Intra|Hallitus

Elegia jälleen MM-kisoihin!

11.5.2008

Elegia valittiin jo kolmannen kerran edustamaan Suomea joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuihin. Kilpailut järjestetään tänä vuonna Torontossa, Kanadassa, 12-14.6.08.

Suomen Voimisteluliitto Svoli on valinnut edustajat kesäkuussa Kanadassa pidettäviin joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin. Valinnat tehtiin kahden katsastuskilpailun perusteella, joissa joukkueet antoivat yhteensä neljä näyttöä. Suomea lähtevät Torontoon edustamaan Tapiolan Voimistelijoiden Elegia sekä Olarin Voimistelijoiden Deltat ja Ampeerit.

Toinen MM-karsintakilpailu järjestettiin lauantaina Jyväskylässä, jossa järjestys kärkijoukkueiden osalta oli molemmissa näytöissä sama kuin viikko sitten SM-kilpailujen yhteydessä annetuissa kahdessa ensimmäisessä karsintanäytössä.  Kaikkien näyttöjen ykkönen oli Deltat, joka keräsi Jyväskylässä molemmista suorituksistaan huippupisteet 19,10. Elegia (18,55 ja 19,05) nousi jo viimeisen näytön pisteillään Deltojen kantaan ja Ampeerit (18,25 ja 18,30) oli karsinnan kolmonen.

MM-karsinnan kakkonen, Elegia, lähtee hakemaan MM-kisoista ensisijaisesti loppukilpailupaikkaa. Halua korkeammallekin kuitenkin löytyy. Elegian valmentaja Kirsi Lipponen kertaa kauden tunnelmia: "Meidän ja Deltojen välille tehty piste-ero tällä kaudella, etenkin SM-kisojen finaalissa, on ollut pettymys. Elegia on teknisesti taitava joukkue ja suoritukset ovat olleet erittäin hyviä. Vasta katsastusten 4. näytön pisteet olivat sitä tasoa, jota olisimme ansainneet jo SM-kisoissa. Mutta kuten tiedämme, tämä on arvostelulaji."

Maajoukkue-edustajilla on vielä ennen MM-kilpailuja luvassa todellinen tasonmittaus kahden viikon päästä Espanjassa pidettävässä maailmancupin osakilpailussa. "Sekä Espanjan maailmancupissa että MM-kisoissa tavoitteenamme on tehdä huippusuoritukset. Hyvällä suorituksella meidän pitäisi ilman muuta olla kahden parhaan suomalaisen joukossa ja saavuttaa finaalipaikka, sillä vaikka Ampeerit on taitava joukkue, tytöt ovat vielä nuoria eivätkä teknisiltä taidoiltaan ja ilmaisultaan yllä vielä Elegian tasolle. Mitä tahansa tietysti saattaa tapahtua. Kansainväliset kisat ovat tässä lajissa ikävä kyllä aivan oma fooruminsa", summaa Lipponen loppukauden näkymistä.

Espanjaan maailmancupiin odotetaan saapuvaksi lähes kaikki ennakolta MM-mitaleista taistelevat joukkueet muun muassa Virosta, Venäjältä ja Bulgariasta.