Uutiset 2017

Upea tunnelma Gaalanäytöksessä

ke 3.5.2017 Espoon kulttuurikeskus

Team Tapiolalla oli kunnia päättää Tapiolan Voimistelijoiden vuotuinen gaalanäytös. Tunnelma oli käsinkosketeltava, kun ohjelma heräsi henkiin upeissa kulttuurikeskuksen valoissa. Esiintymisellä ajettiin edellispäivänä tehdyt teknisten osien muutokset sisään ja muutokset sujuivat mallikkaasto. Suoritukseen mahtui muutamia tasapainovirheitä mutta ilmaisu ja isona tekeminen oli todella hyvää.

Gaalanäytös oli hyvää harjoitusta 13.-14.5.2017 Jyväskylässä kilpailtaviin SM-kilpailuihin johon joukkue suuntaa hiontapäivän tarkennusten kautta. Zemppiä kaikille viimeiseen kisapuristukseen!

kuvat: Heidi Sonninen

Pronssia Easter Cupista

Team Tapiola kiri jännittävässä kilpailussa pronssille

Team Tapiola osallistui Easter Cupissa senioreiden sarjaan. Suomesta kilpailuun matkasi myös joukkueen pahimmat vastustajat Turun Pyrkivän ja Lahjan tyttöjen yhteistyöjoukkue Sanix Valens sekä Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius Nova. Joukkueet ovat käyneet kotimaan kilpailussa tiukkaa kamppailua sijoituksista. Arvonnassa onni ei ollut tällä kertaa myötä ja joukkueelle arvottiin sekä alkukilpailuissa että finaalissa suoritusnumero 1.

Team Tapiolan alkukilpailusuoritus ei yltänyt joukkueen harkkatasolle. Suorituksessa oli pieniä eriaikaisuuksia sekä useampia suuria tasapainovirheitä ja teknisten osien vajautta. Pisteet olivat suoritukseen nähden linjassa ja finaaliin lähdettiin neljänneltä sijalta 0,17 pistettä kolmantena olevan Tanskan Team Amelit joukkueen takaa. Tuomaristo arvioi Team Tapiolan suorituksen pistein TV 4,57 AV 2,65 EXE 7,50 = 14,72

Finaaliin pääsi sarjan seitsemän parasta joukkuetta ja suomesta kaikki kolme suomalaisjoukkuetta nähtiin finaalissa. Upea suomalaisedustus kun Sanix Valens johti kilpailua, Sirius Nova toisena ja Team Tapiola kärkkyi pronssia nelossijalla. Finaaliin lähdettiin hakemaan eheämpää ja ilmaisullisempaa suoritusta ja takaa-ajo asemasta päätettiin kiriä vielä mitaleille.

Finaalisuoritukseen lähdettiin itsevarmoina ja tekeminen harkka-alueella oli todella upeaa. Kilpailumatolla joukkue ei kuitenkaan pystynyt näyttämään teknisiltä osilta onnistunutta suoritusta vaikkakin ilmaisu ja tekemisen tarkkuus oli parempaa kuin alkukisassa. Matolta asteli Kiss&Cry sohville pettynyt joukkue. Pisteitä joukkue finaalisuorituksellaan keräsi TV 4,63 AV 2,90 EXE 7,73 = 15,16 Tulosta saatiin jännittää viime metreille saakka, mutta pian suru kääntyi iloksi kun pisteet riittivät kuin riittivätkin kolmannelle sijalle vain 0,03 pisteen erolla Team Tapiolan hyväksi. JES!

Espoonlahti ke 15.3.2017

Team Tapiola esiintyi Tapiolan Voimistelijoiden kisakatselmuksessa keskiviikkona 15.3.2017. Katselmuksessa oli käsinkosketeltava seurahenki, kun kaikki eri ikäiset voimistelijat olivat kerääntyneet ihastelemaan joukkueiden uusia kevään kilpailuohjelmia. Team Tapiolan esitysvuoro oli katselmuksen loppupuolella.

Kisakatselmuksen tavoitteena oli muistaa edellisenä päivänä tehdyt ohjelmamuutokset  ja näyttää ilmaisullinen eheä kokonaisuus. Muutokset sujuivat todella hyvin, mutta ohjelmassa kävi pieniä eri-aikaisuus ja tasapainovirheitä. Seuraavat kolme viikkoa Team Tapiola keskittyy ohjelman huipputasolle viemiseen ja seuraavan kerran Team Tapiola nähdään kilpailumatolla Tanskan Grevessä Easter Cupissa.

Team Tapiola Suomen Cupin seitsemäs

12.3.2017 Mäntsälä

Team Tapiola on muokannut koneisto innoitteista vapaaohjelmaansa sitten viime marraskuun ja lähti kilpailuun liikekieleltään nopealla ja vartalotekniikaltaan haastavalla koreografialla. Loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkueen vuoden alkua ja kilpailuissa nähtiin seitsenhenkinen kokoonpano tavoittelemassa ilmaisullista ja rentoa suoritusta ja sitä myöten Suomen Cupin pisteitä.

Team Tapiola onnistui suorituksessaan hyvin, ja näytti täydelle Mäntsälän katsomolle ilmaisullisen ja täsmällisen suorituksen. Valmentaja Katri Kukkola kommentoi joukkueen suoritusta seuraavasti: "Olemme tehneet ohjelmaan paljon muutoksia, ja joukkue on mennyt täsmällisyydessä ja ilmaisussa erityisesti tällä viikolla todella paljon eteenpäin. Kisasuorituksessa tytöt näyttivät hyvää harkkatasoa olevan suorituksen johon voitiin olla tyytyväisiä, tytöt näyttivät hyvältä matolla ja suoritus oli varmaa. Lähdemme tarkastamaan vielä tekniset osat, jotta jatkossa taistelemme paremmista pisteistä". Joukkueen onnistuneen kisasuorituksen tuomaristo arvioi pistein TV 4,6 AV 2,33 EXE 7,95 = 15,183 joka riitti sarjan seitsemännelle sijalle. Onnittelut sarjan mitalisteille Team Vantaalle, Glorialle sekä Siriukselle.