ohjelman alkuosaan, joka alkoikin sujua jo melko hyvin. Välillä syötiin eväitä ja tytöt innostuivat leikkimään rikkinäistä puhelinta ja riemua riitti. Päivän päätteeksi yli puolet ohjelmasta oli saatu kasaan. 

Sunnuntaiaamuna jatkettiin mattovuorolla Espoonlahden urheiluhallilla. Aluksi kerrattiin ohjelman alkuosa ja sitten lähdittiin loppuosan kimppuun. Tytöt jaksoivat keskittyä hienosti, vaikka kuviomuutoksia ja tuli useaan otteeseen. Treenipäivän lopuksi palaset alkoivat loksahtaa kohdilleen ja ohjelman runko onkin aivan alkua ja loppua lukuunottamatta valmis. Leirin päätteeksi kotiin lähti siis tyytyväinen ja innostunut joukkue. Intoa ohjelman tekemiseen näyttää riittävän, kun molempina leiripäivinä tytöt eivät millään malttaneet lopettaa, vaan ohjelmaa olisi haluttu tehdä uudestaan ja uudestaan. Se on hyvä merkki se J

Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin!  

 KEVÄTKAUDEN ALOITUS

Tuulettaret aloittivat treenit joululoman jälkeen maanantaina 10.1. Tuulettariin saatiin uusi tyttö Eeva, joten Tuulettaret kilpailevat kevätkaudella 12 tytön voimin. Valmennustiimi pysyy samana.  Tuulettaret siirtyvät 10-12-vuotiaiden mestaruussarjaan. Ensimmäisiä varsinaisia kilpailuja on odotettu jo jonkin aikaa, joten joukkue lähtee innokkain ja uteliain mielin kohti uusia haasteita. Keväällä on tarkoitus osallistua kolmiin eri kisoihin ja muutamiin näytöksiin. Ohjelmassa on lisäksi leireilyä ja ekstratreenejä entistä enemmän ja kaikenlaista muuta mukavaa! Treenikausi aloitettiin perustreenillä ja ohessa harjoiteltiin jo tulevan ohjelman sarjoja. Kevätkauden tavoitteena on kehittää perusvoimistelutaitoja, erityisesti liikkuvuutta ja jalkatekniikkaa.

Kevätkautta innolla odottaen, Tuulettaret ja valkut J