Qigong-kurssi 3.2.

Tervetuloa Qigong-tutustumiskurssille lauantaina 3.2.2024 Pohjois-Tapiolan koululle! Kurssi on kaikille avoin, sinun ei siis tarvitse olla seuran jäsen osallistuaksesi. Kurssi ei myöskään vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä Qigongista.


Qigong-tutustumiskurssi
PaikkaPohjois-Tapiolan koulu
Sepontie 4, 02130 Espoo
AikaLauantai 3.2.2024
Kesto14.00-16.30
Hinta29 €
OhjaajaPilar Valdivia


Qigong 气功 on ikivanha harjoitusmuoto, joka pohjautuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen (TCM).

Sana Qigong voidaan jakaa kahteen osaan:

  • Qi (气) tarkoittaa elämänvoimaenergiaa
  • Gong (功) tarkoittaa työskennellä, kehittää taitoja, eli työskentelyä elämänvoimaenergian kanssa.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen (TCM) mukaan Qi on elämänvoima tai elinvoima. Kaikki maailmassa koostuu Qi:stä, mukaan lukien fyysinen keho ja ihmisen tunteet. TCM:n harjoittajat uskovat, että ollakseen tasapainossa elämässä ilman fyysisiä tai henkisiä ongelmia, henkilön Qi:n on oltava tasapainoinossa.

Tustumiskurssillamme keskitytään Qigong  energian käyttöön terveyden, hyvinvoinnin, elinvoimaisuuden, stressinhallinnan ja pitkäikäisyyden edistämiseksi.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen viidestä elementistä talvi ilmentää vesi-elementtiä ja talvella Qigong-harjoitukset keskittyvät erityisesti vesi-elementin elimiin: munuaisiin ja virtsarakkoon. Qigong-harjoitukset talvella korostavat hiljaisuutta ja sisäänpäin heijastumista.

Tutustumiskurssilla tehdään koko kehon venyttelyä Shanghain Qigong Research Instituten (Kiinassa) oppien mukaan, liikkeitä Qi:n vahvistamiseksi ja tuntemiseksi sekä erilaisia Qigong-harjoituksia. Lopuksi harjoittellaan BADUANJIN (八段锦) eli kahdeksan brokadin tai kahdeksan silkkiliikkeen sarjaa.


Ohjaaja

Kurssin ohjaajana toimii Pilar Valdivia. Pilar on kouluttautunut Qigong-ohjaajaksi Shangaissa vuonna 2022.  (Shanghai 2022). Tämän lisäksi Pilar on äänimalja-terapeutti (Shanghai 2021) ja Basi-Pilates-ohjaaja (Frankfurt 2019). Pilar on myös ohjannut monipuolisesti ryhmäliikunta- sekä tanssitunteja jo yli 10 vuoden ajan. Ohjaajana Pilar on lempeä ja kannustava.

Jos sinulla on jo tunnukset seuramme jäsenpalveluohjelmaan Hoikaan, ilmoittaudu tästä:

Jos et ole aiemmin rekisteröitynyt seuramme jäsenpalveluohjelmaan Hoikaan, rekisteröidy ja ilmoittaudu tästä: