Laadukkuus

28.4.2022

Huhtikuun arvo on Laadukkuus: “Harraste- ja valmennustoimintamme laadun kulmakiviä ovat koulutetut ohjaajat ja valmentajat. Mahdollistamme myös lisäkouluttautumisen ja huolehdimme ammattitaidon ylläpitämisestä. Uusien työntekijöiden rekrytointi ja perehdytys ovat huolellisesti suunniteltuja ja systemaattisia. Toiminta on suunnitelmallista jokaisella tasolla. Olemme vastuullinen työnantaja.”

Laadukkaan toiminnan toteuttaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Ohjaajien ja valmentajien koulutusten lisäksi laatua toimintaan tuovat muun muassa etukäteen laaditut kausi- sekä tuntisuunnitelmat, jotka takaavat harjoittelun monipuolisuuden. Laatua takaavat myös seuramme yhteiset pelisäännöt sekä valmennuksen ja ohjauksen linjaukset, joihin seuramme ohjaajat ja valmentajat sekä muut toimijat ovat sitoutuneet.

 Seuramme yhteiset pelisääännöt

  • Toimimme esimerkillisesti ja olemme ystävällisiä
  • Edustamme seuraa ylpeydellä ja ilolla
  • Kohtelemme toisiamme oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti
  • Olemme reiluja, avoimia ja vastuuntuntoisia

Ohjauksen ja valmennuksen eettiset linjaukset

  • Luon harjoituksiin myönteisen ja kannustavan ilmapiirin
  • Huomioin harrastajat yksilöllisesti, kohtelen kaikkia oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti 
  • Teen parhaani ja toimin itse esimerkillisesti
  • Suunnittelen harjoitukset huolellisesti huomioiden ikä- ja taitotason sekä monipuolisen harjoittelun
  • Kehitän jatkuvasti osaamistani ohjaajana / valmentajana
  • Toimin seuran arvojen mukaan: avoimuus, inhimillisyys, yhteisöllisyys, laadukkuus ja liikunnan ilo
  • Sitoudun noudattamaan urheilun yhteisiä reilun pelin periaatteita sekä voimistelun eettisiä periaatteita

Tutustu linjauksiimme tarkemmin:

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta. Tapiolan Voimistelijat on sekä lasten ja nuorten että aikuisten liikunnan Tähtiseura. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.​ Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön.​ Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Jokainen Tähtiseura auditoidaan kolmen vuoden välein. Seuramme viimeisin auditointitilaisuus oli 24.4.2022 ja ylpeänä voimme kertoa, että saamme jatkaa sekä lasten ja nuorten että aikuisliikunnan Tähtiseurana! Saimme auditoijilta hyvää palautetta muun muassa kattavavasta toimintalinjastamme, säännöllisesti toteuttettavasta palautteiden keräämisestä ja hyödyntämisestä, päivitetyistä arvoistamme ja visioista sekä niiden esille tuomisesta, erinomaisesti toteutetusta aikuisliikunnasta sekä harrastevoimistelun arvostamisesta. Kehittämistyö jatkuu kuitenkin edelleen ja seuraavaksi lähdemme työstämään auditoijien palautteiden pohjalta mm. viestinnän suunnitelmallisuutta ja huolehdimme myös kaikkien ohjeistusten säännöllisestä päivittämisestä.


Tammikuun arvo oli Yhteisöllisyys. Lue lisää täältä.
Helmikuun arvo oli Liikunnan ilo. Lue lisää täältä.
Maaliskuu arvo oli Inhimillisyys. Lue lisää täältä.