Intra|Hallitus

Kilpailukausi avattu Cailap Cupissa

26.10.2013

joukkueet valmistautumassa esittelymarssiin
Tuike
Loiste

Loiste mitaleille 10-12v sarjassa

Cailap Cup, Turku

26.10.2013

Tapiolan Voimistelijat edustivat Turussa kauden ensimmäisissä kilpailuissa neljän joukkueen voimin. 10-12v sarjaan osallistui Tuike sekä Loiste. Ja 12-14v SM-sarjaan osallistui Team Lumi Sade ja Team Lumi Kide. Kilpailujen viralliset tulokset löydät tämän viestin lopusta.

Tuike, 10-12v, kategoria 6, sijat 18-23

Tapiolan Voimistelijoiden kisapäivän aloitti numerolla 11 suorittanut Tuike. Joukkue esitti tuomareille ja täpötäydelle kupittaa-hallin yleisölle uuden hienon "viidakkomyrsky"-teemaisen ohjelmansa. Tuike onnistui suorituksessaan hyvin ja ohjelman vaikeimmat kohdat sujuivat virheittä ja saivat valmentajat hihkumaan ilosta. Kokonaisuuteen mahtui kuitenkin pieniä virheitä ja tulokseksi Tuike sai kategorian 6. Suoritukseen tytöt ja valmentajat olivat kuitenkin tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti seuraavia kilpailuja.

Loiste, 10-12v, kategoria 1, sija 1-3, palkittiin

Päivän jymy-yllätyksen tarjoili Loiste, joka esiintyi tauon jälkeen suoritusnumerolla 47. Loiste suoritti "veikeät vankikarkurit"-teemaisen ohjelmansa hienosti ilmaisten ja pallotkin pysyivät miltei koko ohjelman käsissä. Kokonaisuus ohjelmassa pienistä virheistä huolimatta silti säilyi. Muutama kyynel kerettiin suorituksen jälkeen pienistä henkilökohtaisista virheistä vuodattaa, mutta suru muuttui hetkessä iloksi kun kaikkien yllätykseksi Loisteen kategoriaksi kuulutettiin paras mahdollinen kategoria 1! Loiste jännittikin 10-12vuotiaiden sarjan loppuun saakka, onko joukkue kolmen parhaan joukossa. Uudet ilon hihkahdukset saatiin kun kuultiin että joukkue sijoittui kolmen parhaan joukkoon yhdessä Vaajakosken Kuohun Felinen sekä Turun Pyrkivän Split joukkueen kanssa. Joukkueet palkittiin kisapäivän päätteeksi kultaisin mitalein. Onnea Loiste ja muut sarjan mitalistit!

Team Lumi Sade, SM 12-14v, sija 22.

Melkein heti Loisteen jälkeen esiintyi Team Lumi Sade upealla "saippuakuplat"-teemaisella ohjelmallaan. Yksi tytöistä oli syyslomalla venäyttänyt polvensa ja joukkue osallistui kilpailuun viiden hengen kokoonpanolla. Pienestä kokoonpanosta huolimatta joukkueen valovoima ja ilmaisu välittyi katsomoon saakka ja tyttöjen tekemistä oli ilo seurata. Ohjelmaan mahtui mukaan useampi vanteen karkaus. Onneksi kausi on vielä alussa ja varmuutta ohjelmaan ja välineeseen saadaan joka harjoituksessa lisää. Pisteitä Sade keräsi 4,10 2,05 7,10 = 13,25. Pisteet riittivät erittäin kovatasoisen sarja sijalle 22.

Team Lumi Kide, SM 12-14v, sija 17.

Tapiolan Voimistelijoiden kilpailupäivän päätti Team Lumi Kide. Hienosti alkaneeseen "kuuttaret"-teemaiseen ohjelmaan alkoi kuitenkin loppua kohden kasaantumaan useita harmittavia virheitä teknisissä osissa. Tyttöjen ryhti ja ilmaisu säilyi upeana silti loppuun saakka. Virheet näkyivät pisteissä, joita Kide keräsi tällä kertaa seuraavasti 4,40 2,65 7,0 = 14,55. Sijoitus 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa 17.

Kauden ensimmäinen kilpailu on erityisesti välinekaudella aina varsin mielenkiintoinen. Huippusuorituksia ohjelmista harvemmin näissä kisoissa nähdään, sillä varmuutta ohjelmiin ei ole vielä saatu ja virheitä sattuu melkein kaikilla joukkueilla. Jännittämistä riittääkin siis niin matolla, katsomossa kuin kotikatsomoissa online pisteiden ääressä.

TapVon joukkueet esiintyvät huomenna sunnuntaina seuran kisakatselmuksessa Espoonlahdessa klo 11.00. Tervetuloa.

Liitteet