Uutiset 2011

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2012!

TOIVOTTAVAT LUMETTARET

 

Jouluiset Haaveet

Mestaruuskisojen jälkeen Lumettaret pääsivät esittämään Pokemon-ohjelman vielä kertaalleen seuran Jouluiset Haaveet näytöksessä sunnuntaina 11.12.2011. Lumettaret saivat kunnian aloittaa koko näytöksen ja suoritus meni hyvällä fiiliksellä. Oman suorituksen jälkeen ihasteltiin muitten seuramme ryhmien esityksiä ja suureksi suosikiksi taisi nousta pikkuiset robotit.

Syksyn viimeinen treeniviikko kului kasva urheilijaksi testejä tehden ja uuden vapaaohjelman vaikeusosia harjoitellessa. Viikonloppuna joukkue kokoontui kotisalileirille rakentamaan uuden vapaaohjelman runkoa ja valmentajien iloksi ohjelmaa saatiin hienosti eteenpäin musiikkiongelmista huolimatta. Tytöt tsemppasivat hienosti ja uudet haastavat liikkeet alkoivat jo sujua. Hyvä tytöt!

Lumettaret viettivät ohjelmaleirin yhteydessä myös pikkujouluja hohtokeilauksen ja herkuttelun merkeissä. Keilaustyylejä oli yhtä monta kuin tyttöä ja hienoja täyskaatoja nähtiin useita. Kivaa oli!

Syyskausi on nyt paketissa ja Lumettaret viettävät seuraavat viikot ansaitusti lomaillen. Tytöt ja valmentajat lähettävät perheilleen kiitokset upeasta kaudesta ja Katrille jätti-ison halauksen kiitokseksi huippuohjelman tekemisestä - Poke-ohjelman parissa on vietetty monia ikimuistoisen hauskoja hetkiä! Taitaapa teemamaskottikin jäädä Lumetar-perheeseen pysyvästi! 

Mestaruuskisareissu

Lumettarien kisareissu mestaruussarjojen välinemestaruuskisoihin alkoi jo lauantaina 3.12. vaikka oma kilpailupäivä oli vasta sunnuntaina. Lauantaina Lumettaret kannustusjoukkoineen viettivät mukavan päivän Turun Kupittaan hallissa muiden suorituksia ihaillen sekä Tähdettäriä ja Taigaa kannustaen. Päivän kohokohtiin kuului myös uuden upean kannustuslakanan kiinnittäminen hallin seinälle. Kisapäivän päätteeksi siirryttiin hotellille, jossa majoittumisen jälkeen oli ohjelmanumerossa yhteinen päivällinen Tuulettarien kanssa. Vielä ennen nukkumaanmenoa tytöt ehtivät kävelylle Aurajoen rantaan ja Turun tuomiokirkon joulukuusen ympäri tuli vedettyä piirileikkiä, vaikkeivät kädet meinanneetkaan riittää kuusen ympäri.Varsinainen kisapäivä aloitettiin sunnuntaina 4.12. makoisalla aamupalalla, jonka jälkeen siirryttiin jälleen Kupittaalle. Siellä nähtiin myös Fanni, joka oli sopivasti saapunut reissulta edellisenä iltana. Harkkaan valmistauduttiin totuttuun tapaan, mutta jostain mukaan tarttui valtaisa jännitys ja joukkueen harkkakierros jäi selkeästi alle harkkatason. Kipsi saatiin kuitenkin purettua suhteellisen nopeasti muutamilla onnistuneilla toistoilla, jonka jälkeen normaalit kisavalmistelut jatkuivat hyvällä fiiliksellä.Esittelymarssin jälkeen ehdittiin poseerata muutamissa kuvissa ja sitten olikin aika aloittaa suoritukseen valmistautuminen. Lämmittely sujui keskittyneesti ja tytöt esittivät ohjelman osia todella vahvasti. Aamulla nähty kipsi oli selkeästi heitetty nurkkaan ja matolle astelikin rento, mutta päättäväinen joukkue. Suoritus oli upean energinen ja valmentajat olivat erityisen ylpeitä siitä, että ilmentäminen oli kohdillaan ja tytöt saivat yleisön tempaistua mukaan reippaaseen Pokemon-menoon. Tytöt syttyivät jälleen tosi paikan edessä. Toki ohjelma sisälsi virheitä, joita treeneissä ei enää ole näkynyt, mutta ne eivät haitanneet kokonaisuutta. Suoritukseen voitiin siis olla tyytyväisiä. Tuloksia jouduttiin jännittämään pitkän tauon ajan ja välillä saatiin jännittää myös Tähdettärien upeaa tsemppausta vaiheikkaassa kisasuorituksessa, kunnes lopulta kuulutettiin kategoriaksi 3. Oikein hyvä sijoitus kauden pääkisoista!Kotimatkalle lähdettiin iloisissa tunnelmissa – onhan kisakausi nyt onnistuneesti takana. Joukkue on päässyt näyttämään syksyn kisoissa omaa osaamistaan, kisahermot on saatu kohdilleen ja suoritukset ovat olleet vahvoja. Kauden kehitykseen voidaan olla todella tyytyväisiä. Kohti kevättä lähdetään innostunein mielin ja uuden vapaaohjelman rakentelu aloitetaankin vielä ennen joulua. Jotain aivan erilaista on taas tiedossa.Lumettaret kiittävät Tuulettaria, Taigaa ja Tähdettäriä kannustusjoukkoineen mukavasta kisaseurasta ja kaikkia kannustajia upean kisafiiliksen luomisesta!

 

Gaalanäytös

Tapiolan Voimistelijoiden joukkueet kokoontuivat maanantaina 28.11.2011 Espoon Kulttuurikeskukseen seuran tämän syksyn ensimmäiseen joulunäytökseen, Gaalanäytökseen. Esiintyminen oli loistava kenraaliharjoitus Lumettarille ajatellen tulevan viikonlopun mestaruuskisoja.

Ovo Cupin jälkeen Lumettaret vetivät hieman henkeä vapaapäivien ja muun treenaamisen merkeissä. Viimeinen viikko onkin uudella innolla jaksettu jälleen paneutua Pokémon-ohjelman pariin ja treeneissä on haettu vahvoja ja ilmeikkäitä suorituksia. Ja näitä on valmentajien iloksi myös löytynyt!

Gaalanäytökseen lähdettiin yhden tytön vajauksella, kun Fanni viettelee viimeistelyviikkoa korkean paikan leirillä Etelän lämmössä. Tytöt ovat onneksi tottuneet jo vaihtuviin tilanteisiin ja tämä muutos ei aiheuttanut hämminkiä esityksessä. Lisäjännitystä toi sen sijaan lavan valaistus, mikä vielä treenikierroksella näyttäytyi hieman hapuilevana suorituksena.

Itse esiintyminen sujui upeasti. Kannustavan yleisön edessä oli mukava fiilis esiintyä ja tytöt selkeästi nauttivat ohjelman esittämisestä. Ohjelma sai yleisöstä jes-huutoja ja jälkikäteen kehuja tuli tarkasta tekemisestä ja huikeasta sivutasapainosta. Positiivinen palaute lämmitti niin tyttöjen kuin valkkujen mieltä.

Hyvin menneen kenraaliesityksen jälkeen joukkue on valmiina ensi viikon mestiksiin ja tuskin maltetaan odottaa välinekisatunnelmaa - "Pokémon, gotta catch ´em all"! 

 

Ovo Cup

Lumettarien kisakausi jatkui isänpäivänä 13.11. Ovo Cupissa kotikonnuilla Espoossa. Aamutuimaan treffattiin tutulla Tapiolan urheiluhallilla, jossa suurin osa Lumettarista olikin viettänyt aikaansa myös edellisenä päivänä. Tytöt ja vanhemmat olivat nimittäin talkoilemassa seuramme järjestämällä alueasemalla.

Kisaharkka oli lähellä harkkasuorituksen tasoa – muutama kuvio oli vähän sinne päin ja muutama pikkuvirhe sinne mahtui, mutta perustekeminen oli hyvää. Harkan jälkeen laitettiin hiukset nutturoille ja sitten suunnattiin lounaalle Marika-valkun luokse. Annikan äiti oli loihtinut herkullista kanavuokaa – kiitos, Riikka. Ruokailun lomassa ehdittiin myös meikkailla ja sitten reippailtiinkin jo takaisin hallille. Kisasuoritukseen valmistautuminen sujui hyvällä tsempillä ja tytöt tekivät huolellisesti, vaikka valmentajien äänet eivät meinanneetkaan kantaa musiikkien yli.

Itse suoritukseen tytöt lähtivät raikuvien kannustuksien saattamina. Aluekisan jälkeen oli keskitytty vaikeusosiin, erityisesti vartaloihin ja hyppyihin, jotta ne saataisiin vielä varmemmiksi. Näissä tytöt onnistuivat hienosti ohjelmassaan. Tekeminen oli nyt huolellisempaa ja virheettömämpää kuin aiemmin. Valtava keskittyminen liikkeisiin söi kuitenkin hieman ohjelman tunnelmaa ja tekeminen jäi vähän varovaiseksi. Loppusilaus ja energia eivät kantaneet totuttuun tapaan ja tällä kertaa Lumettaret sijoitettiin kategoriaan 3. Mitaleille yltivät tuttu kaksikko Varietee ja Alexa sekä naapuriseuran Titaanit2000. Onnea mitalisteille!

Sijoitus oli tytöille pienoinen pettymys, koska ovat pystyneet parempaankin, mutta tästä saadaan varmasti lisäpotkua tuleviin haasteisiin ja onneksi ihana maskotti pelasti päivän ja palautti hymyn taas tyttöjen kasvoille. Nyt Lumettaret hengähtävät hieman kolmen viikon kisaputken päätteeksi ja sitten aloitetaan valmistautuminen kohti kauden päätavoitetta, välinemestiksiä. Sinne pyritään saamaan kaikki palaset kohdalleen - tiedossa on varmasti näyttävä ja ilmeikäs Pokemon-suoritus!  

Aluekilpailut

Etelä-Suomen aluemestaruuksista kilpailtiin sunnuntaina 6.11. Töölön Kisahallilla. Tällä kertaa samana päivänä kisasivat sekä kilpa- että mestaruussarjalaiset. Lumettaret yhdessä muiden seuramme joukkueiden kanssa suuntasivat siis kohti Helsinkiä.

Kisaviikolla Annika loukkasi harmillisesti jalkansa ja niinpä kuviot jouduttiin laittamaan kaksissa treeneissä uusiksi. Tytöt tsemppasivat viikolla hienosti ja uusin kuvioin voitiin lähteä aluekisoihin hyvillä mielin. Aamuinen kisaharkka oli jo ihan ryhdikäs, mutta sisälsi harmillisia virheitä. Koska Lumettarien suoritusvuoro oli vasta 80. lähdettiin harkan jälkeen kotiin lepäilemään.

Kisahallilla tavattiin uudelleen vasta iltapäivällä ja valmistautuminen kisaan voitiin tehdä ihan rauhassa. Ruokailun, meikkien ja hiustenlaiton välissä ehdittiin kannustamaan seuran muita joukkueita ja sitten oli vihdoin aika valmistautua omaan suoritukseen. Matolle asteli ryhdikkään näköinen Poke-joukkue ja suoritus oli näyttävä. Ohjelman alku oli hieman varovainen ja sisälsi muutamia pikkuvirheitä, mutta suoritus parani ohjelman loppua kohden. Ohjelman loppuun tytöt saivat nyt sitä varmuutta, mitä oltiin kaivattu ja idea kantoi sen myötä upeasti loppuasentoon asti.

Tuloksena kategoria 2 ja bonus ilmaisullisesta kokonaisuudesta - upeaa tytöt! Varieteen ja Alexan ollessa kisojen päättyessä ainoina kategoriassa 1 saatiin jälleen jännittää, mikä 2 kategoriaan sijoitetuista joukkueista palkitaan. Tällä kertaa Axara palkittiin kolmantena joukkueena. Onnea mitalisteille! Lumpparit siis tällä kertaa sijalla 4-8/16.

Pitkän kisapäivän jälkeen lähdettiin kotiin hyvillä mielin taskussa joukkueen ensimmäinen bonus. Seuraava kisa onkin jo viikon päästä, kun isänpäivänä Lumettaret osallistuvat Ovo Cupiin. Siellä nähdään! 

 

Mitali Cailap Cupista!

Lumettaret avasivat kisakautensa lauantaina 29.10. Cailap Cupissa sijoittuen upeasti sijalle 3/26. Kotiin Kupittaalta lähdettiin siis mitalit kaulassa ja hymy huulilla :)

Kisapäivä alkoi aikaisella startilla Espoosta kohti Turkua. Aamun harjoitus lupaili jo hyvää, kun moni harkoissa vielä epävarmasti sujuva kohta onnistui virheittä. Ilmettä ja tarkkuutta kuvioihin päätettiin vielä lisätä varsinaiseen suoritukseen. Harkan jälkeen ehdittiin katsella muiden suorituksia, nauttia lounasta ja valmistautua esittelymarssiin hiustenlaiton parissa. Marssissa olikin tällä kertaa ruuhkaa, kun matkaan piti saada seuran esittelykyltti, ilmapallo, maskotti Lumi-Sini-Lumetar ja tottakai Pikachu. Hyvin kuitenkin meni!

Sitten aloitettiinkin jo lämmittely ja kisasuoritukseen keskittyminen. Tytöt saivat päälle hyvän ja ryhdikkään fiiliksen ja se näkyi suorituksessa. Pokémon-ohjelma sai yleisön heti mukaansa ja tyttöjen esiintyminen oli vapautunutta. Muutamia pallon karkailuja ohjelmaan vielä mahtui, mutta ne eivät vauhdikasta tunnelmaa lannistaneet. Vaikeusosat sujuivat varmasti ja kokonaisuuteen voitiin olla tyytyväisiä.

Kun kategoriatulos 2 kuulutettiin, oli riemu ylimmällään. Huikea tulos ensimmäisistä pallokisoista. Lopullisia tuloksia jouduttiin jännittämään kisojen loppuun asti. Vihdoin saatiin tietää, että Lumettaret palkitaan kolmantena joukkueena yhdessä 1 kategoriaan sijoittuneiden Alexa ja Varietee -joukkueiden kanssa. Tyttöjen ja valmentajien tuuletuksista ei meinannut tulla loppua ja hymy oli herkässä, kun mitalit ripustettiin kaulaan. 

Päivä oli TapVolle kaiken kaikkiaan hieno, kun tyttöjen idolit Tähdettäret nappasivat niin ikään pronssia. Lumettaret haluavat kiittää vanhempia innostuneesta kisafiiliksestä, Taigalaisia upeasta kannustuksesta ja kaikesta mukavasta palautteesta, jota tänään saatiin! Viikon päästä aluekisoissa nähdään!  

 

Seuran kisakatselmus

Lumettarien Pokémon-ohjelma sai ensi-iltansa seuran kisakatselmuksessa lauantaina 22.10.2011. Joukkue kokoontui aamuvarhain Espoonlahden urheiluhallille, jossa aloitettiin heti nutturoiden laitto. Samalla tytöt pääsivät pukujen koristeluhommiin, kun saivat ensimmäistä kertaa liimailla paljetteja ihan omin voimin. Hienosti tytöt pärjäsivät tässä haastavassa tehtävässä. Tyttöjen ahertaessa pukujen parissa Lumettaret-vanhemmat uurastivat buffetissa. Maukkaita tarjoamisia olivat äidit sinne loihtineet ja herkut menivätkin kuumille kiville – kiitos vanhemmille!Katselmus aloitettiin reippaalla alkumarssilla, jossa upea 18 esityksen pukuloisto oli heti nähtävissä. Koska Lumettarien esiintymisvuoro oli vasta loppupuolella, tytöt ehtivät alkuun katsoa muiden upeita suorituksia. Omaan suoritukseen tytöt lähtivät pienoisessa jännityksessä, mikä kuuluukin ensi-esityksessä asiaan. Suoritus oli varsin hyvä kokonaisuus, vaikka turhia huolimattomuusvirheitä ohjelmaan vielä mahtuikin. Syksyn veikeä ohjelma sai innostuneen vastaanoton niin katsomossa kuin paikalla olleilta tuomareiltakin. Ilahduttavaa oli kuulla, että yleisö tempaantui mukaan iloiseen menoon.Lumettaret avaavat kisakautensa tulevana lauantaina Cailap Cupissa. Sitä ennen tarkennellaan vielä joitakin osia, pallot pyritään saamaan vielä varmemmin hyppysiin, puvut viimeistellään kimalleliimalla ja Pokémon meininki pyritään saamaan ylimmilleen. Kisakausi – täältä tullaan!

Kohti kisakautta

Syksy on täydessä vauhdissa ja lokakuuhun tultaessa on kauden ensimmäiset kisat aina vaan lähempänä. Lumettarien syyskuun treeneissä on rakenneltu ohjelmaa valmiiksi ja suoritusta yhtenäistetty toistojen, toistojen ja vielä toistojen kautta.

Syyskuussa tytöt ovat myös tehneet Kasva urheilijaksi testistön elämänrytmitestit ja niiden avulla on pyritty kiinnittämään huomiota treenien lisäksi myös riittävään uneen ja ravintoon, että energiaa riittää kisakauden loppuun asti.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna leireiltiin Espoossa kotisaleilla. Lauantaina saatiin ohjelma viimeistä silausta vaille valmiiksi, hyppelyihin lisättiin vaikeutta ja pallon liikkeitä pyrittiin lisäämään vaikeusosiin. Sunnuntaina jatkettiin heti aamusta ja lauantaina tehdyt muutokset alkoivat sujua jo hienosti. Tuntien ahertamisen jälkeen päästiin ansaitulle lounastauolla. Nellin äiti oli loihtinut maukkaan aterian - kiitos, Jaana. Tauon jälkeen jatkettiin ohjelman hiontaa ja päivän päätteeksi ohjelma oli harpannut ison hypyn eteenpäin. Tekemisessä alkaa olla jo toivottua varmuutta eli kohti kisakautta mennään hyvällä fiiliksellä!   

 

Syyskausi täydessä vauhdissa

 

Rinkileiri Kisakalliossa

 Lumettarien syyskausi startattiin vauhdikkaasti käyntiin ikäkausiringin leirillä Kisakalliossa 1.-2.8.2011. Leirin ohjelmassa oli mm. jalkatekniikkaa, liikkuvuustreeniä, akrobatiaa, vartalotuntia sekä piruettiharjoituksia. Lisäksi tytöille tehtiin Kasva urheilijaksi -testit, joista on varmasti hyötyä jatkossakin. Leiri oli rankka, mutta monipuolinen ja antoisa. Jalkatekniikkaan ja keskivartalonhallintaan saatiin hyviä vinkkejä kotisaleille. Kiitos asiantunteville kouluttajille ja muille joukkueille mukavasta leiriseurasta! 

Muutoksia tiimissä

 Lumettarien kokoonpano on hieman kasvanut viime kaudesta ja tällä kaudella joukkueessa voimistelee 12 tyttöä. Toivotamme uudet tytöt, Lumin, Helmin ja Jannan perheineen lämpimästi tervetulleiksi Lumppareihin! Valmennustiimissä on sen sijaan hieman tiivistetty rivejä, kun Taru keskittyy valmentamaan seuramme muita joukkueita. Valmennuksessa jatkaa siis Marika, Annamari ja Wilma. Balettia tytöille opettaa jatkossakin Ritva. Uutta vahvistusta valkkutiimiin saadaan ohjelmapuolella, kun seuramme valmennuskoordinaattori, Katri, suunnittelee syksyn pallo-ohjelman koreografian. Katri oli tyttöjen kanssa myös rinkileirillä, lämmin kiitos siitä ja tervetuloa mukaan porukkaan! 

Menoa ja meininkiä

 Leirin jälkeen tytöt jatkoivat elokuun alkuviikot ahkeraa treenausta, kun Katri opetti heille uutta ohjelmaa. Ohjelman teemasta sen verran, että menoa ja meininkiä tulee riittämään, kun Pokémon-tytöt valtaavat maton. Ohjelmanopettelun lisäksi elokuun treeneissä on keskitytty peruskuntoon erilaisin hyppy- ja voimaharjoittein. Myös narutekniikkaa on harjoiteltu ensi vuoden syksyä silmällä pitäen. Kaiken kaikkiaan kausi on siis lähtenyt vaihdikkaasti ja työntäyteisesti käyntiin. Ja kerrottakoon vielä, että Lumettarien alkusyksyn kohokohtiin on kuulunut leirin ja ohjelmanopettelun lisäksi myös syksyn teemamaskotin saapuminen aina New Yorkista asti.  Hän on Pikachu!

Oikein ihanaa kesää - nautitaan auringosta!

Kesäloma!

 Leiriviikon keskellä Lumettaret ja Tuulettaret viettivät kauden päätösjuhlia Marikan luona. Pitkän leiripäivän jälkeen oli heti alkuun syytä tankata, joten pihalle viritettiin piknik. Valmentajat olivat järjestäneet tytöille hieman kunnonruokaa, mutta hetken päästä herkuttelu pääsi valloilleen. Hellepäivänä maistuivat kaikenlaiset herkut. Piknikin jälkeen pidettiin suurta suosiota saanut hulavanne-kisa. Valmentajilla taisi olla suuremmat puheet kuin taidot, koska Marika tipahti jo alkukarsinnoissa. Aino pääsi vahvasti jatkoon, mutta kohtasi voittajansa jo toisella kierroksella. Tytöillä vanteet pyörivät sen sijaan vauhdikkaasti ja tyylejä oli monenlaista. Voittajaksi selviytyi Ella, joka sai palkinnoksi tyttöjen termein yllätysmunatikkarin. Muut mitalisijat menivät Sonjalle ja Venlalle.   Seuraavaksi tytöt innostuivat ihmissolmusta ja naurua riitti. Juhlat päätettiin aarteenmetsästykseen, jossa tällä kertaa kaikilla osallistujilla kävi hyvä tuuri. Niinpä hauskoista juhlista lähti kotiin tyttöjen mukana söpöt ja pikkuiset eläimet. Kesäjuhlien jälkeen pidettiin vielä parit harjoitukset, joissa käytiin kesäharjoitteluohjelmaa läpi ja ehdittiin ottaa muutamat testituloksetkin. Saatiinpa viimeisiin harjoituksiin vielä ilahduttava uutinenkin, sillä Lumettaret valittiin kaudelle 2011-2012 ikäkausirinkiin IV. Lumettaret odottavat innolla heti elokuussa starttaavaa rinkitoimintaa! Upeasti menneen kauden jälkeen Lumettaret lähtevät nyt viettämään ansaittua kesälomaa. Kiitämme kuluneesta kaudesta ja tapaamisiin taas elokuussa! Syksyllä tiedossa on Lumettarien ensimmäiset pallokilpailut. Pallo-ohjelmaan on tulossa menoa ja meininkiä, se voidaan jo paljastaa.

Kesäleiri

 Tällä kertaa seuran kesäleiri järjestettiin kotimaisemissa Espoossa siten, että koulujen päätyttyä ensimmäisellä viikolla leireilivät alle 12-vuotiaat ja isommat sitten seuraavalla viikolla. Niinpä Lumettaretkin pääsivät heti kesäloman alkuun ahkeriin treenitunnelmiin, kun maanantaista perjantaihin leireiltiin koko päivä. Tällä kertaa omat valmentajat eivät olleet mukana vaan tytöt pääsivät leireilemään yhdessä Katrin ja seuran muiden valkkujen kanssa. Tämä oli kivaa vaihtelua tytöille. Mukavaa oli myös tutustua muiden joukkueiden tyttöihin. Leirillä oli ohjelmassa akrobatiaa, palloa, leikkejä ja pelejä. Lisäksi Lumettaret pääsivät oppimaan uusia tasapainoja ja hyppyjä. Leiriohjelmaan mahtui myös balettia ja tanssia. Välillä kuunneltiin luentoa seurasta ja leiri päättyi mihinkäs muuhun kuin leiriolympialaisiin. Tytöillä oli rankka viikko, kun kelit sattuivat olemaan vähintään helteiset, mutta paljon uutta opittiin ja ennen kaikkea hirmu hauskaa oli! Suurkiitokset leirivastaavalle, Katrille, toimivista järjestelyistä ja kaikille ohjaajille innostavasta valmennuksesta! 

Kevätnäytöksessä vapautunut esiintyminen

 Lumettarien kauden viimeinen esiintyminen oli seuran Gaalanäytöksessä tiistaina 31.5.2011 Espoon kulttuurikeskuksessa. Tytöt esittivät näytöksessä kevään vapaaohjelmansa. Esitykseen taiottiin kisojen tapaan aurinkoinen esiintymislook ja lavalle astui säihkyvissä puvuissaan ryhdikäs joukkue. Esiintyminen oli vapautunutta ja tytöt näyttivät upeilta keltaisissa puvuissaan lavan valaistuksessa. Yleisö tempautui vauhdikkaaseen ohjelmaan raikuvin taputuksin mukaan. Onnistuneen suorituksen jälkeen vapaaohjelmalle voidaan jättää hyvillä mielin hyvästit. Tällä kertaa tyttöjen lisäksi valokeilaan pääsivät myös valmentajat, kun Annamari sai pronssisen ja Marika kultaisen ohjaajamerkin.   Esiintymisen jälkeen napsittiin paljon kuvia. Välillä noustiin kulttuuritalolla ylimpiin kerroksiin niin, että heikompaa heikotti katsella alas. Välillä tytöt taas eksyivät kulttuuritalon viidakkoon. Upeita otoksia saatiin taltioitua ja hauskaa oli. Loppuun katseltiin vielä Pinjan upea vapaaohjelma - siinä joukkueessa on Lumetar-tytöille hienoja esikuvia!

Loppukevään kuulumisia

 Kisakauden jälkeen on ollut mukava keskittyä uusiin juttuihin. Pallot otettiin heti ahkeraan käyttöön ja perustekniikan lisäksi on harjoiteltu kaikenlaisia temppuja. Alkuun pallot tuppasivat karata, mutta pian muistuivat taidot taas mieleen ja nyt kuukauden treenauksen jälkeen pallot eivät sinkoile enää sinne tänne vaan pysyvät hyvin tyttöjen hyppysissä. Pallon lisäksi tehotreenissä on ollut akrobatia ja kehonhallinta. Lumettaret ja Tuulettaret hakivat vauhtia temppuiluun vierailemalla torstaina 19.5.2011 Gymillä Niittykummussa. Christinan opastuksella harjoiteltiin ensin lihasliikkeet sekä kärrynpyörät kuntoon ja sitten päästiin kiertämään hauskaa temppurataa. Tytöt hyppivät innoissaan trampoliinilla, kiipesivät tankoa pitkin kattoon asti, tekivät hienoja voltteja ja loppuun tytöt saivat Christinalta vielä kotiläksyn kesäksi. Katsotaanpa syksyn jälkeen, miten hienosti käsilläseisonnat pysyvät :) Lumettaret ja Tuulettaret kiittävät Christinaa hauskasta tunnista!

Tunnelmia mestaruuskisoista

 

Mestaruussarjan Tyttöjen Hyvän Mielen kilpailut järjestettiin 14.-15.5.2011 Mäntsälässä. Lauantaina kisavuorossa oli kaikki kolme TapVon joukkuetta, Lumettaret mukaan lukien. Pääsiäisen jälkeen Lumettaret on treenannut ahkerasti ja työ on tuottanut tulosta. Harkoissa on nähty onnistuneita kokonaisia, joten joukkue lähti kohti Mäntsälää luottavaisin mielin. Mutta niin siinä sitten kävi, että joukkue ei päässyt kisaamaan tässäkään kisassa koko joukkueen voimin yhden tytön sairastuttua harmillisesti kuumetautiin. Siitä huolimatta joukkue ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa ja sijoittui upeasti kategoriaan 3.

Kisapäivä aloitettiin aamutuimaan harkalla, jossa tytöt näyttivät jo hyvän suorituksen. Muutama eriaikaisuus ja tasapainovirhe ohjelmaan mahtuivat, mutta ne päätettiin karsia varsinaisesta suorituksesta. Harkan jälkeen oli hyvää aikaa laittaa hiukset ja meikit. Ennen marssia ehdittiin myös käydä syömässä. Tyttöjen toiveesta paluumatka ruokailusta takaisin kisahallille tehtiin mutkien kautta ja matkan varrella monen monta kukkulaa tuli vallatuksi. Aurinkoisen kävelyreissun jälkeen olikin jo esittelynmarssin aika. Tuulettaret esiintyivät kisojen ensimmäisenä, joten Lumettaret pääsivät heti kannustushommiin. Tuulettarien hyvä suoritus toi tsemppiä myös Lumettariin ja lämmittely suoritettiin tehokkaasti ja keskittyen.

Lumettaret astelivat kilpailuareenalle ryhdikkäästi ja ryhti säilyi myös läpi ohjelman. Tytöt suorittivat ohjelman huolella ja meno oli reipasta. Onnistunut kokonaisuus sijoitettiin kategoriaan 3. Sijoitus oli kovatasoisessa sarjassa sarjaan nousijoilta hieno suoritus. Ensimmäisistä mestaruuskisoista voitiin siis lähteä kotia kohti iloisissa tunnelmissa.

Valmentajat ovat kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä hyvin menneeseen kisakauteen. Kategoriat 4, 3 ja 3 kertovat siitä, että hyvää työtä on tehty ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta. Kauden pääkisojen jälkeen hengähdetään pari päivää ja sitten paneudutaan pallon, akrobatian ja uusien vaikeusosien maailmaan. Kevään vapaaohjelman voi nähdä vielä kertaalleen seuran kevätnäytöksessä 31.5. - Tervetuloa katsomaan!

Onnistunut suoritus aluekisoissa

Mestaruussarjan aluemestaruuksista kilpailtiin 10.4.2011 Martintalolla Hyvinkäällä ja sinne suuntasivat sunnuntai-aamuna myös Lumettaret. Edessä oli kauden toiset kisat. Lauantaina kilpasarjalaisten saavuttamat upeat sijoitukset antoivat tsemppipotkua ja joukkue kokoontuikin kisapaikalle innostunein mielin.

Aamun harjoitukset menivät hyvin ja suoritus oli perus treenitasoa. Varsinaiseen kisasuoritukseen päätettiin kuitenkin vielä parantaa kuvioiden tarkkuutta ja lisätä ilmaisua esiintymiseen. Tällä kertaa tyttöjen mukana oli ainoastaan Marika-valkku, joten hiustenlaittoon ruvettiin harkan jälkeen kiireen vilkkaa. Samalla, kun nutturat muodostuivat, seurattiin muitten harjoituksia. Vielä ennen marssia ehdittiin laittaa kaikille kisameikit. Tytöt olivat tällä kertaa omatoimisia - meikin pohjustuksen ja hiuskimalteet tytöt laittoivat itse. Marika oli erittäin ylpeä joukkueensa reippaudesta. Marssin jälkeen suunnattiin heti syömään ja ehdittiin napsia muutamia valokuvia. Sitten olikin aika kannustaa Taigaa upeaan suoritukseen. Ennen lämmittelyn aloittamista käytiin ulkoilemassa aurinkoisessa kevätsäässä. Hippaakin ehdittiin olla, missä saatiin mukavasti lihakset lämpimiksi. Lumettarien suoritusvuoro oli heti tauon jälkeen, joten tehokkaiden lämmittelyiden jälkeen joukkue pääsikin jo lämmittelymatolle harjoittelemaan. Ohjelman haastavia kohtia ehdittiin käydä hyvin läpi, jonka jälkeen kisamatolle asteli aurinkoinen ja ryhdikäs joukkue. Tavoitteena oli tehdä vahva ja aurinkoinen esitys. Tavoitteissa onnistuttiin vallan mainiosti. Suoritus oli Lumettarien vahvaa osaamista, ilmeikäs ja selkeästi Espoo Cupissa nähtyä parempi. Alun tasapainosarja sujui upeasti. Muutamia turhia virheitä ja eriaikaisuuksia ohjelmaan vielä mahtui, mutta ne eivät häirinneet kokonaisuutta. Kauaa ei tarvinnut joukkueen odotella tuloksia. Jo ennen seuraavaa suoritusta kuulutettiin, että Lumettaret sijoittuivat kategoriaan 3.Joukkue oli erittäin tyytyväinen tulokseensa. Joukkue on tehnyt kovasti töitä ja ohjelman suoritustasoa on saatu nostettua. Ryhti säilyi nyt paremmin loppuun asti ja laadukkaampi tekeminen palkittiin hyvällä sijoituksella. Oman suorituksen jälkeen kannustettiin vielä Tuulettaria ja Tähdettäriä, minkä jälkeen oli aika lähteä kotimatkalle. Kisoista jäi hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa kohti kauden pääkisoja. Ennen mestaruuskisoja ohjelman kokonaisuutta pyritään tarkentamaan entisestään ja joukkue toivoo nousujohteisen kehityssuunnan jatkuvan.  

Valmiina aluekisoihin

Lumettarien kisakausi jatkuu sunnuntaina aluekisojen merkeissä Hyvinkäällä. Aluekisoihin lähdetään hyvillä mielin, kun takana on vihdoin suhteellisen ehjä treenijakso terveiden tyttöjen kanssa. Espoo Cupin jälkeen Lumettarien treeneissä on puuhaa riittänyt. Ohjelmaan on tehty aika paljon muutoksia saadun tuomaripalautteen pohjalta. Lisäksi kuviot on muutettu tällä kertaa 10 tytön kokoonpanolle. Vivi on vielä toipilaana aluekisoissa, mutta toivotaan, että mestaruuskisoissa toukokuussa kisamatolle saadaan koko 11 tytön Lumetar-porukka.

Parin viikon tiukka treenirupeama on tuottanut mukavasti tulosta. Ohjelman taso on noussut selkeästi ja liikepuhtaus alkaa jo näkyä. Muutokset tietysti sekoittavat aina aikalailla pakkaa, mutta eiköhän aluekisoissa nähdä jo hyvä kokonaisuus. Tavoitteena on tehdä vahva ja aurinkoinen suoritus ja toivottavasti teknisetkin saadaan näytettyä aiempaa selkeämmin.

Tapaamisiin Hyvinkäällä!

Aurinkoinen suoritus ensimmäisissä kisoissa

Lumettaret ovat odottaneet ensimmäisiä oikeita kisojaan innoissaan ja nyt sunnuntaina 27.3.2011 joukkue pääsi vihdoin tosi toimiin Espoo Cupissa. Kisavalmistautumista hankaloitti hieman se, että sairastumisten takia kisakokoonpano varmistui vasta viime päivinä ja kuviomuutoksia jouduttiin tekemään vielä edellisenä päivänä. Sunnuntaiaamuna Tapiolan urheiluhallilla kokoontui kuitenkin 9 tyttöä valmiina kisaamaan uudella ohjelmalla.

Päivä aloitettiin kisaharkalla aikaisin aamulla. Kesäaikaan siirtymisestä huolimatta Lumettarilta nähtiin jo harjoituksissa pirteää menoa.  Ohjelman loppuun mahtui vielä pientä epätarkkuutta, mutta muuten ohjelma sujui hyvin. Koska kisat oli kotimaisemissa, joukkue ehti ennen varsinaista suoritusta kotiin lepäilemään. Lumettaret oli arvottu kisaamaan vasta suoritusvuorolla 80, joten hallilla kokoonnuttiin vasta iltapäivällä. Kampausten ja meikkien laiton lomassa ehdittiin ihastella muiden joukkueiden esiintymisiä.

Omaan suoritukseen valmistautuminen aloitettiin happihyppelyllä aurinkoisessa kevätsäässä. Lämmittelyt sujuivat hyvin ahtaista tiloista huolimatta ja aikaa vaikeusosien kertaamiseen jäi reippaasti. Tavoitteeksi ensimmäisiin kisoihin oli otettu liikkeiden huolellinen suorittaminen ja aurinkoinen esiintyminen. Tavoitteena oli loistaa enemmän kuin kimaltelevat puvut. Asetetuissa tavoitteissa tytöt suoriutuivat erinomaisesti. Suoritus oli iloinen ja ryhdikäs. Ohjelman alkuosassa oli toivottua tarkkuutta ja kisajännitys ei näkynyt missään. Ohjelman loppua kohden ote valitettavasti hieman herpaantui ja mukaan mahtui pientä epätarkkuutta niin liikkeissä kuin kuvioissakin. Kategoriaksi saatiin tällä kertaa 4, mihin voidaan olla kovatasoisessa kisassa todella tyytyväisiä.

Nyt palataan treenisaleille intoa puhkuen. Ohjelman vaikeusosia yritetään tarkentaa entisestään ja tehdäänpä ohjelmaan varmasti muutama muutoskin, jotta ohjelman aurinkoinen teema saadaan kannettua ohjelman loppuun asti. Seuraavat kisat häämöttävätkin jo parin viikon päästä - Hyvinkäällä nähdään!

Kiitos OVO:lle hyvin järjestetyistä kisoista ja onnittelut kanssakilpailijoille ihastuttavista ohjelmista. Energinen kausi on käynnissä :)!

 

Kisakatselmus su 20.3.2011

Seuran perinteinen kisakatselmus järjestettiin sunnuntaina 20.3.2011 Espoonlahden urheiluhallilla. Katselmusta edeltävällä viikolla iski Lumettarien flunssakierre taas päälle ja katselmuksessa nähtiin tällä kertaa vain 9 Lumetar-tyttöä esiintymässä. Ennen katselmusta pidetyissä treeneissä päästiin tekemään ohjelmaa matolla rauhassa ja se kantoi hyvin hedelmää. Kuviomuutokset sujuivat hienosti ja tekeminen oli tarkkaa.

Katselmus aloitettiin esittelymarssilla, jossa nähtiin ensimmäistä kertaa Lumettarien uudet, aurinkoiset puvut. Pukuihin on viime päivät liimattu ahkerasti niin paljetteja kuin strasseja - kiitos koristelutiimille! Oli ihana nähdä lähes kaikki seuran joukkueet innosta puhkuen valmiina kauden ensimmäiseen esiintymiseen. Hyvään esiintymiseen siivitti loistavat uutiset Tampereelta, jossa Aava ja Pinja olivat avanneet kisakautensa upeasti. Kausi on vielä aluillaan, mutta katselmuksessa nähtiin jo upeita suorituksia. Myös Lumettaret osoittivat jälleen taistelutahtonsa ja matolla nähtiin siistiä tekemistä. Valmentajat olivat tyytyväisiä, että varsinkin suhteellisen uusi ohjelman loppuosa sujui vahvasti. Yleisöstä sateli kiitosta niin ohjelmalle kuin taitaville tytöillekin - tästä on hyvä jatkaa kohti ensimmäisiä kisoja! Kisakausi starttaakin heti seuraavana sunnuntaina Espoo Cupissa. Tervetuloa kannustamaan Lumettaria aurinkoiseen suoritukseen heidän ensimmäisissä varsinaisissa kilpailuissaan!

Ohjelman hiontaa

Ohjelmaleirin jälkeen Lumettaret ovat kärsineet valitettavasta sairastelukierteestä ja montaa treeniä ei ole koko joukkueen voimin saatu pidettyä. Siitä huolimatta treeneissä on saatu ohjelmaa pikkuhiljaa parempaan kuntoon ja tytöillä on ollut hieno tsemppi päällä. Vaikeusosat alkaa sujua ja ohjelman kokonaisuus näyttää hyvälle.

Lumettaret viettivät 12.-13.3.2011 kisoihin valmistautumisleirin kotisaleilla Espoossa. Leirillä voimisteli pitkästä aikaa koko joukkue terveenä :) Ohjelmaa tarkennettiin entisestään ja muutamia muutoksiakin vielä tehtiin. Viikonlopun aikana ohjelmaa oli katsomassa myös pari tuomaria, joilta saatiin kannustavaa palautetta. Parannusehdotukset otettiin kiitoksella vastaan ja kisoissa pyritään esittämään vieläkin huolellisempaa tekemistä. Kiitos, Satu ja Johanna! Leiri oli työntäyteinen, mutta arvokas ohjelman mennessä hurjasti eteenpäin. Hyvin menneen leirin jälkeen joukkue odottaa innolla ensimmäistä esiintymistä, seuran kisakatselmusta, jossa saadaan mukavasti esiintymiskokemusta ennen ensimmäisiä kisoja!

Ikäluokan yhteistreenit

Lumettaret osallistuivat yhdessä Pisaroiden, Sarasteen, Perhosten ja Tuulettarien kanssa ikäluokan yhteistreeneihin lauantaina 5.2.2011. Ohjelmassa oli tällä kertaa tanssia. Tytöt ja valmentajat pääsivät ensin tutustumaan lattaritanssien maailmaan, kun Kiia-Lotta opetti vauhdikkaita askelikkoja ja lantion pyörityksiä. Lauran johdolla taas harjoiteltiin nykytanssin alkeita opettelemalla upea koreografia. Liikkeen virtaa ja jokaisen omaa tulkintaa oli ihastuttavaa katsella. Kiitos vieraileville ohjaajille hauskasta päivästä!

Ohjelman ensiesitys takana

Lumettarien kevään vapaaohjelma saatiin kuluneen viikon treeneissä valmiiksi ja torstain harjoituksissa olikin jo ohjelman ensiesityksen aika. Perinteisesti tytöt ovat esittäneet uuden ohjelman vanhemmilleen uunituoreeltaan ja niin tälläkin kertaa. Näin vanhemmat pääsevät seuraamaan sitä edistystä, mitä ohjelmassa tapahtuu kauden mittaan. Tytöt suoriutuivat esityksestä mainiosti, vaikka ohjelman loppua oli ehditty tehdä vain muutamia toistoja. Ohjelman alkuosa alkaa sen sijaan olla jo hyvällä mallilla ja ohjelmassa oli sellaista menoa ja meininkiä, jota pirteä musiikki kaipaakin. Vanhemmilta tuli kiitosta hyvästä musiikkivalinnasta ja ohjelman monipuolisuudesta. Myös tyttöjen ryhtiä kehuttiin. Nyt sitten lähdetään hiomisvaiheeseen ja tavoitteena on saada ohjelma huippukuntoon ennen kisakauden alkua!

 

Ohjelmaleiri 22.-23.1.2011

Lumettarien valmentajat lupasivat jo ennen joulua tytöille, että kevään vapaaohjelman musiikissa tulee riittämään vauhtia. Club For Fiven "You´re The Voice" tempasi valkut heti mukaansa. Siinä oli sitä riemua ja menoa, jota uuteen vapaaohjelmaan kaipailtiin.

Lumettarien kevätkausi aloitettiinkin uuden musan kuuntelulla. Sen jälkeen musa on tullut tutuksi, kun sen tahtiin on tehty hyppelyitä jos jonkinmoista. Perustreenin lisäksi treeneissä on harjoiteltu ahkerasti ohjelmaan tulevia vaikeusosia. Tositoimiin ohjelman kanssa päästiin 22.-23.1. kun Lumettaret leireilivät kotisaleilla Espoossa.

Lauantaina kokoonnuttiin heti aamusta Leppävaaran urheiluhallille. Aamupäivä keskityttiin ohjelman alkuosaan, joka alkoikin rullata monien kuviovaihtoehtojen jälkeen tosi hyvin. Välillä syötiin Suvin äidin loihtimaa herkullista makaroonilaatikkoa - tytöt ja valkut kiittävät Tuirea! Masut täynnä olikin hyvä jatkaa ohjelman keskiosaan, jossa menoa ja meininkiä riittää. Päivän päätteeksi yli puolet ohjelmasta oltiin saatu kasaan. 

Sunnuntaina jatkettiin mattovuorolla Tapiolan urheiluhallilla. Yön yli mietittyään valmentajat päättivät laittaa ohjelmaa hieman uusiksi ja matolla olikin hyvä kokeilla uusia versioita. Treenipäivän lopuksi alkoi ohjelman palaset loksahtaa mukavasti paikoilleen ja ohjelman runko olla loppua lukuunottamatta valmis. Leirin päätteeksi kotiin lähti siis väsynyt, mutta onnellinen Lumetar-porukka. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin!  

Kevätkauden aloitus

Lumettaret palasivat joululoman jälkeen treenisaleille maanantaina 10.1. Kevätkaudella Lumettaret jatkavat samalla 11 tytön kokoonpanolla ja valmennustiimikin pysyy samana. Kuitenkin uudet tuulet puhaltavat joukkueelle, kun edessä on siirtyminen 10-12-vuotiaiden mestaruussarjaan. Ensimmäisiä varsinaisia kilpailuja on odotettu jo jonkin aikaa, joten joukkue lähtee innokkain ja uteliain mielin kohti uusia haasteita. Keväällä on tarkoitus osallistua kolmiin eri kisoihin ja muutamiin näytöksiin. Ohjelmassa on lisäksi leireilyä ja ekstratreenejä entistä enemmän ja kaikenlaista muuta mukavaa!

Kautta innolla odottaen, tytöt ja valkut :)