Uutiset 2011

 Joulunäytös

 

Tuikkeen kausi päättyi Tapiolan urheiluhallilla 11.12 järjestettyyn "Jouluiset haaveet" näytökseen, jossa tytöt esittivät näytöstä varten suunnitellun pallo-ohjelmansa. Vaikka edellisenä päivänä joukkue oli esiintymässä asemalla Turussa, jaksoivat tytöt vielä sunnuntainakin tsempata hienosti. 

Tuikkeen harkka-aika oli hallilla aika aikasin, joten harkan ja suorituksen välissä oli hyvää aikaa tehdä venyvyystestit. Tyttöjen tulokset olivat nyt jo ihan hyviä, joten joululoman jälkeen on mielenkiintoista katsoa kuinka paljon kehitystä venyvyydessä on tapahtunut kotitreenin tuloksena. Tytöt ovat tunnollisia venyttelijöitä, joten eiköhän silloin päästä jo hienoihin lukemiin.

Ensimmäinen pallo-ohjelma sujui tytöiltä hyvin, ja tytöt olivat innoissaan päästessään vaihtamaan narun hetkeksi uuteen välineeseen. Joulunäytöksestä jäi erittäin iloinen ja positiivinen mieli, ja nyt jo innolla odotetaankin keväällä alkavaa uutta kautta. Sitä ennen on kuitenkin aika rentoutua ja nauttia joulun ajasta:)

Palataan keväällä uusin kuulumisin.

Iloista joulua kaikille!

 

Petteri Punakuonot :)

 10.12 TNV cup-asema

Saavuimme Turkuun Kupittaan hallille tuulessa ja tuiskeessa aamuvarhain. Osa tytöistä oli kuitenkin jo yöpynyt Turussa ja sai näin ollen hiukan enemmän nukkumisaikaa kuin ne, jotka heräsivät kukon laulun aikaan ja matkasivat Turkuun aamulla. Valitettavasti yksi tytöistä joutui jäämään kotiin sairastamaan ja näin ollen hallille saapui vain kymmenen Tuikelaista.

Tunnelma hallilla oli heti aamusta iloinen ja hallilla vilisikin paljon pikkuvoimistelijoita valmiina esiintymään. Tyttöjen äidit olivat tehneet tytöille nutturat valmiiksi, koska harkan jälkeen niiden tekoon ei ollut aikaa. Lukuunottamatta pieniä virheitä, harkkasuoritus oli ihan hyvä. Valmentajat jäivät kuitenkin vielä kaipaamaan tytöiltä rohkeutta ja tuikkivaa hymyä esiintymissuoritukseen. "Halli on suuri ja yleisö tavallista kauempana, joten hymyn pitää loistaa, jotta kauimpanakin istuva sen näkee", totesivat valkut. Marssi oli jo yhdeltätoista. Tytöt marssivat maton läpi ryhdikkäästi ja erottuivat edukseen kauniisti kimaltelevissa puvuissaan. 

Harkan ja marssin jälkeen oli eväiden syönnin aika. Ennen lämpän alkua tytöillä oli myös sen verran ylimääräistä aikaa, että jäi aikaa temppuiluun. Matolla heitettyjen kuperkeikkojen jälkeen tytöillä olikin jo valmiiksi hiki pinnassa, kun he posket punaisina vaihtoivat esiintymispuvut yllensä. Lämpän jälkeen tytöt olivat valmiita astumaan matolle. Suoritus oli pikkuvirheiden takia hieman epävarma, mutta siitä huolimatta Tuikkeen tytöt näyttivät hienoa voimistelun osaamistaan kauden päätösasemalla. Suoritukseen oli hyvä päättää tämä kausi ja jatkaa kohti tulevia haasteita. Tytöt osoittivat Turussa sen, että täältä me tullaan ja kovaa! Kehitystä on siis tapahtunut ja se näkyi myös arvipalautteissa, joissa tyttöjen tekemistä kehuttiin. Hienoa tytöt ja ensi kaudella nähdään entistäkin tuikkivampi Tuike :)

Pinkin pantterin asema ja seuran gaalanäytös

Tuikkeella on viimeaikoina pitänyt kiirettä, sillä lauantaina 26.11 tytöt suuntasivat kohti Pakilaa Pinkin pantterin asemalle, ja jo heti seuraavana maanantaina olikin vuorossa seuran joulunäytös.

Tällä kertaa Tiina ja Hanna eivät päässeet asemalle mukaan ollessaan Pinjan mukana Tampereella, joten Tuuli sai valkkuilla yksin. Päivä sujui kuitenkin hyvin aamusta asti. Hiukset saatiin nopeasti nutturoille, joten tytöille jäi hyvin aikaa lämmittelylle ja vaikeiden kohtien läpikäymiseen. Sitten olikin jo aika mennä matolle harjoitukseen. Harjoitus oli pienoinen pettymys. Tytöistä huomasi, etteivät he ole päässeet kuin kerran koko kauden aikana harkkaamaan matolla. Suurimman epäsiisteyden aiheuttivat nimittäin erittäin epäselvät kuviot. Muuten harkka oli perussiistiä tekemistä ilman sen suurempia virheitä. Harkan jälkeen etsittiin sitten iso alue,jolla käytiin läpi kuvioiden muodostamista. Sitten olikin jo aika kipaista laittamaan kisapuvut päälle ja mennä marssimaan. Marssi sujui paremmin kuin koskaan ja ryhdikkäästi ja iloisesti marssivaa joukkuetta oli ilo katsoa. Sitten tehtiinkin enää vain pienet uudelleen lämmittelyt ja viimeiset kertailut. Hetkessä olikin jo Tuikkeen vuoro juosta matolle esiintymään arvien eteen. Tällä kertaa tytöt saivat hienosti tsempattua kuvioiden kanssa, ja ne olivatkin selvästi harkkaa paremmat! Suoritus oli siistiä ja iloista tekemistä. Ainoa juttu, mistä tytöt saivat valkulta palautetta oli pienet yksittäiset harmittavat eriaikaisuudet, jotka johtuivat selvästi jännityksestä ja ettei maltettu laskea musiikkia kunnolla.Eli kaikenkaikkiaan hyvä suoritus, mutta ei vielä sitä Tuikkeen parasta, mitä harkoissa jo näkyy. Onneksi tytöillä on vielä mahdollisuus tsempata seuraavalla asemalla Turussa 10.11.

Maanantaina olikin sitten joulunäytöksen vuoro. Tällä kertaa harkka sujui todella hyvin! Joukkueen tekeminen oli yhdenaikaista ja todella siistiä. Ei varsinaisessa yleisölle esitetyssä ohjelmassakaan ollut vikaa, sitä vain verottivat taas hieman jännittäminen ja hermoilu, mikä näkyi narujen ihmeellisissä putoiluissa, joita ei harkoissa olla totuttu näkemään. Kuitenkin valkut ja tytöt olivat kokonaisuuteen tyytyväisiä. Vanhemmilta tytöt saivat paljon kehuja, eivätkä pienet narujen putoilut näyttäneet mitään haittaavan ainakaan yleisön puolelle:)

Seuraavana kalenterissa on siis Turun asema, jossa tytöt toivottavasti välttyvät jännittämisen aiheuttamilta "turhilta" virheiltä ja siellä nähdään sitä tasoa,mitä valmentajat ovat tottuneet harkoissa näkemään. Nyt täytyykin harkoissa treenata niin,että itseluottamus ohjelman tekemisen suhteen kasvaa.

 Etelä-Suomen alueasema Tapiolassa

Lauantaina 12.11 oli toisena vuotena peräkkäin seuramme järjestämä asematapahtuma Tapiolan urheiluhallilla. Tuikkeelle se tarkoitti,että joukkue pääsi koristellut puvut päällä esittämään ohjelmansa ensi kertaa suurelle yleisölle. Yksi tytöistä oli valitettavasti sairastunut esiintymispäivän aamuna, joten ohjelma jouduttiin esittämään kymmenen tytön voimin.Se ei kuitenkaan menoa haitannut!

Jo harkasta lähtien valkut rohkaisivat tyttöjä esintymään rohkeasti ja ryhdikkäästi. Taitoa tästä porukasta kyllä löytyy, mutta se meinaa joskus jäädä piiloon ujoilun ja jännittämisen alle. Tytöt olivat kaikki selvästi innokkaita pääsemään esittämään ohjelmansa ja valkut saivatkin jatkuvasti vastailla tyttöjen kysymyksiin "Kauanko vielä kestää ennen kuin on meidän vuoro?" Kun oma esiintymisvuoro sitten tuli kohdalle, asteli matolle ryhdikäs ja iloinen joukkue. Suoritus oli varmaa tekemistä ja arvipalautteessa joukkue saikin kehuja ryhdistä, iloisesta esiintymisestä, sekä yhtenäisyydestä. Kehitettävää joukkueella on vielä perussiisteydessä, kuten ojennuksissa ja narutekniikassa. Valmentajatkin saivat hyödyllisiä vinkkejä koreografian monipuolistamiseen. Tytöistä voi siis olla ylpeitä! He tekivät hienon suorituksen kauden ensimmäisellä asemallaan ja heistä näkyy voimistelun ilo!

Nyt tuikelaiset palaavat harkkasaleille vielä hiomaan ohjelmasta entistä siistimmän ja rohkeamman. Seuraavan kerran tytöt pääsevät matolle esiintymään 26.11 Pinkin Pantterin asemalla Pirkkolassa.

hassuttelua :)
Elmeri jääkarhun halaus ennen suoritusta

Tuike kisakatselmuksessa 22.10

Lauantaiaamun alkaessa Espoonlahden halli vilisi täynnä jumppareita ja katsomon täytti runsaslukuinen yleisö.Myös Tuike oli saapunut Tapvon kisakatselmukseen näyttämään ensiesiintymisensä uudella naruohjelmallaan.Ennen hallille tuloa valkut kävivät vielä viime tipassa hakemassa puvut ompelijalta eli tänään tytöt saivat vetää aivan uudet esiintymispukunsa päälleen.Ennen sitä lämmiteltiin hyvin ja käytiin tekemässä harkkasuoritus.Harkan jälkeen jäätiin hetkeksi salin reunalle tasaamaan hengitystä ja ihastelemaan muiden joukkueen uusia ohjelmia sekä hienoja pukuja.

Itse esitys onnistui ilman suuria kommelluksia, vaikka ohjelma eivät luonnollisesti ole näin alkukaudesta siisteimmillään.Valmentajat löysivät suorituksesta jo paljon positiivisia asioita ja naruheitonkin kaikki saivat varmaan ensimmäistä kertaa kiinni,jee!Kisakatselmuksen päätarkoitus joukkueelle olikin olla eräänlainen ponnahduslauta asemakauteen. Tunnelma hallilla oli kuin isommisakin tapahtumissa, mikä toi joukkueille juuri oikeanlaista jännitystä esiintymiseen, ja hyvää kokemusta Tuikkeen tulevia esiintymisiä varten.

Ennen oman seuran järjestämää asematapahtumaan 12.11. ehditään vielä harjoitella ohjelman ongelmakohtia ahkerasti ja käydä matolla tarkistamassa kuviot oikeiksi.Siinä sivussa laitetaan pukuihin vähän bling blingiä ja näin saadaan viimeinen silaus kokonaisuuteen.

Syyskausi pyörähti käyntiin

Joukkue palasi takaisin salille heti elokuun alussa ja kausi aloitettiin ulkotreeneillä perusvoimistelun merkeissä.Joukkuejakojen myötä porukka on vähän muuttunut ja syksyllä joukkueessa jumppailee 11 tyttöä.Uusi kausi toi mukanaan myös uuden nimen ja tästä kaudesta eteenpäin joukkue käyttää nimeä Tuike!Uuden naruohjelman musiikkikin on jo valittu ja ohjelmaan tulevia liikkeitä on alettu harjoittelemaan.Tytöt osaavat jo narun perustaitoja hienosti, joten tämän syksyn ohjelmaan voidaan lisätä vähän vaikeampiakin liikkeitä ja käsittelyitä.

Kauden päätös Huimalassa!

 

 Vivin voimistelun tähtiasema

Lauantaina 2.4 oli Pilkkeellä edessä kauden viimeinen asema Energia-areenalla vantaalla. Kokoonnuimme tyttöjen kanssa puolenpäivän aikoihin areenalle, joka oli aiempia esiintymispaikkoja isompi ja olikin tunnelmaltaan totuttua upeampi. Asematapahtuman jälkeen paikalla alkoivat nimittäin Challenge Cup- ja World Cup-finaalit. 

Asemapäivä alkoi tuttuun tapaan lämmittelyllä ja ohjelman kenraaliharjoituksella. Pilke oli tällä kertaa haasteen edessä, sillä 3 tyttöä oli vain alle viikkoa aikaisemmin ilmoittanut olevansa poissa asemalta, joten uudet kuviot oli harjoiteltu asemaa edeltävissä harkoissa. Harjoituksessa olikin havaittavissa pientä epäröintiä paikkojen suhteen. Harkan jälkeen laitettiin kimalteet hiuksiin ja valmistauduttiin marssiin.

Kun marssi oli marssittu ja oli uudestaan lämmitelty, kertailtiin ohjelman harjoituksessa epäonnistunutta diagonaalikuviota, sekä hyppysarjaa. Hetken päästä olikin sitten vuoro siirtya yleisön eteen esiintymään. Ohjelma sujui pääosin hyvin, vaikka kuviomuutokset tietenkin vaikuttivat hieman keskittymiseen. Kuviot onnistuivat lopulta kuitenkin hienosti. Erityisen positiivista oli, että juuri harjoituksessä epäonnistuneet kohdat onnistuivat itse esityksessä hyvin, ja tytöt muistivat keskittymiseltään myös vilauttaa niitä kaivattuja hymyjäkin :) Tytöt muistivat myös keskittyä paremmin harkoissa paljon puhuttuihin nilkkojen ja polvien ojennuksiin.

Osa tytöistä jäi vielä aseman jälkeen seuraamaan jatkuneita kilpailuja ja joukkueiden upeita kisaohjelmia. Oli hienoa nähdä loistotason voimistelijoita, jotka innostivat tyttöjä myös kehittymään ja oppimaan uutta. Asemalta jäi siis kaikille hyvä mieli ja tästä on hyvä jatkaa treenailua vielä ennen kevätnäytöstä ja kesälomaa.

 

 

 

 

 

Harkka.

Etelä-Suomen alueen asematapahtuma

Pilke esiintyy keväällä kahdella asemalla ja ensimmäinen näistä oli alueasema Vantaan Lumo-hallilla.Pilke esiintyi muiden Tapiolan joukkueiden tavoin 3.blokissa,joten esiintymiseen valmistautuminen aloitettiin vasta lähempänä puoltapäivää.

Kisakatselmuksen jälkeen täsmennettiin vielä laskuja ja liikkeitä sekä tehtiin loppuasento uusiksi.Lisäksi jouduttiin vähän vaihtamaan kuvioita,kun yksi tytöistä lähti perheineen Lapin matkalle.Kuviot muistuivat harkkakierroksella kuitenkin hienosti ja valmentajat olivat muutenkin todella positiivisesti yllättyneitä tyttöjen keskittyneestä tekemisestä.Itse esitykseen sovittiin vielä kaikkien lisäävän iloisen ilmeen kasvoilleen.

Harkan jälkeen laitettiin tyttöjen iloksi kimallusta hiuksiin sekä hitusen myös silmiin.Samalla syötiin eväitä ja ruvettiin hiljalleen valmistautumaan itse esitykseen.Huolellisen lämmittelyn ja muutaman ohjelman kohdan kertausten jälkeen tytöt olivat valmiita yleisön eteen.Esitys ei valitettavaa kyllä ollut yhtä hyvä kuin aiemmin harkassa ja jännitys vei voiton.Tytöt hieman hätikövät liikkeiden tekemisessä ja siisteys unohtui.Onneksi kuitenkin ilme oli parantunut, eivätkä tytöt enää tehneet yhtä vakavin naamoin kuin harkkakierroksella.Arvi-tuomareilta saatiin palautetta kivasta ja tytöille sopivasta ohjelmasta,mutta parannettavaa jäi vielä nilkkojen ja polvien ojennuksiin.

Seuraava koitos on jo heti ensi viikonloppuna ja nyt palataan vielä viikoksi treenisalille karsimaan kaikki koukkunilkat ja -polvet pois!

 

 Kisakatselmus

Sunnuntaina 20.3.2011 järjestettiin seuran perinteinen kisakatselmus Espoonlahden urheiluhallilla. Ohjelma oli tehty loppuun vasta edellisissä harkoissa ja  siihen nähden ohjelman suoritus sujui tytöiltä kivasti.  Pieni jännitys, sekä epävarmuus kuitenkin näkyivät eriaikaisuuksina ja liikkeiden viimeistelemättömyydellä, joita yritetään nyt kotisaleilla parannella ohjelman paremmalla mieleen painamisella. Kisakatselmus olikin hyvä esiintymisharjoitus seuraavana viikonloppuna olevaa  Etelä-Suomen alueasemaa varten, jonne Pilke pienien ohjelman muutoksien, sekä viimeistelyn jälkeen suuntaa.

Tiina-valkku oli kisakatselmuksen aikana itse kisaamassa Tampereella, jossa Pinja-joukkue sijoittui upeasti hopealle. Paljon onnea Tiina ja muut Pinjan tytöt hienosta kisakauden avauksesta!!:)

 

Tammikuun kuulumisia

Kevätkausi Pilkkeessä on saatu hyvään alkuun. Joulutauon jälkeen harjoitukset jatkuivat sunnuntaina 9.1. yhdessä Välke-joukkueen kanssa. Tytöissä oli havaittavissa selvää kehitystä liikkuvuudessa,kotitreeniä oli siis muistettu tehdä. Heti kauden alussa kuunneltiin myös ohjelman musiikki ja tällä kaudella tytöt pääsevät voimistelemaan irlantilaisteemaisen musiikin tahdissa. Ohjelmaan tulevia liikkeitä on jo harjoiteltu ja tyttöjen kehityksen myötä koreografiaan voidaan jo lisätä haastavampiakin liikkeitä.

Joukkueen esiintymiset starttaavat maaliskuussa,joista tärkeimpänä Etelä-Suomen asematapahtuma Vantaalla.