Uutiset 2013

 

 

 

Tuike toivottaa kaikille hyvää joulua ja Tuikkivaa uutta vuotta 2014!

Kisakausi päätökseen Välinemestaruuskisoissa

Pakilan Voimistelijoiden järjestämät kilpailut pidettiin 30.11-1.12.2013 Töölön kisahallissa.10-12-vuotiaiden sarjassa kilpaili yhteensä 79 joukkuetta ja sarjan joukkueet oli jaettu molemmille päiville. Tuike osallistui kisaan lauantaina 30.11. ja joukkueen suoritusvuoro oli arvottu ihan kisan alkuun numerolle 3.
Tytöt valmistautuivat kisaan hyvillä mielin ja kisoja edeltävät viikot tytöt olivat treenanneet ahkerasti tiukkuuden ja ilmaisun näyttämiseksi. Ilmaisullinen ja tiukka kokonaisuus olikin kisan tärkein tavoite. Suorituksessa kuitenkin tuli valitettavasti muutamia pallon pudotuksia,jotka vaikuttivat kokonaisuuteen ja täysin tyytyväisiä ei suoritukseen oltu.Pallon pudotuksista huolimatta tytöt keskittyivät tekemiseensä ja ilmaisu sekä tiukkuus välittyivät ohjelmasta hienosti!Joukkue saavutti kisassa 6 kategorian.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen välinekilpailukausi meni Tuikkeelta hyvin. Pallontekniikka on mennyt tytöiltä eteenpäin ja syksyn aikana joukkue on kehittynyt hurjasti.Koko joukkue on jo innoissaan kevätkaudesta ja uuden ohjelman harjoittelun alkamisesta. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen ja käydä vapaaohjelman kimppuun!

 

 

 Ovo Cup

Aluekisojen jälkeen ehdittiin pieni hetki treenailla ohjelman parissa ja jo seuraavana lauantaina 18.11. Tuike suuntasi seuraaviin kisoihin. Vuorossa oli Olarin Voimistelijoiden järjestämä Ovo Cup,joka pidettiin Tapiolan urheiluhallilla. Kilpailut olivat samalla myös Tuikkeen kauden kolmannet kilpailut.

Kisaan osallistuttiin vajaalla kokoonpanolla ja ohjelmaa jouduttiin harmittavasti muuttamaan vielä kisaa edeltävänä iltana sairasteluista johtuen. Tytöt muistivat muutokset kuitenkin hienosti ja joukkue onnistui ohjelmassaan hyvin. Tulokseksi Tuike sai kategorian 5. Ensi kisoihin mennään taas yhtä kisakokemusta rikkaampina ja kisakokemuksen myötä jännityskin yleensä helpottaa. Toivottavasti saadaan kaikki tytöt kisamatolle kauden pääkisaan!

Aluekisat

Kauden toiset kilpailut kisattiin Tuikkeen osalta lauantaina 9.11. aluemestaruuskisoissa Vantaalla. Kisapaikalla nähtiin vasta lähempänä yhdeksää ja kisa-aamu aloitettiin tuttuun tapaan lämpällä ja ohjelman läpikäymisellä. Harkkasuoritus meni kohtalaisen hyvin, mutta paria kohtaa tarkennettiin vielä yhdessä ja ilmaisua jäätiin kaipaamaan lisää.Harkan jälkeen laitettiin kisalook kuntoon ja aloitettiin suoritukseen valmistautuminen.Tuikkeen suoritusvuoro oli kisan alkupuolella numerolla 16. Pian olikin kannustushuudon aika ja tytöt astelivat ryhdikkäinä matolle.Alkuohjelma näytti jo oikein hyvältä ja heitot tulivat upeasti kiinni.Ohjelman edetessä ote harmittavasti herpaantui ja loppuohjelmasta pari tyttöä pääsi leikkimään pikajuoksijaa pallon karattua. Ei sen ihan näin pitänyt mennä..Kokonaisuudessaan ohjelma on kuitenkin viime kisasta jo mennyt kovasti eteenpäin ja kehitystä on tapahtunut.Tuloksena kisasta kategoria 5.Ensi viikolla treeneissä haetaan lisää varmuutta suorittamiseen ja pidetään ne pallot käsissä!Seuraava kisa Tuikkeella on Ovo Cup viikon päästä lauantaina 16.11.

Tuikkeella vauhdikas viikonloppu

Syksyn ensimmäinen kisapäivä alkoi Tuikkeella lauantaina 26.10 Cailap Cupissa.Kilpailu oli samalla myös tyttöjen ensimmäinen välinekilpailu 10-12-vuotiaiden sarjassa.10-12-vuotiaiden sarjaan osallistui lauantaina yhteensä 35 joukkuetta ja Tuike sijoittui kisassa kategoriaan 6.Suoritus oli jo yleisilmeeltään siisti ja paria pientä pallonpudotusta lukuunottamatta pallot pysyi hyvin kädessä. Ekan kisan suoritukseen voitiin siis olla tyytyväisiä!

Sunnuntaina 27.10 tytöt pääsivät esittämään ohjelmansa ja näkemään muita oman seuran ohjelmia Kisakatselmuksen merkeissä. Päivän tavoitteena oli parantaa ryhtiä ja ilmaisua ja siinä päästiinkin jo eteenpäin. Nyt siirrytään hetkeksi takaisin saleille hiomaan ohjelmaa ja pian jo nähdään Vantaalla Etelä-Suomen aluemestaruuskisoissa! 

Aluerinkileiri Kisakalliossa 13.-14.9

Tuike vietti viikonlopun perjantai 13.9.- lauantai 14.9. Voimisteluliiton aluerinkileirillä Kisakalliossa.Matkaan lähdettiin oman seuran Pilke-joukkueen kanssa.Perjantaina leirillä treenattiin Pilkkeen lisäksi kahden muun 10-12-vuotiaiden joukkueen kanssa ja lauantaina päästiin myös leireilemään muutamien 12-14 v. kilpasarjan joukkueiden kanssa. Leiri sujui hyvin ja päivien aikana saatiin kokeilla monia erilaisia harjoitteita ja liikkeitä.Tytöt jaksoivat treenata ahkerasti, vaikka päivät olivatkin pitkiä.

 

Joukkuepäivä

Tuike vietti 18.8. aurinkoista sunnuntaita yhdessäolon merkeissä. Koulujen alkamisen ja treenikauden starttaamisen kunniaksi lähdettiin temppuilemaan treeneissä totuttua pienemmän pallon kanssa,kun suunnaksi otettiin minigolfrata. Moni tytöistä oli minigolffaamassa ensimmäistä kertaa ja tytöistä paljastuikin varsinaisia pallotaitureita.

Pelikierroksen jälkeen siirrryttiin Elli-valkun luokse,jossa ensimmäisenä palkittiin kesän ahkerimmat treenaajat:Aada,Erika ja Iisa. Hyvä tytöt! Päivään mahtui myös paljon naurua, jätskillä herkuttelua ja jumppavideoiden katselua. Hauskan päivän jälkeen jokainen Tuikelainen lähti hymyssä suin kotia kohti odottamaan innolla seuraavaa joukkuepäivää!

 

Vauhdikasta menoa!
Tytöt seurasivat tarkkaavaisina toistensa lyöntejä
Pisteitä laskettaessa lyötiin viisaat päät yhteen
Kesän ahkerimmat treenaajat

 

Spurtti uuteen kauteen!

Syyskauden aloitus

Tuikkeen syksy lähti käyntiin vauhdikkaasti, sillä heti kauden starttaamisen jälkeen aloitettiin kolmen päivän ohjelmaleiri Mankkaan koululla. Ennen kesää joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia ja syksyn pallo-ohjelmassa nähdään kymmenen pomppivaa(tai toistaiseksi enemmänkin sinne tänne sinkoilevaa) palloa.Valmennusporukka on myös vaihtunut ja nykyään Tuiketta valmentavat:Elli Trontti, Tiina Trontti ja Linda Häkkinen.

Kesää ennen aloitettiin jo ohjelmanteko ja kasaan saatiin jo muutamia sarjoja, joita tytöillä oli kesällä aikaa treenata. Kesän aikana oltiin myös harjoiteltu uusia temppuja ja salille palattiin uusia liikkeitä oppineina. Lisäksi tyttöjen saamat treenivärityskirjat oltiin täytetty ahkerasti merkkinä kesän treenaamisesta.

Ohjelmaleirillä laitettiin vipinäksi ja saatiin jo Viidakkomyrsky-ohjelmaa hyvään vaiheeseen, paria tyhjää kohtaa vaille valmiiksi. Leirin lopussa päästiin esittämään ensimmäinen kokonainen yleisölle,kun salin toisella puolella treenanneen Loisteen kanssa esitettiin ohjelmat toisille.

Nyt luvassa on ahkeraa ohjelman harjoittelua perustreeniä unohtamatta ja syyskuussa suunnataan Varalan aluerinki I:seen kohti alueringin leiriä. Syksyllä osallistutaan myös seuraaviin kisoihin: Cailap Cup, Etelä-Suomen aluekisat, Ovo Cup ja Välinemestikset. Pian nähdään! ;)

 

Tauolla ehdittiin laittaa myös futispeli pystyyn
Tulevat futistähdet joukkueilla Ananakset ja Jee
Eväshetki
Hierontapiiri leirin lopussa
Loppuverkan parissa

Hyvän mielen kisat kuvina 4.-5.5.2013

 

 

Kisamatkalla Kotkassa

Tuikkeen kauden kolmantena kisana oli Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut Kotkassa 13.4. Kilpailuihin lähtö ei ollut aivan kukon laulun aikaan, sillä Tuikkeella ei ollut kisoissa aamuharjoitusta ja suoritusvuorokin oli vasta aivan kisojen loppupuolella. 

Tytöillä oli siis pitkä päivä takana, mutta keskittyminen alkulämmittelystä saakka oli todella hyvää! Tytöistä huokui hyvä tsemppi ja valmentajat olivat tyytyväisiä tekemisen laatuun ennen suoritusta.

Hyvän alkulämmittelyn jälkeen tytöt pääsivät vihdoin matolle. Suoritus parani viime viikon kisoista, hyvä tytöt! Alkuohjelman tytöt suorittivat hyvin, mutta loppuohjelmaan kaivataan vielä hiomista ja tarkennuksia. Tuike pääsi suorituksellaan kategoriaan 6. Jalkatekniikkaan, laskuihin ja liikepuhtauteen pitää vielä kiinnittää erityistä huomiota. Tästä on hyvä jatkaa ahkeraa treenailua kotisaleilla ennen pääkisoja, jotka järjestetään kolmen viikon kuluttua Turussa.

Turussa tavataan!

Hyvinkää Cup 6.4

Parin viikon treenaamisen jälkeen Punahilkat keräsivät kimpsunsa ja kampsunsa ja matkasivat kisoihin kohti Hyvinkäätä. Päivään startattiin jo varhain,jotta ehdittiin rauhassa valmistautua aamun aikaiseen harkkakierrokseen. Harkassa näkyi vielä aamun uninen tunnelma ja nilkat sekä ojennukset eivät olleet ihan täydessä terässä. Heti harkan jälkeen suunnattiin kiireesti katsomoon laittamaan nutturoita ja sipaisemaan huulikiiltoa huuliin,sillä tyttöjen suoritus oli kisan ensimmäisessä blokissa. Esiintymismarssin jälkeen olikin jo pian aika aloittaa lämmittely ja tilanpuutteesta huolimatta lämmittely sekä muu valmistautuminen saatiin huolella tehtyä.Pian päästiinkin jo harkkamattojen ja tsemppipiirin kautta päästiin siirtymään kisamatolle. Ohjelma oli viime kisoista mennyt jo paljon eteenpäin ja suoritus oli ilmeeltään iloinen.Parantamisen varaa kuitenkin jäi vielä yhdenaikaisuuteen ja kuvioihin.Joukkue sai suorituksestaan tulokseksi kategorian 5 ja fiilis oli huikea! Kisapäivän päätteeksi tytöt poistuivat Hyvinkäältä hymyssä suin,valmiina parantamaan suoritustaan seuraavaan kisaan.

Kisakausi avattu Mäntsälässä

Tuike osallistui kaikkien aikojen ensimmäisiin joukkuevoimistelukilpailuihin lauantaina 16.3. Mäntsälässä. Lisäjännitystä tyttöjen kisaviikkoon toi,kun ohjelman paikat jouduttiin loukkaantumisen vuoksi vaihtamaan kahdeksalle kisoja edeltävällä viikolla.Tytöt kuitenkin tsemppasivat hienosti ja muistivat paikkamuutokset.Kisasuoriukseen tytöt saivat korjattua harkassa sattuneet virheitä ja ilme oli jo hyvää. Kuitenkin paljon jäi vielä korjattavaa liikkeiden suorituspuhtaudessa ja jalkatekniikassa.Tuloksena oli kategoria 9.Nyt treenisaleilla edessä on hiomista ja muutamia muutoksia ohjelmaan ennen kuin tytöt esiintyvät seuran kisakatselmuksessa 27.3.2013. Tervetuloa katsomaan!

 

 

 

Päivän treenileiri Solvallassa 2.3.

Tuike oli päivän leirillä Solvallassa yhdessä seuramme muiden saman ikäluokan joukkueiden, Pilkkeen ja Loisteen, kanssa. Tämä tehokas treenipäivä sisälsi paljon ohjelman tekoa ja hiomista. Lisäksi aamu harkassa oli kaksi tuomaria, Eeva ja Inkeri, katsomassa ohjelmaa ja heiltä saimmekin paljon hyviä mielipiteitä ja vinkkejä ohjelmaan liittyen. Kiitos heille! :)

Leirillä saimme ohjelmaa paljon eteenpäin ja harjoiteltua tulikin yhteensä kahdeksan tuntia. Paljon on lähiaikoina ohjelmaan tullut pieniä muutoksia ja niitä saatiin leirillä jo aika hyvin hiottua. Tästä on hyvä jatkaa ohjelman parissa vielä kotisaleilla ahkeraa harjoittelua, jotta tämän kevään Punahilkka-teemainen ohjelma on kilpailukunnossa parin viikon päästä kauden ensimmäisissä kilpailuissa Mäntsälässä...

Siellä nähdään! :)

 

Leirillä Kisakalliossa 18.-19.1.

Tuikkeen tytöt olivat ensimmäisellä yön yli kestävällä leirillään Lohjan Kisakalliossa. Tällä tehokkaalla kaksipäiväisellä leirillä ei paljon vapaa-aika vietetty, vaan treenattiin ahkerasti ja tehtiin kevään kilpailuohjelmaa. Harjoitukset leirillä olivat pitkiä ja vaativatkin tytöiltä paljon keskittymistä. Tytöt jaksoivatkin kyllä hyvin ja ohjelmaa saatiin tehtyä hurjasti eteenpäin.

Perjantaina oli kaksi parin tunnin mittaista treeniä, joiden jälkeen illalla tytöt pääsivät temppuilemaan temppumonttuun. Tämä oli varmasti monelle tytölle yksi päivän kohokohdista rankan treenipäivän jälkeen.

Lauantaina harjoitukset alkoivat aamuvarhain yhteisellä alkulämmittelyllä Loisteen ja Pilkkeen tyttöjen kanssa. Lauantain harjoitusten välissä oli yksi pidempi tauko ennen päivällistä, jolloin tytöt pääsivät temmeltämään pirteeseen pakkaseen. Pulkkamäkeilyn jälkeen oli vielä luvassa leirin viimeiset harjoitukset, jossa käytiin seuran valmennuskoordinaattorin Katrin kanssa ohjelman liikesarjoja läpi.

Seitsemältä illalla oli kotiinlähdön aika.. Kiitos mukavasta ja tehokkaasta leiristä kaikille ikäluokan tytöille ja valkuille! Saimme tehtyä leirillä ohjelmaa hyvin eteenpäin, ja tästä on hyvä jatkaa kotisaleilla ohjelman hiomisen parissa :)

 

Tytöt pulkkamäessä
Valmiina seuraaviin harjoituksiin

Uusi kausi!

Tuikkeen lomat on nyt lomailtu ja kevätkausi on aloitettu 9 jumpparin voimin.Arjen myötä tytöt ovat päässeet palaamaan takaisin koulunpenkeille ja mikä parasta:jumppasaleille. Valmentajien antamaa lomatreeniä oli lomailun ohessa selkeästi tehty ja tuloksia näkyi,jes!

Ohjelman musiikki sekä teema ovat jo valmiina ja luvassa on hilpeää ja entistä nopeampaa menoa.Tytöt pääsevätkin harjoittelemaan eläytymistään ja ketteriä jalkojaan ihka ensimmäiselle yöleirille Kisakallioon jo viikon päästä. Mukaan saadaan samasta ikäluokasta Pilke ja Loiste. Leiriä odotellessa!