Intra|Hallitus

Koronaohjeistus

 Vellon ohjeisiin pääset vasemmalta valikosta "Tuntikohtainen ilmoittautuminen"

 

 

 AIKUISTEN VIESTI 20.11.

Tässä viestissä asiaa

1) tuntien jatkumisesta sekä koulukohtaisista tuntien loppumispäivämääristä joulukuussa

2) Velloon tehtyjen tuntikohtaisten ilmoittautumisten tärkeydestä

3) toisesta keppijumppatunnista 

4) kannustusta ulkotunneille osallistumiseen

5) yleinen muistutus maskien ja käsidesien käytöstä. 

 

1) Aikuisten ryhmäliikuntatunnit jatkuvat pk-seudulla Uudenmaan leviämisvaiheeseen siirtymisestä huolimatta. Määräys kolmen viikon tauon pitämisestä aikuisten harrastuksissa koskee kontaktilajeja, joihin tavallinen ryhmäliikunta ei siis lukeudu.

Koulut menevät iltakäytön osalta joululomille hieman eri aikoihin riippuen siitä, onko kyseessä koulu, jossa on iltaisin vahtimestari paikalla vai onko kyseessä ns. omavalvontakoulu. Siispä tunnit loppuvat 13.12., paitsi Niittykummun koululla on kauden viimeinen tunti jo torstaina 3.12. (tunteja ei siis ole ti 8.12. eikä to 10.12.)  ja Kilon koululla on viimeinen tunti ma 7.12.  (tunteja ei siis ke 9.12. eikä pe 11.12.) 

2) Näinä aikoina on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen jumppaaja tekee tuntikohtaiset ilmoittautumiset Velloon! Mahdollisissa altistumistapauksissa jäljitys on helppoa ja nopeaa. Lisäksi kun jokainen tekee ilmoittautumiset sinne, näkee myös jokainen itse ilmoittautuessaan kuinka monta osallistujaa tunnille on tulossa ja voi sen perusteella tehdä itsekin päätöksiä esim. kummalle kahdesta mahdollisesta tunnista osallistuu.

Tunnin kohdalla näkyvä luku on tunnille ilmoittautuneiden määrä / tunneille ilmoittautuvien maksimimäärä, joka on aiemmin ollut siis teknisistä syistä kaikilla tunneilla yksinkertaisesti 50. Esimerkiksi siis merkintä 5/50 tarkoittaisi sitä, että tunnille on jo ennen sinua ilmoittautunut 5 ihmistä.

Ohjeet Vellon käyttöön löytyvät seuran nettisivuilta ylävalikon "Aikuiset" alta. Muutamia pyyntöjä on toimistolle tullut, että voisiko ilmoittautumisen tehdä tunnin alkamisen aikaan tai jopa sen jälkeenkin, mutta valitettavasti Vellossa se on rajoitettu niin, että viimeisin mahdollinen aika tehdä ilmoittautuminen on 5 min ennen tunnin alkua, joten tehkää ne ajoissa!

3) Tänä syksynä aikuisten sisätiloissa pidetyillä tunneilla on ollut aivan lähes poikkeuksetta jokaisella tunnilla alle 20 osallistujaa ja etäisyyksiä on kyetty tunnin aikana muutenkin pitämään jumppaajien välillä. Tilanteen johdosta haluamme kuitenkin tarjota maanantaille toisen keppijumppatunnin Mankkaan koululla, jotta kyseisen tunnin osallistujamäärä ei olisi koskaan yli 20 henkilöä. 

Ensi maanantaina 23.11. siis ensimmäistä kertaa keppijumppatunnit Heidin vetämänä Mankkaan koululla sekä klo 16.30 että 17.30! 

4) Ulkotunneille osallistumista suositellaan edelleen. Edelleen näyttää siltä, että koko syyskauden ajan ulkotunnit pystytään pitämään ongelmitta ulkona. Erityisesti Mankkaanpuron torstain lihaskuntopainotteinen aina ulkona pidettävä JOOGAilo-tunti kaipaa osallistujia klo 20.00! Ulkotunnit näet tuntilukkarista

5) Pyydämme jumppaajia huolehtimaan vielä entistäkin tarkemmin maskin käytöstä ahtaissa pukuhuone- ja muissa vastaavissa tiloissa ennen ja jälkeen tuntien. Käsidesejä on toimitettu jokaiselle koululle. Oman pullon voi myös ehdottomasti ottaa mukaan, jolloin sitä on ainakin aivan satavarmasti saatavilla! Kiitos, että olette noudattaneet pyyntöjämme siitä, että pukuhuoneissa ja käytävillä vietetty aika on mahdollisimman lyhyt. 

 

Tehkää ilmoittautumiset Velloon, kiitos! 

 

Jumppaterveisin,

Janika Aittokoski
Harrastekoordinaattori
Tapiolan Voimistelijat
j.aittokoski.tapvo@gmail.com
050 372 6540

 28.10.2020: Maskipakko Espoon kaupungin hallinnoimiin liikuntatiloihin

Uutinen: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paakaupunkiseutu_linjasi_uusista_keinois(188119)

 

"Kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

 

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä."

 

Käytäthän siis maanantaista lähtien kasvomaskia aina kaikkien koulujen pukuhuone- ja käytävätiloissa!

------------------------------------------------------------

KORONAOHJEISTUS HARRASTETUNNEILLE 15.10.2020 

 

Tapiolan Voimistelijat seuraa tulevia alueellisia ohjeistuksia ja määräyksiä. Toistaiseksi toiminta jatkuu kuten tähänkin asti tällä kaudella. Nautitaan liikunnasta fiksusti!
 

LAPSET

 

Lasten tunneilla tulisi nyt viimeistään noudattaa pyyntöämme siitä, että koulujen sisätiloihin EI KUKAAN JÄÄ tunnin ajaksi odottamaan! 

 

Valitettavasti koulujen käytävillä ja pukuhuoneissa ei välttämättä pysty pitämään reiluja etäisyyksiä ennen ja jälkeen tuntien. Näissä tiloissa vietetty aika tulee kaikkien minimoida. Jos aikuisen on välttämätöntä saattaa lapsi salin ovelle asti tai hakea tunnin jälkeen vastaavasta paikasta, on enemmän kuin suotavaa käyttää maskia sen aikaa, kun sisätiloissa joutuu olemaan. Lisäksi edelleen on erinomainen käytäntö, että jumppavaatteet on mahdollisimman pitkälti puettu jo kotona ja juomapullo on myös täytetty ennakkoon.

 

Lasten tunneille ei voi osallistua jumppaajana eikä jumppaajan saattajana, jos kokee infektion oireita, kuten esimerkiksi yskää, kuumetta, nuhaa tai päänsärkyä.

 

AIKUISET 

 

Aikuisten tunneilla (ja perheliikunnassa) tilaa on koulujen saleissa ollut riittävästi, usein suorastaan ruhtinaallisesti, mutta näilläkin tunneilla käytävät ja pukuhuoneet ovat niitä tiloja, joissa etäisyyksien pitäminen ei välttämättä aina onnistu kuten toivottaisiin. Siksi maskin käyttö näissä tiloissa ennen ja jälkeen tunnin on enemmän kuin suotavaa. 

 

Lisäksi tuttuun tapaan em. tiloissa vietettyä aikaa voi jokainen vähentää omalta osaltaan pukemalla jumppavaatteet päälle ja täyttämällä juomapullo jo ennen tunnille saapumista. Ulkotunnit ovat aina hyvä valinta, lämpimästi tervetuloa, järjestämme niitä niin kauan kuin niillä vain on kävijöitä. Jos sinua kiinnostaa sisätuntien osallistujamäärä, ole yhteydessä! Harrastekoordinaattori Janika kertoo mielellään, millä tunneilla on ollut erityisen hyvin tilaa esimerkiksi tiettynä päivänä tai tietyllä koululla. 

 

Vielä kerran muistutuksena myös aikuisille, että tunneille osallistutaan vain oireettomana ja tiettävästi terveenä. Kiitos, että olette sitä hyvin myös noudattaneet! 

 

-------------------------------------------------------------------

 

KORONAOHJEISTUS HARRASTETUNNEILLE 5.10.2020

 

Suosittelemme erittäin lämpimästi Koronavilkun lataamista kaikille seuran toiminnassa tavalla tai toisella mukana oleville, joille se on mahdollista! Osalla aikuisten tunneista on laitettu tunnin ajaksi osallistujien kassit/takit (joissa puhelimet ovat) lähekkäin salin reunalle tai keskelle.

Sisätiloissa vietetty aika sekä lähikohtaamisten määrä tulee minimoida. Lasten saattajien ei edelleenkään ole suotavaa jäädä sisälle odottamaan tunnin ajaksi! Koulujen meidän käytössämme iltaisin ja viikonloppuisin olevat tilat ovat valitettavasti hyvin rajalliset. Lasten, jotka voivat siirtyä itsenäisesti sisätiloista pihalla/autossa odottavan aikuisen luo, on hyvä tehdä niin.

Aikuiset jumppaajat voivat välttää ruuhkatilanteita pukemalla jumppavaatteet päälle jo kotona sekä täyttämällä juomapullonsa myös jo etukäteen. Jos sinua kiinnostaa tietää kuinka paljon tietyllä tunnilla on yleensä ollut osallistujia tänä syksynä, ota yhteyttä.

Yleisenä vinkkinä muun muassa keskiviikon klo 16.00 Mankkaan koulun core + liikkuvuus -tunti, jossa viime viikolla oli 5–6 ihmistä ja tilaa melkein 500 neliötä. Ulkotunnit ovat toki myös aina varmoja valintoja ja niitä jatketaan niin kauan kuin on vain kävijöitä, vaikka koko kauden siis.

Espoon kaupunki suosittaa kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille julkisten liikuntapaikkojen puku- ja aulatiloissa, jos lähikontakteja ei voi välttää. Tempoltaan rauhallisilla aikuisten tunneilla maskin käyttö saattaa onnistua myös tunnin aikana.

Haastetta kuitenkin aiheuttaa maskin kostuminen hengityksestä ja/tai hikoilusta, jolloin se on vaihdettava, sekä juomisen tarve tunnin aikana. Katso esimerkiksi Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden tekemä havainnollistava video oikeaoppisesta maskin käytöstä: https://www.youtube.com/watch?v=s2hpHdhZ2eM.

 

Ylivoimaisesti tärkeintä on kuitenkin se, että tunneille tullaan sekä osallistujana että saattajana vain ja ainoastaan (tiettävästi) terveenä!