Tanssilliset tunnit

Barre

Barre eli aikuisbaletti on ihana baletin omainen ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Barressa meno on rentoa ja muokkaamme liikkeitä ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaan. Tavoitteena ei siis ole kopioida "aitojen balettituntien tiukkoja säännönmukaisuksia.

Barre-tunnilla tutustumme alussa muutamiin baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Sen jälkeen lämmittelemme ja avaamme kehoa. Puolet tunnista teemme erilaisia balettiin pohjautuvia sajoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme. Tuntiin sisältyy mysö peruslihaskuntoliikkeitä ja lopuksi venyttely. Tunnin jälkeen olo on usein väsynyt mutta onnellinen.

Välineet: Oma jumppamatto


Dance Mix (+core)

DanceMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten tanssityylien maailmaan salsasta afroon ja reggaetonista hiphopiin. Tällä tunnilla saat hymyn huulille ja lantion liikkeelle. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita! 
DanceMix + core sisältää 50 min eri tanssityylejä vaihtelevaan musiikkiin ja 10 min polttavaa keskivartalotreeniä. 


Latin Dance Mix 

LatinDanceMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten yksintanssittavien lattaritanssien maailmaan. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Hiki pintaan ja hymy huuliin! 


Flamenco

Espanjalainen flamencotanssi on yksi tekniikaltaan ja tyyliltään upeimmista ja monipuolisimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tunneille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Omaa rytmitajuakaan ei tarvitse arastlla; liikkeelle lähdetään perusasioista. Tunneilla opetellaan käsi- ja jalkatekniikkaa, piruetteja, taputuksia ja vartalonkäyttöä sekä harjoitellaan pieni pätkä koreografiaa.


Välineet: Säännöllisesti tunneilla käyvien on suositeltavaa hankkia flamenco-kengät, jotta päästään harjoittelemaan kunnolla koputuksia. Mukaan voi kuitenkin tulla ehdottomasti myös ilman kenkiä! Myös tanssilenkkarit tai vastaavat sisäliikuntaan sopivat kengät käyvät, sekä avokkaat, joissa leveä, tukeva ja melko matala kanta.

  

Lavis-lavatanssijumppa®

Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa,
jenkka, rock, cha cha ja tango. Lavis on niin hauskaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.


LouhenNaiset

Tanssillisen voimistelun kilparyhmä, joka osallistuu TanVo-kilpailuihin. Ryhmään valitaan voimistelijoita, joilla on tanssillisen voimistelun perustaidot ja keskustaliikunnan osaamista.


Salsa

Soolotanssitunti, jolla tanssitaan kuubalaista salsaa. Salsa on iloista ja rytmikästä tanssia, jossa käytetään paljon lantiota ja vartalonliikettä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja lyhyistä venyttelyistä. Tanssiosuudella tehdään muutaman viikon ajan pientä koreografiaa, jonka jälkeen vaihdetaan uuteen. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin aiemmin tanssineetkin. 


Tanssillinen Voimistelu

Tanssillista voimistelua, liikkeet lähtevät keskivartalosta, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. FlowGymnastics tunneilla saat elämyksiä ja liikunnan iloa.
Välineet: Oma jumppamatto, ei sisäkenkiä vaan paljaat jalat!