Uutiset 2009

Joulunäytös 

Päivättäret esiintyivät joulukuussa seuramme joulunäytöksessä Tapiolan urheiluhallilla. Joulunäytös toteutettiin tänä vuonna varhaisena puurojuhlana, joka alkoi sunnuntaiaamuna klo. 10. Tytöt esittivät näytöksessä syksyn kauniin vanneohjelman ja itse tekemänsä hauskan tanssin.

Syyskauden harjoitukset päättyivät joulunäytöksen jälkeisellä viikolla. Joukkue lähti iloisin mielin joululomalle ja valmistautumaan tulevaa kevätkautta varten!

Välinemestaruuskilpailut Naantalissa

26.11.2009

Harrastesarjojen välinemestaruuksista kilpailtiin menneenä viikonloppuna Naantalissa. Päivättäret lähtivät kisareissuun yhdessä "pikkusisko-joukkueensa" Säihkettärien kanssa perjantaina Tapiolan urheiluhallilta. Kisamatka sujui mukavasti höpötellen ja Rottatouille elokuvaa katsellen. Matkalla pysähdyttiin syömään kisamatkoilta tutuksi tulleelle ABC-huoltoasemalle :) Naantalissa tyttöjä odotti iloinen yllätys. Vaikka kaikki tiesivät että majoitumme Naantalin kylpylässä, ei kukaan ollut kuvitellut sen olevan NIIN hieno paikka! Majoittumisen jälkeen tytöt suuntasivatkin kiireen vilkkaan kohti kylpylän allasosastoa. Tunnin pulikoinnin ja porealtaassa rentoutumisen jälkeen oli vuorossa iltatoimet ja rauhoittuminen lauantain kisapäivää varten.

Lauantai alkoi herätyksellä klo. 7.00. Maittavan aamiaisen jälkeen Päivättäret lähtivät kohti kisapaikkaa, joka sijaitsi ihan kylpylän vieressä. Lämmittelyn lopuksi käytiin läpi vielä ohjelman kohtia ja muisteltiin edellisellä viikolla ohjelmaan tehdyt muutokset ja tarkennukset. Joukkue oli ollut vajaalukuisena harjoituksissa kisoja edeltäneellä viikolla ja muutama tyttö oli vielä puolikuntoisena kisoissa. Oli kuitenkin hienoa, että kaikki pystyivät kilpailemaan kauden päätöskisassa! Harkkasuorituksessa tuli harmillisia vannevirheitä ja suoritus oli monin paikoin eriaikainen. Harkan jälkeen virheet korjattiin ja päätettiin että kisasuorituksessa sitten näytetään mitä osataan.

Koska kilpailuiden alussa ei ollut esittelymarssia, ehdittiin hiukset ja meikit laittaa kaikessa rauhassa hotellilla ja takaisin kisapaikalle lähdettiin vasta vähän ennen Säihkettärien suoritusta. Säihkettärien upean suorituksen jälkeen alkoi valmistautuminen omaa kisasuoritusta varten. Harkkatilassa treenasi varman ja vapautuneen oloinen joukkue ja kaikilla oli hyvä fiilis kisasuoritusta ennen. Vaikka tytöt joutuivat odottamaan pitkään omaa suoritusvuoroaan, vaikuttivat he rauhallisilta ja keskittyneiltä kisamatolle mennessä. Jännitys sai kuitenkin otteen joukkueesta ohjelman aikana ja kisasuorituksessa tapahtui harmillisen paljon virheitä. Koko Päivättärien tiimi olikin syystä pettynyt suorituksen jälkeen, kun kisoille asetettu tavoite jäi saavuttamatta. Päivättäret sijoitettiin kilpailussa kategoriaan C (sijat 17-20 / 25). 12-14 vuotiaiden sarjassa palkittiin Vaasa-Tyttöjen Fremoria, Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Abeillet sekä Olarin Voimistelijoiden Kvantit. Onnittelut mitalisteille!

Pettymys kisasuoritukseen vaihtui kuitenkin pian treeni-intoon ensi kevätkautta varten. Ennen kotimatkalle lähtöä kisasuoritus käytiin vielä läpi ja joukkue piti pienen palaverin menneestä syyskaudesta sekä tulevan kevätkauden suunnitelmista. Paluumatkalla bussissa olikin jo joukkueellinen hymyileviä Päivättäriä valmiina kohtaamaan uudet haasteet!

----------------------------

12-14 v. sarjan tulokset

Evian Cup 14.11.09

15.11.2009

Päivättärien kisakausi jatkui viikonloppuna Vihti Gymin järjestämässä Evian Cup-kilpailussa. Joukkue osallistui kilpailuun viiden hengen kokoonpanolla Katariinan lomareissun vuoksi ja ohjelmaan oli tehty tämän takia pieniä muutoksia aluekisojen jälkeen.

Aamun kisaharkka lupaili jo hyvää ja itse kisasuorituskin sujui tytöiltä varmasti. Lopussa sattunut välinevirhekään ei pilannut ohjelman siistiä kokonaiskuvaa. Hyvä tytöt! Pienentynyt kokoonpano vaikutti kuvioiden täsmällisyyteen, josta saimmekin palautetta tuomareilta. Myös vartalo-osien suorittamista ja vanteiden tasoja täytyy vielä tarkistaa ennen syksyn pääkisaa, joka on jo tulevana viikonloppuna. Päivättäret sijoittuivat kisassa kategoriaan B yhdessä neljän muun joukkueen kanssa ja olivat sijoilla 6-10/12. Mitalit menivät A-kategoriaan sijoittuneille Abeillet-, Fremoria- ja Corella N-joukkueille.

Kiitokset Säihky-äiti Marille hienoista ohjelmakuvista!

------------

Evian Cupin tulokset

Kisakauden avaus Mäntsälässä 1.11.09

4.11.2009

Päivättärien kisakausi käynnistyi sunnuntaina harrastesarjojen aluemestaruuskilpailuissa. Kisat käytiin tutulla Mäntsälän monitoimitalolla ja koska kilpajoukkueiden aluekisat olivat jo edellisenä päivänä, oli kisapäivä totuttua lyhyempi.

Rauhallisesta aamusta ja huolellisesta valmistautumisesta huolimatta oli kisan harkkasuoritus melkoinen katastrofi, jossa tapahtui monta välinevirhettä ja suoritus oli epätarkka ja hätäinen. Harkan jälkeen virheet korjattiin ja aloitettiin valmistautuminen kisasuoritusta varten. Vaikka huonosti mennyt harkka aiheuttikin jännitystä ennen kisasuoritusta, laukaisi se pahimmat paineet pois ja kisamatolle astelikin rauhallisempi ja keskittyneempi joukkue kuin aamulla. Suoritus sujui hyvin paria pudotusta lukuunottamatta ja kisalle asetettu tavoitekategoria B saavutettiin. 12-14 vuotiaiden sarjasta palkittiin A-kategoriaan sijoittuneet Kotkan Kirin Pegasokset ja Olarin Voimistelijoiden Kvantit sekä B-kategoriaan sijoittunut Tapanilan Erän Ametistit-joukkue. Onnittelut mitalisteille!

Päivättärien kisakausi jatkuu parin viikon kuluttua Vihdissä järjestettävässä Evian Cupissa.

Kisakatselmus 25.10.09

27.10.09

Päivättäret pääsivät esittämään uuden vanneohjelmansa suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa seuramme kisakatselmuksessa viime sunnuntaina. Viime viikkojen ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta ja kisakatselmuksessa nähtiin ryhdikäs ja varmasti esiintynyt joukkue. Ohjelman tunnelmaa latisti ainoastaan puuttuneet kisapuvut, jotka saadaan tällä viikolla ja toivon mukaan ehditään myös koristelemaan ennen ensi sunnuntain kilpailuita!

Päivättäret osallistuvat aluemestaruuskilpailuihin kuuden tytön voimin, sillä Nellan loukkaantunut jalka ei vielä kestä treenaamista. Toivotaan että loppukauden kisoissa näemme matolla koko seitsemän tytön joukkueen!

Syyskauden aloitus

7.10.2009

Päivättärien syyskausi alkoi yhteisten harjoitusten merkeissä elokuun toisella viikolla. Kisakallion kesäleirin jälkeen alkanutta kesälomaa oltiin vietetty lomaillen ja kesäharkkaohjelmaa tehden. Syyskauden alun harjoituksissa keskityttiin peruskunnon ja välinetekniikan parantamiseen ja elokuun viimeisenä viikonloppuna joukkue osallistui harrastejoukkueiden avoimelle valmennusleirille.

Joukkueen kokoonpanossa tapahtui keväkauden jälkeen isoja muutoksia kun Eerika, Polina, Nina-Sofia, Nilla ja Janette lopettivat voimistelun Päivättärissä. Kevään kokeilutilaisuuden perusteella joukkueeseen valittiin mukaan yksi uusi jäsen ja näin joukkueessa voimistelee syyskaudella 7 tyttöä. Kiitämme kaikkia lopettaneita tyttöjä yhteistyöstä kuluneina kausina ja toivotamme heille tsemppiä uusiin haasteisiin. Nellan toivotamme lämpimästi tervetulleeksi mukaan Päivättäriin!

Päivättäret upeasti A-kategoriaan!!16.5.2009
Päivättärien kevään kisakausi sai parhaan mahdollisen päätöksen kun joukkue sijoittui upeasti menneellä suorituksellaan A-kategoriaan Seinäjoella järjestetyissä harrastesarjojen mestaruuskilpailuissa! Hyvä tytöt :)!!

Joukkue on parantanut tasaisesti otteitaan kevätkauden aikana ja kevään paras kisasuoritus osui juuri oikeaan paikkaan! Näihin iloisiin tunnelmiin on mukava päättää kevään kisakausi ja siirtää katseet kohti tulevaa kautta. Syyskaudella Päivättäret jatkavat kilpailemista 12-14 vuotiaiden sarjassa ja uutena haasteena tytöt saavat vastaansa vanteen.

Tulokset 12-14 vuotiaiden sarjassa:
A 1 Jyväskylän NV/Abeillet
A 2 Seinäjoen Voimistelijat/Ixoriat
A 3 Olarin voimistelijat/Kvarkit
A 4 Porin NV/Scorpions
A 5 Tapanilan Erä/Ametistit Y
A 6 Tampereen Voimistelijat/Diorat
A Tapiolan Voimistelijat/Päivättäret
A Ulvilan VoLi/Komeetat
B Haukiputaan Heitto/Fuksia
B Helsingin Jyry/Leppikset
B Järvenpään Voimistelijat/Fiorellat
B Lapuan NV/Amelia
B Liikuntaseura Vihti-Gym/Kobrat
B Nurmon Jymyn Jumpparit/Blexia
B Olarin Voimistelijat/Kvantit
B Rantaperkiön Isku/Rodinos
B Rekolan Raikas/Giiat -97
B Seinäjoen Voimistelijat/Frestra
B Tampereen NV/Tildat
B Tapanilan Erä/Ametistit F
B Tapanilan Erä/Elena
B Tapanilan Erä/Mix
B Tikkakosken VoLiS/SaLaMaT
B Turun Jyry/Ofelie
C GIF Toppen/Toppen 1
C Joensuun VoLi/Zinnia
C Keravan NV/Apollot H
C Kuopion NV/Andromeda
C Käpylän Voimistelijat/Tiikerit
C Rauman NV/Freesiat
C Vaajakosken Kuohu/Greginat
D Kankaanpään Voimistelijat/Stellat
D Lahjan Tytöt/Dixia
D Nokian Pyry/Fixet
E Lapuan NV/Cascadat
E Lapuan NV/Filindiat

Kevätnäytös 6.5.0912.5.2009
Päivättäret esittivät kevään kilpaohjelmansa seuramme 45 v. kevätnäytöksessä Tapiolan kulttuurikeskuksella. Esiintyminen suuren yleisön edessä oli hyvää harjoitusta tulevana viikonloppuna olevia harrastesarjojen mestaruuskilpailuita varten. Esitys sujui iloisissa tunnelmissa pienistä virheistä ja kahden tytön poissaolosta huolimatta. Joukkue voikin jatkaa kisoihin valmistautumista hyvillä mielin ja näytöksessä sattuneet virheet ehditään vielä siivoamaan ohjelmasta ennen kevätkauden pääkisaa!

Naturade Cup 18.4.0919.4.2009
Päivättäret osallistuivat viikonloppuna OVO:n järjestämään Naturade Cupiin, joka oli joukkueen viimeinen kilpailu ennen toukokuun puolessa välissä pidettäviä harrastesarjojen mestaruuskilpailuita. Kilpailut alkoivat Päivättärien osalta jo perjantai-iltana kisaharkalla ja lauantaina olikin hyvää aikaa valmistautua itse kisasuoritukseen.

Lauantain viimeistelyharkan, hiustenlaiton ja meikin jälkeen joukkue siirtyi kisapaikalle, jossa tytöt saivatkin saman tien aloittaa kisalämpän. Päivättäret suorittivat kisan alkupuolella eikä omaa suoritusvuoroa tarvinnut näin kauaa odotella. Kotiyleisön edessä nähtiin iloisesti ja varmasti esiintynyt joukkue, joka saavutti suorituksellaan tavoitteena olleen B-kategorian! 12-14 vuotiaiden harrastesarjasta palkittiin A-kategoriaan sijoittuneet Olarin Voimistelijoiden Kvarkit, Tapanilan Erän Ametistit Y sekä Tapanilan Erän Mix. Onnittelut mitalisteille ja kiitokset OVO:n talkooporukalle hienosti järjestetyistä kilpailuista!

Aluemestaruuskilpailut 4.4.097.4.2009
Päivättärien kauden toinen kisakoitos alkoi varhain lauantaiaamuna Töölön kisahallilla. Tytöt saivat nyt ensi kertaa kisata omassa luokassaan, eli 12-14 –vuotiaiden harrastesarjassa. Kuten muillakin seuran joukkueilla, oli Päivättärilläkin pari sairauden heikentämää. Perjantai-iltana oli vielä hieman epäselvää, kykenevätkö kaikki tytöt osallistumaan kisoihin, mutta onneksi lauantaina kaikki joukkueen 11 voimistelijaa saapuivat kisapaikalle.

Harkkasuoritus meni olosuhteisiin nähden ihan hyvin, vaikkakin tasapainoihin ja yhdenaikaisuuteen jäi vielä paljon korjattavaa. Suorituksen jälkeen Päivättäret jäivät vielä kannustamaan muita seuran joukkueita sekä paria ystäväjoukkuettaan. Sitten pikaiset korjaukset ja verryttelyt, jonka jälkeen tytöt saivat lähteä kotiin syömään ja keräämään voimia.

Puolenpäivän aikoihin joukkue tapasi taas kisahallilla hiustenlaittoa ja meikkausta varten. Päivättärien suoritus oli vuorossa heti ensimmäisenä tauon jälkeen. Juuri ennen suoritusta ehti tytöille (ja valmentajille!) tulla pienehkö jännitysmomentti, sillä yksi tytöistä oli kadonnut vessareissulleen. Joukkuetta kuulutettiin jo alueelle, kun kadonnut vihdoin löytyi ja koko joukkue sai juosta kiireen vilkkaa matolle. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin!

Varsinainen kisasuoritus meni aamun harkkaa paremmin, mutta hämminkiä aiheuttivat suunnat ja yksi tytöistä meinasi ruveta esiintymään takaseinälle. Eniten hiomisen varaa jäi juuri suuntiin ja suorituspuhtauteen. Kategoria C oli osalle pieni pettymys, sillä tavoitteena oli ollut B-kategoria. Joukkueen tekeminen näytti kyllä jo huomattavasti paremmalta ja itsevarmemmalta kuin kolme viikkoa aikaisemmin Mustan Kissan Cup –kilpailuissa, joten tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

Seuraaviin kisoihin on aikaa kaksi viikkoa, jolloin joukkue osallistuu Tapiolan urheiluhallilla pidettävään Naturade Cupiin.

Mustan Kissan Cup 14.3.0915.3.2009
Päivättärien kevään kisakausi käynnistyi viikonloppuna Mäntsälässä järjestetyssä Mustan Kissan Cupissa. Joukkue osallistui ensimmäistä kertaa 12-14 vuotiaiden kilpasarjan kilpailuun ja jännitystä olikin ilmassa joukkueen kokoontuessa lauantaiaamuna Mäntsälän monitoimitalolla.

Kisapäivä alkoi kisaharkalla, joka sujui joukkueelta melko hyvin muutamista tasapaino- ja eriaikaisuusvirheistä huolimatta. Oman harkkasuorituksensa jälkeen tytöt jäivät kannustamaan Aallottaria harkkasuorituksessaan, jonka jälkeen alkoikin hiustenlaitto ja meikkioperaatio. Alkumarssin jälkeen tytöt pääsivät seuraamaan muiden joukkueiden upeita kisasuorituksia sekä tottakai kannustamaan myös oman seuran Aallottaria SM-sarjan debyytissään!

Vaikka Päivättärien suoritusvuoro olikin ihan kilpailun lopussa, kului kisapäivä joutuisasti usean joukkueen peruttua osallistumisensa kilpailuun. Lopulta Päivättäret pääsivät suoritusvuoroon noin tuntia aikaisemmin kuin oli alunperin arvioitu. Kisasuoritus sujui paremmin kuin aamun harjoitus ja ilmettäkin löytyi enemmän iltapäivän suorituksesta. Tytöt voivatkin olla tyytyväisiä suoritukseensa vaikka sijoittuminen 7 kategoriaan jäikin harmittamaan. Paljon on työtä vielä edessä, jotta ohjelma saadaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon kevään pääkisaa, toukokuussa kisattavaa harrastesarjojen mestaruuskilpailua, varten. Tuomaripalautteen perusteella tehdään ohjelmaan vielä muutamia muutoksia ja tarkennuksia ja sitten ei muuta kuin treenataan!

Seuraavan kerran Päivättäret voi nähdä esiintymässä seuramme kisakatselmuksessa sunnuntaina 29.3.

Syyskauden tsemppari- ja treenikaveripalkinnot15.1.2009
Kevätkauden alussa jaettiin syyskauden Tsemppari-palkinto sekä Parhaan Treenikaverin palkinto. Valmentajat palkitsevat joka kauden jälkeen tytön, joka on jaksanut harjoitella ahkerasti ja tunnollisesti koko kauden ja joka on pystynyt parhaiten parantamaan omia heikkouksiaan ja kehittymään voimistelijana. Tytöt saavat kauden päätteeksi äänestää parasta treenikaveria, jonka kanssa on mukava olla harkoissa ja joka auttaa ja kannustaa muita joukkueen jäseniä.

Syyskauden Tsempparipalkinnon sai valmentajien yksimielisellä päätöksellä Moona ja eniten ääniä Paras Treenikaveri -äänestyksessä keräsi Nilla. Onneksi olkoon tytöt!! Moona sai palkinnoksi pienen muiston menneeltä syyskaudelta ja Nilla sai palkinnokseen joukkueen kapteenin pestin.

Kevätkausi käynnissä!13.1.2009
Päivättäret palasivat joululomilta yhteisten harjoitusten pariin torstaina 8.1., jolloin treenattiin Espoonlahden hallilla yhdessä Tähdettärien kanssa. Uuden kisaohjelman kimppuun käytiin tosissaan seuraavana viikonloppuna, kun tytöt leireilivät Kisakallion tutuissa maisemissa. Kevään kilpailuohjelman lisäksi ehdittiin leirillä tekemään perustreeniä sekä liikkuvuus- ja lihaskuntotestit. Lauantain rankan treenipäivän jälkeen tytöt pääsivät rentoutumaan saunan ja uimisen merkeissä. Leiri oli oikein hyvä ja antoisa startti kevätkaudelle!

Kevätkausi tuo mukanaan uusia haasteita, kun Päivättäret siirtyvät kilpailemaan 12-14 vuotiaiden harrastekilpasarjaan. Kevään kisakalenterissa on neljät kilpailut, joista viimeiset, harrastesarjojen mestaruuskilpailut, käydään vasta toukokuun puolivälissä Seinäjoella. Kilpailuiden lisäksi tytöt esiintyvät toukokuussa seuramme 45 v. juhlanäytöksessä Tapiolan kulttuurikeskuksella.

Ennen joulutaukoa kasvoi joukkueen koko kahdella voimistelijalla, kun Elisa ja Linda valittiin mukaan joukkueeseen seuramme harrastepuolelta. Tammikuun alussa saatiin mukaan vielä yksi uusi voimistelija, kun Janette liittyi mukaan joukkueeseen. Myös valmennuspuolelle saatiin vahvistusta kun Saaga-joukkueessa voimistellut Laura Uimonen lupautui mukaan valmennustiimiin. Joukkueen johtajana aloitti kevätkauden alussa Laura Niemelä. Toivotammekin koko porukan lämpimästi tervetulleiksi mukaan Päivättärien toimintaan!