Intra|Hallitus

Koronaohjeistus

 28.10.2020: Maskipakko Espoon kaupungin hallinnoimiin liikuntatiloihin

Uutinen: https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paakaupunkiseutu_linjasi_uusista_keinois(188119)

 

"Kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

 

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä."

 

Käytäthän siis maanantaista lähtien kasvomaskia aina kaikkien koulujen pukuhuone- ja käytävätiloissa!

------------------------------------------------------------

KORONAOHJEISTUS HARRASTETUNNEILLE 15.10.2020 

 

Tapiolan Voimistelijat seuraa tulevia alueellisia ohjeistuksia ja määräyksiä. Toistaiseksi toiminta jatkuu kuten tähänkin asti tällä kaudella. Nautitaan liikunnasta fiksusti!
 

LAPSET

 

Lasten tunneilla tulisi nyt viimeistään noudattaa pyyntöämme siitä, että koulujen sisätiloihin EI KUKAAN JÄÄ tunnin ajaksi odottamaan! 

 

Valitettavasti koulujen käytävillä ja pukuhuoneissa ei välttämättä pysty pitämään reiluja etäisyyksiä ennen ja jälkeen tuntien. Näissä tiloissa vietetty aika tulee kaikkien minimoida. Jos aikuisen on välttämätöntä saattaa lapsi salin ovelle asti tai hakea tunnin jälkeen vastaavasta paikasta, on enemmän kuin suotavaa käyttää maskia sen aikaa, kun sisätiloissa joutuu olemaan. Lisäksi edelleen on erinomainen käytäntö, että jumppavaatteet on mahdollisimman pitkälti puettu jo kotona ja juomapullo on myös täytetty ennakkoon.

 

Lasten tunneille ei voi osallistua jumppaajana eikä jumppaajan saattajana, jos kokee infektion oireita, kuten esimerkiksi yskää, kuumetta, nuhaa tai päänsärkyä.

 

AIKUISET 

 

Aikuisten tunneilla (ja perheliikunnassa) tilaa on koulujen saleissa ollut riittävästi, usein suorastaan ruhtinaallisesti, mutta näilläkin tunneilla käytävät ja pukuhuoneet ovat niitä tiloja, joissa etäisyyksien pitäminen ei välttämättä aina onnistu kuten toivottaisiin. Siksi maskin käyttö näissä tiloissa ennen ja jälkeen tunnin on enemmän kuin suotavaa. 

 

Lisäksi tuttuun tapaan em. tiloissa vietettyä aikaa voi jokainen vähentää omalta osaltaan pukemalla jumppavaatteet päälle ja täyttämällä juomapullo jo ennen tunnille saapumista. Ulkotunnit ovat aina hyvä valinta, lämpimästi tervetuloa, järjestämme niitä niin kauan kuin niillä vain on kävijöitä. Jos sinua kiinnostaa sisätuntien osallistujamäärä, ole yhteydessä! Harrastekoordinaattori Janika kertoo mielellään, millä tunneilla on ollut erityisen hyvin tilaa esimerkiksi tiettynä päivänä tai tietyllä koululla. 

 

Vielä kerran muistutuksena myös aikuisille, että tunneille osallistutaan vain oireettomana ja tiettävästi terveenä. Kiitos, että olette sitä hyvin myös noudattaneet! 

 

-------------------------------------------------------------------

 

KORONAOHJEISTUS HARRASTETUNNEILLE 5.10.2020

 

Suosittelemme erittäin lämpimästi Koronavilkun lataamista kaikille seuran toiminnassa tavalla tai toisella mukana oleville, joille se on mahdollista! Osalla aikuisten tunneista on laitettu tunnin ajaksi osallistujien kassit/takit (joissa puhelimet ovat) lähekkäin salin reunalle tai keskelle.

Sisätiloissa vietetty aika sekä lähikohtaamisten määrä tulee minimoida. Lasten saattajien ei edelleenkään ole suotavaa jäädä sisälle odottamaan tunnin ajaksi! Koulujen meidän käytössämme iltaisin ja viikonloppuisin olevat tilat ovat valitettavasti hyvin rajalliset. Lasten, jotka voivat siirtyä itsenäisesti sisätiloista pihalla/autossa odottavan aikuisen luo, on hyvä tehdä niin.

Aikuiset jumppaajat voivat välttää ruuhkatilanteita pukemalla jumppavaatteet päälle jo kotona sekä täyttämällä juomapullonsa myös jo etukäteen. Jos sinua kiinnostaa tietää kuinka paljon tietyllä tunnilla on yleensä ollut osallistujia tänä syksynä, ota yhteyttä.

Yleisenä vinkkinä muun muassa keskiviikon klo 16.00 Mankkaan koulun core + liikkuvuus -tunti, jossa viime viikolla oli 5–6 ihmistä ja tilaa melkein 500 neliötä. Ulkotunnit ovat toki myös aina varmoja valintoja ja niitä jatketaan niin kauan kuin on vain kävijöitä, vaikka koko kauden siis.

Espoon kaupunki suosittaa kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille julkisten liikuntapaikkojen puku- ja aulatiloissa, jos lähikontakteja ei voi välttää. Tempoltaan rauhallisilla aikuisten tunneilla maskin käyttö saattaa onnistua myös tunnin aikana.

Haastetta kuitenkin aiheuttaa maskin kostuminen hengityksestä ja/tai hikoilusta, jolloin se on vaihdettava, sekä juomisen tarve tunnin aikana. Katso esimerkiksi Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden tekemä havainnollistava video oikeaoppisesta maskin käytöstä: https://www.youtube.com/watch?v=s2hpHdhZ2eM.

 

Ylivoimaisesti tärkeintä on kuitenkin se, että tunneille tullaan sekä osallistujana että saattajana vain ja ainoastaan (tiettävästi) terveenä!